Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 26, 2019 2:09 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Γιατί ο Προοδευτικός/Αριστερός χώρος πρέπει να απο–ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΘΕΙ επειγόντως;
Ηλίας ΠαπαναστασίουΓράφαμε πριν 25 περίπου μέρες πως «Αντιπολίτευση δεν σημαίνει πως πρέπει να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Έτσι, εβδομηνταπέντε μέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής όχι όμως στο βαθμό που απαιτείται για να κριθεί συγκεκριμένα στο πεδίο της Οικονομίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Μέχρι στιγμής – θα δούμε και στο μέλλον– η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει Φιλελευθεροποίηση στον Επενδυτικό Τομέα με πρωτεία στους Επενδυτές, εντός ή εκτός εισαγωγικών, στοχεύοντας κατά πρώτο λόγο στον Ιδιωτικό Τομέα και περιμένοντας ως «Μάννα εξ ουρανού» τις ΑΞΕ (Άμεσες Ξένες Επενδύσεις)


Ως εργαλείο χρησιμοποιεί την Φορολογική ελάφρυνση των Μεσαίων και Ανώτερων Αστικών Στρωμάτων και την προσέλκυση Ξένων Επενδύσεων ως Α και Ω της Οικονομικής της Πολιτικής: Πολιτικές που εφαρμόστηκαν και στην χώρα μας ή αλλού με μικρή η καμία επιτυχία.

Ταυτόχρονα, στοχεύει στην μείωση των τεράστιων πλεονασμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – του 4–5%– ακολουθώντας πιο συστηματικά την ελάφρυνση του Δημοσιονομικού συμφώνου και – ελπίζοντας– στην συγκατάθεση των Δανειστών.

Στον Εργασιακό Τομέα ακολουθεί την Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ
– με επιταχυνόμενο ρυθμό– περιορίζοντας τις Κλαδικές και αυξάνοντας τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις με ταυτόχρονο περιορισμό του Δικαιώματος της Απεργίας που ήδη ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ το αποκρουστικό δίδυμο Αχτσιόγλου/Τσακαλώτου.

Όσον αφορά τα Λαϊκά και Πληβειακά στρώματα δεν αποδομεί περισσότερο το ήδη κουτσουρεμένο Κοινωνικό Κράτος από τους προηγούμενους και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Αστικότερο των Πολιτικών Κομμάτων της χώρας μας θέλοντας να «απεγκλωβίσει» εκλογικά και κομματικά τα χαμηλότερα στρώματα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζεται σαν «Κοινωνικός Αρμαγεδδών» όπως μιλούσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα, δείχνει μια διπλωματικότερη και εξυπνότερη τακτική απέναντι στην κύρια δεξαμενή ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ. Διατηρώντας ανέπαφα όλα τα επιδόματα – Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Προνοιακά επιδόματα, Συντάξεις– προτείνει βελτιωτικά μέτρα για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης – μετατροπή του σε ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα– επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί, αύξηση συντάξεων χηρείας, αύξηση επιδόματος Θέρμανσης, μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στις μικρές ιδιοκτησίες σπιτιών έως 60.000 κλπ.

Ο κατεξοχήν Πολιτικός εκπρόσωπος της Αστικής Τάξης στην Ελλάδα, όπως τουλάχιστον φαίνεται – μέχρι στιγμής– δεν είναι τόσο αφελής να ενισχύσει μια τεράστια θάλασσα εξαθλιωμένων – και αυριανών σίγουρων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ– που θα κοιμούνται στα παγκάκια. Το μόνο «αγκάθι» απέναντι σε αυτή την μάλλον στρατηγικά ευφυή αλλά υπερφιλόδοξη επιδίωξη της ΝΔ είναι οι επερχόμενοι πλειστηριασμοί που ήδη ξεκίνησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπονται μαζικότεροι.

Έτσι συνοψίζοντας:

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για την κατοχύρωση της Ηγεμονίας της έχει δυο Πυλώνες:

(α)
Στερέωση της Κυριαρχίας και Ηγεμονίας της στα Μεσαία και Ανώτερα Αστικά Στρώματα κυρίως μέσω των Φορολογικών ελαφρύνσεων.

(β) Επέκταση αυτής της Ηγεμονίας /Κυριαρχίας στα Μικρομεσαία στρώματα π.χ. Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Μικροί και Μεσαίοι Επιχειρηματίες/Βιοτέχνες κλπ. μέσω φοροαπαλλαγών και φορολογικών ελαφρύνσεων (Κατάργηση της Προκαταβολής Φόρου 100%, Κατάργηση σταδιακή Εισφοράς Αλληλεγγύης, Φ.Π.Α στις Οικοδομές και Φόρου Υπεραξίας κλπ.).

(γ) Διεύρυνση της Κυριαρχίας ή της «Ψυχολογίας Ανοχής» στα χαμηλότερα έως πολύ χαμηλά στρώματα με απώτερο στόχο είτε να τα ενσωματώσει εκλογικά –εν μέρει – η να τα «ουδετεροποιήσει» απέναντι στις Σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να του στερήσει τον κύριο Εκλογικό Αιμοδότη.

Συνδυασμός λοιπόν Φιλελευθεροποίησης Οικονομικής Πολιτικής, Επενδυτικού Focus στο Ξένο κυρίως Κεφάλαιο αλλά και του Εγχώριου/Εθνικού Κεφαλαίου των Εξαγωγικών Επιχειρήσεων με «Φορολογικό Εισοδισμό» στα Μικροαστικά/Μικρομεσαία Στρώματα και ταυτόχρονη διατήρηση του αναιμικού Κοινωνικού Κράτους για τα Λαϊκότερα και πλέον εξαθλιωμένα στρώματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά Τακτικής/Στρατηγικής του Αστικότερου των Κομμάτων, της ΝΔ.

Ουσιαστικά, έχοντας σαν στρατηγικό στόχο να καθησυχάσει τα Λαϊκότερα και φτωχότερα στρώματα και ταυτόχρονα να «ψαλιδίσει» την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσά τους, απευθύνεται σε ένα τεράστιο εκλογικό σώμα που ξεπερνά τα 2/3 των ψηφοφόρων με πιθανότητες επιτυχίες από λίγες έως ελάχιστες.

Εάν δεν επιτύχει το σχέδιο – το πιο πιθανό – ο Μητσοτάκης πιθανόν να προχωρήσει σε εκλογές το αργότερο έως τα μέσα/τέλη του 2021 με στόχο να αιφνιδιάσει τον «Λούμπεν Αχταρμά» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας το μεγαλύτερο τμήμα της εκλογικής του δύναμης.

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία
αποτελεί μια Κοινωνική/Ταξική Συμμαχία Παγκοσμιοποιημένου Κεφαλαίου/Εγχώριου Εξαγωγικού Κεφαλαίου, μεγάλων μερίδων της Μεσαίας και Μικρής Αστικής Τάξης κλείνοντας «φιλικά το μάτι» στα Λαϊκότερα στρώματα που αποτελούν τα θεμέλια της Πολυκατοικίας. Ουσιαστικά πρόκειται για Φιλελεύθερη/Νεοφιλελεύθερη Πολιτική στην Οικονομία, Μετακευνσιανό Κοινωνικό Κράτος και τακτική ενσωμάτωσης Λαϊκού Καπιταλισμού για τους Μικρό-μεσαίους.

Η Φιλελεύθερη Αστική Κεντροδεξιά του Μητσοτάκη
αφομοιώνοντας ή και ουδετεροποιώντας την Λαϊκή Κρατικοδίαιτη Καραμανλική Δεξιά – με την οποία κυβέρνησε εν αγαστή σύμπνοια ο ΣΥΡΙΖΑ– προσπαθεί να κατοχυρώσει ένα υπόδειγμα Αστικής Ηγεμονίας για το προσεχές διάστημα των δυο ετών.

Το στρατηγικό σχέδιο της Αστικής Παράταξης δεν πάει καθόλου άσχημα εάν κρίνει κανείς από τα τελευταία γκάλοπ που δημοσιεύτηκαν έχοντας μάλιστα μεγάλη απήχηση και σε ποσοστά από 25% έως 45–50% και σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως πολύ νωρίς να κρίνει κανείς από τώρα και μια πιο σοβαρή εκτίμηση θα γίνει από τις αρχές του νέου έτους.

Απέναντι στην Στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με μόνιμο έλλειμμα στρατηγικής όπως όλα τα Λούμπεν Στρώματα, αρχηγική παρέα και όχι κόμμα – Παρέα Τσίπρα– και πολιτική τακτική του «Συγκεκριμένου» και όχι του Στρατηγικού και Μακροπροθέσμου. Καταγγελτική τακτική απέναντι στους Κυβερνητικούς λες και δεν ακολουθεί ο Μητσοτάκης την Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πηγαίνοντας τόσο Δεξιά στα 4,5 χρόνια της Κυβέρνησης του «έσπρωξε» άθελά του τα Μέτρα του Μητσοτάκη, εδώ και δυόμιση μήνες, να φαντάζουν Κεντρώα και μετριοπαθή.

Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικό, στρατηγικό σχέδιο ανάπλασης της Κοινωνίας γι’ αυτό και επικεντρώνεται σε ‘Αντιπολίτευση του «Συγκεκριμένου» π.χ. Πολιτική Facebook ή Twitter, «Αντιπολίτευση Κουτσομπολιού» – Επιχειρήσεις Μαρέβα Μητσοτάκη, Ταξίδι στην Αμερική, πτυχία του Τάδε κλπ – με αποτέλεσμα να γίνεται κατάπτυστος, γελοίος και να αποδομείται διαρκώς κυρίως λόγω της θρασύτητάς του και των ανοησιών που σερβίρει.

Αλλοίμονο στον τόπο εάν συνεχίσει να βασίζεται σε μια τέτοια άθλια «αριστερά».
Ίσως του αξίζει μια Τακτική «Βρώμικου 1989», δηλαδή αποδόμηση και απονέκρωση εκλογική του ΣΥΡΙΖΑ από τα Δεξιά και κυρίως από τα Αριστερά.

Τότε το σχέδιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ απέτυχε γιατί το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είχε τεράστια απήχηση στον Συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ), στους Μικρομεσαίους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλαδή με άλλα λόγια κυριαρχούσε, ηγεμόνευε στο Κοινωνικό Σώμα.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ του 1989 και οι πιθανότητες αποδόμησής του είναι απείρως περισσότερες.

Το ΠΑΣΟΚ του 1989 ήταν η Λαϊκή/Εργαζόμενη Κοινωνία οργανωμένη σε Κόμμα, Συνδικάτα, Επιμελητήρια και Δήμους ελεγχόμενα από ΠΑΣΟΚ ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποβληθεί από την Κοινωνία με «Διαγωγή Κοσμία».

Αυτό που φιλοδοξούσαν να κάνουν οι άθλιοι Ηγέτες του Συνασπισμού στον Ανδρέα Παπανδρέου και το Λαϊκό/Ριζοσπαστικό/Ταξικό ΠΑΣΟΚ του 1989 θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο για τον τόπο και για το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κίνημα να το υποστούν οι ίδιοι μετά τριάντα χρόνια. Δηλαδή μια αφομοίωση από τα Κεντροδεξιά – δηλαδή την ΝΔ – πολλών Μικρών και Μεσαίων Στρωμάτων και μια αφομοίωση από τα Κεντροαριστερά/Αριστερά των Λαϊκών, Χαμηλών στρωμάτων αλλά και Μικρομεσαίων από δυνάμεις ή του αριστερού ΚΙΝΑΛ αλλά κυρίως του ΚΚΕ και δυνάμεων συνεργαζόμενων με αυτό.

Αυτό προϋποθέτει:

Αριστεροποίηση του ΚΙΝΑΛ που δεν την βλέπουμε κινδυνεύοντας το ίδιο σε επόμενες εκλογές να αφομοιωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του από την ΝΔ και Διεύρυνση της Πολιτικής Επιρροής του ΚΚΕ και συνεργαζόμενων δυνάμεων μαζί του, δηλαδή «Επέλαση του Ιππικού» του με δημιουργικό και ευφυή τρόπο στον τεράστιο ωκεανό των Λαϊκών Στρωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Μικρομεσαίων (Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Μικροί και Μεσαίοι Επιχειρηματίες κλπ). Αναφέραμε και άλλοτε πως χωρίς τα Μικροαστικά και Μεσοαστικά στρώματα είναι αδύνατη η Κοινωνική Αλλαγή στην Ελλάδα δηλαδή σε χώρα της Ημιπεριφέρειας/Περιφέρειας.

Τα παραπάνω προϋποθέτουν Συνολικό Σχέδιο Ανάπλασης της Ελληνικής Κοινωνίας δηλαδή Στρατηγικό/Τακτικό Σχέδιο Σοσιαλιστικής Μετάβασης με ανάλυση, στρατηγική και αναλυτική περιγραφή Οικονομικών Στόχων και Κοινωνικών /Ταξικών Συμμαχιών σε ελληνικό και Ευρωπαϊκό/Διεθνές Επίπεδο. Το οποίο με την σειρά του προϋποθέτει:

Άριστη επεξεργασία Στρατηγικού Σχεδίου Βραχυπρόθεσμων/Μακροπρόθεσμων Στόχων, ανάλυση Κοινωνικών Συμμαχιών– Εργατική Τάξη, Μικρή και Μεσαία Αστική Τάξη, Αγρότες κλπ.– και κυρίως εξαιρετική και δημιουργική γνώση της Διαλεκτικής Θεωρίας του Marx και των επιγόνων του, Οικονομικής Θεωρίας Μετάβασης κλπ. Όπως έλεγε και ο Karl Kautsky – και το αναπαρήγαγε ο Lenin – «Χωρίς Επαναστατική Θεωρία δεν υπάρχει Επαναστατικό Κίνημα». Γι’ αυτό είναι αναγκαία η διαδικασία Πολιτικής, Κοινωνικής και Κοσμοθεωρητικής Από–Συριζοποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισοπέδωσε, δυσφήμισε και εξαφάνισε την Αριστερά σχεδόν όλων των αποχρώσεων, δεν κατέβασε απλώς τον πήχη της Ηθικής και των Προσδοκιών αλλά το χειρότερο όλων, δημιούργησε τον Ανθρωπότυπο του Homo Syrizeikus, δηλαδή το απαύγασμα του Χαρακτήρα της Παρακμής με επιλεκτικές προτιμήσεις Κοινωνικών/Εθνολογικών Ομάδων.

Ακόμη και σήμερα το 95% των αντιπολιτευτικών του αναφορών μιλάνε κυρίως – ή αποκλειστικά– για Μετανάστες/Λαθρομετανάστες, Γκέι ή Τρανσέξουαλ και όλα τα παράγωγα.

Διαβρώνοντας και διαφθείροντας τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε ένα τιτάνιο έργο Κάθαρσης και Αυτοκάθαρσης από τον «Ιό» Παρακμής που αντιπροσωπεύει. Δηλαδή να από–ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ! Για να συνδέσουμε πάλι την Ηθική με την Πολιτική, την Πολιτική με την Παιδεία, την Μόρφωση και την διαμόρφωση χαρακτήρων!

Μεταμοντέρνα Αριστερά (36)

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2019 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Αντιπολίτευση δεν σημαίνει να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ
Μετά τις εκλογές της 7/7/2019 και την εκλογή μιας Νεοδημοκρατικής Κυβέρνησης παρατηρήθηκε -τουλάχιστον τις πρώτες δυο βδομάδες- μια υποτονική (πλην ΚΚΕ) αντιπολιτευτική διάθεση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως λόγω των ταχύτατων ρυθμών επιτελικής-επιχειρηματικής οργάνωσης του αστικού κράτους εκ μέρους της ΝΔ.

«Οι αστοί είναι πρακτικοί άνθρωποι» έγραφε ο Λένιν και έξυπνοι διαχειριστές θα προσθέταμε εμείς, έστω και αυτής της προϊστορίας.


Στη θέση του παλιού Αστικού Κράτους -ελληνικού τύπου- με δόση Σοσιαλδημοκρατικής αύρας, οι εκπρόσωποι του ιστορικότερου κόμματος της Αστικής Τάξης δηλ. της ΝΔ, έρχονται και μετατρέπουν το Κράτος, σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης, σε «Κράτος-Επιχειρηματία» με CEO τον Μητσοτάκη και μέλη του ΔΣ της Επιχείρησης τους Υπουργούς-Επιχειρηματίες.


Σε σχέση με αυτούς, οι Λούμπεν Γραφειοκράτες του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν πεινασμένους λιγούρηδες σε ρόλο Θυρωρού της Πολυκατοικίας.

Ίσως λόγω της πανάθλιας οικονομικής/κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
που τράβηξε τόσο δεξιά ώστε ακόμη και μέτρα αυτονόητα και -ομολογουμένως- κοινωνικά δημοφιλή όπως η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ή μείωση του ΕΝΦΙΑ για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες ή ανάλογα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως η προκαταβολή φόρου σε ποσοστό 100% κλπ. δημιούργησαν ένα κλίμα προσδοκίας και ανοχής για την νέα Κυβέρνηση ιδιαίτερα στα Μικροαστικά και Μεσοαστικά στρώματα.

Ίσως γιατί ο άξονας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν διαφέρει ουσιαστικά, στρατηγικά και ποιοτικά από αυτόν της ΝΔ αλλά πηγαίνοντας τόσο δεξιά -ο ΣΥΡΙΖΑ- άφησε πεδίο στη ΝΔ σχεδόν να του βγαίνει «από τα αριστερά» σε κρίσιμα θέματα όπως της φορολογίας, ρύθμισης χρεών, διατήρησης επιδομάτων και μάλιστα με φιλοδοξίες «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» κλπ.

Ο μόνος που ουσιαστικά «δικαιούται δια να ομιλεί» είναι το ΚΚΕ που αντέδρασε σφόδρα στην τροπολογία του Βρούτση για την κατάργηση του βασικού λόγου απόλυσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Μαρία Αντουανέττα των Γιαννιτσών -Έφη Αχτσιόγλου-
ωρύονται για την τροπολογία Βρούτση όταν οι ίδιοι το άρθρο νόμου για τον «Βάσιμο λόγω απόλυσης» τον έφεραν προεκλογικά μόλις τον Μάη του 2019 και μέχρι τότε εφάρμοζαν -οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ- τον παλιό νομό. Μάλιστα ο Αέριος Πάγος -επί ΣΥΡΙΖΑ- στις 6 Ιουλίου 2017 και υπό την προεδρία της ευνοούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, της κ. Θάνου, αποφάσισαν πως είναι νόμιμη η απόφαση του Δευτέρου Μνημονίου (2012) που καταργούσε «δικαιώματα προστασίας των εργαζομένων» και μάλιστα με το επιχείρημα πως «οι μειώσεις των μισθών προάγουν την ανταγωνιστικότητα»!!! (Βλ. Απόφαση του Αρείου Πάγου της 6/7/2017).

Η αθλιότητα και οι κατά συρροή απάτες του ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνούσε τεσσεράμισι χρόνια, τον υποχρέωσαν να αλλάξει μετεκλογική τακτική και στρατηγική. Η μεν «Στρατηγική» a la ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται σε ένα νεφελώδες μόρφωμα των «Προοδευτικών Δυνάμεων» που αντιμάχεται τον «Νεοφιλελευθερισμό» χωρίς κανένα τεκμηριωμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο μετασχηματισμού της Κοινωνίας.

Έτσι ερμηνεύεται η επικέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ σε δευτερεύοντα ή τριτεύοντα θέματα όπως ο αριθμός των μετακλητών υπάλληλων, το Look του Μητσοτάκη ή οι δηλώσεις υπουργών του, οι εταιρείες της Μαρέβα ή ο μισθός της Α. Γκερέκου.

Έτσι ερμηνεύεται η υποβάθμιση από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ της Στρατηγικής Πολιτικής, της κοινωνικότητας και ταξικότητας της πολιτικής, η ενδεχόμενη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ελίτ όπως έκανε ο τολμηρός λαός των Αγγλοσαξόνων με το Brexit και ο οποίος τώρα εκπροσωπείται εθνικά από την ιστορικότερη εργατική τάξη της Ιστορίας.

Μόνο στη Μ. Βρετανία λειτουργεί πλήρως η εξίσωση του Marx «Έθνος ίσον Εργατική Τάξη».

Για τις μικρές εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις της Αριστεράς – ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.- δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά παρά μόνο την «Ψυχιατρική Ερμηνεία του ελληνικού Αριστερισμού». Από «Παιδική Αρρώστια» κατέληξε στην «Εφηβική Ψυχοπάθεια».


Το ΜΕΡΑ25 του Νάρκισσου των Ναρκίσσων Γιάνη
– με ένα ν – Βαρουφάκη αποτελεί την πιο έξυπνη στρατηγική του συστήματος για να ενσωματώσει/εγκλωβίσει μεγάλες δυσαρεστημένες μάζες του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τους αφοπλίσει και στο μέλλον -γιατί όχι;;; - να τους προσφέρει δώρο στον Αλέξιο Β΄ Κομνηνό, κατά κόσμο Αλέξη Τσίπρα.

Το ΚΙΝΑΛ πατάει σε δυο βάρκες. Δύσκολα μπορεί να συνεχίσει «Και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ». Εάν το ΚΙΝΑΛ δεν ξαναβρεί τον Εθνικοαντιστασιακό, Σοσιαλιστικό/Μαρξιστικό χαρακτήρα του Πρώτου ΠΑΣΟΚ -ξεκινώντας από το ΠΑΚ- δύσκολα θα επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ύπαρξης του.

Μένει το ΚΚΕ που σήμερα τουλάχιστον αποτελεί την μοναδική δύναμη ενός υπολογίσιμου Εργατικού και Λαϊκού Κινήματος. Παρόλες τις ελλείψεις του, ίσως είναι η μόνη υπολογίσιμη δύναμη αντίστασης στον οικονομικό φιλελευθερισμό ενός υποτιθέμενου «αντικρατικιστικού Καπιταλισμού». Όμως θα πρέπει να κοιτάξει πολύ σοβαρά:

α) Την στασιμότητα έως μικρή/μεσαία πτώση της εκλογικής του δύναμης τα τελευταία επτά χρόνια, από τις εκλογές του Ιούνη 2012…

(β) Δύσκολα ανεβάζεις την επιρροή σου με τις μερικές χιλιάδες φύλλων των εντύπων σου. Σε έναν Πολιτισμό όπως ο σύγχρονος Αστικός Πολιτισμός που είναι Πολιτισμός Εικόνας θα πρέπει να εκμεταλλευτείς οργανωμένα, επιστημονικά και -κυρίως- έξυπνα τα Social Media και ειδικότερα την Τηλεόραση. Ένας Τηλεοπτικός Σταθμός άριστα οργανωμένος και τεκμηριωμένος αποτελεί σήμερα τον παλιό «Οργανωτή και Συλλογικό Διαφωτιστή» (Lenin) που στα χρόνια του ήταν η εφημερίδα.

Ο σύγχρονος φορέας μιας προοδευτικής και δημοκρατικής προοπτικής πρέπει να έχει Εθνικοανεξαρτησιακά/Εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά με επικέντρωση τον οικονομικό στραγγαλισμό της πατρίδας μας. Ποτέ ίσως σε χώρες της Περιφέρειας του Ευρωπαϊκού Καπιταλισμού δεν ταυτίζεται τόσο πολύ το «Εθνικό με το Κοινωνικό» ενάντια στα φληναφήματα των εθνομηδενιστών της Μεταμοντέρνας/Λούμπεν Αριστεράς.

Το στρατηγικό σχέδιο μετασχηματισμού της Κοινωνίας πρέπει να έχει Σοσιαλιστικό Στόχο συνδυασμένο με τον άμεσο στόχο ανακούφισης των πλατιών κοινωνικών στρωμάτων και τάξεων.

Τα Μέσα Ενημέρωσης σαν κορυφή των Ιδεολογικών Μηχανισμών του Κράτους πρέπει να έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής, μορφωτικής, κοινωνικής και πατριωτικής συνείδησης. Αυτοί οι Μηχανισμοί πρέπει να αποτελούν την δύναμη Κρούσης μιας όντως προοδευτικής/δημοκρατικής Κυβέρνησης.

Τα Μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα -Μικροαστική, Μεσοαστική Τάξη κλπ- πρέπει να θεωρηθούν Κοινωνικοί και Ταξικοί Σύμμαχοι μιας Προοδευτικής Κυβέρνησης. Χωρίς την συμμαχία και ένταξη αυτών των στρωμάτων σε ένα Μπλοκ Κοινωνικών δυνάμεων δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα αλλαγής σε χώρες όπως η Ελλάδα με τεράστιο αριθμό Μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων και με αδύνατη έως ανύπαρκτη σφραγίδα της Εργατικής Τάξης στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα.

Ας θυμηθούμε την πανέξυπνη και πετυχημένη στρατηγική του Λένιν για να κερδίσει την τεράστια πλειοψηφία του Ρωσικού Λαού, τους Αγρότες («Όλη η γη στους Αγρότες»). Αλλά και την αλησμόνητη εμπειρία του ΕΑΜ που συσπείρωσε την τεράστια πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού ή του Πρώτου ΠΑΣΟΚ (1974-1989).

Απέναντι στην χυδαία και γελοία αντιπολίτευση της Λούμπεν Αριστεράς με τις αστειότητες/γελοιότητες των ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ αλλά και των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη, ολιστικού και στρατηγικού τύπου αντιπολίτευση. Αλλιώς η δυσαρέσκεια της τεράστιας λαϊκής μάζας -και ειδικότερα της Μικροαστικής- θα δίνει αέρα στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ. Θα εισπράττει χωρίς να κουνάει το δαχτυλάκι του.

Εάν λοιπόν δεν θέλουμε να φύγει απλώς η ΝΔ και να ξανάρθει ο δόλιος γητευτής των μαζών με τον μανδύα του «Προοδευτικού» δηλαδή ο Δρ της Απάτης που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να οργανώσουμε ένα Διμέτωπο -κυριολεκτικά- αγώνα.

Κριτική συντριπτική στη ΝΔ αλλά συντριπτικότερη κριτική στον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός λέει «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο». Πρέπει να το εφαρμόσουμε έξυπνα και αποτελεσματικά. Κατά γράμμα. Κυριολεκτικά! Για να έρθει μια αληθινά Προοδευτική Κυβέρνηση και όχι να επανέλθουν οι Λιγούρηδες Κρατικοδίαιτοι του ΣΥΡΙΖΑ !

Μεταμοντέρνα Αριστερά (35)

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 17, 2019 3:01 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιούλη και η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΓράφτηκαν πολλά άρθρα τις τελευταίες μέρες για τα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών και όπως φαίνεται λείπουν κάποιοι αριθμοί. Συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στις 25 Γενάρη 2015 2.245.000 ψήφους ενώ στις 7 Ιούλη 2019 1.781.000. Έχασε δηλαδή συνολικά 464.000 ψήφους δηλαδή περίπου το 21% των ψήφων του σε 4,5 χρόνια (54 μήνες) συνολικής Κυβερνητικής Θητείας.

Έχασε το 1/5 των ψήφων του γεγονός που μπορεί να μην αποτελεί “εκλογική συντριβή” της τάξης του 35–40% των συνολικών του ψήφων σε 4,5 χρόνια αλλά σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη ήττα.


Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους πάνσοφους αναλυτές – ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και μη– γιατί αρχίζουν να μετράνε την εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ από το Σεπτέμβρη του 2015 και όχι από τον Γενάρη του 2015 όπως είναι και το σωστότερο;

Ρωτάμε ΓΙΑΤΙ;;;

Μήπως γιατί πρέπει πάση θυσία (α) να μειωθεί το μέγεθος της πραγματικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και (β) να διατηρηθεί – με κάθε μέσο– υπαρκτός ο ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει σαν παίκτης του Δικομματισμού, παντί τρόπω; Σαν γητευτής και αποπλάνησης των μαζών εξαπατώντας τους στο διηνεκές; Ερώτηση κάνουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου 5% από το ποσοστό του Γενάρη 2015, συγκεντρώνοντας το 31.5% των ψήφων από 36.3% τον Γενάρη 2015.

Έχασε 67 Βουλευτές από την τελευταία ψηφοφορία ψήφου εμπιστοσύνης και κατέβηκε από τους 153 (Άνοιξη 2019) στους 86 Βουλευτές στις εκλογές του Ιούλη 2019.

Έχασε δηλαδή το 44% των Βουλευτικών του εδρών.

Οι πονηροί αναλυτές μετρούν τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν στις εκλογές του Γενάρη 2015 – 146 – «λησμονώντας» να προσθέσουν τις προσχωρήσεις μεγάλων αριστερών/επαναστατών όπως η Κουντουρά, ο Κουίκ αλλά και Κεντροαριστεροί του Συνονθυλεύματος (Θεοχαρόπουλος, Μωραΐτης, Τόλκας κλπ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισε» μόλις 8 – αριθμός 8…– από τους 332 Δήμους πανελλαδικά και έχασε τις 12 από τις 13 Περιφέρειες.

Η 13η, αυτή της Κρήτης, κερδήθηκε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και χάρη στην μεγάλη επιρροή του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αρναουτάκη.

Έχασε και τους 4 μεγάλους Δήμους της χώρας
– Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα– και συνεισέφερε τα μάλα για να χάσει το ΚΚΕ τους Δήμους που έλεγχε στο Λεκανοπέδιο όχι όμως και στην Πάτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι συνέχισε την παράδοση όλων των τελευταίων ετών να χάνει σε Συλλόγους, Επιμελητήρια, Φοιτητικές Εκλογές – συγκέντρωσε στους τελευταίους κάτω από 1%– δείχνοντας την σαθρότητα της Κοινωνικής του Αντιπροσώπευσης.

Παρόλα αυτά,
το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι το πώς κατάφερε το συνονθύλευμα της Λούμπεν Αριστεράς να συγκεντρώσει το 31,5% των ψήφων ώστε να βρίσκεται στον δεύτερο πόλο του ελληνικού Δικομματισμού;

Πέντε πρώτες ερμηνείες.


– Πρώτον, η συνολικότερη καθίζηση του εργατικού/λαϊκού αλλά και αντιμνημονιακού κινήματος με πρώτη αίτια την συνθηκολόγηση(;) του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αμέσως μετά το Δημοψήφισμα. Κοινωνική ψυχολογία των μεγάλων στρωμάτων εξαιρετικά πεσμένη, αποδοχή των Μνημονίων με “αριστερό πρόσημο” μήπως και καταφέρουμε να σώσουμε κάτι από το βιοτικό μας επίπεδο, αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ σαν το “μικρότερο κακό” και γενικευμένη ατμόσφαιρα μεμψιμοιρίας, αυτοκατηγοριών και Συνδρόμου Στοκχόλμης. Έτσι, ερμηνεύεται και η μικρή αντίσταση στα μετρά του 3ου Μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ.


– Δεύτερος λόγος θα μπορούσε να είναι η κατάσταση των Αριστερών – χωρίς εισαγωγικά– κομμάτων. Το ΚΚΕ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πλεύση Ελευθέριας δεν μπόρεσαν να προσελκύσουν εκλογικά την δυσαρέσκεια των μεγάλων στρωμάτων για λόγους που θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε σε ξεχωριστό άρθρο.

Το ΚΚΕ συγκράτησε μεν τις δυνάμεις του – με μικρές απώλειες– όμως σε εποχή κρίσης θα έπρεπε να έχει ανοδική πορεία. Πιστεύουμε πως ο κυριότερος λόγος είναι ο “στιγματισμός” των Αριστερών Κομμάτων και κυρίως του ΚΚΕ από τα “έργα και ημέρες” του ΣΥΡΙΖΑ. Άθελα του φορτώθηκε τον στιγματισμό του όρου “Αριστερά” και “Αριστερός” ο οποίος κακοφορμίσθηκε από την άθλια πρακτική του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού ένιωθαν όλο και μεγαλύτερη αποστροφή για τους όρους αυτούς και επικράτησε η αντίληψη «Δεν υπάρχει λόγος να προχωρούμε στην Αληθινή Αριστερά! Απλά, δεν θέλουμε καμιά Αριστερά!» Η «Αντι– αριστερή Χιονοστιβάδα» πήρε σβάρνα και το ΚΚΕ.

– Ο τρίτος λόγος είναι διαμόρφωση της Ψυχολογίας του Επαίτη δηλαδή η Ζητιανοποίηση μεγάλων στρωμάτων του ελληνικού λαού. Μπροστά στις μύριες όσες δυσκολίες επιβίωσης αρκέστηκε στην Πολιτική Επαιτείας του ΣΥΡΙΖΑ φιλώντας μάλιστα το χέρι του Αφέντη που τους χορηγούσε Επιδόματα Ελεημοσύνης και λησμονώντας όλα τα αίσχη του ΣΥΡΙΖΑ. Π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ σε εκατοντάδες χαμηλοσυνταξιούχους και το οποίο ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ – για τον καθένα– όμως μοίρασε παραμονή εκλογών 200– 400 ευρώ για να ναρκώσει – κυριολεκτικά– τον εγκέφαλο πολλών. Δεν “είδαν” τις 5000– 10.000 ΕΚΑΣ που τους έκοψε τα τελευταία χρόνια και “ενθουσιάστηκαν” με την Ελεημοσύνη των 200 ή 300 ευρώ. Αληθινή κατάντια και απερίγραπτος ξεπεσμός ανείπωτης παρακμής, όχι μόνο κοινωνικής αλλά εγκεφαλικής.

– Ο τέταρτος λόγος είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αντίθετα με όσα υποστηρίζει ο άθλιος προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, τα περισσότερα των Τηλεοπτικών Καναλιών υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζοντας από τα 4 Δημόσια με τις Γκεμπελικού τύπου Προπαγάνδες τους, το OPEN του Ιβάν Σαββίδη, τον ALPHA του Κοντομηνά – 90 εκατομμύρια ευρώ του χαρίστηκαν – και καταλήγοντας στα “ευμενώς/θετικώς ουδέτερα” ANTENNA και STAR, πλην του ΣΚΑΙ που έκανε αντιπολίτευση από Νεοδημοκρατική σκοπιά με έντονο Μητσοτακικό χρώμα.

Τα μεγάλα στρώματα δεν αγοράζουν εφημερίδα, δεν διαβάζουν ούτε ενημερώνονται κατάλληλα. Η συστηματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και η προβολή του Ηθοποιού/Μαέστρου ορχήστρας Τσίπρα ως “ικανού μάγου” έπαιξαν τον ρόλο τους.

Εάν δε προσθέσουμε και την μεγάλη, τεράστια αντιπάθεια μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού για την Οικογένεια Μητσοτάκη – κυρίως στα στρώματα των ΠΑΣΟΚογενών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ– συν ένα ιστορικό “Αντιδεξιό Σύνδρομο” που φρόντιζε επίπλαστα να υπερτονίζει ο Δεξιότατος ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να σκιαγραφήσουμε πιο καθαρά την εικόνα. Η Νέα Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την Παλαιά Δεξιά με επιτυχία.

– Ο πέμπτος παράγοντας είναι η σκανδαλώδης εύνοια της εγχώριας Ελίτ αλλά και της Ευρωατλαντικής για τον “Αποτελεσματικό Γητευτή των Μαζών” Αλέξη Τσίπρα. Από τον Λάτση (Διακανονισμός 1.2 δις) έως τον Μπόμπολα (450 εκατομμύρια), από τον Σαββίδη (Διαγραφή προστίμου 48 εκατομμυρίων) έως τον Κοντομηνά (Διαγραφή 90 εκατομμυρίων) και από εκεί στα χαϊδέματα της Μπαζιάνα από τον Βαρδινογιάννη, για να μην μιλήσουμε για την Ευρωπαϊκή Ελίτ – Σόιμπλε, Μοσκοβισί, Λαγκάρντ, Μέρκελ– σίγουρα τεράστιο ρόλο έπαιξε η υποστήριξή τους όπως και η παρουσίαση του Τσίπρα σαν ικανού πρωθυπουργού “που τους έχει στο τσεπάκι του”, ειδικότερα στα χαμηλότερης συνείδησης και μάλλον λουμπενοποιημένα στρώματα του ελληνικού λαού.

Τελικά, το μεγάλο ερώτημα είναι απλό. Απλούστατο. Μπορεί να δημιουργηθεί μια αληθινά Δημοκρατική, Πατριωτική, Λαϊκή Αντιπολίτευση στην ΝΔ ή θα αφεθεί ο Τσίπρας στο βάθρο του Δεύτερου Πόλου του Δικομματισμού να παριστάνει την αντιπολίτευση στην Πολιτική που ο ίδιος(!) ψήφισε;

Μεταμοντέρνα Αριστερά(34)

Παλαίμαχος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 04, 2019 8:50 am    Θέμα δημοσίευσης:

Συντριβή του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και αναγέννηση του λαού

Του Ηλία Παπαναστασίου
Γράφαμε πριν μερικές μέρες για την σημασία της εκλογικής συντριβής του μορφώματος της Λούμπεν Αριστεράς που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίξαμε πως μόνο μέσα από την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι προϋποθέσεις αναγέννησης του Εργατικού–Λαϊκού Κινήματος και ανόδου της συνείδησης και υπόστασης του ελληνικού λαού σε ανώτερο επίπεδο.

Τα λίγα εικοσιτετράωρα που έμειναν μέχρι τις εκλογές φέρουν προ των ευθυνών τους όλους μας. Και αυτές οι ευθύνες βοούν συνεχώς, μας καλούν ακατάπαυστα και μας ωθούν σε τέσσερις επιλογές.


Πρώτον, την μη αποχή. Όποιος απέχει συνειδητά πλέον συμμετέχει στην διαιώνιση της καθημερινής, συνολικής παρακμής της χώρας, του λαού και των μελλοντικών γενεών.

Δεν έχει σημασία εάν απέχει συνειδητά ή από ηλιθιότητα αλλά σίγουρα θα πρέπει να θεωρείται “Ιδιώτης” δηλαδή Idiot αγγλοσαξονιστί που σημαίνει ηλίθιος. Ει δυνατόν, να τιμωρείται και νομικά, εάν είχαμε υγιώς σκεπτόμενες κοινωνίες αποτελούμενες από δημιουργικούς ανθρώπους.

Ποτέ μια Κοινωνία δεν προχώρησε μπροστά με τους αδιάφορους, τους ωχαδερφιστές, τους εαυτούληδες και τους ηλίθιους δηλαδή τους διανοητικά ανάπηρους.

Δεύτερον, την καταδίκη των σημερινών δυναστών της Μεταμοντέρνας Λούμπεν Αριστεράς που καταδυνάστευσαν οπισθοδρομώντας την χώρα, εξευτελίζοντας την έννοια της Αριστεράς και φτωχοποιώντας τα μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταδικαστούν και οι προηγούμενοι δυνάστες και κυρίως η ΝΔ που εξαγνίζεται ταχύτατα λόγω των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται, καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει υποστήριξη της ΝΔ, τελεία και παύλα.

Τρίτον, υποστήριξη αντιμνημονιακών, αντι–αστικών και προοδευτικών δυνάμεων που σε αυτή την ιστορική συγκυρία εκπροσωπούνται κατά πρώτο λόγο – εάν όχι και αποκλειστικό– από το ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, χρειάζονται χείρα βοηθείας και οι αριστερές δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ που ασφυκτιούν στα σημερινά ερμαφρόδιτα πλαίσια της πολιτικά και κοινωνικά “αλλήθωρης” στρατηγικής της Φώφης Γεννηματά.

Μια ενίσχυση των συνδυασμών του ΚΚΕ
πιθανόν να λειτουργούσε ευεργετικά και στις αληθινά προοδευτικές δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ επανασυσφίγγοντας σε κοινούς αγώνες τις σχέσεις ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ όπως συνέβαινε με τα δυο αυτά αριστερά κόμματα την πρώτη δεκαετία μετά την Μεταπολίτευση.

Η αντιμετώπιση της φιλελεύθερης/νεοφιλελεύθερης ΝΔ και των πολιτικών της θα ενισχύσει – σχεδόν βέβαιο– την κύρια δύναμη αντίστασης που θα είναι το ΚΚΕ αλλά και τμημάτων – ή τμήματος– αριστερών/προοδευτικών τμημάτων του ΚΙΝΑΛ.

Ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να εμφανιστεί σαν “αριστερή αντιπολίτευση” αλλά θα πρέπει να υποστεί εκλογική συντριβή ειδάλλως θα λειτουργήσει σαν Δούρειος Ίππος του Συστήματος όπως επάξια έκανε μέχρι σήμερα.

Τέταρτο, καμμιά ψήφος στην “Αριστερά του Σόρος” (Βαρουφάκης) και στα αριστερίστικα πτώματα που επανεμφανίζονται θυμίζοντας θρησκευτικές σέκτες του Μεσαίωνα (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ–Λ σχήματα κλπ.).

Ο αριστερισμός είναι αστισμός από την ανάποδη, όπως ο “αντιρατσισμός” των αντιεξουσιαστών είναι ξεκάθαρος ρατσισμός.

Σε χώρες με αποικιακή εξάρτηση – όπως η Ελλάδα– προϋπόθεση μιας Σοσιαλιστικής Στρατηγικής είναι η Εθνική Ανεξαρτησία και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο Σοσιαλισμός, Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας και Δημοκρατικός Πατριωτισμός είναι ένα ενιαίο σύνολο όπως μας υπενθυμίζει η Επιστημονική, Διαλεκτική και Δημιουργική Θεωρία του Ιστορικού Σοσιαλισμού των Marx/Engels, θεωρία που αρχίζει και επανακάμπτει, δειλά αλλά σταθερά τα τελευταία χρόνια. Με τους αριστεριστές δεν υπάρχει Πολιτικός Διάλογος αλλά επίκληση Ψυχιάτρου λόγω των ψυχοπαθολογικών αυτιστικών συμπτωμάτων που παρουσιάζουν.

Η μελλοντική επάνοδος της ΝΔ δεν πρέπει ουσιαστικά να λειτουργεί σαν άμεσο φόβητρο αλλά σαν μια ιστορική ευκαιρία να επανακτήσει ο ελληνικός λαός την Κοινωνική, ταξική και ιστορική του συνείδηση.

Η Δεξιά μας ξυπνά, μας αφυπνίζει και μας οπλίζει για νέους αγώνες και επανατοποθέτηση της κοινωνικής δυναμικής και πάλης των τάξεων. Είναι μάλλον δύσκολο για την ΝΔ του Μητσοτάκη να σαρώσει τα πάντα όσον αφορά τις εναπομείνασες κατακτήσεις του ελληνικού λαού εάν σχετικά γρήγορα ανασυνταχθεί ένα νέο λαϊκό κίνημα με σαφείς στρατηγικούς στόχους και ανάλογους πολιτικούς φορείς.

Αντίθετα, η Μεταμοντέρνα, Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ νάρκωσε τον ελληνικό λαό, τον παθητικοποίησε και τον μετέτρεψε σε ναρκομανή εξαρτημένο από την δόση του. Εξαρτημένο ουσιαστικά από την προπαγάνδα της Νέας Δεξιάς που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος δεν αφόπλισε μόνο συνειδήσεις, δεν νάρκωσε μόνο εγκεφάλους αλλά μετέτρεψε σε καταθλιπτικούς και χαζοχαρούμενους τους περισσότερους πολίτες αυτής της χώρας.

Παράλληλα δε, παρασιτοποίησε τεράστια στρώματα του ελληνικού λαού αποσυνδέοντας τα από την Παραγωγική διαδικασία και μετατρέποντας τα σε Επιδοτούμενα Στρώματα, Επιδοτούμενες Τάξεις και – γιατί όχι; – καταλήγοντας σε μερικά χρόνια στην δημιουργία Επιδοτούμενου Έθνους. Σε τελευταία ανάλυση, λειτούργησε ευεργετικά – ο ΣΥΡΙΖΑ– για τα συμφέροντα της Ελίτ, υλοποιώντας μέτρα που εάν τα νομοθετούσε μια αμιγής Δεξιά Κυβέρνηση, θα είχαμε στην Ελλάδα, συνθήκες Γαλλικής Επανάστασης.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει σαν μέθεξη Αρχαίας Τραγωδίας με αρκετή δόση απολύτρωσης από βαριά ψυχική νόσο.

Θα απελευθερώσει τον ελληνικό λαό από όλα τα συμπτώματα κρετινοποίησης και α–νοηκότητας που τον ταΐζει η σχιζοειδής κυβερνητική πρακτική και προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταδιακά θα επανακτήσει την δημιουργικότητα και κοινωνική του ευφυΐα, έχοντας ταυτόχρονα επανασυνδεθεί με την αντιστασιακή του φλέβα, κύριο χαρακτηριστικό της νεοελληνικής ιστορίας που “είναι από την φύση της αντιστασιακή” (Ν. Σβορώνος). Θα αρχίσει να συμμετέχει στα κοινά, να αντιδρά σε όποια αντιδραστικά και αντικοινωνικά μέτρα τολμήσει να θεσπίσει μια Δεξιά Νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση, σε τελευταία ανάλυση θα ξαναγίνει Πολίτης και Εργαζόμενος με Κοινωνική Συνείδηση, μαχητής της ζωής και μιας καλύτερης Κοινωνίας, μιας Δικαιότερης Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά υποστήριξε το “Τέλος της Ιστορίας”
a la Francis Fukuyama, ταυτίζοντας την Ιστορία και το υποτιθέμενο Τέλος της με τον εαυτό του και την Κυβέρνηση του. Περίπου σαν το ρηθέν από τον Λουδοβίκο ΙΔ “Après moi, le déluge” (Μετά από μένα το Χάος).

Γιατί ακριβώς έτσι λειτουργούσε ο Λουδοβίκος ΙΔ – Αλέξης Τσίπρας– και οι Μαρίες Αντουανέττες του διαλαλώντας πως μετά από αυτούς “Έρχεται το Χάος”.


Η ήττα του θα σηματοδοτήσει το “Τέλος του Τέλους της Ιστορίας” επανασυνδέοντας την ηττηθείσα και τελματωμένη, νεκρόφιλη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ με την αληθινή, ζωντανή και συναρπαστική Ιστορία των μεγάλων ελληνικών μαζών. Με την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, επανακάμπτουμε στο Παρόν, προσβλέπουμε στο Μέλλον αποκτώντας στόχους, επανασυνδεόμαστε με το Ανθρώπινο Είδος – ξαναγινόμαστε άνθρωποι– αποβάλλοντας την Συλλογική Κατάθλιψη, αψηφώντας τις μεγαλομανίες μιας επιθετικής Δεξιάς και τις ανθρωποφαγικές τάσεις μιας Κεφαλαιοκρατικής/Τραπεζικής Ελίτ.

Ταυτόχρονα αρχίζουμε να διαoλοστέλνουμε τις επιταγές μιας Σαδιστικής Ομοφυλοφιλικής – πλειοψηφούσα τάση– Ευρωπαϊκής Ελίτ και τις ανθρωποκτόνες οικονομικές ντιρεκτίβες μιας Βαμπιρικού τύπου Φεμινιστικής Συντεχνίας που ήδη καταλαμβάνει καίριες θέσεις του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

Η “Επανασύνδεση της Ανθρώπινης Ύπαρξης με το Ανθρώπινο Είδος” (K. Marx, Οικονομικά/Φιλοσοφικά Χειρόγραφα 1844», «Κριτική της Χεγκελιανής Φιλοσοφίας του Δικαίου») σημαίνει επανασύνδεση του Νεοέλληνα με την αληθινή, ζωντανή, Ιστορική του Υπόσταση, ουσιαστικά δηλαδή με την Τραγικότητα της Ιστορίας του που αποτελείται από ένα «Στεναχωρημένο Είναι» (Hegel).

Ξαναγινόμενος Άνθρωπος, ξαναγίνεται Ιστορική Ύπαρξη, ξαναβρίσκει το Κέφι του.
Όχι μέσω ιδεοληπτικών ναρκωτικών αλλά μέσω της Ιστορικής του Αποκατάστασης, Συμμετοχής, Ύπαρξης. Πάντα ήταν ικανός για “Εφόδους στον Ουρανό”, Παραδειγματικούς Ηρωισμούς και Ιστορική Πρωτοβουλία.

Ας ξαναγίνει Λαός με Ιστορία, αποσυνδεόμενος από τους “Λαούς χωρίς Ιστορία” (Geschictloss Volker) όπως έγραφαν για άλλους λαούς οι Hegel και Engels.

Ας κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος, φοβίζοντας τις φοβίες του, παρακμάζοντας την Παρακμή του, τρομοκρατώντας τους τρομοκράτες του, προειδοποιώντας τους αυριανούς Δυνάστες του, βροντοφωνάζοντας Salus Populi Suprema Lex estο!

H Σωτηρία της Πατρίδας ας είναι ο Υπέρτατος Νομός! Ας το ακούσει η Νέα Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ που αποχωρεί, η ανακαινισμένη Παλιά Δεξιά που έρχεται και η οποιαδήποτε Δεξιά εφεδρικού τύπου.

Μεταμοντέρνα Αριστερά (33)

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 20, 2019 11:59 am    Θέμα δημοσίευσης:

Γιατί πρέπει να συντριβεί εκλογικά η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΣτις Ευρωεκλογές της 26ης Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 903.000 ψήφους. Από 2.246.000 τον Γενάρη του 2015 στις ευρωεκλογές συγκέντρωσε 1.343.00 ψήφους. Δηλαδή 903.000 λιγότερες ψήφους. Ουσιαστικά περίπου το 38% – σχεδόν 40% – των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 εγκατέλειψαν την Πρώτη Φορά «Αριστερά». Πρόκειται όχι απλά για «ήττα» αλλά για πραγματική συντριβή σε απόλυτους αριθμούς ψηφισάντων.

Ανάλογη τάση υπάρχει και στην ποσοστιαία αναλογία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ από το 36,3% των ψηφισάντων – Γενάρης 2015 – έπεσε στο 23,7% τον Μάη του 2019 χάνοντας 12.7% του ποσοστού του ή περίπου το 34%.


Με όρους Εκλογικής Κοινωνιολογίας
και Ποσοτικής Εκλογικής ανάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μεταξύ 34% και 38% της συνολικής του εκλογικής δύναμης για όσους δε διαφωνούν με την σύγκριση των ποσοστών του Γενάρη 2015, νομίζουμε πως αυτό είναι και το πιο σωστό εφόσον και οι ευρωεκλογές του Μάη του 2019 είχαν χαρακτήρα Εθνικών εκλογών.

Αντίθετα με την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να μας πείσει πως ήλθε στην εξουσία το Σεπτέμβρη του 2015 χαρίζοντας ένα ολόκληρο 8μηνο από τον Γενάρη του 2015 στην λεγομένη διαπραγμάτευση δηλαδή στο πουθενά, έως τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιούλη 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει 4,5 χρονιά στην Κυβέρνηση Και Εξουσία (54 μήνες). Είναι δηλαδή η μακροβιότερη Κυβέρνηση των Μνημονιακών ετών, με την μεγαλύτερη υποστήριξη από τους Δανειστές, την μεγαλύτερη υποταγή στα κελεύσματα των Αμερικανονατοϊκών από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, ξεπερνώντας ακόμη και την Δεξιά Κυβέρνηση του Εμφυλιοπολεμικού Παπάγου.

Γιατί όμως πρέπει να συντριβεί ακόμη περισσότερο δηλαδή να εξαϋλωθεί και ουσιαστικά να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ
με το 3ο Μνημόνιο δέσμευσε σε Πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% την χώρα έως το 2022 και με πλεονάσματα της τάξης του 2,2% έως το 2060.

Υποθήκευσε την ελληνική δημόσια περιουσία έως το 2115 δηλαδή για 100 χρόνια και «παραχώρησε»– ξεπούλησε δηλαδή– στους Δανειστές ελληνική δημόσια περιουσία αρχίζοντας από το Σιδηροδρομικό Δίκτυο έως τα Αεροδρόμια.

Ταυτόχρονα
– σύμφωνα με μαρτυρία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ– κόστισε αλλά 86 δις η διαπραγμάτευσή του, δηλαδή του μεγάλου επαναστάτη από τις USA Γιανη – με ένα ν – Βαρουφάκη συν τα δεκάδες – ή και εκατοντάδες – δις για την ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών.

Περιττό δε να σχολιάσουμε τον τρόπο που δημιουργούνταν τα πρωτογενή πλεονάσματα π.χ. με αύξηση χρεών στους Προμηθευτές του Δημοσίου, μείωση σε τεράστιο βαθμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), καθυστέρηση των Παραγωγικών Επενδύσεων αλλά και της έκδοσης νέων συντάξεων για πάνω από τρία χρόνια τουλάχιστον 200.000 νέων συνταξιούχων.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ
– συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο των προηγούμενων – φτωχοποίησε ακόμη περισσότερο μεγάλα – ήδη φτωχοποιημένα – στρώματα του ελληνικού λαού και ειδικότερα τα χαμηλότερα και τα μικρομεσαία με τερατώδη μέτρα όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η εισαγωγή πάνω από 25 νέων φόρων, η κατάργηση συντάξεων χηρείας, ευπαθών ομάδων και πολυτέκνων κ.ά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – που κατά τα άλλα, κόπτεται για τις «υποτελείς τάξεις»– φτωχοποίησε περισσότερο τους ήδη φτωχούς αλλά και τους μικρομεσαίους που παρόλη την κρίση είχαν κρατήσει, με μεγάλες απώλειες, την περιουσία τους.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την έννοια του Κοινωνικού Κράτους σε Ελεημοσύνη, μοίρασμα φτώχειας και επιδόματα πείνας των 200 ευρώ. Παρασιτοποίησε και μετέτρεψε σε επαίτη τεράστια στρώματα του ελληνικού λαού, ανήγαγε δε την ψυχολογία του Ζητιάνου και του Συνδρόμου Στοκχόλμης σε Κυρίαρχη Ψυχολογία. Λούμπεν «Αριστερά» ο ίδιος προσπάθησε να λουμπενοποιήσει τεράστια στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας ακολουθώντας την Τακτική «Σε φτωχοποιώ, σου παίρνω 1.000 ευρώ αλλά παραμονή εκλογών σε επιστρέφω 50 και γι’ αυτό πρέπει να με ψηφίσεις και με τα δυο χέρια». Το απαύγασμα της Ηθικής και Ψυχολογικής Εξαθλίωσης και ο Λουμπενισμός κυρίαρχος, το σιωπηρό του σύνθημα.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε τον θεσμό του Μεγάλου Αδελφού που παρακολουθεί τα πάντα, την ΑΑΔΕ που δεν υπάγεται στην ελεγκτική διαδικασία του Ελληνικού Δημοσίου. Κατάσχει συντάξεις, επιδόματα, αμοιβές δηλαδή τα πάντα, τιμωρώντας τους δύστυχους που χρωστούν 500, 1000 ή και παραπάνω ευρώ. Την ώρα που «ρυθμίζει» χρέος 1,2 δις των ΕΛΠΕ του Λάτση – έχοντας τον πονηρό Φαναριώτη Γαβρόγλου μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Λάτση– ή χρέος 450 εκατομμυρίων του Μπόμπολα – εξού και η ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ τοποθέτηση του ΕΘΝΟΥΣ ή της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ– ή χρέος 90 εκατομμυρίων του Κοντομηνά – δείτε την συντροφικότητα του καναλιού ALPHA στον ΣΥΡΙΖΑ– αλλά και χάρισμα προστίμου 48 εκατομμυρίων στην ΣΕΚΑΠ που είχε αγοράσει ο Ιβάν Σαββίδης, φανατικός φίλος του Τσίπρα και μέγας επενδυτής Νοτίου Βαλκανικής και περιχώρων.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε κάθε έννοια ύφους και ήθους και όχι μόνο αριστερού αλλά κάθε είδους και τύπου. Προωθωντας άτομα που αποτελούσαν την προσωποποίηση της ψυχικής και ηθικής παρακμής και εξαθλίωσης αλλά και Μαρίες Αντουανέτες που παρίσταναν τις φεμινίστριες με παχυλούς μισθούς του Δημοσίου, κουνούσε συνεχώς το δάκτυλο στον ελληνικό λαό – π.χ. Πυρκαγιά στο Μάτι– ξερνώντας όλα τα απωθημένα του λιγούρη Λούμπεν που είδε πλουσιοπάροχο στρωμένο τραπέζι και έκανε μακροβούτι χωρίς μαχαιροπήρουνα. Διόριζε – και συνεχίζει να διορίζει– συγγενολόγια, ξαδέλφους, συζυγούς, ερωμένες και παλλακίδες, δημιουργώντας μας την απορία εάν ο Λούμπεν έχει πάτο στην ηθική του εξαχρείωση και αποκτήνωση.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ταύτισε στην συνείδηση πλατειών στρωμάτων του ελληνικού λαού την Ιστορική Αριστερά με τον Homo Amoralis, τον χαμαιλέοντα παντός καιρού που είναι ο Λούμπεν, τον περιφερόμενο κλόουν και θίασο που δεν σέβεται τίποτα γιατί ο ίδιος είναι ένα τίποτα. Ένα μεγάλο μηδενικό που θέλει να μηδενοποιήσει το κοντέρ δηλαδή να εκμηδενίσει κάθε έννοια Ηθικής, Συνείδησης και Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας. Άλλωστε αυτό που δεν κατάφερε η προπαγάνδα σχεδόν 100 ετών της Δεξιάς το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε τεσσεράμισι χρόνια, δυσφημίζοντας την Αριστερά όσο κανένας άλλος και ταυτίζοντας την με την ηθική εξαχρείωση, τον αμοραλισμό και τον χυδαίο οπορτουνισμό, όχι του ρεφορμιστή εργαζομένου της Σοσιαλδημοκρατίας – που σε τελευταία ανάλυση, ιστορικά, έχει Προλεταριακή Προέλευση – αλλά του επικίνδυνου (κυριολεκτικά) μηδενιστή Λούμπεν.

Γιατί οι εξαιρετικά ωφέλιμες για το σύστημα υπηρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επαρκώς αναγνωριστεί από την Ελίτ– δηλαδή την εγχώρια και διεθνή Αστική Τάξη– τους Δανειστές, τους Αμερικάνους και όλα τα υπόλοιπα «λουλούδια» που ο εκτρωματικός ΣΥΡΙΖΑ κάποτε πολεμούσε, τουλάχιστον στα λόγια.

Η Δεξιά όλων των αποχρώσεων – Ακροδεξιά, Λαϊκή Δεξιά, Φιλελεύθερη Κεντροδεξιά– ευγνωμονούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τον κατεδαφιστικό του ρόλο σε όλο το οικοδόμημα της Ιστορικής Αριστεράς.

Οι ανενημέρωτοι, αγράμματοι και σχεδόν αναλφάβητοι Δεξιοί ευχαρίστως ταυτίζουν την Θεωρία των Marx/Engels και κάθε έννοια Εργατικού Κινήματος, Σοσιαλισμού και Κομμουνισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί – πολύ απλά– έτσι τους συμφέρει. Ξεμπερδεύοντας με μια Fake «Αριστερα» a la ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν (ή ελπίζουν) πολύ καλά πως ξεμπερδεύουν – ίσως για τα επόμενα χρόνια– και από την Αληθινή Αριστερά του Εργατικού και Λαϊκού Κινήματος και την οποία ευχαρίστως ταυτίζουν με τον απόπατο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Απλά, με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια και οι επιπτώσεις της ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ παρακμής ήδη φαίνονται έκδηλα.

Η εκλογική στασιμότητα – έως πολύ μικρή πτώση– του ΚΚΕ και η εξαύλωση όλων των υπολοίπων αριστερών σχημάτων στις ευρωεκλογές της 26ης Μάη μάλλον επιβεβαιώνει το ανωτέρω συμπέρασμα, με εξαίρεση βέβαια την «Αριστερά» του George Soros (Βαρουφακης) που, όπως φαίνεται, μετακόμισε από την Μεταμοντέρνα, Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κομμάτι της προίκας της Αμερικανο/νατοϊκής «Αριστεράς».

Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως ο Νάρκισσος Giani, υπέγραψε την πρώτη συμφωνία με τους Δανειστές στις 20 Φλεβάρη του 2015, μόλις 25 μέρες μετρά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας σαν «δίκαιες» το 70% (!) των απαιτήσεων των Δανειστών (Βλ. Δηλώσεις του Βαρουφάκη την εποχή εκείνη).


Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκμηδένισε απλά κάθε έννοια Επιστήμης και Ολιστικής, Διαλεκτικής Θεωρίας της Επιστήμης αλλά υπονόμευσε κάθε έννοια Επιστημονικού χαρακτήρα με τα «διαμάντια» που σέρβιρε κατά καιρούς (Φαντασιακή Θεώρηση του Έθνους, Θεωρία του Κοινωνικού Φύλου κα). Έτσι ερμηνεύεται η αλλεργία και απέχθεια των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ για έννοιες όπως Πατρίδα, Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, Ιμπεριαλισμός, αλλά και έννοιες όπως Οικογένεια, Πατέρας ακόμα και Άνδρας και ανδρισμός .

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συντριβεί έτι περαιτέρω και ει δυνατόν, να εξαϋλωθεί.

Η Αριστερά θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της έχοντας σαν «μαγιά» ό,τι καλύτερο υπάρχει στον χώρο της με την απλή προϋπόθεση, να εξαφανιστεί ο ιός, ο βάκιλος του ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί με την παρακμιακή του φύση να εξαφανίσει κάθε μορφή αντίστασης θυμίζοντας επιδημία πανώλης του Μεσαίωνα.

Η ερεβώδης χρονική περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο τέλος της. Όπως έχουμε Προ Χριστού και Μετά Χριστόν στην Ιστορική Επιστήμη, έτσι θα έχουμε και Αριστερά Μετά ΣΥΡΙΖΑ. Για το καλό του ελληνικού λαού, της χώρας και του νέου εργατικού κινήματος που έρχεται, από νέους ανθρώπους μορφωμένους και πολύγλωσσους αλλά και παλαιότερους αριστερούς που βγήκαν αλώβητοι από το Καθαρτήριο και την Κόλαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό, όλοι πρέπει να θυμόμαστε, και να μην ξεχνάμε ποτέ, τουλάχιστον έως τις βουλευτικές εκλογές, SYRIZA Delendus Est! (Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφανιστεί!)


Μεταμοντέρνα Αριστερά (32
)

ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 24, 2019 8:48 am    Θέμα δημοσίευσης:

Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με βόλι στην καρδιά και το μυαλό
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΑγαπητέ ψηφοφόρε

Σε τέσσερις μέρες ψηφίζεις για την Ευρωβουλή και τις αντίστοιχες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν χρειάζονται πολλά να ειπωθούν για την σημασία τους.

Εάν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατορθώσει με την χυδαία και ανήθικη παροχολογία Κοινωνικής Ελεημοσύνης της τελευταίας στιγμής να κρατήσει σημαντικά ποσοστά που θα κυμαίνονται περίπου στο 25% – συν πλην μια η δυο μονάδες– τότε όλα όσα είδες κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων τεσσεράμισι ετών – για την ακρίβεια, 52 μήνες– ξέχασέ τα. Απλά, πολύ απλά, όλοι οι δείκτες Οικονομίας θα χειροτερέψουν όπως προειδοποιούν οι πάντες εφόσον ο Μινχάουζεν Τσίπρας θα ξοδέψει και το τελευταίο ευρώ έως τις Βουλευτικές εκλογές για να επανεκλεγεί.


Η Εξωτερική Πολιτική
θα καταλήξει όχι απλά σε «υποχωρήσεις» αλλά σε πλήρη αποικιοποίηση της χώρας, χειρότερης και από την περίοδο Πιούριφοϊ των αρχών της δεκαετίας του 1950.

Η Ελλάδα όπως την ήξερες
μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν και η χώρα μας θα υποχωρήσει σε όλες τις απαιτήσεις των Δυτικών (κυρίως Αμερικάνων) και του ΝΑΤΟ, ειδικότερα στις ακόρεστες και εξαιρετικά σχεδιασμένες απαιτήσεις (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, νησιά, Κύπρος) της Τουρκίας.

Όλα με την συνοδεία του «χαμογελαστού» Πραιτωριανού των Δυτικών (Τσίπρας), του Έπαρχου Τζέφρεϊ Παιατ και του σύγχρονου Call Girl για όλα τα γούστα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εάν επιθυμείς να ξαναγίνεις Ραγιάς και Χανουμάκι όλων αυτών των κυρίων τότε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Το δικαίωμα στην αυτοκτονία είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο.

Είπαμε για την οικονομία αλλά εσύ ενδιαφέρεσαι πάνω απ΄ όλα για τα εισοδήματα σου. Και καλά κάνεις! Μήπως κατά τύχη – λέμε, μήπως– σκέφτηκες πόσα έχασες τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια με την περικοπή του ΕΚΑΣ – υπολογίζεται σε πάνω από 2.000 ευρώ ετησίως για τον κάθε συνταξιούχο– αλλά και πόσα έχασες από τους τουλάχιστον 17 νέους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ;;;

Ο Τσίπρας ισχυρίζεται
πως κατέβασε το Φ.Π.Α. των τροφίμων/ εστίασης στο 13%. Μήπως θυμάσαι ποιος το ανέβασε το 2015;; Ο ίδιος ο Τσίπρας, επιβαρύνοντας εσένα και την οικογένεια σου με 11% περισσότερο Φ.Π.Α. όποτε ψώνιζες ή πήγαινες στη ταβέρνα. Μήπως το ξέχασες;;; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, μια και φημιζόμαστε σαν τον «εξυπνότερο λαό του κόσμου». Μην μας απογοητεύσεις!

Η ανεργία – ισχυρίζεται ο Τσίπρας– μειώθηκε από το 25,5 % το 2015 στο 18.5 % το 2019. Ξεχνάει να μας πει πως:
(α). το 55 % των προσλήψεων στον Ιδιωτικό Τομέα είναι προσλήψεις εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης.
(β). Οι μισθοί περίπου του 30% των εργαζόμενων είναι κάτω από 500 ευρώ μηνιαίως και οι μισθοί περίπου 220.000 νέων εργαζόμενων είναι 180–250 ευρώ.
(γ). Πόσοι αλήθεια έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια του Τσίπρα;;; Γιατί δεν αποκαλύπτονται οι πραγματικές στατιστικές;
(δ). Γιατί τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ – αγαπημένος οργανισμός της Μαρίας Αντουανέττας των Γιαννιτσών, κυρίας Έφης– δείχνουν 880.000 εγγεγραμμένους ανέργους και τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που βρίσκεται παραδοσιακά πλησιέστερα στον άνεργο, έδειχναν μέχρι πρόσφατα 1.100.000 και μάλιστα με αυξητικές τάσεις;;; Ποια είναι τα αληθινά στοιχεία του Αριθμού των ανέργων; Είσαι ευφυέστατος, είμαστε σίγουροι πως καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά.

Μέχρι τον Γενάρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα για τις αυτοκτονίες. Όμως από το 2016 και μετά – πάνω από τρία χρόνια στατιστικές– δεν δημοσιεύονται για τις αυτοκτονίες. ΓΙΑΤΙ;;;

Πώς εξηγείται η σιωπή των λαλίστατων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που ξεσηκωνόντουσαν ακόμη και για τα ψυχοσεξουαλικά προβλήματα μιας Γαλοπούλας;

Γνωρίζαμε τον Αριστερό – με άλφα κεφαλαίο–
σαν άνθρωπο με τεράστια μόρφωση, απίστευτη αυταπάρνηση και θάρρος, ασύγκριτη ηθική ανωτερότητα. Χιλιάδες πήγαν στο εκτελεστικό απόσπασμα για να μην υπογράψουν δηλώσεις μετάνοιας τιμώντας τις ιδέες τους και την κοσμοθεωρία τους. Βλέπεις εσύ κάτι ανάλογο από τους σημερινούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ;;;Ρωτάμε μήπως και δεν το πήραμε είδηση, έστω καλόβουλα…

Μήπως,αντίθετα, βλέπεις αρπακτικά παντός καιρού,
χυδαίους Λούμπεν που πέφτουν με επτά μασέλες στο τραπέζι– χωρίς πετσέτες και μαχαιροπήρουνα παρακαλώ– ανθρώπους που εκτοξεύτηκαν με κοινωνικό καταπέλτη (διορισμός στο Δημόσιο) και προσπαθούν να χορτάσουν την απίστευτη λιγουριά τους;;; Αλλά και η αγάπη τους για τα κότερα με πρώτο τον Αλέξη;;; Μήπως εξηγείται επειδή έγιναν αποδεκτοί από το αστικό κατεστημένο και την εγχώρια Ελίτ κάνοντας «γούστα» μαζί της;;; Λέμε, μήπως.

Μήπως εντυπωσιάζεσαι από το ύφος των παλαιών συντρόφων σου; Και δη των γυναικών;
Γνώρισες ποτέ ανάλογη περίοδο της ελληνικής ιστορίας όπου να μαζεύτηκαν τόσες Μαρίες Αντουανέττες και Δούκισσες Βουργουνδίας;;; Με το γνωστό μπλαζέ ύφος, την αύρα νεοφώτιστης ψευτοδιανοούμενης, βλέμμα a la Πάπισσα Ιωάννα με αρκετή δοσολογία νεοφιλελεύθερου φεμινισμού, ύφος άγριου «αντισεξισμού» επιλεκτικού τύπου δηλαδή όπου μας συμφέρει και όλα καρυκευμένα με το γνωστό ύφος της αρχοντοχωριάτισσας που ανέβηκε οικονομικά και κοινωνικά από το πουθενά μέσω του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ διορισμού, δηλαδή του κοινωνικού καταπέλτη…Θα ήθελες να αναφέρουμε ορισμένα – κυριολεκτικά αηδιαστικά– παραδείγματα;;;

Έχεις παρατηρήσει πλέον τα έργα και τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑΙΙΩΝ Λουδοβίκων και Αντουανέτων και είμαστε σίγουροι πως έβγαλες τα συμπεράσματα σου.
Και όχι μόνο αυτό. Ελπίζουμε – και ευχόμαστε – να ψηφίσεις και ανάλογα. Καταδικάζοντας την παρέα της Παρακμής και ποταπότητας που είναι ο Τσίπρας και οι λοχαγοί του.

Σκέφτηκες μήπως οι Κυβερνώντες έχουν σαν στόχο να συνηθίσεις στην αθλιότητα, την μιζέρια και το χαμήλωμα όλων σου των προσδοκιών με απαύγασμα την πλήρη σου εξαθλίωση που άλλωστε ήδη βιώνεις;;;

Θέλεις να συνεχίσεις με αυτό τον ρυθμό ώστε στο τέλος να μην σου μείνει ούτε το σπίτι δικό σου, χωρίς δουλειά και – εννοείται– καταχρεωμένος σε όλους; Συνήθισες τόσο πολύ τον βούρκο και στεναχωριέσαι μήπως σου λείψει;;;

Γνωρίζεις πολύ καλά πως μετά τον πάτο ακολουθεί ο απόπατος, ο βούρκος, ο υπόνομος.
Αηδιάζεις και μόνο στο άκουσμα της λέξης. Και έχεις απόλυτα δίκιο! Μόνο που ο μεγάλος Ιταλός, ο Δάντης – ένα εξαιρετικό παλικάρι από την Φλωρεντία που έγραψε αριστουργήματα– είχε γράψει πως «Ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με λουλούδια». Πρόσεξε λοιπόν τις εκλογικές σου προτιμήσεις – και μιλάμε για το βακτήριο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ – μήπως κατά λάθος σε οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κόλαση απ’ ότι ζεις. Γιατί τότε θα ισχύσει το ρηθέν του Δάντη – πονηρούλης, τον διώχνεις από την πόρτα και σου έρχεται από τα παράθυρο– που είπε κάποτε «Εδώ που μπήκες ξέχασε κάθε ελπίδα». Πρόσεξε αγαπητέ ψηφοφόρε, μην πάρεις στο λαιμό σου τον εαυτό σου, τους δικούς σου αλλά και όλους τους υπόλοιπους.

Όμως μήπως σκέφτηκες την οικογένεια σου, την γυναίκα ή τα παιδιά σου;;;

Θα σου άρεσε τα παιδιά σου να λένε «Γονέα 1
(εσύ δηλαδή) σήμερα θα βγω έξω!» η «Γονέα 2 (η γυναίκα σου, η μαμά του σπιτιού ) τι έχουμε να φάμε σήμερα ;». Μήπως θα ήθελες ο Γιώργος – ο γιος σου – να αλλάξει φύλο με νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι επειδή το θέλει αλλά επειδή έτσι τον επηρέασε η παντοδύναμη προπαγάνδα των Media;;; Αλλά και εσύ όταν γνώρισες την γυναίκα σου υπέγραψες Ιδιωτικό Συμφωνητικό μαζί της πως θα τη φιλήσεις μήπως και σε κατηγορήσει για «σεξουαλική παρενόχληση»;;; Αλήθεια, θα ανεχτείς τον ψυχοπαθολογικού τύπου Προτεσταντισμό των Αμερικάνων που ποινικοποιούν τις σχέσεις των δυο φύλων, αυτών των βάθρων του ανθρώπινου γένους;;; Μήπως όλοι οι άνδρες πρέπει να βγούμε στην παρανομία a la ΚΚΕ δεκαετίας 1950 ή να κάνουμε αντάρτικο πόλεων εναντίον του ψυχωτικού και παρανοϊκού αστικού φεμινισμού της Ελίτ που πλασάρει επιτυχώς τα πρότυπα της στους «κάτω» δηλαδή στην πλέμπα δημιουργώντας τεχνηέντως δυο αντίπαλα στρατόπεδα που σφάζονται καθημερινά μεταξύ τους;;;

Έχεις αντιληφθεί πως δεν χτυπιέται απλώς η οικογένεια αλλά το ίδιο το ανθρώπινο γένος στο βιολογικό του υπόβαθρο;;; Καταργώντας τον άνδρα καταργείς και την γυναίκα δηλαδή τον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, τουλάχιστον όπως τον γνωρίσαμε στα πέντε εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης του.

Προφανώς σαν εργαζόμενος παρακολουθούσες τα συνδικάτα και τις δράσεις τους ή συμμετείχες σε πολιτικά κόμματα. Σήμερα, αυτό γιατί θεωρείται ξεπερασμένο;;; Αλλά και την Πατρίδα σου αγαπάς – και πολύ καλά κάνεις – και συγκινείσαι όταν ακούς την Ιστορία της αλλά και αγανακτείς όταν πωλείται τοις μετρητοίς στα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Την θέλεις ισχυρή, οικονομικά ευημερούσα, κοινωνικά δίκαιη. Γιατί όπως φαίνεται ακόμη και το όνομα Ελλάδα σε συγκινεί. Φίλε, μήπως είσαι Ακροδεξιός, Εθνικιστής, ετερόκλητος όχλος, ξενοφοβικός, ισλαμοφοβικός, ομοφοβικός, τρανσφοβικός – είναι πολλές οι φοβίες σου αγαπητέ– δηλαδή τελικά μήπως είσαι Φασίστας;;; Γιατί είσαι προσκολλημένος σε συλλογικότητες – όπως θα έλεγε και ο καλός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ της διπλανής πόρτας– όπως το Έθνος, το Συνδικάτο, το Πολιτικό Κόμμα και η Κοινωνική Τάξη;;;

Γιατί κύριε θέλεις οικογένεια
και μάλιστα με γυναίκα και όχι με τον πλησιέστερο Ομοφυλόφιλο η Τρανσέξουαλ για να είσαι και στο κλίμα της εποχής, της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ;;; Δηλαδή της εποχής της Παρακμής με π κεφαλαίο;;; Οι ομοφυλόφιλοι διεθνώς – αλλά και στην χώρα μας – αποτελούν την ναυαρχίδα της Ελίτ με μεγάλα Προνόμια και όχι απλώς δικαιώματα. Δεν θέλεις ένα γάμο μαζί τους μήπως και βελτιωθείς οικονομικά και φτιάξει η τύχη σου;;; Πολύ μίζερος και οπισθοδρομικός είσαι παιδάκι μου ! Αμάν πια !

Εάν όλα όσα σου περιγράψαμε δεν θέλεις να γίνουν καθεστώς – χωρίς καν να το καταλάβεις– και σε φοβίζουν σαν μελλοντικό 1984 του Όργουελ, τότε κοίταξε τι θα ψηφίσεις αλλά πρώτα κοίταξε τι δεν θα ψηφίσεις και αυτός είναι σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι επειδή στο λέμε εμείς αλλά επειδή κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με βόλι στην καρδιά και το μυαλό του ελληνικού λαού. Και επειδή αγαπάς την χώρα σου και το λαό της πιστεύουμε πως δεν θα το κάνεις ! Γιατί δεν θέλεις να είσαι Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αλλά συνειδητοποιημένος Πολίτης μια και γνωρίζεις πως οι Λούμπεν είναι η μαγιά δηλαδή η Κοινωνική βάση του Φασισμού και της Αντίδρασης ! Μην το ξεχνάς ΠΟΤΕ !

Μεταμοντέρνα Αριστερά (31) – Λούμπεν ή συνειδητοποιημένος πολίτης;

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 09, 2019 10:20 am    Θέμα δημοσίευσης:

Μεταμοντέρνα Αριστερά (30) – Οι Λούμπεν θαλαμηγάτοι της Ελίτ και του ΣΥΡΙΖΑ
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΟι φωτογραφίες ξεκούρασης και θερινής ραστώνης του Αλέξη μας – μερικές βδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 101 νεκρούς– δεν δείχνει μόνο την ηθική εξαχρείωση και πλήρη απανθρωποίηση του ίδιου αλλά και τον βαθμό αμοραλισμού και αποκτήνωσης της ηγετικής ομάδας (και όχι μόνο) του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται να Κινεζοποιηθούμε στην σκέψη – «Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις»– για να κατανοήσουμε το μέγεθος της παχυδερμίας και το απύθμενο θράσος της Κυβερνητικής Ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε για πολλοστή φορά την κοινωνική/ταξική προέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε να «εμβαθύνουμε» στην ιστορική του προέλευση, την πλήρη αποσύνδεσή του από το Ιστορικό Εργατικό Κίνημα και γενικότερα την κοινωνική, πολιτική και ιστορική του «φύση». Από τις στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί σε όλα τα παραπάνω, πολλές φορές και κατ’ επανάληψη.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε – και πάλι– στην αποϊδεολογικοποιημένη και αποηθικοποιημένη φύση του Λούμπεν και Λούμπεν Μικροαστού που είναι η κύρια, αν όχι αποκλειστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στην Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και στην Λούμπεν ιδεολογία του που είναι ο Μηδενισμός του Λούμπεν, ο Νιχιλισμός του εξαθλιωμένου Μικροαστού, του ψυχικά άδειου (ψευδο)διανοουμένου, του απελπισμένου και λουμπενοποιημένου διανοουμενίσκου που αυταπατάται πως «αμφισβητεί το σύστημα».

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε και πάλι τον χυδαίο νεοπλουτίστικο χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ Μανδαρινάτου, των νεοδιορισθέντων Πραιτωριανών, την αύρα και το μπλαζέ ύφος της ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ Μαρίας Αντουανέτας. Το ΄χουμε κάνει πολλές φορές.

Δεν χρειάζεται
να αναφέρουμε και την ασύστολη «ψυχολογία του θράσους» με την οποία λούζονται κάθε μέρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ προκαλώντας το κοινό, λαϊκό αίσθημα με την ξετσιπωσιά τους, την ακατανομάστη χυδαιότητά τους και το συνολικότερο ύφος θρασιμιού που εκπέμπουν καθημερινά, ασύστολα, ανενδοίαστα, ανήθικα, απάνθρωπα. Λίγοι θα κατάφερναν να συγκεντρώσουν όλα τα στερητικά «α» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται
να αναφερθούμε στην Πολιτική Ελεημοσύνης που εφαρμόζουν απομυζώντας κάθε ικμάδα της Κοινωνίας και βασιζόμενοι στην μνήμη χρυσόψαρου εφαρμόζουν την αρχή «Σου κλέβω 1000 και σου επιστρέφω τα 50 παραμονή εκλογών. Γι’ αυτό ψήφισέ με !».

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε το χυδαίο και προκλητικό ύφος τους στη Βουλή, τον Λούμπεν σνομπισμό τους και την αποκρουστική και δυσώδη αύρα που εκπέμπουν .
Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο στυλ και ύφος παρακμής που αποπνέουν από όλους τους πόρους του σαρκίου τους και από κάθε κίνηση του σώματος τους.

Δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε την προβληματική για τον Homo Syrizeikus δηλαδή τον κλασικό Λούμπεν που αυτοαποκαλείται «αριστερός», «αντιφασίστας» και πόσο ο ίδιος μοιάζει – «Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω» έγραφε η Γαλάτεια Καζαντζάκη– στον φασίστα και γκαιμπελίσκο ναζί του Lumpen Proletariat που απετέλεσαν την κοινωνική βάση και ταξική φύση του μεσοπολεμικού φασισμού. Με μια διαφορά: οι φασίστες του μεσοπολέμου ουσιαστικά δεν υφίστανται παρά μόνο τα φαντάσματα τους.

Αντίθετα, ο πλέον επικίνδυνος σύγχρονος φασίστας και ναζί είναι αυτός που ενδύεται την στολή του «Αντιφα» και των παραφυάδων, αυτού του κοινωνικού και ιδεολογικού εκτρώματος που είναι ο Λούμπεν «αριστερός» και η μαζική του εκπροσώπηση που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Οι στρατιές των απόβλητων, μη παραγωγικών στρωμάτων που περιφέρονται σαν «αμφισβητίες γενικών καθηκόντων», ασκόπως και παρασιτικός. Όχι για την Επανάσταση και το Εργατικό Κίνημα το οποίο βλέπουν με το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου αλλά για την αρπαγή κομματιού εξουσίας, για το ξεροκόμματο των Πραιτωτιανών νεοδιορισθέντων, των κλακαδόρων και ζητιάνων της Πολιτικής.

Γαντζωμένοι και ταυτισμένοι με την εξουσία των Λούμπεν –Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– αποτελούν τον μάχιμο στρατό των μισθοφόρων Πραιτωριανών που ζητωκραυγάζουν, παλαμακίζουν και χοροπηδούν σαν ανθρωποειδή στα κελεύσματα του Αρχηγού κραυγάζοντας «Ave Caesar !».

Ελεεινοί απομιμητές των πρώιμων σταδίων του ανθρώπου όπως θα ΄λεγε και ο θαυμαζόμενος από τον Marx, Charles Darwin. Είναι οι άνθρωποι του Νεάντερταλ που βγήκαν από τα σπήλαια και μάλιστα με θράσος και απαιτήσεις. Φορώντας προβιές και κρατώντας ρόπαλα εξόντωσης του αντίπαλου αυτοανακηρύσσονται και σαν εκπρόσωποι του «Νέου, αριστερού και πρωτοποριακού».

Δεν χρειάζεται να «αναμοχλεύσουμε» την μανιακή τους τάση να λησμονούν την καταγωγή τους, ειδικότερα μετά από έναν φρέσκο διορισμό στο ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ Δημόσιο, το πομπώδες και χυδαιομικροαστικό στυλ του σνομπ ψευδο–διανοούμενου και του κριτή των πάντων.

Το ύφος τους στα Social Media είναι ένα φρικώδες κράμα ψευδολογιών, αλατοειδούς υβρεολόγιου και συκοφαντιών. Είναι η κλασική περίπτωση του υστερικού Λούμπεν Μικροαστού που θέλοντας να λησμονήσει την καταγωγή του υβρίζει με τρόπο αίσχιστο οποιονδήποτε τον αμφισβητεί.

Οι πούροι Δημοκράτες a las ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται original φασίστες
μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα οποιουδήποτε διαλόγου προσπαθήσει να κάνει κάποιος μαζί τους. Μάταιος κόπος. Βγαίνει αυθόρμητα το Συλλογικό τους Ασυνείδητο – για να θυμηθούμε και τον Karl Young– αυτό του μαζικοποιημένου Λούμπεν που έγινε Κυβερνητική εξουσία, του φασίστα που παριστάνει τον αριστερό και τον προοδευτικό και επέβαλε μέχρι στιγμής την Δικτατορία του Λουμπεναριάτου και όχι του Κομμουνισμού ή την Άμεση Δημοκρατία της Δικτατορίας του Προλεταριάτου όπως υποστηρίζουν οι αναλφάβητοι, παντελώς αστοιχείωτοι και επιεικώς αφελέστατοι(!) Ακροδεξιοί και Φιλελεύθεροι και οι οποίοι εκ του πονηρού και συνειδητά ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Σοσιαλισμό, Κομμουνισμό ή Μαρξισμό και με στρατηγικό στόχο την συνολική δυσφήμιση κάθε τι Σοσιαλιστικού και Αριστερού.

Όση σχέση έχει ο Θρησκευτικός Κομμουνισμός των Πρώτων Χριστιανικών Κοινοτήτων της Εποχής του Ναζωραίου με την Ιερά Εξέταση της Καθολικής Εκκλησίας, άλλη τόση σχέση έχουν οι Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τον Σοσιαλισμό και την Αριστερά δηλαδή το Εργατικό Κίνημα.


Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν
να κοπιάσουμε ιδιαίτερα αναφέροντας παλαιότερη κριτική μας για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ όμως χρειάζεται – στο σημείο αυτό – να αναφερθούμε στην αχαλίνωτη επιθυμία και τάση κοινωνικής ανόδου και ενσωμάτωσης στην Ελίτ δηλαδή στην Κυρίαρχη Τάξη που χαρακτηρίζει όλους τους Λούμπεν δηλαδή την περιφερομένη Κοινωνική Αλητεία που είναι η ιδεολογική τους φύση.

Η απερίγραπτη και παροιμιώδης λιγουριά τους για βόλεψη,
πλούτο και αλματώδη Κοινωνική άνοδο – «Καιρός να γίνουμε και μείς άνθρωποι, δηλαδή Χαλίφηδες δίπλα στους υπάρχοντες κυρίαρχους Χαλίφηδες»– δεν εξηγεί μόνο και ερμηνεύει με μαθηματική ακρίβεια όλα τα χαρακτηριστικά περιφερόμενου Τσίρκου που είναι κυριολεκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μας δείχνει και κάτι παραπάνω, τους βαθύτερους λόγους συναλλαγής, διαπλοκής και αλληλοχαϊδέματος της Ελληνικής Ελίτ και των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Κυβερνητικών.

Φαινόμενα όπως του Πετσίτη και του Κτιστάκου – περίπτωση ΕΛΠΕ και επιχειρήσεων Λαυρεντιάδη– ή του Καζίνο της Πάρνηθας (Κόκκαλης) και της Offshore Εταιρείας της κομματικής «Αυγής» ,αλλά και οι διακοπές του «κουρασμένου» Πρωθυπουργού με το κότερο του ζεύγους Παναγόπουλου δεν καταδεικνύουν απλώς την πρωτοφανή δίψα του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αποδεκτός από το Αστικό Κατεστημένο. Αυτό το έχουν καταφέρει ήδη πριν γίνουν Κυβέρνηση.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι η απερίγραπτη δίψα τους να ενσωματωθούν στο σύστημα εξουσίας και προνομίων της Ελίτ, να γευτούν την χλιδή και τον πλούτο της, να γίνουν τμήμα της, να συναλλάσσονται μαζί της, να ανεβοκατεβαίνουν στα κότερά της και ει δυνατόν να αποκτήσουν γρήγορα και δικό τους, να χαριεντίζονται με τις ωραίες κυρίες και δεσποινίδες των μεγαλοαστικών σαλονιών με στόχο να γίνουν αναπόσπαστο τμήμα της Ελίτ, του τρόπου ζωής της, της χλιδάτης ζωής της και ερωτικής αύρας που εκπέμπει μια εκπορνευμένη Ελίτ μεταπρατικού και παρασιτικού χαρακτήρα όπως είναι η Ελληνική Αστική Τάξη.

Είναι με αλλά λόγια το κλασικό όνειρο του κάθε Νεόπλουτου της Πολιτικής
που ζητάει μανιωδώς να γίνει και Νεόπλουτος της Οικονομίας και του χρήματος, της Κατανάλωσης και της χλιδάτης νεοπλουτιστικης πολυτέλειας, του εκπορνευμένου έρωτα των πανάκριβων Call Girls και αύριο–μεθαύριο – γιατί όχι και θεού θέλοντος– δραστήριοι «Κοινωνικοί Ακτιβιστές» των Swingers Parties του Διεθνούς Jet Set της Παγκοσμιοποιημένης Ελίτ .

Το τέλος των Λούμπεν είναι ο εκφυλισμένος αισθησιασμός της Παρακμής και του τέλους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου η Ιστορία περνώντας την Φάση της Παρτούζας κατέληξε στον Μεσαίωνα και στην επικράτηση των Βαρβάρων.

Διάδρομος όλης αυτής της πορείας
είναι ο Νεοπλουτισμός του Λούμπεν χωρίς κανένα έρμα και Ηθικό έρεισμα, του Λούμπεν με κεφαλαία . Αυτού του Μεγάλου Εκπορνευτή όλων των Ιστορικών Φάσεων της Παγκόσμιας Ιστορίας, του Λούμπεν– Μίδα που ακουμπώντας όλες τις ανθρώπινες ψυχές τις μετέτρεπε σε βορβορώδη απόπατο. Του περιφερομένου απατεωνίσκου που από πολιτικό λαμόγιο κατέληξε μέσω του νεοπλουτισμού σε μεταπράτη «αστό» Βαλκανικού τύπου, σε άθλιο γυρολόγο της Οικονομίας και Πόρνη–Κίρκη της Πολιτικής. Ένα άθλιο μηδενικό που προσκυνάει γλοιωδώς τους Πάνω και συμπεριφέρεται περιφρονητικά και απάνθρωπα στους Κάτω.

Από εκεί ερμηνεύεται και η περιφρόνηση στους 101 νεκρούς στο Μάτι όπου ο Θρήνος του Φυσιολογικού ανθρώπου αντικαταστάθηκε από την δίψα του Νεόπλουτου Νεανία Πρωθυπουργού να κάνει διακοπές με κότερο.

Το τέλος του Λούμπεν πρέπει να είναι η συντριβή. Γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας πως ο ΣΥΡΙΖΑ Delendus Est ( «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφανιστεί»). Υπάρχει μόνο μια επιλογή και ο ελληνικός λαός το ξέρει. Ελπίζουμε να το επιβεβαιώσει και εκλογικά. Αλλιώς, είναι άξιος της μοίρας του
.

ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 18, 2019 9:41 am    Θέμα δημοσίευσης:

Μεταμοντέρνα Αριστερά (29)– Η Λούμπεν Αριστερά (10 Θέσεις) (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!)
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΘέση 1η

Η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπεί παραγωγικά στρωματά αλλά στηρίζεται σε Δυο συνιστώσες:

(α). Την ανώτατη και ανώτερη Δημοσιοϋπαλληλία (Άνω Μανδαρινάτο) που είναι η Στρατηγική δύναμη κρούσης.

(β). τους καθαυτούς Λούμπεν (Lumpen) που εκπροσωπούν την «βαθιά» τραγωδία των τελείως εξαθλιωμένων.

Με την πρώτη κατηγορία υλοποιεί την ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ Governability (Κυβερνησιμότητα) χαράζοντας το Γενικό Σχέδιο Αντιστροφής της Πραγματικότητας και στο οποίο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διαπρέπουν παίρνοντας Άριστα.


Με την δεύτερη κατηγορία μαζικοποιούνται, «απευθύνονται στο λαό» μοιράζοντας επιδόματα ελεημοσύνης και τα οποία – στην ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ διάλεκτο– βαφτίζονται Κοινωνικό Κράτος.

Θέση 2η

Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το Ιστορικό Εργατικό Κίνημα – παραδοσιακό και σύγχρονο– κυμαίνεται από ανύπαρκτη έως μηδαμινή όσον αφορά τους Μισθωτούς Εργαζομένους στον Ιδιωτικό Τομέα και οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τον κύριο όγκο των δυνάμεων του Μισθωτού Προλεταριάτου. Η όποια μέτρια αντιπροσώπευση του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται σε εργαζομένους των ΔΕΚΟ και στις χαμηλότερες και μεσαίες βαθμίδες του Δημόσιου Τομέα.

Θέση 3η


Οι συνεχείς αναφορές των κάπως διαβασμένων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ – όσοι υπάρχουν– αναφέρονται στους «Διανοούμενους», την «Διανόηση» και για τις οποίες κατηγορίες χρησιμοποιούν όρους ενός κακοχωνεμένου Gramsci.


Έτσι, αυτοϊκανοποιείται
το ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ Πανεπιστημιακό Μανδαρινάτο στο οποίο παραδοσιακά ο Πρωτοσύριζα – ΚΚΕ εσωτερικού– διέθετε σημαντικές δυνάμεις και ταυτόχρονα αυτοϊκανοποιείται μια σημαντική μερίδα σανοφάγων μελών και οπαδών και οι οποίοι μέσω της Διαδικασίας Μεταβίβασης (Transfer) «μετέχουν» της Θείας Μετάληψης και του Αγίου Φωτός της Παντογνώστριας ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ Ιντελιγκέντσιας. Θυμίζει την Transfer διαδικασία μεταξύ Ψυχίατρου – Ψυχικά Ασθενούς.

Θέση 4η

Η προαναφερθείσα τρίτη κοινωνική κατηγορία προσδίδει ένα ιδιαίτερο πνευματικό Άρωμα και το οποίο απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι ΣΥΡΙΖΑΙΙΟΙ, άνδρες και γυναίκες ή του Τρίτου/ Απροσδιορίστου Φύλου (Μαζική συνιστώσα του Κόμματος): Αυτό του «Διανοούμενου».

Είναι τίτλος τιμής
και αποτελεί ένα είδος Διαβατήριου ή VISA για τα κλιμάκια του «Άνω» ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα για την περιβόητη a la SYRIZA Πανεπιστημιακή Ιντελιγκέντσια. Αρσενικά ή θηλυκά του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται πολλές φορές σε πνευματικές ασκήσεις επίδειξης και αυτοθαυμασμού.

Θέση 5η

Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αποτελεί – στην καλύτερη των περιπτώσεων– κλασσικό δείγμα Μικροαστού που ανέβηκε απότομα μέσω του Κοινωνικού Καταπέλτη (Διορισμός στο Δημόσιο). Είναι επόμενο αυτό που ήταν (Παλαιότερο Κοινωνικό Είναι) με αυτό που είναι τώρα (Σημερινό Κοινωνικό Είναι) να δημιουργούν ψυχικά ρήγματα που θυμίζουν ρήγματα Τεκτονικών Πλακών ειδικότερα σε ανθρώπους που στερούνται παντελώς φυσιολογικής εξέλιξης χαρακτήρα όπως συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Περιστατικά όπως της Αυλωνίτου, Νοτοπούλου ή και του ιδίου του Τσίπρα δεν εξηγούνται αλλιώς.

Θέση 6η

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην Ιστορία σαν το Κόμμα που ανέτρεψε την Επιστήμη όπως ακριβώς ο Eugene During πριν 140 χρόνια και τον οποίο κατακεραύνωσε κατάλληλα ο Freidrich Engels.

Στην θέση του Μοντέρνου ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στο μεταμοντέρνο (Μεταμοντέρνα Αριστερά) όπου ο Ορθολογικός Λόγος και η Διαλεκτική βασική του συνιστώσα αντικαθίστανται από Ιδεοληψίες και Ιδεολογήματα και όχι Επιστημονική Κοσμοθεωρία με Ολιστικό υπόβαθρο.

Στην θέση της Επιστημονικής Επιχειρηματολογίας θέτει Ιδεοληπτικές Έννοιες με επιστημονικοφανή κριτήρια που ανταποκρίνονται περισσότερο σε Trendy – Μοδάτες – θεωρίες οι οποίες ανταποκρίνονται σε κριτήρια ευκαιριακού μεταμοντερνισμού μειονοτήτων παρά σε κριτήρια τεκμηριωμένης επιστημονικής έρευνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπά την «Διανόηση» και μισεί την Επιστήμη – έχουν διαχωριστεί οι έννοιες εδώ και δεκαετίες– γι’ αυτό αποτελεί τον βασικό εχθρό του Κλασσικού σαν Γνήσιος οπαδός του Μεταμοντέρνου και εχθρός του Νεωτερικού (Μοντέρνου) που αποτελεί συνέχεια του Κλασσικού.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό αντίπαλο του μοντέρνου δηλαδή του Νεωτερικού και ταυτόχρονα Κλασσικού, πολεμώντας τα λυσσαλέα.

Η Κλασσική Παιδεία του είναι άγνωστη, η Νεότερη Παιδεία είναι «Σεξιστική», «Ομοφοβική», «Ισλαμοφοβική», «Πατριαρχική», «Ανδροκρατική» και «Αποικιοκρατική». Είναι ο κατεξοχήν πολέμιος της Νεωτερικότητας και του Κλασσικού, ο κύριος και Par excellence Τζιχαντιστής εναντίον του Σύγχρονου Κόσμου και της Κλασσικής του κληρονομιάς.

Ο Μεταμοντερνισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά μετά την Νεωτερικότητα εξελίσσοντας την – όπως βαυκαλίζεται– αλλά οπισθοδρομεί προς τα πίσω, πολλούς αιώνες, στον Μεσαίωνα και ακόμη παραπέρα. Αποδομώντας την Νεωτερικότητα και τους Κλασσικούς Προπάτορές της μας πλασάρει ταυτόχρονα τον Ερεβώδη και Φρικαλέο Μεσαίωνά του σαν «Προοδευτισμό». Καταργώντας τον Ολισμό και το Όλον σαν έννοιες Φιλοσοφικές και βασικές της Επιστημονικής Μεθοδολογίας, κατρακυλά στην ομιχλώδη Κοιλάδα του Τμηματισμού, τμηματοποιώντας και μερικοποιώντας τα πάντα. Γιατί άραγε;;;

Θέση 7η

Ο προ-κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ της πάλαι ποτέ Λούμπεν Μικροαστικής Ψευδό–Ιντελιγκέντσιας του ΚΚΕ εσωτερικού, αποτελούσε πάντοτε μια μειονεκτική ομάδα στον χώρο της Αριστεράς και μάλλον ένιωθε άνετα, πουλώντας ριζοσπαστικότητα και αμφισβήτηση δεξιά και αριστερά. Η ατζέντα του ξεκινούσε από τις κλασσικές περιθωριακές ομάδες των Νευρωτικών και Μισανδριών Φεμινιστριών και κατέληγε στην προνομιακή Κάστα της ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ «Κοσμοθεωρίας», τους Ομοφυλόφιλους.

Ταυτόχρονα επεξέτεινε το βεληνεκές της πρωτοποριακής οπτικής του στους μετανάστες, πρόσφυγες, λεβέντες της Επανάστασης των Εξαρχείων και στους κάθε τύπου περιθωριακούς.

Έγινε με άλλα λόγια, ένα συνονθύλευμα περιθωριακών παντός καιρού και οποιασδήποτε περίστασης. Έτσι εξηγείτε άλλωστε και η εποποιΐα της Κυβερνητικής του Μεγάλης Πορείας, έτσι εξηγείτε και η πολιτική/εκλογική του επένδυση στο Ομοφυλοφιλικό Λόμπι, το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και άλλα ων ουκ εστί αριθμός.

Θέση 8η

Η «θεωρητική» υποδομή του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην Μεταμοντέρνα Ψευδο-επιστήμη αποδόμησης της Κλασσικής και Ιστορικής Επιστήμης κάθε είδους και τύπου, την εσωτερική τους υπονόμευση και ουσιαστική διάλυση.

Η Επιστήμη της Λογικής αντικαθίσταται από το Σόφισμα, η τεκμηρίωση από την ευνοημένη υπόθεση και η Φύση από την «Κοινωνική Κατασκευή».

Πάνω στην ορμή του, αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ «Κοινωνική Κατασκευή» κάθε Ιστορικό απόθεμα, Υλική και Πνευματική Κληρονομιά, Συλλογική Ταυτότητα.

«Φαντασιακή Κατασκευή» το Έθνος, η Κοινωνική Τάξη, ακόμη και η Βιολογική Ένταξη εκ γενετής σε συγκεκριμένο φύλο. Από το «Δεν υπάρχει Βιολογικό Φύλο» καταλήγουμε στον Γονέα 1 και Γονέα 2, την αποδόμηση και εξαφάνιση κάθε συλλογικότητας που θα μπορούσε να αντισταθεί στην λαίλαπα της Καπιταλιστικής Παγκοσμιοποίησης (Έθνος, Κοινωνική Τάξη, Πολιτικό Κόμμα, Οικογένεια, Φύλο).

Είναι ακριβώς η ατζέντα του Παγκοσμιοποιημένου Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού με πιστό Υπηρέτη τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση του.

Εννοείται ανάλογη μεταχείριση έχει και η Διαλεκτική Θεωρία του Marx την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει στην Πράξη, λογικότατο από μεριάς του. Όταν απορρίπτεις όλη την Εργατική Τάξη – χαρίζοντας την στην Ακροδεξιά– είναι λογικό να απορρίπτεις και την Γερμανική Φιλοσοφία της οποίας οι ιδιοφυέστεροι μαθητές υπήρξαν οι Marx–Engels.

Όταν «Κληρονόμος της Γερμανικής Φιλοσοφίας είναι το Προλεταριάτο» (Fr.Engels – “Ludwig Feuerbach and the End of German classical Philosophy”) και συ απορρίπτεις μαζί με το νερό της μπανιέρας και το μωρό όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα είναι πασιφανές.

ΥΓ. Καλά θα κάνουν οι Νεοφιλελεύθεροι Ιδεολόγοι και οι Ακροδεξιοί συνοδοιπόροι τους να μην ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαρξισμό, τον Σοσιαλισμό/Κομμουνισμό, την Ιστορική Αριστερά, τους Μπολσεβίκους κλπ. Το τονίσαμε, «Η άγνοια δεν είναι επιχείρημα» (Καρτέσιος). Ας μελετήσουν πρώτα.


Θέση 9η

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θιασώτης και φανατικός υπέρμαχος της Γυναικοκρατίας πολεμώντας την «επάρατη» Πατριαρχία. Όχι βέβαια για να προωθήσει την Ισότητα των Φύλων όπως βαυκαλίζονται οι Νεοφιλελεύθερες φεμινίστριές του αλλά για να προωθήσουν τη θεωρία «Να γίνουμε Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη».

Σύνθημα τους: Αντικαθιστώντας την Πατριαρχία με Γυναικοκρατία/Μητριαρχία να διώξουμε τους Άνδρες – Φαλλοκράτες, Σεξιστές, Υποψήφιοι Βιαστές συν όλα τα κακά της οικουμένης– και να έλθουμε στην Εξουσία σαν Γυναίκες.

Τα υπόλοιπα περί «Ισότητας των δυο φυλών» είναι το πιασάρικο περιτύλιγμα για τις μάζες.
Διορίζοντας σε ανώτατες θέσεις μπλαζέ κυρίες με ύφος Μαρίας Αντουανέττας κατάντησε να μαζεύει σχεδόν κάθε μέρα απίστευτες δηλώσεις Γυναικών εκπροσώπων του. Νομίζοντας πως περισσότερες Γυναίκες σε Ανώτερες θέσεις θα αλλάξουν το νόημα της Πολιτικής – χωρίς κανένα ταξικό πρόσημο – λησμόνησε πως οι πεινασμένες Φεμινίστριες αποδεικνύονται οι χειρότεροι καταπιεστές και εξουσιολάτρες. Ονόματα όπως της Κλίντον, Θάτσερ, Ολμπραιτ, Ράις και Τανσού Τσιλέρ λένε και μαρτυρούν άλλα.

Θέση 10η

Η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την επιτομή της παρακμής με «αριστερό» πρόσημο, πιο «δημοκρατικό, προοδευτικό και επικοινωνιακό».

Κάθε Ιστορική περίοδος έχει τους εκπροσώπους της, πολιτικούς και κοινωνικούς. Έτσι και η εποχή της Δυτικής Παρακμής έχει τους εκπροσώπους της και οι οποίοι ασχέτως χρωμάτων υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα με διαφορετικό τρόπο και μικρές αλλαγές επίλογων. Μαζί με την Αστική Τάξη της Παρακμής έχουμε και τους λαούς της παρακμής, τα έθνη της παρακμής, την Δεξιά της Παρακμής αλλά και την Αριστερά της Παρακμής. Κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της Παρακμής περίπου κάτι σαν Τάγματα Κρούσης ή ΟΥΚαδες της Παρακμής. Εγκλωβίζοντας τους εν δυνάμει αμφισβητίες του συστήματος – Εργατικό Κίνημα, Λαϊκά Στρωματά – εκμηδενίζουν κάθε αντι–συστηματική και ανατρεπτική του συστήματος προοπτική.

Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζονται σκανδαλωδώς από την Ελίτ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που τους ευνόησε, έχοντας πάντα την αμέριστη συμπαράσταση της αστικής τάξης που πίνει νερό στο όνομα του.

Εάν λοιπόν «Οι Φιλόσοφοι μέχρι σήμερα εξηγούσαν τον κόσμο, το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε» (10η Θέση για τον Φόιερμπαχ– Κ. Μαρξ) εμείς παραφράζοντας τον αξεπέραστο και επίκαιρο Γερμανό θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε: «Οι αναλυτές συζητούν για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα είναι να τον ανατρέψουμε».

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 03, 2019 4:16 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Μεταμοντέρνα Αριστερά (28)– Τηλεοπτικός φασισμός ή Δημοκρατική Ενημέρωση;
Του Ηλία Παπαναστασίου
Πέμπτη ανακοινώνεται η ψευδεπίγραφη, κολοβή και άκρως ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ «ρύθμιση» των κόκκινων δανείων.

Παρασκευή ανακοινώνεται από την εξέδρα του Καπιτωλίου – Μέγαρο Μαξίμου– η ασκηθείσα δίωξη εναντίον 115 Τραπεζικών και κομματικών στελεχών για τα Δάνεια των Κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κλασσική τακτική a la ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καλύπτουμε τις εγκληματικές «ελλείψεις» της προστασίας των Δανειοληπτών με τον «Πόλεμο κατά της Διαφθοράς» όπως τον αντιλαμβάνονται οι κατεξοχήν εκπρόσωποί της, οι κυβερνήτες του ΣΥΡΙΖΑ. Απάτη το μεγαλείο σου, κατά το «Ελλάς το Μεγαλείο σου».

Είναι άπειρα τα περιστατικά χυδαίας προπαγάνδας των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ επικοινωνιολόγων και προπαγανδιστών όπου δεν παρουσιάζεται απλώς το μαύρο–άσπρο αλλά έχεις την εντύπωση πως απευθύνονται σε αποχαυνωμένους σανοφάγους και κρετινοποιημένους τηλεθεατές, σε τηλεθεατές της πλήρους πνευματικής παρακμής και υποστάθμης.

Όσον αφορά στον πολιτιστικό τομέα των Τηλεοπτικών Καναλιών, τουλάχιστον στα Ιδιωτικά κανάλια το επίπεδο είναι υπό του μηδενός με εκπομπές στυλ Power of Love και Survivor όπου η κάθε κατινούλα υιοθετεί πόζα Μαρίας Αντουανέττας και «μη μου άπτου» θηλυκού τα δε αρσενικά – εντός ή εκτός εισαγωγικών– εκπροσωπούν επάξια τον νεοέλληνα κλαρινογαμπρό δηλαδή τον μαμμόθρεφτο ή μαμάκια τελευταίας σοδειάς.

Ύφος και στυλ δεκαπέντε καρδιναλίων, συζητήσεις όχι ανθρώπινου αλλά ζωικού – ή μεταγωγικού– επιπέδου, «κουλτούρα» βαλκανικού/ρωμαίικου βλαχομπαρόκ με αρκετή δόση αμερικάνικης trash culture.

Όσον αφορά δε τα Δελτία Ειδήσεων,
πλην του ΣΚΑΙ που αποτελεί την ναυαρχίδα της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας, τα περισσότερα ή μάλλον όλα αποτελούν πυλώνες της ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ Τηλεοπτικής Προπαγάνδας με αποκορύφωμα τους Γκαιμπελίσκους της Δημόσιας ΕΡΤ.

Εάν τώρα εξετάσουμε και το πολιτιστικό πρόγραμμα – αλλά και το ενημερωτικό, σε επίπεδο ντοκιμαντέρ– των Δημόσιων Τηλεοπτικών σταθμών με εξαίρεση ορισμένες ταινίες – ορισμένες…– που όντως αποτελούν ταινίες καλού κινηματογράφου, το καθοδηγητικό πνεύμα της ΕΡΤ κινείται μεταξύ Πολιτικής Ορθότητας ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ τύπου ή Ελιτισμού «διανοούμενων» βαριάς και σοβαροφανούς κοπής.

Το συνολικό πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν απευθύνεται στα πλατιά στρώματα του ελληνικού λαού αλλά σε ένα – υποτιθέμενο– «ανεβασμένο» κοινό, κατάλληλα λουστραρισμένο για εκπομπές περί κλιματικής αλλαγής, «ανόδου της ακροδεξιάς» στην Ευρώπη ή θεματολογίες περί «έμφυλων ταυτοτήτων» όπου η κάθε σεξουαλική ανορθογραφία παρουσιάζεται σαν η τελευταία λέξη της μόδας, με επιστημονικοφανή πρόσοψη και πιασάρικη εκδοχή του θέματος.

Λείπουν τελείως οι θεματολογίες που αναφέρονται σε ζητήματα τρέχουσας και καυτής – μαζικής και λαϊκής – επικαιρότητας και που συνήθως θίγουν τις αθλιότητες και τα τερατουργήματα της Κυβερνητικής πρακτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Κλασσικό παράδειγμα οι καθημερινές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας και για τις οποίες οι ανήθικοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αναστάτωναν την κοινή γνώμη πριν έλθουν στην Κυβέρνηση.

Αλλά και τα εργατικά ατυχήματα, οι μειώσεις των συντάξεων – κλασσική περίπτωση η περικοπή του ΕΚΑΣ– ή οι εξευτελιστικοί μισθοί της μερικής απασχόλησης που κατά την Μαρία Αντουανέττα των Γιαννιτσών – Έφη Αχτσιόγλου, «μείωσαν» την ανεργία και έφεραν κύματα αγαλλίασης στο μισθωτό προλεταριάτο και το οποίο ψέλνοντας το «Ωσαννά ! Χαίρε Κεχαριτωμένη !» ευχαρίστησε την Πασιονάρια Έφη, όλα αυτά απουσιάζουν από την χυδαία προπαγανδιστική και γλοιωδώς υποτακτική ΕΡΤ και τα φερέφωνα της. Σιγή ιχθύος στα Δελτία Ειδήσεων, παραγνώριση όλων των καυτών θεμάτων από τους παχυλά αμειβομένους Δημοσιογραφίσκους της ΕΡΤ των 2.500 υπαλλήλων.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε μικρότερα Ιδιωτικά Τηλεοπτικά Κανάλια
όπου η αληθινή ακροδεξιά – με την οποία συγκυβέρνησε και συγκυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ– προχωρά ακάθεκτη στην σπίλωση, κατασυκοφάντηση και χυδαιοποίηση κάθε αληθινά επαναστατικής, ριζοσπαστικής και αληθινής Αριστεράς. Ταυτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τους Μπολσεβίκους(!), τον εγγονό Κόκκαλη με τον ένδοξο επαναστάτη Γιατρό και Καθηγητή Πέτρο Κόκκαλη, τον Μαρξ (!) με την Πολιτική Ορθότητα της Ιμπεριαλιστικής Παγκοσμιοποίησης, τον Σοσιαλισμό και την Μαρξιστική Θεωρία με ό,τι πιο ελεεινό έκαναν και είπαν οι χειρότεροι των Επιγόνων, εξομοιώνοντας κάθε τι αντιιμπεριαλιστικό, αληθινά ριζοσπαστικό και αριστερό με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αστική Ακροδεξιά/Δεξιά της αντικομουνιστικής χυδαιολογίας και ανείπωτης διαστρέβλωσης πετυχαίνει με πολλά σμπάρα ένα τρυγόνι, το βασικότερο όλων, την σπίλωση και κατασυκοφάντηση όλης της Αριστεράς συνολικά και της Θεωρίας της, ειδικότερα της ριζοσπαστικής και πατριωτικής εκδοχής της. Εκμεταλλευομένη τον αστικό, χυδαιομικροαστικό κοσμοπολιτισμό και εθνομηδενισμό των ΣΥΡΙΖΑΙΙΩΝ, κατασυκοφαντεί ελεεινολογώντας όλους τους κοινωνικούς και πατριωτικούς αγώνες της Ιστορικής Αριστεράς και γενικότερα του Ιστορικού Σοσιαλισμού.

Λασπολογείται ο πατριωτικός και εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του ΕΑΜ, οι τεράστιες διαδηλώσεις εναντίον της Βουλγαρικής Κατοχής της Μακεδονίας το 1943, οι μεγάλες διαδηλώσεις για τον Κυπριακό Εθνικοαεπελευθερωτικό Αγώνα την δεκαετία του 1950, όλα οργανωμένα από το ΕΑΜ ή την ΕΔΑ.

Στόχος, μέσω του Δεξιού ΣΥΡΙΖΑ που τον παρουσιάζουν ως δήθεν Αριστερό, να εξαφανίσουν κάθε προοπτική του Ιστορικού Σοσιαλισμού και της αληθινής Αριστεράς, ιδιαίτερα ταυτίζοντας τον Λούμπεν μικροαστικό και νεόπλουτο ΣΥΡΙΖΑ με την ηθική της Ιστορικής και ασυμβίβαστης Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ελεεινή και εγκληματικά αντι–κοινωνική πολιτική του συνέβαλε τα μάλα στην αποδόμηση κάθε έννοιας Αριστερής Ηθικής, Κοσμοθεωρίας κλπ. Αυτή άλλωστε είναι η τραγωδία κάθε μεγάλου κινήματος όταν εκπροσωπείται από τους Λούμπεν Μικροαστούς δηλαδή το κατακάθι της Κοινωνικής Δυναμικής.

Τι μέλει γενέσθαι μετά απ’ όλα τα παραπάνω;
Απαιτείται επειγόντως η ίδρυση ενός Τηλεοπτικού Σταθμού που να εκπροσωπεί τις αληθινά πατριωτικές, ριζοσπαστικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις. Ενός Τηλεοπτικού Σταθμού που θα παρουσιάζει θέματα που αφορούν τις μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού, θα αντιστέκεται στην ισοπεδωτική και εθνομηδενιστική αντίληψη των εκπροσώπων της Αστικής Παγκοσμιοποίησης, θα διαφοροποιείται από τα κελεύσματα της Ελίτ του Κεφαλαίου και των υπηρετών του, θα προωθεί τις αληθινά προοδευτικές, δημοκρατικές και ριζοσπαστικές – πατριωτικές παραδόσεις του λαού μας.

Ένας παρόμοιος Τηλεοπτικός Σταθμός ξεκινά από μεγάλες μαζικές περιοχές – π.χ. Λεκανοπέδιο– και όχι κατ’ ανάγκη πανελλαδικά. Εκπέμπει – αρχικά τουλάχιστον και για λόγους κόστους – 6 με 5 ώρες, διαθέτει επιτελικό και επιλεγμένο προσωπικό και αρκετούς εθελοντές. Μορφώνει, ενημερώνει και εκπολιτίζει τον λαό, διαδίδει και μεταδίδει γνώση, επιστήμη και κουλτούρα, ανεβάζει το επίπεδο του διαλόγου και της μετάδοσης πληροφορίας και ενημέρωσης, εξανθρωπίζει τον ρημαγμένο οικονομικά και ψυχολογικά Homo Populus δηλαδή τον καθημερινό λαϊκό και μικρομεσαίο νεοέλληνα, απαλύνει την ψυχή και τα βάσανά του με ποιοτική και όχι ελιτίστικη ψυχαγωγία (Μην λησμονούμε, άλλο «ποιοτικός» και άλλο «ελιτίστικος»…). Ο ποιοτικός είναι και μαζικός αλλά και λαϊκός, κάτι που δεν καταφέρνει ποτέ ο ελιτίστικος. Οι μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού θα ενημερώνονται ουσιαστικά, πολύπλευρα και ολόπλευρα, θα γνωρίζουν τον ποιοτικό και μαζικό/λαϊκό κινηματογράφο ή θέατρο και συναυλίες, θα ενημερώνονται για τις καλύτερες εκδόσεις βιβλίων και θα αρχίσουν να αντιστέκονται στην Οργουελλιανή εκδοχή της «ενημέρωσης», την χυδαιότητα της Ιδιωτικής Trash TV αλλά και την ελιτίστικη εκδοχή της Λούμπεν ψευδοιντελλιγκέντσιας (ΕΡΤ). Θα πρόκειται για αληθινό διμέτωπο αγώνα.

Αξίζει τον κόπο η παραπάνω προσπάθεια; Εννοείται– κατά την γνώμη μας– και απαιτείται πρόσκληση – πρόταση (α) στα αληθινά προοδευτικά, ριζοσπαστικά και πατριωτικά κόμματα .. Μετά (β) χρειάζεται μια ολοκληρωμένη Οικονομοτεχνική Μελέτη Κόστους/Εσόδων για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο σταθμός στο τοπίο της Τηλεοπτικής Ζούγκλας και (γ) Αποτελεσματικός και εφικτός τρόπος χρηματοδότησης (Εθελοντικές εισφορές, Λαχειοφόρος αγορά, Δάνειο, Επιχορήγηση μέσω Προγράμματος κλπ.)

Όταν η «Κοινωνική Συνείδηση έπεται και καθυστερεί από το Κοινωνικό Είναι» και τις συγκλονιστικές εξελίξεις του με αδήριτη ιστορική Νομοτέλεια επέρχεται η Βαρβαρότητα στη θέση του Πολιτισμού. Εάν, αντίθετα, η «Κοινωνική Συνείδηση πλησιάζει ή ταυτίζεται με το Κοινωνικό Είναι» και την ιστορική του τάση, τότε μια νέα Εποχή ανατέλλει, αντάξια στο μπόι των Ανθρώπων.

ΥΓ. Γράφαμε σε Διπλωματική μας εργασία πριν τέσσερις περίπου δεκαετίες πως «ο Αστικός Πολιτισμός είναι ένας Πολιτισμός Εικόνας και εγκαθιδρύει την Δικτατορία του Ματιού σε βάρος των υπολοίπων αισθήσεων». Η παραπάνω πρότασή μας για τον Τηλεοπτικό σταθμό δεν προτείνει συνέχεια αυτής της «Οφθαλμικής Δικτατορίας» αλλά την Γερμανική Aufhebung του Hegel, την «Υπέρβαση μέσω της Αφομοίωσης». Στην θέση της Δικτατορίας του Ματιού του αλλοτριωμένου ανθρώπου προτείνουμε την Δημοκρατία όλων των Αισθήσεων του Homo Universalis, τον Ολιστικό Άνθρωπο των Αρχαίων, της Αναγέννησης και ενός λαμπρού μέλλοντος της Ανθρωπότητας.

ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 14, 2019 4:18 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Μεταμοντέρνα Αριστερά (27) – Λουμπενισμός της Εξουσίας, ανώτατο στάδιο του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ εκφυλισμού
Του Ηλία Παπαναστασίου«Κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο» διαλαλούσε η επτάχρονη χούντα. Την θυμήθηκε στα τελευταία του ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε συγκέντρωσή του είναι το πανηγύρι των ΜΑΤ και της Αστυνομίας μη τολμώντας κανένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί χωρίς τρεις–τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ να τον συνοδεύουν.

Προηγήθηκε το νομοσχέδιο του Μακρόν στην Γαλλία για τον «Γονέα 1» Και « Γονέα 2» και το οποίο ο μανιωδώς πολιτικά «ορθός» ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να το ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία φθάνοντας στον υπερθετικό βαθμό την παρακμή και τον εκφυλισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθώντας (ο ΣΥΡΙΖΑ) πιστά και δουλοπρεπώς τα νάματα της Φιλελεύθερης δυτικής παρακμής του πνέοντος τα λοίσθια Δυτικού Αστισμού αλλά πάντα σε Βαλκανική, εκχυδαϊσμένη και μεταπρατική version, το κοινωνικό και πολιτικό έκτρωμα της ελληνικής κοινωνίας που αποκαλείται Κυβέρνηση της «Πρώτη Φορά» Αριστεράς ανήγαγε τον Φιλελεύθερο Δικαιωματισμό των Μειονοτήτων σε Μωσαϊκό Νόμο, την κατάργηση των συλλογικοτήτων σε στόχο–ζωής και την συνολική αποδόμηση σε Στρατηγική.

Ακολούθησαν δηλώσεις υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα θύματα της πλέον σκοτεινής ιστορίας της Μεταπολίτευσης που λέγεται Ατομική Τρομοκρατία, οι προληπτικές συλλήψεις που μόνο η χούντα τόλμησε αλλά και η «μεταρρύθμιση» του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει μειώσεις ποινών για τους καθόλα υπόπτους κουκουλοφόρους και κυρίως για τους υπόδικους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όλα στην συσκευασία του ενός με σφραγίδα Made in SYRIZA…

Έχουμε γράψει δεκάδες φορές από την φιλόξενη στήλη του ΡΕΣΑΛΤΟ – που λειτουργεί εδώ και χρόνια σαν αληθινή όαση κριτικής και αληθινού δημοκρατισμού – για την «φύση» του ΣΥΡΙΖΑ, τις κοινωνικές, ταξικές και ιδεολογικές του ρίζες και την αποταξικοποιημένη (De –classes) και άκρως εκφυλισμένη Persona του.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως ο ΣΥΡΙΖΑ
δεν αποτελεί κοινωνικό στρώμα η κοινωνική τάξη παραγωγικού χαρακτήρα αλλά ένα Λούμπεν κοινωνικό στρώμα de–classes ψευδοδιανοούμενων και περιφερόμενων Λούμπεν που βγαίνοντας από το περιθώριο στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία αγκαλιάζοντας ανώτερα στρώματα της Κρατικής Δημοσιουπαλληλίας δηλαδή του Παρασιτικού – σε μεγάλο βαθμό – Ελληνικού Μανδαρινάτου. Θέλοντας να εξουσιάσουν μεγαλύτερα στρώματα εξαθλιωμένων αλλά μη παραγωγικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθούν να διευρύνουν την επιρροή τους μέσω μαζικών διορισμών και επιδομάτων υποβοηθώντας – και συνεχίζοντας ακάθεκτοι – στον σχηματισμό δυο μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων, των επιδοτούμενων Λούμπεν εξαθλιωμένων και των Διορισμένων στο Δημόσιο υπαλλήλων με ανάλογη συνείδηση Λούμπεν Δημοσίου Υπάλληλου.

Εάν σκεφθούμε πόσο αποπαραγωγικοποιημένη έγινε τα τελευταία δέκα χρόνια η χώρα μας αποκτώντας χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού και σε μεγάλο βαθμό Λούμπεν Κοινωνικού Σχηματισμού, τότε η Λουμπενοποίηση της χώρας, ο σχηματισμός και διεύρυνση ανάλογων κοινωνικών στρωμάτων που ζουν με επιδόματα και έχοντας συνείδηση Λούμπεν θα πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εάν, επίσης, προσθέσουμε και την βόμβα –κυριολεκτικά– του Δημογραφικού Προβλήματος τότε ανοίγει μπροστά μας όλη η Αυλαία του Ελληνικού Προβλήματος που είναι Εθνικό στο μέτρο που λαμβάνει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις και Κοινωνικό στο μέτρο που αγκαλιάζει την συντριπτική πλειοψηφία των Κοινωνικών Τάξεων (δηλαδή του Έθνους). Πλην μιας, της Ελίτ, της Τάξης των καλοζωισμένων και δισεκατομμυριούχων για χάρη της οποίας – ουσιαστικά– κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού γονάτισε κυριολεκτικά την Μικρή και Μεσαία Αστική Τάξη – δηλαδή τους παραδοσιακούς «Μικρομεσαιους»– και αφού καθήλωσε σε μισθούς πείνας το Μισθωτό Προλεταριάτο του Ιδιωτικού Τομέα δηλαδή την καθαυτή Εργατική Τάξη και αποδιώχνοντάς την – μέσω της Μετανάστευσης – σε άλλες χώρες, έδωσε σημαντικές αυξήσεις στα στρώματα τη Μεσαίας και Ανώτερης Υπαλληλοκρατίας δημιουργώντας διαφορές μισθών μεταξύ Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα πρωτοφανείς για Ευρωπαϊκή χώρα.

Είναι γνωστό τοις πάσι πως οι μισθοί του Ιδιωτικού Τομέα είναι μεγαλύτεροι σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τιμητική εξαίρεση τους μισθούς της Ανώτερης και Ανώτατης Υπαλληλοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή του παρασιτικού μανδαρινάτου των Πραιτοριανών της χειρότερης Κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης.

Ταυτόχρονα εξαθλίωσε μεγάλα στρώματα συνταξιούχων εργαζομένων
– ιδιαίτερα του Ιδιωτικού Τομέα– περικόπτοντας το ΕΚΑΣ ενώ άφησε ξεκρέμαστους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες γνωρίζοντας – πολύ καλά– πως τελειώνει ο Νόμος Κατσέλη.

Επίσης, για να ελέγξει ιδεολογικά τις μεγάλες μάζες, προχώρησε ακάθεκτος στον σταδιακό έλεγχο των Τηλεοπτικών Καναλιών – ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3, Κανάλι της Βουλής, με φίλα προσκείμενους τον ALPHA του ευεργετηθέντος Κοντομηνά, τον STAR του (επίσης) ευεργετηθέντος Βαρδινογιάννη, το OPEN του φανατικά προσκείμενου Ιβάν Σαββίδη και έχοντας ευμενή ουδετερότητα των υπολοίπων πλην του νεοδημοκρατικού ΣΚΑΙ.


Ήδη διαθέτει περίπου 10 ημερήσια και εβδομαδιαία φύλλα – ΑΥΓΗ, Εφημερίδα των Συντακτών, Εποχή, Documento, Κόντρα, Νέα Σελίδα, Το Χωνί, Ημερήσια και ΕΘΝΟΣ του πολύ–πολύ ευεργετηθέντος Μπόμπολα, αλλά και του έξυπνα προσκείμενου εβδομαδιαίου φύλλου «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ».

Σχηματίζουμε έτσι όλο τον Γαλαξία του Μεταμοντέρνου Ενημερωτικού Φασισμού a la ΣΥΡΙΖΑ με συστηματική και καθημερινή πλύση εγκεφάλου και ασύστολη αναπαραγωγή Κυβερνητικών Fake News με αποκλειστικό στόχο την κατοχύρωση της Ενημερωτικής «Ηγεμονίας» του ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία ελεγχόμενων εγκεφάλων και συνειδήσεων.

Πρόκειται όχι για άθλια αλλά για εξαιρετικά επικίνδυνη Κυβέρνηση.


Εάν ο Σοσιαλισμός είναι η «Επανάσταση των Παραγωγών» και ειδικότερα των Παραγωγών του Ιδιωτικού Τομέα, τότε συνεχίζοντας την ίδια πορεία ο ελληνικός λαός δεν θα εκλείψει μόνο δημογραφικά αλλά θα Λουμπενοποιηθεί πλήρως διαγράφοντας και εκμηδενίζοντας σταδιακά τις Εργαζόμενες Τάξεις και στρώματα, καταργώντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε προοπτική Κοινωνικού Μετασχηματισμού και διαλέγοντας μεταξύ «Σοσιαλισμού ή Βαρβαρότητας» (Karl Kautsky) την Βαρβαρότητα.

Τότε με αδυσώπητη αναγκαιότητα θα ξεπηδήσει ένας πλήρως Κυρίαρχος Μεταμοντέρνος Φασισμός και στη θέση του Κλασσικού Μεσοπολεμικού Φασισμού – Κυριαρχία της Ελίτ δηλαδή της Αστικής Τάξης επί των εργαζόμενων Τάξεων – θα έχουμε έναν Νέο Φασισμό, της Ελίτ πάνω στο σύνολο ενός εξαθλιωμένου και Λουμπενοποιημένου Λαού και Έθνους το οποίο σταδιακά θα μετατρέπεται σε Άθυρμα Επιδοτούμενων, Εξαθλιωμένων και Λούμπεν Μαζών χωρίς προοπτική και ανυπαρξία συνείδησης οποιασδήποτε αλλαγής.

Θα ξημερώσει η Αυγή ενός Φεουδαρχικού Καπιταλισμού επιδοτούμενων δούλων και ζητιάνων και χωρίς κανένα ενδιάμεσο στάδιο δουλοπάροικων, με εργασιακό καθεστώς δουλείας και μισθολογικής μηδαμινότητας, με προοπτικές ανύπαρκτες και συνθήκες ύπαρξης αφόρητες.

Οι όποιες εναπομείνασες συλλογικότητες – Έθνος, Κοινωνική Τάξη, Συνδικάτα, Κόμματα, Οικογένεια, Βιολογικό Φύλο – αφού βομβαρδιστούν αλύπητα με την λεπίδα του Μεταμοντέρνου Τηλεοπτικού Φασισμού θα υποστούν τον Πέλεκυ της κατάργησης βασικών Ατομικών και Συλλογικών Δικαιωμάτων μέσω του προετοιμαζόμενου Βοναπαρτισμού της Ελίτ a la Greque.

Με άλλα λόγια, θα έχουμε το βοναπαρτισμό της Κυριαρχίας του Ηγεμόνα της Ελίτ, που θα κυβερνά με την στήριξη της, μοιράζοντας όλο και λιγότερα επιδόματα στις τεράστιες εξαθλιωμένες μάζες και προσφέροντας άφθονη Πλύση Εγκέφαλου ενθυμούμενος το ρηθέν του μεγάλου Ρωμαίου, «Άρτος και θεάματα» (Γιουβενάλης).

Οι αποπροσανατολιστικές αλλά αποφασιστικές Κραυγές του Ηγεμόνα για τον κίνδυνο της «Ακροδεξιάς» και του «Λαϊκισμού» θα ακούγονται καθημερινά στη διαπασών, ανάλογα δε Σεμινάρια και Μαθήματα κατ’ οίκον θα χορηγούνται δωρεάν για να αποφεύγονται έτσι και να κατατροπώνονται οι «Λαϊκιστές», «Ξενοφοβικοί», «Ισλαμοφοβικοί», «Ομοφοφοβικοί», «Τρανσφοβικοί» – κλπ. κλπ.– και μαζί τους όλα τα ρετάλια της Κοινωνίας που τολμούν να αμφισβητούν τα Προνόμια – Και όχι απλώς «Δικαιώματα»– της Ομοφυλοφυλικής Συνομοταξίας (που ήδη έχει ενσωματωθεί στην Ελίτ, καταλαμβάνουσα περίοπτη θέση με αυξητικές τάσεις ιλιγγιώδους ρυθμού) ή το δικαίωμα του Τζιχαντιστή από το Αφγανιστάν να ανοίξει Παντοπωλείο στα Σεπόλια.

Κάθε αμφισβήτηση των μαζών θα θεωρείται «Λαϊκισμός» και «Επικίνδυνος Εθνικισμός»
το δε πάλαι ποτέ ένδοξο Κοινοβούλιο της Αστικής Δημοκρατίας θα υποστεί μετάλλαξη των «Τριών Εξουσιών» του Μοντεσκιέ και θα συγκεντροποιηθεί στην εξουσία και αποθέωση της Εκτελεστικής με υποτακτικούς τους «Βουλευτές από Πλαστελίνη» της Νομοθετικής Εξουσίας – η Κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί επιστημονικό paradigm – και Διορισμένους Δικαστικούς της Πολιτικής Ορθότητας, εκμηδενίζοντας έτσι την ανεξαρτησία της Δικαστικής και Τρίτης Εξουσίας.

Δεν χρειάζεται η Ελίτ – δηλαδή η Αστική Τάξη – να προχωρήσει σε Πραξικόπημα καταργώντας την Βουλή, απλά η ίδια η Βουλή θα αυτοκαταργηθεί αυτοευνουχιζόμενη και αυτομετατρεπόμενη από δυναμικό Νομοθετικό σώμα των Μαζών σε ερμαφρόδιτο κατασκεύασμα δηλαδή σε Βουλή–Ευνούχο.


Η ίδια η Ελίτ δεν χρειάζεται να κουνήσει το δαχτυλάκι της, απλά τα πράγματα έρχονται «φυσιολογικά», μεταμοντέρνα και «προοδευτικά».

«Εμπρός παιδιά της Πατρίδας» τραγουδούσαν οι ένδοξοι Αβράκωτοι (Sans Cyllots) της Γαλλικής Επανάστασης με την Μασσαλιώτιδα. Εάν ο Ελληνικός Λαός συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών του, τότε ίσως υπάρχει ακόμη ελπίδα γιατί δυστυχώς – ακόμη– «Ζητείται Ελπίς» (Αντώνης Σαμαράκης). Λάθη δεν συγχωρούνται, ούτε ολιγωρίες ή αμφιταλαντεύσεις αλλιώς θα δει μπροστά του το ρηθέν του μεγάλου Φλωρεντίνου «Εδώ που πέρασες ξέχασε κάθε ελπίδα» (Dante Alligieri, «Θεία Κωμωδία»).

Η προοπτική της Βαρβαρότητας και του Φεουδαρχικού Καπιταλισμού της Μεταμοντέρνας Μη–Δημοκρατίας του Ηγεμόνα θα είναι ερεβώδης, ζοφερή και αμείλικτη.


Εάν αντίθετα, συνειδητοποιήσει την δύναμη του, θα πρέπει να βάλει στόχο. Και όχι μόνο, γιατί δεν αρκεί να «Έχεις στόχους αλλά πρέπει να ξέρεις και σημάδι» (Για θυμηθούμε και τα λόγια του μεγάλου Albert Einstein). Εφόσον θέλει να λειτουργήσει σαν Ιστορικός Λαός και όχι σαν Εθνάριο ή Λαΐδιο, αυτοθεραπευτικά και τελεσίδικα, θα πρέπει να ενστερνιστεί τα λόγια του αποφασιστικού Ρωμαίου, του Cato, παραφράζοντάς τον και να βροντοφωνάξει:

«SYRIZA delendus est» Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφανιστεί. Τελεία και παύλα.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 22, 2019 1:19 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Μεταμοντέρνα Αριστερά (26) - Ο Λούμπεν Homo Syrizeikus
Του Ηλία Παπαναστασίου
Δεν χρειαζόταν η «Πολακιάδα» των τελευταίων ημερών για να κατανοήσουμε το βάθος – και πλάτος ή εύρος- της Ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζονταν οι μεταγραφές όλων των ρεταλιών του θνήσκοντος και παρηκμασμένου ΠΑΣΟΚ για να συνειδητοποιήσουμε που το πάνε οι λεβέντες της Πρώτη Φορά «Αριστεράς».

Δεν χρειάζονταν οι «ρυθμίσεις» στο πάρα πέντε του νέου Νόμου Κατσέλη – ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορα τέσσερα ολόκληρα χρόνια – για να συνειδητοποιήσουμε τον παχυδερμισμό των Κυβερνώντων «Αριστερών».


Δεν χρειαζόταν ο απίστευτος αμοραλισμός των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ για να αντιληφθούμε το απύθμενο θράσος τους, την ανύπαρκτη Ηθική τους και τον παροιμιώδη χαμαιλεοντισμό τους.

Δεν χρειαζόταν τίποτε από τα παραπάνω. Το εμπεδώσαμε το «μάθημα» ή το «αφήγημα» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθαμε καλά, γνωρίζουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε:

- Χαμαιλέοντες, αριβίστες με ανύπαρκτη συνείδηση και «Ηθική» της ανυπαρξίας, θεσιθήρες που βολεύουν το σόι τους, τις παλλακίδες και τους κάθε λογής κολλητούς Πραιτοριανούς και απερίγραπτους οσφυοκάμπτες, τρωκτικά του Δημοσίου χρήματος που είδαν «φως και μπήκαν» στα άνετα σαλόνια της Εξουσίας και των αμοιβαίων συναλλαγών με την μπουρζουαζία.

- Πεινασμένοι για εξουσία και χρήμα, ανύπαρκτοι επαγγελματικά και μηδαμινοί ηθικά, θεωρητικά αναλφάβητοι και πλασιέ ελιτίστικου ύφους, σνομπ όχι λόγω καταγωγής αλλά λόγω Κοινωνικού Καταπέλτη μια και ανέβηκαν απότομα χωρίς αλεξίπτωτο επιστροφής, ανίκανοι για οτιδήποτε δημιουργικό και ικανοί για οποιαδήποτε ίντριγκα και σκευωρία, κλασσικά λιγούρια που είδαν πλουσιότατο στρωμένο τραπέζι και έκαναν μακροβούτι χωρίς μαχαιροπήρουνα, δεν ανήκουν στους κλασσικούς εκπροσώπους της Μικροαστικής (Ψευδο)Ιντελιγκέντσιας αλλά κάπου χειρότερα: στους Lumpen δηλαδή στο κοινωνικό βάρος της Κοινωνίας, στην κοινωνική και ταξική σαβούρα από την οποία κάθε Κοινωνική Επανάσταση φρόντιζε να απαλλαχθεί το συντομότερο δυνατό.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία των Νέων Ελληνικών Χρόνων, το Λούμπεν Στρώμα δηλαδή το ίζημα του Κοινωνικού Πάτου αποτελεί την Πολιτική και Κυβερνητική Ελίτ της χώρας.

Ουσιαστικά η «Πρώτη Φορά Αριστερά» είναι το Πρώτη Φορά Λούμπεν στρώμα στην Εξουσία,
μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη με ανυπολόγιστο κόστος εφόσον λειτουργεί σαν Λούμπεν Ελίτ που Λουμπενοποιεί όλη την Κοινωνία, τα Κόμματα και κυρίως τον Ελληνικό Λαό, μετατρέποντάς τον από Ανυπότακτο Νεοέλληνα μιας «Φύσει και Θέσει Αντιστασιακής Ιστορίας»(Ν. Σβορώνος) σε ζητιάνο Κοινωνικής Ελεημοσύνης, δουλο-φεουδαρχικών εργασιακών σχέσεων και όμηρο της Φοροεισπρακτικής Λαιμητόμου του Κράτους.

Παθητικοποιημένος και απογοητευμένος από την οικτρή του οικονομική κατάσταση, αηδιασμένος από την διάψευση όλων του των προσδοκιών, ο ανυπότακτος Έλληνας έχει μετατραπεί σε πρότυπο «ψεκασμένου πολίτη» που δεν αντιδρά, δεν καταλαβαίνει, δεν διαμαρτύρεται αλλά αντίθετα ικανοποιείται από τα ψίχουλα και την ελεημοσύνη των Νέων Βαρόνων, αυτών που στηρίζονται σε παθητικοποιημένους και αποβλακωμένους πολίτες, με κοινωνική συνείδηση Λούμπεν δηλαδή ανύπαρκτη, σε πολιτική αντίληψη του τύπου «Δώσε και σε μένα Αφέντη» και σε αξιακή υπόσταση μηδενικής ισχύος.

Από κει και η ανοχή τους - των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ-
για τους μπαχαλάκηδες και (δήθεν) αντι-εξουσιαστές παντός καιρού και με τους οποίους άλλωστε συνδέονται με Έρωτα βαθύ, η απέχθειά τους για την παραγωγική εργασία και τις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί και το μίσος τους για οποιαδήποτε Παραγωγική Αντίληψη της Οικονομίας, ο ασύστολος έρωτας για τους Δικαιωματιστές των Μειονοτήτων Παντός Είδους και Πάσης Συνομοταξίας και η αντίστοιχη ελιτίστικη περιφρόνησή τους για τα Δικαιώματα των Πλειοψηφιών, από κει και ο αντι-επιστημονικός και ασυγκράτητος «Κοινωνιολογισμός» τους για το Φύλο και η αγάπη τους για την (υποτιθέμενη) «Φαντασιακή Αναπαραγωγή του Έθνους» με αποτέλεσμα την καταδίκη σαν «Φασιστικού» και «Ακροδεξιού» ακόμη και του Δημοκρατικού Πατριωτισμού Εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρα, από κει και η εθελοδουλία τους και η γλοιώδης γονυκλισία τους στους ισχυρούς της Γης – ΗΠΑ, ΕΕ- επιβεβαιώνοντας έτσι το ρητό του μεγάλου Stanley Kubric «Τα μεγάλα Έθνη λειτουργούν σαν Γκάνγκστερ και τα μικρά σαν Πόρνες» αντιπαραθέτοντας στον Δημοκρατικό Εθνικοαπελευθερωτισμό του ΕΑΜ την πλήρη εκπόρνευση της Εξωτερικής Πολιτικής και μετατρέποντας την Κυβερνητική Ελίτ σε Βαλκανική Πόρνη «Πασών Υπηρεσιών και Περιποιήσεων».

Από κει επίσης και η περιφρόνηση τους για τα Παραγωγικά στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας
-Εργατική Τάξη, Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Μικρομεσαίοι - χαρακτηρίζοντάς τους πότε σαν «Ετερόκλητους όχλους», πότε σαν «Στρατηγικούς Κακοπληρωτές», πότε σαν «Ανενημέρωτους» και «Μη σκεπτόμενους» καταδεικνύοντας έτσι την περιφρόνηση μιας Λούμπεν Ελίτ - που σιτίζεται πλουσιοπάροχα από το Πρυτανείο - για τα μεγάλα λαϊκά στρώματα, μιας Λούμπεν Κρατικοδίαιτης «Τάξης» που δίνει αφειδώς αυξήσεις στα πάνω Δημοσιοϋπαλληλικά στρώματα δηλαδή στο Άνω Παρασιτικό Μανδαρινάτο – Μετακλητοί κλπ.- απομυζώντας κάθε οικονομική ικμάδα της Κοινωνίας για να ζει η ίδια πλουσιοπάροχα με σκανδαλώδη τρόπο.

Αυτό ίσως είναι το μόνο θετικό σημείο των τεσσάρων ετών ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ Παρακμής, το γεγονός της κυριαρχίας μιας λεπτής και σχετικά ολιγάριθμης Ελίτ του Άνω Μανδαρινάτου πάνω σε τεράστια – τον αριθμό- Κοινωνικά Στρώματα. Μιας Κρατικής Ελίτ που μην έχοντας άλλη σοβαρή Κοινωνική Επιρροή καταχράται της υπομονής μεγάλων λαϊκών στρωμάτων ποντάροντας στην Κοινωνική Ελεημοσύνη που βαφτίζει ανενδοίαστα «Κοινωνικό Κράτος» που όμως ταυτόχρονα κινδυνεύει με την πρώτη σοβαρή πολιτική/κοινωνική κρίση να γκρεμοτσακιστεί το ίδιο εύκολα όπως σκαρφάλωσε.

Ελλείψει συμμαχιών
με μεγάλες τον αριθμό Κοινωνικές Τάξεις – Εργατική, Αγροτική, Μικρομεσαία – ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας Λόχος Διοικήσεως που κάθισε στο σβέρκο ενός ολοκλήρου λαού θυμίζοντας μύγα που ενοχλεί το σβέρκο ενός αλόγου.

Εύκολη η άνοδος του, ευκολότερη η θεαματική του πτώση. Πτώση που θα παρασύρει τις πεινασμένες Κυρίες του χθες- σημερινές Μαρίες Αντουανέττες που μοιράζουν το παντεσπάνι του Neoliberal Φεμινισμού και τους (επίσης) χθεσινούς και προχθεσινούς ξελιγωμένους σημερινούς Νεοδιορισμένους ξεκινώντας από τον Μεγάλο Στρατηγικό Σχεδιαστή Νοτιοανατολικής Ευρώπης Καρανίκα μέχρι τους μπλαζέδες Πανεπιστημιακούς «Οργανικούς Διανοουμένους», Τενεκέδες της Επιστημονικής Θεωρίας και Αναλφάβητους της Λογικής Σκέψης.

Εάν είναι σωστή η ρήση του Βολταίρου «Κάθε Λαός έχει την Κυβέρνηση που του αξίζει» ακόμη σωστότερη είναι η ρήση «Ο Ελληνικός Λαός αξίζει καλύτερης τύχης». Ο ίδιος πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να είναι – όπως ήταν έως σήμερα- «Λαός με Ιστορία» και μάλιστα ένδοξη ή θα καταταγεί στο μέλλον στους «Μη Ιστορικούς Λαούς» (Geschichtloss Volker) σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των G.Hegel και Fr. Engels.

ΥΓ. Απέναντι στην Φιλελεύθερη Αστική αντίληψη Δεξιάς/Ακροδεξιάς προέλευσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «Αριστερός, Κομμουνιστικός και Μπολσεβίκικος», απαντάμε με τα λόγια του Descartes (Καρτέσιου) πως «Η Άγνοια δεν είναι επιχείρημα».

‘Όποια σχέση έχει η Ιερά Εξέταση και ο Πάπας με τον Κοινοβιακό Θρησκευτικό Σοσιαλισμό του Χριστού (που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους), άλλη τόση σχέση έχει η «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιστορικό Σοσιαλισμό και την Διαλεκτική θεωρία του Marx. Οι Πρώτοι - των δυο παραδειγμάτων μας - αποτελούν πλήρη αντιστροφή και αναίρεση των Δεύτερων. Έτσι, απλά. Χωρίς πολύ συζήτηση.

ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 01, 2019 4:40 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Μεταμοντέρνα Αριστερά (25) – ΣΥΡΙΖΑ - Μην ενοχλείτε την Ελίτ! (Εξαιρετικό!)
Ηλίας ΠαπαναστασίουΣταχυολογούμε παραδείγματα:

Χρέος 1,2 δις. ΕΥΡΩ από τα ΕΛΠΕ του κ. Λάτση, προφανώς «ρυθμίστηκε». Σαν επιδόρπιο ήλθε και η ανακήρυξη του λιμανιού του Κατάκωλου σαν «Λιμανιού Λάτση» παρουσία του μεγάλου Οργανικού Διανοουμένου Νοτίου Βαλκανικής και Περίχωρων, κ. Γαβρόγλου.

400 εκατομμύρια χρέος του κ. Μπόμπολα. (Επίσης) Προφανώς ρυθμίστηκε. Έτσι εξηγείτε εύκολα και η φιλοκυβερνητική στάση του «ΕΘΝΟΥΣ» ή της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ».


90 εκατομμύρια χρέος του Κ. Κοντομηνά. (Εννοείται) ρυθμίστηκε εξ ου και η φιλοκυβερνητική στάση του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA. Μια ματιά στα δελτία ειδήσεων για του λόγου το αληθές.

Λησμονήσαμε τα 200-400 – κατ’ άλλους 600- δις ευρώ που είναι παρκαρισμένα στις ξένες Τράπεζες από τους Έλληνες Πολυεκατομμυριούχους. Όπως και οι περιλάλητες λίστες Lagarde, Borjans, Luxembourg κλπ. Τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι μαζί με τα παρκαρισμένα – σε ξένες Τράπεζες – δισεκατομμύρια των Ελλήνων Μεγαλοεπιχειρηματιών (Εντός ή εκτός εισαγωγικών).

Η γελοία έως ανεκδιήγητη «φορολογία» των Ελλήνων Εφοπλιστών δηλαδή του πλέον παγκοσμοποιημένου τμήματος της Ελληνικής Αστικής Τάξης.

Η Διαγραφή χρέους της ΣΕΚΑΠ
όταν επρόκειτο να πωληθεί στον μεγάλο επενδυτή Ιβάν Σαββίδη και συγκινητικό συμπαραστάτη του μεγάλου αγώνα που ανέλαβε ο Τσε Γκεβάρα των Βαλκανίων, κατά κόσμον κ. Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταίο κρούσμα η αναβολή της πληρωμής δόσης πολλών εκατομμυρίων των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Καναλιών εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργού κ. Κρέτσου. Είναι μια έμπρακτη βοήθεια του «Αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ στους Ιδιωτικούς Σταθμούς που παράγουν έργο, εκπαιδεύουν τον αμόρφωτο λαό, εξάγουν Πολιτισμό.

Η κακοήθης νεοπλασία της Ελληνικής Lumpen Τάξης που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ αφού συνέχισε να φτωχοποιεί τα φτωχά και λαϊκά στρώματα – πάνω από 20 νέες Φορολογίες – ρήμαξε κυριολεκτικά τα μικροαστικά/ μεσοαστικά στρώματα δηλαδή την ήδη φτωχοποιημένη «Μεσαία Τάξη» κατάφερε όμως το ακατόρθωτο, να μην πειράξει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της πάμπλουτης Ελίτ (Χωρίς μάλιστα καμιά διαμαρτυρία).

Αυτό το μεγάλο – όντως- επίτευγμα του Συνασπισμού Εξουσίας που μας κυβερνά
δηλαδή του Άνω/Μεσαίου Μανδαρινάτου του Δημοσίου + Lumpen Tάξης είναι χωρίς προηγούμενο. Χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι» και καμιά διαμαρτυρία μαζικού τύπου, η Νέα Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου Κοινωνική και Οικονομική ανακατανομή φτωχοποιώντας ακόμη περισσότερα στρώματα προς την μεσαία βαθμίδα της Κοινωνικής Κλίμακας και αφήνοντας στο απυρόβλητο την Ελίτ δηλαδή την μεταπρατική Αστική Τάξη που συνεχίζει να ζει σε παραμυθένια πολυτέλεια και έχοντας την ασφάλεια των «Αριστερών εντολοδόχων της» δηλαδή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως σε καμιά περίοδο της πρόσφατης νεοελληνικής ιστορίας η Άρχουσα Τάξη δεν απολάμβανε τέτοιων προνομίων, συγκρινόμενος δε ο δεξιός Κωνσταντίνος Καραμανλής – περίοδος «Σοσιαλμανίας» δεκαετίας 1970 – με τον Τσίπρα θα φάνταζε μάλλον σαν «Κόκκινος Πρωθυπουργός».

Μια ανείπωτη και απίθανη κατάντια της «Αριστεράς» των Intellectuals δηλαδή των Μικροαστών Διανοούμενων της Μεσοαστικής Αριστεράς του ΣΥΝ και παλιότερα του «Εσωτερικού».

Από αυτό το σημείο μπορούμε να ερμηνεύσουμε την πλήρη υποστήριξη της Ελληνικής Αστικής Τάξης στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Βαλκανικής Εκστρατείας του Τσίπρα στις γειτονικές χώρες. Εκστρατεία που η Αστική Τάξη βλέπει σαν Eldorado για Business και τεράστια κέρδη (Βλ. Δηλώσεις των πλέον διορατικών εκπροσώπων της Ελίτ όπως ο Μίχαλος).

Από εκεί επίσης ξεκινάει και η σκανδαλώδης υποστήριξη και εύνοια της Γερμανικής/Ευρωπαϊκής Ελίτ στο πρόσωπο του Τσίπρα.


Από εκεί και η αγαστή σύμπνοια με τις ΗΠΑ και η θερμή υποστήριξη του Δυτικού και ΝΑΤΟικού παράγοντα στον Τσίπρα.

Όταν ενσωματώνεσαι στην Ελίτ αγοράζεις όλο το πακέτο προσφορών και όχι a la cart.
Ο Τσίπρας δεν είναι απλώς το νέο είδωλο της Ελληνικής και Διεθνούς Ελίτ αλλά ο πλέον πετυχημένος ανθρωπότυπος της «Αριστεράς στην Θέση της Δεξιάς» όπως προέβλεψε ο διορατικός Ανιέλλι, Πρόεδρος της FIAT.

Πολλοί εκπλήσσονται
– ιδιαίτερα από τον χώρο της Ιστορικής και Παραδοσιακής Αριστεράς- για την πλήρη «μετάλλαξη» του Τσίπρα. Λάθος. Τους λείπει η επιστημονική μεθοδολογία της Διαλεκτικής Θεωρίας του Ιστορικού Σοσιαλισμού και την οποία η Παραδοσιακή Αριστερά ποτέ δεν κατανόησε / αφομοίωσε.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταλλάχθηκαν αλλά – απλούστατα- είναι συνεπείς, συνεπέστατοι με την όλη Ιστορική, πολιτική τους πορεία και κυρίως με την Κοινωνική / Ταξική Προέλευση του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα του ΣΥΝ και του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Όσοι γνωρίσαμε τους Ρηγάδες της Δεκαετίας του 1970
και γευτήκαμε τον σνομπισμό τους, τον ελιτισμό και την χορτασμένη τους καταγωγή δεν έχουμε εκπλαγεί από τους σημερινούς εξηντάρηδες Ρηγάδες του ΣΥΡΙΖΑ. Το θεωρούσαμε αναμενόμενο. Ουσιαστικά δεν μεταλλάχθηκαν αλλά έφθασαν στα άκρα το εκκρεμές του Κοινωνικού/Ταξικού τους DNA. Κατέληξαν φυσιολογικά στις «ρίζες» τους μετά μια μακρά περίοδο Lumpen Μικροαστικού Ριζοσπαστισμού στα πρότυπα των «Ηγετών» του Γαλλικού Μάη – Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ και Γιόσκα Φίσερ, οι πρώτοι διδάξαντες- και αφότου ανένηψαν, φυσιολογικότατα, ανέλαβαν την «Αριστερή» Εκπροσώπηση της Εγχώριας και Ευρωπαϊκής Ελίτ.

Με απλά λόγια, Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη.
Τα περί «Προδοσίας» και «Μετάλλαξης» είναι περιττολογίες και λάθος ανάλυση. Δεν μεταλλάσσεται ο ήδη μεταλλαγμένος. Είναι πολύ απλό.

Επανειλημμένα από τις στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ τονίσαμε τον νεοπλουτίστικο και Lumpen κοινωνικό /ταξικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, την αδηφαγία και απίστευτη κοινωνική του λαιμαργία για Κοινωνική άνοδο και οικονομική βόλεψη μέσα από τις παχουλότατες αμοιβές του Πρυτανείου δηλαδή του Ανώτατου και Ανώτερου Δημόσιου Μανδαρινάτου. Μιας Κάστας κλειστής, ευθυνόφοβης, άπληστης και χυδαία νεοπλουτίστικης, ένα περιφερόμενο Νεκρό σώμα που απομυζά ασύδοτα τους πόρους και το αίμα της Κοινωνίας και ειδικότερα της Κοινωνίας των Εργαζόμενων και Λαϊκών Τάξεων. Ένα Κρατικό Ζόμπι που περιφρονεί τους Κάτω ελέγχοντάς τους με επιδόματα Κοινωνικής Ελεημοσύνης και εποφθαλμιά τα προνόμια της Ελίτ στην οποία θέλει να μοιάσει, να μοιραστεί μαζί της την πίτα και το κυριότερο, να ενταχθεί στους κόλπους της.

Πάση θυσία θέλει να γίνει εσαεί αποδεκτός από το Αστικό Κατεστημένο ο ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια όχι απλά αποδεκτός αλλά τμήμα του, να χαρεί κι αυτός ανενόχλητα την συμμετοχή του και πλήρη ενσωμάτωσή του σε αυτό, το – κάποτε- «Γερματσολιάδικο» Κατεστημένο. Το όνειρο της Κοινωνικής Ανόδου του Μικροαστού του Ιδιωτικού Τομέα εκπληρώνεται μέσω της Μικρομεσαίας επιχείρησής του δηλαδή του Ιδιωτικού Τομέα. Εδώ τα δεδομένα αλλάζουν. Το Δημόσιο – δηλαδή το τρισκατάρατο Αστικό Κράτος- δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανέβουμε κοινωνικά σε μια νύκτα μέσω του «Κοινωνικού Καταπέλτη» δηλαδή του Διορισμού στο Δημόσιο σε πολύ καλά αμειβόμενες Θέσεις.

Από κει πηγάζουν και όλες οι συμπεριφορές
a la Μαρία Αντουανέτα – περίπτωση Γυναικών - και περιπτώσεις περιφρονητικής αντίληψης για την μάζα, απύθμενης αλαζονείας, σνομπισμού και χυδαίας Ελιτίστικης Συμπεριφοράς (Περιπτώσεις Ανδρών εκπροσώπων).

Εάν λοιπόν ένας φορέας
δεν προέρχεται, δεν εκφράζει, δεν συμπυκνώνει/αντανακλά τις Λαϊκές Τάξεις και ειδικότερα την Μισθωτή Τάξη – ειδικότερα του Ιδιωτικού Τομέα- που αποτελεί την σημερινή Εργατική Τάξη, είναι πολύ φυσιολογικό να καταλήγει «Γέρος πριν καν γεννηθεί», συμβιβασμένος πριν την ώρα του και προσηλωμένος στην Άρχουσα Τάξη την οποία ζηλεύει, εποφθαλμιά, θέλει εναγωνίως να της μοιάσει και να ενσωματωθεί στους όρους ζωής της εκπληρώνοντας το μεγάλο του όνειρο, να γίνει επιτέλους ολοκληρωμένο τμήμα της Ελίτ.

Γι’ αυτό και εάν στο μέλλον στην Ελλάδα δεν υπάρξει μαζικός φορέας του Εργατικού Κινήματος οι προοπτικές της χώρας μας θα είναι από ζοφερές έως τραγικές.
Και όχι μόνο αυτό. Θα πρέπει ο φορέας αυτός να κατοχυρώσει και την προστασία του από την δημιουργία μιας Γραφειοκρατίας Παρασιτικής που θα ζει πλουσιοπάροχα σε βάρος των άλλων και εξαπατώντας μόνιμα με ελεημοσύνη τις Λαϊκές Τάξεις.

Η Κομούνα του Παρισιού (1871)
είχε καθιερώσει την αιρετότητα, την ανακλητότητα των αιρετών εκπροσώπων ανά πάσα στιγμή και ένα όριο μισθού που ήταν αυτός του ειδικευμένου εργαζόμενου. Αυτή άλλωστε είναι και η Τραγωδία των Κοινωνικών Επαναστάσεων – αστικών και σοσιαλιστικών – των τελευταίων τριακοσίων ετών. Η υφαρπαγή της εξουσίας από ένα Κρατικό Στρώμα που δεν ελέγχεται και κυβερνά στο «Όνομα της Κοινωνίας» και «Επί της Κοινωνίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την επιτομή της «Αριστεράς» που δεν προέρχεται από την Εργατική Τάξη αλλά από την Lumpen Τάξη και τμήματα της χορτασμένης Μεσοαστικής Τάξης.

Η Αριστερά του Εργατικού Κινήματος δεν μαζικοποιήθηκε ακόμη και καλό θα ήταν να προσέχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απλά παράδειγμα προς αποφυγή αλλά μια Τραγωδία με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 23, 2019 3:43 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Μεταμοντέρνα Αριστερά (24) – Όψεις Νεοφασιστικής βίας της Κυβέρνησης
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΚλείνουν την Παρασκευή 4 χρόνια Διακυβέρνησης από την Μεταμοντέρνα, ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ «Αριστερά» και μετά τα χθεσινά γεγονότα στην Συγκέντρωση της Αθήνας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών μπορούμε να βγάλουμε μερικά, καίρια συμπεράσματα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αφού εξαθλίωσε ακόμη περισσότερο τα μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού συνεχίζοντας την Μνημονική Πολιτική των προηγούμενων, «κατάφερε» να αυξήσει, επί των ημερών της, το ποσοστό των φτωχών και πολύ φτωχών συμπολιτών μας (Βλ. Επίσημα στοιχεία Eurostat).


Ταυτόχρονα, προσπάθησε να μοιράσει φιλοδωρήματα και κάνοντας διανομή ελεημοσύνης συνεχίζει να εξαπατά τις πλατιές λαϊκές μάζες ξεπερνώντας τους χειρότερους Δάσκαλους της Σχολής του Σικάγο.

Όλα βέβαια κάτω από ένα πέπλο ανείπωτης υποκρισίας, παλιανθρωπιάς και συνειδητής εξαπάτησης των μεγάλων λαϊκών μαζών, ελέγχοντας την κρατική ΕΡΤ που έχει μετατραπεί σε Γραφείο Τύπου του Μαξίμου – μη σεβόμενη τον οβολό που πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω ΔΕΗ– αλλά και τα υπόλοιπα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Το Κοινωνικό Κράτος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην καλύτερη περίπτωση Κρατική Επαιτεία και Ελεημοσύνη βασιζόμενο στην αρχή «Σου παίρνω 1.000 για να σου επιστρέψω 100», κοροϊδεύοντας τους πάντες και βασιζόμενο στην απίστευτη πλύση εγκέφαλου που δέχεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Εξασφαλίζοντας μια πλουσιοπάροχη ζωή για το Δημόσιο Μανδαρινάτο που αποτελεί σχεδόν την αποκλειστική Δύναμη Κρούσης του και στηριζόμενος στους πεινασμένους Lumpen και στις εξίσου ακόρεστες Μαρίες Αντουανέτες που διορίστηκαν και κατακλύζουν το Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ με δηλώσεις τους, κατορθώνει μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει το πλήθος των λαϊκών στρωμάτων, υποσχόμενος χάντρες στους Ιθαγενείς που ξέκαναν από τους Διορισμούς ή υποσχέσεις Διορισμού στο Δημόσιο μέχρι την Διανεμόμενη κάθε Χριστούγεννα Φτώχεια και Ελεημοσύνη.

Όμως δεν αρκεί μόνο ο απερίγραπτος εξευτελισμός και αυτοεξευτελισμός των πλατειών λαϊκών μαζών ή ο πρωτοφανής Ηθικός Ξεπεσμός των στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι δεδομένο και κάθε μέρα έχουμε νέα μαργαριτάρια Δηλώσεων και Πράξεων των στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, το νέο φαινόμενο που παρουσιάζεται με ολοένα και επιταχυνόμενους ρυθμούς λέγεται ΒΙΑ.

Μην έχοντας την δυνατότητα να κρετινοποιεί εσαεί τις λαϊκές μάζες και μη δυνάμενος να ελέγχει τα πάντα, παντού και πάντοτε, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε μεθόδους Προβοκατόρικες και Γκανγκστερικές, όπως η σπίλωση, η συκοφαντία (βομβαρδιστικού τύπου) και τέλος η συνειδητή Προβοκάτσια και ωμή χρήση Βίας.

Στο χθεσινό Συλλαλητήριο αφού περιέγραψε σαν «Ακροδεξιούς και Φασίστες» όσους συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαλάρωσε τον έλεγχο μπροστά στη Βουλή αφήνοντας εξεπίτηδες μερικές δεκάδες προβοκάτορες φαιοκόκκινης προέλευσης να τορπιλίσουν μια μεγάλη συγκέντρωση και μετά, όμορφα και δημοκρατικά a la ΣΥΡΙΖΑ όπως συνηθίζει, μετήλθε «δημοκρατικότατα» της ωμής βίας και κατάφερε να πνίξει – κυριολεκτικά – με χημικά χιλιάδες διαδηλωτές, μη σεβόμενος ούτε στο ελάχιστο ηλικιωμένους, μικρά παιδιά κλπ.

Φαινόμενο που πριν μερικές μέρες επαναλήφτηκε με τους εκπαιδευτικούς, ανοίγοντας μερικά κεφάλια η καταστρέφοντας την ακοή (Περίπτωση Βουλευτή του ΚΚΕ).

Έχοντας μαθητέψει στην Προβοκάτσια και την υπονόμευση για δεκαετίες ως γνήσιος Περιθωριακός και λειτουργώντας σαν συνειδητός Agent Provocateur των Λαϊκών/ Ταξικών Αγώνων, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά σε ένα ποιοτικότερο στάδιο χειραγώγησης που συνδυάζει την ανελέητη πλύση εγκέφαλου μέσω των ΜΜΕ – κύρια Τηλεόρασης – και της χρήσης ωμής βίας «αριστεροδημοκρατικού τύπου» όταν δεν μπορεί να ελέγξει αλλιώς τις μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού.

Τακτική που χρησιμοποίησαν επιτυχώς
οι Μελανοχιτώνες του Benito Mussolini και οι Εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ (Εμπρησμός του Ράιχσταγκ), οι Ιταλοί Νεοφασίστες την Δεκαετία του 1970 – έκρηξη στον σταθμό της Μπολόνια – αλλά και οι Συνταγματάρχες στην χώρα μας όταν μετά την βία και αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παρουσίαζαν «αποδείξεις» βανδαλισμού εκ μέρους των φοιτητών στον χώρο του Πολυτεχνείου (Εκπομπή Νίκου Μαστοράκη αμέσως μετά την καταστολή).

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας θητεύσει στον χώρο της Lumpen «Αριστεράς» με ιδιαίτερη και προνομιακή σχέση με τους λεγόμενους αντι–εξουσιαστές τους οποίους καλύπτει μονίμως, συνέχισε την αγαστή συνεργασία μαζί τους στις μαζικές αντι–μνημονιακές Διαδηλώσεις αποφεύγοντας να τους καταδικάσει ή έστω ξεκάθαρα να αποστασιοποιηθεί ακόμη και μετά τους νεκρούς της Marfin Bank (Επίσης, καταστροφές 2008 μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου και Φλεβάρη 2012 όταν βανδαλίστηκε μεγάλο τμήμα του Αθηναϊκού Κέντρου).

Λειτουργώντας
όχι σαν Πρωτοπόρος Αγωνιστής του Κινήματος της Εργατικής Τάξης – και με την οποία δεν έχει καμιά σχέση, υποτιμώντας την και περιφρονώντας την συστηματικά – αλλά σαν Διαρρήκτης και Υπονομευτής της Πάλης των Τάξεων, αυτό το «Κόμμα της Παρέας των Κολλητών» κατάφερε σαν βορβορώδης χυλός να δημιουργεί πολύ θόρυβο, να υπόσχεται σε όλους τα πάντα και ταυτόχρονα να τους εξαπατά με αριστοτεχνικό τρόπο, μισώντας και ζηλεύοντας τον Ανώτερο σαν γνήσια Lumpen μηδαμινότητα.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συστηματικά καταφεύγει στην ωμή βία ξεφεύγοντας από την πλαδαρότητα μιας Μεταμοντέρνας «Αριστεράς». Αποκτά χαρακτηριστικά φασίζουσας Κυβέρνησης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, χτυπώντας αλύπητα διαδηλωτές και αδιαφορώντας για τις συνέπειες της χρήσης ληγμένων χημικών.

Λιτότητα, Κοινοβουλευτικά Πραξικοπήματα και Κρατική Βία είναι το νέο τρίπτυχο που προβάλλει προς τα έξω ο πρόσφατος, ο Late ΣΥΡΙΖΑ. Μη μπορώντας να πείσει καταφεύγει όλο και περισσότερο στην πλύση εγκέφαλου και τις Γκεμπελικές μεθόδους αλλά και μη μπορώντας να ελέγξει ανοίγει εύκολα κεφάλια διαδηλωτών παριστάνοντας των «αμυνόμενο». Ελλείψει Δικαιοσύνης καταφεύγει στην απάτη με τις χάντρες/ καθρεφτάκια των Ιθαγενών ανάγοντας την Ελεημοσύνη σε «Κοινωνικό Κράτος», την συνειδητή Παραμυθολογία και Αντιστροφή της Πραγματικότητας σε συνθηματολογία του Τύπου «Ήταν Δίκαιο και έγινε Πράξη»(!), την εξαπάτηση σε Επιστήμη, την Προβοκάτσια σε Τέχνη Διακυβέρνησης, την Lumpen αλητεία σε μαγκιά, το πομπώδες ύφος του Μηδενικού σε στυλ Διακυβέρνησης, την αύρα της νεόπλουτης Παλλακίδας σε «Γυναικεία Απελευθέρωση» μέσω της ένταξης στο Μανδαρινάτο, τις πομφόλυγες ασήμαντων Μετριοτήτων όπως Πανεπιστημιακών εκ Βρετανίας ορμώμενων σε «θεωρητική σκέψη» τελευταίας version.

Εάν δεν αρκούν όλα αυτά έχουμε – για να μην ξεχνιόμαστε – και τα Γκλομπς των ΜΑΤ που «αμύνονται» – οι δυστυχείς– απέναντι στην ωμή βία των «Ακροδεξιών».

Αλλάζοντας την Γλώσσα ή μάλλον τα Νοήματά της και προωθώντας το New Speak του Huxley, μπήκαμε στην Μεταμοντέρνα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ελεημοσύνη, Πλύση Εγκεφάλου και Κρατική Βία.

Γιατί – θα πρέπει να θυμάστε– «Ήταν Δίκαιο και έγινε Πράξη». Η σταδιακή Παρακμή και κατάργηση της Κοινοβουλευτικής Αστικής Δημοκρατίας είναι προ των Πυλών με αναβαθμισμένη Μεταμοντέρνα «Αριστερά» Επαφών Τρίτου Τύπου. Άλλωστε, η τελική κατάληξη του Lumpen που Κυβερνά και δεν θέλει με τίποτε να χάσει την Εξουσία είναι η φασιστικοποίησή του, στην περίπτωση μας ο Μεταμοντέρνος Φασισμός.

Ο Lumpen εκτός Κυβέρνησης είναι ο έφηβος που «κάνει φασαρία» στο δρόμο, ενώ ο Lumpen που Κυβερνά είναι ο πλήρως εξελιγμένος ανθρωπότυπος του Φασίστα που δεν φεύγει από την εξουσία με τίποτα.

Κυρίες και Κύριοι, σας παρουσιάζουμε την Κυβέρνηση του Πρώτη Φορά «Αριστερού» Νεοφασισμού, εκπάγλου καλλονής, ασυναγώνιστης αποτελεσματικότητας και Original Εκπόρνευσης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 02, 2019 1:56 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Το μήνυμα του 2019! "πολίτης ή ζητιάνος";

Μεταμοντέρνα Αριστερά (23) – Πολίτης ή Ζητιάνος; (Εξαιρετικό!)

Ηλίας Παπαναστασίου


Η Φιλανθρωπία του ΣΥΡΙΖΑ:
Το υπνωτικό χάπι της φασιστικής
ιδεολογίαςΜε βροχή «παροχών» άρχισε την προεκλογική της περίοδο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά με διανομή φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης στα λαϊκά, πληβειακά και μικροαστικά στρώματα.

Πότε με «Κοινωνικά Μερίσματα» των αιματηρών πλεονασμάτων και πότε με παντός είδους μικροπαροχές μπαλώματα, δηλαδή τα social patchworks των αστικών Ελίτ και των Κυβερνήσεών τους.


Θέλοντας να αποσοβήσει κάθε μαζική διαμαρτυρία των λαϊκών στρωμάτων προσπαθεί με κάθε τρόπο να τετραγωνίσει τον κύκλο δίνοντας «Οικονομικά Ψίχουλα» στις μάζες και παρουσιάζοντας Φιλανθρωπικό Προσωπείο στον Ολιβερ Τουίστ των Πληβείων. Αποτελεί μια συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης και πολιτικής-κοινωνικής ενσωμάτωσης των λαϊκών στρωμάτων στο Κοινωνικό Μπλοκ Εξουσίας της Ελίτ και το οποίο αποφάσισε εδώ και τέσσερα χρόνια να πορευτεί – εννοείται…– νεοφιλελεύθερα αλλά με «αριστερό προφίλ» και Πολιτική Κοινωνικής Ελεημοσύνης και Διανομής Φτώχειας την οποία βάφτισε «Ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους».

Πρόκειται όμως για ιδεολογική Φενάκη και καθαρή Δημαγωγία Απάτης και αποπροσανατολισμού γιατί:

Το Μεταπολεμικό Κοινωνικό Κράτος στην Ευρώπη
αναπτύχτηκε –κύρια– από τα μαζικά Σοσιαλδημοκρατικά-Εργατικά Κόμματα προέλευσης Β’ Διεθνούς με στόχους ρεφορμιστικούς και «ειρηνικής αλλαγής» του Καπιταλισμού (στην καλύτερη των περιπτώσεων…).

Όμως τα Σοσιαλδημοκρατικά Κόμματα ήταν Κόμματα της Βιομηχανικής Εργατικής Τάξης, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κόμμα της Lumpen Τάξης συσπειρώνοντας Λούμπεν ανέργους, μισοπρολετάριους και μικροαστούς την δε Εργατική Τάξη την βλέπει – ο ΣΥΡΙΖΑ…– με το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου.

Η Φορολογία μέσω της οποίας επιδοτούνταν οι παροχές του Κοινωνικού Κράτους δεν αφορούσαν κύρια τις λαϊκές και μικροαστικές τάξεις αλλά την Μεγαλοαστική Τάξη δηλαδή την Κυρίαρχη Ελίτ.

Επί Πρωθυπουργίας Ολαφ Πάλμε στην Σουηδία η Φορολογία των Υψηλότερων Εισοδημάτων έφτανε το 87% με τεράστιες παροχές για τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, γεγονός που σήμερα δεν συμβαίνει λόγω της Κρίσης του Κοινωνικού Κράτους και στην Σουηδία.

Αντίθετα, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ η Μεγαλοαστική Τάξη έχει αληθινό πάρτυ ασυλίας και φοροαπαλλαγών, ο δε ΣΥΡΙΖΑ αποτελώντας κόμμα της Lumpen Τάξης και του Άνω Μανδαρινάτου δηλαδή του Ανώτερου/Ανώτατου Στρώματος της Παρασιτικής Γραφειοκρατίας του Δημοσίου, φροντίζει ταυτόχρονα με την καλοπέραση της Haute Bourgeoisie και την δική του καλοζωία, αυξάνοντας του μισθούς – του εαυτού του…– κατά 17,5% σε τρία χρόνια και ζώντας «ζωή χαρισάμενη» σαν γνήσιος λιγούρης νεόπλουτος, πίνοντας στην υγεία των κορόιδων και των Πραιτοριανών του Μανδαρινάτου που ελέγχει.

Παλλακίδες και Μαρίες Αντουαννέτες, Γραικύλοι και ερμαφρόδιτοι οσφυοκάμπτες, παντός είδους παράσιτα και σαπρόφυτα που ξεκινάν από ταπεινοί σερβιτόροι για να «αναβαθμιστούν» στην υψηλή κατηγορία του «μεσάζοντα», ταπεινές και συμπλεγματικές επαρχιωτοπούλες που παριστάνουν τις «σκληρές φεμινίστριες» με τα λεφτά των Υπουργείων τους και την εύνοια – παντός είδους– του «Ηγέτη» και της συμβίας του, γλειψιματίες και σκυψηματίες πολλαπλών καθηκόντων σε ρόλο κλόουν και γελωτοποιού του «Μεγάλου Ηγεμόνα» του Μεγάρου Μαξίμου, αποκρουστικοί και αηδιαστικοί «υμνητές» του τηλεοπτικού Γραφείου Ειδήσεων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλέον η ΕΡΤ και χυδαίοι συριζο–τρολιστές εσχάτης κατηγορίας και βοθρώδους υποστάθμης, συναγελάζονται με Υπουργούς (ψευτο)μάγκικης εκδοχής που μαγαρίζουν και εξευτελίζουν καθημερινά τις έννοιες «Αριστερά» και «Αριστερός».

Τα περί «Κοινωνικού Κράτους» του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια των τελευταίων δεκαετιών.

Αληθινό Κοινωνικό Κράτος δημιούργησε ή τουλάχιστον έβαλε τις βάσεις του το ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1981–1989 και το οποίο παρ’ όλες τις παλινωδίες του και ασυνέπειες αποτέλεσε την πρώτη – και τελευταία…– Αριστερή Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεχόμενη τεράστιες και λυσσαλέες επιθέσεις από την μεριά της Δεξιάς και των Οικονομικών της Σύμμαχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε το ακατόρθωτο μετατρέποντας τον εργαζόμενο πολίτη σε ζήτουλα ή ζητιάνο, τον εγωπαθή αλλά τουλάχιστον αξιοπρεπή Μικροαστό της Ιδιοκτησίας σε γονυπετή ικέτη ρύθμισης χρεών και οφειλών και τον νέο πτυχιούχο ΑΕΙ σε Πελάτη η Πελατειακό «Πολίτη» των Βουλευτικών Γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξευτελίζοντας τους πάντες και αυτοεξευτελιζόμενος διαρκώς ο ίδιος σαν Κυβέρνηση και κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, το συνονθύλευμα και Λούμπεν μικροαστικός αχταρμάς που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ άθελα του θέτει στον ελληνικό λαό το απλό δίλλημα:

Θέλεις να είσαι, να παραμείνεις εσαεί Ζητιάνος και Ζήτουλας ή θέλεις να ξαναγίνεις Πολίτης με όλα τα εργασιακά και οικονομικά σου δικαιώματα;

Θέλεις να εξευτελίζεσαι και άλλο σερνόμενος και γλείφοντας τις σόλες των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Λούμπεν απατεώνων ή θέλεις να ξαναγίνεις «Συμμέτοχος της Πολιτείας» δηλαδή Πολίτης με όλα του τα Δικαιώματα;

Η απόφαση είναι δικιά σου και τα αποτελέσματα των πράξεων σου αποκλειστικά δικά σου. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μήνυμα του 2019, μιας χρονιάς σημαδιακής που – πιθανότατα…– να αποδειχτεί και ιστορική.

Πολίτης η Ζητιάνος και η επιλογή δική μας. Απλά, πολύ απλά.Σημείωση:
Διαβάστε και το άρθρο μας:
Φιλανθρωπία: Το υπνωτικό χάπι της φασιστικής ιδεολογίας
http://resaltomag.blogspot.com/2012/12/blog-post_5392.html

Ροβεσπιέρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 13, 2018 12:13 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Μεταμοντέρνα Αριστερά (22) – Η Γαλλία που αγαπήσαμε και οι Μεταμοντέρνοι του ΣΥΡΙΖΑ
Ηλίας Παπαναστασίου
Καμιά χώρα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο δεν σφράγισε τόσο έντονα την κοινωνική και πολιτική της εξέλιξη τα τελευταία 250 χρόνια όσο η Γαλλία. Οι επαναστάσεις και οι συμβολισμοί τους για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς είναι αυταπόδεικτοι.

Όλοι – της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης – καθόμαστε στα γόνατα της Γαλλίας που μας έμαθε τι σημαίνει εξέγερση, επανάσταση, λαϊκό δίκαιο, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.


Όλοι θυμόμαστε με άπειρο σεβασμό τον διαρκή αγώνα ενός μεγάλου λαού για την ανθρώπινη και λαϊκή ελευθερία και ισότητα, την αποφασιστική και ατρόμητη στάση του απέναντι στις κυρίαρχες τάξεις της εποχής, τον λαό που γκρέμισε Μοναρχίες και εστεμμένους, εξευτέλισε και περιποιήθηκε δεόντως Μαρίες Αντουανέττες και Λουδοβίκους, τον λαό που εισήγαγε τον Επαναστατικό Πόλεμο και την Επαναστατική Τρομοκρατία, ανάλογη του συνθήματος «Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους» του μεγάλου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην διάρκεια της λαϊκής/εθνικής Επανάστασης του 1821.

Καμιά χώρα δεν αντιμετώπισε με ανάλογη ανδρεία και θάρρος, αποφασιστικότητα και τόλμη την αντίδραση των Κυρίαρχων Προνομιούχων Τάξεων όσο οι Γάλλοι sans– culottes και οι Επαναστάτες της Μασσαλιώτιδας και κανένα έθνος δεν ξερίζωσε με τέτοια ορμή όλα τα απομεινάρια του Ancient Regime. Oπως και κανένας λαός δεν άλλαξε τόσο ριζικά τον Κοινωνικό και Πολιτικό Χάρτη της Ευρώπης όσο τα επαναστατικά στρατεύματα του μυθικού Κορσικανού κατά την διάρκεια της Ναπολεόντειας Φάσης της Γαλλικής Επανάστασης.

Τέλος, καμιά χώρα και κανένας λαός δεν τιμώρησε τόσο αποφασιστικά τις Κυρίες με το Παντεσπάνι και τους άχρηστους Μονάρχες όσο η Γαλλία όπως και κανένας Σοσιαλισμός δεν είναι ο ίδιος μετά την ένδοξη Κομμούνα του Παρισιού (1871), την πρώτη στα παγκόσμια χρονικά Εργατική Δημοκρατία, μια αληθινή Δημοκρατία των Λαϊκών Τάξεων, ρηξικέλευθη και καινοτόμα όπως μόνο οι Γάλλοι γνωρίζουν.

Αυτήν λοιπόν την Γαλλία, περιφρόνησε ο παρακμιακός Μακρόν, δούλος των Rotscield και της Γαλλικής Haute Bourgeoisie, δηλαδή της Γαλλικής Αστικής Τάξης που βλέπει μόνιμους εφιάλτες μετά το μεγάλο 1789.

Για τον Μακρόν
δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που πένονται και ελεύθεροι επαγγελματίες ή μικρομεσαίοι που δύσκολα τα βγάζουν πέρα αλλά μόνο οι Start Uppers, η Ελίτ των Ομοφυλοφίλων και οι CEO Φεμινίστριες που αντροφέρνουν και γίνονται Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη. Δεν υπάρχει λαός αλλά μια χυλώδης μεταμοντέρνα κατάσταση που θυμίζει Αρχαία Ρώμη της Παρακμής, όπως δεν υπάρχουν λαϊκές Ανάγκες αλλά Λαός που πρέπει να αναγκάζεται, δηλαδή να στερείται και να υποφέρει για χάρη των Οικονομικών Δεικτών.

Αλλά ο Μακρόν – στο κάτω κάτω της γραφής– είναι Γάλλος και εκπροσωπεί την Ελίτ και τους Προνομιούχους, όπως εκπροσωπεί και τις ταξικές φαντασιώσεις όλων των Δικαιωματιστών και Μη μου άπτου Κεντροαριστερών και Αριστερών του γλυκού νερού, της λεγόμενης Gauche Caviar (Αριστεράς του Χαβιαριού). Από αυτήν την άποψη δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον Μανωλάκη τον Μακρόν, τον αποπλανηθέντα από την έμπειρη καθηγήτρια του 15χρονου…

Από μια Κυβέρνηση όμως που αυτοαποκαλείται Αριστερή – έστω και για τα προσχήματα…– θα περιμέναμε μια γενικόλογη δήλωση συμπάθειας ή διακριτικής συμπαράστασης. Για τα μάτια του κόσμου, κάτι σαν Αριστερό Πυροτέχνημα – από αυτά που συνηθίζει ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ…– τουλάχιστον για να τονώσει το ηθικό των Αριστερών που τον ακολουθούν ακόμη…

Αμ δε! Ο ΣΥΡΙΖΑ που υπακούει στο «Όπου Γάμος και Χαρά η Βασίλω Πρώτη» ξεσηκώνοντας κάθε λίγο και λιγάκι τεράστιο θόρυβο πότε με τα «σεξιστικά» σχόλια τραγουδιού της Άντζελα Δημητρίου και πότε με τα σχόλια για την Πασιονάρια της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε από «καθαρίστρια» και έγινε Υπουργός και Υποψήφια Δήμαρχος, σιώπησε και δεν ελάλησε.

Ούτε κουβέντα δεν έβγαλε για τους αγωνιζόμενους Γάλλους των Κίτρινων Γιλέκων ενώ ταυτόχρονα με τα εμβριθή στις αναλύσεις έντυπά του, βγάζει γκριμάτσες περιφρόνησης για τους διαμαρτυρομένους Γάλλους και «αναλύσεις» περί Λαϊκισμού – Έδρα Πολιτικής Επιστήμης στην οποία εντρυφούν ενδελεχώς όλοι οι θεωρητικοί τενεκέδες του ΣΥΡΙΖΑ, Οργανικοί και Ανόργανοι Διανοούμενοι Γενικών Καθηκόντων, Πανεπιστημιακοί που πουλάνε Φύκια για μεταξωτές Κορδέλες, άνεργο Διανοουμεναριάτο της Πολιτικής Ορθότητας κλπ.– και μισοκραυγές για «Ακροδεξιά» και «Ομοφοβία». Ένα δείγμα μπορεί να διαβάσει ο αναγνώστης στο τελευταίο Documento, κλασσικό έντυπο ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ Διπολικής Διαταραχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που καθιέρωσε σχεδόν σαν Εθνική Εορτή τα Gay Pride Parades,
ο ΣΥΡΙΖΑ που θεσμοποίησε τον γυναικότυπο της Μαρίας Αντουανέττας και η οποία ξεκινώντας –συνήθως– από «Καθαρίστρια» η Γραμματέας Πολλαπλών καθηκόντων γίνεται «κάποια» πουλώντας ταυτόχρονα μαθήματα Φεμινιστικής Πολιτικής Ορθότητας, τηρεί σιγήν ιχθύος…

Αναμενόμενο για ένα κόμμα που λειτουργεί σαν εξολοθρευτής και αποτεφρωτής της Αριστεράς, για μια παρέα που έπιασε την καλή και με παχουλότατους μισθούς πίνει στην υγειά των κοροΐδων μοιράζοντας ταυτόχρονα επιδόματα ελεημοσύνης και φτώχειας.


Αλλά και οι ΛΟΑΤ, που χοροπηδάνε νυχθημερόν για τα δικαιώματα τους, δεν έκαναν ούτε μισή δήλωση συμπαράστασης είτε στην Γαλλία είτε και εδώ για τους αγωνιζόμενους Γάλλους εργαζομένους των Κίτρινων Γιλέκων (…) Ούτε βέβαια οι μικροαστές φεμινίστριες του Δημοσίου που πολεμούν τον λεκτικό «σεξισμό» αλλά ανέχονται τον πρακτικό, πρακτικότατο Νεοφιλελευθερισμό του Μακρόν και τις περικοπές του…

Και οι δυο – ΛΟΑΤ και Φεμινίστριες – μιλούν συνέχεια για «τοξική αρρενωπότητα» κατηγορώντας το ανδρικό φύλο ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα. Δεν αρθρώσαν όμως ούτε μια λεξούλα συμπαράστασης για την Επαναστατική Αρρενωπότητα, όταν δηλαδή το ανδρικό φύλο που στελέχωσε σαν κύρια δύναμη κρούσης όλες τις Κοινωνικές Επαναστάσεις μέχρι σήμερα, πολεμά με αληθινά μαχητικό ανδρικό τρόπο την πολιτική της Κυρίαρχης Ελίτ.

Φαίνεται πως αποτελεί έγκλημα γι’ αυτούς όταν ένα κίνημα – όπως αυτό των Κίτρινων Γιλέκων – αποτελείται κυρίως από Άνδρες, αρρενωπούς και μαχητικούς που τα δίνουν όλα και όχι από Gay Pride Φιέστες που χρηματοδοτούνται από τον Soros και την Αμερικανική Πρεσβεία όπως – καλή ώρα …– αυτή των Αθηνών…

Αντίθετα, σαν σανίδα σωτήριας θα χρησιμοποιηθεί από τον πανάθλιο Μακρόν το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στο Στρασβούργο στρέφοντας την προσοχή του Γαλλικού Λαού από τα βιοποριστικά και επείγοντα οικονομικά προβλήματα στην (δήθεν) αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας…

Το τελευταίο αποδεικνύει και την βοήθεια που δίνει στο Διεθνές και Γαλλικό Κεφάλαιο η Πολιτική των Ανοιχτών θυρών της Μετανάστευσης επιτρέποντας ανεπάγγελτους Τζιχαντιστές να λειτουργούν σαν χρήσιμη εφεδρεία αποπροσανατολισμού όταν οξύνονται οι ταξικοί αγώνες σε βάρος της Ελίτ.

Για να θυμηθούμε και τον μεγάλο Γερμανό, η μετανάστευση– νόμιμη ή λαθραία – δεν χρησιμοποιείται απλώς σαν μοχλός διάσπασης του εργατικού κινήματος και μείωσης των μισθών αλλά και σαν γνήσιος προβοκάτορας –κυρίως στην Τζιχαντική εκδοχή της θα λέγαμε εμείς ….– αποπροσανατολισμού των μαζών (Βλ. Επιστολή του K. Marx στους Γερμανούς Εργάτες το 1866).

Το Κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων παρόλες τις συκοφαντίες και τους τόνους μελάνης προπαγάνδας και τηλεοπτικού κιτρινισμού σε βάρος του αποτελεί ένα ακόμη δείγμα σκιρτήματος των μεγάλων μαζών ενάντια στην πολιτική των Κυρίαρχων Ελίτ, ένα προμήνυμα ή μια προλαλιά των μεγάλων Κοινωνικών Εξεγέρσεων και Επαναστάσεων του 21ου αιώνα, αυτών που θα σαρώσουν τον παρακμιακό ερμαφροδιτισμό της Αστικής Τάξης και των υπηρετών τους, κύρια της Μεταμοντέρνας Αριστεράς/Κεντροαριστεράς σαν τους πλέον εξωνημένους υπερασπιστές της Καθεστηκυίας Τάξης.

Είτε γιγαντωθεί είτε παρακμάσει, το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων έσπειρε τον σπόρο της Άνοιξης που σύντομα θα γιγαντωθεί σε Φοίνικα που αναγεννάται από τις στάχτες του. Θα είναι ο Φοίνικας της Κοινωνικής Επανάστασης(εων) της Νέας Χιλιετίας και του δημιουργήματος της, του Νέου Ολοκληρωμένου Ανθρώπου, του Homo Universalis της μετακαπιταλιστικής Ανθρωπότητας.


Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group