Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο Ησυχος Αμερικανός

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μάξιμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 25, 2008 11:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Ησυχος Αμερικανός Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ξαναδιάβασα το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκράχαμ Γκριν. Βιετνάμ, δεκαετία του '50, τότε εμφανίζεται ένας νεαρός, ευγενικός ήσυχος Αμερικανός, ο Πάιλ. Είναι ιδεαλιστής, ηθικολόγος, φανατικός οπαδός του καλού και αδιάλλακτος εχθρός του κακού
Προϊόντος του χρόνου δεν αργεί να αποκαλυφθεί ότι ο Πάιλ, με πρόσχημα τη θέση του στην υπηρεσία αμερικανικής βοήθειας,μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, είναι στην πραγματικότητα πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Non Official Cover θα λέγαμε σήμερα,που προσπαθεί να υπονομεύσει τη γαλλική κυριαρχία στην περιοχή ώστε το Βιετνάμ να περιέλθει σταδιακά υπό αμερικανική επιρροή - την αποκαλούμενη Τρίτη Δύναμη, τρίτο πόλο ανάμεσα στις αποικιοκρατικές δυνάμεις και στους κομμουνιστές. Αυτός ο καλός, ο ήσυχος Αμερικανός δεν διστάζει να οργανώσει μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στην καρδιά της Σαϊγκόν με πολλά θύματα, ανάμεσά τους και παιδιά.
Είναι αλήθεια ότι η σημερινή πολιτική συγκυρία - η άνοδος των νεοσυντηρητικών στις ΗΠΑ, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, ο συρφετός των λεκέδων, το συνονθύλευμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που προσπαθούν με άφθονο χρήμα να επιβάλλουν στο κόσμο την Νέα τάξη - προσδίδει στον Ήσυχο Αμερικανό έναν χαρακτήρα εξαιρετικά επίκαιρο και προφητικό, μια και έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο ορισμένα ιδεολογικά σχήματα που είχαν πια αρχίσει να θεωρούνται απλοϊκά: ο γεμάτος καλές προθέσεις και παιδιάστικη αφέλεια Αμερικανός που υποκινεί τυφλές βομβιστικές επιθέσεις, χρηματοδοτεί και ταΐζει κάθε πανεπιστημιακό απόβλητο, προκαλεί πορτοκαλιές εξεγέρσεις, οργανώνει συμμαχίες με αμφιλεγόμενους ηγέτες με σκοπό να επικρατήσει το Καλό και η δημοκρατία·

Στην Ελλάδα του σήμερα, ο ήσυχος Αμερικανός θα μπορούσε να είναι ο κύριος Μπρέιντι Κίσλινγκ αστέρι της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε σαν πολιτικός σύμβουλος και συνεργάστηκε άριστα με την κυρία Πλέιμ Γουίλσον. Κατά την πρώτη του θητεία στην Αθήνα το 1990, ο κύριος αυτός υπήρξε ο συντάκτης της ετήσιας έκθεσης του State Department για τις μειονότητες στην Ελλάδα. Αυτός είχε εκπονήσει το συκοφαντικό κείμενο που παρουσίαζε την Ελλάδα σαν κόλαση για τις μειονότητες και έκαμνε λόγο για πρώτη φορά περί υπάρξεως σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια,το κείμενο Κίσλινγκ υποδεικνύει την αυτοκατάργηση μας για να λυτρωθούν οι μειονότητες από την καταπίεση του ανελέητου ελληνικού κράτους! Προφανώς, σε περίπτωση που δεν θα ενδώσουμε, θ' αναλάβουν την προστασία των "μειονοτήτων" οι πονόψυχοι της Ουάσιγκτον. Είναι η νέα μέθοδος πίεσης στις κυβερνήσεις των χωρών για να υποταχθούν στα σχέδια της Νέας Τάξης "η μαζί μας ή εναντίον μας, και καλύτερα μαζί μας γιατί οι μειονότητες που κατασκευάζουμε θα σας φάνε".
Με την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ υπέβαλε την "παραίτηση του" -ήτανε ένα καμένο χαρτί πλέον ως αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής, τον ήξεραν όλοι - και αυτομάτως έγινε η darling προσωπικότητα των ελληνικών ΜΜΣ(κοδαδισμού). Η ντόπια νεοταξίτικη φράκτΣΙΑ τον ανακήρυξε σε ήρωα, Παπαχελάς, Μιχας, Κουλουμπή ς, οι Ιοί τη γρίπης συναγωνιζόντουσαν ποιος θα του πάρει συνέντευξη και θα τον παρουσιάσει στους Έλληνες σαν τον γνήσιο Αμερικανό πατριώτη, τίτλο τον όποιο αρνούνται και χλευάζουν όταν πρόκειται για Έλληνες πατριώτες. "Αμερικανός με συνείδηση" έτσι τον παρουσίαζαν οι ντόπιοι ιθαγενείς ομοτράπεζοι του. Ας γελάσω. Αν είχε συνείδηση, πώς άντεχε τόσα χρόνια να εξανδραποδίζει λαούς; Άλλωστε έγινε γρήγορα γνωστό τι κουμάσι είναι: το 1992 πίεζε για να επέμβει η Αμερική στη Βοσνία, με το πρόσχημα ότι γινόταν γενοκτονία των μουσουλμάνων. Μέρος του σχεδίου για τη διάλυση του κράτους των αδελφών Σέρβων ήσαν όλα αυτά.

Μετά "την παραίτησή του", αποφάσισε να παραμείνει στην Ελλάδα, θα του αρέσει το ουζάκι, οι παραλίες και τα μεζεδάκια τίποτα το μεμπτόν. Θα θέλαμε να μάθουμε με ποια δικαιολογία πήρε άδεια παραμονής, δεδομένου ότι εφόσον παραιτήθηκε από την υπηρεσία δεν έχει πόρους και την σύνταξη θα την πάρει στα 65 του. Είναι μία απορία που γεννήθηκε από την περιπέτεια που είχε ένα ζευγάρι φίλων Αμερικανών καθηγητών με σπίτι στην Ελλάδα, άφθονους οικονομικούς πόρους που όταν αποφάσισαν με την σύνταξη να μείνουν μόνιμα στην χώρα μας έφτυσαν κυριολεκτικά αίμα για να πάρουν την άδεια παραμονής.

Ο ήσυχος αυτός Αμερικανός , διαφώνησε με την κυβέρνηση του και καρφί δεν μου καίγεται. Παραμένει όμως στην Ελλάδα. Παριστάνει τον ειρηνιστή, τον άνθρωπο που ανησυχεί πως η πατρίδα του τινάζει στον αέρα «το ευρύτερο και πλέον αποτελεσματικό δίκτυο διεθνών σχέσεων που γνώρισε ποτέ ο κόσμος». Και μόνο ότι ονομάζει έτσι την υπάρχουσα κατάσταση όπου η Αμερική κάνει ό,τι θέλει και προσποιείται ότι ζητεί την άδεια του ΟΗΕ μας δείχνει τι κουμάσι είναι. Συνεχίζει να δραστηριοποιείται προς ολοκλήρωση της αποστολής του την υποταγή της πατρίδας μας στα κελεύσματα της Νέας Τάξης, υποδεικνύοντας μας επανεξέταση, όχι μόνο της Ιστορίας μας αλλά και της... μυθολογίας μας!
Στο βιβλίο του "Μαθήματα Διπλωματίας" ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί τον Μέγα Αλέξανδρο " Ο ομιλών την Ελληνική Μακεδόνας πολεμιστής". Με λίγα λόγια αμφισβητεί την ελληνικότητα του Αλεξάνδρου και μπορεί οιΣκοπιανοί να έχουν και δίκιο. Αλλά αν απλά μιλούσε ελληνικά δεν μας λέει ο κύριος Ήσυχος Αμερικανός τι γλώσσα μίλαγε με τον πατέρα του και την μάνα του.

Το κατάπτυστο βιβλίο ιστορίας του State Department το θεώρησε πράγματι καλό και θα προωθούσε την συναδέλφωση λαών και καλό για Business: "οι Έλληνες επιχειρηματίες ξέρουν".

Έγραψε επιστολή στην κυρία Clinton βυσσοδομώντας κατά του Ελληνοαμερικανού πατριώτη Κρίς Σπύρου. Το σφάλμα του κυρίου Σπύρου
χρησιμοποιεί τα λεφτά για τον αγώνα της Ελλάδας και δημιούργησε ένα οργανισμό με στόχο και σκοπό να ξανά λειτουργήσει ο ναός τής Αγίας Σοφίας.

Και το τελευταίο οι Έλληνες πατριώτες είναι γελοίοι όπως έγραψε στο Amazon.com παρουσιάζοντας το βιβλίο του δικού μας παιδιού John Stefanidis, της παρέας του Γόντικα στο Princeton που δεν χάνουν ευκαιρία να βυσσοδωμίσουν κατά της Ελλάδας Άτιμη green card τι μας κάνεις!
Επιστροφή στην κορυφή
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 26, 2008 1:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο εν λόγω κύριος εκμεταλλεύεται το συμπαθητικό "φυζικ" του και παρουσιάζεται ως ο "αγαθός Αμερικανός διπλωμάτης, που διαφώνησε για τον πόλεμο στο ιράκ"

Στην πραγματικότητα παραιτήθηκε γιατί συγκρούστηκε η CIA με το υπουργείο άμυνας, το στέητ Ντηπάρτμεντ και τις εταιρείς όπλων και πετρελαίων που ήθελαν οπωσδήποτε τον πόλεμο. Η CIA ως γνωστόν δεν εισακούστηκε και η εισβολή πραγματοποιήθηκε. Τότε παραιτήθηκε και ο εν λόγω κύριος.

Αμέσως έσπευσε ο Ιός να τον παρουσιάσει σχεδόν "ως αριστερό ανθρωπιστή" και από τότε σταδιοδρομεί στα κανάλια της Ελλάδας.

Φίλος πολλών "αριστερών" και αριστερούληδων, επί πολλά χρόνια σύχναζε σε στέκια αριστεριστών. Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Ιός, Μίχας, Μπίστης, και δεκάδες άλλοι δημοσιογράφοι είναι φίλοι του.

Δεν είναι τυχαίο ότι την επιστολή παραίτησής του την έστειλε στον Ιό!!! Ήταν μεγάλη επιτυχία αυτής της ομάδας!!!

Είναι ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις για την πολιτική με τις μειονότητες στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που συνέδεσε την αμερικανική προπαγάνδα με τις αξίες της Αριστεράς, πράγμα που οδήγησε στο έκτρωμα του εκσυγχρονισμού και στην Νατοϊκή Αριστερά.

Στο βιβλίο του φυσικά λέει αυτά που πρέπει να πει. Αν τα έλεγε όλα θα γινόταν πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα. Πριν από μερικά χρόνια στο indymedia κάποιοι είχαν προσπαθήσει να αποκαλύψουν τον ρόλο του.
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μάξιμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2008 5:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Kiesling NOC..it off Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
.."Ως πρώην αμερικανός διπλωμάτης, προσπάθησα να μην πάρω προσωπικά τις σβάστικες που ζωγράφισαν Ελληνες στη σημαία της δικής μου πατρίδας. Τώρα, με αφορμή αυτό που έγινε με την ελληνική σημαία στα Σκόπια, ομολογώ ότι βλέποντας τους Ελληνες να ανακαλύπτουν τη χαρά να γίνονται οι «απαίσιοι Αμερικανοί» των νοτίων Βαλκανίων, πρέπει να δώσω μάχη για να μην ψιθυρίσω στον εαυτό μου «καλά να πάθουν".
Brady Kiesling Ελευθεροτυπία 6/4/2008



Ο darling των κκ Παπαχελά, Κουλουμπή και λοιπών βαστάζων ρίχνει την χολή του κατά της χώρας που τον φιλοξενεί, και συνάμα απειλεί σαν φερέφωνο του State Department. Με άλλα λόγια μας λέει αυτά που δεν μπορούν να πουν επισήμως οι "σύμμαχοι και φίλοι" Αμερικανοί. Όσον αφορά την αμερικάνικη σημαία, την σημαία της πατρίδας του, με τον αγκυλωτό σταυρό, αυτή δεν είναι δημιούργημα των Ελλήνων, αλλά έτσι βλέπει την πατρίδα του ολόκληρος ο κόσμος.


Σχετικά με την αποστροφή του "την εύθραυστη εθνική της (Ελλάδας) ματαιοδοξία." Ακριβώς 'όπως το λέει, με την διαφορά ότι αυτή η Ελληνική ματαιοδοξία δεν έχει στοιχίσει στον κόσμο τα εκατομμύρια νεκρούς που στοίχισε και στοιχίζει η υστερικά παροξισμική αμερικάνικη ματαιοδοξία.

Δυστυχώς για τους Έλληνες τα ξαδέρφια μας δεν είναι οι ιδιοκτήτες του New York Times

NOC: Non Official Cover
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες