Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΟΙ προβοκά;τσιες στην Εκπαίδευση

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 30, 2008 9:28 am    Θέμα δημοσίευσης: ΟΙ προβοκά;τσιες στην Εκπαίδευση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ προβοκάτσιες στην εκπαίδευση


Η προβοκάτσια αποτελεί κλασσική και δοκιμασμένη συνταγή για τη συκοφάντηση των λαϊκών κινημάτων.
Σήμερα η προβοκάτσια έχει αναχθεί σε «επιστήμη» από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς του καθεστώτος και του πλανητικού υπέρ-κράτους. Η τρομοκρατία αποτελεί το πλέον προνομιούχο μέσο άσκησης πολιτικής από τους μηχανισμούς του διεθνούς κεφαλαίου. Με αυτή τη δαιμονοποίηση των κατασκευασμένων «τρομοκρατών» ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επιδιώκει την κατοχή του πλανήτη…
Η ίδια συνταγή εφαρμόζεται και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Κατασκευασμένες και υποκινούμενες ομάδες ποικίλων και πολύχρωμων κουκουλοφόρων έχουν αλώσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, προλειαίνοντας το έδαφος για την εφαρμογή των σχεδίων του κεφαλαίου: Ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, άλωση του Ασύλου, πλήρης υποταγή της γνώσης στις απαιτήσεις του πολυεθνικού κεφαλαίου.
Η χρόνια «άλωση» των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από τις «συμμορίες» των προβοκατόρων έχουν προετοιμάσει το πολιτικό κλίμα για την τελική ιδιωτική άλωσή τους. Αν επιχειρούσαν μια εξαρχής μετωπική επίθεση ιδιωτικοποίησης των Ιδρυμάτων θα ξεσηκωνόντουσαν και οι πέτρες. Έπρεπε πρώτα να υποβαθμιστούν πολύπλευρα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να «αλωθούν» από τις κατευθυνόμενες «συμμορίες». Έπρεπε να συκοφαντηθεί και το εκπαιδευτικό κίνημα. Σε αυτό συντέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό και τα κόμματα, τα οποία χρησιμοποίησαν και θυσίασαν τις ριζοσπαστικές αντιδράσεις της νεολαίας στο βωμό των μικροκομματικών τους, εκλογικών συμφερόντων. Δεν αντιμετώπισαν ποτέ το εκπαιδευτικό κίνημα σαν υποκείμενο των εξελίξεων, αλλά σαν αντικείμενο εκλογικών κερδών. Έτσι, όχι μόνο το διαίρεσαν και το υποβάθμισαν, αλλά και το άφησαν ανοχύρωτο απέναντι στις προβοκάτσιες των «συμμοριών». Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και πολιτική κάλυψη στις «συμμορίες».
Με αυτά τα δεδομένα, έρχεται η κυβέρνηση και προωθεί την υποταγή της εκπαίδευσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όχι μόνο δίχως πολιτικό αντίπαλο, αλλά και με ένα εκπαιδευτικό κίνημα «αλωμένο» από τις προβοκάτσιες και τα κομματικά παιχνίδια. Μέσα δηλαδή σε δυσμενέστατο πολιτικό κλίμα για τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές.
Τα καθεστωτικά επιτελεία βλέπουν πολύ πιο μακριά από τους ενσωματωμένους «αριστερούς», από τους σφετεριστές των λαϊκών αγώνων και τους συνδικαλιστές γραφειοκράτες. Γνώριζαν ότι η ιδιωτικοποίηση θα ξεσήκωνε τον εκπαιδευτικό κόσμο. Γνώριζαν ότι οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα αντιδρούσαν αγωνιστικά και βίαια: Μια βία που την προκαλεί η βία του καθεστώτος, η αυθάδης κυβερνητική πολιτική της βίαιης υποταγής της Παιδείας στα μονοπώλια…
Αυτή τη φοιτητική και σπουδάζουσα, ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, με τα αρνητικά πολιτικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από τις «συμμορίες» και τα κομματικά παιχνίδια, τη συκοφαντούν ασυστόλως, αξιοποιώντας τις ίδιες «συμμορίες» που έχει κατασκευάσει το καθεστώς και τα κερδοσκοπικά εκλογικά παιχνίδια των κομμάτων.
ΟΛΟΙ επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στα επεισόδια των προβοκατόρων και οι ύαινες του καθεστώτος (ΜΜΕ) ωρύονται για τις καταστροφές και τη βία των «συμμοριών». Εξαφανίζουν τη μεγάλη μάζα των φοιτητών που αντιδρά, δεν εξηγούν το τι σημαίνει ιδιωτική Παιδεία, κτυπούν τα «συμπτώματα» της εκπαιδευτικής εξαθλίωσης, δεν αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς και κυρίως το ρόλο και τους υποκινητές των προβοκατόρων. Επειδή η αγανάκτηση κοχλάζει σε όλη την κοινωνία, μετατοπίζουν τη βία του καθεστώτος στη βία και τρομοκρατία των κατευθυνόμενων «συμμοριών» του καθεστώτος.
Η γνωστή προβοκατόρικη συνταγή των μηχανισμών εξουσίας.
Και το άλλοθι αυτών των προβοκατόρικων συνταγών τα κόμματα της εξουσίας και οι τσόντες τους: Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ-«αριστεριστές».
ΕΝΑ κίνημα που δεν μπορεί να αυτό-οργανωθεί και να υπερασπίσει το ίδιο, με ομάδες περιφρούρησης, τα συμφέροντά του είναι καταδικασμένο. ΟΣΟ το κίνημα νεολαίας δεν θωρακίζεται απέναντι στις συμμορίες των προβοκατόρων και δεν κυνηγάει το ίδιο τους προβοκάτορες που καίνε Πανεπιστήμια, ελληνικές σημαίες και καταστρέφουν τυφλά δεν θα κερδίσει ποτέ τη συμπάθεια του κόσμου. Και κίνημα νεολαίας απομονωμένο από την «οργή» της κοινωνίας και των εργαζομένων είναι «κίνημα» με ημερομηνία λήξεως…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 30, 2008 12:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
φίλε Ροβεσπιέρε, δεν ξέρω αν οι συμμετέχοντες σε αυτά τα γκρουπούσκουλα της ροζ αριστεράς έχουν καταλάβει ποιον εξυπηρετούν τελικά οι δράσεις τους.

νομίζω πως πολλά νέα παιδιά που μετέχουν σε τέτοιες κινήσεις απλά ψάχνουν τρόπο να ξεσπάσουν τον θυμό τους.
έτσι βρίσκουν ευκαιρία καποιοι επιτηδειοι και τους σέρνουν απ τη μυτη.

η αφέλεια ορισμένων δε είναι χαρακτηριστική.
τελευταία κάποιοι ανόητοι διαφημίζουν την «οικολογική τους ευαισθησία» στο indymedia,καυχώμενοι πως απελευθέρωσαν από εργαστήρια του ΑΠΘ καμμιά διακοσαριά τυφλά ποντίκια ,τα οποία δεν είχαν καμμία πιθανότητα ανεξάρτητης επιβίωσης και ίσως να ήταν και φορείς ασθενειών, για πειραματικούς σκοπους!!!

Κώδικας:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=862357


με την ίδια παιδαριώδη ανευθυνότητα φέρονται και στα άλλα ζητήματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 30, 2008 1:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έτσι είναι όπως τα λες.
Εξάλλου το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές.
Π.χ. στο τεύχος 24, στο άρθρο:"Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σε ζούγκλα", κάνουμε την παρακάτω διευκρίνηση:



Διευκρίνηση: Το πλατύ φάσμα των εξαθλιωμένων νέων που εξεγείρεται τυφλά και καταστροφικά δεν είναι επιδοτούμενο. Δεν αποτελεί η νεολαία αυτή προβοκάτορες. Προβοκάτορες και επιδοτούμενοι είναι αυτοί που οργανώνουν, καθοδηγούν και στρέφουν αυτήν την τυφλή και καταστροφική βία κατά της ελληνικής κοινωνίας, κατά των κινημάτων, κατά των εθνικών παραδόσεων και συμβόλων, στο όνομα (!) των επαναστατικών ιδεών...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 30, 2008 1:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

[size=12]Οταν οι βιαστές ενοχλούνται απ' τη βία [/size]

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το ΠΟΝΤΙΚΙ
Ο βιαστής ζητάει από το θύμα του να συζητήσουν - μετά το βιασμό - πολιτισμένα για το «μαγαζί» που «θέλει» - το θύμα - για να συνεχίσει την «καριέρα» του, τώρα που το 'χει μάθει το άθλημα.

Αυτό ακριβώς κάνουν όλοι αυτοί που βιάζουν κάθε μέρα νεανικά μυαλά και τώρα έρχονται να ζητήσουν πολιτισμένη συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος - πλαίσιο.

Ας το πάρουν χαμπάρι: Ο νόμος των μονοπωλίων δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Οι εταιρείες πρέπει να πεταχτούν έξω από τις σχολές. Οι καθηγητές - υπάλληλοι των εταιρειών πρέπει να βρίσκουν κάθε μέρα απέναντί τους όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και κάθε επιστήμονα που σέβεται την ιδιότητά του.

Ναι, στα πανεπιστήμια εξελίσσεται ένας πόλεμος. Συνέχεια και παράλληλα με τον πόλεμο που γίνεται στους χώρους δουλειάς. Κι ο πόλεμος παράγει τον δικό του πολιτισμό. Αυτοί που έχουν εξαπολύσει έναν διαρκή και ανελέητο πόλεμο ενάντια στη νέα γενιά, ενάντια στην εργατική τάξη, ενάντια στα λαϊκά στρώματα, πρέπει να γευτούν στο πετσί τους τον πολιτισμό που γεννά ο πόλεμός τους.

Οταν ένας αρθρογράφος, με την εξουσία που του παρέχει η μόνιμη στήλη του, ασκεί ιδεολογική βία καθημερινά, γανώνοντας με τις αξίες της αστικής τάξης το μυαλό του αναγνώστη του.

Οταν αυτό το γάνωμα συμβάλλει στον καθαγιασμό της βαρβαρότητας - και είναι μόνο βαρβαρότητα ο καπιταλισμός.

Οταν ένας δημοσιογράφος, που κάποτε σπούδασε Φυσική, βρίσκεται αργότερα στο πανεπιστήμιο να διδάσκει Δημοσιογραφία, σε συνδυασμό με την παροχή των υπηρεσιών του σε ένα καπιταλιστικό συγκρότημα Τύπου και από την εξουσία της έδρας του παραδίδει μαθήματα υποταγής σε παιδιά.

Οταν ένας τέτοιος τύπος αυτοαναγορεύεται και σε εισαγγελέα, που απευθύνει κατηγορίες για ηθική αυτουργία αυτών που με όρους μαζικής συλλογικής οργάνωσης αντιπαλεύουν τις επιχειρήσεις μέσα στις σχολές και την ίδια ώρα κλείνει τα μάτια στους οπλισμένους τραμπούκους της Τρούμπας που μπούκαραν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ε, τότε, δε χρειάζεται να ψάξει κανείς πουθενά για το ποιος είναι με ποιον. Με την κυβέρνηση και αυτός. Σαν την εφημερίδα του.

Φόρα παρτίδα δουλεύει η αστική τάξη με την άνεση που της παρέχουν οι σημερινοί συσχετισμοί.

Κι αυτό είναι το ζητούμενο: Η ανατροπή αυτών των συσχετισμών. Κι αυτό συμβαίνει πάντα μόνο μ' έναν τρόπο: Τότε που στο καμίνι των κοινωνικών αγώνων διαμορφώνονται - ατσαλώνουν οι συνειδήσεις των από κάτω, έτσι που την ίδια την ταξική τους θέση να τη χρησιμοποιούν όχι μόνο ως παροχή ζωντανής εργασίας προς εκμετάλλευση, αλλά και ως απαγόρευση στην αστική τάξη να υπάρχει.

Απέναντι στην ελευθερία μιας χούφτας αστών να ξεσκίζουν εκατομμύρια εργάτες, η εργατική τάξη οφείλει να εκπαιδεύεται από τώρα στη στέρηση αυτής ακριβώς της ελευθερίας. Και να το κάνει χωρίς καμιά ενοχή μη και τυχόν η δράση της είναι αντίθετη στις τέσσερις ελευθερίες που κατοχυρώνει για το κεφάλαιο η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Ετσι θα αρχίζουν να ξεχωρίζουν στο κέντρο της αγοράς οι «φίλοι του λαού», που όποτε αφέθηκαν ανεμπόδιστοι έσπειραν μόνο τρόμο και πόνο για τους από κάτω.

Οταν η αστική τάξη αξιώνει να μπει η Αστυνομία της στα πανεπιστήμια και το κραυγάζουν επιτακτικά τα κόμματά της και ο Τύπος της για να επιβάλει το νόμο και την τάξη, τότε ...κρέας μυρίζει.

Είναι δουλειά του εργατικού κινήματος να πάρει πάνω του την υπόθεση υπεράσπισης του δημόσιου, για το λαό και τα παιδιά του, πανεπιστημίου, να διεκδικήσει μαζί με φοιτητές και σπουδαστές μια επιστήμη, που όχι μόνο θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά ακριβώς γι' αυτό και θα βάζει απέναντι το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Κι άσε τις γραβάτες στα πάνελ να ανησυχούν για τη βία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 31, 2008 4:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν συμφωνώ με την απλουστευτική λογική του άρθρου.
Ο συγγραφέας δεν αναζητά τα βαθύτερα αίτια της απαξίωσης της γνώσης και της Παδείας γενικότερα και μένει μόνο στα "πολιτικά εξαμβλώματα" αυτού του εκφυλισμού. Πιο απλά: αθωώνει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα (παράγει σάπια Παιδεία) και τα μέτρα της κυβέρνησης (ολοκλρωτική υποταγή της Παιδείας στους επιχειρηματιες) και περιορίζεται απλώς στα πολιτικά υποπροϊόντα αυτής της καπιταλιστικής σήψης.
Με την περιγραφή αυτών των πολιτικών υποπροϊόντων ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα. Είναι πολύ εύστοχη.


Οι «κουμπούρες» της Αριστεράς


Του Nικου Νικολαου

Δύο είναι οι δυνάμεις που μεθοδευμένα οδηγούν σε χάος την ανωτάτη παιδεία και σε εξαθλίωση τα πανεπιστήμια. Η πρώτη είναι η πλειοψηφία των καθηγητών που ελέγχουν την ΠΟΣΔΕΠ.

Πρόκειται για πρώην βοηθούς καθηγητών, λέκτορες κ.λπ., που σκαρφάλωσαν στην έδρα με τα δεκανίκια του χαριστικού νόμου του ΠΑΣΟΚ το ’82 και σήμερα αντιδρούν με λύσσα στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, διότι φοβούνται ότι στο πλαίσιο της αξιολόγησης θα αποδειχθεί ότι δεν έχουν τα προσόντα να είναι καθηγητές.

Αναμενόμενη δηλαδή αντίδραση της ημιμάθειας κατά της γνώσης.

Η δεύτερη δύναμη οπισθοδρόμησης είναι οι λουφαδόροι των φουαγιέ των σχολών, που αντί να διαβάζουν και να περνούν τις χρονιές χαβαλεδιάζουν στα μπαρ και τραμπουκίζουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες.

Ολοι αυτοί όμως δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά που γίνεται τώρα στην ανώτατη παιδεία αν δεν είχαν την πολιτική στήριξη των κομματικών μηχανισμών και της προπαγάνδας των κομμάτων της Αριστεράς και την ανοχή του ΠΑΣΟΚ.

Απ’ ό,τι θυμάμαι όμως μέχρι και τη δεκαετία του ’80 το κήρυγμα της Αριστεράς στους νέους φοιτητές ήταν: «Πρώτοι στα μαθήματα και πρώτοι στον αγώνα» και ο Γρηγόρης Φαράκος, υπεύθυνος τότε της ιδεολογικής δουλειάς στη νεολαία έβγαλε το 1978 βιβλίο με το οποίο παρότρυνε τους νέους κομμουνιστές να είναι πρώτοι στη μόρφωση.

Κι αν πάω παλαιότερα, στον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη, θα μνημονεύσω τις τρεις συμβουλές του στους φυλακισμένους συντρόφους: «Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαΐ σου, διάβαζε πολύ!»

Αυτή την τιμημένη σχέση της Αριστεράς με το διάβασμα, τη μελέτη και το βιβλίο έμελλε να την ακυρώσει ο Αλέκος Αλαβάνος, παρέχοντας πολιτική προστασία σε όλους τους τεμπέληδες, κουμπούρες και αμόρφωτους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Κρίμα!



http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3581_31/05/2008_272163
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 31, 2008 7:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η σατιρική γραφή είναι "δολοφονική"!!!
Τέτοιο είναι το παρακάτω φινετσάτο κειμενάκι.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://ventetta.blogspot.com/2008/05/blog-post_31.html




ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ




Ο,ΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ωραίο τελειώνει με πόνο- και συνήθως τελειώνει με πόνο συντηρητικό. Δεξιό, που λέγαμε παλιότερα. Ο Μάης της Αριστεράς το ΄68 τελείωσε με την απόλυτη κυριαρχία του Ντε Γκωλ, και στη χώρα μας ο κάθε Μάης του Συνασπισμού και των άλλων δυνάμεων της Προόδου και της Οικολογίας τελειώνει με κάποια νίκη της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Ας βγει κάποιος να κάνει ένα γκάλοπ. Επιστημονικό, εμπειρικό, δεν έχει σημασία. Ας ρωτήσει κάποιος τους πολίτες αν είναι υπέρ εκείνων που πετούν τις κάλπες στα χωράφια ή τις καίνε. Και μετά, ας ρωτήσει τους ίδιους ανθρώπους αν- «υπό το φως των εξελίξεων»- προτιμούν τα δημόσια ή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι απαντήσεις υπέρ των ιδιωτικών είναι αυτονόητες για όποιον παρακολουθεί στοιχειωδώς την πραγματικότητα. Γιατί φτάσαμε ώς εδώ; Επειδή ο κάθε κ. Αλαβάνος και ο κάθε κ. Τσίπρας θεώρησαν απολύτως φυσικό να απαντούν με «ναι μεν, αλλά» σε απλές ερωτήσεις του τύπου «είστε υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας για την εκλογή πρυτάνεων στα πανεπιστήμια;».
Προοδευτικό μαγιόξυλο
ΟΤΑΝ ΔΕΧΕΣΑΙ να σου απευθύνουν τέτοιες ερωτήσεις, σημαίνει ότι αποδέχεσαι πως ενδεχομένως να γνωρίζεις και κάποιον άλλον τρόπο εκλογής, πιο «δημοκρατικό». Ή μπορεί να σημαίνει ότι είσαι ολίγον ψώνιο και να θεωρείς ότι η πορεία της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα εξαρτάται από εσένα και τους ομοίους σου. Μπορεί όμως να σημαίνει απλώς ότι λειτουργείς ως προβοκάτορας, το θέλεις- δεν το θέλεις. Στη Θεσσαλονίκη, μέλη της Νεολαίας του ΣΥΝ ήταν παρόντα όταν προπηλακίστηκε ο πρύτανης. Θεωρούν ότι το κλίμα- στο οποίο συνέβαλαν να δημιουργηθεί- είναι υπέρ των δημόσιων πανεπιστημίων; Αν το πιστεύουν, μάλλον δεν έχουν εντρυφήσει ούτε καν στη σκέψη του Μάο, αντίθετα με τον πρόεδρό τους. Κανονικά, ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης πρέπει να τους επιβραβεύσει για την ανιδιοτελή τους προσπάθεια υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και να τους διορίσει συμβούλους του στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης. Ο Λουμίδης στους καφέδες και ο καθένας στο είδος του...
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 01, 2008 10:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:
http://kokkinipatrida.blogspot.com/2008/06/blog-post.html



ΣΥΝ: Το κόμμα της κουκούλας



Προχτές στη Βουλή φάνηκε ξεκάθαρα ο πραγματικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας ρόλος που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έχουμε ακούσει κατά καιρούς από τον χαριτόβρυτο Alexis περί «δυνατής, κινηματικής αριστεράς», αλλά σχετίζεται μάλλον με την παροχή πολιτικής κάλυψης σε κάθε φασιστοτραμπούκικο, ψευτοεπαναστατικό στοιχείο.

Τα γεγονότα είχαν ως εξής: μερικές δεκάδες εξωπανεπιστημιακοί με καλυμμένο το πρόσωπο, εισέβαλαν για πολλοστή φορά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάνοντάς τον γης μαδιάμ και στέλνοντας βαριά χτυπημένους στο νοσοκομείο τους φύλακες του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Πριν καμιά εβδομάδα, (η ίδια; ) ομάδα κρούσης είχε ματαιώσει με την… πειθώ της βίας τις πρυτανικές εκλογές, δέρνοντας αλύπητα τον πρύτανι του Πανεπιστημίου.
Το πρόσχημα για όλα αυτά ήταν η εναντίωση σε οποιαδήποτε εφαρμογή του νέου «νόμου-πλαισίου», περί δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. Βεβαίως και η θέση μας είναι ξεκάθαρη: είμαστε σφόδρα αντίθετοι στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας και επιθυμούμε, όπως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ένα ανοιχτό, λειτουργικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Πολλοί από εμάς εξάλλου ανήκουν στο φοιτητικό κίνημα και μέσα απ’ τις γραμμές του έδωσαν και δίνουν τον αγώνα ενάντια στα νεοφιλελεύθερα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.
Θεωρούμε όμως πως πράξεις βίαιου τραμπουκισμού και κατάλυσης της δημοκρατίας (όπως κι αν λειτουργεί αυτή) από μια ομάδα 30 περιθωριακών, εξωπανεπιστημιακών φασιστοειδών, μόνο σε αυτή την κατεύθυνση δεν οδηγούν!
Απεναντίας, ενισχύουν την άποψη εκείνων που υποστηρίζουν πως το Δημόσιο Πανεπιστήμιο νοσεί, και εξαιτίας τούτου πρέπει να παραμεριστεί, για τη δημιουργία Ιδιωτικού.

Δεν παραβλέπουμε βεβαίως, την καθαρά προβοκατόρικη δράση όλων αυτών των φασιστοειδών, οι ενέργειες των οποίων ρίχνουν νερό στο μύλο εκείνων που θέλουν την κατάργηση του ασύλου!
Όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα και για τον τελευταίο αγωνιζόμενο φοιτητή, που διαχωρίζει τη θέση του από τους παρακρατικούς τραμπούκους των εξωπανεπιστημιακών ομάδων κρούσης. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι αυτονόητα για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που, αντί να καταδικάσει αυτές τις προβοκατόρικες ενέργειες θρασύδειλης βίας, σφυρίζει αδιάφορα και μιλάει περί ανέμων και υδάτων. Και πώς να τις καταδικάσει, αφού και τα παιδάκια του νηπιαγωγείου γνωρίζουν την τεράστια πολιτική κάλυψη που παρέχει το συγκεκριμένο κόμμα στους φασιστοτραμπούκους κουκουλοφόρους;…
Στη προχθεσυνή κοινοβουλευτική συζήτηση, η θολή στάση που κράτησε ο Αλαβάνος απέναντι στα επεισόδια, έφερε τα αντίθετα για τον Συνασπισμό αποτελέσματα. Ξαφνικά, ίσως και για πρώτη φορά, όλος ο πολιτικός κόσμος συσπειρώθηκε ενάντια στην απροκάλυπτη κάλυψη της φασιστικής βίας των κουκουλοφόρων εκ μέρους του ΣΥΝ. Κάλυψη την οποία ο ΣΥΝ εκ των υστέρων αρνήθηκε (ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι…), όχι και με πολύ ξεκάθαρο τρόπο βέβαια, γιατί τι θα μείνει σ’ αυτό το κόμμα με τις χίλιες αντιφάσεις, αν πάρουν πόδι οι αριστεριστές;
Ο φόβος και ο πανικός του ΣΥΝ, η αγωνιώδης του προσπάθεια να ισορροπήσει ανάμεσα στο αίσθημα του ελληνικού λαού –που στην πλειοψηφία του απεχθάνεται μεθόδους φασιστικής βίας- και στους κουκουλοφόρους που βρίσκονται στους κόλπους του, ήταν αποτυπωμένα στα πρόσωπα των στελεχών του.
Κάποιοι απ’ αυτούς, στα βραδυνά δελτία ειδήσεων, έχασαν τα λόγια τους και προτίμησαν να πουν… κοτσάνες!
Όπως επί παραδείγματι ο Δημήτρης Στρατούλης, που αντί να απαντήσει κατηγορηματικά στο αν καταδικάζει τις ομάδες κρούσης των εξωπανεπιστημιακών, έφερε ως… τρανταχτό (!) επιχείρημα ότι οι κουκούλες δεν του αρέσουν, γιατί του θυμίζει τους δωσίλογους της γερμανικής Κατοχής!
Διαφωνούμε!
Η κουκούλα είναι ένα εξάρτημα που ταιριάζει απόλυτα στο λόγο, την ιδεολογία και την όλη αισθητική του Συνασπισμού.
Άλλωστε, οι δωσίλογοι δεν εξέλειψαν ποτέ απ’ αυτό τον τόπο…

Μ.Κ.
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 02, 2008 10:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Με την οξύτατη ματιά του Σκίνιους:
http://skinious.blogspot.com/2008/06/blog-post_02.html




Το "ατυχές περιστατικό του τραυματισμού του Πρύτανη, οι τραμπούκοι κι ο κ. Αλαβάνος

Από το σημερινό ΒΗΜΑ, διαβάστε τη γνώμη του ΕΑΑΚίτη φοιτητή για τον ξυλοδαρμό του Πρύτανη, ο οποίος λέει ότι ήταν ΑΤΥΧΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ !!!! :
....Ο φοιτητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης Κώστας Γούσης είναι μέλος των κινήσεων που πρωτοστατούν στα επεισόδια (ΕΑΑΚ) και ήταν παρών στον τραυματισμό του πρύτανη του Ιδρύματος. Μιλάει για «προβοκάτσια σε βάρος των φοιτητών» και λέει ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να επιτεθούν στον κ. Μάνθο, ενώ ο τραυματισμός του ήταν ένα «ατυχές περιστατικό··. «Ημαστε 200 άτομα σε ένα δωμάτιο 50 τ.μ» δηλώνει. «Ο κόσμος σπρωχνόταν, υπήρχε κάποια ένταση, αλλά στα όρια του φυσιολογικού. Πάνω στην ένταση τραυματίστηκε ο πρύτανης. Δεν υπήρχε τίποτε προσωπικό σε βάρος του. Η κατάσταση είναι κρίσιμη στα πανεπιστήμια και την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο έχει πάρει την απόφαση να αιματοκυλίσει τα ΑΕΙ. Η μορφή της βίας που χρησιμοποιούν οι φοιτητές για να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος είναι κατοχυρωμένη με ιστορικό τρόπο»...
Και διαβάστε τώρα τις κατηγορίες του καθηγητή της Θεωρίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, κ. Ν. Βαγενά:


...Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ πηγή της σημερινής κακοδαιμονίας του ελληνικού πανεπιστημίου, αποκορυφωματικο σύμπτωμα της οποίας είναι ο προχτεσινός τραυματισμός του πρύτανη του Πανεπιστημίου της θεσσαλονίκης από ομάδα τραμπούκων, είναι ο φετιχισμός του πανεπιστημιακού ασύλου: η φονταμενταλιστική ιεροποίηση του πανεπιστημιακού χώρου ως αδύτου της πνευματικής ελευθερίας, απειλούμενου από βεβήλωση όχι από τον κάθε βουλόμενο αλλά μόνο από την παρουσία της Αστυνομίας, ακόμη και όταν αυτή είναι απολύτως αναγκαία για να διαφυλαχθεί το άσυλο και γιατί τελούνται σε αυτό εγκληματικές πράξεις. Δεσπόζουσα ανάμεσα στους χούλιγκαν, που παραβιάζουν καθημερινά το άσυλο (καταλαμβάνοντας κτίρια, διακόπτοντας μαθήματα, γενικές συνελεύσεις, εκλογές διδασκόντων και πρυτανικών αρχών, και προπηλακίζοντας και εντοιχίζοντας πρυτάνεις, καθηγητές και φοιτητές) είναι η ηθική παρουσία του κ. Αλαβάνου, που με τις εκάστοτε ανόητες δηλώσεις του για το άσυλο (δεν είναι αυτός που παρομοίασε τη δυνατότητα άρσης του με την επίθεση του χουντικού τανκ στην πύλη του ΠολυτεχνείουWink τροφοδοτεί το χάος στα πανεπιστήμια περισσότερο απ' όσο το υποδαυλίζει, για τους δικούς της γνωστούς λόγους, η κυβέρνηση. Εξίσου δεσπόζουσα είναι, βέβαια, και η ψοφοδεής σιωπή των προοδευτικών πανεπιστημιακοί, οι οποίοι δεν τολμούν να αντισταθούν στο χάος από φόβο μήπως σπιλωθεί η προοδευτικότητα τους.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΡΟΛΟ ΜΑΤ. ΕΑΑΚ και ΧΑ αλωνίζουν σε βάρος όλου του φοιτητικού κόσμου...

ΣΧΟΛΙΟ ΡΕΣΑΛΤΟ
Ο Ν. Βαγενάς, είναι ένας άνθρωπος που έχει γαλουγηθεί μέσα στους αγώνες και τις παραδόσεις της Αριστεράς. Κριτικός με ρηξικέλευθη μαρξιστική σκέψη που έχει κατεδαφίσει τις νέες «μεταμοντέρνες» κοσμοπολίτικες «θεωρίες»!!!
Επιστροφή στην κορυφή
ΙΣΜΗΝΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 02, 2008 12:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι νέο-σκοταδιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Όσοι έχουν μελετήσει τη φυσιολογία του φασισμού και ιδιαίτερα τις εξαίρετες αναλύσεις του Τρότσκι πάνω στο «φασιστικό φαινόμενο», θα διαπιστώσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο, ροζ (και όχι φαιό) προσωπείο του σύγχρονου φασισμού: Το «αριστερό έκτρωμα» που δίνει κάλυψη και οργανώνει τα ανεξάντλητα αποθέματα σκοταδισμού, άγνοιας και αγριότητας της εξαθλιωμένης μικροαστικής νεολαίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «δοχείο» που μαζεύει όλα τα λασπόνερα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τα εκκρίματα της εξαθλίωσης που ξερνά το σύστημα γιατί δεν μπορεί να τα χωνέψει: Τους κουκουλοφόρους, το μίσος της εξοντωμένης νεολαίας, την αγριότητα του σκοταδισμού και της αμάθειας. Σε αυτή την σκοταδιστική αγριότητα της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ δίνει σημαία ο Αλαβάνος, με την πομπώδη αυθάδεια της λαϊκίστικης φρενοβλάβειας.

Τα καταλυτικά γεγονότα

α). Επί πολλά χρόνια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ξύνει τα άγρια, ταπεινά και καταστροφικά ένστικτα της εξαθλιωμένης νεολαίας.
β). Επί πολλά χρόνια έδινε πολιτική κάλυψη στους κουκουλοφόρους και στις συμμορίες των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που είχαν καταλύσει κάθε έννοια Ασύλου. Αποδέχτηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ενθάρρυνε με εμπρηστικές δηλώσεις την κατάλυση των πανεπιστημιακών χώρων από τους κουκουλοφόρους και τις «συμμορίες». Ούτε καν ψέλλισε: Το Ασυλο δεν είναι «άσυλο» συμμοριών, αλλά Άσυλο διαπάλης των ιδεών, Άσυλο απρόσκοπτων αγωνιστικών αντιπαραθέσεων και κινητοποιήσεων.
γ). Κάλυψε πολιτικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όλες τις βαρβαρότητες και την σκοταδιστική αμάθεια των «συμμοριών»: Κάψιμο Πανεπιστημίων, κάψιμο Εκκλησιών και της Ελληνικής σημαίας, κάψιμο βιβλίων και βιβλιοπωλείων, ληστείες τραπεζών, καταστροφές καταστημάτων, ένοπλες συγκρούσεις σε κεντρικούς δρόμους, όλες αυτές τις πρωτοφανείς βαρβαρότητες που ζούμε τα τελευταία χρόνια.
Πότε η ηγεσία το ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ανοικτά να καταδικάσει τη δράση αυτών των «συμμοριών» και να αποκαλύψει τον προβοκατόρικο ρόλο τους και τις παρακρατικές δικτυώσεις τους; ΠΟΤΕ!!!
Αντίθετα ο Αλαβάνος, πάρα πολλές φορές, με σηκωμένη τη γροθιά, σαν νέος «Φύρερ», έκανε δηλώσεις εμπρηστικές και υπέρ των προβοκατόρων.
δ). Το ίδιο κάνει και σήμερα. Μιλάει για άλλο πολιτισμό που έχει η αριστερά, αλλά καμιά συγκεκριμένη καταδίκη των «συμμοριών», καμιά τοποθέτηση του ρόλου τους, κανένα ξεκαθάρισμα των γραμμών του ΣΥΡΙΖΑ των δυνάμεων εκείνων που βρίσκονται μέσα σε αυτό το πλέγμα των προβοκατόρικων πρακτικών.
Η νεοφασιστική δημαγωγία και υποκρισία στο απόγειό της.

Η Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δρα και λειτουργεί σαν ο μεγαλύτερος προβοκάτορας υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και υπέρ της κατάργησης του Ασύλου.
Και δεν είναι μόνο ότι ο κ. Αλαβάνος έχει υπογράψει στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων (βγήκαν τα συγκεκριμένα έγγραφα και καμία διάψευση), αλλά λειτουργεί, επί πολλά χρόνια, προβοκατόρικα προς την κατεύθυνση της ολοκληρωτικής υποβάθμισης και απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, και της έμπρακτης κατάλυσης του Ασύλου.
Οι σημερινοί δημαγωγικοί θεατρινισμοί του δεν πείθουν κανέναν. Απλώς καλύπτουν και αυτή την ύστατη ώρα τις οργανωμένες «συμμορίες» που έχουν επιβάλει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα τη δικτατορία της λούφας και της αμάθειας: Αυτός είναι ο φασισμός!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 02, 2008 6:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τώρα τα ανακάλυψε ο μαίτρ(!), όλα αυτά;
Τόσα χρόνια το νεοσκοταδισμό που πλασάρεται με "προοδευτικό" προσωπείο δεν τον διέκρινε;
Και αυτούς που ενίσχυαν το σκοταδισμό των Σκοπίων, ούτε τους έβλεπε;
Και τα κροκοδείλια δάκρυα των περισσοτέρων που υπογράφουν τη διαμαρτυρία, ούτε αυτά υπέπεσαν στην αντίληψή του;
"Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι" ψελλίζουμε κάποιες "αλήθειες"-μισοαλήθειες...
Έστω κι αυτό κάτι είναι...


ΑΠΟ:
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080531&nid=8695413


Ματιές
Αγριότητες

Του ΛΕΥΤΕΡΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Μονοθεματικές είναι, παραπάνω από 30 χρόνια, οι «Ματιές». Σπάνιες οι εξαιρέσεις. Στις εξαιρέσεις το σημερινό χρονογράφημα. Γιατί συμβαίνουν πολλά και την ίδια ώρα στη «μικρή μας πόλη». Και δεν μιλάω για την ακρίβεια, το «επιμολυσμένο» ηλιέλαιο κ.λπ. Μιλάω για άλλα πράγματα. Δυστυχώς, με ελάχιστα «ξέφωτα» αισιοδοξίας, όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, απογοητεύεσαι. Αγριότητα, αυθαιρεσία, στάχτη και μπούλμπερη, σχεδόν παντού. Με αποκορύφωμα την έκρηξη βίας στα Πανεπιστήμια.
Διαβάζω για κουκουλοφόρους, ομάδες αντιεξουσιαστών, τραμπούκους, Χρυσαυγίτες, εξαγριωμένους φοιτητές που πρόσκεινται σε διάφορες παρατάξεις, πολιτικούς που κάνουν την πάπια μπροστά στα έκτροπα. Διαβάζω για οδομαχίες στον Πειραιά και για σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Διαβάζω για έναν πρύτανη που χτύπησε τον αυχένα του, ύστερα από συμπλοκή σπουδαστών, έπαθε διάσειση και βρίσκεται στο νοσοκομείο. Και ρωτάω τα κόμματα: πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Πού θα φτάσει το κορδόνι αυτού του αίσχους;
Άκουσα στην τηλεόραση μια φράση που τη βρίσκω πολύ σωστή: αφού σ΄ αυτές τις αθλιότητες πρωταγωνιστούν ασήμαντες μειοψηφίες 200-300 ατόμων, γιατί οι χιλιάδες των φοιτητών που είναι αντίθετοι στο «ξεχαρβάλωμα» δεν αντιδρούν, μέσω των συλλόγων τους, για να πάρουν τέλος αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, που σκοτεινιάζουν τη ζωή τους και τη ζωή όλων μας; Γιατί παραμένουν ουδέτεροι και απαθείς;

Το ΄χουν παρακάνει οι Σκοπιανοί με το παραλήρημά τους για τη Μακεδονία... τους! Τώρα, μπήκε στη μέση και το παπαδαριό! Τι να πει κανείς στον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο για τις επικίνδυνες ανοησίες του περί διωγμών, Θεσσαλονίκης κ.λπ., ενώπιον, μάλιστα, του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι; Καταλαβαίνω την ενόχληση και τον θυμό του Μητροπολίτη Άνθιμου. Αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλου το «Μολών λαβέ!» του. Όπως δεν μπορώ να καταλάβω και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που απευθυνόμενος, ως μέλος κριτικής επιτροπής Καλλιστείων, σε μια υποψήφια «σταρ» τη ρώτησε «τι θα έκανες αν σε διεθνή Καλλιστεία εμφανιζόταν η υποψήφια από τα Σκόπια και δήλωνε ότι εκπροσωπεί τη Μακεδονία;». Ας σοβαρευτούμε λιγάκι...
Πολύ καλά, πάντως, έπραξε και αποχώρησε από τις εργασίες της Συνόδου Πρωτοβουλίας κατά της διασποράς Όπλων Μαζικής Καταστροφής ο πρέσβης της χώρας μας Α. Μαλλιάς, αντιδρώντας στην επιμονή των ΗΠΑ να μετάσχουν και τα Σκόπια στη Σύνοδο ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Παρατραβάνε- όπως πάντα- το σκοινί οι Αμερικάνοι... Άφησα για το τέλος την- απίστευτη- είδηση ότι... συλλαμβάνονται όσοι έχουν στην κατοχή τους παλιά βιβλία!! Και συλλαμβάνονταικαι γίνεται κατάσχεση και των βιβλίων- χωρίς να υπάρχει σχετικός νόμος! Τη σχετική διαμαρτυρία προς το υπουργείο Πολιτισμού υπογράφουν- και καλά κάνουν- 62 προσωπικότητες της πνευματικής ζωής. Ανάμεσά τους οι Μ. Θεοδωράκης, Ν. Αλιβιζάτος, Ν. Βαλαωρίτης, Αδ. Πεπελάσης, Τ. Πατρίκιος, Β. Βασιλικός, Αγγ. Δεληβορριάς, Σπ. Ασδραχάς, Κ. Τσουκαλάς και Χρ. Μπότσογλου. Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας...
Επιστροφή στην κορυφή
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 02, 2008 8:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καλά όλα αυτά, πλην, όμως, αρχιεπίσκοπος είναι ο Ιωάννης και είναι ο παρακάτω.



Ο Στέφανος είναι σχισματικός νασιοναλιστής.
Και είναι νασιοναλιστής, διότι (όντως) άλλο είναι "ethnic" και άλλο "national". Αυτήν την διάκρισι κάνει, μεταξύ άλλων, και η Ρόζα Λούξεμπουργκ σε κείμενο της τιτλοφορούμενο: "επί του εθνικού ζητήματος".

Παρακάτω σε πρόσφατες δηλώσεις από γνωστό 'εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων':

Αχρίδος Ιωάννης: "Γίνεται πλαστογράφηση της ιστορίας"
Γράφει ο/η Romfea.gr 15:30
01.06.08
Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Παπαχρήστου παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης, ο οποίος έκανε λόγο για πλαστογράφηση της ιστορίας,

για αναγνώριση των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή ένα όνομα που θα εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά και για τις προσωπικές διώξεις και φυλακίσεις. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη.



Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του σχισματικού Αρχιεπισκόπου των Σκοπίων κ. Στέφανο τόνισε πως "Δεν είναι αλήθεια αυτό που λέει, είναι μια πλαστογράφηση της ιστορίας, όπως πολλές φορές κάνουν πολλοί παράγοντες της ΠΓΔΜ" συνεχίζοντας "Αυτό είναι πασίγνωστο ότι οι φωτιστές των Σλάβων Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν Έλληνες με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, όμως είχαν τόσο αγάπη για τους Σλάβους, που θυσίαζαν την ζωή τους για την Εκκλησία και τους Σλάβους".



Ακόμα ο κ. Ιωάννης τόνισε: "Μ’ αυτήν την μέθοδο που πραγματοποιεί η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και τώρα τελευταία και η σχισματική εκκλησία δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Εγώ το πρότεινα προηγουμένως και θα το προτείνω πάλι, πως μόνο από μέσα πρέπει να περιμένουμε να αλλάξει η κατάσταση" συνεχίζοντας "Δηλαδή όλοι εμείς σαν ένα πυρήνα να αλλάξουμε όλη αυτήν την κατάσταση, η οποία είναι πλαστογραφημένη, αλλά για να το καταλάβουν εκεί χρειάζεται μια ακτίνα φωτός στο σκοτάδι που υπάρχει εκεί".



Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης τονίζει: "Η λύση είναι να πούνε πως αυτή η δημοκρατία υπάρχει από το 1945, και από εκεί δημιουργείται η ιστορία και συνεχίζουμε. Δεν μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να μην το αναγνωρίσει αυτό;".



Σε ερώτηση του Νίκου Παπαχρήστου σχετικά αν μπορεί να βρεθεί λύση σχετικά με την ονομασία, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος δήλωσε: "Νομίζω πως ναι! Με τον γεωγραφικό προσδιορισμό έπρεπε και πιο νωρίς η Ελλάδα να υποχωρήσει και θα τα βρίσκανε νομίζω. Σαν γεωγραφικό προσδιορισμό δεν νομίζω να πειράζει κάποιον;".



Επίσης αναφερόμενος και στις διώξεις που έχει δεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιωάννης δήλωσε: "Αυτό που κάνουν είναι παράνομο και στην νομοθεσία της χώρας μας. Στην αρχή άρχισαν με την πίεση αν μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, και αφού δεν πέτυχαν έτσι, άρχισαν τις προφυλακίσεις και αφού δεν πέτυχαν ούτε έτσι, άρχισαν να μας καταδικάζουν" συνεχίζοντας "Τώρα εγώ αν προσπαθήσω να μπω στην χώρα, πάλι θα με προφυλακίσουν, δηλαδή όλο αυτό που κάνουν είναι παράνομο και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".



Τέλος να αναφερθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε και ο ίδιος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας αλλά και η τοπική δική τους Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος αποφάσισε να μην μπει ξανά στην χώρα, για να μην φυλακιστεί και πάλι.



Σημείωση: "Η εκκλησία των Σκοπίων αποσχίστηκε το 1967 από το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Σερβίας, το οποίο μέχρι και πριν τρια χρόνια προσπαθούσε να βρει μια λύση χώρις όμως να επιθυμεί να αναγνωρίσει την τοπική εκκλησία με το όρο Μακεδονία, όπως έπιθυμούσαν οι Σκοπιανοί. Έτσι τελικώς το Πατριαρχείο Σερβίας το 2005 αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία, αυτόνομης εκκλησιαστικής επαρχίας με τον τίτλο Αρχιεπίσκοπη Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων τον οποίο απέδωσε στον κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι και ο νόμιμος ποιμενάρχης".

_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δ. Νατσιός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 05, 2008 10:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ατιμωρησία: η γάγγραινα της εποχής

Πριν από ένα μήνα περίπου δολοφονήθηκε στην Κρήτη, «δι’ ασήμαντον αφορμήν», ένας φοιτητής. Ο δολοφόνος του συνελήφθη και αποδείχτηκε πως ήταν ισοβίτης για άλλο φόνο, που αποφυλακίστηκε μόλις σε δέκα περίπου χρόνια. Εκμεταλλεύτηκε τις ευεργετικές διατάξεις του διάτρητου σωφρονιστικού συστήματος. Θυμάμαι, εκείνος ο κτηνώδης εγκληματίας ο Πάσσαρης, παρακαλούσε να εκδοθεί από τις ρουμανικές αρχές στην Ελλάδα, για να δικαστεί εδώ, γνωρίζοντας πως στην χειρότερη γι’ αυτόν περίπτωση, μετά από 15 χρόνια, θα εξέλθει των θυρών της ειρκτής άσπιλος και αμόλυντος. (Τα κατ’ ευφημισμόν «ισόβια» στην Ελλάδα διαρκούν περίπου 17 χρόνια. Στο μεσοδιάστημα οι «ισοβίτες» μπορούν να δείξουν καλή διαγωγή, να βγαίνουν με άδεια. Πολλοί δε εξ’ αυτών λησμονούν να επιστρέψουν στον τόπο της μετανοίας τους, οπότε κηρύσσονται δραπέτες). Πριν από λίγες ημέρες η κουκουλοφορούσα, ατίθαση και επαναστατική, νεολαία του έθνους μας, έστειλε στο νοσοκομείο πρύτανι και δύο φύλακες Πανεπιστημίου. Ουδείς τιμωρήθηκε. Το «άσυλο» της ασυδοσίας και της αποθηρίωσης τους προστατεύει.

Τις προάλλες πρόεδρος μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση, για εξωφρενικές πολεοδομικές παρεμβάσεις. Ο παραβάτης ούτε στο δικαστήριο δεν καταδέχτηκε να προσέλθει… Πέρυσι, κατά την διάρκεια των επετειακών πλέον καταλήψεων, ένα σχολικό συγκρότημα, μετά το πέρας των ευκλεών αγώνων, είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Ουδείς τιμωρήθηκε…
Γενικά ζούμε στη χώρα της ατιμωρησίας, υπό το πρόσχημα της ελευθερίας. Και καταλήξαμε στο πλατωνικό θέσφατο «η άγαν ελευθερία έοικεν ουκ εις άλλο τι ή εις άγαν δουλείαν», η άμετρη ελευθερία κατάντησε σε μεγάλη σκλαβιά. Η τιμωρία και ως λέξη έχει ποινικοποιηθεί. Το λαμπρό αυτό παιδαγωγικό μέσο, με το οποίο κερδίζεις συνέπεια, υπευθυνότητα, δικαιοσύνη και εν τέλει ελευθερία, θεωρείται γνώρισμα αυταρχισμού, απανθρωπίας, οπισθοδρόμησης. Η λέξη όμως έχει έξοχη ετυμολογική καταγωγή. Παράγεται από την τιμή και την ώρα, με δασεία σημαίνει φροντίδα. «Παράδειγμα η λέξη θυρωρός, αυτός που φροντίζει, επιβλέπει την θύρα. Άρα τιμωρία είναι η φροντίδα, η μέριμνα για την τιμή και την αξιοπρέπεια κάποιου. Τιμωρώ κάποιον γιατί αποβλέπω και επιδιώκω την ενστάλαξη της τιμής σ’ αυτόν. Η ατιμωρησία όμως και η άκριτη ανοχή διατρέχει σύνολη την νεοελληνική κοινωνία, αρχής γενομένης από την οικογένεια και το σχολείο. (Και ας το κατανοήσουν όλοι πως έξω από την οικογένεια και το σχολείο, δεν πρέπει να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές, γιατί στην ζωή ο άνθρωπος παρουσιάζεται πια με διαμορφωμένο τον χαρακτήρα του). Στην οικογένεια κυριαρχεί το «δεν πειράζει», ο «δεμπειρασμός», όπως τον είχε ονομάσει πριν από 100 και πλέον χρόνια Γάλλος νεοελληνιστής και γλωσσολόγος. Κάποιες «προοδευμένες» μάνες, κυρα- Κατίνες της συνοικίας, έμαθαν ότι πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν ό,τι θέλουν και να μην τα τιμωρούν («δεν βαριέσαι παιδί είναι», «δεν πειράζει, θα μάθει») για να μη γίνουν «κομπλεξικά». Εξαιτίας της αξιοθρήνητης ανωριμότητας και της βλακείας αυτών των γονέων, μας έρχονται στο σχολείο κάτι τύραννοι, κακομαθημένα θηρία, που δεν έχουν ακούσει ποτέ το ευλογημένο «όχι», δεν ταπεινώθηκαν ποτέ από μια τιμωρία. Στο απροσπέραστο δοκίμιό του «περί παίδων αγωγής» ο Πλούταρχος σημειώνει: «Τα δύο τούτα, μοιάζουν να είναι στοιχεία της αρετής, η ελπίδα της τιμής, και ο φόβος της τιμωρίας. Το πρώτο μας κάνει πιο ορμητικούς για τις ωραιότερες ενασχολήσεις και το δεύτερο διστακτικούς για τις ανάξιες πράξεις» (εκδ. «Κάκτος», σελ. 85). Ο μέγας παιδαγωγός ιερός Χρυσόστομος γράφει: «Οι πατέρες δεν είναι πατέρες μόνον, όταν φροντίζουν με αγάπη για τα παιδιά τους, αλλά και όταν τα τιμωρούν, και μάλιστα όχι λιγότερο όταν τα τιμωρούν από ό,τι όταν φροντίζουν με αγάπη γι’ αυτά» (Β. Χαρωνή, «Παιδαγωγική Ανθρωπολογία», τομ. Δ΄, σελ. 120). Ίσως η γενιά μου είναι η τελευταία που βίωσε την «βαριά σκιά» του πατέρα στο σπίτι και της μάνας το «χαριτωμένο» ξύλο, για να γίνουμε άνθρωποι. Μας έσπαζαν τον εγωισμό μας, μας μάθαιναν τον σεβασμό, την υπακοή, την πειθαρχία, αρετές που η «προοδευτική» διανόησις τις θεωρεί ανάρμοστες για ανατροφή παιδιών. Αναμασούν την καραμέλα της «ελεύθερης ανάπτυξης» και της τάχα και «πολιτισμένης αγωγής», σαπίζοντας τα θεμέλια της κοινωνίας. Στο σχολείο τα ίδια. Ανήμποροι, απροστάτευτοι, τρομοκρατημένοι οι δάσκαλοι. Βωμολοχούν ασύστολα τα παιδιά και κάνουμε πως δεν ακούμε, γιατί δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε. Τώρα έμαθαν κάποιοι προκομμένοι γονείς και σπεύδουν στους «πάνω από μας» και μυξοκλαίγονται για να τιμωρηθεί, ο «κακός» ο δάσκαλος που «καταπιέζει» το μοσχαναθρεμμένο βλαστάρι τους. Όπως πάμε θα καθιερωθεί και η «λεκτική βία», οι επιπλήξεις γιατί «μειώνουν την προσωπικότητα του μαθητή». Για «σφαλιάρα» ούτε λόγος θα σε κατασπαράξουν γονείς, κανάλια, υπηρεσία. Κατά τα άλλα μας χλευάζουν, γιατί δεν μπορούμε να επιβληθούμε στα παιδιά. (Θυμάμαι πριν από χρόνια, έδωσα μια στην πλάτη ενός μαθητή, διότι έβριζε ενώπιον δασκάλων ως «οινόφλυξ καραγωγεύς». Την άλλη μέρα κατέφθασε έξαλλη η μήτηρ του, τσιρίζοντας. «Με ποιο δικαίωμα ακουμπάς το παιδί μου». Ενώ αυτή στο σπίτι το σκότωνε στο ξύλο…. Ξεθύμανε η «κομπλεξικιά», πούλησε στο παιδί μητρική προστασία, δηλητηριάζοντάς το). Και βέβαια δεν είμαι υπέρ του ξυλοδαρμού. Μη γένοιτο. Αλλά, επαναλαμβάνω, το εκπαιδευτικό έργο ακυρώνεται, όταν ο δάσκαλος φοβάται. Νομίζω ότι ποτέ γενιά δασκάλων δεν βρέθηκε σε τόσο δύσκολη θέση προκειμένου να εκπληρώσει την καθοδηγητική αποστολή της. Άλλοι κοιτούν να γλιτώσουν με την φυγή από την τάξη. Άλλοι το ρίχνουν στην αδιαφορία και την απάθεια. Άλλοι παλεύουν με ζήλο και φιλοτιμία και στο τέλος βρίσκονται εκτεθειμένοι. Βλέπουν ανήμποροι και απογοητευμένοι την έκπτωση του σχολείου, αναλογιζόμενοι πως τα χειρότερα έρχονται. Και όλα εξαιτίας της ατιμωρησίας, της μεγάλης αρρώστιας της εποχής μας. Τα ίδια και η πολιτική και οι πολιτικοί μας. Κλέβουν και τους αναμένει η… παραγραφή. Η γάγγραινα της ατιμωρησίας μας έχει βυθίσει σε διεθνή ανυποληψία. «Χάρτινος τίγρης» για τους Αμερικανούς η πατρίδα μας. Απειλούν οι Τούρκοι, εκβιάζουν, βυσσοδομούν και οι ημέτεροι «τετρομαγμένοι» διαλαλούν την αμέριστη υποστήριξη στην ευρωπαϊκή της επιδρομή. Βρυχάται το σκοπιανό ανθυποκρατίδιο ονειροφαντάζεται την Θεσσαλονίκη και οι ιθύνοντες συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, όπως αρμόζει σε εκλεπτυσμένους και εξημερωμένους από την πολλή πρόοδο και ευζωία Βαλκάνιους. Πρότεινε ο Θεοδωράκης να τους τιμωρήσουμε κλείνοντας τα σύνορα σ΄αυτούς που «κρύβονται κάτω από τα σκέλια» των αρπακτικών και τον χαρακτήρισε το «Βήμα», «νέο Παττακό». Περνά η γραμμή των….συνασπιστηρίων, παντού: στην παιδεία στην εργασία, στα «εξωτερικά», στο μεταναστευτικό. Ιδεολογική τρομοκρατία των πάντων. Μη μιλάτε, μην αντιδράτε – μέχρι να διαλυθεί η πατρίδα- είστε φασίστες. Τόσα χρόνια νεοταξική μπουρδολογία λειαίνει τα μυαλά και την κρίση του λαού μας, τόσο «προοδευτικό» μαγάρισμα, «κ’ οι πολιτείες λημέρια των ακαθάρτων/ κ’ οι πολιτείες ταμπούρια των κιοτήδων». (Παλαμάς).


Δάσκαλος-Κιλκίς
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 05, 2008 11:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΦΟΣ.

Δολοφονική επίθεση με ξύλα, ρόπαλα και πέτρες πραγματοποιήθηκε χθες, στις 3 περίπου το μεσημέρι στην Πάντειο, από ακροαριστερούς, εναντίον ομάδας φοιτητών της ΝΕΟΣ των οποίων το μόνο έγκλημα ήταν ότι μοίραζαν φυλλάδια, με τις απόψεις τους γύρω από το ζήτημα της Παιδείας. Τουλάχιστον δύο οι τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο Πρόεδρος της Νεολαίας του Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος.
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι με την ανοχή τόσο της κυβέρνησης, όσο και της διοίκησης του Πανεπιστημίου, η Πάντειος έχει μεταβληθεί σε άντρο ακροαριστερών και αναρχικών, οι οποίοι την θεωρούν τσιφλίκι τους. Ένα άσυλο μέσα στο οποίο μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και να επιτίθονται σε άλλους, με ρόπαλα, ξύλα και πέτρες, μόνο και μόνο επειδή αυτοί διαφωνούν μαζί τους.
Είναι πολλοστή φορά που αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι κατοικοεδρεύουν μέσα στο κτήριο της Σχολής, σε χώρο που τους έχει παραχωρηθεί από την Πρυτανεία, έχουν επανειλημμένα επιτεθεί εναντίον άλλων φοιτητών αλλά και έχουν επανειλημμένα προβεί σε βανδαλισμούς και εκτεταμένα επεισόδια.

Να θυμίσουμε την περίπτωση της απαγωγής, μερικούς μόνο μήνες πριν του φοιτητή, από την ίδια ομάδα «φοιτητών» και τα βασανιστήρια που αυτός δέχθηκε.


Η Φ.Ο.Σ. Παντείου, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι είναι πλέον απτή πραγματικότητα. Ενέργειες, σαν την σημερινή απλά μας χαλυβδώνουν. Ο αγώνας για τις ιδέες μας, την δημοκρατία και την ελευθερία συνεχίζεται...

Αγώνας στην πράξη...

Λευτεριά στα ελληνικά πανεπιστήμια... αλληλεγγύη στους ελεύθερα σκεπτόμενους φοιτητές...



ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΝΕΚΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ναι μπορεί να γίνει κι αυτό.
Τα πάντα είναι πιθανά.
Γιατί όταν δίνεις έναν τέτοιο αγώνα, τον υπέρτατο αγώνα για την Πατρίδα,
την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη δεν μπορείς να υπολογίζεις
ούτε τις υλικές, ούτε τις ψυχολογικές δυσκολίες που θα παρουσιαστούν.

Κάθε άνθρωπος διαλέγει το δρόμο του.
Άλλοι επιλέγουν τον εύκολο δρόμο του ατομικού συμφέροντος.
Την ησυχία τους, τη ζωούλα τους να κοιτάζουν, αυτό τους νοιάζει μονάχα.
Άλλοι πάλι διαλέγουν το δρόμο του εθνικού και κοινωνικού αγώνα.
Μα αυτός ο δρόμος είναι στρωμένος με αγκάθια.

"Το ξέρω πως ο δρόμος είναι δύσκολος.
Όμως πιο πάνω από κάθε αδυναμία στέκεται η δύναμη της πίστης.
Μόνο σα νιώθεις μέσα σου να καίει η φλόγα τούτης της πίστης αισθάνεσαι
κάτι ανάλαφρο να σε γεμίζει και παίρνεις φτερά στα πόδια
και στο νου…για κάποια πετάγματα."-Κυριάκος Μάτσης.

Σήμερα κάποιοι νόμιζαν ότι θα μας φοβίσουν, θα μας τρομοκρατήσουν.
Μα τώρα πια τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει.
Πήραμε μια απόφαση. Και άπαξ τη πήραμε θα τη κάνουμε πράξη.
Με οποιοδήποτε τίμημα ,με οποιοδήποτε κόστος.
Σήμερα οι "δημοκράτες" έδειξαν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Απαίτησαν από τους "φασίστες" να φύγουν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ίσως με αυτό τον τρόπο να προστάτευσαν το "άσυλο ιδεών" τους.
Ας είναι. Μα να ξέρουν ότι θα επιστρέψουμε.

Δυνατότεροι, αποφασιστικότεροι, αποτελεσματικότεροι.
Δεν μας πτοεί κανένας τραμπουκισμός, καμιά απόπειρα εκβιασμού και εκφοβισμού.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το υπερασπιστούμε.
Απέναντί τους δεν έχουμε να επιδείξουμε λοστάρια, παλούκια και κουκούλες.
Αντίθετα έχουμε επιχειρήματα και θέσεις.

Τα όπλα τα δικά μας είναι ανώτερα από τα δικά τους.
Οι δυσκολίες δεν μας σταματάνε.
Τα εμπόδια τα προσπερνάμε.
Θα νικήσουμε.
Έχουμε χρέος να το κάνουμε.
Γιατί το μέλλον μας δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 05, 2008 11:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=875036

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 07, 2008 2:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση από τον
Παναγιώτη Ήφαιστο:
"Βαρβαρική εισβολή στα Πανεπιστήμια: "είναι και αυτοί μια κάποια λύση».
ΕΔΩ:
http://www.ifestosedu.gr/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες