Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ; Πόλοι προβοκάτσιας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 06, 2008 12:22 am    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ; Πόλοι προβοκάτσιας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ: Πόλοι
Προβοκατόρικοι


Η χρόνια δράση των κουκουλοφόρων και η «τρομοκρατία» των «συνασπισμένων αριστεριστών» στα πανεπιστήμια παρασύρει τη «σχηματική σκέψη» προς μια κατεύθυνση: Στον προβοκατόρικο ρόλο της «τρομοκρατίας» των «συνασπισμένων ηλιθίων», συνακόλουθα του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει, όμως, να δούμε το ΟΛΟΝ της πολιτικής κατάστασης και όχι το ένα σκέλος της διατεταγμένης προβοκάτσιας. Υπάρχει και έτερος πολιτικός πόλος που χρησιμοποιείται και λειτουργεί προβοκατόρικα: Ο ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης προσωπικά.
Αν συνδυάσουμε συνθετικά τα γεγονότα της πολιτικής συγκυρίας θα δούμε ότι λειτουργούν συμμετρικά δύο πολιτικοί πόλοι: ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ. Και οι δύο αυτοί πολιτικοί πόλοι χρησιμοποιούνται, σαν τα μπαλάκι του πιγκ-πογκ, στην στρατηγική της έντασης και πολιτικής αποσταθεροποίησης που προωθείται από τα πλανητικά κέντρα της εξουσίας. Μια στρατηγική που αποσκοπεί, εκτός των άλλων και στην αποδόμηση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού.
Δύο βασικά «εργαλεία» αυτής της αποδόμησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ. Μέσω αυτών των «εργαλείων» επιδιώκεται το καναλιζάρισμα της κοινωνικής οργής σε διχαστικά πολιτικά μίση, σε ακραίες τρομοκρατικές (κατευθυνόμενες) πρακτικές, συνακόλουθα στην πυροδότηση ενός νοσηρού πολιτικού κλίματος αποπροσανατολιστικού που θα συμβάλλει ΟΧΙ μόνο στη μετατόπιση των ουσιαστικών προβλημάτων, αλλά και στην ΕΠΙΒΟΛΗ των πλανητικών στόχων και αντιλαϊκών πολιτικών λύσεων.

Ας δούμε τα γεγονότα που συνθέτουν αυτό το μακάβριο πλανητικό σχέδιο και συνδέουν τα «σκέλη» της νεοταξικής προβοκάτσιας.

ΠΡΩΤΟΝ.
Η κοχλάζουσα κοινωνική οργή που θα μπορούσε να πυροδοτηθεί από την οργή των φοιτητών (λόγω ιδιωτικοποίησης) προβοκάρεται από τις «τρομοκρατικές» πρακτικές των «συνασπισμένων» πολιτικών «συμμοριών». Μέσω του τηλεθεάματος και των πολιτικών «απατεώνων» μετατίθεται το ΟΥΣΙΩΔΕΣ πολιτικό ζήτημα της Παιδείας και της ιδιωτικοποίησής της στους τρομοκρατικούς βανδαλισμούς των «μειοψηφιών». Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολιτική κάλυψη σΆ αυτές τις «τρομοκρατικές» κακουργίες, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αριστερή πολιτική. Μόνο όταν είσαι πολιτικά ηλίθιος ή «εγκάθετος» του κεφαλαίου μπορεί να διαπράξεις τέτοιο έγκλημα. Όπως και να έχει πολιτικά λειτουργείς σαν προβοκάτορας ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τα λαϊκά συμφέροντα…

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Ο ΛΑΟΣ, το άλλο σκέλος, αφού ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις στρατηγικές του κεφαλαίου, «αξιοποιεί» δημαγωγικά την τρομοκρατία των «αριστερών συμμοριών» για να συκοφαντήσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ, όχι μόνο κάθε μορφή μαζικού λαϊκού κινήματος, αλλά την Αριστερά γενικότερα. Πάνω λοιπόν, σε αυτήν την κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση, εκτοξεύονται από τον ΛΑΟΣ τα υστερικά αντικομουνιστικά του σύνδρομα, μέσα στη Βουλή.
Ο Καρατζαφέρης και η παρέα του έθεσαν θέμα στη Βουλή για την «εθνική σύνταξη», υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη οι κομουνιστές που έστρεψαν τα όπλα εναντίον της «πατρίδας». Ένα ψευδολόγημα όχι μόνο ενάντια στους αγωνιστές που έχυσαν το αίμα τους για την «πατρίδα», αλλά και υπέρ των πολιτικών του προγόνων- δωσίλογων που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Εκτός αν για τον Καρατζαφέρη και Σία «πατρίδα» ήταν οι δικτάτορες, η κατοχή των ¶γγλων και οι δωσίλογοι που τοποθέτησαν οι ¶γγλοι…

Έξω όμως από αυτό. Το να θέτεις στη σημερινή εποχή της ολομέτωπης νεοταξικής επίθεσης κατά της Ελλάδας τέτοια ζητήματα, ουσιαστικά λειτουργείς σαν προβοκάτορας του υπερεθνικού κράτους. Ξύνεις και ερεθίζεις δημαγωγικά τα «εμφυλιακά σύνδρομα», δηλαδή αναζωπυρώνεις μίση και διχασμούς, πολώνεις και φανατίζεις τα «ακροδεξιά» υπολείμματα και τα στρέφεις εναντίον του ΣΥΝΟΛΟΥ της Αριστεράς.

Μια τέτοια πολιτική, όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει θανάσιμους εθνικούς κινδύνους και εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα, είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ προβοκατόρικη. Είναι μια πολιτική που επιχειρεί να αξιοποιήσει τα «αριστερά» κρούσματα προβοκάτσιας του ΣΥΡΙΖΑ για να χτυπήσει το σύνολο της αριστερής αγωνιστικής παράδοσης και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ που πλειοψηφεί συντριπτικά μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Τέτοιες διχαστικές πολιτικές που διαιρούν τον ελληνικό λαό και αναζωπυρώνουν μίση και ακροδεξιά σύνδρομα μόνο ένας διατεταγμένος προβοκάτορας μπορεί να προωθεί σήμερα, εκτός και αν είναι παντελώς ηλίθιος πολιτικός τυχοδιώκτης…

ΤΡΙΤΟΝ. Μέσα σΆ αυτό το πολιτικό κλίμα έχουμε κλιμακωτά επεισόδια: συγκρούσεις νεολαιών του ΛΑΟΣ με «ακροαριστερούς» στο Πάντειο: Αναπαράγεται η «κλασσική» σύγκρουση Χρυσαυγιτών και «αριστεριστών» σε άλλη παραλλαγή.
Ταυτόχρονα καίγονται τα βιβλιοπωλεία «Πελασγός» και του ¶δωνη!!! Αποτρόπαιες προβοκατόρικες πρακτικές, μέσα σε πολύ κεντρικούς και γεμάτους κόσμο δρόμους, ΧΩΡΙΣ να εντοπίζεται και να συλλαμβάνεται ούτε ένας!!!

Πράξεις που ΠΟΛΙΤΙΚΑ διαφημίζουν και ηρωποιούν τον ΛΑΟΣ. Ταυτόχρονα τροφοδοτούν «στρατιωτικούς φανατισμούς» και κατασκευάζουν αποπροσανατολιστικά «στρατόπεδα» «ακροδεξιών» και «ακροαριστερών»: Εργαλεία προβοκάτσιας, αποπροσανατολιστικής και εικονικής πολιτικής έντασης.

Γίνεται καθαρό, σε κάθε έναν που διαθέτει πολιτικό νιονιό, ότι εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γενικότερο σχέδιο προβοκάτσιας κατά της ελληνικής κοινωνίας, με τις ίδιες κλασσικές συνταγές των ξένων και παρακρατικών κέντρων εξουσίας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ χρησιμοποιούνται για την επιβολή των πολιτικών λύσεων που θέλουν τα υπερεθνικά κέντρα εξουσίας.


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αρταξέρξης



Ένταξη: 09 Μάρ 2007
Δημοσιεύσεις: 14
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 06, 2008 10:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Είναι κολαούζοι των δύο μεγάλων κομμάτων. Παίζουν προκοβατόρικο ρόλο και οι δύο τους. Ο ένας οδηγεί στον άλλο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 06, 2008 11:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ιδεολογικοί οχετοί

Ο Καρατζαφέρης πάντα λειτουργούσε μέσα στις «δικτυώσεις» υπηρεσιών και παρακρατικών κέντρων εξουσίας. Το ίδιο και τα σύνολο των φασιστικών και ακροδεξιών υπολειμμάτων.

Δεν υπάρχουν μόνο «ακροαριστερές» κατευθυνόμενες «συμμορίες» και επιδοτούμενες «προοδευτικές» εστίες. Το ίδιο ισχύει και στην «ακροδεξιά». Και για να ακριβολογούμε: ΠΡΩΤΑ άρχισε από την «ακροδεξιά», στα χρόνια της κυριαρχίας του ιστορικού κράτους της δεξιάς.

ΣΗΜΕΡΑ έχει εμπλουτιστεί η «επιστήμη» της προβοκάτσιας: Χρησιμοποιούνται και τα δύο άκρα και μάλιστα και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο: ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ. Το ένα άκρο δίνει άλλοθι στο άλλο!!!


Έτσι κατασκευάζονται δύο συμμετρικά τάγματα προβοκατόρικων πρακτικών. Παλιότερα είχαμε μόνο τους ακροδεξιούς προβοκάτορες. Σήμερα η φαρέτρα των προβοκατόρικων πρακτικών έχει και «αριστερούς» χρωματισμούς: Πρέπει να κηλιδωθεί και να συκοφαντηθεί η αγωνιστική ελληνική παράδοση και η αριστερή κοινωνική συνείδηση. Οι προδοσίες των «αριστερών» ηγεσιών και ιδιαίτερα ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ και των «αριστεριστών» έχουν προλειάνει το έδαφος.
Παράλληλα με τη συκοφάντηση επιδιώκεται και η ενότητα και ανασύσταση του «ακροδεξιού» χάρτη. Πρέπει να συσπειρωθούν και να ανασυνταχθούν όλα τα υπολείμματα των «ακροδεξιών» και των εθνικιστικών αστικών ιδεολογιών. Οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, των «αριστερών» ιδεολογικών εστιών («Ιοί» κ.λπ) ΚΑΙ του ΛΑΟΣ, αυτό ακριβώς προωθούν: Την κατασκευή απατηλών πολιτικών οριοθετήσεων και την κατασκευή ακραίων «τρομοκρατικών στρατών»!!!

Η σύγχρονη συνταγή της πλανητικής εξουσίας είναι η κατασκευή τρομοκρατίας. Με το «όπλο» αυτό διχάζει τους λαούς, σπέρνει τυφλά πάθη και επιβάλλει τα σχέδιά της: Αυτό το ρόλο υποδύονται ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ!!!

Και δένεται στο άρμα του ΛΑΟΣ όλο το «εθνικιστικό» Μωσαϊκό, που κόπτεται δήθεν για ενότητα εναντίον της Νέας Τάξης και παραπλανά προβάλλοντας ακόμα κα αριστερές ιδέες. Όλο αυτό το «εθνικιστικό» μωσαϊκό είναι κι αυτό μια απάτη. Τον καπιταλισμό θέλει να σώσει και υποδύεται ρόλους αριστερούς, φορώντας και φορεσιές αριστερές: Αν μελετήσει κανείς την μπλοκόσφαιρα θα διακρίνει πολλούς από δαύτους με προσωπεία αριστερά και φωτογραφίες του Μαρξ!!!
Εμπορεύονται όλα αυτά τα γκρουπούσκουλα τον πατριωτισμό και τα εθνικά ζητήματα το ΙΔΙΟ όπως και ο Καρατζαφέρης: ίδια ιδεολογική ρίζα!!!


Δίνουν το άλλοθι των αντιρατσιστικών νεοταξικών ιδεολογημάτων, αλλά στη πράξη ο Καρατζαφέρης (και οι «εθνικιστές» δεν αντιδρούν) έχει Επιτροπή Αντιρατσισμού με αλλοδαπούς!!!


Από τους ίδιους ιδεολογικούς οχετούς έχουν βγει…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 06, 2008 4:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάποιοι, προφανώς δεν διάβασαν καλά και μας προσάπτουν ότι δεν καταδικάσαμε το κάψιμο.
Η παρακάτω παράγραφος αποδεικνύει καθαρά ότι καταδικάσαμε κατηγορηματικά το κάψιμο των βιβλιοπωλείων.
Όταν χαρακτηρίζεις μια πράξη "αποτρόπαια" και "προβοκατορική", είναι ξεκάθαρο ότι την καταδικάζεις...



"Ταυτόχρονα καίγονται τα βιβλιοπωλεία «Πελασγός» και του ¶δωνη!!! Αποτρόπαιες προβοκατόρικες πρακτικές, μέσα σε πολύ κεντρικούς και γεμάτους κόσμο δρόμους, ΧΩΡΙΣ να εντοπίζεται και να συλλαμβάνεται ούτε ένας!!!"
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ούτε στο πιο τρελό σου όν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 06, 2008 5:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Υπάρχουν λύσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ψΗ σύγχρονη συνταγή της πλανητικής εξουσίας είναι η κατασκευή τρομοκρατίας. Με το «όπλο» αυτό διχάζει τους λαούς, σπέρνει τυφλά πάθη και επιβάλλει τα σχέδιά της: Αυτό το ρόλο υποδύονται ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

Tα εκτελεστικά όργανα των μεν και το δε είναι φασίστες._

Αν οι νεολαίες δε καταλαβαίνουν τόσο απλά πράγματα στο όνομα των ιδεοληψιών (που σε αυτό φταίνε και οι μεγαλύτεροι με τις δικές τους μαύρες σελίδες στον εμφύλιο) λίγα μπορεί να κάνει κανείς.

Επίσης ποτέ δε πρέπει να ξεχνάμε πως αν αυτά που βλέπουμε είναι οι αρνητικές παρενέργειες της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου, τότε πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτές τις παρενέργειες γνωρίζουν όχι μόνο να τις χειρίζονται προς όφελός τους, αλλά μας την έχουνε στήσει κανονικότατα.

Είναι η πρώτη φορά πως συμφωνώ στο ελάχιστο με ανθρώπους του ρεσάλτο, που σημαίνει πως είτε εγώ τρελάθηκα, είτε εσείς αρχίσατε να ξυπνάτε.

Λύση?
Να μπούμε ανάμεσά τους και να κάτσουμε κάτω μοιράζοντας τρικάκια κάνοντας γνωστές τις θέσεις μας
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 07, 2008 7:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αν είναι η πρώτη φορά που συμφωνείς μαζί μας, τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

α). Να μη μας διαβάζεις.
β). Να είσαι νοσηρά προκατηλημένος εναντίον μας
γ).Πράγματι να ...τρελάθηκες!!!

Τις απόψεις αυτές (που λες ότι συμφωνείς)τις έχουμε εκθέσει και αναλύσει από τα πρώτα τεύχη του περιοδικού...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 07, 2008 9:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι τουρίστες

Υπάρχουν κάποιοι τύποι που ασκούνται στον πολιτικό τουρισμό. Το παίζουν «παράγοντες» του «πατριωτισμού», δίχως ποτέ να έχουν συμμετάσχει σε τίποτα (τα κινήματα τους προκαλούν αλλεργία) ούτε και να έχουν ρισκάρει τίποτα. Αυτοί οι περιφερόμενοι τουρίστες (οι περισσότεροι ξεφύτρωσαν από του πουθενά!!!), διανοουμενίζοντες της κακιάς ώρας (διαλογίζονται (!) στα μπαρ), έχουν και την απαίτηση να τους παίρνεις στα σοβαρά.

Μας κατηγορούν λοιπόν αυτοί οι ουρανοκατέβατοι τύπο
ι (που ακούνε αριστερά και τους πιάνει υστερία) ότι ταυτίζουμε τον ΛΑΟΣ με τις «συμμορίες», «προσβάλλουμε» ένα κόμμα της Βουλής (για το έτερο κόμμα της Βουλής το ΣΥΡΙΖΑ που τον περνάμε γενεές δεκατέσσερις εδώ δεν υπάρχει «προσβολή»), ότι δεν καταδικάσαμε τους εμπρησμούς των βιβλιοπωλείων και άλλα τέτοια ασυνάρτητα και φαιδρά.
Οι τύποι όχι μόνο διαβάζουν αυτά που θέλουν, αλλά δεν βλέπουν πολιτικά και πέρα από η μύτη τους. Δαιμονοποιούν το «συγκεκριμένο συμβάν», το αποσπούν από το συνολικό πολιτικό πεδίο και μας μέμφονται επειδή δεν βγήκαμε με κραυγές ΥΠΕΡ του ΛΑΟΣ!!! Απεναντίας το «προσβάλαμε»!!!
Δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους. Υπάρχουν τα κείμενά μας που μιλάνε μόνα τους. Και το ποιος έχει αναλύσει διεξοδικά τις προβοκατόρικες «συμμορίες» πάλι κι αυτό αποδεικνύεται από άπειρα γραπτά μας. Και εδώ μέσα υπάρχουν αναλύσεις στην ενότητα: «Οι προβοκάτσιες στην Εκπαίδευση».
Θα προβούμε, απλώς, σε κάποιες επισημάνσεις για να μην αφήσουμε περιθώρια παρερμηνειών, στους εραστές της δαιμονοποίησης του «συγκεκριμένου συμβάντος».

α). Καταδικάζουμε κατηγορηματικά το κάψιμο των συγκεκριμένων βιβλιοπωλείων, όπως και όλα τα τρομοκρατικά κακουργήματα που γίνονται στο χώρο του φοιτητικού κινήματος, αλλά και σε όλα αυτά τα χρόνια: Βανδαλισμούς των «συμμοριών», κάψιμο της ελληνικής σημαίας, καταστροφές Εκκλησιών και πολλά άλλα (πόσο λιανά και κουραστικά επαναλαμβανόμενα πρέπει να τα λέει κανείς για να μην παρεξηγείται από τους επαγγελματίες και ιστορικά ασώματους τουρίστες).

β) Δεν δαιμονοποιούμε κάθε «συγκεκριμένο συμβάν», αλλά το εντάσσουμε και το συνδέουμε με τις γενικότερες στρατηγικές της Νέας Τάξης. Το να αποσπάς ένα γεγονός από τη διαλεκτική της πολιτικής πραγματικότητας και τις στρατηγικές επιλογές του πλανητικού ιμπεριαλισμού δεν κάνεις ανάλυση, αλλά γίνεσαι ουρά των πολιτικών παιχνιδιών, των κομματικών σκοπιμοτήτων και των πολιτικών εμπόρων- δημαγωγών. Οι τουρίστες αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιΆ αυτό…

γ). Ιδιαίτερα εντάσσουμε όλα αυτά τα συγκεκριμένα τρομοκρατικά γεγονότα (χρόνια κα πάγια) στην πλανητική στρατηγική της τρομοκρατικής προβοκάτσιας. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό με τα τόσα και τόσα που συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια σε ποικίλες μορφές, είναι το λιγότερο τυφλός.

δ). Δείχνουμε, επίσης, ότι οι τρομοκρατικές συμμορίες δεν αποτελούν κάποιο αυθόρμητο προϊόν της αριστερής φιλοσοφίας και πρακτικής. Βρίσκονται έξω από την επαναστατική παράδοση, την επαναστατική θεωρία και πρακτική, Είναι τρομοκρατικές συμμορίες κατασκευασμένες και καθοδηγούμενες (πατώντας φυσικά πάνω στην εξαθλίωση και απελπισία τα νεολαίας- προϊόν της καπιταλιστικής βαρβαρότητας) που χρησιμοποιούνται προβοκατόρικα για να δυσφημίσουν την αριστερή παράδοση και σκέψη, καθώς και τα μαζικά λαϊκά κινήματα. Και ακόμα για να προωθηθούν οι ποικίλοι σχεδιασμοί της Νέας Τάξης και των οικονομικών συμφερόντων του κεφαλαίου. Όποιος επιδιώκει να χρεώσει τις πολύχρωμες αυτές συμμορίες στην Αριστερά και δε ξεσκεπάζει την προβοκατόρικη τρομοκρατική στρατηγική της Νέας Τάξης ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και ο ίδιος σαν προβοκάτορας, συνειδητά ή όχι δεν έχει και μεγάλη σημασία.

ε). Δείχνουμε, τέλος, αναλύοντας την πολιτική κατάσταση, ότι δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, χρησιμοποιούνται και λειτουργούν προβοκατόρικα μέσα σε αυτή τη στρατηγική της νεοταξικής τρομοκρατίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα μέλη τους ή ο Γιαννάκενας είναι προβοκάτορες και καίνε μόνοι τους τα βιβλιοπωλεία.
Σημαίνει ότι το κάψιμο των βιβλιοπωλείων, όπως και όλα τα άλλα τρομοκρατικά κτυπήματα εντάσσονται μέσα σε ένα στρατηγικό σχέδιο και τα κτυπήματα αυτά εκτελούνται από επαγγελματίες καθοδηγητές και εκτελεστές, γιΆ αυτό και δεν συλλαμβάνονται. Μόνο αφελείς η «τουρίστες» που δεν έχουν ποτέ λειτουργήσει σε κινηματικές πρακτικές μπορούν να πιστεύουν ότι αυτόνομες ομαδούλες αναρχικών και αριστεριστών θα εκτελούσαν τέτοιες πράξεις και δεν θα συλλαμβάνονταν!!!

Όποιος, συνεπώς, όπως οι πολιτικοί τουρίστες, δεν αποκαλύπτουν και δεν ξεγυμνώνουν τη διαλεκτική της νεοταξικής τρομοκρατίας και τα κομματικά παιχνίδια που παίζονται και κραυγάζουν μόνο για τη «Μοσάντ των Εξαρχείων» κα το χειρότερο γίνονται και νεροκουβαλητές του ΛΑΟΣ, αυτοί παίζουν το ίδιο παιχνίδι δίχως να το αντιλαμβάνονται, αν και μέσα στον πολιτικό τουρισμό υπάρχουν και κάποιοι που το παίζουν συνειδητά…
ΟΛΟΙ οι άκαπνοι πάντα παραδίδουν πολιτικά μαθήματα σε αυτούς, οι οποίοι σε όλη τους τη ζωή, παίζουν το κεφάλι τους στη δράση!!!

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΟΔΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 07, 2008 10:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δυο κομματα που παίζουν το παιχνίδι του νεοφιλέλευθεου κτηνώδους καπιταλιστικού συστήματος είναι έστω και αν λένε άλλα...
Στημένο παιχνίδι με σκόπο την αχρήστευση από τα ΜΜΕ των αντισυστημικών φωνών και της ταυτισης της αναρχικής ιδεολογίας με κρατικούς τραμπούκους.
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 07, 2008 11:38 am    Θέμα δημοσίευσης: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΕΛΑΣΓΟΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στη σελίδα http://unchain.gr έχουν ανεβεί φωτογραφίες από τη φωτιά. Αξίζει να τις δείτε. Ιερά Εξέταση και Ναζισμός, αυτό έχουν μέσα τους οι ... "αντεξουσιαστές αριστεριστές",κλπ.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 07, 2008 1:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτό, πράγματι, έχουν μέσα τους οι "αντιεξουσιστές-αριστεριστές" (σε εισαγωγικά): Τα αντιεξουσιαστικά και αριστερίστικα, δηλαδή προσωπεία!
Αυτό έχουν μέσα τους και ΟΛΕΣ οι κατασκευασμένες ή κατευθυνόμενες προβοκατόρικες "ομάδες" ποικίλων χρωμάτων και ιδεολογικών σημάτων: Τα χρώματα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τη συγκυρία και τους σκοπούς των πατρόνων τους...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Λιγόδωρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 07, 2008 11:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ειλικρινά δε γνωρίζω αν τα πλανητικά κέντρα εξουσίας έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες πρακτικές,αλλά θεωρώ ότι το Ρεσάλτο πρέπει να αναδείξει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση βολεύεται από τέτοιες ενέργειες μιας και συντηρητικοποιούν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και αναδεικνύουν την ανάγκη άμεσων "μεταρρυθμίσεων" στο χώρο της παιδείας! Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ,ο ρόλος του κατ' εμέ είναι πολύ ύπουλος σε όλα τα θέματα...Στο σωστό δρόμο η ανάλυση του Παλαίμαχου,αλλά κρύβονται πάρα πολλά ακόμη από πίσω που δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να δούμε..Στου Γεωργιάδη το βιβλιοπωλείο 10 φορές έχουν επιτεθεί! Τι να πω πλέον δεν ξέρω..
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 08, 2008 8:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα κριτήρια


Λιγόδωρε έτσι είναι.

Ασφαλώς και κρύβονται πολλά.
Εμείς μόνο πολιτική προσέγγιση μπορούμε να κάνουμε.
Θα διευκρινίσω, όμως σχηματικά κάποια ζητήματα.

α). Η στρατηγική της παγκοσμιοποίησης (πλανητικά κέντρα εξουσίας) είναι αυτή της άλωσης όλων των οικονομικών, κοινωνικών, «εθνικών» και πολιτικών κατακτήσεων και η άγρια επιβολή των νεοφιλελεύθερων επιλογών. Ανεξάρτητα από τις «ιδιαιτερότητες» κάθε χώρας οι νόμοι του πλανητικού κεφαλαίου λειτουργούν με αδυσώπητη και σιδερένια λογική. Οι κυβερνήσεις και τα καθεστωτικά κόμματα, ανεξάρτητα από το τι λένε και τις επιμέρους διαφοροποιήσεις αποτελούν τα ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ όργανα του κεφαλαίου, συνακόλουθα των μηχανισμών εξουσίας του: πλανητικών και εγχώριων.

β) Η κυβέρνηση Καραμανλή όπως και η χθεσινή του ΠΑΣΟΚ είναι οι βασικοί διαχειριστές του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Οι διαφορές τους είναι διαχειριστικές, διαφορές που απορρέουν από τα ανταγωνιστικά συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου. Η στρατηγική πολιτική τους είναι η ίδια. Συνεπώς τους βολεύει πολύ η τρομοκρατική στρατηγική των καπιταλιστικών κέντρων εξουσίας για να περάσουν την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης, το ξεπούλημα των πάντων και την κατάργηση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων. Τα καθεστωτικά κόμματα την υποθάλπουν αυτή την προβοκατόρικη στρατηγική, έστω κι αν αυτή αποσκοπεί ακόμα και στην αποδόμησή τους και στην αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη. Η δύναμη των πραγμάτων για τους υπηρέτες αυτών των καπιταλιστικών πραγμάτων είναι πιο ισχυρή από τη νωθρή και σχετική βούληση των υπηρετών…

γ). Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ είναι οι δύο καθεστωτικές τσόντες-αιχμές προβοκατόρικες. Η πολιτική τους (αλλά και κάποιοι ηγέτες τους διατεταγμένα) χρησιμοποιείται πολλαπλά: τρομοκρατικά πολιτικά παιχνίδια, απαξίωση και συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και της Αριστεράς, υπόθαλψη και κάλυψη των νέων, πολύχρωμων «ταγμάτων εφόδου» του παρακμασμένου καπιταλισμού, «οχήματα» για την αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων σε νέες πιο ολοκληρωτικές και ύπουλες μορφές και πολλά άλλα.

δ). Πίσω από τα διαρκή καψίματα των βιβλιοπωλείων, αλλά και άλλων παρόμοιων τρομοκρατικών πράξεων, κρύβονται πολλά. Εδώ, κλειστές συνωμοτικές ομάδες ήμασταν κάποτε και ρίχναμε απλώς προκηρύξεις και μας συλλαμβάνανε σε λίγους μήνες. Τώρα καίγονται συστηματικά βιβλιοπωλεία και μάλιστα το ένα κατά εξακολούθηση (μέρα μεσημέρι, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας), γίνονται «μαζικά» σημεία και τέρατα και ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! Μόνο αφελείς ή άνθρωποι της πολυθρόνας που αρέσκονται στις δαιμονοποιήσεις δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι εδώ κάτι παίζεται, κάτι βρωμάει…

ε). Ανεξάρτητα, όμως, από την ανυπαρξία αστυνομικών «τεκμηρίων» (ουδέποτε δόθηκε τίποτα-λέει κι αυτό πολλά) υπάρχει το αλάθευτο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Το πότε καίγονται τα βιβλιοπωλεία, το ΓΙΑΤΙ και το ΠΟΙΟΣ ωφελείται.
Ωφελούνται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, ηρωποιείται ο ΛΑΟΣ (πολιτική επιδότηση χωρίς ιστορικό προηγούμενο) και ο ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλεται σαν η «δεξαμενή» συσπείρωσης της εξαθλιωμένης, απελπισμένης και «οργισμένης» νεολαίας.
Αντίθετα απαξιώνεται και συκοφαντείται η Αριστερά, τα μαζικά λαϊκά κινήματα και τα δίκαια λαϊκά αιτήματα.

Τα κριτήρια είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ και με βάση αυτά τα κριτήρια μπορεί κανείς να διακρίνει το τι παίζεται και ποιος ο ρόλος των κομμάτων…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Κυρ Ιούν 08, 2008 9:32 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 08, 2008 9:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για τους "τουρίστες" που μέχρι χθες φορούσαν "αριστερές"-"πατριωτικές" λεοντές και σήμερα μετατράπηκαν σε νεοροκουβαλητες του ΛΑΟΣ!!!
ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



Οι εθνικιστές «πατριώτες»...

Το 'χουμε ξαναπεί. Ο εθνικισμός ως κάλπικος πατριωτισμός πάει χέρι χέρι με τον ωμό αντικομμουνισμό. Πολύ περισσότερο όταν οι αναφορές γίνονται για ιστορικές περιόδους ανάτασης του λαϊκού επαναστατικού κινήματος, ως κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης και μάλιστα με την ανώτερη μορφή της, τον ένοπλο αγώνα, όπως για παράδειγμα η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ. Ετσι στα μέσα της περασμένης βδομάδας, με αφορμή την ψήφιση, επιτέλους, από την ελληνική Βουλή, μέτρων που προβλέπουν και για τους μαχητές τραυματίες του ΔΣΕ ό,τι ισχύει και για τους άλλους Αντιστασιακούς, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. βγήκε λάβρος στη Βουλή κατά του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, χρίζοντας τον εαυτό του ως ισχυρό προστάτη της τιμής της «Πατρίδας» τως αφεντικών. Με κραυγές πρωτόγονου αντικομμουνισμού, ο Γ. Καρατζαφέρης και οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης, «εξεμάνησαν» λέγοντας πως, τάχα, οι μαχητές του ΔΣΕ... «γύρισαν τα όπλα κατά της πατρίδας» και συνέχισαν λέγοντας: «Να υποχωρούμε, μονίμως, εμείς οι δεξιοί και να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί και να ντρεπόμαστε να πούμε ότι σώσαμε το κράτος»!



... και οι πομπές τους



Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. όπως και το κόμμα του είναι πασίγνωστο πως είναι χρήσιμοι στο σύστημα ενίοτε και για να κάνουν τη «βρώμικη» προπαγανδιστική δουλειά υπεράσπισης του κράτους της δικτατορίας των μονοπωλίων. Αλλά να μιλούν και για «Πατρίδα» πάει πολύ. Γιατί η άρχουσα τάξη εργαλείο της οποίας είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. στην Κατοχή, ένα μέρος της συνεργάστηκε με τους Γερμανοϊταλούς και ένα άλλο εγκατέλειψε το λαό στην τύχη των καταχτητών φεύγοντας για το Κάιρο. Για να επιστρέψει μετά τη λαϊκή απελευθέρωση της Ελλάδας και μαζί με τους κατοχικούς συνεργάτες των Γερμανών να πάρουν τα όπλα για να τσακίσουν το λαό προκειμένου να επιβάλουν ξανά την εξουσία τους και το κράτος τους ζητώντας βοήθεια από τους Αγγλους και τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους. Αυτές τις πομπές υπερασπίζεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Και επανέρχεται χτες στο έντυπό του μιλώντας για «νομιμότητα» των κυβερνήσεων που έστρεψαν τα όπλα κατά του λαού και «παρανομία» του λαού που πήρε επίσης τα όπλα γιατί έπρεπε να το κάνει προκειμένου να μην αφανιστεί, να μην υποταχτεί. Αλλά αυτό είναι που τον πονάει τόσο ώστε να κραυγάζει αντικομμουνιστικά. Οτι ο λαός, με μπροστάρη την εργατική τάξη και το Κόμμα της, προτίμησε να πάρει τα όπλα αντί τις αλυσίδες που θέλαν να του φορέσουν διά των όπλων οι αστοί. Και ένα ακόμη ζήτημα. Οση αντικομμουνιστική χολή και αν χύσουν για το ΔΣΕ και το ΚΚΕ, αποκαλύπτουν πως μια ιστορική επαναστατική πραγματικότητα από τις πλέον ένδοξες στη νεότερη ιστορία του λαϊκού κινήματος τους κυνηγά σα φάντασμα ζωντανό και τους τρομάζει. Γι' αυτό και επανέρχονται, οι εθνικιστές «πατριώτες». Μόνο που το μπόι τους είναι σαν του χαμαιλέοντα, μπροστά στην ιστορία του ΔΣΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Λιγόδωρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 08, 2008 11:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Συνεπώς τους βολεύει πολύ η τρομοκρατική στρατηγική των καπιταλιστικών κέντρων εξουσίας για να περάσουν την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης, το ξεπούλημα των πάντων και την κατάργηση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων. Τα καθεστωτικά κόμματα την υποθάλπουν αυτή την προβοκατόρικη στρατηγική, έστω κι αν αυτή αποσκοπεί ακόμα και στην αποδόμησή τους και στην αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη. Η δύναμη των πραγμάτων για τους υπηρέτες αυτών των καπιταλιστικών πραγμάτων είναι πιο ισχυρή από τη νωθρή και σχετική βούληση των υπηρετών…


Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες,πάντως εγώ δεν πιστεύω ότι ο Καραμανλής είναι κανά παιδάκι που τον κάνουν ότι θέλουν οι Αμερικάνοι..Εξυπηρετεί κάποιες μερίδες του ελληνικού κεφαλαίου και σίγουρα αυτοί οι καπιταλιστές δεν είναι τόσο χαζοί ώστε να χάσουν τόσο εύκολα τα προνόμια τους...Θέλω να πω ότι τον Καραμανλή τον χτυπάνε μεν οι Αμερικάνοι,ενώ την ίδια ώρα μαίνεται ο "εμφύλιος" ανάμεσα στα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα όπου ο ένας προσπαθεί να φάει τον άλλον και να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανόδουλος Πρετεντέρης έβγαινε(επ' αφορμή των αγωγών..)και κορόϊδευε τον Μπράιζα!(αξιωματούχο του Στέητ Ντηπάρτμεντ) Έγινε επειδή ο Μπόμπολας "τα βρήκε" με τον Καραμανλή και θα συμμετέχει και αυτός στην κατασκευή του αγωγού!! Γύρω μας γίνεται κυριολεκτικά ΧΑΜΟΣ και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πώς θα εξελιχθούν τα πράματα! Εγώ πάντως αυτό που διαπιστώνω είναι ότι ο Καραμανλής διαθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση που "παίζει μπάλα" κυριολεκτικά χωρίς αντίπαλο,και περνάει ό,τι μέτρο θέλει υπέρ του κεφαλαίου.(βλ. κάμερες,ενίσχυση ΕΥΠ,ασφαλιστικό,ΟΤΕ,bloggers κλπ.) Και η οποία κυβέρνηση μέρα με τη μέρα θα γίνεται όλο και πιο αυταρχική. Από την άλλη,συνεχίζεται η κατασυκοφάντηση των -ήδη αποδυναμωμένων-λαϊκών κινημάτων με μπροστάρη το ΛΑΟΣ τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να αποσπάσει εκλογικά οφέλη εμφανιζόμενο ως "σωτήρας" εναντίον της Δεξιάς! Ένα μπάχαλο που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει τον έρμο τούτο τόπο..Το ελληνικό κεφάλαιο που στηρίζει τον Καραμανλή,πάντως,δεν πρόκειται να παραιτηθεί τόσο εύκολα από την εξουσία του!

ΥΓ. Ροβεσπιέρε,συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε! Περιμένω θέμα για την επίσκεψη Σαρκοζύ και το τι αυτή σηματοδοτεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 08, 2008 12:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!

Διανύουμε μια ραγδαία ανακατάταξη των ιμπεριαλιστικών συσχετισμών, συνακόλουθα και των εσωτερικών οικονομικών συσχετισμών ανάμεσα στις μερίδες του κεφαλαίου. Αυτό θα οξύνει στο έπακρο τις έσω-αστικές αντιθέσεις, τους κομματικούς ανταγωνισμούς και τους τριγμούς στο εσωτερικό των κομμάτων.
Ο Καραμανλής εκφράζει τις διορατικές δυνάμεις του κεφαλαίου που βλέπουν τη βαθιά κρίση του συστήματός τους, το αναπόφευκτο της κατάρρευσης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Η πρωτοπορία αυτών των δυνάμεων είναι ο γαλλικός ιμπεριαλισμός και ο εκφραστής του: Ο Σαρκοζί!
Το γαλλικό κεφάλαιο είναι το πιο πολιτικά συνειδητό και διορατικό σε όλο τον κόσμο. Ο Σαρκοζί προβάλλει σαν τον μεγάλο αστό ηγέτη πανευρωπαϊκά, δίνοντας έκφραση στους κινδύνους που απειλούν το ευρωπαϊκό κεφάλαιο: Να γίνει η Ευρώπη Φιλιππινέζα των ΗΠΑ με όλα τα καταστροφικά επακόλουθα.
ΓιΆ αυτό βλέπει με άλλο μάτι το μεταναστευτικό κατακλυσμό, αρνείται την ένταξη της Τουρκίας, στρέφεται προς Ρωσία (για να απαλλαχτεί από το βρόχο της αμερικανικής ασφυξίας), κλιμακώνει τις διπλωματικές κόντρες και οργανώνει τις «συμμαχίες»
Ουσιαστικά έχει αρχίσει ένας υπόγειος πόλεμος που ακόμα εκδηλώνεται σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά είναι αδυσώπητος.
Ο Καραμανλής είναι στο άρμα αυτής της ευρωπαϊκής πτέρυγας!!!
Η Ελλάδα, θα μπορούσαμε απλοποιώντας, να πούμε ότι είναι (λόγω των καυτών προβλημάτων) ο «πιλότος» αυτής της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής.
Ο Σαρκοζί, συνεπώς, ήρθε για να σηματοδοτήσει αυτή τη «συμμαχία», να στηρίξει τον «πιλότο» του και ασφαλώς να συνάψει και «οικονομικούς δεσμούς»…

Αυτά τα πολύ συνοπτικά προς το παρόν…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες