Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΟΙ προβοκά;τσιες στην Εκπαίδευση

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 13, 2008 7:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ έγραψε:
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση από τον
Παναγιώτη Ήφαιστο:
"Βαρβαρική εισβολή στα Πανεπιστήμια: "είναι και αυτοί μια κάποια λύση».
ΕΔΩ:
http://www.ifestosedu.gr/



Έχει πέση στην αντίληψί μου η εν λόγω ανάλυση. Είναι οπωσδήποτε αξιόλογη. Πλην, όμως, παρατηρώ, και από γεγονότα που τυγχάνει να γνωρίζω, όχι ιδίοις όμμασι, αλλά από πρώτο χέρι, ότι τα παρακάτω είναι, δυστυχέστατα, αναπαραγωγή προπαγάνδας.


"Τα ίδια επαναλήφθηκαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 4 Ιουνίου 2008 όταν οι Συγκλητικοί περικυκλώθηκαν και κρατήθηκαν σε απομόνωση επί δέκα ολόκληρες ώρες και στο Αριστοτέλειο του οποίου ο Πρύτανης τραυματίστηκε."

Ιδιαίτερα, εάν δεν με απατά η μνήμη μου , τα περί ...δέκα ωρών είναι μόνον η "άποψη"(το γραφέν) του υπό νεοδημοκρατικού ζηλωτισμού οιστρηλατούμενου "Αδέσμευτου" Τύπου, που συν τοις άλλοις, εξεστόμισε και την ψευδέστατη φρικωδία, ότι ήσαν ......κουκουλοφόροι αυτοί που ήσαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας!!!! Τα ίδια ισχύουν και περί της συμπεριφοράς του Πρυτάνεως, που, παρά το ότι είναι εγγράμματος και έχει άλλα θετικά που δεν απασχολούν εδώ, είναι γνωστός για τις κυανές του "μπίζνες" με επιφανή μέλη της ΟΝΝΕΔ, διασπάθισι χρήματος(προφανώς δεν θεωρεί ως οχλητική την ....."αξιολόγηση", κάτι θα γνωρίζει), αλλά και τις (ολίγον έως άκρατα) καθεστωτικές του απόψεις σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής(σχέδιο Ανάν, νόμος -πλαίσιο κ.α.). Και δεν αναφέρονται αυτίες για τα όσα συνέβησαν, παρά η προπαγάνδα των ιδιωτικών διαύλων. Αυτά όχι για την δικαίωσι των παρισταμένων εκεί που δεν με απασχολεί εδώ, αλλά για την ισορροπημένη, αμφοτεροβαρή παρουσίασι των γεγονότων.


Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ -αυτό θα αποτελούσε θέμα ειδικού, και δομοεκφραστικά καλοσφυρηλατημένου δοκιμίου-, πλην, όμως, δεν μπορώ να εκφράσω και την λύπη μου για την θέσι ενός τόσο αξιόλογου ακαδημαϊκού όπως ο κ.Ήφαιστος περί του νόμου-πλαίσιο. Ο νόμος είναι κατάφωρα αντισυνταγματικός, εκτός από άκρως αντιακαδημαϊκός. Τα ψήγματα δημοκρατίας αυτά που ενσωματώνει είναι μάλλον το ..."τυράκι στην φάκα". Για αυτό και πάντοτε οι καθεστωτικοί καθηγητές και δημοσιογράφοι παράσταιναν την καθολική ψηφοφορία ως ...αντιπροσωπευτική του νέου νόμου-πλαίσιο. Για να μην πούμε περί των θέσεων που μιλούν τεκμηριωμένα για ψευδαισθήσεις αντιπροσώπευσης, πλήγμα σε φοιτητικό συνδικαλισμό, άνοιγμα σε περισσότερες πελατειακές σχέσεις κ.α. πολλά. Για ένα τέτοιο νόμο, που δεν έχει ούτε την κοινωνική συναίνεσι και που δεν πρόκειται να είχε ψηφισθή, εάν υπήρχε αστική δημοκρατία(=απλή αναλογική), πώς μπορεί κανείς να κάνει λόγο για νομιμοφροσύνη;
_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες