Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο Άδωνις και οι δεξιοί είναι υπό διωγμόν!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 01, 2008 8:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Άδωνις και οι δεξιοί είναι υπό διωγμόν!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Άδωνις και οι δεξιοί είναι υπό διωγμόν!!!

Διαβάζουμε από συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη, στον «Ελεύθερο Κόσμο», 30 Ιουνίου:

«Το 95% των δημοσιογράφων και των σχολιαστών στα ΜΜΕ της πατρίδας μας, έχει ξεκινήσει από την ΚΝΕ. Κατά συνέπεια, η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στην ελληνική κοινωνία παραμένει σήμερα τόσο ισχυρή, ώστε μόνο ό,τιδήποτε πλήττει την αριστερά, έχει δικαίωμα προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως εμείς οι δεξιοί, είμαστε υπό διωγμόν».

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς: Τις ταχυδακτυλουργίες, την επιτηδευμένη «ακροδεξιά» ανοησία ή την προσβλητική περιφρόνηση της λογικής. Μελετημένες αφοριστικές μπαρούφες που τις καταναλώνει σε αυτούς που τρέφονται με χόρτο…

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α). Οι δεξιοί, είναι υπό διωγμόν!!! Δηλαδή στην Ελλάδα κυβερνάει ο σοσιαλισμός που έχει κηρύξει πόλεμο στη «δεξιά»!!! Η κυβέρνηση, για τον Άδωνι, το «εκσυγχρονιστικό» παρακράτος και το «αριστερό» καθεστωτικό γρανάζι (ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι Δεξιά, αλλά Αριστερά!!!
Η μόνη «Δεξιά» που βρίσκεται υπό διωγμόν από τους υπηρέτες του κεφαλαίου (την αυθεντική πολιτική δεξιά) είναι ο ΛΑ.Ο.Σ., το άλλο γραναζάκι του καθεστώτος!!!
Τέτοιες χυδαίες και ανεγκέφαλες ταχυδακτυλουργίες μόνο ο Άδωνις και ο Καρατζαφέρης είναι ικανοί να μας πλασάρουν…

β). Αφού, ο μέγας αρλουμπατζής, ισοπεδώνει το κοινωνικό περιεχόμενο των πολιτικών εννοιών «Δεξιά»-«Αριστερά» εξισώνοντας τους πάντες με την Αριστερά, μας πλασάρει το άλλο «αποδεικτικό» τέχνασμα: Κυριαρχεί η Αριστερά, γιατί το 95% των δημοσιογράφων πέρασαν από την ΚΝΕ!!!
Άλλη σοφιστική αρλούμπα. Από το σοσιαλισμό πέρασε και ο Μουσολίνι!!!
Από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και από άλλους αγώνες πέρασε και το «εκσυγχρονιστικό», σημερινό δεξιότατο παρακράτος. Τους ενσωματωμένους στο σύστημα και τους μεταλλαγμένους σε νεοδεξιά ο Άδωνις τους βαπτίζει Αριστερά, επειδή κάποτε πέρασαν ή ακόμα δηλώνουν «αριστεροί». Και ο Κλίντον δηλώνει «αριστερός» και ο Σημίτης και ο Μπλερ και πολλοί άλλοι. Πού τους κατατάσσει αυτούς ο Άδωνις;
Βρε ο κόσμος όλος έγινε σοσιαλιστικός και κυβερνιέται από την «Αριστερά» και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Ευτυχώς που βρέθηκε ο Άδωνις να μας το υποδείξει…

γ).
Ξέχασε μόνο να μας πει ο κύριος αυτός ποιους προβάλλουν μανιωδώς αυτοί το 95% των δημοσιογράφων. Καθημερινά παρελαύνουν από τα «αριστερά» κανάλια της προπαγάνδας ο Άδωνις, ο Καρατζαφερης και η παρέα του. Κάθε μπαρούφα τους γίνεται πολιτικό θέαμα. Ενώ αυτοί οι «αριστεροί» (το 95%) έχουν θάψει το ΚΚΕ. Άλλες συλλογικότητες αριστερές (ρεσάλτο π.χ.) αυτές τις έχουν εξαφανίσει παντελώς…

Όταν βρίσκεσαι υπό διωγμόν σε εξαφανίζουν από προσώπου γης, όπως γίνεται με τους Αριστερούς (χθες και σήμερα) και όχι βέβαια με τους δεξιούς που απολαμβάνουν τα πάντα και ιδιαίτερα εκείνοι που φοράνε μάσκες «αριστερές».

Το να ταυτίζεις όμως τις «μάσκες» με τα αυθεντικά πρόσωπα της Αριστεράς σημαίνει ότι είσαι ένα πολιτικάντης σε διατεταγμένη υπηρεσία κατασυκοφάντησης της Αριστεράς.
Αυτό κάνει ο Άδωνις και ο ΛΑ.Ο.Σ: επιδιώκουν να συκοφαντήσουν την Αριστερά και τις αγωνιστικές παραδόσεις της βαπτίζοντας «αριστερά» τους δωσίλογους και αποστάτες της «αριστεράς», ακόμα και το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.
Αυτός είναι ο ρόλος που τους έχουν αναθέσει οι «μεγάλοι προστάτες», όργανα των οποίων είναι γι’ αυτό και τους διαφημίζουν λυσσωδώς, με ποικίλα μέσα.

Βεβαίως όλες αυτές οι «φόλες» δεν είναι χωρίς δόλιο υπολογισμό. Στοχεύουν τον κόσμο της Ν.Δ. ξύνοντας τα «δεξιά» και «αντικομουνιστικά» σύνδρομα. Οι «φόλες» τη Ν.Δ. στοχεύουν. Αυτή θέλουν να ψαλλιδίσουν. Μόνο που οι «υπολογισμοί αυτοί του ΛΑ.Ο.Σ είναι ετεροχρονισμένοι: Έχουν ξυπνήσει και οι «δεξιοί». Αντιλαμβάνονται τα «κόλπα» και νιώθουν τη δημαγωγική αγυρτεία του Καρατζαφέρη και του Άδωνι…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 02, 2008 7:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είναι οι γνωστές ανοησίες(τουλάχιστον) περί παναριστερισμού, γνωστού ....μέντορα. Κρίμα για τον Άδωνι. Σ'εμέ,προσωπικά μου έδινε άλλη εντύπωσι στην προ-ΛαΟΣ εποχή, εντύπωσι ένθερμου ιδεολόγου, και , ακόμη, σκεπτόμενου προσώπου...!

Αλλοίμονο, όμως, να έχει φτάση κάποιος να νομίζη, ότι οι (ανύπαρκτες) "δεξιές" -στην αυθεντικότητα αυτής της ιδεολογίας- αξίες είναι αυτό που ...ελλείπει σήμερα...!
_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δούλος ισοβίτης



Ένταξη: 27 Ιούν 2008
Δημοσιεύσεις: 8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 03, 2008 11:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ελάτε ρε παιδιά. Το ΛΑΟΣ είναι ένα συνοθύλευμα παλαιοχουντικών νοσταλγών της 21ης (βλέπε παλαιό ΕΠΕΝΙΤΗ Βορίδη, το γιό του ΧουντοΠλεύρη,κλπ) και φυσικά (το μεγαλύτερο ποσοστό), το κομμάτι πρώην μητσοτακικών νεοδημοκρατών που ψήφιζε Καρατζάφ,όπως άλλωστε και ο (δήθεν) "εθνικιστής" πολιτικός αρχηγός του ΛΑΟΣ. Ο ίδιος ο αρχαιολάτρης Γεωργιάδης έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι όταν ήταν φοιτητής (αρχές των 90'ς) ήταν ενταγμένος στην τότε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Άρα?? Στην ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΝΟΥ ΔΟΥ της εποχής εκείνης. Σύμπτωση?? Φυσικά και ο Καρατζάφ εκείνη την εποχή λιβάνιζε την αμερικανοκαπιταλιστική και ακραία νεοφιλελεύθερη ΝΟΥ ΔΟΥ του Μητσοτάκη, απ'το tele city του. ΛΙΒΑΝΙΖΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, που έφερε τους Αλβανούς στη χώρα μας, και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο γιά την μαζική μετανάστευση των αλλοδαπών (αργότερα φυσικά, επί Σημίτη καθιερώθηκαν οι αλλοδαποί παντού, και αποθεώθηκε αυτή η κατάσταση ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ). Λιβάνιζε το τότε καθεστώς που μας έβαλε στο Μάαστριχτ (και άνοιξε ο δρόμος γιά να μπούμε στην ΟΝΕ και στο ευρω-νόμισμα της διάλυσης, της ανεργίας και της ακρίβειας, που μας έδωσε ο Σημίτης σε ένα βράδυ. Και ξαφνικά αυτά τα κομματικά παιδάκια της ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΗΣ ΝΟΥ ΔΟΥ (με Στέφανο Μάνο, Ανδριανόπουλους, κλπ εκείνη την εποχή), γίναν οι "εθνικιστές" του ΛΑΟΣ της σήμερον.... ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΗΛΑΔΗ... και κύριε φιλαλήθη, όσον αφορά τον Γεωργιάδη, δεν υπάρχουν ιδεολόγοι, απλά κομματικά ενταγμένοι που απ'την παράταξη Μητσοτάκη, ... ξαφνικά ξυπνήσαν και γίναν εθνικιστές λέει, απ' το 2000 και μετά...και απο κεί που ήταν μόνο τέλειοι τηλε-πλασιέδες βιβλίων (φασιστικού τύπου) αρχαιοπληξίας, κατάφεραν και γίναν και.... ΒΟΛΕΥΤΕΣ. Τί ωραία ε, σαν ΒΟΛΕΥΤΗΣ να τσιμπάς και παχυλούς μισθούς και επιδόματα κάθε μήνα, ας είναι καλά ο μαλάκας ο ελληνικός λαός, και να δικαιούσαι και σύνταξη εφ'ορου ζωής, με το να γκαρίζεις σαν γάϊδαρος που του έχουν βάλει παλούκι στον πισινό είτε στα κανάλια είτε στο κυνοβούλιο. Ε, Είμαστε μαλάκες που τους ψηφίζουμε... ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΤΙΑΧΤΑ ΨΕΥΤΟΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΜΙΚΡΑ, ΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΑ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΝ,ΛΑΟΣ) γιά την Ευρ. Ένωση εργάζονται.ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Πιθανόν ο μόνος δρόμος του ΟΧΙ είναι μόνο το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή.
_________________
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα? Αποφασίστε!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 03, 2008 3:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
και κύριε φιλαλήθη, όσον αφορά τον Γεωργιάδη, δεν υπάρχουν ιδεολόγοι, απλά κομματικά ενταγμένοι που απ'την παράταξη Μητσοτάκη, ... ξαφνικά ξυπνήσαν και γίναν εθνικιστές λέει, απ' το 2000 και μετά...και απο κεί που ήταν μόνο τέλειοι τηλε-πλασιέδες βιβλίων (φασιστικού τύπου) αρχαιοπληξίας, κατάφεραν και γίναν και.... ΒΟΛΕΥΤΕΣ. Τί ωραία ε, σαν ΒΟΛΕΥΤΗΣ να τσιμπάς και παχυλούς μισθούς και επιδόματα κάθε μήνα, ας είναι καλά ο μαλάκας ο ελληνικός λαός, και να δικαιούσαι και σύνταξη εφ'ορου ζωής, με το να γκαρίζεις σαν γάϊδαρος που του έχουν βάλει παλούκι στον πισινό είτε στα κανάλια είτε στο κυνοβούλιο.

Ναι, αγαπητέ μου, εγώ δεν γνώριζα, ότι ήταν ΔΑΠ-ίτης ο εν λόγω. Απλώς, έβλεπα, ότι με κάποια ειλικρίνεια προέβαλε ορισμένες αρχαιοελληνικές αξίες σωστές.(=άμεση δημοκρατία, αριστοτελική αρετή, αφιλοχρηματία, παιδεία κ.α.) Κατά παρόμοιο τρόπο, εκτιμούσα(πολύ περισσότερο) και τον κ.Λεβέντη, όπως και τώρα βέβαια.
Βεβαίως, υπάρχουν σε αυτά τα πρόσωπα, όπως και σε άλλον γνωστό Θεσσαλονικέα δημοσιογράφο που τώρα πολιτεύεται με το ΛαΟΣ, πολλαπλές αντιφάσεις. Από την μία, π.χ., η άμεση δημοκρατία και τα δημοψηφίσματα, από την άλλη η ...θανατική ποινή(εσχάτως, τουλάχιστον), από την μία ο ζήλος για την ιστορική αλήθεια και από την άλλη η Ωγυγία και ο προκατακλυσμιαίος πολιτισμός, από την μία η φιλοπατρία και από την άλλη η πατριδοκαπηλεία και ξενοδουλεία... Απαιτείται αρκετή διακριτική δύναμι, ώστε να πάρης τα καλά...
_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 03, 2008 5:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επ! Φιλαλήθη, εδώ μπορεί να έχεις λίγο άδικο σε ένα σημείο!
Χωρίς να ασπάζομαι τις μακακίες του Άδωνιι και των άλλων Ελ-λαδέμπορων για Ελληνικό πολιτισμό του... 100.000 π.Χ. πιθανότατα υφίσταται πρόβλημα ετεροχρονολόγησης των πρωτοελληνικών πολιτισμών αλλά και γεωγραφικού προσδιορισμού των καταβολών τους.

Δηλαδή, κάπως μικρό δεν φαίνεται το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της (υποτιθέμενης) καθόδου των πρωτοελληνικών φύλων στον ελλαδικό χώρο (περί το 2000 π.Χ.???!!!) και της δημιουργίας του Μυκηναικού πολιτισμού;

Έπειτα, όταν ο μέγιστος Πλάτωνας μιλά για απώτατη προιστορία, αρχαιότητα και αυτοχθόνία των Ελλήνων, ε κάποιο μικρό έστω ψήγμα αλήθειας δεν πρέπει να έχει ο λόγος του, όσο υπερβολικά και αν ακούγονται αυτά για Ωγυγία και προκατακλυσμιαίο ελληνικό πολιτισμό;

Δυστυχώς, σε αυτές τις υποθέσεις, στο πέπλο του χρόνου και της έλλειψης αρχαιολογικών στοιχείων προστίθεται το πέπλο της (εμπορικής) σκοπιμότητας των Ελ-λαδέμπορων και της διαστρέβλωσης και γελοιοποίησης που αυτοί προκαλούν σε τέτοια ζητήματα.

Δεν νομίζω όμως αγαπητέ Φιλαλήθη, ότι η έννοια της ιστορικής αλήθειας είναι αντίθετη με μία συζήτηση περί εκ νέου χρονολόγησης της ελληνικής προιστορίας, ιστορίας και αυτοχθονίας μηδέ εξαιρουμένων της Ωγυγίας και του προκατακλυσμιαίου ελληνικού πολιτισμού.

Ας ΜΗΝ χαρίζουμε στους Ελ-λαδέμπορους και τηλεπλασιέ πεδία ανεξερεύνητης γνώσης που θα έπρεπε να αποτελούν κτήμα του λαού μας, όπως και κάθε άλλη πλήρως εξακριβωμένη πτυχή της ιστορίας του.
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 03, 2008 6:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εγώ είμαι ο παραπάνω, είχα ξεχάσει να συνδεθώ!
Επιστροφή στην κορυφή
θουθου



Ένταξη: 04 Ιούλ 2008
Δημοσιεύσεις: 8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 04, 2008 11:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γειά σας παιδιά!
Νομίζω ότι αδικείτε... Θέλετε, ή μάλλον περιμένετε, από τον Άδωνι, να εκφέρει έναν επίσημο πολιτικό λόγο, με την λογική ενός φιλοσοφικο-αξιακού λόγου. Με ποια λογική; Ήδη εδώ μέσα δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί "Ελλαδέμπορος" και "ακροδεξιός"; Άρα υπάρχουν οι κατά συνθήκην τσουβαλοποιήσεις...
Με αυτή την λογική, με την επίσημη πολιτικώς ορθή τσουβαλοποίηση, ο Άδωνις είναι ακροδεξιός, και ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα.... Με την ίδια λογική, ο αριστερισμός είναι πολιτικώς ορθός, και συνδέεται με τα νεοταξίτικα δόγματα, όπως την λαθρομετανάστευση κλπ...

Οπότε, είναι άδικο να περιμένετε επίσημο, πολιτικό λόγο, με ουσιαστική, φιλοσοφικοπολιτική επιχειρηματολογία. Γιατί απλά, όταν υπάρχει ένας τέτοιος λόγος (από οποιονδήποτε), είτε λοιδορείται, είτε αντιμετωπίζεται τηλεοπτικά ("ακροδεξιό παραλήρημα", "κουμουνιστική προπαγάνδα" κλπ...)

Το θέμα της αριστερότητας στην πατρίδα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αν κάποιος θέλει να υπερασπίζεται την αριστερότητα, πρέπει να αγωνιστεί για να πάρει αυτή την πάλαι ποτέ φιλοσοφική της δυναμική, και τον αξιακό της χαρακτήρα. Είναι άδικο να αντιδρά κάποιος που "θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερό", ενώ συγχρόνως λέει "ο ακροδεξιός Ελλαδέμπορος Γεωργιάδης". Είναι άδικο, γιατί το πρώτο χρησιμοποιεί ουσιαστική αντίδραση, ενώ το δεύτερο είναι "πολιτικώς ορθή" επιχειρηματολογία... Που σημαίνει διπλό ταμπλό. Αυτά τα άλματα ανακατεύουν χειρότερα τον πολιτικό λόγο, και ουσιαστικά δικαιολογούν την "αντιαριστερή" πολιτική επιχειρηματολογία...

Δηλαδή, με δυο λόγια... Αν δεν θέλει κάποιος τον Γεωργιάδη να χρησιμοποιεί την κατεστημένη αντιαριστερή ρητορική, μην τον αντιμετωπίζει με την κατεστημένη αντιδεξιά ρητορική.... Ο Γεωργιάδης πχ, είναι ο ιδεολογικός αντίπαλος της υγιούς αριστεράς, αλλά δεν είναι εχθρός της... Εχθροί (της "αριστεράς, αλλά και της "δεξιάς" του Γεωργιάδη) είναι η νεοταξικότητα και η πολιτικοκοιωνική αρρώστια που παραμορφώνει την ουσία των λόγων, και όσοι τα υπερασπίζονται... Σκοπός είναι να ηττηθεί η αρρώστια που μας κατατρώει, να ηττηθούν αυτοί που θέλουν να την εξαπλώσουν, ωστε να μείνει η καθαρή, ιδεολογικοφιλοσοφική αντιπαράθεση που θα πάει την κοινωνία και τον κόσμο μπροστά.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ανδρέας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 05, 2008 1:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητέ Θου Βου, επειδή εγώ είμαι από χωριό και δεν καταλαβαίνω το φιλοσοφικό σου λόγο μπορεί να μου δώσεις ένα δείγμα της δικής σου κριτικής σε αυτά που είπε ο κ. Γεωριάδης; Γιατί πάνω σε αυτά συζητάμε. Και πάνω στο συγκεριμένο παράγεται πολιτικός λόγος και πράξη.
Επίσης δεν κατάλαβε και κάτι άλλο: Τις θέσεις και το λόγο του κ. Γεωργιάδη τα κατατασσεις στους "εχθρούς" της "νεοταξικότητας"; Καλά για τους φίλους της "νεοταξικότητας", αυτοί οι "αριστεροί" μας είναι γνωστοί. Στους "εχθρούς" με μπέρδεψες.
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 10:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητέ φίλε, Θούθου, θα σου ομολογήσω κάτι. Τον Άδωνη τον είχα ψηλά στην υπόληψη μου, προτού εισέλθει στον κομματικό στίβο, αλλά και αρκετό διάστημα αργότερα. Η εκτίμηση μου προς το πρόσωπό του οφειλόταν κυρίως εις το ότι ήταν άνθρωπος νέος, ιδιαίτερα μορφωμένος, με αγνή και άδολη αγάπη για την πατρίδα. Επίσης, η αδυναμία του για τους αρχαίους συγγραφείς, από την οποία "πάσχω" κι εγώ, ύψωναν έτι περισσότερο τον Άδωνη στα μάτια μου. Μάλιστα, τον παρακολουθούσα στις τηλεοπτικές του εκπομπές χρόνια πριν ο Καρατζαφέρης ξεμυτίσει από το "νεοδημοκρατικό μαντρί".

Τότε, εκείνη την εποχή, η οποία σε πληροφορώ δεν είναι και πολύ μακρινή, ο Άδωνης ομιλούσε με μετριοπάθεια και σύνεση. Ο λόγος του ήταν λόγος ένος ανθρώπου μετρημένου, διαβασμένου και συνειδητοποιημένου. Το κυριότερο ήταν ότι αδιαφορούσε για τις κομματικές "πινακίδες" και ενδιαφερόταν για την πρόοδο την κοινωνική και την εθνική μέσα από μια διαδικασία "επανελλήνισης" των Ελλήνων, η οποία όσο ρομαντική και ανεδαφική και αν είναι δεν σε αφήνει ασυγκίνητο. Όμως, από την στιγμή σχεδόν που αποφάσισε να ενταχθεί στο κομματικό σύνολο του ΛΑΟΣ άλλαξε πρόσωπο ή προσωπείο, αν θέλεις. Εισήλθαν στο λόγο του στοιχεία πρωτόγνωρα. Ο στείρος αντικομμουνισμός, η έξαλλη συμπεριφορά εν ώρα εκπομπής, η αμετροέπεια και ο λαϊκισμός άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους σταδιακά αρχικώς και κατόπιν μονίμοποιήθηκαν στο λόγο του. Έπεσα από τα σύννεφα! Ο ρομαντικός νέος που είχα κάποτε γνωρίσει εκ του σύνεγγυς μάλιστα και ο οποίος πίστευε ότι μέσω της μελέτης των αρχαίων συγγραφέων δύναται να βελτιωθεί έστω και κατά τι η κοινωνία μας, ο μετριοπαθής και συνετός νεαρός και αυτοδημιούργητος εκδότης είχε πια μετατραπεί σε γρανάζι της κομματικής μηχανής του ΛΑΟΣ.

Μια κομματική μηχανή που παίζει και το "ακροδεξιό" και το "ενωτικό" παιχνίδι. Από την μια εκτοξεύει μύδρους κατά της Αριστεράς γενικότερα ή ειδικότερα, για να ερεθίσει τα δεξιόστροφα ανακλαστικά του σκληρού πυρήνα των ψηφοφόρων του κόμματος και από την άλλη "ρίχνει" το σύνθημα, "Όλους εμάς ενώνει η Ελλάς" και μιλά για κατάργηση των κομματικών γραμμών προκειμένου να προσελκύσει αγνούς και υγιείς πατριώτες από όλο το κομματικό φάσμα. Από την μια μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη και περιορισμό του πλουτισμού των λίγων και από την άλλη ομνύει όρκους για την πίστη του στην "ελεύθερη" αγορά. Και σοσιαλισμός δηλαδή και φιλελευθερισμός. Όλα τούτα ο πανέξυπνος και μορφωμένος Άδωνης τα ανέχεται και τα επικροτεί.

Εγώ ένας παλιός "φίλος" του ρομαντισμού του Άδωνη τί θέλεις να κάνω, πως να σταθώ απέναντί του;

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Βέγγος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 11:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε «Γιάννη Μ», μου άρεσε πολύ η ευαισθησία του κειμένου σου.
Αλλά, μάλλον, μάταια θα περιμένουμε κάποιες διευκρινήσεις από τον «Θουθου». Έκανε, ex cathedra, την ακαδημαϊκή του παράδοση στους «ιθαγενείς» και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.
Οι «εκλεκτοί» δεν δίνουν και πολλές εξηγήσεις. Δεν θα ήταν διαφορετικά, «διαφορετικοί». Και μην έχεις καμιά αυταπάτη ότι αυτοί οι «εκλεκτοί» παρακολουθούνε την πορεία ή την πολιτική του Άδωνι και του ΛΑΟΣ.
Ασχολούνται με υψηλές έννοιες, όπως «νεοταξικότητα». Αφαιρέσεις, απροσδιόριστες κοινωνικά και πολιτικά. Έτσι μπορούμε να χωρέσουμε εκεί μέσα όποιον μας καπνίσει.

Υ.Γ
Είμαι πεπεισμένος, πάντως, ότι το χιούμορ θα αρέσει στο "Θουθου"
Θ.Β.
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2008 11:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πότε ασχολούνται με αυτές τις υψηλές έννοιες, αυτοί οι "διαφορετικοί" και "εκλεκτοί" που δεν καταδέχονται ημάς τους περιφρονεμένους;

Πριν από τις οργιαστικές τελετές στις οποίες επιδίδονται πλείστες όσες οι νεοδωδεκαθειστικές οργανώσεις και κλειστοί κύκλοι του είδους αυτού ή μετά τις μασωνικού τύπου (μόνοWink τελετές όπου μηρυκάζουν τις απόκρυφες εβραικές και χαλδαικές μαγγανείες μιμούμενοι (δήθεν) τους Πυθαγόριους;

Α ρε Κατσούλα και Δημητροκάλη, οι αρχαιολάτρες σας ξεπέρασαν!
Επιστροφή στην κορυφή
θουθου



Ένταξη: 04 Ιούλ 2008
Δημοσιεύσεις: 8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 12, 2008 12:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όντως μου αρέσει το χιούμορ.... Laughing
(Επειδή είμαι φορουμάκιας, έχω συνηθίσει σε μια πιο άμεση κουβέντα, και το ".. μόλις εγκριθεί το κείμενο" με ψιλοχάλασε και μπήκα ξανά σήμερα... )

Δεν κρύβω ότι είμαι Γεωργιαδικός. Είμαι "θύμα" της προσπάθειας "επανελλήνισης" της προηγούμενης δεκαετίας... Embarassed

Πάντως θα συνεχίσω να λέω ότι αδικείτε.... Και ας ξανακατηγορηθώ ότι κάνω παράδοση... Shocked
Φίλε Γιάννη, εφόσον παρακολουθείς τον Άδωνι, (δεν τον ξέρω προσωπικά), τότε δεν μπορεί παρά να δέχεσαι ότι ο Άδωνις, έκανε μια (αναπόφευκτη) επιλογή. Έπρεπε να περάσει στην πράξη. Πού αλλού θα μπορούσε να είναι, εκτός από τον ΛΑΟΣ; Δεν μπορώ να καταλάβω την έκπληξη.

Νομίζω ότι κάνουμε ένα χαριτωμένο λάθος. Προσπαθούμε να κρίνουμε κάποιον (πχ τον Άδωνι) όχι σε σχέση με αυτά που αντιμετωπίζει, αλλά σύμφωνα με αυτά που θα περιμέναμε από κάποιον σαν αυτόν. Λοιπόν, αυτός, δεν αντιμετωπίζει την αριστερά των Ρεσάλτιστών. Αντιμετωπίζει την αριστερά του πολιτικού συστήματος, και σε αυτήν αντιδρά.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το συζητάμε, μόνο οι ιδέες του τον κατατάσσουν στα "τέρατα" του κόσμου.
Το ΚΚΕ, δεν κάνει καμιά προσπάθεια να υπερβεί την ιστορικοϊδεολογική του "ευκολία"... Όλα είναι δεδομένα. "Έχουμε 100 χρόνια ιστορίας και αγώνων, όλα είναι απαντημένα, δεν συζητάμε πράγματα που ήδη γνωρίζουμε"... Αυτός δεν είναι τρόπος για εθνική-κοινωνική-αξιακή αγωνία....

Η μπούρδα που μας τρώει εμάς τους Έλληνες, είναι η μαγκιά μας... "Είστε φασιστομεταξικοί". "Και λοιπόν, τί έχετε να αντιπαραθέσετε ενάτια στον Μεταξά, το βουλγαροΚΚΕ;".... Και αυτές οι συζητήσεις γίνονται τον 21ο αιώνα, μπροστά στα τεράστια προβλήματα που μας απειλούν...

Απλά θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση του Άδωνι. Η Ελλάδα απλά δεν έχει λύσει ακόμη τα ιστορικά της προβλήματα. Η όποια ιδεολογία είναι τρόπος θέασης, δεν είναι τα πάντα. Δεν έχουμε καν προσπαθήσει να ξεπεράσουμε τις πληγές του παρελθόντος. Όχι να ξεχάσουμε, όχι να αλλάξουμε, απλά να αποφορτιστούμε. Δεν είναι ένδειξη δημοκρατικότητας και αγωνίας το "ας ακούσουμε (αναγκαστικά) και την άποψη του ακροδεξιού, Ελλαδέμπορου, δεωδεκαθεϊστή Γεωργιάδη".... Αυτό μπορεί να ικανοποιεί την δημοκρατικότητα του ακροατή που κάνει την "δημοκρατική του παραχώρηση", αλλά ο Άδωνις που αντιμετωπίζεται έτσι, δεν σημαίνει ότι θα το δεχτεί αυτο... Ναι, χάνει το δίκιο του κραυγάζοντας, αλλά δεν μπορεί να τον κακίσει κανένας που αντιδρά έτσι...
Απλά θα αναφέρω ότι, ναι, ο λόγος του Άδωνι είναι κατεξοχήν αντινεοταξικός, όχι γιατί λέει κάτι "επαναστατικό", αλλά γιατί προσπαθεί να διαμορφώσει άποψη βασισμένη πάνω σε ιστορικοπολιτισμική λογική, και κυρίως πάνω σε αξιακά δεδομένα... Κάνει λάθος; Πολύ πιθανόν, ας το δούμε. Αλλά ο λόγος του, ή μάλλον η προσπάθειά του, δεν έχει καμιά σχέση με την αναπαραγωγή των εξουσιαστών...
Τέλος πάντων, επειδή το θέμα είναι γενικότερο, και όχι μόνο για τον Άδωνι, ελπίζω να μπορώ να "πετάγομαι" σε περισσότερες κουβέντες....
(Ελπίζω να στεριώσω εδώ παιδιά, γιατί είναι έρημος εκεί έξω....)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 12, 2008 7:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είναι μια άποψη με μια κάποια ακαδημαϊκή τεκμηρίωση.
Και με πολλά ταχυδακτλουργικά τρικ.
Ένα διανοητικό κατασκεύασμα χωρίς ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΕΛΙΟ.
Δεν θα ασχοληθούμε. Δεν θα αναλύουμε το κοινωνικο αλφάβητο των ιδεών και των πολιτικών κριτηρίων.
Αυτό μόνο: Ο Άδωνις αναιρεί όχι τη μεταλλαγμένη Αριστερά, αλλά την κοινωνική υπόσταση των ιστορικών κινημάτων της αριστεράς.
Και όποιος αποδέχεται σημερα τις "αξίες" της "ελεύθερης αγοράς" ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΟΎΝ τις κατακτημένες αξίες της ανθρωπότητας δεν είναι "αντινεοταξικός".
Εδώ βρίσκεται το ΚΡΙΤΗΡΙΟ και όχι στα λόγια του καθενός
ή στις "θεωρήσεις"...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 13, 2008 8:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα ασχοληθούμε με ιδεαλιστικές αμπελοσοφίες και ακαδημαϊκά παιχνίδια εννοιών. Ούτε φυσικά θα επιτρέψουμε να γίνει και το φόρουμ βήμα τέτοιων πλανόδιων "ανησυχιών".
Υπάρχουν οι συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ και η καθαρή ιδεολογική και πολιτική (πρακτική) θέση του Άδωνι.
Πού αναιρούν οι θέσεις και η πρακτική του το καπιταλιστικό σύστημα και τη σημερινή πολιτική του παράμετρο, τη Νέα Τάξη; Μέσα σε αυτή τη σκακιέρα δεν παίζει;
Ζητάτε την ανατροπή αυτής της κοινωνικής κατάστασης ή όχι;
Και αν ναι ποια η πρότασή σας για μια άλλη κοινωνία και πώς αυτή θα πραγματοποιηθεί;
Τόσο απλά τίθενται τα πράγματα και επιδιώκετε να τα μπερδέψετε για να μην απαντήσετε.

Αυτό είναι το ζήτημα που συζητάμε.
ΟΛΑ τα άλλα είναι υπεκφυγές και τεχνάσματα πνευματικών γυμνασμάτων...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 15, 2008 11:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Θούθου, ο Άδωνις πράγματι έκανε την επιλογή του. Είχε κάθε δικαίωμα να την κάνει. Ωστόσο, η πολιτική του αυτή επιλογή τον υποχρεώνει στην εξαλλοσύνη, στον πολιτικό ακροβατισμό, στον στείρο αντικομμουνισμό, όπως τα πρόσφατα γεγονότα μάς δείχνουν; Αν ο Άδωνις υποχρεώνεται σε μια τέτοια συμπεριφορά, τότε το αξιακό του σύστημα, το σύστημα της ελευθερίας με την αρχαιοελληνική έννοια, ακυρώνεται πανηγυρικά. Ποιος άραγε ελευθερόφρων άνθρωπος θα δεχόταν την επιβολή ιδεών με τις οποίες διαφωνεί ολοκληρωτικά, από κάποια κομματική ηγεσία; Ουδείς, νομίζω. Αν πάλι ο Άδωνις τις ασπάζεται τις ιδέες και τις συμπεριφορές αυτές τότε αναιρεί δεκάκις τα λεγόμενα του και τις "αξίες" του. Διαφωνείς; Δεν νομίζω.

Η δική μου ένσταση έγκειται όχι στο ότι εντάχθηκε στο ΛΑΟΣ, αλλά στον τρόπο με τον οποίο έκτοτε και σταδιακά άρχισε να πολιτεύεται. Αλλά, μάλλον τα κόμματα είναι εκ φύσεως "ανθρωποφάγα" και αλλοτριωτικά. Πόσοι άνθρωποι ικανοί, μορφωμένοι και ιδεολόγοι δεν λοβοτομήθηκαν, δεν αλλοτριώθηκαν και δεν αφομοιώθηκαν από αυτούς τους αδυσώπητους πολιτικούς σχηματισμούς, που λέγονται κόμματα; Μάλλον και δυστυχώς, ούτε ο Άδωνις απέφυγε την κατάσταση αυτή.

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες