Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
αποκάλυψη:η βασική αιτία του παιδικού καρκίνου!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 18, 2008 12:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: αποκάλυψη:η βασική αιτία του παιδικού καρκίνου! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλοι του Ρεσάλτο

oι πολιτικές της καπιταλιστικής λογικής έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν την ζωή από τον πλανήτη.
δεν πιστεύω ότι αυτό είναι μια απλή παρενέργεια του δυτικού πολιτισμού αλλά έχει γίνει πλέον συνειδητή επιλογή.
όπως αποκαλύπτεται από τις εγκυρότερες πηγές το συνολο σχεδόν των παιδικών καρκίνων οφείλεται στα χημικά που έχουν γεμισει τη ζωή μας.
αυτή η ωμή αποκάλυψη είνι γροθιά στο στομάχι αλλά και μια ευκαιρία να λειτουργησουμε προληπτικά ,ενημερωνοντας γνωστούς και φιλους.
κάθε παιδάκι που θα γλυτώσει από την οδυνηρότατη περιπέτεια του καρκίνου θα είναι μεγάλο κέρδος.
Παράθεση:
Βλαβερά για τον παιδικό εγκέφαλο παρασιτοκτόνα στα φαγητά


Το επιστημονικό περιοδικό Environmental Health Perspectives δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες μία νέα μελέτη σχετικά με την έκθεση των παιδιών στα παρασιτοκτόνα, που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, καθώς και στους χυμούς.

Στη μελέτη συμμετείχαν παιδιά προσχολικής ηλικίας από το Σηάτλ. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα παιδιά αυτά προκειμένου να εκτιμήσουν την έκθεσή τους στα παρασιτοκτόνα μέσω της διατροφής τους, κάνοντας τακτικούς ελέγχους στα ούρα τους.

Τα παιδιά που έτρωγαν φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας και έπιναν χυμούς από αυτά τα φρούτα είχαν 6 φορές περισσότερα υπολείμματα παρασιτοκτόνων στα ούρα τους, συγκριτικά με τα παιδιά που κατανάλωναν φρούτα, λαχανικά και χυμούς βιολογικής καλλιέργειας.

Οι ασθένειες στα παιδιά που σχετίζονται με τα παρασιτοκτόνα είναι η λευχαιμία, το μη-Hodgkin λέμφωμα και ο καρκίνος στον εγκέφαλο. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των ενηλίκων και αυτό διότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις καρκινογόνες επιπτώσεις των παρασιτοκτόνων.

Ο Δρ. Philip J. Landrigan και ο Δρ. Herbert L. Needleman εκτιμούν πως γύρω στο 80% με 90% των καρκίνων που εμφανίζονται σε παιδιά προκαλούνται από την έκθεσή τους σε καρκινογόνα που υπάρχουν στο περιβάλλον. Τα λεγόμενα «ασφαλή επίπεδα» παρασιτοκτόνων τίθενται συνήθως με γνώμονα τους ενήλικες και όχι τα παιδιά. Το παιδικό σώμα είναι πολύ μικρότερο, το ίδιο και το ήπαρ, επομένως το σώμα δεν διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις τοξίνες των τροφών.

Οι γονείς θα πρέπει να προστατεύσουν περισσότερο την υγεία των παιδιών τους και ένα καλό ξεκίνημα είναι οι βιολογικές τροφές. Το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας εξέδωσε οδηγία κανένα βιολογικό προϊόν να μην περιέχει πρόσθετες ορμόνες , αντιβιοτικά, συνθετικά παρασιτοκτόνα, ακτινοβολημένα συστατικά, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ή ανακατεργασμένα λύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία τέτοια ανάλογη οδηγία δεν υπάρχει για τις συμβατικές καλλιέργειες. Τα φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, που έχουν την μεγαλύτερη απορρόφηση παρασιτοκτόνων, είναι οι πράσινες πιπεριές, τα φασολάκια, το σέλινο, οι φράουλες, τα σταφύλια και τα ροδάκινα.

Για το λόγο αυτό, το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας προτείνει στους γονείς τις βιολογικές τροφές καθώς και το βιολογικό γάλα, αφού το κανονικό γάλα περιέχει υπολείμματα πρόσθετων ορμονών και αντιβιοτικών.

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να υιοθετήσουν οι γονείς μία τακτική πρόληψης των παιδιών τους από τον καρκίνο. Η απουσία τοξικών παρασιτοκτόνων και φυτοφαρμάκων στις βιολογικές τροφές, σε συνδυασμό με τα πρόσθετα αντιοξειδωτικά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και τα βοηθάει να καταπολεμήσουν τις παιδικές ασθένειες.


το αρχικό άρθρο εδώ:
http://www.divinecaroline.com/article/22177/52276-brain-damaging-pesticides-food

το site του Environmental Health Perspectives με πολύ υλικό επί του θέματος ,οπως αυτά:

http://www.ehponline.org/members/2005/8418/8418.html
http://www.ehponline.org/docs/2004/112-5/ss.html

http://seattlepi.nwsource.com/local/349263_pesticide30.htm

τελικά το αμερικάνικο εμπάργκο στην Κουβα,καλό έκανε μάλλον παρά κακό,καθώς γλυτωσε τους Κουβανούς από τα μεταλλαγμενα,τα φυτοφαρμακα,τα χημικά λιπάσματα,τα εντομοκτόνα και τα άλλα υποπροϊόντα των πολυεθνικών υποχρεώνοντας το κουβανικό κράτος να στραφεί προς την οργανική καλλιεργεια,τις εναλλακτικές θεραπείες,προς την προληπτική ιατρική.

γι αυτο και το επίπεδο υγείας των «τριτοκοσμικών» κουβανών είναι πολύ καλύτερο από αυτό των κατοίκων των ΗΠΑ,που τρεφονται με τις σαβούρες των Μακ Ντόναλντς και της Κόκα Κόλα και πεθαίνουν σαν τα σκυλιά αν δεν έχουν να πληρώσουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

επανέρχομαι στο αρχικό θεμα με μια εκκληση προς όλους τους φιλους του φορουμ:
ενημερώστε όσο το δυνατόν περισσότερους για την καρκινογόνο επιδραση των συμβατικών τροφών στους παιδικούς οργανισμούς.

ας αγορασουμε λιγοτερα παιχνιδια και ρούχα στα παιδιά μας.αξιζει τον κόπο να ξοδεψουμε πέντε δραχμές παραπάνω για να αγορασουμε βιολογικά προϊοντα,γλυτωνοντας έτσι τον πόνο,την ταλαιπωρία,την αναστατωση κι όλες τις μεγάλες δυσκολίες που φερνει σε ένα σπιτικό ο παιδικός καρκίνος.

_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 18, 2008 2:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Misha,πράγματι το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
Θα μπορούσες να γράψεις ένα άρθρο για το περιοδικό
του Σεπτεμβρίου;

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες