Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η οροσειρά της Γκιώνας στενάζει και ματώνει

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΒΙΟΖΩ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 09, 2008 9:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Η οροσειρά της Γκιώνας στενάζει και ματώνει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάτω από το ζυγό των κερδοσκοπικών συμφερόντων
Η οροσειρά της Γκιώνας στενάζει και ματώνει


Με τις... ευλογίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος (ΥΠΕΧΩΔΕ), Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ανάπτυξης οι μεταλλευτικές εταιρείες της Στερεάς Ελλάδας μετέτρεψαν την οροσειρά της Γκιώνας σε κρανίο τόπο[1], γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την περιβαλλοντική προστασία της ιδιαιτερότητά της («NATURA»), την βιοποικιλότητα, τη ζωή και την ασφάλεια κατοίκων και εργαζομένων.

Η βουλιμία για όλο και μεγαλύτερα κέρδη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μέτρα προστασίας και πολύ περισσότερο για έξοδα!

*
Επειδή τους βολεύει και δεν κοστίζει μέχρι στιγμής, αποθέτουν τα στείρα πετρώματα στον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής καταστρέφοντας ό,τι φυτρώνει και ό,τι κινείται[1].
*
Επειδή κοστίζει δεν παίρνουν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα σωρεία δυστυχημάτων. Το αποκορύφωμα ήταν πριν δυο μήνες όταν ένας εργάτης από την Λαμία έχασε την ζωή του σε έκρηξη.
*
Ανύπαρκτα επίσης τα μέτρα για την ηχορύπανση και την σκόνη, με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Αγίας Μαρίνας Λαμίας για τον θόρυβο και την σκόνη, που έχει κατακλείσει τα σπίτια τους, όταν εκφορτώνεται το μετάλλευμα.
*
Μέγιστο θράσος η προσπάθεια να ανοίξουν τρύπες στην οροσειρά της Οίτης ακόμη και μέσα στον Eθνικό Δρυμό! Σχεδιάζουν δε να καταστρέψουν ένα ολόκληρο χωριό!

Ποιός εγγυάται για τις προστατευόμενες περιοχές «NATURA»;

*
Μα βεβαίως και κατΆ αρχήν το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΧΩΔΕ)!! Το οποίο πρώτο και καλύτερο εκδίδει άδειες για την καταστροφή τους!
*
Ακολούθως, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το οποίο επίσης συνηγορεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας!
*
Και το Υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο πλειοδοτώντας αποδεικνύει ότι ανάπτυξη θεωρεί και την καταστροφή του περιβάλλοντος!

Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να προστατέψουμε εμείς την πληγωμένη Γκιώνα!


Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος Γκιώνας και Οίτης σε συνεργασία με περιβαλλοντικούς φορείς διοργανώνει συγκέντρωση – σύσκεψη στην Καλοσκοπή όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, φορέων, συλλογικοτήτων και ευαισθητοποιημένων πολιτών με θέμα: «Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να προστατέψουμε εμείς την πληγωμένη Γκιώνα»

Η συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί μπροστά στο Δημοτικό κατάστημα του χωριού, που είναι στην κεντρική πλατεία.

Ας είμαστε όλοι εκεί!

Το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ

Επίσης το επόμενο Σαββατοκύριακο 11 & 12 Οκτωβρίου, στην ίδια περιοχή, η περιβαλλοντική οργάνωση «ΗΛΕΣΙΟΝ» θα προσπαθήσει να εντοπίσει, χαρτογραφήσει και να τρυγήσει «άγρια» κλίματα, που έχουν επιζήσει στα βουνά Γκιώνα και Οίτη από τα αρχαία χρόνια. Τηλ συνεννόησης για συμμετοχή: 6909748808 και 6945358916 ή στην ΒΙΟΖΩ.

Την Πέμπτη το πρωί, 16 Οκτωβρίου 2008, δικάζεται η ΒΙΟΖΩ και ο Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Γιωργάκης Κωστής, γιατί εκτελώντας αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και της Διοίκησής της επιθεώρησε τα πιστοποιητικά πωλήσεων σε βιολογικές λαϊκές και είχε άποψη!

Διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της βιολογικής γεωργίας και στέλνουν τον πρόεδρο της ΒΙΟΖΩ στο Δικαστήριο!

Υποστηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας, να ελέγχουμε και να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε.




_________________

Στείλτο παντού

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", Αγ. Κωνσταντίνου 12, 10431 Ομόνοια, Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.org

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες