Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΚΕ: Νεκρή πολιτική γλώσσα και νεκρή πράξη

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 19, 2009 5:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΚΕ: Νεκρή πολιτική γλώσσα και νεκρή πράξη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΚΕ: Νεκρή πολιτική γλώσσα και νεκρή πράξη


Διαβάζουμε στο Ριζοσπάστη:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5138168&publDate=19/6/2009

«Θάβουν» την αλήθεια για τους μετανάστες.
Τι προκαλεί τα κύματα της μετανάστευσης; Ποιος φταίει; Πόσο «δογματικές», «ξύλινες» και «γενικόλογες» είναι οι αναφορές των κομμουνιστών που καταδεικνύουν τον ιμπεριαλισμό ως αιτία του φαινομένου της προσφυγιάς, και που αν δεν αντιμετωπιστεί δεν πρόκειται να υπάρξει ανάσχεση του προβλήματος;…».


Σπάνια συναντά κανείς μέσα σε μια τόσο μικρή παράγραφο τέτοια παταγώδη και πολλαπλή αυτό-αναίρεση. Πράγματι αυτή η παράγραφος επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα «ξύλινα» και γενικόλογα λεκτικά σχήματα του ΚΚΕ, τα οποία ενσαρκώνουν τη δραματική πολιτική του στειρότητα.

Και το χειρότερο, όλα τα κείμενα της ηγεσίας του ΚΚΕ δεν αντικαθιστούν απλώς την πραγματικότητα με άδειες κοινωνιολογικές αφαιρέσεις, αλλά και κηρύσσουν το «αξίωμα» της μοιρολατρίας: «Αν δεν αντιμετωπισθεί ο ιμπεριαλισμός δεν υπάρχει λύση»!!!

Ας περιμένουμε, λοιπόν, πότε το ΚΚΕ θα ανατρέψει τον ιμπεριαλισμό!!!

Ακριβέστερα, ας προετοιμαστούμε να πεθάνουμε γιατί ο ιμπεριαλισμός, με το να διαπιστώνουμε από τη θέση του γραφειοκράτη κομισάριου, ότι «αυτός είναι ο ένοχος», δεν πρόκειται να ανατραπεί ποτέ, διότι τις συμφορές που δημιουργεί τις αξιοποιεί προς όφελός του, οδηγώντας τον κόσμο στη βαρβαρότητα και όχι στο σοσιαλισμό.

Συνοπτικές παρατηρήσεις:

Πρώτη παρατήρηση: Η διαπίστωση δεν είναι εξήγηση, αλλά αντι-εξήγηση. Καταφεύγουν σε κοινοτοπίες και γενικές διαπιστώσεις όσοι αρνούνται να αντιμετωπίσουν, θεωρητικά και πρακτικά, τη συγκεκριμένη πραγματικότητα. Αυτή η στείρα σκέψη και πράξη καλύπτεται πίσω από γενικές διαπιστώσεις.

Η ηγεσία του ΚΚΕ,
σε όλα τα σοβαρά ζητήματα αντικαθιστά το ιστορικό γίγνεσθαι και τη ζωντανή πραγματικότητα με άδειες κοινωνιολογικές αφαιρέσεις του τύπου: ο καπιταλισμός φταίει, ο ιμπεριαλισμός προκαλεί τις συμφορές, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι προκαλούν την εξαθλίωση, τις μετακινήσεις των «εξαθλιωμένων» και λοιπά παρόμοια.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, αγνοεί το αλφάβητο, μάλλον δεν την συμφέρει να το θυμάται: Η πάλη των τάξεων ξετυλίγεται στο συγκεκριμένο ιστορικό πεδίο και όχι στη στρατόσφαιρα της κοινωνιολογίας και των κοινότοπων διαπιστώσεων.

Αγνοεί, αυτό το κομμουνιστικό κόμμα, το αλφάβητο της επαναστατικής πρακτικής: Η αφετηρία κάθε αγώνα δεν είναι η αφαίρεση, αλλά το συγκεκριμένο, ακριβώς γιατί οι λαϊκές μάζες ζούνε μέσα σε αυτό το «συγκεκριμένο» και όχι μέσα στα ολοέτοιμα σεχταριστικά μας καλούπια

Δεύτερη παρατήρηση: Και οι πόλεμοι και η φτώχεια και η ανεργία και το έγκλημα και οι διαστροφές και οι πωρωμένοι δολοφόνοι είναι δημιουργήματα του καπιταλισμού και θα εκλείψουν μόνο όταν γκρεμιστεί και οικοδομηθεί μια άλλη κοινωνία.

Σύμφωνα με τη λογική του ΚΚΕ δεν θα πρέπει να αγωνιζόμαστε εναντίον όλων αυτών, γιατί δεν μπορεί να λυθούν μέσα στα ιμπεριαλιστικά πλαίσια.

Ούτε εναντίον των απεργοσπαστών ή των εισαγόμενων δούλων πρέπει να αγωνιζόμαστε γιατί και αυτοί είναι θύματα του ιμπεριαλισμού και επιπλέον και εργάτες…

Ούτε εναντίον της κατοχής μας από στρατιές ξένων (στρατιωτών ή λαθρομεταναστών) γιατί και αυτές οι «στρατιές» προκαλούνται από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και είναι και εργάτες-θύματα…

Πρέπει, μάλλον να ήταν «ρατσιστής» ο Μαρξ και οι άλλοι ηγέτες του κομμουνισμού που αντιτάσσονταν σθεναρά στην εισαγωγή εργατών και τη χαρακτήριζαν «διαιώνιση της σκλαβιάς».

Πρέπει ο Λένιν να αγνοούσε τις «σοφές» διαπιστώσεις του ΚΚΕ που χαρακτήριζε τα «ανοικτά σύνορα», μέσα στον καπιταλισμό ως αντιδραστική οπισθοδρόμηση.

Εκτός και αν η ηγεσία του ΚΚΕ, λόγω των τραγικών αγκυλώσεών της, αγνοεί τι σημαίνουν τα «ανοικτά σύνορα». Δεν αφορούν μόνο το κεφάλαιο και την ισοπέδωση των εθνών-κρατών, αλλά και τα «ανοικτά σύνορα» στην εργασία, δηλαδή ανοικτά στις εισαγωγές εργατών…

Τρίτη παρατήρηση: Η ηγεσία του ΚΚΕ, βεβαίως, σκοπίμως και δολίως, το παίζει Κινέζος και έχει καβαλήσει το αλογάκι της στείρας αντι-ιμπεριαλιστικής ρητορείας. Καταναλώνει «ταξική» ρητορεία για να εξαφανίσει τα συγκεκριμένα ταξικά προβλήματα:

α). Την ισοπέδωση της εργατικής τάξης, μέσω της εισαγωγής αλλοδαπών, την άλωση κάθε πολιτικού, εργασιακού και οργανωτικού κεκτημένου της. Μια βάρβαρη ισοπέδωση της εργατικής τάξης που έχει υπονομεύσει κάθε αγώνα και έχει ισχυροποιήσει δραματικά την εξουσία του κεφαλαίου.

Με τέτοιους πολιτικούς και οργανωτικούς όρους κανένας αγώνας για την ανατροπή του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να γίνει.

Ας μας δώσει μια απάντηση σε αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ και ας αφήσει τις «ταξικές» ρητορείες…

β). Εξαφανίζει ακόμα και τον εφιάλτη της λαθρομεταναστευτικής εισβολής, με όλη τη φρίκη που αυτός συνεπάγεται, όχι μόνο στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία: Θηριώδης εγκληματικότητα, ναρκωτικά, λοιμώδεις ασθένειες, διχαστικά γκέτο, μαφιόζικες συμμορίες, «ομάδες κρούσης» του κεφαλαίου για τα τρομοκρατικά του παιχνίδια και πολλά άλλα…

Θα ανατρέψουμε τον ιμπεριαλισμό με τη διάλυση της κοινωνίας και το ρίξιμό της στα βάραθρα της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης;;;

Γιατί, η ηγεσία του ΚΚΕ καμώνεται ότι αγνοεί όλα αυτά που ζει η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός; Και το χειρότερο: εκτοξεύει εναντίον του και τους αφορισμούς για «ρατσισμό» και «εθνικισμό»!!!

γ). Αγνοεί η ηγεσία του ΚΚΕ, ότι όλα αυτά τα περί «ρατσισμού» κ.λπ είναι τα νέα ιδεολογήματα του ιμπεριαλισμού; Δεν ακούει ούτε αυτά που λέει σήμερα το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο; Και θα απαλλαγούμε από τον ιμπεριαλισμό προπαγανδίζοντας τα δικά του ιδεολογήματα, επιχρυσωμένα με «ταξικές» σάλτσες και ρητορείες;

Οι σύγχρονοι «πράκτορες» του κεφαλαίου, για να είναι πιο αποτελεσματικοί, μιλάνε «ταξικά», όπως όλοι οι μεγάλοι «πράκτορες» του ιμπεριαλισμού: Κάουτσκι και ΣΙΑ…


Τελευταία παρατήρηση: Σκοπίμως και δολίως, τέλος η ηγεσία του ΚΚΕ συγκαλύπτει τη στρατηγική και το σχεδιασμό της πλανητικής ιμπεριαλιστικής τάξης. Ότι δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα των εισαγόμενων λαθρομεταναστών-δούλων δεν είναι «αυθόρμητη», αλλά σχεδιασμένη και κατευθυνόμενη από τους μηχανισμούς του ιμπεριαλισμού.

Και εδώ η ηγεσία του ΚΚΕ κάνει τον Κινέζο για να μη μιλήσει συγκεκριμένα εναντίον του ιμπεριαλισμού και να μην αποκαλύψει τους εφιαλτικούς σχεδιασμούς του για την άλωση και αποκτήνωση των εθνικών κοινωνιών.
Κατά τα άλλα καταναλώνει, θορυβωδώς, αντι-ιμπεριαλιστικές ρητορείες. Μιλάει στα λόγια εναντίον του ιμπεριαλισμού και στην πράξη αποτελεί το ιδεολογικό και πολιτικό του ρόπαλο.

ΓιΆ αυτό ο ελληνικός λαός του γυρίζει ανοικτά και επιδεικτικά την πλάτη. ΓιΆ αυτό συντηρούνται και τα τυχοδιωκτικά σχήματα, τύπου ΛΑ.Ο.Σ και ΣΙΑ…




Υ.Γ.

Για να καταλάβει κανείς όλο το γελοίο των μοιρολατρικών «θεωρημάτων» της ηγεσίας του ΚΚΕ, φέρνουμε ένα παραστατικό παράδειγμα.
Ο ληστής που εισβάλει σε ένα σπίτι είναι και αυτός ένα εξαθλιωμένο θύμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Θα έπρεπε, λοιπόν, σύμφωνα με τη «λογική» του ΚΚΕ, το θύμα της ληστείας όταν βρεθεί μπροστά στην καραμπίνα του θύματος-ληστή, να τον κοιτάξει με συμπάθεια και να αναφωνήσει: «Όταν γκρεμιστεί ο καπιταλισμός όλα θα φτιάξουν»!!!
Αυτό διδάσκει η ηγησία του ΚΚΕ στον ελληνικό λαό: «Ξέχνα την πραγματικότητα που ζεις από τους λαθρομετανάστες εισβολείς. Μάθε, γιατί το αγνοείς, ότι θύματα του ιμπεριαλισμού είναι και δεν υπάρχει λύση, αν δεν ανατραπεί ο καπιταλισμός»!!!
Ευτυχώς, οι λαοί δεν ακολουθούν τέτοιες κατηχήσεις…





_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



Ένταξη: 08 Ιούν 2009
Δημοσιεύσεις: 23
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 27, 2009 12:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΚΕ: ΠΟΡΕΙΑ …ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΛΑΟ
Θα ήταν προτιμότερο το ΚΚΕ να είχε εγκαταλείψει τον πεισματικά αυτοκτονικό του προσεγγισιακό μονόδρομο στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Κι αυτό γιατί θα ήταν ωφελιμότερο – πριν απ όλα για το ίδιο αλλά και για τις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί, αλλά γιατί όχι και για τον ελληνικό λαό ευρύτερα - να μην παραδίδεται η πολιτική του πρακτική στις αυθαίρετες θεωρητικές λαθροχειρίες στελεχών που έχουν αποκοπεί από την πραγματικότητα, ούτε και κοντόφθαλμων επιλογών που αντιμετωπίζουν με καιροσκοπισμό τους συσχετισμούς σε κάποιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η εποχή που μπορούσε κανείς να κάνει το καθημερινό του νταλαβέρι στην πολιτική με επιλεκτική – παραμορφωτική τσιτατολογία, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Το ίδιο ανεπιστρεπτί έχει περάσει και η εποχή που οι «πολιτικές» προτάσεις πετάγονταν σαν σαπουνόφουσκα, αρκεί να είχαν ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό. Να χτυπάνε φιλικά τους κάθε λογής «δυστυχισμένους» στην πλάτη.

Σήμερα η πολιτική οφείλει να πείθει…
Οφείλει να αντιστοιχίζεται με την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια…
Οφείλει να μην παραβλέπει και κατά συνέπεια να μην προσπερνά τις παράπλευρες παραμέτρους που συνθέτουν το συνολικότερο πρόβλημα…
Οφείλει να μη χαρακτηρίζεται από κοινωνική υπεροψία…
Όπως οφείλει να μην παρασύρεται στη λογική του κοινωνικού ισοπεδωτισμού, άκριτα, αβασάνιστα, εύκολα, ανέξοδα και φυσικά παπαγαλίζοντας το γνωστό φάρμακο «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» που συνίσταται στην εύκολη διέξοδο της πληρωμής των πάντων από το …μεγάλο κεφάλαιο.

Διότι όταν μια πολιτική επεξεργασία και κατ επέκταση μια πολιτική πρακτική που εκπορεύεται από αυτήν, παραβλέπει όσα είναι ανεπίτρεπτο να παραβλέπονται και αποδέχεται όσα οφείλει τουλάχιστον να φιλτράρει γνωσιολογικά πριν τα αποδεχτεί, τότε είναι καταδικασμένη να μη γίνεται κτήμα αυτών στους οποίους απευθύνεται, να προκαλεί θυμό, αγανάκτηση, οργή και απόρριψη. Κι αυτό είναι κατάντια και για την πολιτική επεξεργασία αλλά και για την πολιτική πρακτική.

Στις μέρες μας το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δεν είναι το προσωπικό πρόβλημα του μεμονωμένου «δυστυχισμένου» το οποίο οφείλουμε να προσεγγίσουμε με συμπάθεια, και με αποκλειστικό δεδομένο την κοινωνική του καταβολή.

¶λλωστε κανείς δεν αμφισβητεί τη δυστυχία του μεμονωμένου μετανάστη, όπως και κανείς δεν έχει την αυταπάτη πως κάποιος αντίστοιχος Σομαλός Βαρδινογιάννης πήρε των ομματίων του ένα βράδυ και έφτασε κακήν κακώς στην Ελλάδα για ν αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στις μέρες μας έχει εκ των πραγμάτων μια πολυσύνθετη διάσταση που και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μη την παραβλέπει, αλλά και το κομμουνιστικό κόμμα είναι ανεπίτρεπτο να την προσπερνά.

Είναι πρόβλημα πριν απ όλα πολιτικό. Και ως τέτοιο είναι και πολύ καλά οργανωμένο. Είναι πρόβλημα κατασκευασμένο από την πλέον επικίνδυνη συνταγή των νεοταξικών εργαστηρίων με ξεκάθαρα συστατικά, με πολύ συγκεκριμένο ρόλο, είναι πρόβλημα «ζωντανό», πρόβλημα που «δουλεύει», πρόβλημα που το έστησαν οι νεοταξικές επιλογές όχι φυσικά διότι ξαφνικά ασπάστηκαν το μαρξισμό και τις διεθνιστικές του προσεγγίσεις.

Είναι πρόβλημα κοινωνικό. Όχι απλά γιατί η ελληνική κοινωνία καλείται να μοιραστεί αυτό που έτσι κι αλλιώς δεν της περισσεύει, αλλά πριν απ όλα γιατί αυτή η ελληνική κοινωνία δηλητηριάζεται. Οι ραγδαίοι ρυθμοί διόγκωσης του μεταναστευτικού προβλήματος, η βίαια αλλοίωση της καθημερινότητας και των πολιτισμικών συνηθειών της, και η δραματική αλλοίωση της ίδιας της σύνθεσης των φτωχών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων στις απλούστερες καθημερινές δραστηριότητες, δεν αποτελεί διαδικασία αποδεκτή στους κοινωνιολογικούς κανόνες. Κι αυτοί οι κανόνες έχουν φυσικές καταβολές…

Αυτοί οι κανόνες δεν ορίστηκαν από μας…
Σ αυτούς τους κανόνες οι κοινωνίες δεν παρεμβαίνουν…
Δεν μπορούν να παρέμβουν στους νόμους της ζωής.

Κι όποιος επιχειρήσει να τους περιφρονήσει αυτούς τους νόμους, αργά η γρήγορα τον εκδικούνται. Και στην εκδίκησή τους είναι αμείλικτοι.

Είναι πρόβλημα κατευθυνόμενης εισβολής. Είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου. Οι εκατοντάδες χιλιάδες των «δυστυχισμένων», μαζί τους και οι λαθρέμποροι που δηλώνουν ακόμα και αυτοί δικαιούχοι πολιτικού ασύλου όταν συλλαμβάνονται, δεν είδαν ξαφνικά την Ελλάδα στον ύπνο τους ως γη της επαγγελίας. Δεν είναι η Ελλάδα η γη της επαγγελίας. Είναι η χώρα με τα ανοικτά σύνορα, είναι η χώρα με τις απίστευτες ανοχές στην παραβατικότητα, είναι η χώρα που ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει. Είναι η χώρα που η μάζα των λαθρομεταναστών θα αυθαιρετεί και αυτό θα είναι το τίμημα που τους εξασφαλίζουν με την ανοχή μας, εκείνοι που σχεδιασμένα και οργανωμένα τους κατηύθυναν εδώ γιατί ξέρουν να σχεδιάζουν, να οργανώνονται, να βλέπουν την επόμενη μέρα, να έχουν εθνική πολιτική και να την προωθούν και να μην παραμυθιάζονται εργατολαγνώντας.

Πως είναι λοιπόν δυνατόν όλα τούτα να μην τα αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ?

Πως είναι δυνατόν να επικαλείται μονόπλευρα την ιστορική εμπειρία προκειμένου ν αποδείξει πως … «όσο θα χειροτερεύει η θέση των μεταναστών, όσο αυτοί θα μετατρέπονται σε μια μάζα σκλάβων χωρίς κανένα στοιχειώδες δικαίωμα, όσο θα αυξάνει η εκμετάλλευσή τους, τόσο θα χειροτερεύει και η θέση των Ελλήνων εργατών. Αυτό δείχνει η ιστορική εμπειρία και η πρόσφατη πείρα, παγκόσμια και ντόπια. Να, γιατί είναι καθήκον πρώτης γραμμής, οι μετανάστες από μοχλός πίεσης της εργοδοσίας σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργατών να γίνουν δύναμη αντίστασης μέσα στο εργατικό κίνημα, δύναμη πάλης με κοινούς στόχους και επιδιώξεις.»…
…και να εθελοτυφλεί στην δραματικά επιβεβαιωμένη ιστορική εμπειρία μέσα από την οποία προκύπτει πως… ποτέ και πουθενά οι μειονότητες - πολύ περισσότερο οι κατασκευασμένες σε σκοτεινά εργαστήρια μειονότητες - δεν απετέλεσαν γέφυρα φιλίας αλλά πηγή και εστίες έντασης και αιματοκυλίσματος των λαών?

Τι έδειξε η εμπειρία του Κοσσόβου με την αυτονομία των Αλβανών στα πλαίσια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας?

Τι εξυφαίνεται στη Βοσνία σήμερα???

Πως οραματίζεται ο νέο-οθωμανισμός το αύριο στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια???

Ποια η στρατηγική του???

Ποια τα εργαλεία που χρησιμοποιεί???

Ποιες οι γενικότερες στοχεύσεις του???

Με επίθεση αμφιλεγόμενης ιδεολογικής καθαρότητας θα αντιπαρατεθούμε σ όλα τούτα???

Τι έδειξε η εμπειρία της Σοβιετικής Ένωσης που την επόμενη μέρα της εξάλειψης του σοσιαλιστή χωροφύλακα διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη???

Εχει άραγε συναίσθηση το ΚΚΕ ότι στις νεοταξικές επιλογές και προτεραιότητες, δεν υπάρχει μόνο κεφάλαιο και εργασία αλλά και ύπουλοι σχεδιασμοί που οφείλει να μην παραβλέπει???

Πως είναι δυνατόν για το ΚΚΕ να υπάρχουν μόνο τα αθώα θύματα του Ιμπεριαλισμού και τίποτε περισσότερο???

Κανένα σχέδιο οργανωμένο δεν βλέπει το ΚΚΕ???

Καμία υγιή φωνή αντίδρασης του απλού καθημερινού ανθρώπου δεν ακούει???

Καμία αλλαγή προς το δραματικότερο δε διακρίνει στην καθημερινότητα των πόλεων που έχουν κατακλύσει τα …θύματα του Ιμπεριαλισμού???

Ποια εργατική τάξη έδωσε το δικαίωμα στο ΚΚΕ να απεμπολεί με πλαστά ιδεολογήματα τον εθνικό της χαρακτήρα και να τον παραδίδει βορά στις λυσσαλέες επιδιώξεις του νεοταξικού … «διεθνισμού»???

Σε τι λοιπόν διαφωνεί σήμερα το ΚΚΕ αναφορικά με τη μεταναστευτική πολιτική, από τις γενικότερες επιλογές που προωθεί η πολιτική εξουσία της αστικής τάξης???

Τα πολιτικά λάθη του ΚΚΕ ήταν πολλά.

Οι αγωνιστικές του παραδόσεις και το αγωνιστικό του παρελθόν και παρόν, δεν είναι δυνατόν ν αποτελεί μόνιμα και διαχρονικά το πλυντήριο των λαθών του.

Οι ιστορία έδωσε πολλές φορές ευκαιρίες για συγνώμες και η υπομονή της έχει εξαντληθεί. Αυτή τη φορά περιθώρια για συγνώμες δεν υπάρχουν γιατί το πρόβλημα αγγίζει με τρόπο δραματικό το σύνολο του ελληνικού λαού, αποκτά διαστάσεις εθνικού προβλήματος, λειτουργεί ως καταλύτης για εξελίξεις δυσάρεστες σε κατεύθυνση αντεθνική – κατάφωρα μειοδοτική – και αυτό το λάθος δεν είναι διατεθειμένος κανείς να το συγχωρήσει.

Οι κορώνες που εκτοξεύονται για το δηλητήριο που χύνει το κόμμα του Καρατζαφέρη αναδεικνύοντας το λαθρομεταναστευτικό, δεν πείθουν κανέναν πια.

Αν το ΚΚΕ δεν θέλει να καπηλεύονται άλλοι τα ζητήματα που αγγίζουν με τρόπο δραματικό το σύνολο του ελληνικού λαού, ας αναλάβει το ίδιο τις ευθύνες του απέναντι σ όλα τούτα.

Το ζωτικό χώρο που άφησε το ΚΚΕ αξιοποιούν άλλοι και κάνουν σημαία το πρόβλημα.

Πολιτική σύντροφοι του ΚΚΕ δεν γίνεται με ανέξοδες μπουρδολογίες.

Είναι εύκολο να προτείνεις «πακέτο ανθρώπινων παροχών» για τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών που κατακλύζουν τη χώρα, αλλά όλα αυτά έχουν κόστος.

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να προτείνεται να το πληρώσουν οι ασφαλιστικές μου εισφορές???

Ποιος σας είπε ότι το μεγάλο κεφάλαιο έγινε μεγάλο και περίμενε τους φωστήρες της πολιτικής σκέψης να του πουν ν ανοίξει το πορτοφόλι του για να χρηματοδοτήσει την υγεία, την εκπαίδευση και την κοινωνική πολιτική για εκατομμύρια λαθρομετανάστες???

Πόσο αφελής μπορεί να είναι κανείς για να μη βλέπει πως το μεγάλο κεφάλαιο τους θέλει για να σπάει τα μεροκάματα και την ασφάλιση και όχι για να τους προσφέρει ανθρώπινες κοινωνικές παροχές???

Η μήπως όταν ΘΑ κάνουμε σοσιαλισμό ΘΑ το υποχρεώσουμε να ξεπαντελονιαστεί και να πλερώσει???

Θα αναλάβει να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα το ΚΚ Μπαγκλαντές??? (διότι έτσι θα έχει μετονομαστεί το ΚΚΕ αν γινόταν αποδεκτή από το λαό η καταστροφική πολιτική του για το λαθρομεταναστευτικό).

Να μη περιφρουρηθούν τα σύνορα σύντροφοι???
Επειδή δηλαδή στα πλαίσια του ΝΑΤΟ η χώρα κατέστη ξέφραγο αμπέλι ακόμα και με τούρκο διοικητή στη Λάρισα, θα πρέπει να κατεβάσουμε ακόμα και τα παντελόνια στο …Μπαγκλαντές και να προμηθευτούμε και καλής ποιότητας βαζελίνη???

Να μη λειτουργήσει η αστυνομία με επιχειρήσεις σκούπα σύντροφοι???
Εχει κάποιος που είναι νόμιμος να φοβηθεί το παραμικρό από την όποια επιχείρηση σκούπα???

Να δώσει η ελληνική πολιτεία χαρτιά σ όλους όσους δεν έχουν λέτε για να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη…
Στη βάση ποιάς λογικής να δώσει χαρτιά???
Οι ίδιες οι χώρες προέλευσής τους δεν τους αναγνωρίζουν ως υπηκόους τους.

Η Ελλάδα δηλαδή πρέπει να στήσει βιομηχανία έκδοσης πιστοποιητικών στη βάση της λογικής του …. "καλημέρα σας είμαι ο Μήτσος απ τη Σομαλία και θέλω ταξιδιωτικά έγγραφα???"

Συγκεντρωθείτε γιατί και η επιπολαιότητα έχει και τα όρια της.

Κι αυτή η πολιτική δεν είναι απλά επιπόλαια πολιτική.

Είναι μια πολιτική που καθίσταται και εθνικά επικίνδυνη - ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις - κι αυτό ο ελληνικός λαός δε θα σας το συγχωρήσει.

Το πρώτο χαστούκι ήρθε στις ευρωεκλογές αλλά δεν το …ακούσατε.

Η χαριστική βολή έρχεται οσονούπω αν δεν αντιληφθείτε πως δεν υπάρχει χώρος πια στην Ελλάδα για καιροσκοπική πολιτική.

Οι ψήφοι κάποιων μεταναστών σε κάποια σωματεία, δεν είναι τίμημα ικανό.

Είναι πολύ φτηνό να ξεπουλάει κανείς για κάτι τέτοιο την Ελλάδα.
Και γίνεται εμετικό όταν σ αυτό το παζάρι μπαίνει σήμερα το ΚΚΕ που τα μέλη και τα στελέχη του έχυσαν αίμα για την Ελλάδα.

Τις μπουρδολογίες για ενδυνάμωση του κινήματος από την ένταξη των μεταναστών σ αυτό κανείς δεν τις παίρνει στα σοβαρά ούτε κι εσείς που τις μοστράρετε.

Όσο για την όψιμη επιστράτευση των θρησκευτικών σας αντανακλαστικών, θα προτιμούσαμε να την δούμε να εκδηλώνεται όταν βεβηλώνονται εκκλησίες. Θα προτιμούσαμε να τη δούμε για τη Χάλκη, για την Αγιά Σοφιά, για τα ελληνικά μοναστήρια που καπηλεύονται Σκοπιανοί και Βούλγαροι για να προβάλλουν πολιτισμό και ιστορία κάνοντας μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, και όχι για το τζαμί στην Αθήνα.

Γι αυτό παλεύαμε χρόνια ολόκληρα για τον Ελαιώνα???
Για να έρθει σήμερα η ηγεσία του ΚΚΕ και να πλειοδοτεί στο αίτημα για τζαμί σε μια περιοχή που ανήκει στο λαό της Αθήνας, στους πολίτες αυτής της χώρας???

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Αυτή την καταστροφική πολιτική που τη μοστράρετε ως διεθνισμό, την έκανε διεθνιστική παντιέρα πριν από σας η νέα τάξη.

Αν δεν την απορρίψετε ζητώντας ξεκάθαρη συγνώμη απ αυτό το λαό, τότε το τέλος του κατήφορου θα είναι ο πάτος, και η ηγεσία του ΚΚΕ αποκομμένη από το λαϊκό αίσθημα θα παραδέρνει στην απομόνωση και στο σεχταρισμό κι αυτή η μέρα δε θα αργήσει να έρθει.

Τους κακώς νοούμενους εθνικιστές δε τους τροφοδοτούν τα ακραία συνθήματα όπως λαθεμένα αντιλαμβάνεστε αλλά η ατολμία και τα μασημένα λόγια των νεόκοπων «προοδευτικών» αναζητήσεων. Αυτά είναι που αφήνουν ζωτικό χώρο στον εθνικισμό.

Η άλλη λύση είναι να ξαναρίξετε μια ματιά στον εθνομπολσεβίκο Μαρξ, που με σαφέστατο τρόπο προέτρεπε το προλεταριάτο να υψωθεί σε εθνική τάξη και να συνταχτεί σε έθνος ««Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορεί κανένας να τους πάρει εκείνο που δεν έχουν. Κι όμως, μια που το προλεταριάτο πρέπει πριν από όλα να πάρει την πολιτική εξουσία, να υψωθεί σε ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΞΗ και να ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ακόμα σε ΕΘΝΟΣ, μένει και το ίδιο ακόμα ΕΘΝΙΚΟ, όχι βέβαια και με το νόημα που δίνει στη λέξη η αστική τάξη» (κομμουνιστικό μανιφέστο).

Να ξαναρίξετε μια ματιά στον εθνομπολσεβίκο Λένιν που σαφέστατα δήλωνε πως: «Μπροστά στην κατάσταση αυτή, μπροστά στην ανήκουστη διάδοση των διαστρεβλώσεων του μαρξισμού, καθήκον μας είναι πριν απ όλα να αποκαταστήσουμε την αληθινή διδασκαλία του μαρξισμού για το κράτος...» ( Λένιν, «Κράτος και Επανάσταση»).

Ίσως αυτό σας βοηθήσει να εγκαταλείψετε το … «διεθνισμό» του κεφαλαίου.

Να τον εγκαταλείψετε και να επιστρέψετε στον προλεταριακό διεθνισμό που τίποτε κοινό δεν έχει με τη διεθνιστική σούπα.

Οι κλασικοί έκαναν πολιτική... δεν έφτιαχναν ανάλατα τουρλού με τους λαούς και τους ανθρώπους.

Εκτός πια κι αν πιστεύετε πως ήρθε η νέα τάξη για να καταργήσει τα σύνορα, τα έθνη και τις διαφορές, με τη συνταγή της διεθνιστικής σούπας που ετοίμασε πριν από μας και για λογαριασμό μας.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος….

Και μη φοβάστε το πήδημα …στο κενό.
_________________
Κ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 27, 2009 1:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο σκουπιδοτενεκέ των νεκρών εγκεφάλων.



Διαβάζουμε από το φίλο Κυριακόπουλο:

«Πώς είναι δυνατόν να επικαλείται μονόπλευρα την ιστορική εμπειρία προκειμένου ν αποδείξει πως:


«όσο θα χειροτερεύει η θέση των μεταναστών, όσο αυτοί θα μετατρέπονται σε μια μάζα σκλάβων χωρίς κανένα στοιχειώδες δικαίωμα, όσο θα αυξάνει η εκμετάλλευσή τους, τόσο θα χειροτερεύει και η θέση των Ελλήνων εργατών. Αυτό δείχνει η ιστορική εμπειρία και η πρόσφατη πείρα, παγκόσμια και ντόπια. Να, γιατί είναι καθήκον πρώτης γραμμής, οι μετανάστες από μοχλός πίεσης της εργοδοσίας σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργατών να γίνουν δύναμη αντίστασης μέσα στο εργατικό κίνημα, δύναμη πάλης με κοινούς στόχους και επιδιώξεις.»…».

Φίλε Κυριακόπουλε ούτε «μονόπλευρη ιστορική εμπειρία» υπάρχει.

Αυτά που λέει το γραφειοκρατικό κατεστημένο του ΚΚΕ στερούνται κάθε ιστορικής εμπειρίας, κομμουνιστικής θεωρίας και πρακτικής.


Αλλοιώνουν και αναθεωρούν βάναυσα όχι μόνο τη μαρξιστική θεωρία, όχι μόνο τη συνολική ιστορική εμπειρία, αλλά και αποσπασματικές εμπειρίες (μονόπλευρες).

Ας μας προσκομίσει, έστω και μια «εμπειρία», που η εισαγωγή εργατών, ιδιαίτερα σε καταστάσεις κρίσης και παρακμής του καπιταλισμού, να λειτούργησε υπέρ της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

Κάθε εισαγωγή εργατών λειτουργεί σαν απεργοσπαστική μηχανή εναντίον των εργατών, κάθε εισαγωγή στρατιών σε καθεστώς ανεργίας καταλύει την αγορά εργασίας, κάθε εισροή ξένης εργασίας ισοπεδώνει τα συνδικαλιστικά, πολιτικά και οργανωτικά μετερίζια αγώνα της εργατικής τάξης και ρίχνει το οργανωμένο εργατικό κίνημα σε καταστάσεις αγέλης και δουλείας.

Η εισαγωγή δούλων επεκτείνει τη δουλεία στο σύνολο της εργατικής τάξης, αποτελεί, όπως ξεκάθαρα υπογράμμισε ο Μαρξ, «διαιώνιση της δουλείας».

Ιδιαίτερα, σήμερα, αυτή η μαζική εισαγωγή και εισροή δούλων είναι εφιάλτης και τινάζει στον αέρα κάθε συνθήκη αγώνα και ταξικής, πολιτικής υπόστασης της εργατικής τάξης.

Αυτό δεν μπορούν να το διακρίνουν ΜΟΝΟ οι εντελώς ανεγκέφαλοι και ηλίθιοι και τα επιδοτούμενα ιδεολογικά-πολιτικά πρακτορεία της Νέας Τάξης.

Η παραπάνω παράγραφος του ΚΚΕ
αποτελεί ένα αυθαίρετο κατασκεύασμα, έξω από κάθε εμπειρία και ιστορία, έξω από κάθε μαρξιστική θεωρία. Είναι ένα ψεύδος χοντροκομμένο χωρίς ίχνος θεωρητικής, αλλά και μερικής εμπειρικής αλήθειας.

Σήμερα καταντάει μια θηριώδης απάτη και μια ξετσίπωτη και αποτρόπαια δήλωση ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ της κομμουνιστικής θεωρίας και πρακτικής και ΥΠΟΤΑΓΗΣ στο κεφάλαιο, στα ιδεολογήματά του και τους εφιαλτικούς σχεδιασμούς του: Ένα χυδαίο σόφισμα απάτης και υποταγής στο σύστημα.

Δεν αποκαλύπτει μόνο ότι ο εγκέφαλος του ΚΚΕ είναι σκουπιδοτενεκές, αλλά και ότι είναι «ρυθμισμένος» με το ρολόι του ιμπεριαλισμού…




_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 27, 2009 5:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ταχυδακτυλουργικά τρικ


Φυσικά για να παρακάμψει το πρόβλημα η ηγεσία του ΚΚΕ ταχυδακτυλουργικά το εξαφανίζει και προκαλεί τη νοημοσύνη μας.

Σε αυτές τις αράδες κρύβεται όλη η ταχυδακτυλουργική απάτη:

«όσο θα χειροτερεύει η θέση των μεταναστών, όσο αυτοί θα μετατρέπονται σε μια μάζα σκλάβων χωρίς κανένα στοιχειώδες δικαίωμα, όσο θα αυξάνει η εκμετάλλευσή τους, τόσο θα χειροτερεύει και η θέση των Ελλήνων εργατών…»

ΟΙ Στρατιές σκλάβων εισάγονται, ακριβώς για να μετατρέψουν και τους Έλληνες εργάτες σε σκλάβους και να ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά την εργατική τάξη και την ελληνική κοινωνία.


Πάνω σε αυτή τη συγκριμένη πρακτική του διεθνούς κεφαλαίου και τις ορατές και δια γυμνού οφθαλμού εφιαλτικές της επιπτώσεις σιγή ιχθύος.


Μιλάει γενικά και αξιωματικά (αφαιρετικά) ότι όσο θα υπάρχει μάζα σκλάβων θα ρίχνει τους πάντες στην σκλαβιά, αλλά για αυτή την ογκώδη μάζα των εισαγόμενων σκλάβων δεν βγάζει άχνα. Και το χειρότερο τη νομιμοποιεί και τη συγκαλύπτει με ταξικά, ξύλινα σχήματα εναντίον της σκλαβιάς.

Δεν κάνει κανένα αγώνα
εναντίων των κεφαλαιοκρατικών διαδικασιών της σκλαβιάς, αντίθετα αποδέχεται και νομιμοποιεί τη σκλαβιά με δεκάρικους, κοινότυπους λόγους κατά της σκλαβιάς.

Κοροϊδεύει και εξαπατά, όμως, ξετσίπωτα και κυνικά τον ελληνικό λαό.


Ποιος αγώνας μπορεί να γίνει όταν έχουν διαλυθεί τα πάντα με τα πλήθη των σκλάβων;
Ποια δικαιώματα μπορεί να κατακτηθούν μέσα σε ένα πλαίσιο αποδόμησης των πάντων και όταν το κεφάλαιο έχει στρατιές εφεδρειών από λαθρομετανάστες ή και νόμιμους δούλους;

Τι έχει δείξει και η πρόσφατη εφιαλτική εμπειρία:
ότι με μοχλό τις εισαγόμενες στρατιές αλλοδαπών καταλύθηκαν τα πάντα. Ούτε στοιχειώδεις μορφές αγώνων δεν μπορούν να γίνουν.

Οι Έλληνες εργάτες και κυρίως τα πιο πρωτοπόρα και συνειδητά τμήματα της εργατικής τάξης έχουν καρατομηθεί τελείως και έχουν αντικατασταθεί με δούλους.

Με ποια συνδικαλιστικά, πολιτικά και οργανωτικά κύτταρα θα κάνεις αγώνα;

Και πώς θα διεκδικήσεις και τα πλέον στοιχειώδη ή θα κινητοποιήσεις τους αλλοδαπούς εναντίον της ανεργίας π.χ. όταν η αγορά εργασίας έχει πλημμυρίσει από ένα τεράστιο όγκο εφεδρικού στρατού, χωρίς ίχνος όχι μόνο πολιτικής, ταξικής συνείδησης, αλλά ούτε και συνδικαλιστικής.

Με ταχυδακτυλουργικά τρικ και «ταξικές» αφαιρέσεις το ΚΚΕ εξαπατά τον ελληνικό λαό, για να καλύψει την πολιτική του αχρειότητα: Την προδοσία κάθε ιερού και οσίου και την πλήρη υποταγή του στις ιμπεριαλιστικές λειτουργίες.

ΓιΆ αυτό δεν μιλάει ΚΑΘΟΛΟΥ για τις συγκεκριμένες αυτές λειτουργίες της εισαγωγής δούλων και αναθεματίζει απλώς τη δουλεία. Αποδέχεται και ευλογεί τη δουλεία, γίνεται ιδεολογικός ροπαλοφόρος αυτής της δουλείας με το οπλοστάσιο του ιμπεριαλισμού (αντιρατσισμός κ.λπ) και ταυτόχρονα μιλάει γενικά εναντίον της δουλείας και των απάνθρωπων συνθηκών!!!


Το γραφειοκρατικό κατεστημένο του ΚΚΕ ασπάστηκε ενθέρμως όλες τις ντιρεκτίβες των «Ιών» και ΣΙΑ.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες