Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΦΑΚΕΛΟΣ: Θάλεια Δραγώνα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 31, 2009 11:52 am    Θέμα δημοσίευσης: ΦΑΚΕΛΟΣ: Θάλεια Δραγώνα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φάκελος: Θάλεια Δραγώνα



Εν ριπή οφθαλμού το πανεπιστημιακό ιερατείο έσπευσε όχι μόνο να συμπαρασταθεί στην εκλεκτή επιδοτούμενη του Σόρος, Θαλεια Δραγώνα, αλλά και να εμφανίσει το μαύρο ως άσπρο:

α). Ότι ο πόλεμος για την επιδοτούμενη «επιστήμονα» έχει κηρυχτεί από την «ακροδεξιά»…

β). Ότι ασκείται μια κακόπιστη, σπερομολογική πολεμική στη Δραγώνα αλλοιώνοντας τις «επιστημονικές» της απόψεις!!!

Φυσικά δεν παρέθεσαν ούτε ένα παράδειγμα που να αποδεικνύει την αλλοίωση των απόψεων της κ. Δραγώνα.

Σε τέτοια αναπόδεικτα, αφοριστικά και ισοπεδωτικά ουρλιαχτά περιορίζονται οι «επιστήμονες» της νέας, επιδοτούμενης «Ιεράς Εξέτασης».

Εδώ διαπράττονται ιστορικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της χώρας μας και οι «επιστήμονες» σιωπούν σκανδαλωδώς!!!

Για το μέλος της συντεχνίας του ιερατείου τους άστραψαν και βρόντηξαν.

Είναι τόσο καλοαναθρεμμένη η «ευαισθησία» τους
από τα σκανδαλώδη καθεστωτικά προνόμια (οικονομικά και κοινωνικά), που δεν είναι σε θέσει να αντιληφθούν την αηδία που προκαλούν στον ελληνικό λαό. Γλοιωδέστατοι οικότροφοι του καθεστώτος και των χρηματιστηριακών ιδρυμάτων της διεθνούς φρίκης ξεσηκώνονται, σαν αστραπή, όταν θιγούν τα ιερά και τα όσια τους: Τα αφεντικά που τους ταϊζουν με πακτωλούς χρημάτων και οι άθλιες υπηρεσίες που επιτελούν…

Πάντα στην ιστορία τα ακαδημαϊκά κατεστημένα ήταν φανατικά προσκολλημένα στους ισχυρούς του χρήματος και αποτελούσαν τους ιδεολογικούς ροπαλοφόρους τους.

Τα σημερινά πανεπιστημιακά ιερατεία ξεπερνούν κατά πολύ, σε μοχθηρία και σε απάτη κάθε ιστορικό προηγούμενο. Είναι πιο μακάβρια και την «Ιερά Εξέταση» του Μεσαίωνα. Και τούτο γιατί φοράνε κόκκινες και «αριστερές» προβιές: Λιποτάκτες και εξαγορασμένοι «αριστεροί» που ανέλαβαν εργολαβικά να συκοφαντήσουν την Αριστερά, να ξεθεμελιώσουν κάθε αγωνιστική ιδέα και μνήμη, κάθε ιστορική δημιουργία και παράδοση, να ρίξουν στον καιάδα το ελληνικό έθνος και το λαό του.

Όλο αυτό το ιερατείο αποτελεί το πλέον αποκρουστικό στίγμα γενιτσάρων της ελληνικής ιστορίας: Η φιλοσοφία του ιδεολογικού τρομοκράτη στην πιο μοχθηρή της μορφή…

Ανοίγουμε, λοιπόν, ένα φάκελο γύρω από αυτή την «επιστημονική κλίκα», που πίστεψε ότι μπορεί να μοιράζει πιστοποιητικά «προόδου» και πτυχία της «αριστερής» πολιτικής και ηθικής συμπεριφοράς…

Αρχίζουμε με μια συλλογή κειμένων με τον τίτλο: «Η παιδεία του Σόρος επελαύνει»!

ΕΔΩ:

http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3864


Συνεχίζουμε με «Το χρυσοφόρο επάγγελμα του εθνομηδενισμού»

Από το:

http://ethnologic.blogspot.com/2009/12/blog-post_30.html





Η Θάλεια Δραγώνα είναι μαζί με την Άννα Φραγκουδάκη επιστημονικές υπεύθυνες του προγράμματος “Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων”. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε το 1997 και εξελίχθηκε σε φάσεις:

Στην πρώτη (1997-2000) και δεύτερη φάση (2002-2004) στοίχισε 9.640.000 ευρώ.

Στην τρίτη φάση (2004-2008) στοίχισε 7.350.000 ευρώ.

Συνολικά για το πρόγραμμα από το 1997 έως το 2008 οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη διαχειρίσθηκαν 17.000.000 ευρώ!

Μετά το τέλος της χρηματοδότησης από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, τον Ιούλιο του 2008, οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη ζήτησαν την επαναπροκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος. Τον Νοέμβριο του 2008 το υπουργείο Παιδείας επαναπροκήρυξε το πρόγραμμα για την περίοδο 2009-2012.

Για λόγους οικονομίας κλίμακος, όμως, οι μουσουλμανόπαιδες εντάχθηκαν στο ευρύτερο πρόγραμμα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης για όλη την Ελλάδα που απευθύνεται σε παιδιά που δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την ελληνική (βλ. προκήρυξη «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», με κωδικό: 01-03.73.43.01, για την πράξη «Ένταξη των παιδιών των παλιννοστούντων και αλλοδαπών και εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων»)

http://www.epeaek.gr/epeaek/jsp/el/search_details.jsp?id=1117.

Η προοπτική αυτή δεν άρεσε στις κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη που δεν ήθελαν να ενταχθούν σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, αλλά επέμεναν να υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα μόνον για τους μουσουλμανόπαιδες.

Η ανησυχία τους ήταν ότι θα έχαναν την αποκλειστικότητα στη διαχείριση των τεραστίων κονδυλίων. Κυρίως όμως τις ενδιέφερε ότι θα μειωνόταν το ποσό που θα διαχειρίζονταν οι ίδιες, αφού θα πήγαινε αναλογικά προς τον αριθμό των μουσουλμανοπαίδων.

Η δαπάνη για όλο το πρόγραμμα ανερχόταν σε 28.000.000 ευρώ. Οι μουσουλμάνοι μαθητές είναι περίπου 6.000-7.000 ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί και παλιννοστούντες είναι περίπου 85.000.

Συνεπώς για το πρόγραμμα των μουσουλμανοπαίδων θα πήγαιναν σε μία τριετία λιγότερα από 4.000.000 ευρώ.

Καμία σχέση με την περίοδο των παχιών αγελάδων του Γ ΚΠΣ!

Η κ. Δραγώνα εκείνη την περίοδο ήταν βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09) με αρμοδιότητα στα θέματα Παιδείας και προσπάθησε να ασκήσει την επιρροή της. Όταν έγινε ο ανασχηματισμός τον Ιανουάριο του 2009, με παρέμβαση της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη προς τον νέο Υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο, η προκήρυξη ακυρώθηκε χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση. Σε ανταπόδοση η κυρία Δραγώνα σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα, όπως αυτός της Παιδείας, φέρθηκε με το γάντι απέναντι στον Υπουργό Παιδείας που της έκανε το χατήρι.

Οι προσωπικές ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή για θέματα παιδείας ανήλθαν συνολικά σε 4 (τέσσερις)! Παράλληλα συνυπέγραψε και άλλες 6 ερωτήσεις για θέματα παιδείας με άλλους συναδέλφους της (πηγή ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/contentTypes/basicText/%20relatedPersonSystemNames/DragwnaThalia/pageNumber/1/t/basicTextList).

Η ακύρωση του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα για όλο το σχολικό έτος 2008-2009 να μην υπάρξουν πουθενά στην Ελλάδα τα ειδικά προγράμματα για την εκπαίδευση των μαθητών που δεν έχουν ως πρώτη γλώσσα την ελληνική. Οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη, που κατά τα άλλα κόπτονται για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ήσαν ικανοποιημένες. Δεν πειράζει οι αλλοδαποί μαθητές να μη μάθουν ελληνικά. Η διαχείριση του μπεζαχτά δεν άλλαξε χέρια. Τελικά, τον Αύγουστο του 2009 βγήκε νέα προκήρυξη και, ώ του θαύματος! Υπήρχε ξεχωριστό πρόγραμμα για τους παλιννοστούντες και αλλοδαπούς και ξεχωριστό πρόγραμμα για τους Μουσουλμανόπαιδες (βλ. πρόσκληση http://www.edulll.gr/default.asp?siteID=1&pageID=104&tablePageID=9&langID=1&entryid=64).

Στη νέα προκήρυξη για την περίοδο από 1/10/2009 έως 31/8/2012 μόνον για τους μουσουλμάνους το ποσόν είναι 9.000.000 ευρώ. Η κυρία Δραγώνα είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχής. Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου η κυρία Δραγώνα ανέλαβε ειδική γραμματέας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας. Από αυτή τη θέση έχει την εποπτεία όλων των προγραμμάτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, περιλαμβανομένου και αυτού για τους μουσουλμάνους.

Νομικά μπορεί να εμφανίζεται ότι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της: Στην ιστοσελίδα του προγράμματος(http://www.museduc.gr/index.php?page=1&sub=1) αναφέρονται τα εξής: Eπιστημονικές υπεύθυνες του όλου έργου: Άννα Φραγκουδάκη Kοινωνιολόγος της Eκπαίδευσης, Kαθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, Θάλεια Δραγώνα, Kοινωνική Ψυχολόγος, Kαθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Κατά το διάστημα 2007-08 επιστημονική υπεύθυνη είναι μόνο η Άννα Φραγκουδάκη.

Τα ερωτήματα που τίθενται όμως προς την υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό (που σίγουρα ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια) είναι τα ακόλουθα:

Θεωρούν ηθικά όσα έγιναν με τις ακυρώσεις και επαναπροκηρύξεις των προγραμμάτων το 2009;

Είναι ηθικό η κυρία Δραγώνανα έχει σήμερα την εποπτεία του προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων το οποίο έχει προκηρυχθεί για την περίοδο από 1/10/2009 έως 31/8/2012;

Είναι ηθικό η κυρία Δραγώνα (τα βιβλία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της οποίας διδάσκονται στα πλαίσια του προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων) να είναι και κρίνουσα (ως γενική γραμματέας) και κρινόμενη (ως περιεχόμενο του προγράμματος);

Υπάρχει περίπτωση η κυρία Δραγώνα να κρίνει ότι το πρόγραμμα που θα διευθύνει η φίλη της Φραγκουδάκη και οι παλιοί της συνεργάτες της δεν είναι καλό;

Για ποιό λόγο η κυρία Δραγώνα ανακάλεσε την άλλη πρόσκληση του ΕΠΕΑΕΚ για τους παλιννοστούντες και αλλοδαπούς (υποτίθεται για να επανεκτιμηθεί το πρόγραμμα) και δεν ανακάλεσε και την πρόσκληση για τους Μουσουλμανόπαιδες (βλ. απόφαση Διαμαντοπούλου 17529/13-11-2009 – την ημέρα δηλαδή που τελείωνε η κατάθεση των προτάσεων); Στη δεύτερη περίπτωση δεν χρειάζεται επανεκτίμηση;

Μήπως η κυρία Δραγώνα θα προσπαθήσει να επιβάλει από τη νέα θέση της τα βιβλία που εξέδωσε στο πρόγραμμα μουσουλμανοπαίδων ως βιβλία για όλη τη διαπολιτισμική εκπαίδευση στην Ελλάδα;




Επιστροφή στην κορυφή
Γ. Κ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 31, 2009 12:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΥΠOΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΛΕΝΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ



Στην Ακαδημία η πρόκληση της Δραγώνα ότι «Δεν είμαστε Έλληνες»!


Παρεμβαίνει η Ακαδημία Αθηνών για την προκλητική, ανιστόρητη, ύποπτη και εθνικά μειοδοτική στάση της ειδικής γραμματέως του Τομέα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα, μπροστά στις απόψεις και τις δοξασίες της οποίας ωχριά και η αλήστου μνήμης κ. Ρεπούση, που είχε αναστατώσει τη χώρα με το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας το οποίο είχε επιμεληθεί και ανέφερε ότι οι Έλληνες κατά την Καταστροφή της Σμύρνης δεν σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους αλλά πέθαναν από τον... συνωστισμό στην παραλία!

Η κ. Δραγώνα προχωράει ακόμα πιο πέρα! Στο απαράδεκτο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τρομακτικά ανθελληνικές απόψεις, με αποκορύφωμα ότι «δεν είμαστε Έλληνες αλλά μας... έκαναν» και ότι είναι... ρατσιστικό να δηλώνουμε την ελληνική μας ταυτότητα!

Στο βιβλίο αυτό που είναι ένα... κήρυγμα μίσους ενάντια σε καθετί ελληνοπρεπές και ελληνικό, αναφέρεται ακόμα ότι η Επανάσταση του 1821 αποτελούσε «επεκτατική εθνική πολιτική» των Ελλήνων, των οποίων η εθνική ταυτότητα «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών σχετικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!

Δεν γνωρίζουμε τι περισσότερο θα έγραφε ένας τούρκος ιστορικός ή κάποιος ανθέλληνας προπαγανδιστής, εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι η κ. Θάλεια Δραγώνα, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ορίσθηκε ειδική γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων του υπουργείου Παιδείας! Δηλαδή μια κυρία που δεν θεωρεί ότι είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσιστές τους Έλληνες και πιστεύει ότι ο νεοελληνικός πολιτισμός βασίσθηκε στον... τουρκικό πολιτισμό, διορίσθηκε σε μια νευραλγική θέση, η οποία έχει άμεση σχέση με την πορεία του Ελληνισμού, αφού θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής που θα εφαρμοσθεί στα παιδιά μας! Δηλαδή αν η κ. Ρεπούση ήταν μια φορά επικίνδυνη, η κ. Δραγώνα είναι... δέκα φορές πιο επικίνδυνη, γιατί καθορίζει συνολικά τις δομές και τις αρχές της εκπαίδευσης που θα παρέχεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία!

Αντί λοιπόν στη θέση αυτή να τοποθετηθεί ένας επιστήμονας με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις υπέρ της Ελλάδας, της ελληνικής φυλής και του ελληνικού πολιτισμού, γιατί είχε το βαρύ έργο να διαμορφώσει εν πολλοίς την εθνική συνείδηση των Ελληνόπαιδων της επόμενης γενιάς, τοποθετήθηκε μια κυρία που δηλώνει ότι δεν είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσισμό του χειρίστου είδους το να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και θαυμάζει την οθωμανική αυτοκρατορία και τον... τουρκικό πολιτισμό!

Κάποιες μικροαντιδράσεις για την κυρία αυτή είχαν σημειωθεί όταν ο Γ. Παπανδρέου την έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στη Βουλή το διάστημα 2007-2009. Τώρα, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τοποθετήθηκε σε ακόμα καλύτερη θέση: Έχει την ευθύνη του σχεδιασμού της εκπαίδευσης των παιδιών μας! Ένα άτομο, που υποστηρίζει ότι τα σχολικά βιβλία διδάσκουν τον... εθνικισμό!

Στην Ακαδημία Αθηνών τέθηκε το θέμα από γνωστό ακαδημαϊκό στην ολομέλειά της, στις 19 του μήνα, και ορισμένα μέλη της αγανάκτησαν με τα... ανδραγαθήματα της κ. Δραγώνα και ζητούν από την ηγεσία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας να παρέμβει στην κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί η κυρία Δραγώνα να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας που έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των νέων μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ακαδημίας ήταν έντονη, πρόκειται δε να υπάρξει συνέχεια σε επόμενη συνεδρίαση.

«Δεν είμαστε Έλληνες»

Η... δραστηριότητα της κ. Δραγώνα και τα ανθελληνικά «πιστεύω» της δεν είναι τωρινά. Εδώ και δέκα χρόνια πρωτοστατεί στον ονομαζόμενο «διεπιστημονικό διάλογο Ελλήνων και Τούρκων κοινωνικών επιστημόνων».

Καρπός της συνεργασίας αυτής είναι το βιβλίο «Ελλάδα και Τουρκία - Πολίτης και Έθνος - Κράτος» που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μπογάτζιτσι της Κωνσταντινούπολης.

Ύστερα από αυτό όμως η κ. Δραγώνα συνέγραψε και το δικό της... αριστούργημα «Τι είναι η πατρίδα μας», μπροστά στο οποίο ωχριούν και συκοφαντικά κατά της χώρας μας βιβλία κορυφαίων συγγραφέων που διακρίνονται για τα ανθελληνικά τους αισθήματα!

Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, σας αναφέρουμε παρακάτω:

* «Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες», «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν».


* Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού.

* Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει!

* Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά τη σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον νεοελληνικό μας πολιτισμό και όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!

Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κ. Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους έλληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγονών μας, ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!

Επιστροφή στην κορυφή
παναγιωτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 31, 2009 1:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
κλεαρχος τσαουσιδης
στελεχος του συριζα
και δημοσιοκαφρος στην ερτ3 θεσσαλονικη

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΙΣΘΟΥΣ
ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ?

ΥΠΟΓΡΑΦΗ
οικονομολογος-λογιστης Α ταξεως
ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3
(με 9μηνη συμβαση αποχωρησα στο 7μηνο
γιατι σιχαθηκα
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 31, 2009 2:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
το εύστοχο σημειολογικό φωτογραφικό εύρημα
Από:

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/





"Δεν είμαι ιστορικός" ομολογεί η Δραγώνα...

http://gkaratheodoris.blogspot.com/2009/12/blog-post_25.html

Μετά από τις μεγάλες διαμαρτυρίες που ξέσπασαν ύστερα από τον διορισμό της, η Θάλεια Δραγώνα βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ξεκαθαρίζει την θέση της σε σχέση με την ελληνική ιστορία.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τη δημόσια παρέμβαση μελών της Ακαδημίας Αθηνών, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την ανάληψη καθηκόντων σε γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας της Θάλειας Δραγώνα, όπως η παρέμβαση του κ. Κων/νου Δεσποτόπουλου, η εν λόγω κυρία απέστειλε προσωπική επιστολή στον τέως υπουργό Παιδείας και ακαδημαϊκό, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ εξομολογείται την ασχετοσύνη της σε θέματα ιστορίας.

Ιδού τι γράφει στον κύριο Δεσποτόπουλο:


"Σας ενημερώνω ότι δεν είμαι ιστορικός και ότι όταν αναφέρομαι σε θέματα Ιστορίας, το κάνω αποκλειστικά μέσα από την οπτική της Κοινωνικής Ψυχολογίας".

Με αυτή τη δικαιολογία, η κυρία Δραγώνα σαφέστατα υποχωρεί από προήγουμενες δηλώσεις της για την ορθότητα των απόψεων της. Φαντάζομαι όμως πως αφού είναι άσχετη με την ελληνική ιστορία, δεν θα αναλάβει κάποιο πόστο που να αφορά το αντικείμενο διδασκαλίας της ιστορίας στα σχολεία. Ή κάνουμε λάθος;

Κλείνοντας, αξίζει να διαβάσουμε και τι συμβούλευσε ο κύριος Δεσποτόπουλος την ανιστόρητη "καθηγήτρια":

"Να τη συμβουλεύσω προς αποφυγή μάλλον του ολισθηρού εδάφους της πολιτικής ιστορίας".

Αφού δεν το κατέχεις το άθλημα, τι το παιδεύεις; Περαστικά σου...

Επιστροφή στην κορυφή
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 31, 2009 4:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://olympia.gr/

Θάλεια Δραγώνα: «Οι επιθέσεις εναντίον μου αποτελούν μία κατασκευασμένη διαδικασία»


“Ξαφνικά, ψευδείς φράσεις απομονώνονται και καλούμαι να απολογηθώ για την εθνική μου ακεραιότητα”!!

Ναι, δεν είναι δική μας “κατασκευασμένη διαδικασία” Είναι η πραγματική δήλωση της Θάλειας “Eurofighter” Δραγώνα στο Κανάλι 1 του Πειραιά!

Τι καταλαβαίνουμε λοιπόν από την έκφραση της κυρίας Καθηγήτριας; “Ψευδείς φράσεις απομονώνονται“.

Δηλαδή από που απομονώνονται; Προφανώς από το βιβλίο της.

Άρα το βιβλίο της έχει “ψευδείς φράσεις”;

Πραγματικά θα χρειαστούμε τον Μπαμπινιώτη να μας εξηγήσει ακριβώς τι εννοεί η κυρία Δραγώνα με αυτή τη βαρύγδουπη δήλωση της.

Ξαφνικά λοιπόν, “ψευδείς φράσεις” απομονώνονται από την τρομερή συνωμοσία των ακροδεξιών αριστερών του ΛΑΟΣ, της ΝΔ, της τρομερής χιτλερικής συνωμοσίας που επιβουλεύεται την “Εθνική ακεραιότητα” της κυρίας Δραγώνα. Άλλο ανεξήγητο.

Τι σημαίνει κυρία Δραγώνα η “Εθνική σας ακεραιότητα”; Φοβάστε μήπως είστε “Εθνικά ακρωτηριασμένη”;


Γιατί μάλλον σε πνευματικό και όχι “Εθνικό” διχασμό παραπέμπει αυτή η βαρύγδουπη δήλωση σας. Ίσως εμείς να μη μπορούμε να την κατανοήσουμε, σίγουρα όμως θα ξέρουν οι κύριοι που σας εμπιστεύθηκαν αυτό το νευραλγικό πόστο.
Ας οργανωθεί λοιπόν η Ακαδημαϊκή κοινότητα και οι σοσιαλιστικές δυνάμεις για να αντιδράσουν στην “Ξαφνική απομόνωση” των “Ψευδών Φράσεων” και οπωσδήποτε να προασπίσουν την “Εθνική ακεραιότητα” της κυρίας Δραγώνα.

Α, και προσοχή στους καλικάντζαρους που επιβουλεύονται την μελομακαρονιακή ακεραιότητα της μικροαστικής παραδοσοληψίας.

Επιστροφή στην κορυφή
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 02, 2010 7:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ




Αφιερώνουμε το πολυσήμαντο κείμενο που ακολουθεί, στην κυρία Δραγώνα που τις τελευταίες μέρες, είδαμε κάποιους φίλους Πανεπιστημιακούς, να τη στηρίζουν με πρωτοφανές πάθος .Κάτι που δεν είδαμε όταν κακοποιήθηκε βάναυσα, ο Πρύτανης.

Και το χειρότερο είναι ότι προσπαθούν να την βαφτίσουν θύμα του γνωστότατου νεόκοπου, επαγγελματία, δημαγωγού πολιτικάντη.

Και αποφεύγοντας να αναφέρουν έστω και ένα όνομα από την πληθώρα των σοβαρών Ελλήνων Πολιτών αλλά και συναδέλφων τους, που, εδώ και παρα πολλά χρόνια, καταγγέλουν με ακλόνητα στοιχεία, τη συνειδητή προσπάθεια ατόμων και ομάδων, της «σχολής Ρεπούση-Δραγώνα», να αποδομήσουν την Ελληνική Ιστορία.

Με μια μικρή έρευνα στο Υπ.Παιδείας,
την εποχή Πέτρου Ευθυμίου και στο Υπ.Εξωτερικών τις εποχές Γ.Παπανδρέου και Ντόρας Μπακογιάννη, θα έχουν να μάθουν πάρα πολλά… Αν και φοβόμαστε ότι πολλά στόματα θα μείνουν για πολύ καιρό ερμητικά κλειστά, φοβούμενα τους Μεγάλους Προστάτες αυτών των παντοδύναμων ομάδων.

Το αφιερώνουμε και στα περισσότερα Μ.Μ.Ε που την προστατεύουν σκανδαλωδώς.

Περιοριζόμενα να την ρωτούν, σε δισέλιδα σαλόνια, μόνον για κάποιες φράσεις των βιβλίων της, για να διαψεύσει τις περισσότερες (σελ..16,20,82,84,91,93,95,96,100.)

όχι για το νόημά τους αλλά για τη σωστή μεταφορά τους… Και αποφεύγοντας συστηματικά να αναφερθούν στις ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ, απαξιωτικές, ψυχοπαθητικές, κατά τη γνώμη της, θέσεις του Ελληνικού λαού, που εκφράζονται ΟΛΕΣ, έστω & σ’αυτή τη φράση μόνο, την οποία μεταφέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ.(σελ.88,γραμμή 7),όταν μιλά περί απειλής της Εθνικής μας ταυτότητας:

«Η ταυτότητα που καλλιεργείται είναι μια ψευδαισθητική ταυτότητα»..

Και,προπάντων, να τη ρωτήσουν ποιοί Έλληνες και ποιοι Ξένοι, επιδοτούν με αμέτρητα δισεκατομμύρια, εδώ και 20 χρόνια, όλες αυτές τις «πολυπολιτισμικές» ομάδες Δραγώνα, Ρεπούση, Φραγκουδάκη, Μουζέλη, Παγουλάτου κλπ., και ΠΟΥ πάνε όλα αυτά τα χρήματα.


ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Μεταφέρουμε λίγα αποσπάσματα από βιβλία (έκδόσεις 1955 και 1996) που διδάσκονται στα τούρκικα σχολεία. Εγκεκριμένα μάλιστα από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας.
………..
«..Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».!!
…………….
«..Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν
να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία». !!
…………….
«..Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. ..
Η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα
της Τουρκίας..»!!

………………………………………
Στο σύγγραμμα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά, αναφέρεται:

«… όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν Τουρκικής προέλευσης»!!
……………..
«.. Μινωίτες, Μυκηναίοι, Ίωνες, Τρώες και Πελασγοί είναι προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο ενώ οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς..»!!

Στην επιστημονική εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ,
(Turk unaniliskilerivefiliki eteria),αναφέρεται:

«.. οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.χ..!! Ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόραςκαι Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής..»!!

*********************************************************

Ας θυμηθούμε τώρα και μερικά γεγονότα από το 1987, που πήραν τότε μεγάλη δημοσιότητα.. .Είκοσι χρόνια πριν, οι γνωστότατοι κύκλοι, κατασκευάσουν και προβάλλουν συστηματικά, τον επίσης γνωστότατο, πλέον «υπερπατριώτη» Λαοπλάνο… Όπως κατασκεύασαν, τότε και το Γρίβα-Διγενή και χάσαμε την Κύπρο..

Το 1987, ιδρύθηκε η «Επιτροπή Ελληνοτουρκικής Φιλίας», από πολλούς Έλληνες και Τούρκους, ανθρώπους των Γραμμάτων και Τεχνών, με επί κεφαλής το Μίκη Θεοδωράκη και τον Αζίζ Νεσίν, με ένα και μοναδικό στόχο:

Την ΑΜΟΙΒΑΙΑ φιλία των ΛΑΩΝ μας, κόντρα σε κάποιες ξένες και ντόπιες δυνάμεις που ο κύριος στόχος τους είταν (και είναι..), η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ του μίσους ανάμεσά μας. Μια από τις πρώτες τους ενέργειες, όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ της εποχής, είταν η δυναμική πίεση στις δυό κυβερνήσεις να μειώσουν, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, το κόστος των εξοντωτικών εξοπλισμών και η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ αναθεώρηση πολλών σχολικών βιβλίων με την εξάλειψη κάποιων ΑΚΡΑΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ και όχι, βέβαια, την ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ της ιστορίας μας. Μακριά από κάθε Κυβερνητική ανάμιξη και από κάθε επιδότηση κάποιων εκμαυλιστών «Προστατών».

Αποτέλεσμα: Η δυσφήμιση αυτής της προσπάθειας, από τις ηγεσίες και των δυό χωρών, ( υπακούοντας, επιπόλαια ή συνειδητά, στους ΙΔΙΟΥΣ «προστάτες» μας…) η διάλυση της Επιτροπής, η δολοφονία του Αζίζ Νεσίν και η εξορία του Γιασάρ Κεμάλ.

Η αιτία ξεκάθαρη: Η Επιτροπή, έθιγε το ΜΟΝΙΜΟ στόχο των μεγάλων συμφερόντων :

Δηλαδή, τη διαιώνιση του μίσους αλλήλων, για να μπορούν να διακινούν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ τα ανθρωποφάγα οικονομικά και επεκτατικά σχέδιά τους.

Παρακαλούμε λοιπόν θερμά όσους ασχολούνται, («συνωστιζόμενοι…»), με το μεγάλο αυτό Εθνικό θέμα να μην ξεχνούν ότι η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ και όχι η ταυτόχρονη, αμοιβαία, υπεύθυνη και ολοκληρωμένη, καταγραφή της Ιστορίας, δεν ωφελεί κανέναν. Αντίθετα, πολλαπλασιάζει το αμοιβαίο μίσος, ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα και, προπάντων, εκθέτει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ τους ίδιους..

Παρακαλούμε και την κ.Δραγώνα, να ρωτήσει ευγενικά, τον κ.Φαρούκ Μπιρτέκ (Τούρκο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ όπως αναφέρεται η Κωνσταντινούπολη και στην Ελληνική έκδοση), με τον οποίο συνέγραψαν το βιβλίο με τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ -ΚΡΑΤΟΣ», ποια είναι η γνώμη του για το περιεχόμενο των Τούρκικων βιβλίων… Και αν είναι εύκολο να μάθουμε και μεις την απάντησή του…

2.1.10

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 02, 2010 11:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στην ερώτηση για τον Φαρούκ Μπιρτέκ να προστεθεί και η εξής:
Έγινε τελικά Αρμενική Γενοκτονία ή όχι ;

Ξέρει η Κα Δραγώνα τις απόψεις του. Δεν διαφέρουν ΚΑΘΟΛΟΥ με αυτών του Κεμαλισμού.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 09, 2010 10:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συγχωρέστε με αλλά ούτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξα ποτέ (αποχώρησα από την ΕΑΡ το 1989 μετά το σχηματισμό κυβέρνησης με το Μητσοτάκη και έκτοτε είμαι ανένταχτος)και από την ΕΡΤ "αποχώρησα" το 2005 διότι δεν ανανεώθηκε η σύμβασή μου. Καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε, έτσι;
Κλέαρχος Τσαουσίδης
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες