Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κωνσταντόπουλος: Στο ίδιο γήπεδο παίζει...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΛΟΥΠΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 13, 2010 5:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κωνσταντόπουλος: Στο ίδιο γήπεδο παίζει... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κωνσταντόπουλος: Από τον ορνιθώνα της Βουλής στη «μπάλα» των επιχειρηματιών



Ο Βαρδινογιάννης, είτε συνειδητά, είτε όχι (το δεύτερο πιθανότερο) έκανε την πλέον πετυχημένη και την πλέον συμβολική επιλογή: Διόρισε για πρόεδρο του Παναθηναϊκού τον «αστραφτερό» πολιτικό της «αριστεράς»!!!

Πετυχημένη και συμβολική γιατί σχίζει το πέπλο της υποκρισίας και δείχνει ότι Βουλή και «μπάλα» είναι το ίδιο πράγμα.


Δείχνει ότι η πολιτική ζωή και τα κοινοβούλια είναι μια μπάλα που την παίζουν οι επιχειρηματίες. Μια «μπάλα» κεφαλαίου που γύρω της χορεύουν οι πολιτικοί και τα κόμματα.

Εμείς δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες για τους πολιτικούς και αυτούς τους πολιτικούς της δήθεν αριστεράς: Πιόνια στο παιχνίδι του κεφαλαίου ήταν.

Η πολιτική πραγματικότητα το έχει αποδείξει περίτρανα και σήμερα βιώνουμε την αυθάδεια των φαρισαίων του κομματικού τοπίου που το παίζουν «ανεξάρτητοι» και εκτελούν «εντολές» των ισχυρών κέντρων εξουσίας και των ποικίλων «νταβάδων».

Δεν καταλαβαίνουμε, συνεπώς, και τους υποκριτικούς θρήνους για την εκλογή του Κωνσταντόπουλου στην προεδρία του Παναθηναϊκού.

Δηλαδή η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν έχουν πάτρωνες και μάλιστα υπερατλαντικούς;

Υποτελείς στους διεθνείς μαφιόζους του χρήματος δεν είναι;

Τη δικτατορία των μαφιόζων του χρήματος και των δολοφόνων της Ελλάδας δεν υπέγραψαν;

Ο Κωνσταντόπουλος τους μάρανε;


Εμείς, απεναντίας, συγχαίρουμε τον Βαρδινογιάννη και τον Κωνσταντόπουλο διότι σχίζουν το πέπλο της υποκρισίας και αποκαλύπτουν ΚΑΘΑΡΑ και ΚΥΝΙΚΑ ότι ποδόσφαιρο και πολιτική πάνω στην ίδια «μπάλα» ισορροπούν και παίζουν…

Καιρός να γκρεμιστούνε οι αυταπάτες περί δήθεν «ανεξαρτησίας» της πολιτικής, της «ενημέρωσης» και λοιπών ηχηρών και ωραίων λέξεων.



Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μια τεράστια βιομηχανία, αλλά και μια τεράστια εστία πολιτικής χειραγώγησης, ένα πολιτικό παιχνίδι άμεσα συνδεδεμένο με τα παιχνίδια των πολιτικών και των κομμάτων, ακριβώς γιατί οι σπόνσορες και οι στρατηγοί αυτών των παιχνιδιών είναι οι ίδιοι: Το επιχειρηματικό και χρηματιστικό κεφάλαιο.

ΓιΆ αυτό και ο Βγενόπουλος έφαγε τα λυσσακά του να βάλει στο χέρι τον Παναθηναϊκό και χρησιμοποίησε ΚΑΙ θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον και προβοκάτσια για το «παιχνίδι» του: Πάντα στο όνομα της λατρείας για την ομάδα…

Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι φαρισαϊσμοί για την επιλογή Βαρδινογιάννη!

Εξάλλου τα ίδια τα κόμματα, οι πολιτικοί και οι ποικιλόχρωμοι «αριστεροί» δεν είναι εκείνοι που ακατάπαυστα, σταθερά και συχνά υστερικά, υμνολογούν τη μπάλα και το υπερθέαμα του ποδοσφαίρου;

Τώρα σχίζουν τα ιμάτιά τους;

Δικαιολογημένα βεβαίως!

Θα προτιμούσαν οι επαφές και οι εξαρτήσεις από τη «μπάλα» των επιχειρηματιών να μένουν κρυφές, μέσα στο σκοτάδι…

Θα προτιμούσαν δηλαδή την υποκρισία και την απάτη.

Θα προτιμούσαν τη διπλή συνείδηση: Η μία για την «αξιοπρέπεια» καθημερινής χρήσης, η άλλη βουτηγμένη μέσα στη «γοητεία της μπουρζουαζίας».

Με πιο απλά λόγια: Πόρνες τη νύχτα και παρθένες τη μέρα…


Εμείς, όμως προτιμούμε το φως που σκοτώνει από το σκότος που κουκουλώνει…
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΕΜΠΙΔΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 13, 2010 8:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παναθηναϊκό σοκ σύγχυσης



Είναι να γελά κανείς με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή Βαρδινογιάννη στην προεδρία του παναθηναϊκού.

Ο κάθε ένας κρίνει την επιλογή ανάλογα με την κομματική του τοποθέτησε.


Η σύγχυση σε κατάσταση υστερίας. Γιατί αν κρίνεις την επιλογή αυτή με αυστηρά πολιτικά κριτήρια και μάλιστα με βάση την κομματική σου ταυτότητα, τότε θα πρέπει να αντικρίσεις το ζήτημα στο σύνολό του και όχι να μπερδεύεις το αθλητικό σου φρόνημα με την κομματική σου τοποθέτηση και με τις πολιτικές συμπάθειες ή αντιπάθειες.

Δεν μπορεί να μπερδεύεις τα κριτήρια.

Αν αντικρίσεις το ζήτημα στο σύνολό του, δηλαδή πραγματικά ΠΟΛΙΤΙΚΑ, τότε δεν μπορεί να ωρύεσαι μόνο για αυτή την επιλογή, ούτε να εκτοξεύεις ηλιθιότητες του τύπου ότι ο «Παναθηναϊκός έγινε Συνασπισμός».

Με πολιτική προσέγγιση απορρίπτεις το σύνολο του επιχειρηματικού και εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου και πρώτα από όλα τα αρπαχτικά του κεφαλαίου που χρησιμοποιούν τα πάντα και το ποδόσφαιρο για τα συμφέροντά τους και τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Αυτά τα μεγάλα αφεντικά του χρήματος και του θεάματος είναι υπεράνω των κομμάτων, ακριβέστερα τα κόμματα είναι υποχείριά τους και υπάλληλοί τους.

Δηλαδή θίχτηκε η «παναθηναϊκή ηθική» (το άκουσα και αυτό το καλαμπούρι) επειδή έγινε πρόεδρος ο Κωνσταντόπουλος;

Για ποια «ηθική» και «φρόνημα» παναθηναϊκό μιλάμε όταν τις ομάδες τις έχουν οι «διευθυντές» των οίκων ανοχής: Τα ποικίλα χρηματοπιστωτικά και επιχειρηματικά λαμόγια της ανηθικότητας και της στυγνής εκμετάλλευση των εργαζομένων και των αφελών φιλάθλων.

Η «παναθηναϊκή ηθική» δεν θίγεται με το μεταπράτη του μοχθηρού χρήματος (γκριμάτσα Σόρος), τον Βγενόπουλο (άφησε και κάηκαν εργαζόμενοι στην τράπεζά του και ουδείς μίλησε), ή με τους Βαρδινογιάννηδες και του Κοκαλέους που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο και χωρίς να το έχουν εξαγοράσει;

Με τον Κωνσταντόπουλο θίχτηκε το «αθλητικό φρόνημα» και ΟΧΙ με τους νονούς του ποδοσφαίρου που έχουν εξαγοράσει και υποτάξει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πολιτικό κόσμο;

Τι είδους ηθική είναι αυτή που κλείνει τα μάτια στην εξαγορά των κομμάτων και των βουλευτών από τους «νταβάδες» του καθεστώτος και του ποδοσφαιρικού καθεστώτος και αγανακτεί για μια πολιτική τσόντα αυτών των «νταβάδων»: Το Συνασπισμό.

Εκτός, αν αυτοί οι υποκριτικοί ή οι τυφλοί θρήνοι είναι «εγκάθετοι θρήνοι», δηλαδή προβοκατόρικα κατευθυνόμενοι θρήνοι από τους οικονομικούς και πολιτικούς ανταγωνιστές (βρίσκονται μεταξύ τους σε πόλεμο, γνωστό στους υποψιασμένους) οι οποίοι ξύνουν το φανατισμό και τη βλακεία των αφελών φιλάθλων.

Γιατί είναι σαφές ότι η επιλογή Κωνσταντόπουλου εντάσσεται σε κάποια γενικότερα πολιτικά παιχνίδια…

Αν θέλουμε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσουμε πολιτικά κριτήρια και πολιτικούς όρους πρέπει να προσεγγίσουμε το ζήτημα συνολικά και να καταδείξουμε το πολιτικό παίγνιο.


Δεν μπορούμε να ανακατεύουμε τα κριτήρια του οπαδικού φρονήματος με τα πολιτικά, ούτε το στενό πλαίσιο ή το επιμέρους τεμάχιο της ποδοσφαιρικής ομάδας με την πολιτική κριτική.

Αν κρίνουμε σαν απλοί οπαδοί της ομάδας, παραβλέποντας δηλαδή την ουσία, το χαρακτήρα και το ρόλο του ποδοσφαίρου, τότε η ΕΠΙΛΟΓΗ Βαρδινογιάννη είναι πετυχημένη.

Ο Κωνσταντόπουλος
είναι ένα ικανότατος, χαρισματικός, έμπειρος και μεγάλου κύρους και βεληνεκούς παράγοντας του συστήματος που μπορεί να αντεπεξέλθει πολύ καλύτερα, από κάθε άλλον, στις ανάγκες της ομάδας.

Και οι «ανάγκες» αυτές δεν είναι να ξέρεις ποδόσφαιρο. Είναι πολύ μεγαλύτερες, περίπλοκες και «σκοτεινές» από το αγωνιστικό μέρος.

Το ποδόσφαιρο σήμερα παίζεται, περισσότερο σε άλλες αρένες παρά στα γήπεδα…

Είναι ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα και το γήπεδο είναι το τελευταίο γρανάζι…

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα «παίχτηκαν» σε άλλες αρένες και «παράγκες»…


Με στενά, συνεπώς, οπαδικά κριτήρια, εμείς, αν και δεν θέλουμε πολιτικά να βλέπουμε το Κωνσταντόπουλο ούτε ζωγραφιστό, θεωρούμε την επιλογή του πάρα πολύ εύστοχη…
Επιστροφή στην κορυφή
Κόκκινο Φεγγάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 14, 2010 12:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα αφεντικά, τα ανδρείκελα, η διαπλοκή και το "τέλος της μεταπολίτευσης"

Ο Κωνσταντόπουλος ήταν πάντα άνθρωπος των αφεντικών, δεν το μαθαίνουμε τώρα. Απλώς (Wink τώρα το μαθαίνουν οι περισσότεροι που ψήφισαν ΣΥΝ όταν ήταν πρόεδρος εκεί.
Η τοποθέτησή του στην προεδρία του Παναθηναϊκού λειτουργεί θετικά γιατί αποκαλύπτει τα (εκτός ορίωνWink όρια της διαπλοκής.

Να δούμε πώς θα το σχολιάσει αύριο η Ελευθεροτυπία που το παίζει (μωρήWink "παρθένα" και κάνει ότι δεν "ξέρει" τον Κωνσταντόπουλο ή τους Βαρδινογιάννηδες. Αλλά και ο Χατζηνικολάου και το MEGA και το STAR και το ALTER και η ESPRESSO και... και...

Ήδη η γραμμή 'άμυνας' είναι φανερή: το κύκλωμα του παράνομου στοιχήματος λένε (Μπέος κλπ) διεκδικεί τον έλεγχο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι Βαρδινογιάννηδες λοιπόν "απαντούν' με τον αδέκαστο... εισαγγελέα του ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ας σοβαρευτούμε όμως: τα ερωτήματα είναι πολλά και απλά. Τώρα έγινε κολλητός του βαρδινογιαννέικου ο επαγγελματίας πρόεδρος κυρ Νίκος;Μήπως ήταν και όταν ήταν... εισαγγελέας;
Μήπως ήταν και όταν ήταν πρόεδρος του ΣΥΝ;

Και πόσα "κάρβουνα" πρέπει να βγάλει από τη φωτιά;

Μήπως αυτός ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα χειριστεί πλέον την υπόθεση "γήπεδο Βοτανικού" άρα και τις αντιδράσεις που καθοδηγούνται από τον ΣΥΝ, το κόμμα στο οποίο ήταν πρόεδρος;

Ας το πάρουμε αλλιώς: είναι κάποιος υπουργός Μεταφορών. Παύει (για οποιονδήποτε λόγο) να είναι και αναλαμβάνει πρόεδρος μιας εταιρείας που παίρνει δουλειές από το υπουργείο ή που είναι σε αντιδικία με αυτό. Πώς θα το χαρακτηρίζαμε; Πώς θα το χαρακτήριζε ο... Κωνσταντόπουλος; Πώς θα το χαρακτήριζε ο... ΣΥΝ;

Της διαπλοκής το κάγκελο λοιπόν.

Πόσα κόμματα έλεγχε ταυτόχρονα -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- μία οικογένεια;

Πόσα ΜΜΕ ελέγχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μία οικογένεια;

Πόσους πολιτικούς ελέγχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μία οικογένεια;

Ερωτήματα που είναι δύσκολο να απαντηθούν από τα ΜΜΕ.
Πώς να δώσει 'απάντηση' ο Χατζηνικολάου, ο Τσίμας, ο Πρετεντέρης, η Λιάνα Κανέλλη;

Ερωτήματα που είναι δύσκολο να απαντηθούν από τα κόμματα. Πώς να δώσει απάντηση ο ΣΥΝ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ακόμα και το ΚΚΕ;

Ερωτήματα όμως που τα απαντά έστω και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ο απλός πολίτης.

Κάπως έτσι ο ΚΑΝΕΝΑΣ κερδίζει στις δημοσκοπήσεις, κάπως έτσι τα κόμματα διαγκωνίζονται για το ποιο είναι το πλέον αφερέγγυο, κάπως έτσι το σύστημα είναι σε κρίση.

Σημειώστε πάντως τις ανακατατάξεις στις ποδοσφαιρικές "ανώνυμες" εταιρείες.
Σημειώστε τους αφανείς εταίρους σειράς ΜΜΕ.
Σημειώστε τους αφανείς χρηματοδότες των πολιτικών κομμάτων.

Και μετά κάντε το λογαρισμό του "τέλους της μεταπολίτευσης"!

Δεν είναι περίεργο; Αυτοί που ηγήθηκαν της μεταπολίτευσης ηγούνται και του... τέλους της.

Ο στόχος απλός: να ηγηθούν και την επόμενη ημέρα...
Επιστροφή στην κορυφή
Ραμπελαί



Ένταξη: 28 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 190
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 15, 2010 9:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «Αριστερά» της «Δεξιάς»



Στα ίδια χνάρια κινείται και ο καθεστωτικός «αριστερισμός».
Ο «αριστερισμός» που κάθεται στο ίδιο τραπέζι, στην αριστερή γωνία της «αριστεράς» της «δεξιάς»: Οι άπειρες ποικιλίες των επιδοτούμενων «αντιρατσιστών και των «παιδιών» του Σόρος…
Αναζητείται η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!


_________________
Η ψυχή που ξέρει να γελά είναι πιο
ανθρώπινη από αυτή που κλαίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες