Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οικολογικός τρόπος ζωής

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μαρία



Ένταξη: 04 Ιαν 2008
Δημοσιεύσεις: 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 04, 2008 1:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οικολογικός τρόπος ζωής Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γεια σας,

Καθημερινά χρησιμοποιεί κάθε σπίτι στον πλανήτη, πάρα πολλά χημικά τα οποία μολύνουν την φύση ανεπανόρθωτα επειδή καταλήγουν στην ατμόσφαιρα, στην θάλασσα ή στο έδαφος. Τέτοια χημικά είναι οποιοδήποτε σαμπουάν, κρεμοσάπουνα, απορρυπαντικό πιάτων, ρούχων, χλωρίνη, καθαριστικά μπάνιου, αρώματα, σπρέι, αποσμητικά και άλλα. ΜΆ αυτόν τον τρόπο θέτουμε σε κίνδυνο την ίδια μας την υγεία, την υγεία των ζώων και των φυτών που δεν φταίνε σε τίποτα και γενικότερα όλου του πλανήτη. Θα μου πείτε αφού η μεγαλύτερη μόλυνση γίνεται απο τα εργοστάσια η δικιά μας πειράξει, που είναι απειροελάχιστη? Νομίζω πως αν κάθε σπίτι σταματούσε να αγοράζει χημικά θα μειωνόταν ένα ποσοστό της μόλυνσης, ο κόσμος θα γινόταν περισσότερο ευαίσθητος σΆ αυτά τα ζητήματα, ώστε να γίνει κάτι καλύτερο μελλοντικά. Φυσικά, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, που θα σας προτείνω παρακάτω, αν θέλετε να αποφύγετε όλα αυτά, για να νοιώθετε πως αυτό που κάνετε είναι καλό και δεν θα πειράξει κανέναν τριγύρω σας.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σαπουνάκι και να το χρησιμοποιήσετε άφοβα στην φύση, χωρίς να βλάπτει την χλωρίδα και την πανίδα της, και φυσικά δεν θα βλάπτει ούτε εσάς παρά μόνο καλό θα σας κάνει. Υπάρχουν άτομα που το χρησιμοποίησαν και τους πέρασε για πάντα η ξηροδερμία που είχαν και μειώθηκε ή εξαφανίστηκε η τριχόπτωση!
Κάποια σαπούνια είναι κατάλληλα για το μαλλί, το κάνουν πραγματικά απαλό, ενυδατωμένο, και δεν χρειάζεται να βάλετε κάποιο κοντίσιονερ στο τέλος. Τα σαμπουάν πραγματικά αυτό που κάνουν είναι να ξεραίνουν την κεφαλή και την τρίχα παρόλο που αυτή μοιάζει απαλή και να λάμπει. ΓιΆ αυτό και ο περισσότερος κόσμος αλλάζει συνεχώς σαμπουάν… και στην τελική δεν μπορεί να βρει κανένα να του κάνει. Αν όμως χρησιμοποιήσετε σαπούνι, δεν θα το αλλάξετε ποτέ!

Για το καλό του περιβάλλοντος λοιπόν το σαπούνι κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να χρησιμοποιείται παντού, ακόμα και για το πλύσιμο των πιάτων και των ρούχων. Τα χέρια δεν θα ξεραίνονται ποτέ, τα πιάτα θα πλένονται τέλεια και θα απομακρύνονται και οι μυρωδιές χρησιμοποιώντας σαπούνι με καφέ ή με άλλα βότανα. Υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες στο blog - Φυσικά Προϊόντα φτιαγμένα απο τα χεράκια σας και αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να με ρωτήσετε.
Μόνο που θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε προσεχτικά όλα όσα αφορούν το σαπούνι και ποιες προφυλάξεις πρέπει να πάρετε.

Μαρία



_________________
http://fysikaproionta.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
μαρακιαθηνα



Ένταξη: 19 Ιούλ 2010
Δημοσιεύσεις: 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 19, 2010 1:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
υπαρχουν πολλα τα οποια μπορουμε να κανουμε αμα θελουμε αλλα ποιος θελει ...μονο να ριχνουμε ευθηνες ειμαστε..
http://www.rotise.gr/arthra/emfanisi/boithiste-to-periballon.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες