Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μία επιστολή
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 26, 2010 11:10 am    Θέμα δημοσίευσης: Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μία επιστολή προς την "Καθημερινή", που πρέπει να διαβαστεί και να κάνουμε κι εμείς, ει δυνατόν, κάποιες ενέργειες.
Επιστροφή στην κορυφή
Ελληνίδα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 10, 2011 5:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"Σουλεημάν ο Μεγαλοπρεπής"...
Τη στιγμή που στην Ελλάδα του Μνημονίου και της σαχλαμάρας θεωρείται πράξη σπουδαία και επαινετή η κακοποίηση της ελληνικής ιστορίας και η βάναυση προσβολή των ηρώων της αρχαίας Ελλάδας και της Επανάστασης του 1821, στη γειτονική Τουρκία, που κάποιοι αφελείς επιμένουν να τη θεωρούν πολιτισμένη, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η προβολή σειράς με θέμα τον Σουλεημάν τον Μεγαλοπρεπή (με τη λύσσα που έχει πιάσει τα "ελληνικά" κανάλια μπορεί σύντομα να προβληθεί και στην Ελλάδα).

Η σειρά πραγματεύεται τη ζωή του Σουλεημάν του Α' του επονομαζόμενου και "Μεγαλοπρεπούς" και δεν άρεσε στους Τούρκους, επειδή οι γυναίκες της εποχής παρουσιάζονταν ντυμένες με δυτικό τρόπο, επειδή δίνεται βαρύτητα στο χαρέμι του σουλτάνου, οι πρωταγωνιστές εμφανίζονται να πίνουν αλκοόλ και επειδή υπάρχει η φημολογία ότι στο σενάριο περιλαμβάνεται σκηνή με ομοφυλόφιλους.


Οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από "γραφικούς", όπως θα χαρακτήριζαν τους Έλληνες που θα αντιδρούσαν παρομοίως οι δικοί μας δημοσιογράφοι και διανοούμενοι, αλλά και από μέλη του κοινοβουλίου, αλλά και από τον ίδιο τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Bülent Arınç, ο οποίος πρώτος εξέφρασε την κριτική του με.. ομολογουμένως ιδιαίτερα "πολιτισμένο" τρόπο:

"Αυτοί που προσπαθούν να εξευτελίσουν τα σημαντικά πρόσωπα της ιστορίας μας, παρουσιάζοντάς τα με μη ακριβή τρόπο, πρέπει να υποστούν αντίποινα. Ό, τι πρέπει να γίνει, θα γίνει."

Ακολούθησαν αντιδράσεις από άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως το ΑΚΡ, του οποίου ο αναπληρωτής αρχηγός, Suat Kılıç, δήλωσε ότι "600 χρόνια οθωμανικής ιστορίας δε χτίστηκαν μες το χαρέμι" (θα μπορούσε κάποιος να επισημάνει ότι και η σημασία της λέξης "οθωμανικό" στην ερωτική ορολογία δεν υιοθετήθηκε άδικα, αλλά ας μη χαλάσουμε το.. "καλό κλίμα" που με τόσες θυσίες έφτιαξε ο πρωθυπουργός μας - λέμε τώρα).

Αλλά το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι στην εν λόγω "παραποίηση"(Wink της ιστορίας αντέδρασαν και μη κυβερνητικές οργανώσεις αντέδρασαν αρνητικά, λέγοντας ότι η σειρά δυσφημεί τους Οθωμανούς! Οι δικές "μας" μη κυβερνητικές οργανώσεις αντίθετα καταδικάζουν οτιδήποτε κάνει καλό στην εικόνα της Ελλάδας και εκθειάζουν οτιδήποτε τη δυσφημεί.

Μάλιστα, πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν από τρεις διαφορετικές ομάδες τις οποίες η αστυνομία απλά παρακολουθούσε, χωρίς να παρεμβαίνει, σε αντίθεση με την ελληνική αστυνομία που σπεύδει να επιτεθεί σε οποιονδήποτε θελήσει να εκφράσει τα πατριωτικά του συναισθήματα. Μία από αυτές τις ομάδες, η ομοσπονδία της νεολαίας της Ανατολίας, είχε μαχαιρώσει κούκλα του Άι Βασίλη (!!), για να εκφράσει την αντίθεσή της στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Αυτά, για να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι Έλληνες ότι η πολιτισμένη εικόνα της Τουρκίας που μας προσφέρουν ως δόλωμα οι τουρκικές σειρές και οι τουρκολάγνοι δημοσιογράφοι και "διανοούμενοι" απέχει πολύ από την τουρκική πραγματικότητα. Από την άλλη, οι "εθνικιστές" Έλληνες, πολύ περισσότερο οι πολιτικοί και η κυβέρνηση, αδιαφορούν για την παραποίηση της ελληνικής ιστορίας και την προσβολή των Ελλήνων ηρώων η οποία συντελείται πέρα από κάθε όριο και ιστορική βάση. Φανταστείτε τις αντιδράσεις των Τούρκων σε μια σειρά αναλόγου περιεχομένου με τη σειρά που ετοιμάζει ο Σκάι για την επανάσταση του 1821 και στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί αμόρφωτων και αδαών χωρικών που δεν ήξεραν να μιλούν ελληνικά για τους ήρωες της εθνικής παλιγγενεσίας...

Θα πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε ότι το κύρος, η δυναμικότητα, αλλά και η θέση μιας χώρας καθορίζεται και από τον τρόπο και την ένταση που αυτή υπερασπίζεται όχι μόνο το παρόν, αλλά και το παρελθόν της, την ιστορία της.
http://endelehia.blogspot.com/2011/01/blog-post_9664.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες