Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΟΡΓΙΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 24, 2011 10:03 am    Θέμα δημοσίευσης: ΟΡΓΙΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΡΓΙΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ
Από Αμέθυστο
http://amethystosbooks.blogspot.com/2011/01/blog-post_353.html

ΟΡΓΙΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "1821":ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ,ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ!




Δείτε ένα απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο που θα προβληθεί την Τρίτη και δώστε προσοχή στη λεζάντα:

Σύμφωνα με αυτή (και το...τεφτέρι),υπήρξε "εντυπωσιακή ανάπτυξη του ελλαδικού χώρου κατά τον πρώτο αιώνα της Οθωμανικής Κυριαρχίας" (και όχι Τουρκοκρατίας)!

Δεν μας προξενεί έκπληξη το γεγονός,αφού οι υπεύθυνοι της σειράς φροντίζουν να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους,στην περιγραφή που κάνουν και αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Η σειρά, επιδιώκει να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης αντίληψης για την εποχή του ’21, ερευνώντας επίσης εάν πραγματικά η Τουρκοκρατία ήταν μια άγονη ιστορική παρένθεση ή εάν οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές της κοινωνίας, οι οποίες ευνόησαν τη δημιουργία του συγχρόνου ελληνικού κράτους. Αλλαγές οι οποίες οδηγούν σε μια καταπληκτική ιστορική εξέλιξη, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις: τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Το κράτος αυτό, βασίστηκε σε μία μακραίωνη πολιτισμική παράδοση με έμβλημα μία γλώσσα τόσο των αρχαίων κειμένων τόσο της εκκλησιαστικής παιδείας.

Η σειρά δίνει στο θεατή την ευκαιρία να βιώσει τα συναρπαστικά γεγονότα που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα, να επανεξετάσει τους μύθους του αγώνα για την ελευθερία, αλλά και να εμβαθύνει στη σημασία που έχει η επανάσταση του 1821 μέχρι τις μέρες μας.




Προσέξτε την έντεχνη προπαγάνδα που κάνει ο φανατικός ανθέλληνας Βερεμής και η παρέα του:Από τη μια,θέτει το...δίλημμα αν "έγινε κάτι καλό" (!!!) επί Τουρκοκρατίας κι από την άλλη ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΥ!

Πουθενά άλλωστε δεν αναφέρεται η έννοια "Έθνος",αφού για τους γραικύλους "ιστοριογράφους" του ΣΚΑΙ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!Σύμφωνα με εκείνους,απλά τα...συστατικά του Κράτους (δηλαδή οι Επαναστάτες),πήραν "ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΩΝΩΝ",τη συνδύασαν με "ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ" και ξεκίνησαν από το μηδέν!

Φυσικά,αυτό είναι ένα ελάχιστο μόνο τμήμα της ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ που θα περιέχει η εν λόγω εκπομπή,αφού επιχειρείται ο καθαγιασμός των Τούρκων,μέσα από μια δήθεν...οικονομική ανάπτυξη,που διέκοψε η "απρόσμενη" Επανάσταση!

Καλούμε όλους τους Έλληνες ΝΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ και να μην παρασυρθούν από τα εντυπωσιακά (ψηφιακά) σκηνικά και την καλλιτεχνική της αρτιότητα:Εξάλλου,είναι γνωστό πως όλα ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ προιόντα,έχουν πάντα ελκυστικό...περιτύλιγμα!

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 24, 2011 11:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ



Γράφει η ΘΑΛΕΙΑ :
"Καλούμε όλους τους Έλληνες ΝΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ και να μην παρασυρθούν από τα εντυπωσιακά (ψηφιακά) σκηνικά και την καλλιτεχνική της αρτιότητα:Εξάλλου,είναι γνωστό πως όλα ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ προιόντα,έχουν πάντα ελκυστικό...περιτύλιγμα!"

Το συνιστώ κι εγώ, προχωρώ μάλιστα ακόμη περισσότερο, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ και να μη δεχόμαστε επ΄ ουδενί να συμμετάσχουμε σε τηλεφωνικά γκάλοπ ή άλλου είδους, όπως : "Το τηλέφωνο της εκπομπής είναι ... πάρτε μας για να μας πείτε τη γνώμη σας".

Γκάλοπ είναι κι αυτό, μετρά πόσα τηλεφωνήματα δέχονται.

Πάντα, όποτε με παίρνουν στο τηλέφωνο ή μου κτυπούν την πόρτα για να συμμετάσχω σε ερωτηματολόγιο "για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα", τρώνε πόρτα στα μούτρα, όπως λέμε. Τα γκάλοπ (ερωτηματολόγιο) είναι προκατασκευασμένα με τέτοια μαστοριά, ώστε να τους δίνουν τα στατιστικά νούμερα που θέλουν οι σχεδιαστές και διαμορφωτές της "κοινής γνώμης".

Φυσικά δεν είμαι αισιόδοξος. Διάγουμε την περίοδο όπου ο κινηματογραφικός πολιτισμός, ο πολιτισμός της εικονικής πραγματικότητας, βρίσκεται στο αποκορύφωμά του μετά την εισβολή του μέσα στα σπίτια μας (τηλεόραση). Ο κινηματογραφικός (εικαστικός) βόθρος έγινε πλέον παγκόσμια χαβούζα λυμάτων και βιολογικός καθαρισμός δεν μπορεί να γίνει.

Οι μεμονωμένες φωνές των σύγχρονων "εικονομάχων", αυτής της διεφθαρμένης σύγχρονης εικόνας (τηλεοπτικής), φιμώνονται για να συνεχίζουν οι ολετήρες το καταστροφικό τους έργο. Ωστόσο, πρέπει να λέγονται και να γράφονται.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 24, 2011 1:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Ιστορία και η Αλήθεια από τα «τηλεοπτικά εγχειρίδια»!!!



Εδώ και δεκαετίες έχει αρχίσει μια σταθερή, συστηματική και επιδοτούμενη «εργασία» κατά της εθνικής μας συγκρότησης, συνακόλουθα κατά της ιστορίας, των αγωνιστικών μας παραδόσεων και εθνικών συμβόλων.

Η «εκσυγχρονιστική» λαίλαπα του σημιτισμού θεμελίωσε, συστηματοποίησε και εντατικοποίησε τις επιθέσεις για την αποδόμηση όλων των «σπονδύλων» του συνεκτικού ιστού του ελληνικού έθνους και της αγωνιστικής μνήμης.

Οι πρώτες επιθέσεις στόχευαν την Ορθοδοξία (ταυτότητες), τις εθνικές εορτές (παρελάσεις) και τα εθνικά σύμβολα (σημαία).

Θυμάστε τα παραληρήματα των «φωταδιστών» εκείνης της περιόδου…

Αυτά τα υστερικά παραληρήματα εκείνης της περιόδου κατασκεύασαν και την ιδεολογική «Άλγεβρα της Νέας Τάξης»: Το δόλιο τέχνασμα της τυπικής μονοχρωμίας (εθνικού-αντεθνικού), που λειτουργούσε σαν προκρούστεια κλίνη.

Με αυτήν την ιδεολογική άλγεβρα οτιδήποτε αντιτίθετο στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης, το βάπτιζαν «εθνικισμό», «ρατσισμό» κ.λπ και το αντιπαρέθεταν, μηχανικά και απόλυτα, στην «πρόοδο», την οποία βάπτιζαν «αντιεθνικισμό», «αντιρατσισμό», «πολυπολιτισμικότητα» κ.λπ.

Πάνω σε αυτές τις ιδεολογικές κατασκευές και τα «ερεθίσματα» των «φωταδιστών» συγκροτήθηκε και οργανώθηκε ένα πλατύ δίκτυο επιδοτούμενων «εστιών» για την επέκταση και το βάθεμα της εθνικής μας αποδόμησης.

Επέκταση και βάθεμα με στόχο την «επιστημονική», «προοδευτική» και «αντιεθνικιστική» αναδιατύπωση της ελληνικής μας ιστορίας, συνακόλουθα με στόχο την ισοπέδωση της Παιδείας και τον επαναπροσδιορισμό της πάνω στις επιταγές της Νέας Τάξης.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι επιδοτούμενες «εστίες» των νέων «γενιτσάρων» ιστορικών και ακαδημαϊκών που κυριάρχησαν μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα και άρχισαν να ξαναγράφουν την ιστορία σύμφωνα με τις νέες ανάγκες των πολυεθνικών, χρηματοδοτούμενες από τους «προοδευτικούς» της διεθνούς κερδοσκοπίας: Σόρος και CIA…

Ο «άμβωνας» αυτής της καταιγιστικής ιδεολογικής και πολιτικής πλύσης εναντίον του έθνους και όλων των παραμέτρων του ήταν οι προπαγανδιστικές ύαινες του καθεστώτος: Τα ΜΜΕ με τους πολύχρωμους «προοδευτικούς» και «αριστερούς» λακέδες τους.

Σήμερα αυτές οι μήτρες τού ολοκληρωτισμού και τα εκτροφεία του δωσιλογισμού και των νέων γενιτσάρων αναλαμβάνουν και άμεσα «πρακτική δράση»: Αναδιατυπώνουν την ιστορία μας και κατασκευάζουν τη νέα «ιδεολογική ατμόσφαιρα» μέσω της εικόνας και των τηλεοπτικών θεαμάτων.

Η σειρά του Σκάι για το 1821 είναι μια τέτοια χυδαία απόπειρα ισοπεδωτικής υπεραπλούστευσης, πλαστογράφησης, αφυδάτωσης και «επαναδιατύπωσης» της ιστορίας μας, σύμφωνα με τα νέα πλανητικά ιδεολογήματα και τα τωρινά συμφέροντα του ελληνοτουρκικού κεφαλαίου.

Ο Αλαφούζος γράφει την ιστορία τού 1821 σύμφωνα με τα συμφέροντα της ελληνοτουρκικής συνεκμετάλλευσης Αιγαίου!!!

Το ιδεολογικό «υλικό» της αποστείρωσης, μέσω της τηλεοπτικής εικόνας, της εθνικής μας ιστορίας είναι η γνωστή νεοταξική άλγεβρα: «Εθνικισμός»- «αντιεθνικισμός»!!!

Τα πάντα φυλακίζονται μέσα σ’ αυτό το σχήμα.

Αυτό είναι και το ιδεολογικό ευαγγέλιο των πολύχρωμων ιδεολογικών γενιτσάρων: Από Γανναράδες μέχρι τους «αριστερούς» Γιανναράδες…

Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό κείμενο από τη σημερινή «Καθημερινή» του Θεόδωρου Κουλουμπή: «Επιδημίες νεοεθνικισμού».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_6_23/01/2011_429837

Θαυμάστε «επιστημονική» σκέψη από έναν ακαδημαϊκό: Χυδαία απλουστευτική και αφοριστική ρητορεία (λογική «Ιών») που αναδεικνύει, κατά δραματικό τρόπο, την τυπική μονοχρωμία «εθνικισμός»-αντιεθνικισμός»!!!

Σημείωση: Για τη «συνταγή» των ΜΜΕ που εκτρέφει και αξιοποιεί τους ακαδημαϊκούς γενίτσαρους και τα πολύχρωμα «άλλοθι» θα γράψουμε σε ξεχωριστό κείμενο: Είναι μια παλιά και επεξεργασμένη συνταγή…

Ας ρίξουμε λοιπόν την ιστορική επιστήμη και τους μεγάλους ιστορικούς ερευνητές μας στον κάλαθο των αχρήστων. Υπάρχει ο Σκάι και οι έμμισθοί του για να μας διδάξουν την ιστορία μέσα από το τελετουργικό τηλεθέαμα!!!

Υπάρχουν και τα άλλα ελληνοτουρκικά σήριαλ, μας κατακλύζουν από όλες τις οθόνες, για να κατασκευάζουν την «ιδεολογική ατμόσφαιρα» της εποχής!!!

Υπάρχει και το πλήθος των εκπομπών, των ποικίλων διαστροφών, για να διαπαιδαγωγούν το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία στις «νέες αξίες»!!!

Αυτό που δεν θέλουν να υπάρχει, που κάνουν τα πάντα να ΜΗΝ υπάρχει είναι να σκέφτεσαι, να μελετάς σοβαρά, να ερευνάς και να διαβάζεις την ιστορία σου, την κοινωνία σου, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους νόμους της ζωής…


Αυτό που καταδιώκουν με όλα τα μέσα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Κυρίως μοχθούν να σε μάθουν να μην μπορείς να ανιχνεύσεις την ΑΛΗΘΕΙΑ…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 24, 2011 8:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αύγουστος 2000

Η Νέα Τάξη και το «τέλος της Ιστορίας»*
Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου


Αύγουστος 2000

«…Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος (δυσκολοκυβέρνητος)
και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του
ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,
τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να
εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,
να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολής, των τόσο σημαντικών για
τα συμφέροντα των ΗΠΑ…»

Χένρυ Κίσσινγκερ

Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ανεπάρκεια και η πολιτική μιζέρια καλύπτονται κατά κανόνα με δογματικά σχήματα και γενικές αφαιρέσεις.

Η πλειονότητα των αριστερών και κομμουνιστικών δυνάμεων πάσχει από θεωρητική και πολιτική αναιμία. Η πνευματική οξείδωση είναι ιδιαίτερα εμφανής στο σεχταριστικό μικρόκοσμο των ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

ΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ αγκυλώσεις και οι πνευματικές μας οξειδώσεις εμποδίζουν να συλλάβουμε συγκεκριμένα και σε όλες τις ποικιλίες και διαστάσεις του το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης. Αδυνατούμε να αντιληφτούμε το πολυεδρικό πρίσμα της Νέας Τάξης. Κραυγάζουμε επαναστατικά κατά της Νέας Τάξης, αναμασώντας αφηρημένες αντικαπιταλιστικές καταγγελίες. Ταμπουρωμένοι πίσω από επαναστατικές έννοιες και δόγματα του παρελθόντος καλύπτουμε τα τεράστια θεωρητικά κενά μας και δικαιολογούμε την ανικανότητά μας να αναλύσουμε σε βάθος τα νέα φαινόμενα. Με μια αυτάρεσκη στενοκεφαλιά πιστεύουμε ότι τα επιλεγμένα τσιτάτα δίνουν απάντηση σε όλα τα ζητήματα. Έτσι όχι μόνο δολοφονούμε τη διαλεκτική σκέψη των μαρξιστών επαναστατών, αλλά μετατρέπουμε και τα γραφτά τους σε μούμιες αιγυπτιακές.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ σήμερα να οριοθετήσουμε απλώς την οικονομική διάσταση του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης. Βεβαίως χωρίς τον οικονομικό προσδιορισμό του φαινομένου κάθε άλλη ανάλυση είναι αδύνατη και μετέωρη. Ωστόσο δεν φτάνει μόνο να πούμε ότι η βάση της παγκοσμιοποίησης είναι τα υπερεθνικά μονοπώλια και ότι η Νέα Τάξη είναι η υπερεθνική ή πλανητική ιμπεριαλιστική εξουσία. Πρέπει να αναλυθούν και οι ιδεολογικές, πολιτικές και πολιτισμικές μορφές αυτής της εξουσίας που απορρέει από το οικονομικό καθεστώς του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού. Και αυτές οι μορφές εξουσίας είναι διαφορετικές, εντελώς μεταλλαγμένες από τις μορφές εξουσίας των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Εθνικό και υπερεθνικό κράτος



ΣΤΟΥΣ εθνικούς ιμπεριαλισμούς την πρωτοκαθεδρία είχε το εθνικό κράτος. Σήμερα το κέντρο βάρος μετατοπίζεται στο πλανητικό κράτος, στο υπερεθνικό κράτος των ισχυρών του κόσμου. Τα εθνικά κράτη υπονομεύονται και προοδευτικά μετατρέπονται σε εκτελεστικά όργανα του πλανητικού κράτους με ηγέτιδα δύναμη το κράτος των ΗΠΑ. Μετατρέπονται δηλαδή σε προτεκτοράτα του παγκόσμιου κρατικού πλέγματος, της Νέας Τάξης.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή προκαλεί μια τεράστια ανατροπή στο ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο.

Θέσεις παλιές ανατρέπονται και έννοιες αλλάζουν σημασία, γεμίζουν με άλλο ταξικό περιεχόμενο.
Και όμως οι κομμουνιστές μένουν στα παλιά, σε παλιές, αμετακίνητες, «πάγιες» θέσεις. Και οι «επαναστάτες» συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη λαθρομετανάστευση, και πολλά άλλα με τα δεδομένα του εθνικού ιμπεριαλισμού. Τη δε Εκκλησία με τα δεδομένα της φεουδαρχίας. Και δεν προβληματίζονται καν από το γεγονός ότι η Νέα Τάξη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά του εθνικισμού και του ρατσισμού, στην πρώτη γραμμή υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, στην πρώτη γραμμή για την κατάργηση των εθνικών συνόρων, στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του θρησκευτικού «συντηρητισμού» και της Εκκλησίας…

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του πλανητικού κράτους διαφοροποιείται ουσιωδώς από τη φιλοσοφία του εθνικού κράτους.

Το πλανητικό κράτος δεν αναγνωρίζει καμιά συλλογικότητα:
Ούτε ταξική, ούτε εθνική, ούτε θρησκευτική. Ο ατομισμός που παραπέμπει κάθε άτομο στον εαυτό του και αποτελεί το προϊόν της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην παγκοσμιοποίηση παίρνει ολοκληρωτική μορφή, γίνεται απόλυτο φετίχ, θεότητα.

Για το πλανητικό ιμπεριαλιστικό κράτος τα πάντα ανάγονται στη σφαίρα του ιδιωτικού. Δεν υπάρχουν σύνολα, δεν υπάρχουν συλλογικές υποθέσεις, ταξικές ή εθνικές, υπάρχουν μόνο ιδιωτικά ζητήματα, υποθέσεις των ιδιωτών. Η εργασία γίνεται υπόθεση ιδιωτική. Το ίδιο η Παιδεία, η Υγεία, κάθε συλλογική δραστηριότητα που ανάγεται στη σφαίρα του κοινωνικού κράτους.

ΓΙΝΕΤΑΙ φανερό ότι το πλανητικό κράτος, η Νέα Τάξη, αναγάγοντας τα πάντα στη σφαίρα του ιδιωτικού δεν θέλει καμιά ταυτότητα συλλογικότητας, καμιά ταυτότητα εθνική ή θρησκευτική, καμιά ταυτότητα ιστορικής μνήμης.

Γι αυτό η Νέα Τάξη επιχειρεί να «καταργήσει» την Ιστορία, να αποσπάσει τον άνθρωπο από την ιστορικότητά του. Η Ιστορία είναι επικίνδυνη για τη Νέα Τάξη. Και είναι επικίνδυνη γιατί προϋποθέτει βίωμα και πραγμάτωση της συνοχής του γίγνεσθαι: είναι δηλαδή συλλογική διαδικασία. Αυτός που «έχει μια ιστορία» έχει σχέση με ένα γίγνεσθαι που σημαίνει ότι είναι και ικανός να «δημιουργήσει» ιστορία, δηλαδή να αλλάξει τον κόσμο…


Ο άνθρωπος είναι ιστορία



Η ΙΣΤΟΡΙΑ εγγράφει το άτομο σε ένα δίκτυο σχέσεων το οποίο κατασκευάζει τον κοινωνικό ιστό. Εγγράφει, δηλαδή το άτομο σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης, σε μια κοινότητα, σε ένα σύνολο, που το «κοινωνονικοποιούν». Ο άνθρωπος είναι ιστορία με μια διπλή έννοια:
# Το άτομο παράγεται από την ιστορία. Η ταυτότητά του συγκροτείται αφενός από γεγονότα προσωπικά, τα οποία έζησε και τα οποία διαμορφώνουν το μίτο της βιογραφίας του και αφετέρου από στοιχεία που είναι κοινά στην οικογένειά του, στο περιβάλλον, στον ταξικό του χώρο, στο έθνος, τα οποία το τοποθετούν ως κοινωνικό-ιστορικό ον.

# Το άτομο είναι δρων παράγοντας της ιστορίας. Εάν το άτομο μπορεί να θεωρηθεί προϊόν της ιστορίας, είναι ταυτόχρονα και παραγωγός της. Είναι φορέας ιστορικότητας, της ικανότητας δηλαδή να παρεμβαίνει στη δική του ιστορία, λειτουργία η οποία τον θέτει ως υποκείμενο μιας διαλεκτικής κίνησης ανάμεσα σε αυτό που είναι και σε αυτό που μετεξελίσσεται: Το άτομο είναι προϊόν μιας ιστορίας της οποίας προσπαθεί να γίνει το υποκείμενο.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ, συνεπώς,
ορίζει την ικανότητα του ατόμου να προσοικειώνεται την ιστορία του και ταυτόχρονα την Ιστορία για να μπορεί:

Πρώτον: Να την κατανοεί, να την αναγνωρίζει, να έχει τη δυνατότητα να συνειδητοποιεί, άρα και να μεταβάλλει, τον τρόπο με το οποίο η ιστορία αυτή δρα μέσα του.

Δεύτερον: Να θέτει σε εφαρμογή στρατηγικές κοινωνικά πρόσφορες σε σχέση με την εξέλιξη της κοινωνίας, στην προσπάθειά του να αλλάξει τις οικονομικό-κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες.

ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ του ανθρώπου να γίνει ο συνειδητός παράγοντας της ιστορίας, να συνειδητοποιεί, δηλαδή και να αλλάζει ο ίδιος τον κόσμο, επιδιώκει να καταστρέψει η Νέα Τάξη. Τον ιστορικό μας ιστό θέλει να αποσαθρώσει και την ιστορική μας ταυτότητα να αφανίσει. Και βρίσκει συμμάχους σε αυτή τη διορατική και μακάβρια ιμπεριαλιστική «σύλληψη» του Χένρυ Κίσσινγκερ και πολλούς αριστερούς και κομμουνιστές…

• Γράφτηκε τον Αύγουστο του 2000 και περιέχεται στο βιβλίο:
«Η Νέα Τάξη και οι χρήσιμοι ηλίθιοι»

Επιστροφή στην κορυφή
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 25, 2011 7:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΧΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ,ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ,ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ",ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ,ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ(ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΑΡΧΟΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ) ΘΟΛΟΥΡΑΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΗΛ.Δ/ΝΣΕΙΣ Α΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ.
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 04, 2011 1:59 am    Θέμα δημοσίευσης: To telos tis istorias... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
...και η αρχή της μ...ίας!

Όλοι αυτοί οι κατά Γιανναρά απάτριδες ελληνόφωνοι του Βαλκανικού νότου να αφήσουν τους τελευταίους Ελληνόφρονες ήσυχους σε ότι έχει απομείνει ακόμα στην Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία από την κοιτίδα του Ελληνισμού, το καταφύγιο της Ρωμηοσύνης και το λίκνο της Ορθοδοξίας.

Ας ξεκουμπιστούν να πάνε σε ένα από τα τόσα μέρη που κρατούν ακόμα οι βάρβαροι: στην αναντολού τους, την τρακίγια και τη μακεντονίγια τους! Κι εκεί ας ιδρύσουν το νεοθωμανικό μπεηλίκι της γραικυλίας τους όπως τους γουστάρει, με ότι ιστορία και ότι πολυ-πολιτισμό θέλουν!
Επιστροφή στην κορυφή
Δήμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 05, 2011 1:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αργά η γρήγορα, μάλλον γρήγορα, πρέπει οι δήθεν νεωτεριστές, ψευτοφυλόσοφοι, ψευτοοραματιστές και αμφιλεγόμενοι ταγοί της εξουσίας των ΜΜΕ να μπουν στην θέσι τους η να τους βάλουμε εμείς. Το πιο χρήσιμο εργαλείο της τηλεόρασις είναι το κουμπί της λειτουργείας της. Με τον δήθεν σκοπό της ενημέρωσις ο κάθε απίθανος μπαίνει στο σπίτι μας και αναλύει τις απόψει του επί παντός επιστητού. Απαγορέψτε του την είσοδο. Η κάθε εκπομπή οφείλει την ύπαρξι της στην τηλεθέασι. Στερίστε της αύτη την ικανότητα και θα σβήση από μόνη της. Κάντε πράξη τα όσα πάρα πολλοί ανέρτησαν στο blog. Γειά σας.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες