Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 27, 2012 12:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ…
Στις 28 Ιουνίου στην Αθήνα η δίκη των Χαλκιδέων που δικάζονται για προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατία




Η ΔΙΚΗ των 5 συλληφθέντων των Θεοφανείων στη Χαλκίδα που δικάζονται για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας
θα γίνει τελικά στις 28 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη ωρα 9.00 πμ
στο Β' ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (πρώην Ευελπίδων)
κτίριο 8, αίθουσα 1, στο ισόγειο


Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία με κύρια συνθήματα "ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73" "λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς"και σχημάτισε δικογραφία κατΆ αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ).

Η δίκη των 5 συλληφθέντων -που είχε οριστεί στη Χαλκίδα για την Παρασκευή 30 Μαρτίου- παραπέμφθηκε τελικά σε δικαστήριο της Αθήνας με βούλευμα του Αρείου Πάγου. Η δικαιολογία για την αυταρχική και εσπευσμένη μεταφορά της δίκης, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, ήταν ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ''υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας''.

Οι σύγχρονες πολιτικές εξουσίες, αφού λεηλάτησαν βίαια την κοινωνία, επικαλούνται υποκριτικά την ειρήνη και την ασφάλεια για να συνεχίσουν ανενόχλητες τον πόλεμο εναντίον όλων μας.

Είναι κωμικοτραγικό να μας κάνουν μαθήματα ήθους αυτοί που ευθύνονται για την πολιτική κακοδιαχείριση που προκάλεσε μέρος της κρίσης, αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία, αυτοί που ρήμαξαν τα νοσοκομεία, αυτοί που δημιούργησαν 1.200.000 ανέργους και τους έκοψαν κάθε πρόνοια και επίδομα, αυτοί που έκαναν δημόσια έργα με μόνο κριτήριο τις μίζες τους, αυτοί που μας ψεκάζουν δηλητηριώδη χημικά κάθε φορά που τολμάμε να διαδηλώσουμε, αυτοί που «δεν είχαν διαβάσει τα μνημόνια» και τα ψήφισαν υποθηκεύοντας το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων, αυτοί να έρχονται τώρα να μας συλλάβουν, να μας δικάσουν, να μας φυλακίσουν!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ


ΠΗΓΗ:
http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80.html



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 συμπολίτες μας και σχημάτισε δικογραφία κατΆ αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ). Ο οποίος, έγινε το επίκεντρο έντονων διαμαρτυριών από το πλήθος των παρισταμένων, που φώναζε συνθήματα κατά της δοτής συγκυβέρνησης και της τρόικας (ΔΝΤ - ΕΕ - Τραπεζιτών), που έχουν εξαπολύσει άγριο κοινωνικό πόλεμο εναντίον της λαϊκής πλειοψηφίας.

Ο λαός μας δεν θεωρεί πλέον τον κ. Παπούλια «ανεύθυνο θεσμικό άρχοντα» αλλά συνεργό στα κοινωνικά εγκλήματα που συντελούνται. Κι αυτό το διατράνωσε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, το έδειξε και στην πόλη μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί, τη στιγμή που ο λαός πεινάει και τα παιδιά μας μεταναστεύουν, να δέχεται να τον περιφέρουν ανά την Ελλάδα, με τη φρούρηση πολυάριθμων δυνάμεων καταστολής και δίπλα οι ασφαλίτες να κάνουν συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονται. Αυτό συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και όχι η διαμαρτυρία των πολιτών.

- Να καταργηθεί επιτέλους το άρθρο 168 του Π.Κ.

- Είμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συμπολίτες μας

- Δηλώνουμε ότι το ίδιο «αδίκημα» διαπράξαμε κι εμείς

- Η πιο αποτελεσματική αλληλεγγύη στους διωκόμενους, η απάντησή μας στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού, που θα ενταθεί και με νέες φρονηματικές διώξεις, είναι μία: Η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δανειστές με τους εγχώριους υποτακτικούς τους, ενάντια στη κοινωνική κατεδάφιση - λεηλασία της χώρας, του λαού και της νεολαίας.

- Κανείς μόνος του απέναντι στην κρίση. Ο αγώνας μας δεν είναι εκδήλωση προσκοπισμού ή ελεημοσύνης, δεν είμαστε «φιλάνθρωποι» διεκπεραιωτές υποθέσεων που μας «αναθέτει» ο κάθε χειμαζόμενος πολίτης. Όλοι μαζί μπορούμε, με την καθημερινή μας αντίσταση παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολειό, σε κάθε γειτονιά, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και την αυτοοργάνωση. Κανείς διπλανός μας να μην πεινάσει, να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό, κανένα σπίτι να μην πέσει στα χέρια των τοκογλύφων-τραπεζών. Να υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία μας και τα σχολειά των παιδιών μας, τις κοινωνικές υπηρεσίες στον άνεργο, τον ηλικιωμένο, κάθε δημόσιο-κοινό μας αγαθό, που τα βαμπίρ των αγορών έχουν βαλθεί να ερειπώσουν.

- Τονίζουμε την ανάγκη για επικοινωνιακή οργάνωση των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων ώστε σε κάθε περίπτωση καταστολής πολιτικής διαμαρτυρίας να υπάρχει στη διάθεση του καθενός μας δίκτυο τηλεφώνων, για άμεση ενεργοποίηση μαζικής έμπρακτης αλληλεγγύης.

- Το παρόν ψήφισμα εκτυπώστε το, κινήστε το για συλλογή υπογραφών σε χώρους δουλειάς, συλλογικότητες, στη γειτονιά σας και ταχυδρομήστε το ΥπΆ όψιν:

«Πρωτοβουλία για Ομάδες Έμπρακτης Αλληλεγγύης – Αντίστασης σε κάθε γειτονιά»
Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, Φριζή 10, 34100, Χαλκίδα.
- Τον αγώνα της Κερατέας τον στέλνουν στα δικαστήρια ως «κακούργημα». Τα παιδιά μας στα «μαθητοδικεία» ως εγκληματίες.

- Οι Χαλκιδέοι δικάζονται την Πέμπτη 28 Ιουνίου στο ΒΆ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(Ευελπίδων Κτήριο 8, αιθουσα 1 στο ισόγειο και ώρα 9 το πρωί)


ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες