Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ουκρανία: Ο Πούτιν ολιγωρεί ή παίζει τα δικά του παιχνίδια;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 03, 2014 8:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Ουκρανία: Ο Πούτιν ολιγωρεί ή παίζει τα δικά του παιχνίδια; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ουκρανία: Ο Πούτιν ολιγωρεί ή παίζει τα δικά του παιχνίδια;



Στην Ουκρανία η ρώσικη ολιγαρχία δεν παλινωδεί απλώς, αλλά φαίνεται ότι παίζει από κοινού με τον υπέρ-εθνικό φασισμό (τους ιμπεριαλιστές της Δύσης), μακάβρια πολεμικά παιχνίδια…

Από τη στιγμή που η Ρωσία αναγνώρισε τους φρενοβλαβείς πραξικοπηματίες του Κιέβου ως συνομιλητές ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ μεγάλος συμβιβασμός και η πρώτη σκηνή αυτού του μακάβριου πολεμικού παιχνιδιού.


Η σημερινή πολεμική επίθεση των ακροδεξιών-ναζιστών, φρενοβλαβών ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ, εναντίον του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας, είναι το επακόλουθο της πρώτης σκηνής: Των ανεπίτρεπτων συμβιβασμών της ρώσικης ολιγαρχίας…

Δεν μπορεί, φυσικά, να μην γνωρίζει ο Πούτιν
ότι οι πραξικοπηματίες του Κιέβου δεν θα τολμούσαν να διανοηθούν μια τέτοια πολεμική, δολοφονική επίθεση, δίχως τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Ένα πρώτο πελώριο ερώτημα, λοιπόν, τίθεται: Γιατί ο Πούτιν άνοιξε το δρόμο στις ορέξεις και τα σχέδια του ΝΑΤΟ με τις ανεπίτρεπτες «διπλωματικές» συναλλαγές: Μια «διπλωματία» υποταγμένη πλήρως στους κανόνες και το «Δίκαιο» του πλανητικού φασισμού του 4ου Ράιχ;;;

Από την αρχή θα μπορούσε η Ρωσία να κόψει το βήχα των ιμπεριαλιστών κτηνάνθρωπων της Δύσης και των ανδρεικέλων τους στο Κίεβο.

Οι παλινωδίες και οι υποχωρήσεις του Πούτιν, οι «διπλωματικές» διευθετήσεις (το υποκριτικό πρόσωπο κάθε ληστή και δήμιου) δεν απομακρύνουν τους πολέμους, αλλά τους φέρνουν πιο κοντά…

Εκτός και αν όλα αυτά αποτελούν ένα συμφωνηθέν «σχέδιο» μεταξύ του 4ου Ράιχ και της ρώσικης ολιγαρχίας για κάποιο μοίρασμα της Ουκρανίας που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη…

Παίζουν με το αίμα του ουκρανικού λαού για κάποιες νέες Γιάλτες…

Ίδωμεν…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 03, 2014 7:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι ειδωλολάτρες του Πούτιν




«Για μας η δόξα τους είναι μόνο καπνός
που δείχνει πως εδώ λυσσομανούσε η πυρκαγιά»

ΜΠΡΕΧΤ


Πρέπει κάποτε να δραπετεύσουμε από αυτόν τον άθλιο φαύλο κύκλο των ειδώλων: Την ειδωλολατρία κάθε μορφής…

Η ειδωλολατρία κάθε ειδωλολατρία, αποκοιμίζει τον άνθρωπο, τον οδηγεί σε κατάπτωση, σε άβουλο γρανάζι των μηχανισμών εξουσίας.


Η καθεστωτική λογική και φιλοσοφία κατασκευάζει ασταμάτητα «είδωλα», κομματικούς και άλλου είδους «ήρωες» για να μας θαμπώνουν, να μας αιχμαλωτίζουν και να μας καθιστούν γρανάζια του καθεστώτος, δηλαδή χειραγωγημένα όντα που θα εναποθέτουμε τη σωτηρία μας ΟΧΙ στις δικές μας πλάτες, αλλά στα «είδωλα», τους «ήρωες» και τους πολιτικούς «Μεσσίες».

Εκεί όμως που υπάρχουν «είδωλα» και «ήρωες» πεθαίνει ο άνθρωπος…

Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί βλέπουμε ότι πολλοί, εδώ στην Ελλάδα, είναι επιρρεπής στην ειδωλολατρία. Μέσα στα αδιέξοδά μας και στην απελπισία μας κάνουμε, συχνά, τις επιθυμίες μας πραγματικότητα και καταφεύγουμε σε «Μεσσίες».

Σε έναν τέτοιο διεθνή «Μεσσία» πίστεψαν κάποιοι (κυρίως άνθρωποι της Ορθοδοξίας): Στο Ρώσο ηγέτη, τον Πούτιν.

Έτσι ΑΦΑΙΡΟΥΝ από τον Πούτιν όλα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που συμπυκνώνει και εκφράζει ΠΟΛΙΤΙΚΑ, το ΤΙ ακριβώς είναι, το ΠΩΣ αναδείχτηκε και από ΠΟΥ, τον αφυδατώνουν από κάθε κοινωνικό και πολιτικό χυμό, φετιχοποιώντας μια κάλπικη «ιδιότητά» του: την …Ορθοδοξία!!!

Κάλπικη «ιδιότητα», διότι κάθε εξουσία εμπορεύεται το Θρησκευτικό αίσθημα του λαού της…

Εδώ το εμπορεύονται οι εκκλησιαστικές εξουσίες και δεν θα το εμπορευτούν οι πολιτικές;


Ο Πούτιν καθορίζεται και λειτουργεί στη βάση των συμφερόντων τις ρωσικής ελίτ: Των ολιγαρχών.

Μπορεί ακόμα η Ρωσία να μην έχει ενσωματωθεί στο πλανητικό πλέγμα της Νέας Τάξης και να συγκρούεται με αυτό, αλλά συγκρούεται όχι ΑΠΟΛΥΤΑ, αλλά ΣΧΕΤΙΚΑ, διαπραγματευτικά: Αυτό καθορίζεται από την οικονομική της διάρθρωση (που έχει πολλές ομοιότητες με την καπιταλιστική διάρθρωση) και από τα συμφέροντα της κυρίαρχης οικονομικής ολιγαρχίας.

Αυτά τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε σωρεία κειμένων.
Παραπέμπουμε σε ένα από τα τελευταία:
«Η εξίσωση της Ρωσίας με τον πλανητικό ιμπεριαλισμό»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8473


Να μη μυθοποιούμε, συνεπώς, τον Πούτιν.
Αυτός θα καθοριστεί και στο ζήτημα της Ουκρανίας από το αντιφατικό πλέγμα (ανταγωνιστικό και «συμμαχικό») των σχέσεων της Ρωσίας με τον πλανητικό ιμπεριαλισμό (4ο Ράιχ).

Στη βάση αυτής της προβληματικής εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας στο άρθρο:
«Ουκρανία: Ο Πούτιν ολιγωρεί ή παίζει τα δικά του παιχνίδια;».


Σημείωση: Με κάποιους περιφερόμενους, γνωστούς ρουφιάνους, τύπου Γκαγκαούζου και CIA, που διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας και ψεύδονται ασυστόλως, δεν ασχολούμαστε. Εξάλλου δεν νομιμοποιούνται να κατηγορούν οποιονδήποτε από τη στιγμή που τους πραξικοπηματίες του 4ου Ράιχ (στο Κίεβο) τους είχαν βαπτίσει «επαναστάτες»!!!

Θα παραθέσουμε για τα φιλικά ιστολόγια, που έχουν «αγιοποιήσει» τον Πούτιν, ένα απόσπασμα για τον Πούτιν, από το άρθρο «ονειρώξεις», Γραμμένο τον Οκτώβριο του 2008:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=18085#18085





Δεύτερη επισήμανση.
Η ηρωποίηση του Πούτιν είναι μια καταστροφική ουτοπία που εξαπατά πολλαπλά:
α). Ο Πούτιν δεν είναι κανένας επαναστάτης λαϊκός ηγέτης. Ένας δικτάτορας είναι.
β). Προϊόν του γραφειοκρατικού μηχανισμού του Σοβιετικού κράτους, για τη διάσωση των γραφειοκρατικών συμφερόντων αυτού του κράτους. Μέσα στην πορεία αποσύνθεσης και διάλυσης της Ρωσίας, ήρθε ο Βοναπάρτης Πούτιν για να ανακόψει αυτή τη διάλυση, να σώσει την κάστα των γραφειοκρατών και να οδηγήσει συντεταγμένα τη Ρωσία στην καπιταλιστική παλινόρθωση. Αυτή η ανασυγκρότηση της Ρωσίας είχε θετικά αποτελέσματα για το παγκόσμιο γίγνεσθαι και έδωσε κάποια ψιχία στον πεινασμένο από τη διάλυση και αποσύνθεση ρωσικό λαό. Ο Πούτιν ΔΕΝ προωθεί τα συμφέροντα ΣΥΝΟΛΙΚΑ της ρώσικης κοινωνίας και του λαού της. Προωθεί και μάλιστα δικτατορικά τα συμφέροντα των προνομιούχων ελίτ. Αργά ή γρήγορα ο Πούτιν θα συγκρουστεί με τον Ρώσικο λαό. Έχουμε αναλύσει το «φαινόμενο» Πούτιν.

Τρίτη επισήμανση. Το σύμμετρο του Πούτιν στον καπιταλιστικό κόσμο είναι οι δικτάτορες του καπιταλιστικού καθεστώτος. Αυτοί οι δικτάτορες, ανεξάρτητα από τη λαϊκίστικη ρητορική τους, είναι όργανα του συστήματος και του πλανητικού κράτους. Ακόμα, και αν κάνουμε την ουτοπική υπόθεση ότι είναι «ήρωες», πάλι τίποτα δεν μπορεί να κάνουν: Όργανα θα γίνουν.
Δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ, μέσα από τις διαδικασίες και τις δομές του συστήματος, μέσα από το κράτος της Νέας Τάξης, να κατεδαφίσει τα στηρίγματά του. Οι επιλογές που γίνονται απορρέουν από τη ΛΟΓΙΚΗ της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και ΟΧΙ από πρόσωπα.
Για να πολεμήσεις τη Νέα Τάξη και τις επιλογές της, για να καλυτερεύσεις, έστω και λίγο τα πράγματα, πρέπει ο ηγέτης και τα κόμματα που λένε ότι αγωνίζονται εναντίον της σήψης και της Νέας Τάξης, να ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ στην λαϊκή κινητοποίηση και οργάνωση. Να στηρίζονται και να ελέγχονται…
ΟΛΑ τα άλλα είναι ουτοπίες που οδηγούν σε εγκλήματα κατά των λαών. Τις ζήσαμε αυτές τις ουτοπίες πολλές φορές και τώρα πληρώνουμε τα διαμαρτυρικά αυτών των εγκλημάτων.
ΟΣΟΙ, συνεπώς, νοσταλγούν, Πούτιν ή Μεσσίες, στρώνουν, μέσα στη σημερινή απελπισία, το δρόμο για νέες απάτες και εγκλήματα: Για νέους απατεώνες, βοναπάρτες ή δικτάτορες…
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα όνειρα. Ουδείς μπορεί να σώσει την κατάσταση, εκτός από τους ίδιους τους λαούς και τις οργανώσεις του…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 04, 2014 5:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Bild: Η CIA και το FBI συμβουλεύουν την ουκρανική κυβέρνηση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Bild: Η CIA και το FBI συμβουλεύουν την ουκρανική κυβέρνηση



Δεκάδες ειδικοί των υπηρεσιών πληροφοριών και της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ παρέχουν συμβουλές στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Bild am Sonntag, η κυριακάτικη έκδοση της καθημερινής εφημερίδας Bild.
Επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας, που δεν ήθελαν να κατονομαστούν, η Μπιλντ υποστηρίζει ότι πράκτορες της CIA και του FBI βοήθησαν το Κίεβο να περιορίσει την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία και να εγκαταστήσει ένα μηχανισμό αποτελεσματικής ασφαλείας.
Η γερμανική εφημερίδα διευκρίνισε ότι οι πράκτορες δεν ενεπλάκησαν άμεσα στις συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές. «Η δραστηριότητά τους περιορίζεται στην πρωτεύουσα, το Κίεβο» σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι πράκτορες του FBI βοηθούν το Κίεβο επίσης στη μάχη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, έγραψε η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία μια ομάδα εξειδικευμένη σε οικονομικές υποθέσεις βοηθά επίσης στο να εξακριβωθεί η προέλευση της περιουσίας του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Τον περασμένο μήνα ο Λευκός Οίκος είχε επιβεβαιώσει ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν είχε πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο Κίεβο στο πλαίσιο μιας περιοδείας στην Ευρώπη, μια επίσκεψη που είχε καταδικάσει η Μόσχα.

http://www.tanea.gr/news/world/article/5115715/bild-h-cia-kai-to-fbi-symboyleyoyn-thn-oykranikh-kybernhsh/


______________________________
σχόλιο:

Πραξικοπηματίας "Πρόεδρος" στην Ουκρανία έχει εδώ και μήνες τoποθετηθεί, φυτευτός κατευθείαν από τις ΗΠΑ, ο εβραϊκής καταγωγής Γιατσενιούκ. Η ιδιαίτερη καταγωγή του έχει εν προκειμένω αρκετή σημασία: Ο υπόκοσμος που ανέτρεψε τον Πρωθυπουργό Γιανουκόβιτς (δηλαδή έναν αντίστοιχο Κωστάκη Καραμανλή που τόλμησε το αδιανόητο, να κάνει μπίζνες με τη Ρωσία κι όχι το Αμέρικα) ήταν ένα μίγμα από ξενόφερτους πράκτορες, ντόπιους ευρώδουλους με σημαίες της ΕΕ και κυρίως παραδοσιακούς ναζί του Πράβι Σέκτορ και του Σβόμποντα. Οι οποίοι μέχρι πρότινος άκουγαν τη λέξη "εβραίος" και πάθαιναν αλλεργικό σοκ. Και εντούτοις τώρα δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Αρκετά περίεργο...

Φυσικά, οι ρωσόφωνοι κι οι ρωσόφιλοι στα προ μηνών γεγονότα στην πλατεία Μαϊντάν δεν είχαν καμία ανάμιξη. Απεναντίας αντιλαμβάνονταν τη δυσχερή θέση στην οποία θα έρχονταν με την ανατροπή του Γιανουκόβιτς και την πραξικοπηματική επικράτηση των φιλοευρωπαϊστών και των νεοναζί. Πράγμα που σύντομα συνέβη με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι ίδιοι να καταφύγουν στα όπλα, στις περιπολίες και στην αυτοάμυνα (και κατ'επέκταση στις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και στο αίτημα για αυτονόμηση και προσάρτηση στη Ρωσία), κατάσταση που πλέον αποτελεί τον πραγματικό εμφύλιο που όλη η Υφήλιος παρακολουθεί.

Αυτή είναι η αλληλουχία των γεγονότων κι είναι να απορεί κανείς με τη γραφική εμμονή και την απύθμενη αυθάδεια ορισμένων καταγέλαστων που δημαγωγικά επιχειρούν τώρα να λιβανίσουν τους εξεγερμένους ρωσόφωνους/φιλους όταν προ ελαχίστων εβδομάδων έγλειφαν τους νεοναζί εχθρούς τους ως "επαναστάτες" που ανέτρεψαν τον Γιανουκόβιτς!!

Και μάλιστα ορκίζονταν ότι συνέβη δίχως τη συνδρομή του Αμέρικα!!

Είναι προφανές ότι οι ιντριγκαδόρικες ψυχώσεις συγχέουν το μαρξισμό με τις παραληρηματικές τους ονειρώξεις. Και μέσα στην ιδεολογική τους ένδεια τρέχουν ανεγκέφαλα πίσω από κάθε είδους πραξικοπήματα, αναταραχές και σφαγές που προκαλεί ο Ιμπεριαλισμός για να τα βαφτίσουν οι ίδιοι όπως η ψευτοεπαναστατική φαντασίωσή τους επιθυμεί...
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 05, 2014 1:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*




Οι ακροδεξιοί πραξικοπηματίες που με την άμεση και πλήρη υποστήριξη των Αμερικανών κατέλαβαν την εξουσία στην Ουκρανία δοκιμάζουν ανελέητα τα όρια ανοχής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δολοφονώντας εν ψυχρώ 42 αθώους Ρώσους και ρωσόφιλους Ουκρανούς στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό, οι φιλοναζιστές και πιόνια των ΗΠΑ Ουκρανοί πραξικοπηματίες εξωθούν τα πράγματα στα άκρα.


Αν ο Πούτιν «καταπιεί» τη δολοφονία δεκάδων Ρώσων της Ουκρανίας χωρίς να τολμήσει να αντιδράσει εισβάλλοντας στην Ουκρανία και απομακρύνοντας από την εξουσία τους δολοφόνους του Κιέβου, η ζωή τουλάχιστον οκτώ εκατομμυρίων Ρώσων που ζουν σε ουκρανικά εδάφη θα βρίσκεται διαρκώς στο έλεος των φιλοναζιστών Ουκρανών.

Οποτε κρίνουν οι ίδιοι ότι τους εξυπηρετεί ή όταν τους δίνουν εντολή οι Αμερικανοί, θα προχωρούν σε μαζικές σφαγές του ρωσικού πληθυσμού, επιλέγοντας οι ίδιοι την κατάλληλη γι' αυτούς στιγμή.

Η Μόσχα περιέρχεται έτσι σε πολύ δύσκολη θέση - και δεν αναφερόμαστε μόνο στα εκατομμύρια Ρώσων της Ουκρανίας.
Οσο οι Ουκρανοί ναζί βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Βερολίνου, ο Πούτιν μπορούσε να υπολογίζει βάσιμα σε μια διχοτόμηση της Ουκρανίας - με την ανατολική και τη νότια Ουκρανία να ενσωματώνονται στη Ρωσία και με τις δυτικές περιοχές να προσδένονται ως κράτος στο άρμα της Γερμανίας.

Η ζωτικής σημασίας για το Βερολίνο θέληση της γερμανικής κυβέρνησης να μην εξαρτάται κατά κανέναν τρόπο από ενεργειακές πηγές άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ αποτελούσε τη ρεαλιστική βάση των ελπίδων του Πούτιν.

Η κατάσταση όμως μεταβλήθηκε άρδην, όταν οι Αμερικανοί ανέλαβαν αυτοί τον έλεγχο των Ουκρανών ακροδεξιών και παραμέρισαν τους Γερμανούς, με αποτέλεσμα να κινεί τώρα η Ουάσιγκτον τους πραξικοπηματίες του Κιέβου και όχι το Βερολίνο.

Τα κορυφαία οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα των Γερμανών. Θα συνιστούσε θρίαμβο της πολιτικής της Ουάσιγκτον, αν κατόρθωνε να τορπιλίσει την ενεργειακή συνεργασία της Γερμανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, με τη Ρωσία. Οι Αμερικανοί θα μπορούσαν έτσι να στραγγαλίσουν ενεργειακά τους Γερμανούς, αν παρίστατο ανάγκη.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων την κατάσταση αυτή, οι Γερμανοί ηγέτες θα ήταν υποχρεωμένοι να υποταχθούν εκ νέου στους Αμερικανούς. Τα όνειρα του Βερολίνου για εδραίωση της πανευρωπαϊκής ηγεμονίας του θα υφίσταντο σοβαρότατο, ίσως και μοιραίο πλήγμα.

Ενώ λοιπόν
η ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία είναι απαραίτητη για τη Γερμανία στην παρούσα φάση, για να ηγεμονεύσει στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ έχουν κάθε λόγο να τινάξουν στον αέρα τη συνεργασία αυτή!

Από τη στιγμή λοιπόν που ο Λευκός Οίκος απέκτησε το πάνω χέρι στην Ουκρανία, έχει σοβαρότατους λόγους να χρησιμοποιήσει την κυβέρνηση της χώρας αυτής, τους φιλοναζιστές πραξικοπηματίες, προκειμένου να υπονομεύσει τις σχέσεις Γερμανίας - Ρωσίας.

Την εξυπηρετεί την Ουάσιγκτον η ένταση στην Ουκρανία.
Εκβιάζουν οι Αμερικανοί αντικειμενικά τον Πούτιν λόγω της οικονομικής, αλλά και πολιτικής ζημιάς που θα υποστεί η Ρωσία, αν τιναχτεί στον αέρα η αγορά ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Γερμανία και τις χώρες της ΕΕ.

Αυτό όμως είναι το δευτερεύον.
Το πρωτεύον είναι για τις ΗΠΑ η εκ νέου ενεργειακή καθυπόταξη της Γερμανίας και η ανάσχεση του ηγεμονισμού του Βερολίνου στη Γηραιά Ηπειρο. Είναι εμφανής άλλωστε η δραστική υποβάθμιση του ρόλου των Αμερικανών στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Παράλληλα, δηλώνοντας οι ΗΠΑ ότι η στρατιωτική οδός δεν υφίσταται για αυτούς ως μέσον επίλυσης της ουκρανικής κρίσης, δοκιμάζουν κι αυτές μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι αντιδράσεις του Πούτιν στη σφαγή των Ρώσων της Ουκρανίας.

Αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βοηθήσουν στρατιωτικά τους πραξικοπηματίες της Ουκρανίας, αν εισβάλουν οι Ρώσοι. Η Ουάσιγκτον θα υφίστατο ταπεινωτική ήττα των Ουκρανών συμμάχων της.

Το γεγονός όμως
ότι η Ουάσιγκτον το λέει ανοιχτά, αφήνει το περιθώριο στον Πούτιν να είναι βέβαιος για τη στρατιωτική νίκη των Ρώσων στην Ουκρανία.

Το κακό για τον Ρώσο πρόεδρο είναι ότι τα σχέδια των Αμερικανών για ενεργειακή ρήξη Μόσχας - Βερολίνου και ΕΕ εξυπηρετούνται σχεδόν το ίδιο καλά και με ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!


*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Δευτέρα 5 Μαίου 2014
Επιστροφή στην κορυφή
ο πλανήτης όλος=σκακιέρα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 06, 2014 12:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αν όντως ισχύει, πέρα από εντυπωσιακή και ανησυχητική είδηση, είναι ενδεικτικότατη του πραγματικού κλίματος:


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ!!!




Συναγερμός έχει σημάνει στο αμερικανικό Πεντάγωνο με τις πτήσεις ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών Tu-95 στον Ειρηνικό, ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Καλιφόρνια.

Πρόκειται ως φαίνεται για την απάντηση της Μόσχας στην ανάπτυξη από πλευράς ΗΠΑ στρατηγικών βομβαρδιστικών stealth Β-2Α σε αεροδρόμια της Ευρώπης.
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν πώς η κατάσταση κλιμακώνεται με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.



Ο Οίμος-Αθήνα, δεν μπορεί να μην σχολιάσει το γεγονός ότι η Ρωσία στην ουσία χλευάζει τις ΗΠΑ διότι ενώ διαθέτει υπερσύχρονα στατηγικά βομβαρδιστικά όπως το Τu-160Μ, στέλνει ένα 60χρονο βομβαρδιστικό στις ακτές τους...
Το Tu-95 σχεδιάστηκε το 1951/52 και πέταξε για πρώτη φορά το 1955!

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Μερικά από αυτά που βλέπουμε είναι η αύξηση των πτήσεων των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 κοντά στα Γκουάμ και στις ανατολικές ακτές, ανοιχτά της Καλιφόρνια», είπε ο Αμερικανός πτέραρχος Herbert Carlisle.

Μιλώντας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσιγκτον, ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ Ασίας-Ειρηνικού υποστήριξε πώς "σε μία περίπτωση τα ρωσικά Tu-95 πλησίασαν αρκετά στις ανατολικές ακτές και απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη F-15 προκειμένου να προχωρήσουν σε αναγνώριση τους."

Οι Αμερικανοί εκτιμούν πώς πρόκειται για ρωσικές επιχειρήσεις υποκλοπών. Αυτό υποστηρίζουν πώς εξυπηρετεί και η παρουσία πλοίων συλλογής πληροφοριών του ρωσικού στόλου στους ναυστάθμους της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και στο Κόλπο του Μεξικού. «Πρόκειται για κατασκοπευτική επιχείρηση», επισήμαναν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον H. Carlisle, για την αυξημένη δραστηριότητα των ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών ανοιχτά της Καλιφόρνια, υπήρξε συνομιλία με το διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στρατηγό Philip Bridlavom, στην οποία τέθηκε και το ζήτημα της αυξημένης παρουσίας ρωσικών πλοίων γύρω από τα νησιά της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Κίνηση που ερμηνεύεται από τους Αμερικανούς ως «παρακολούθηση» από πλευράς Μόσχας των ασκήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Είναι προφανές πώς το κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μετά την κρίση της Ουκρανίας είναι «ψυχροπολεμικό» και δείχνει να υπάρχει κλιμάκωση, ιδίως όσο το ΝΑΤΟ ενισχύσει τις δυνάμεις του στις χώρες της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, προκαλώντας, όπως ισχυρίζεται η Μόσχα.

Ήταν επίσης δεδομένο πώς η Ρωσία θα απαντούσε στην απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στρατηγικά βομβαρδιστικά stealth Β-2Α, που φέρουν συμβατικά αλλά και πυρηνικά όπλα, σε αεροδρόμια της Ευρώπης, πιθανότατα της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για ενίσχυση της «εχθρικής ρητορικής» των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία και όπως αναμένονταν ήρθε η σειρά της Μόσχας. Τα… σύννεφα πάντως στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης πυκνώνουν επικίνδυνα.

Αναδημοσίευση από εδώ:
http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6.html
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 06, 2014 1:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εντέλει είναι αλήθεια. Το παραδέχεται και το αμερικανόδουλο ΛαμπρακιSSτάν:


Στις ακτές της Καλιφόρνια έφτασαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη

http://www.tanea.gr/news/world/article/5116620/stis-aktes-ths-kalifornia-eftasan-rwsika-polemika-aeroskafh/


Σε έναν κόσμο αενάως μεταβαλλόμενο και συνεχών ανατροπών, η παλιά αίγλη του "Αμέρικα-Αμέρικα", όσο κι αν ξέκλεψε μια παράταση ζωής χάρη στην πτώση της ΕΣΣΔ, είναι σήμερα ένα τραγικό απομεινάρι, αναπάντεχα διάτρητο κι ετοιμόρροπο. Σκηνικό καταρρέον, όπως ακριβώς κι οι διορισμένες μικρογραφίες του, δηλαδή οι πολιτικές μαριοννέτες που έχουν φυτευτεί στις ανά τον πλανήτη αμερικανικές αποικίες...
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες