Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι νέες σφαγές Υπερεθνικής Ελίτ και Σιωνιστών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 13, 2014 11:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Οι νέες σφαγές Υπερεθνικής Ελίτ και Σιωνιστών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι νέες σφαγές Υπερεθνικής Ελίτ και Σιωνιστών
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ



Η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) ―βασικά οι ελίτ που ορμώνται από τις χώρες της «Ομάδας των 7», δηλ. ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ. και τα όργανά τους στη φασιστική Χούντα που εγκατέστησαν στο Κίεβο― από τη μια μεριά, και οι Σιωνιστές από την άλλη, αυτή τη στιγμή διεξάγουν νέες σφαγές στην Ουκρανία και τη Παλαιστίνη αντίστοιχα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πολλές σημαντικές ομοιότητες.

Η πρώτη ομοιότητα είναι ότι και οι δύο αυτές σφαγές στρέφονται βασικά ενάντια σε λαούς και όχι εμπόλεμους, όπως ασύστολα ψεύδονται οι σφαγείς. Δηλαδή, τον λαό της Ανατολικής Ουκρανίας που τόλμησε να μην αναγνωρίσει τη φασιστική Χούντα που τους επέβαλε η Υ/Ε, μέσα από ένα «πραξικόπημα από τα κάτω», το οποίο στη συνέχεια «νομιμοποίησε» με τις ψήφους των δυτικόφιλων Ουκρανών της Δυτικής Ουκρανίας (γνωστών για τη στήριξη των ναζιστών στον πόλεμο) που εξέλεξαν πρόεδρο ένα γνωστό κλεπτοκράτη πολυεκατομμυριούχο.
Αντίθετα, οι πολίτες της Ανατολικής Ουκρανίας, η οποία αποτελεί τη βιομηχανική βάση της χώρας και του προλεταριάτου της, που μένει πιστό στα ιδεώδη και τις αξίες ης Σοβιετικής επανάστασης, απείχαν από την εκλογική παρωδία και ξεκίνησαν αντάρτικο με ελάχιστη βοήθεια από την Ρωσία που μέχρι σήμερα τηρεί βασικά παθητική στάση μπροστά στη σφαγή τους. Η αναπόφευκτη συνέπεια είναι εκατοντάδες θύματα που, ακόμη και με επίσημα στοιχεία, είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άμαχοι πολίτες και γυναικόπαιδα.

Αντίστοιχα, οι Σιωνιστές σφαγείς της Παλαιστίνης έχουν σκοτώσει μέσα σε τρεις μέρες 90 πολίτες, από τους οποίους σχεδόν οι μισοί είναι γυναικόπαιδα.


Παρόλα αυτά συνεχίζουν την αμείλικτη σφαγή για να στηρίξουν το ρατσιστικό κράτος τους (που, από τη γένεσή του, θεμελιώθηκε στην εθνοκάθαρση ενός άλλου λαού) με δηλωμένο στόχο να αντιμετωπίσουν τον «θανάσιμο» κίνδυνο που διατρέχουν από τις …στρακαστρούκες των Παλαιστινίων που μέχρι τώρα δεν έχουν ανοίξει ούτε μύτη Ισραηλινού!

H δεύτερη σημαντική ομοιότητα είναι ότι και οι δύο σφαγές έχουν, τουλάχιστον ως έμμεσο στόχο, την εθνοκάθαρση των δύο λαών (Ρωσόφωνων στην Ουκρανία και Παλαιστινίων), μολονότι ο άμεσος στόχος είναι η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και η παγίωση του Ισραηλινού απαρτχάιντ αντίστοιχα.

Η συστηματική προσπάθεια εθνοκάθαρσης προκύπτει όχι μόνο από το γεγονός ότι η σφαγή και στις δύο περιπτώσεις στρέφεται βασικά ενάντια σε λαούς, και όχι τους αντάρτες, αλλά και από το γεγονός ότι οι λαοί αυτοί χαρακτηρίζονται συλλήβδην ‘τρομοκράτες’ ή ‘υπάνθρωποι’. Και αυτό επειδή αγωνίζονται για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που το κατοχυρώνει ως πρωταρχικό δικαίωμα ακόμη και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι, όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Χούντας, οι μαζικά συλλαμβανόμενοι πολίτες στις ανακαταλαμβανόμενες περιοχές θα «φιλτράρονται» σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για τις πεποιθήσεις τους και συνακόλουθη ανάλογη μεταχείριση.

Είναι, όμως, ιστορικά δεδομένο ότι προϋπόθεση της επιτυχίας μιας εθνοκάθαρσης είναι η προηγούμενη τρομοκράτηση του λαού, η οποία τον εξαναγκάζει να εγκαταλείψει τις προγονικές εστίες του, όπως συνέβη με τους Παλαιστινίους από το 1948 μέχρι σήμερα, και όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία, με τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ανατολική Ουκρανία προς τη Ρωσία.

H τρίτη σημαντική ομοιότητα είναι η τρομερή ανισότητα στρατιωτικής δύναμης μεταξύ των αντιπάλων.

Στην Ουκρανία
μερικές εκατοντάδες ελαφρά εξοπλισμένων ανταρτών (εκτός από …3 τανκς και κάποια φορητά βαρύτερα όπλα) μάχονται ενάντια σε έναν ολόκληρο στρατό από τουλάχιστον 15 χιλιάδες ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και βαρύ πυροβολικό που μετέτρεψε σε σκόνη περιοχές του Σλαβιάνσκ ―πέρα από τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό και τη διακοπή νερού, ηλεκτρικού και τηλεφωνικών επικοινωνιών που επέβαλαν.

Η Γάζα είναι η ίδια ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης αποκλεισμένο από στεριά, θάλασσα και αέρα, με τους Σιωνιστές να χρησιμοποιούν τα πιο σύγχρονα μέσα εξόντωσης απέναντι στις …σφεντόνες και τις στρακαστρούκες των Παλαιστινίων.

Αυτό εξηγεί το πως, μετά από κάθε σύγκρουση, υπάρχουν συνήθως 100πλάσια θύματα μεταξύ των Παλαιστινίων σε σχέση με τους Ισραηλινούς ―και όχι, βέβαια, λόγω της καλύτερης οργάνωσής τους, ή της…γενναιότητας τους, που αποκάλυψε και πρόσφατο βίντεο ξυλοδαρμού μέχρις αναισθησίας καθηλωμένου στο έδαφος εφήβου!

Η τέταρτη βασική ομοιότητα είναι ότι τόσο η σφαγή στην Ουκρανία, όσο και αυτή στην Παλαιστίνη παρουσιάζονται από τους διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις που ελέγχει η Υ/Ε και οι Σιωνιστές (ΟΗΕ, ΕΕ, διεθνείς ΜΚΟ π.χ. Διεθνής Αμνηστία, Human Rights Watch κ.λπ.) αλλά και τα ελεγχόμενα από τους ίδιους διεθνή μίντια (CNN, BBC, μεγάλες διεθνείς εφημερίδες σε ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ.) ως περιπτώσεις μαχών μεταξύ δύο ισοδύναμων στρατοπέδων, αν όχι ως περιπτώσεις όπου το θύμα είναι το Ισραήλ ή η …Χούντα του Κιέβου που απολαύουν και οι δυο της αμέριστης υποστήριξης (οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής) της Υ/Ε.

Όλοι αυτοί βλέπουν εγκλήματα μόνο στους αντιστεκόμενους στην ΝΔΤ, ποτέ στην Υ/Ε και τους Σιωνιστές! «Προειδοποιώντας» μάλιστα τους επικριτές εγκλημάτων των τελευταίων η «αριστερή» Γκάρντιαν φιλοξενούσε πολύ πρόσφατα άρθρο για την άνοδο του αντισημιτισμού στον κόσμο, από τον οποίο, όπως τόνιζε, πάσχει όχι μόνο η ακροδεξιά, αλλά και η ακροαριστερά (ο υπογράφων έχει βέβαια από καιρό καταταχθεί από τους ίδιους, και τα κουκουλοφόρα όργανά τους στο διαδίκτυο ως αντισημίτης, με τη τιμητική συντροφιά πολλών σημαντικών ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών…).

Περιττό να αναφερθεί ότι πολλοί «αριστεροί» μας εξαγιάζουν ΜΚΟ σαν τη Διεθνή Αμνηστεία, που ακόμη και τ. στελέχη της έχουν δημόσια καταγγείλει για ξεδιάντροπες μεροληψίες υπέρ της Υ/Ε και των Σιωνιστών!


Τέλος μια εξίσου σημαντική ομοιότητα είναι ο άθλιος ρόλος της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που επίσης τηρεί μια στάση ίσων αποστάσεων μεταξύ σφαγέων και θυμάτων, μη έχοντας οργανώσει ούτε μια μαζική διαδήλωση για τη στήριξη του αγώνα των Ουκρανών εργατών, ή κατά των Σιωνιστών.

Προφανώς δεν θα πρέπει να δυσαρεστηθούν τα «αφεντικά», από τα οποία θα εξαρτηθεί τελικά η άνοδος στην εξουσία της «Αριστεράς» τύπου ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, και Podemos στην Ισπανία …


http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

ΠΗΓΗ:
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/07/13/takis-fotopoulos-i-nees-sfages-iperethnikis-elit-ke-sioniston/

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 13, 2014 4:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η βαρβαρότητα του Ισραήλ- η αχρειότητα των ίσων αποστάσεων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η βαρβαρότητα του Ισραήλ
Και
Η αχρειότητα των «ίσων αποστάσεων»




Η δολοφονική θηριωδία και βομβαρδιστική κακουργία του Ισραήλ σε βάρος τω Παλαιστινίων στη μικρή λωρίδα της Γάζας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…

Τέτοια πολεμική βαρβαρότητα μόνο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (3ο Ράιχ) έχει να γνωρίσει η ανθρωπότητα…

Και ο σημερινός κόσμος του 4ου Ράιχ (ΕΕ-ΗΠΑ) σιωπά σκανδαλωδώς: Μια σιωπή που σημαίνει υπόθαλψη και ενθάρρυνση της σιωνιστικής κακουργηματικής φρενοβλάβειας…

Αλλά και η «αριστερά» τι πράττει μπροστά σ’ αυτό το φρικώδες έγκλημα του Ισραήλ, μπροστά σ’ αυτήν την ΤΡΑΓΩΔΙΑ των Παλαιστινίων; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ: Ούτε μια κινητοποίηση για το θεαθήναι…

ΑΝΤΙΘΕΤΑ: Για άλλη μια φορά το τερατώδες ΕΓΚΛΗΜΑ των σιωνιστών συγκαλύπτεται και εξωραΐζεται με το ύπουλο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων».

Θεωρούμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε ένα παλιό μας κείμενο, γραμμένο τον Ιούνιο του 2010: Το ίδιο ΕΓΚΛΗΜΑ συνεχίζεται, οι ίδιες πρακτικές, τα ίδια δόλια τεχνάσματα συγκάλυψης και εξωραϊσμού της σιωνιστικής βαρβαρότητας.

Το κείμενο βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4606


Η βαρβαρότητα του Ισραήλ
Και
Η αχρειότητα των «ίσων αποστάσεων»




Γράφαμε τον Ιανουάριο του 2009 στην ενότητα:
«ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19432#19432



Η απάτη των «ίσων αποστάσεων»


Όσοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν ανοικτά την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα του Ισραήλ καταφεύγουν στο γνωστό τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων». Αυτό δεν έκαναν όταν η μιλιταριστική θηριωδία του ΝΑΤΟ ισοπέδωνε τη Σερβία και το Ιράκ;
Με τη θεωρία των «ίσων αποστάσεων» επιχειρούν να εξωραΐσουν το κτηνώδες έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των Παλαιστινίων. Η δήθεν αμεροληψία τους είναι σκανδαλωδώς μεροληπτική υπέρ του Ισραήλ. Πρακτικά αποβαίνει υπέρ της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Το να ακροβατείς ανάμεσα στη βαρβαρότητα του Ισραήλ και τις απελπισμένες πράξεις βίας των Παλαιστινίων δεν δικαιολογείς μόνο και καθαγιάζεις το σιωνιστικό έγκλημα, αλλά αναπαράγεις και όλα τα ύπουλα ιδεολογήματα του νόμου και της «τάξεως» που είναι επενδυμένα με τη μικροαστική ηθική της «μη βίας».
Αυτή η μικροαστική ηθική ρητορική απλοποιεί τον κόσμου υπό μορφή εξίσωσης καταλύοντας έτσι κάθε διαλεκτική, ταχυδακτυλουργικά αναστρέφοντας την πραγματικότητα. Στη σφαίρα της πολιτικής ενισχύει και νομιμοποιείται το status. Η θεωρία αυτή της Μη-Βίας εκφράζεται με τις εξισώσεις: «Η βία είναι βία», «οι σφαίρες είναι σφαίρες», «ο πόλεμος είναι πόλεμος»
Τι σημαίνουν αυτές οι απλοποιήσεις; Ότι εξισώνεται η καθεστωτική βία εκείνων που θέλουν να διατηρήσουν τις απάνθρωπες σχέσεις του καπιταλισμού με τη βία της επανάστασης που τείνει να καταργήσει αυτές τις σχέσεις. Εξισώνεται η ιμπεριαλιστική βία με τη βία της αντίστασης, η βία του κράτους με τη βία των λαϊκών εξεγέρσεων, η βία της αστυνομίας με τη βία των απεργών και διαδηλωτών. Εξισώνεται ο θάνατος ενός τυράννου με το θάνατο ενός εξεγερμένου σκλάβου, ο θάνατος ενός αγωνιστή με το θάνατο του δημίου του.
Ιδεολογικά, αναπαράγουμε τον πιο γλυκερό ταξικό πατσιφισμό. Είναι σαν να λέμε στους καταπιεσμένους όταν εξεγείρονται: Όχι βία! Δηλαδή όχι βία κατά της βίας! Που σημαίνει αποδοχή της νόμιμης καθεστωτικής βίας. Η θεωρία, λοιπόν, της μη-βίας ενώ δεν εμποδίζει την ιμπεριαλιστική θηριωδία να σκορπάει το θάνατο και τα όργανα καταστολής να σπάνε τα κεφάλια των διαδηλωτών ρίχνει τους πολίτες σε μια παθητικότητα εντελώς ασυμβίβαστη με την αναγκαιότητα του αγώνα τους. Έτσι πρακτικά η γενική και αφηρημένη καταδίκη της βίας αποβαίνει αποκλειστικά κατά της επαναστατικής βίας -δηλαδή του μοναδικού μέσου που μπορεί να ανατρέψει ριζικά όλες της υφιστάμενες μορφές βίας.
Ευτυχώς βεβαίως που η ιστορία δεν ακολουθεί τις σπαραξικάρδιες ηθικολογίες και τους υποκριτικούς θρήνους των «ανθρωπιστών», γιατί θα είχαμε μείνει στην εποχή των σπηλαίων...
Την ίδια απλουστευτική μέθοδο ακολουθούν και οι «ντροπαλοί», αλλά φανεροί υποστηρικτές της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας του Ισραήλ. Έτσι με το τέχνασμα αυτό των τυπικών αναλογιών αφαιρείται η ουσία και εξισώνονται τα πρωτεύοντα με τα δευτερεύοντα στοιχεία της πραγματικότητας. Αυτό οδηγεί σε μια στάση «ουδετερότητας» που εκφράζεται με το σύνθημα «να σταματήσει ο πόλεμος». Σύνθημα που εξισώνει την αυτοάμυνα ενός λαού με τη θηριώδη ιμπεριαλιστική επίθεση του αφανισμού του.
Όταν το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ επιτίθεται με θηριώδη τρόπο κατά του Παλαιστινιακού λαού, αυτός ο λαός δεν έχει την πολυτέλεια της ουδετερότητας. Θα αμυνθεί με κάθε μέσον και με κομάντος αυτοκτονίας. Και όταν εξισώνεις τη βία αυτή των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας με την βία και τρομοκρατία του Ισραήλ τότε είσαι (ανεξάρτητα από τις ανθρωπιστικές σου ρητορείες) με το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ.
Εδώ διώκεται βάναυσα και δολοφονείται ένας λαός και τα τσιράκια του σιωνισμού μας πιπιλίζουν με τις γλυκερές ανθρωπιστικές ηθικολογίες.




Άς έρθουμε τώρα στην παγκόσμια και εγχώρια υποκρισία μπροστά στην ιμπεριαλιστική θηριωδία του Ισραήλ.

Το ίδιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» από όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Ας αρχίσουμε με τη βροντώδη υποκρισία του Δρούτσα.

Μας λέει:

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία δικαιολογία για τη χρήση τέτοιας έκτασης βίας»!

Παραλείπει, στην παρλαπίπα αυτή, να μας διευκρινίσει τούτο:

Ποια «δικαιολογία» θα φαινόταν ικανοποιητική στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ποια «έκταση βίας» θα του ήταν αποδεκτή;

Δεν μας διευκρινίζει ακόμα:


Υπάρχει μήπως καμία δικαιολογία για τον αποκλεισμό της Γάζας; Για τους εποικισμούς; Για τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού;

`Η αυτή η «έκταση» βίας είναι αποδεκτή;


Κι αν δεν είναι αποδεκτή τι δουλειά έχουμε να κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις με τη δολοφονική μηχανή που λέγεται «ισραηλινός στρατός»; Τι δουλειά έχουν τα δικά μας πολεμικά πλοία να τους βοηθάνε;

Στην ίδια γραμμή και οι ευαίσθητου ευρωπαίοι.

Μείνανε κι αυτοί «έκπληκτοι» από τη βαρβαρότητα της επίθεσης και τους βγαίνει το ...ανθρωπιστικό τους. Μία από τα ίδια, δηλαδή, με όσα έλεγαν και έκαναν για τις επιθέσεις στο Λίβανο.

Να λοιπόν πώς πονηρά «παίζουν» πάνω στο τέχνασμα απάτης: Των ίσων αποστάσεων…

Βεβαίως, ξέρουν πολύ καλά το τι γίνεται, τι συμφέροντα υποκινούν την ιμπεριαλιστική θηριωδία, το τι παίζεται στην περιοχή (όπως άλλωστε ξέρει και ο μέσος Ελληνας χωρίς να χρειάζεται να είναι ...διεθνολόγος).

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ το τι είναι το Ισραήλ, ποιοι το «φύτεψαν» στα παλαιστινιακά εδάφη, γιατί το «φύτεψαν», καθώς και τις αιματηρές προβοκάτσιες αυτού του ιμπεριαλιστικού φυλακίου των ΗΠΑ.

ΣΙΩΠΟΥΝ σκανδαλωδώς ΟΛΟΙ πάνω σε αυτά τα ουσιώδη.

Η σιωπή τους και η υποκρισία τους καλύπτεται από τη «θεωρία» των «ίσων αποστάσεων»: Ταύτιση των θυτών με τα θύματα.



Τακτική ίσων αποστάσεων από θύτη και θύματα, τηρεί για μια ακόμα φορά η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στη νέα ισραηλινή θηριωδία.

Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «καταδικαστέα και απαράδεκτα» γεγονότα που «δεν μπορεί να δικαιολογηθούν» αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «ασφάλεια του Ισραήλ και όλης της περιοχής», που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της «αναζήτησης λύσης στα προβλήματα της περιοχής».

Πεταλωτής: «η κυβέρνηση καταδικάζει τη χρήση βίας» αλλά επιφυλάχθηκε καθώς όπως είπε «για να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει πρώτα να έχουμε πλήρη εικόνα και επίσημη ενημέρωση».

Μιλάνε για «γεγονότα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν» (!), για γενική καταδίκη της «βίας» (!), το παίζουν μωρές παρθένες (δεν γνωρίζουν ακόμα) ΚΑΙ τονίζουν ιδιαίτερα την «ασφάλεια του Ισραήλ (της θηριώδους ιμπεριαλιστικής κακουργίας)!!!

Στο μεταξύ, σε τίποτα δεν αμφισβητείται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, που τελευταία έχει αναβαθμιστεί, καθώς η ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας στο παιχνίδι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δηλώνει πρόθυμη να συνδράμει στην προετοιμασία της πολεμικής μηχανής του ισραηλινού κράτους, μετά και το μερικό πάγωμα της τουρκοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της χτεσινής επίθεσης πλέει η ελληνική κανονιοφόρος «Μαχητής», που συμμετέχει στην επιχείρηση «Unifil», «επιτήρησης» - αποκλεισμού των ακτών του Λιβάνου, η οποία ξεκίνησε υπό τον μανδύα του ΟΗΕ το καλοκαίρι του 2006.

Αντ. Σαμαράς. Αυτός έκανε λόγο για «θλιβερά γεγονότα» αποφεύγοντας ΟΧΙ μόνο να καταδικάσει ευθέως τη νέα σφαγή του ισραηλινού στρατού, αλλά και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι παίζεται εκεί…

ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό ανέφερε ότι «το Ισραήλ έχει χάσει από μακρού το μέτρο. Κάθε φορά, γίνεται και πιο βίαιο» για να προσθέσει κάπως φιλικά πως «όπου τυχόν και αν έχει κάποιο δίκιο, το χάνει από τις όλο και πιο βάναυσες ενέργειές του».

Η αυθάδεια της κουτοπόνηρης απάτης: «έχει χάσει το μέτρο» (αν δεν το είχε χάσει μια χαρά θα ήταν τα πράγματα) ΚΑΙ ταυτόχρονα με το να χάσει το μέτρο χάνει και το τυχόν δίκιο του: ξετσίπωτη αποδοχή ότι έχει και κάποιο δίκιο!!!


ΣΥΡΙΖΑ: καταδικάζει τη «δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ, το οποίο πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη για το νέο έγκλημά του».

«Διεθνή δικαιοσύνη»: το άντρο του πλανητικού ιμπεριαλισμού και της θηριώδους απάτης. Η Δικαιοσύνη που διώκει και καταδικάζει τους αγωνιστές ως τρομοκράτες!!!

Και αυτοί αυτό-ονομάζονται αριστεροί!!!

Και προσκολλήθηκε και ο Μίκης!!!

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…

Ανοίξτε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4600


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 15, 2014 7:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ




GREATER MIDDLE EAST INITIATIVE

Ίσως η πιο τρομακτική φωτογραφία των ημερών δεν είναι τα διαμελισμένα πτώματα των παιδιών της Παλαιστίνης αλλά η φωτογραφία των Ισραηλινών, που καθισμένοι σαν σε θερινό κινηματογράφο, απολαμβάνουν το θέαμα των εκρήξεων στη Γάζα.

Την ίδια στιγμή στη Συρία ο εμφύλιος συνεχίζεται, με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να υπολογίζει τον αριθμό των νεκρών σε πάνω από 150.000.


Στο Ιράκ, 11 χρόνια μετά την Νατοϊκή εισβολή,
οι νεκροί έχουν ξεπεράσει , σύμφωνα με την Opinion Research Business, το 1.000.000. Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας» (ISIS), με βασικούς χρηματοδότες τους συμμάχους των Η.Π.Α. στη περιοχή Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ, πυροδοτεί ένα νέο γύρο σκληρού εμφύλιου πολέμου.

Αίγυπτος, Υεμένη, Λιβύη, Αφγανιστάν βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς αναταραχής και συγκρούσεων με δεκάδες νεκρούς και αβέβαιο μέλλον.

Μέσα σε αυτό το τοπίο οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα μόνο την εξαίρεση δεν αποτελούν.


Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ –(GREATER MIDDLE EAST INITIATIVE -GMEI).

Στις 8 Απρίλη 2003 παρουσιάστηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο το σχέδιο της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής». Το σχέδιο περιελάμβανε 32 χώρες. (Αλγερία, Μπαχρέιν, Τσιμπουτί, Αίγυπτο, Ιράκ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λιβύη, Παλαιστίνη, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Τυνησία, Αραβικά Εμιράτα, Υεμένη, Αφγανιστάν, Ιράν, Καζαχστάν, Ισραήλ, Κιρκιζιστάν, Πακιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν .

Τμήμα του
εισήχθηκε στις προπαρασκευαστικές εργασίες στη σύνοδο κορυφής των G8 του 2004.

Βασικοί στόχοι του σχεδίου:

1.Η διασφάλιση του ελέγχου και της πρόσβασης στις πηγές ενέργειας της περιοχής και στα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

2.Ο έλεγχος μιας περιοχής ιδιαίτερα σημαντικής για το εμπόριο και τις μεταφορές.

3. Η δημιουργία ενός γεωστρατηγικού τόξου «περικύκλωσης» από το Νότο της Ρωσίας και της Κίνας και η «μεταστροφή» χωρών παραδοσιακά συμμάχων προς αυτές τις χώρες.

Ο βασικότερος μοχλός της έναρξης του ήταν ο Πόλεμος του Κόλπου, και εκτός από το Ιράκ, μεγάλο βάρος του σχεδίου αφορούσε και επιμέρους γεωγραφικές ενότητες όπως η Παλαιστίνη, το Νότιο Κουρδιστάν, η περιοχή της Κασπίας, ο Καύκασος, ο κόλπος της Βασόρας, η περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας , η Κύπρος, η Συρία, η Λιβύη.

Για την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργήθηκαν:

1.Η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.

2. Το Ίδρυμα Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας.


Στα πλαίσια αυτά ιδρύθηκε επίσης η Πρωτοβουλία Εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Μέσης Ανατολής (MEPI, η οποία από το 2009, έχει χορηγήσει περίπου 530 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 600 «φορείς» σε 17 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Παλαιστινιακών Εδαφών. Καθήκον της η χρηματοδότηση ΜΚΟ και «δράσεων δημοκρατίας». Στις 25 Σεπτεμβρίου 2009, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα όπου η MEPI θα διαχειριζόταν προγράμματα ύψους 2,5 δις δολαρίων για την επέκταση των τεχνολογιών κοινωνικής δικτύωσης στη Μέση Ανατολή.

Η «πρώτη» φάση της «ανασυγκρότησης» ξεκίνησε στις 20 Μάρτη 2003, με την εισβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Ιράκ.


Στις 14-16 Απριλίου 2004, έγινε στην Κωνσταντινούπολη συνέδριο, με θέμα το νέο αμερικανικό σχέδιο και το ρόλο της Τουρκίας, όπου έγινε λόγος γα τη «Νέα οθωμανική Αποστολή».
Στις 22-23 Μάη 2004, στη 16η Σύνοδο Κορυφής της Λίγκας των Αραβικών Κρατών (στην Τυνησία), συζητήθηκε εκ νέου το σχέδιο «μεταρρύθμισης» των αραβικών χωρών, χωρίς όμως να υπάρξει τελική συμφωνία.

Η ΝΕΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ- ΤΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΑΟΣ». ΒΑΛΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ.

Οι αντιφάσεις του προηγούμενου οδήγησαν σε ένα νέο, μετεξελιγμένο σχέδιο. Ο όρος «Νέα Μέση Ανατολή» εισήχθη τον Ιούνιο του 2006 στο Τελ Αβίβ, από την -τότε -υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις. Ο Λίβανος θα ήταν το σημείο πίεσης για τις αναδιατάξεις, σε όλη τη Μέση Ανατολή μέσω του «εποικοδομητικού χάους». Η πολιτική του «Εποικοδομητικού ή Δημιουργικού Χάους» ήταν μια στρατηγική πρόκλησης πολέμων και βίας, χωρίς ορατό τακτικό στόχο πολλές φορές, έτσι ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και το Ισραήλ να μπορούν να αναδιατυπώνουν το χάρτη της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τις γεωστρατηγικές ανάγκες και τους στόχους τους.
Οι ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο, οι οποίες είχαν υιοθετηθεί από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, μαζί με την τριχοτόμηση του Ιράκ, ήταν το πρώτο μέρος ενός σχεδίου που προέβλεπε την βαλκανοποίηση (διαίρεση) και finlandization (ειρήνευση) της Μέσης Ανατολής.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το Ισραήλ, και στα δύο σχέδια, προβάλλεται σαν η αναδυόμενη υπερδύναμη της περιοχής. Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας είχε δώσει στη δημοσιότητα ( 3 Ιανουαρίου 2012) τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας των ΗΠΑ για τον 21ο αιώνα. Η διασφάλιση της «συνολικής ειρήνης» στην περιοχή αναφερόταν ως πρωταρχικός στόχος, με έμφαση στην προσπάθεια εξασφάλισης του Ισραήλ. Το κείμενο κάνει επίσης αναφορά στην ενεργοποίηση των συμμάχων κρατών προκειμένου ο στόχος να καταστεί εφικτός. Το σχέδιο της Μεγάλης ή Νέας Μέσης Ανατολής προβλέπει την Αίγυπτο ως το βασικό κλειδί για την περιφερειακή σταθερότητα και την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο «ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ»

Στην ομιλία του B.Obama στο Κάιρο (4/6/2009, ανανεώθηκε και εμπλουτίσθηκε η ισχύς του σχεδίου, μέσω του σχεδίου «εκδημοκρατισμού» της Μέσης Ανατολής.

Ο «εκδημοκρατισμός», ο αστικός εκσυγχρονισμός των καθεστώτων της περιοχής, τόσο της οικονομικής τους βάσης, όσο και του πολιτικού εποικοδομήματος αποτελεί σημαντικό οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό όχημα για τις Η.Π.Α.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο για τη Νέα ή Μεγάλη Μέση Ανατολή δε μπορεί να υλοποιηθεί. Είναι τόσες πολλές οι αντιφάσεις του και τόσες πολλές οι αντιθέσεις, πολλές φορές ακόμη και μεταξύ «συμμάχων», στη περιοχή που οδηγούν το σχέδιο σε αποτυχία, καθιστώντας το μια «αδύνατη αποστολή». Μια mission impossible.

Αποτυχία του ή επιτυχία του συνοδεύεται από εκατόμβες νεκρών.


Τα παραδείγματα
των αντιθέσεων πολλά. Και εντός του εσωτερικού μετώπου των Η.Π.Α. Αλλά και ευρύτερα στη περιοχή.

Αντί στο Ιράν εξεγέρσεις έγιναν στην Τυνησία,
οι σουνίτες «σύμμαχοι» του ISIS απειλούν τους εξίσου «συμμάχους» Κούρδους, το Ισραήλ με την Τουρκία ανταγωνίζονται για το ρόλο της περιφερειακής υπερδύναμης, Σαουδική Αραβία και εμιράτα αντιστέκονται στον «εκδημοκρατισμό» και χρηματοδοτούν ακραίους φονταμενταλιστές, η συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινιακής Αρχής δεν προχωρούν, οι προσπάθειες προσέγγισης της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας να στηρίξουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ δεν γίνονται πάντα με ομαλό τρόπο.

Η Ε.Ε. ακολουθεί, με διαφοροποιήσεις ,το Νατοϊκό σχέδιο. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την τοποθέτηση του Volker Perthes, διευθυντή του Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP)-Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων.

«ο εκδημοκρατισμός (σ.σ. της Μέσης Ανατολής) δεν είναι μια γραμμική διαδικασία, αλλά μάλλον μια μακρά, περίπλοκη επιχείρηση, γεμάτη αντιθέσεις, πολιτικές μάχες και οπισθοδρομήσεις…».

Την ίδια στιγμή έχουμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με την Ε.Ε. να στηρίζει ανοιχτά νεοναζιστικά μορφώματα και πρακτικές. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Αν. Ουκρανία, με τις μαζικές εκτελέσεις-αντίποινα , το εμπόριο οργάνων εκατοντάδων τραυματισμένων ρωσόφωνων και την καταστροφή, προς παραδειγματισμό, ολόκληρων χωριών είναι σκηνές βγαλμένες κατ ευθείαν από τα επίκαιρα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΛΟΦΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΑ ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ. ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;

Τα σχέδια των ΗΠΑ για την ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβάνουν και τη Κύπρο και τα Βαλκάνια. Η ελληνική αριστερά όλο αυτό το διάστημα, έδειξε να υποτιμά τις εξελίξεις. Και κριτήριο γι αυτή την εκτίμηση δεν είναι μόνο (ή κυρίως) εάν το πολιτικό της GPS βρήκε ή δεν βρήκε το δρόμο για την Ουκρανική ή την Ισραηλινή πρεσβεία ή το ότι η οργή για τη βαρβαρότητα βρήκε διέξοδο σε αναρτήσεις φωτογραφιών φρίκης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Το κυριότερο είναι εάν καλλιεργούνται -και σε ποιό βαθμό- αυταπάτες για τη δυνατότητα εκδημοκρατισμού του ΝΑΤΟ ή της Ε.Ε., ή για το εάν καλλιεργούνται αυταπάτες για γεωστρατηγικούς μονόδρομους ή (αντίθετα ) για τη δυνατότητα επιβίωσης (διαφόρων ειδών) νησίδων.

Παραδείγματα μιας διαφορετικής, ρεαλιστικής –και άρα πιο πλουραλιστικής- πολιτικής μπορούμε να παρατηρήσουμε ακόμη και στα Βαλκάνια. Όπως η συμφωνία που υπογράφηκε πριν λίγες μέρες στο Βελιγράδι, για την κατασκευή τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα διέρχεται από τη Σερβία.

Η σκληρότητα των εικόνων από τη Γάζα ή την Ουκρανία, η σκληρότητα ενός θανάτου τόσο «ξένου», τόσο «μακρινού», τόσο απελπιστικά -και φαινομενικά- ανοίκειου δοκιμάζουν - και θα δοκιμάσουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον- όχι μόνο τα όρια του ανθρωπισμού μας αλλά και των πολιτικών μας εκτιμήσεων και αποφάσεων.



ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16975:2014-07-13-09-12-32&catid=38:di-kosmos&Itemid=173
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 20, 2014 6:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΝΤΟΝ ΣΑΜΜΑΣ: Εβραίος λογοτέχνης
Το παρακάτω ποίημα, μάλλον, το απευθύνει στους στρατοκράτες πειρατές του Ισραήλ…






ΣΦΑΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
(α)


Μικρά παιδιά κοιτάχτηκαν,
Είπαν το ένα στ’ άλλο
στη γλώσσα του θανάτου, τη σιωπηλή και βουερή.
Δεν μπόρεσα να καταλάβω τίποτα
-παιδιά τρυφερά στη ζωή
και ακόμα πιο τρυφερά στο θάνατο.
Έτσι είπε ο ποιητής
όχι στην εβραϊκή, όχι στην αραβική ή σε άλλη γλώσσα,
παιδιά σφαγιασμένα δεν έχουν χείλη,
το λένε κι οι ουρανοί ,
και νομίζω ότι το είπαν
και δεν μπόρεσα να καταλάβω,
παιδιά τρυφερά στη ζωή
κι ακόμα πιο τρυφερά στο θάνατο.
Έτσι είπε ο ποιητής,
Θεέ μου, ο εν τοις ουρανοίς,
που καταλαβαίνεις πιο πολλά,
τα πάντα με σοφία εποίησες,
θαυμαστή η σοφία σου,
δεν σε επικρίνω.

(β)

Και προς στιγμήν ξεχνιούνται τα αξέχαστα πράγματα,
ο άνθρωπος έχει μυαλό,
το ζώο έχει εγκέφαλο
και δεν ξέρω ποιανού ο πόνος θα απαλύνει
όταν ο ποιητής φανερώσει
το σκληρό μυστικό του θανάτου.
Θάνατος εδώ, θάνατος εκεί,
παιδί εδώ, παιδί εκεί,
κόρη εδώ, κόρη εκεί,
σπαράζουν στη ζωή και στο θάνατο:
είναι το κλάμα που ακόμα δεν άρχισε,
είναι το κλάμα που ακόμα δεν τέλειωσε.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 21, 2014 2:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων: Η …νάρκωση της «αριστεράς» και η σιωπή των «αμνών»



Σε άλλες εποχές η «αριστερά», έστω αυτή που υπήρχε, η ατελώς ακόμα προσαρμοσμένη, η «αριστερά» που δεν είχε ενσωματωθεί ΤΕΛΕΙΩΣ στην πλανητική καπιταλιστική κακουργία, θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο μπροστά σε τέτοια ΦΡΙΚΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, όπως αυτό που διαπράττουν οι δολοφόνοι του φασιστικού Ισραήλ…

Σήμερα, απλώς, εκδίδει νωθρές, διπλωματικές ανακοινώσεις καταδίκης της σιωνιστικής κτηνωδίας…


Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ (το «αριστερό» ηγεμονικό κόμμα της Αντιπολίτευσης) και το ΚΚΕ να κατεβάζουν κάθε μέρα τον κόσμο στο δρόμο για τη φρενοβλαβή κτηνωδία και ολοκληρωτική ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ σε βάρος των Παλαιστινίων, αρκούνται σε διπλωματικές δηλώσεις!!!

Οργανώνουν κοινοβουλευτικές φιέστες δημοψηφισμάτων και άλλων εκλογικών σώου και μπροστά σ’ αυτό το στυγερό και αποτρόπαιο ΕΓΚΛΗΜΑ της σιωνιστικής ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ, αρκούνται σε απλές καταναλωτικές καταγγελίες ρουτίνας Γραφείων Τύπου…

Το ίδιο εκκωφαντική είναι και η σιγή των «αμνών»: Η ελληνική διανόηση έχει καταπιεί κυριολεκτικά τη γλώσσα της…

Όλο αυτό το κοσμικό πνευματικό ιερατείο σπάει τη σιωπή του και γαυγίζει ασταμάτητα όταν το καθεστώς που υπηρετεί το απαιτήσει. Τότε οι «αμνοί» ανοίγουν το στόμα και μας πρήζουν τα αυτιά δικαιολογώντας και στηρίζοντας όλα τα ψέματα, τις υπερβασίες και τις ανομίες των «νταβάδων» τους, κυρίως των υπερατλαντικών. Τότε κηρύσσουν ανελέητο πόλεμο εναντίον της αλήθειας στο όνομα, πάντα της «ελευθερίας της άποψης» και της «δημοκρατίας»!!!

ΟΤΑΝ είναι να παζαρέψουν την τιμή της ύπαρξής τους, γίνονται λαλίστατοι. Όταν, όμως, πρόκειται να θίξουν την «τιμή ύπαρξης» των μεγάλων αφεντικών, τότε η σιγή είναι εκκωφαντική!!!

Πώς να μιλήσουν, λοιπόν, για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων;

Για να υπογράφουν όμως κείμενα ΥΠΕΡ ενός νέου Σχεδίου Ανάν, βρίσκονται στις επάλξεις!!!

Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9065


Για τις θηριώδεις σφαγές και την αβυσσαλέα φρίκη που σκορπάει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, για το ΕΓΚΛΗΜΑ αυτής της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ και τον κανιβαλικό αποκεφαλισμό των μικρών παιδιών, ΟΛΟΙ αυτοί που «συνωστίζονται» σε τέτοια Μέτωπα ΥΠΕΡ των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων («εκσυγχρονιστές», «φωταδιστές», «αριστεροί» και CIA) σφυρίζουν κλέφτικα…

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…


ΥΓ: Οι διαβόητοι «Ιοί» θα γράψουν κάτι;;;

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2014 6:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ




Η Μεγάλη Ύφεση της περιόδου 1873-1893 έδωσε τον A΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η Μεγάλη Ύφεση του 1929 έδωσε τον Κεϋνσιανισμό σαν (προσωρινή) απάντηση και το Β΄παγκόσμιο πόλεμο (σαν τελική). Η κρίση του 1968-1982 έδωσε τον νεοφιλελευθερισμό.

Η κρίση όμως συνεχίζεται και καθώς δεν έχει να κάνει με την ελλιπή ζήτηση αλλά με τη χαμηλή κερδοφορία, η αναζήτηση νέο-κεϋνσιανών λύσεων δεν μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα.

Ο Κεϋνσιανισμός απέτυχε, ο νεοφιλελευθερισμός αποδείχθηκε ανεπαρκής. Τώρα;


Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός, με όποιο πρόσωπο και εάν εμφανίζεται, επιλέγει την επέκταση των τοπικών, μη περιορισμένων, πολέμων σαν το επόμενο στάδιο της «απάντησης». Από την Ουκρανία (με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές) έως το εκτεταμένο μέτωπο της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες, δεν υπάρχουν περιθώρια για δάκρυα.

«Χθες το βράδυ ήταν φρίκη . Το σπίτι μου τιναζόταν κάθε πέντε λεπτά! Μπορούσα να ακούω τα παιδιά στα σπίτια των γειτόνων μας να κλαίνε από τον τρόμο όλη τη νύχτα. Ας γίνει γνωστό στο Ισραήλ, ότι όσο περισσότερο μας σκοτώνουν , τόσο ισχυρότεροι θα γινόμαστε . Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε . Θα προτιμούσα να πεθάνω με την οικογένειά μου κάτω από τα ερείπια του σπιτιού μας, από το να υπογραφεί μια ταπεινωτική ανακωχή. Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη ».

Αυτή είναι η γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας της νεολαίας στη Γάζα (οι οποίοι αποτελούν το 65 % των 1,8 εκ. κατοίκων.
Παρά τις βαριές απώλειες δεν θέλουν μια απλή κατάπαυση του πυρός. Η απόφαση δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων να παραμείνουν, κάτω από αυτές τις συνθήκες , στα σπίτια τους, παρά τις «φιλικές συμβουλές» του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου να τα εγκαταλείψουν, αποδεικνύει το μέγεθος της αποφασιστικότητας τους.

Ο Haider Eid, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο al-Aqsa της Γάζας, σημειώνει:

«Η Παλαιστίνη δεν χρειάζεται από τον κόσμο σήμερα απλά μια καταδίκη των σφαγών στη Γάζα και της πολιορκίας, αλλά την απονομιμοποίηση της ιδεολογίας που παράγει αυτή την πολιτική και την δικαιολογεί ηθικά και πολιτικά».

Αυτή η απονομιμοποίηση της ιδεολογίας μάλλον δεν αφορά όσους τις δύο τελευταίες δεκαετίες είχαν καταχωρήσει τη λέξη «ιμπεριαλισμός» στις ξύλινες διαλέκτους, όσους είχαν βιαστεί να πανηγυρίσουν για το θρίαμβο των ολοκληρώσεων, όσους υποκύψανε στα «αυτοκρατορικά» όνειρα, όσους καταδικάζανε τη βία από όπου και εάν προέρχεται, όσους ξεχάσανε τη διαλεκτική σχέση ανάμεσα στο εθνικό, το διεθνικό και το κοινωνικό.

Η Γάζα δεν έχει ανάγκη από δάκρυα. Δεν ζητάει να καταδικάσουμε τις σφαγές σαν Φαρισαίοι ουμανιστές. Ζητάει να αναζητήσουμε το κόκκινο νήμα που θα συνδέσει τους αγώνες μας. Τον κοινό τόπο. Στη πολιτική πράξη και στόχευση.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΠΗΓΗ:

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17073:gaza-zafeiris&catid=89:di-asia&Itemid=287

Επιστροφή στην κορυφή
πρόκληση και αλητεία
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2014 9:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αρνήθηκε ο Καμίνης να εκδώσει καταδικαστικό ψήφισμα για τη Γάζα

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5143753/arnhthhke-o-kaminhs-na-ekdwsei-katadikastiko-pshfisma-gia-th-gaza/
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 23, 2014 9:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δύο λόγια για το …Παλαιστινιακό Σώου του Τσίπρα



Το να κατεβαίνεις σε μια εκδήλωση για τη σιωνιστική, θηριώδη, ιμπεριαλιστική ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ, φορώντας τη μαντίλα της Παλαιστίνης και ένα πλατύ χαμόγελο, αυτό είναι σώου χυδαίου και κυνικού εκλογικού έμπορα…

Στην Παλαιστίνη δολοφονείται κτηνωδώς και αφανίζεται ένας λαός και ο Τσίπρας «στήνει» σώου: Η εικόνα τα λέει όλα και δεν χρειάζονται περεταίρω σχόλια…


Και η δήλωση του Τσίπρα είναι πλήρως ταυτισμένη με την εικόνα: Περιεχόμενο και μορφή σε πλήρη αρμονία…

Μια δήλωση ενός νωθρού εμπόρου: «Αριστερού» εκλογικού εμπόρου, φλύαρης ηθικολογίας («κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής»).

Ολόκληρη τη δήλωση τη διαβάσαμε εδώ:
http://papatzides.blogspot.gr/2014/07/o-t.html


Τέτοιες δηλώσεις δεν λένε απολύτως τίποτα. Είναι κουτοπόνηρες ηθικολογίες και ουτοπικά ευχολόγια. Συγκαλύπτουν το ΒΑΘΟΣ και το ΕΥΡΟΣ του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: Την πλανητική ιμπεριαλιστική κακουργία (το ΦΑΣΙΣΜΟ της Νέας Τάξης) και το ρόλο και τη λειτουργία του φασιστικού βραχίονα του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ (Ισραήλ), στην περιοχή…

Ο Τσίπρας, απλώς, φέρεται πιο διπλωματικά και «πονηρά» από τον Καμίνη, ο οποίος ΑΝΟΙΚΤΑ τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ: Ικανοποιεί το ηθικό αίσθημα αγανάκτησης κατά του Ισραήλ, αλλά μένει απλώς στο εξωτερικό σύμπτωμα του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (στην πολεμική θηριωδία), συγκαλύπτοντας τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, αλλά και τη διαλεκτική της Ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και υποκρισίας…

Πρώτα απ’ όλα συγκαλύπτει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου, τον πόλεμο που έχει κηρύξει το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ (ο βραχίονας του πλανητικού φασισμού), εδώ και δεκαετίες στην Παλαιστίνη με στόχο τον αφανισμό της…

Αυτός ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του πολέμου και οι δυνάμεις που τον προωθούν είναι το ΟΥΣΙΩΔΕΣ και ο άξονας της πολιτικής αποκρυστάλλωσης και όχι οι ακροβασίες ανάμεσα στον πόλεμο ΓΕΝΙΚΑ και τις θηριωδίες του.

Οι δηλώσεις του Τσίπρα μοιάζουν σαν να θέλουν να «καθαρίσουν» τον πόλεμο από τις θηριωδίες του και ΟΧΙ τη Μέση Ανατολή και την Ανθρωπότητα από τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο…

Το ταχυδακτυλουργικό αυτό τέχνασμα (της συγκάλυψης του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα του πολέμου) οδηγεί και σε ένα άλλο ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα: Της Γενικής, αφηρημένης και ηθικολογικής καταδίκης του πολέμου…

Υπογραμμίζει ο Τσίπρας: «Αυτός ο πόλεμος, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει»!

Ποιος πόλεμος; Όταν δεν αποκαλύπτεις και δεν καταδικάζεις τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου, τότε αυτό που μένει είναι ο πόλεμος μεταξύ δύο τυπικών εχθρών: Ισραήλ και Παλαιστίνης!!!

Εδώ, από το παράθυρο «εισβάλει» η ιμπεριαλιστική θεωρία των «ίσων αποστάσεων», καθώς και αυτή που καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται...

Εδώ, ερχόμαστε στην εξίσωση της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας του Ισραήλ με την ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Δηλαδή ΠΛΑΓΙΩΣ και ΔΟΛΙΩΣ αποδεχόμαστε αυτό που λέει το Ισραήλ και η παγκόσμια ιμπεριαλιστική κακουργία: «Για να σταματήσει ο πόλεμος πρέπει να πάψει να υπάρχει η ένοπλη αντίσταση των Παλαιστινίων». Δηλαδή να πάψει να υπάρχει η Παλαιστίνη!!!

Σε αυτό το πλανητικό, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ αξίωμα καταλήγουν οι αφηρημένες καταδίκες του πολέμου, οι αφηρημένες καταδίκες της Βίας...

ΟΤΑΝ δεν μπορείς να στηρίξεις τον ιμπεριαλισμό και την κακουργία του Ισραήλ ΑΜΕΣΑ, καταφεύγεις στα έμμεσα δόλια τεχνάσματα: «Να σταματήσει ο πόλεμος», «ΟΧΙ πόλεμος», «καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται» κ.λπ...

Αυτό κάνει και ο Τσίπρας...

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 25, 2014 6:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γραμμένο παλιά, αλλά επίκαιρο όσο ποτέ…
Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ

Του Ηλία Σιαμέλα



Ο χορός του αίματος, σαν ο λοξίας διατάζει
Ο εκτελεστής, ο τρόμος: Ισραήλ τ’ όνομά του
Αμερική, ω, οδύνη, ω, ασπρόμαυρε κόσμε
Ως να γεννάει των πρωτόγονων φαύλων
Το αυγό του φιδιού και να σέρνει
Ακάθαρτες φύσεις, τερατόμορφο σύμπλεγμα
Μυημένο στο φάσμα της βουής και του πόνου
Ο καινούργιος ο χρόνος, μες στο στόμα των λύκων
Πονεμένη Παλαιστίνη, το ισχνό χέρι μου χάθηκε
Ρουκέτες σα σπέρνουν, την έμφυτη λύσσα
Βασανισμένη πατρίδα, χλωμό χρώμα του χάρου
Που να πάω, σε μιαν άκρια, σε πρόστυχους τοίχους
Ευρώπη – κοινή αγορά αίματος - κόσμος πυγμαίων
Μηχανές θανάτου και ίσες αποστάσεις
Γερμανοί υπουργοί, ταλαντώσεις θηρίων
Και η Ντόρα, πάντα η «δικιά» μας η Ντόρα
Η εικόνα της στέκει, στης Νέας Τάξης το θέατρο :
Πάντα μια πρέζα χαμόγελου, σε υποκριτικό σκηνικό
Σα να μας φτύνουν τ’ αστέρια κι ο Αττικός ουρανός.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ
Που να πάω;
Που να σέρνω τον πόνο μου λέω
Με κραυγές ν’ αναπνέω το αύριο
Εκεί που το σκοτάδι αντίγραφα βγάζει
Και όλη η γη το αίμα με χρήμα ζυγιάζει.


Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 25, 2014 6:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Παλαιστίνη χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη κι όχι ψέματα και φιλανθρωπία!
Του Νίκου Κλειτσίκα



Η σιωπή δολοφονεί! Δεν είναι σύγκρουση, αλλά γενοκτονία!

Μπροστά στη συνεχιζόμενη ναζιστική θηριωδία, την ένοχη σιωπή και συμπαράσταση των δήθεν διεθνών θεσμών (ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση) στο σιωνιστικό φίδι, την ένοχη σιωπή της ευρωπαϊκής “αριστεράς”, τα εξαγορασμένα από τους σιωνιστές ΜΜΕ, την έντεχνη προπαγάνδα -και καλοπληρωμένη από την Μοσάντ- “αναλυτών”, “δημοσιογράφων”, “ειδικών”, τους φιλάνθρωπους “αριστερούς ακτιβιστές” που «συγκεντρώνουν φάρμακα» για τη Γάζα, τον Αλέξη Τσίπρα που διαδηλώνει με τη Γάζα έχοντας πλάι του τους Νατοϊκούς τρομοκράτες που θέλουν να εκδημοκρατίσουν τη Συρία, τους «Γαζολόγους – Παλαιστινιολόγους»… δεν άντεξα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:
http://press-gr.blogspot.gr/2014/07/blog-post_527.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες