Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 19, 2015 10:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Από μια κλωστή κρέμεται πλέον στην Α. Ουκρανία το ξέσπασμα ολοκληρωτικού πολέμου μεταξύ των δυνάμεων του ουκρανικού Στρατού και των δυνάμεων των λαϊκών δημοκρατιών της Ανατ. Ουκρανίας.

Η συμφωνία ειρήνευσης του Μινσκ βρίσκεται πρακτικά στον αέρα από την Τετάρτη όταν οι συγκρούσεις άρχισαν ξανά με επίκεντρο τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Ντόνετσκ με την Μαριούπολη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατά παραβίαση των όρων της συμφωνίας του Μινσκ έχουν συγκεντρώσει κοντά στο Λουγκάνσκ όλο το προηγούμενο διάστημα 5.000 άντρες σε 10 μηχανοκίνητα τάγματα, και μονάδες βαρέως πυροβολικού.

Από χθές το βράδυ οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μπαράζ πυρών πυροβολικού εναντίον του Ντόνετσκ, παραβιάζοντας την συνθήκη ειρήνευσης ενώ νότια της πόλης έχουν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις με απανωτές εκρήξεις.

Σφοδρά πυρά πυροβολικού (από συστήματα ΠΕΠ Grad) από τις ουκρανικές δυνάμεις σημειώνονται ακόμη στις πόλεις Putilovka , Spartak, Sahanka και Oktyabr ανατολικά της Μαριούπολης. Οι μάχες κράτησαν όλη τη νύχτα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «εκρηκτική» την κατάσταση στην Ουκρανία και κάλεσε τις δύο πλευρές να πραγματοποιήσουν γρήγορα συνομιλίες για να αποφύγουν έναν φαύλο κύκλο βίας.«Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι εκρηκτική», δήλωσε ο κ. Στάινμαϊερ στην Bild am Sonntag.
«Διακυβεύονται πολλά. Αν τα δύο μέρη της σύγκρουσης δεν επιστρέψουν στην ειρηνευτική διαδικασία, μπορεί να προκληθεί ανά πάσα στιγμή νέα στρατιωτική κλιμάκωση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας φάλαγγες αρμάτων μάχης των λαϊκών δημοκρατιών κινούνται προς το Λουγκάνσκ για να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις που επίσης έχουν συγκεντρωθεί στην ίδια περιοχή και όλοι εκφράζουν φόβους ότι το νέο αυτό πεδίο σύγκρουσης θα βάλει φωτιά σε όλη την Ουκρανία.

Τα δημοσιεύματα ανεβάζουν τον αριθμό των δυνάμεων αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας στους 33.400 στρατιώτες με 400 άρματα μάχης και 2000 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ όλα σε κατάσταση ετοιμότητας.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι στην Αν. Ουκρανία βρίσκονται 300 σύστημα ΠΕΠ Grad εκ των οποίων τα 200 στα χέρια των ρωσοφώνων ενώ τα 100 τα χειρίζονται δυνάμεις της «¨ρωσικής ομοσπονδίας» όπως αναφέρουν συμπεριλαμβανομένου ενός ικανού αριθμού συστημάτων, τα οποία βρίσκονται μέσα στο στάδιο ποδοσφαίρου στο Ντόνετσκ.

Η εκτίμηση των ειδικών αναλυτών είναι πως αυτή τη φορά οι δυνάμεις των λαϊκών δημοκρατιών της Ανατ.Ουκρανίας έπειτα και από την κλιμάκωση των συγκρούσεων από το Κίεβο, δεν θα υπακούσουν στις παραινέσεις της Μόσχας για αυτοσυγκράτηση αλλά θα επιχειρήσουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στην Α. Ουκρανία οριστικά.

Άλλωστε η δύναμη που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους είναι κατά πολύ ανώτερη από αυτή των δυνάμεων του Κιέβου και το μόνο που τους συγκρατούσε μέχρι τώρα ήταν η τήρηση της συνθήκης ειρήνευσης. Από τη στιγμή που αυτή θα πάψει να ισχύει με ευθύνη του Κιέβου η απάντησή τους θα είναι συντριπτική.

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21730:oukrania-polemos&catid=37:di-evropi&Itemid=172

Οι επαναστατικές δυνάμεις στην Α.Ουκρανία έχουν παγιοποιηθεί και διαρκώς ευρύνονται. Στόχος η δημιουργία ενός επαναστατικού λαϊκού στρατού καλά οργανωμένου και εξοπλισμένου για μάχες του αντάρτικου αλλά και κλασικών μαχών στα πλαίσια του κόκκινου στρατού της εποχής του Τρότσκυ που θα αποτελείται από 100.000 μάχιμους στρατιώτες,ικανούς την κατάλληλη στιγμή να μπορέσουν να καταλάβουν όλη την Ουκρανία και να την ενώσουν σε επαναστατική βάση, παρά την θέληση της ρώσικης ολιγαρχίας της κάστα Πούτιν που θέλει να περιορίσει και να ελέγξει την λαϊκή επανάσταση στην Α.Ουκρανία.
Επιστροφή στην κορυφή
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 02, 2015 11:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΗΠΑ: Ανίκανες να επέμβουν στην επαναστατημένη Α. Ουκρανία πιέζουν τον Πούτιν να κάνει την δική τους δουλειά.


Χωρίς σαφές τελικό πολιτικό όριο και με θολό τον ορίζοντα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με ευθύνη από την κυβέρνηση του το Κίεβο χωρίς να έχει καταφέρει το παραμικρό κατά των επαναστατημένων της Α.Ουκρανίας, και για να αποφύγει δυτικόφιλη κυβέρνηση του Πορονσένκο ψήφισαν στην Βουλή την παραχώρηση σχετικής αυτονομίας στην Α.Ουκρανία, παρά την αντιδράσει του φασιστικό τομέα.

Η Δύση φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την αιματηρή περιπέτεια. Πρώην σύμβουλος για την Ανατολική ευρωπαϊκή πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ παραδέχεται ότι κάτι πάει στραβά σ’ αυτή τη σύγκρουση και υποστηρίζει ότι είναι «μια αναμέτρηση με τον Πούτιν».

Σύμφωνα με ένα άρθρο του Paul J. Saunders σε διμηνιαίο περιοδικό που αναλύει θέματα εθνικού συμφέροντος των ΗΠΑ, υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχει αξιοσημείωτη συμμετοχή των ευρωπαϊκών συμμαχικών κρατών στο πλευρό του Ποροσένκο.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στην Ουκρανική κρίση είναι ο βαθμός στον οποίο οι δυτικοί ηγέτες, πολιτικοί και ειδήμονες συμφωνούν ότι «ο Πούτιν πρέπει να σταματήσει να αναμιγνύεται», ενώ περιμένουν κάποιον άλλο να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα. Τα κράτη του NATO στην Κεντρική Ευρώπη εμφανίζονται πρόθυμα να οπλίσουν την Ουκρανία, αλλά διστάζουν να εμπλακούν τα ίδια (ή να αυξήσουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς σε αναλογία με την απειλή που περιγράφουν).

Γι’ αυτό το λόγο οι Αμερικάνοι επιπλήττουν τους Ευρωπαίους συμμάχους της Αμερικής επειδή δεν προσφέρουν αρκετά στον συνεχιζόμενο «αγώνα». Οι δυτικό-ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν το προβάδισμα, αλλά δεν θέλουν να ακολουθήσουν την Ουάσιγκτον σε κάτι πολύ δαπανηρό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει στην Ουκρανία κάτι λιγότερο από το ένα τοις εκατό της συνδρομής που έχει δεσμευτεί η Ελλάδα!

Ωστόσο, η ίδια η Ουάσιγκτον δεν φαίνεται να είναι και τόσο πρόθυμη να δαπανήσει για την Ουκρανία. Δεν έχει πλέον την δυνατότητα. Τα "γεράκια" θέλουν να δαπανήσει η διοίκηση 60 εκατομμύρια δολάρια - σχεδόν ισοδύναμο ποσό με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό του 2016 για τις δημόσιες βιβλιοθήκες στην Ουάσιγκτον!

Τόσο οι δυτικοί ιμπεριαλιστές όσο και ο ολιγάρχης Πούτιν έχουν τρομοκρατηθεί από την επανάσταση της Α. Ουκρανίας.

Οι ιμπεριαλιστές ανίκανοι να επέμβουν πιέζουν το Πούτιν να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, που στην τελική είναι κοινή τους επιδίωξη.

Ο Πούτιν όχι μόνο δεν υποστηρίξει τους επαναστατημένους της Α.Ουκρανίας αλλά επανελεγμένα έχει επιδιώξει να την περιορίσει στο ελάχιστο, και μάλιστα έχει ζητήσει τον αφοπλισμό τους, ώστε να τους πετσοκόψουν οι ευρώδουλοι και τα φασισταριά του Δ.Τομέα).

Επίσης τους έχει προτείνει να δεχτούν ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς με το Κίεβο και εκεχειρία που είναι σε βάρος της επέκτασης τη επανάστασης σε όλο την Ουκρανία .Απέτυχε όμως παταγωδώς και γ΄αυτό έχουν λυσσάξει οι Αμερινάνοι, ενάντια στον Πούτιν.

Η κρίση μαστίζει τηνΔ.Ουκρανία

Σε κατάσταση πολιορκίας το κοινοβούλιο της Ουκρανίας
http://www.zougla.gr/kosmos/article/se-katastasi-poliorkias-to-kinovoulio-tis-oukranias-1181656

Με τέτοια προβλήματα, το Κίεβο είναι τρέλα να συνεχίζει τον πόλεμο κατά των επαναστατημένων της Α. Ουκρανίας χωρίς καμία ελπίδα να τους υποτάξουν στο παραμικρό.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες