Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«Το φόβο μας» να έχετε κ. Μεϊμαράκη...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 04, 2015 6:46 am    Θέμα δημοσίευσης: «Το φόβο μας» να έχετε κ. Μεϊμαράκη... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Το φόβο μας» να έχετε κ. Μεϊμαράκη…





Κοινή δήλωση εκπροσώπων παρεμβάσεων ΠΕ & ΔΕ με αφορμή τις δηλώσεις Μεϊμαράκη για τους εργαζόμενους στο δημόσιο

Καταγγέλλουμε κατηγορηματικά την απαράδεκτη δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κατά την περιοδεία του στο Ηράκλειο Κρήτης, «εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο Δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν».


Αυτή τη γνώμη έχει ο κ. Μεϊμαράκης για τους χιλιάδες εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, υπαλλήλους ΕΡΤ, διοικητικούς στα ΑΕΙ, που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο επί της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα βέβαια πάντα με τις επιταγές των μνημονίων κι όχι τις κοινωνικές ανάγκες.

Χρήσιμα είναι γι αυτόν τα «άγια» κέρδη των επιχειρήσεων που ληστεύουν τον ιδρώτα κάθε εργαζόμενου. Οι οικογένειες εκδοτών, καναλαρχών, πολιτικών, οι «κομιστές» που διαπομπεύουν την ενημέρωση και τη δημοσιογραφία, όλοι όσοι υπερασπίζονται τα «όσια» του κεφαλαίου οδηγώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία στον μνημονιακό καιάδα.

Οι «άχρηστοι» που επαναπροσλήφθηκαν συνεχίζουν να αποτελούν «αγκάθι» για τους δανειστές και τους ντόπιους εκπροσώπους τους.

Πρώτα και κύρια γιατί το επέβαλλαν με τους αποφασιστικούς αγώνες τους κι όχι γιατί τους χαρίστηκε από κάποια κυβέρνηση. Κι αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει ο κ. Μεϊμαράκης.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται από το παρελθόν και ορίζει το ζοφερό μέλλον που μας προετοιμάζουν ως μονόδρομο εξυπηρέτησης της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.


Είναι η πολιτική που υπηρέτησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με κορμό τη ΝΔ, καταργώντας τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και δίνοντάς τες φιλέτο στους ιδιώτες, διαλύοντας τα Πανεπιστήμια και τις δημόσιες υπηρεσίες, ρίχνοντας «μαύρο» στην ενημέρωση.

Στηρίζει τη νέα πραγματικότητα του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε από το μνημονιακό μέτωπο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι δεσμεύονται να υλοποιήσουν μετά τις εκλογές και προβλέπει μείωση του προσωπικού και του κόστους στο Δημόσιο και καθεστώς συνεχούς κινητικότητας για να εξασφαλίσει νέα ποσά δισεκατομμυρίων για το χρέος, τις τράπεζες και τους εργοδότες.


Τη χρησιμότητα ή μη του κάθε ανθρώπου την κρίνουν οι πράξεις και τα λεγόμενά του! Αυτοί που περισσεύουν σε αυτόν τον τόπο δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά όσοι ψηφίζουν μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές της αφαίμαξης των εργαζομένων!

Η «μεγαλύτερη χρησιμότητα»
των συναδέλφων μας σε διαθεσιμότητα που επαναπροσλήφθηκαν είναι τούτη. Μας δίδαξαν πως δεν υπάρχουν «μονόδρομοι» όταν ο συλλογικός, μαχητικός, ανυποχώρητος αγώνας βγαίνει στο προσκήνιο. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος να κάνουμε «παρένθεση» τα παλιά και νέα μνημόνια. Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!

Γιώτα Ιωαννίδου
Κική Γιαννάτου
Γιώργος Γαλάνης
Μιχάλης Μιλτσακάκης


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BA-%CE%BC%CE%B5%CF%8A%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες