Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Παιδεία: Σταθερά στα χέρια του Σόρος

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 03, 2015 4:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Παιδεία: Σταθερά στα χέρια του Σόρος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παιδεία: Σταθερά στα χέρια του Σόρος



Τα Μνημόνια είναι οι κώδικες του 4ου Ράιχ που, εκτός από την καταλήστευση του ελληνικού λαού και της διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, επιβάλλουν και τον εφιάλτη της ομογενοποίησης της σκέψης, την ομοιομορφία της ισοπέδωσης…

Με την άνοδο της «αριστερής» κυβέρνησης γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι κάθε κυβέρνηση αποτελεί τη συνέχεια της προηγούμενης: Εκτελεστές των «συμβολαίων θανάτου» του 4ου Ράιχ…


Κάθε κυβέρνηση (κατοχική πλέον) συνεχίζει τα εγκλήματα και τη φρίκη της προηγούμενης, που σημαίνει ότι τα εγκλήματα και η φρίκη συσσωρεύονται προσθετικά και διογκώνονται πολλαπλασιαστικά…

Η κυβερνητική αυτή …συνέχεια γίνεται, ιδιαίτερα και δραματικά ορατή, στο νευραλγικό και ευαίσθητο τομέα της ΠΑΔΕΙΑΣ.


Προσέξτε: Από την εποχή του σημιτικού «εκσυγχρονισμού», πιο ορατό από την εποχή του Κώστα Καραμανλή, το υπουργείο Παιδείας είναι στα χέρια των ιδεολογικών υπαλλήλων της Νέας Τάξης και των επιδοτούμενων του Σόρος.

Αυτή η σύμπτωση να παραμένει το υπουργείο Παιδείας στους επιδοτούμενους του Σόρος δεν είναι τυχαία. Το υπουργείο αυτό είναι το πιο κατάλληλο για να «μολύνει» και να «διαπλάσει» τα μυαλά της νέας γενιάς, σύμφωνα με τα στερεότυπα των ειδώλων της αγοράς και της ιμπεριαλιστικής κακουργίας.

Ας συνοψίσουμε αυτήν την κραυγαλέα και προκλητική πολιτική συνέχεια:

Επί Μαριέττας Γιαννάκου: «Εισβάλει» η Ρεπούση με την «ιστορία» της (γνωστή η ιστορία), αλλά και η Χριστίνα Κουλούρη (και αυτή μέλος της «επίλεκτης ομάδας» του Σόρος)!!!

Μετά έρχεται ο ΓΑΠ και η Διαμαντοπούλου: Η Ομάδα του Σόρος εμπλουτίζεται με τη Δραγώνα και τη Φραγκουδάκη…

Τίποτε δεν άλλαξε
με τις συναινετικές κυβερνήσεις του Παπαδήμου και του Σαμαρά. Συνεχίζει η ίδια πολιτική και δεν διαταράσσεται ο «συνωστισμός» των επιδοτούμενων του Σόρος…

Και ερχόμαστε στην «αριστερή» κυβέρνηση. Ο …αγώνας του Σόρος τώρα δικαιώνεται: Πλήρης κατοχή του υπουργείου…

Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Φίλης: Το θορυβώδες φερέφωνο της Νέας Τάξης και των ιδεολογημάτων του Σόρος…

Νέος εμπλουτισμός των «επίλεκτων»: Ο Αντώνης Λιάκος, η κεφαλή της «αριστερής» ομάδας Σόρος (Κουλούρη, Ρεπούση, Δραγώνα, Φραγκουδάκη), αναλαμβάνει την εποπτεία του «εθνικού διαλόγου» για την Παιδεία, την αναθεώρηση του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων…

Ο Αντώνης Λιάκος, ο πιο «σκληρός»: Ο μεταμοντέρνος θατσερικός που χαρακτήρισε «εθνικιστές» το Μίκη και το Ρίτσο!!!

Και μόνο το γεγονός ότι αυτή η «αριστερή ομάδα» του Λιάκου έχει «φωλιάσει» στην Παιδεία, από την εποχή του «εκσυγχρονισμού», χωρίς ΠΟΤΕ να διαταραχτεί η συνέχειά της, λέει πολλά…

Θεωρούμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε το παρακάτω, παλιό μας κείμενο, γραμμένο το Φεβρουάριο του 2007. Μαζί με άλλα σχετικά βρίσκεται εδώ:
http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4079




Ο θατσερικός μεταμοντερισμός του Λιάκου
ή
Ο επιδοτούμενος λακές που αυθαδιάζει;



Με τις αντιδράσεις ενάντια στα σχολικά βιβλία Ιστορίας ασχολήθηκε η Λαμπράκεια φυλλάδα «Τα Νέα»(19/1/ 2007).
Η «προοδευτική» εφημερίδα, σε ολοσέλιδη καταχώρησή της, υπεραμύνεται του νεοταξίτικου εξαμβλώματος και με τρόπο ειρωνικό έως προκλητικό στηλιτεύει τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που υπέγραψαν για την απόσυρσή του.

Και αυτές οι κοσμοπολίτικες ύαινες της «προοδευτικότητας», του «δημοκρατισμού» και του «επιστημονικού στοχασμού» ενώ προπηλακίζουν τις «αντιδράσεις» και αφορίζουν τη δημοκρατική διαδικασία συλλογής υπογραφών, αποκρύπτουν επιμελώς την πηγή και τις εστίες των αντιδράσεων και των υπογραφών. Ενεργούν όχι μόνο σαν κοινοί απατεώνες, αλλά σαν εκείνους τους σατράπηδες με τη στραταρχική αυθάδη στολή που για να διατρανώσουν την ανάπηρη υπεροχή τους εξευτελίζουν τον άνθρωπο και φιμώνουν τους πάντες.

Ο Αντώνης Λιάκος, πλειοδοτεί σε προκλητικότητα.

Διαβάστε με πόσο φασιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο υβρίζει όσους υπέγραψαν για την απόσυρση του ελεεινού ανιστορικού βιβλίου:

«Οι διαμαρτυρίες του εσμού των αλευρομαγείρων και λοιπών άσχετων, περιλαμβανομένου ενός γραφικού πλέον πρώην προέδρου και της γνωστής «μάστιγας του Θεού», δεν θα πρέπει να μας παραξενεύουν. Είναι η ίδια χορωδία που έψαλλε στα Ίμια, στις λαοσυνάξεις για τις ταυτότητες, εναντίον των μεταναστών και σε κάθε άλλη ευκαιρία όπου κινδυνεύει η φυλή. Ελπίζω ότι η κ. υπουργός δεν θα επαναλάβει το λάθος του προκατόχου της, που κατήργησε το σχολικό εγχειρίδιο της Γ΄ Λυκείου από την Κίνα, ώστε να ανατεθεί τώρα, χωρίς διαγωνισμό, σε δύο επιφανείς ιστορικούς της νεοδημοκρατικής εμπιστοσύνης».


Η επιδοτούμενη μήτρα του θατσερικού μεταμοντερνισμού είναι η «ομάδα Λιάκου». Με πιο ακριβείς πολιτικούς όρους θα λέγαμε ότι η επιδοτούμενη αυτή ομάδα με επικεφαλής τον Αντώνη Λιάκο, είναι ο «πυρήνας» προώθησης στην Ελλάδα των αυτοκρατορικών ιδεολογημάτων και «επινοήσεων». Δηλαδή είναι οι ιδεολογικοί δοσίλογοι της Νέας Τάξης που προσαρμόζουν τις «Νέες Θεωρίες» στην ελληνική πραγματικότητα ή επινοούν άλλες.

Τον όρο «θατσερικό μεταμοντερνισμό» τον «βγάλαμε» από μια πολεμική του μαρξιστή ιστορικού Βασίλη Κρεμμυδά κατά του Λιάκου (Νέα, 24-25 Σεπτεμβρίου 2005). Αποκαλύπτει εκεί ο Κρεμμυδάς την υιοθέτηση από το μεταμοντέρνο Λιάκο της «συντηρητικής επανάστασης» της Θάτσερ. Είναι ο Θατσερισμός που στο επίπεδο των ιδεών αποτελεί τον τροφοδότη και τον ανασηματοδότη των θλιβερών οργανικών διανοούμενων της παγκοσμιοποίησης, σαν τον Λιάκο. Και όσοι ασπάστηκαν αυτά τα «νέα δόγματα» επιδοτήθηκαν αγρίως από τους διάφορους Σόρους για να επαναδιατυπώσουν και ανασηματοδοτήσουν, δηλαδή να «εξατμίσουν την Ιστορία…

Ποιος είναι ο βασικός στόχος αυτών των «επιστημονικών» υπαλλήλων; Ο Βασίλης Κρεμμυδάς το διατυπώνει με σαφήνεια: Να μείνουν τα έθνη ορφανά από ιστορία. «Στο δοκίμιο του Α.Λιάκου όλα κινούνται στη σφαίρα της θεωρίας και ιδεών (επινοήσεων θα πρόσθετα). Δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με την ιστορία, ούτε με την ιστοριογραφία και η κοινωνία απουσιάζει εντελώς».

Για το Κρεμμυδά, όπως και όλους τους ιστορικούς και μαρξιστές το έθνος δεν είναι μια «νοητική κατηγορία», αλλά μια διαδικασία ιστορικής και κοινωνικής συγκρότησης. Και η ανακάλυψη αυτής της διαδικασίας εμπίπτει στην επιστημονική έρευνα. Δηλαδή στην ανακάλυψη των όρων και προϋποθέσεων εμφάνισης (κοινωνικών σχέσεων), ωρίμασης και εξέλιξης του έθνους στο ΧΩΡΟ και στο ΧΡΟΝΟ.

Ο μεταμοντέρνος, όμως, αυτός λακές εξαφανίζει την κοινωνία, τις εκάστοτε κοινωνικές σχέσεις, Εξαφανίζει την ιστορία, δηλαδή το χρόνο, η επιστημονική έρευνα αχρηστεύεται.

Αυτό που προτείνει είναι: ΟΧΙ έρευνα, αλλά στοχασμός έξω από τον τόπο και το χρόνο, πνευματικός δηλαδή αυνανισμός, επινοήσεις και ιδεολογικές κατασκευές.

Το τραγικό με αυτούς τους επιδοτούμενους διανοητές- λακέδες είναι τούτο:
Ενώ βρίσκονται οι ίδιοι έξω από την κοινωνία, έξω από την ιστορία, έξω από την επιστήμη ποζάρουν ως «ειδικοί» και χαρακτηρίζουν τους άλλους μη «ειδικούς». Και ακόμα με το θράσος του γενίτσαρου και ιδεολογικού δήμιου της αυτοκρατορικής ειδωλολατρίας χαρακτηρίζουν τους άλλους σαν γραφικούς, «χλέπα» ή «εθνικιστές»!!!

Οι λακέδες και οι επιδοτούμενοι «στοχαστές» βρίζουν το λαό! Αυτή είναι η φιλοσοφία και η πολιτική αντίληψη του ολοκληρωτισμού.

Δεν μας είπαν μόνο αυτοί οι «νεομαρξιστές» της Θάτσερ αν ο Κορδάτος, ο Σβορώνος, ο Κρεμμυδάς, ο Ασδραχάς, ο Ψυρούκης και όλοι εν γένει οι ιστορικοί τι ήταν: Μη «ειδικοί», «γραφικοί», «λαϊκή χλέπα» ή εθνικισταράδες…
Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε.



Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες