Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 02, 2016 12:32 am    Θέμα δημοσίευσης: ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:ΦΘΗΝΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

Η Καλιφόρνια είναι η πιο εύφορη πολιτεία της Αμερικής και μια από τις σημαντικότερες αγροτικές δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα είναι και από τις πιο υπερχρεωμένες πολιτείες της Αμερικής και με από τα χαμηλότερα επίπεδα διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων της. Μια από της σημαντικότερες αιτίες είναι η «λαθρο»μεταναστευση.

Το 96% των εργατών γης
στις καλλιέργειες οπωροφόρων κηπευτικών και αμπελιών είναι μεξικάνοι η κέντρο-αμερικανοί μετανάστες στη συντριπτική τους πλειονότητα λαθρομετανάστες. Κακοπληρωμένοι και χωρίς ωράρια. Παίρνουν 4εως 6 δολάρια την ώρα πάνω από τα δεκαπλάσια χρήματα από όσα θα έπαιρναν αν έμεναν στα χωριά τη πατρίδας τους.
Ζουν συνήθως 8-10 ατομα σε ένα τριάρι. Και αν ένα ζευγάρι θελήσει την ‘’πολυτέλεια’’ενός ξεχωριστού δωματίου θα πρέπει να διαθέσει έως και το μισό του εισόδημα .

ΔΕΝ ΓΡΑΦΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Από αυτά τα χρήματα που παίρνουν, οι ‘’contratistas’’στρατολόγοι δουλέμποροι των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων τους παρακρατούν το 15%-20% της αμοιβής τους.
Παραπονιούνται για αυτήν την κατάσταση, παράταττα δεν γράφονται στη ‘’Union of Workers’’στο συνδικάτο που που ίδρυσε στην δεκαετία του 60 ο μυθικός για τους αγώνες του μεξικανό-αμερικανός Σεζάρ Τσάβες. Τότε όμως η μετανάστευση ήταν συντεταγμένη νόμιμη και υπήρχε οικονομική άνθηση.
Ωστόσο η νέα γενιά «λαθρο»μεταναστών, υπερηφανεύονται με αποκτήματα που για αυτούς συμβολίζουν την κοινωνική τους πρόοδο και την καινούργια ζωή σε σχέση με την ζωή που ζούσαν στην πατρίδα τους. Ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο των 1000 δολαριων και μια φόρμα με το σήμα της τοπικής ομάδας μπέιζμπολ που για τον ντόπιο αμερικανό η μετανάστη της προηγούμενης γενιάς είναι σκέτη δυστυχία για τον λαθρομετανάστη είναι «ευτυχία».

Συμφώνα με το συνδικάτο United Auto Wokers για να ζει κανείς ανθρώπινα στην Αμερική πάνω από το ελάχιστο όριο της φτώχειας πρέπει να αμείβεται άνω των 10 δολαρίων την άρα .

Στην Νέα Ορλεάνη μετά την καταστροφή της από τον τυφώνα Κατρίνα και για την ανοικοδόμηση της οι εργολάβοι προσέλαβαν χιλιάδες Λατίνους χωρίς χαρτιά και με εξευτελιστικά μεροκάματα.

Οι αμοιβές των Λατίνων εργατών για δωδεκάωρη σκληρή εργασία μέσα στον βούρκο είναι πολύ κατώτερη από εκείνη που ζητούσαν οι ποιο κακοπληρωμένοι μαύροι εργάτες, πριν την καταστροφή της πόλης. Οι ντόπιο ι οικοδόμοι έπαιρναν γύρο στα 20 δολάρια την ώρα και οι νέο-Λατίνοι οικοδόμοι δουλεύουν με 6 δολάρια.

Έτσι ο δήμαρχος της κατεστραμμένης πόλης έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ‘’ πλημμυρά’’λατίνων εργατών και περιθωριοποίηση των εργατών της Πόλης του και για εξαθλιωμένους που τρέφονται με συσσίτια.

ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Για να προμηθευτεί κανείς από τους παράνομους εργάτες πλαστά χαρτιά νόμιμης διαμονής δεν χρειάζεται παρά το ποσό των 70 περίπου δολαρίων τα όποια πουλιούνται και στα παζάρια. Ο αριθμός που έχει προμηθευτεί πλαστά έγγραφα ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια. Επίσης έχει υπολογιστεί ότι το 53% των Λατίνων που ζουν στην Αμερική δεν έχουν το παραμικρό νόμιμο έγγραφο.

Η αμερικανική κυβέρνηση του Ομπάμα τυπικά ουδέτερη προωθεί στα λουμοκτά αυτή την κατάσταση καθώς ως υπάλληλος των εργοδοτών προέχει η εξασφάλιση άφθονου φτηνού και χωρίς δικαιώματα εργατικού δυναμικού για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχεα παρατηρηθεί μια σημαντική αλλαγή στην σύνθεση των μεξικανών μεταναστών, με την νέα φουρνιά των λαθροματαναστών να εξοστρακίζει την προηγούμενη γενιά των μεξικάνων εργατών που μπαίνουν στο περιθώριο και χωρίς ελπίδα να ξαναβρούν δουλεία. Είναι οι νεόπτωχοι που τρέφονται με τα συσσίτια και ζούν σε χαρτοκιβώτια.
.
Τι έχουν να μας πουν οι ‘’αντιρατσιστες’’για την λαθρομετανάστευση στην Αμερική ; Εκεί δεν υπάρχει πόλεμος. Τότε πως αιτιολογούν την λαθρομετανάστευση; Δέν τους είναι ολοφάνερο πως αφήνουν ελεύθερους τους "λαθρο"μετανάστες να εισβάλουν στην αμερική για να ρίξουν τα μεροκάματα των ντόποιων «καλοπληροένων» αμερικανών εργατών στα επίπεδα του Μεξικού για να αυξήσουν την κερδοφορία τους οι πολυεθνικές.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες