Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο μέγας μύθος ότι το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 11, 2016 9:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο μέγας μύθος ότι το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο μέγας μύθος ότι το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980 και το σημερινό αριστερό ξεπούλημα της χώρας
Θεόδωρος Καστανέβας




Το ιστόγραμμα που παρατίθεται πιο κάτω, καταρρίπτει πανηγυρικά τον τεράστιο μύθο που διακινείται συστηματικά από τα κατοχικά ΜΜΕ και αναπαράγεται εύκολα από πολλούς, ότι το σημερινό τεράστιο ελληνικό χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ιστόγραμμα που προέρχεται από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Eurostat, το χρέος της χώρας μας σε αναλογία του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο στη δεκαετία του 1980, όπως και στη δεκαετία του 1970, ήταν κάτω από το 50%.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αυξήθηκε στο 60%, σε 75% μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και σε περίπου 100% ύστερα από τα μέσα της ίδιας δεκαετίας.

Όμως, το μεγάλο άλμα του χρέους σε επίπεδα του 180% γίνεται μέσα στην ευρωζώνη ύστερα από το 2008 και σήμερα ξεπερνάει αισίως το 210% του ΑΕΠ.

Μέσα στον «παράδεισο» της ευρωζώνης, το χρέος συνέχισε να αυξάνεται και θα αυξάνεται παρ’ όλη την ανακεφαλαιοποίηση ή κούρεμα ( PSI) το 2012 με αφαίμαξη των ομολόγων ελληνικών δημόσιων φορέων και Ελλήνων πολιτών, την κλοπή και αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών το 2014, το αυθαίρετο ξεπούλημα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, τη ληστρική συρρίκνωση των εισοδημάτων μέσω της φορολογίας, τη μείωση συντάξεων και μισθών.

Από το 2002, με την ένταξή μας στην ευρωζώνη και την παραχώρηση του δικαιώματος για την έκδοση χρήματος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στην Φραγκφούρτη, η χώρα έχασε την εθνική της κυριαρχία και ως επαίτης ικετεύει τους δανειστές για νέα δάνεια με σκοπό την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.

Και ενώ το γενικό ισοζύγιο πληρωμών είναι πλέον πλεονασματικό σε επίπεδα της τάξης των 2 δις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι δανειακές μας υποχρεώσεις σε τοκοχρεωλύσια, απαιτούν ετήσιες δόσεις τουλάχιστον 18 δις, που αντιπροσωπεύουν το 10% του ΑΕΠ.

Το τεράστιο αυτό ποσό είναι φυσικά αδύνατο να συγκεντρωθεί από μια οικονομία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Έτσι, η Πρώτη Φορά Αριστερά, εφαρμόζοντας το νεοφιλελεύθερο Θατσερικό δόγμα ΤΙΝΑ (There Is No Alternative-δεν υπάρχει εναλλακτική λύση), ρουφά άπληστα και ανενδοίαστα όλο και περισσότερο ισοδύναμα σε ευρώ από συντάξεις, μισθούς, υπερφολόγιση, αρπαγή δημόσιας περιουσίας και ελληνικών τραπεζών, οδηγώντας τη χώρα σε απέραντη φτωχοποίηση και απόλυτη καταστροφή.

Και όλα αυτά με μια επαίσχυντη αριστερή ρητορεία που υπηρετεί μια χυδαία, ακραία πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, με μοναδικό προφανή λόγο τη διατήρηση των κυβερνητικών καρεκλών και του ιερού δόγματος του «πάση θυσία στο ευρώ». Και εναλλακτικά «για την καρέκλα ρε γαμώτο».





ΠΗΓΗ:
http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/o-megas-mythos-oti-hreos-klironomisame-apo-parelthon-kai-eidikotera-apo-ti
Επιστροφή στην κορυφή
ΔΤ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 12, 2016 9:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
(Απόσπασμα από το βιβλίο Εντουάρντο Γκαλεάνο "Καθρέφτες", εκδ. "Πάπυρος".)


Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο


Ενώ οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία εδραίωναν την ανεξαρτησία τους, μια άλλη χώρα, η Παραγουάη, αφανίστηκε επειδή προσπάθησε να κάνει το ίδιο.
Η Παραγουάη ήταν η μοναδική λατινοαμερικανική χώρα που αρνιόταν να αγοράσει όπλα από τους Άγγλους εμπόρους και τραπεζίτες. Οι τρεις γειτονικές χώρες, η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ουρουγουάη, (οι δάσκαλοι) αναγκάστηκαν να της δώσουν ένα γερό μάθημα χρησιμοποιώντας «τις συνήθειες των πολιτισμένων χωρών», όπως εξήγησε η αγγλική εφημερίδα Standard, που έβγαινε στο Μπουένος Άιρες.
Μαθητές και δάσκαλοι είχαν κακό τέλος.
Οι μαθητές εξολοθρεύτηκαν.
Οι δάσκαλοι εξαντλήθηκαν.
Είχαν ανακοινώσει πως η Παραγουάη θα έπαιρνε το μάθημά της σε τρεις μήνες, αλλά τα μαθήματα κράτησαν πέντε χρόνια.
Η βρετανική τράπεζα χρηματοδότησε εκείνη την εκπαιδευτική αποστολή, και τη χρέωσε πανάκριβα. Οι νικήτριες χώρες κατέληξαν να χρωστούν τα διπλάσια από εκείνα που χρωστούσαν πέντε χρόνια προηγουμένως, και η νικημένη χώρα, που δεν χρωστούσε τίποτα σε κανένα, αναγκάστηκε να εγκαινιάσει τον εξωτερικό της δανεισμό: η Παραγουάη έλαβε δάνειο ένα εκατομμύριο στερλίνες. Ο προορισμός του δανείου ήταν να πληρωθεί η αποζημίωση στους νικητές. Η δολοφονημένη χώρα πλήρωνε τους δολοφόνους της για τα υπέρογκα έξοδα της δολοφονίας της.
Από την Παραγουάη εξαφανίστηκαν οι τελωνειακοί δασμοί που προστάτευαν την εγχώρια βιομηχανία, εξαφανίστηκαν οι κρατικές επιχειρήσεις, η δημόσια γη, τα σιδηρουργεία, ο σιδηρόδρομος που ήταν από τους πρώτους της Νότιας Αμερικής, εξαφανίστηκε το εθνικό αρχείο, το οποίο κάηκε μαζί με τους τρεις αιώνες της ιστορίας του, κι εξαφανίστηκαν οι άνθρωποι.
Ένας από τους δασκάλους εκείνου του μαθήματος, ο πρόεδρος της Αργεντινής Ντομίνγκο Φαουστίνο Σαρμιέντο, είπε το 1870:
«Ο πόλεμος τελείωσε. Δεν έχει απομείνει ούτε ένας Παραγουανός που να είναι πάνω από δέκα ετών.»
Και συμπλήρωσε θριαμβευτικά: «Έπρεπε να καθαρίσουμε τη γη από τα ανθρώπινα καρκινώματά της.»
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες