Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΝΟΥΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 11, 2016 9:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Η ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΝΟΥΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΝΟΥΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ
Η ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ



Στην Ειδομένη βρέθηκε η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία ασχολείται με τα θέματα του ΝΑΤΟ, με το Κυπριακό, την ΠΓΔΜ και εσχάτως δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προσφυγικό.

Στη συνέχεια η υφυπουργός θα συζητήσει στην Αθήνα «ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού, με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους».


Κι όμως. Μια τέτοιου υψηλού επιπέδου επίσκεψη γίνεται προσπάθεια να περάσει απαρατήρητη. Τα ΜΜΕ και εδώ παίζουν το δικό τους, άξιο, ρόλο. Λες και πήγε στην Ειδομένη για να μοιράσει τρόφιμα.

Η Βικτόρια Νούλαντ δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Θα μπορούσε, σε πρώτο επίπεδο ανάγνωσης, να καταταχθεί στους ακραίους νεοσυντηρητικούς που λυμαίνονται την Ουάσιγκτον.

Αποτελεί όμως δεξί χέρι της Χίλαρι Κλίντον (ήταν δική της πρόταση για υφυπουργός Εξωτερικών) και αναμένεται να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Η – καθόλου πρόσφατη – καριέρα της έχει ταυτιστεί με τις πιο ακραίες/επιθετικές επιλογές της Ουάσιγκτον.

Το 1999 είχε τιμηθεί με το μετάλλιο Μη Στρατιωτικής Υπηρεσίας για το ρόλο της κατά τη διάρκεια της εκστρατείας βομβαρδισμών στο Κοσσυφοπέδιο. Τότε η θέση ευθύνης της στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αφορούσε την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία και τις χώρες του Καυκάσου.

Η «μεγάλη στιγμή» της ήταν η ιδιαίτερη εμπλοκή της, σε συνεργασία με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Geoffrey Pyatt, στο νεοναζιστικό πραξικόπημα του Κιέβου και τον πόλεμο που διεξάγεται ακόμη στην Ανατολική Ουκρανία. Σε συνέντευξή της στην ουκρανική τηλεόραση είχε απειλήσει με πόλεμο τη Ρωσία, ενώ ιστορική έχει παραμείνει η έκφρασή της «F@ck the EU».

Το μεταναστευτικό αποτελεί βασικό εργαλείο της αμερικανικής πολιτικής στην Ευρώπη. Και η εμπλοκή της Νούλαντ – και μέσω συγκεκριμένων ΜΚΟ – είναι ενδεικτική του προσανατολισμού αυτού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υφυπουργός είχε και πρόσφατα επισκεφθεί τη χώρα. Στις 21 Οκτωβρίου είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Τότε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είχε δηλώσει – πολύ λακωνικά – ότι η συνάντηση ήταν σύντομη και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Δυστυχώς για το Γραφείο Τύπου όμως, η Νούλαντ επιστρέφοντας στις ΗΠΑ έδωσε συνέντευξη Τύπου. Ας δούμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

«Είχαμε μια πολύ καλή ημέρα διαβουλεύσεων με την ισχυρή μας σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Ελλάδα… τα θέματα της συζήτησης προφανώς ήταν για την πρόοδο και τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης και την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτές τις προσπάθειες…

…Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το Κοινοβούλιο πέρασε το μεγάλο πακέτο των μέτρων μια-δυο μέρες πριν…

Ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης να ολοκληρώσει αυτό το έργο και να προχωρήσει με τις διαβουλεύσεις του χρέους…

Προφανώς μιλήσαμε για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες. Θέλω να πω, εξ ονόματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι είμαστε πάρα πολύ εντυπωσιασμένοι με τη γενναιοδωρία της Ελλάδας, με το άνοιγμα της Ελλάδας…

Μιλήσαμε επίσης για την ενεργειακή ασφάλεια και τον αγωγό TAP… Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πολύ ενθουσιώδεις, σχετικά με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια…

Και προφανώς μιλήσαμε για περιφερειακά θέματα: Κύπρος, Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, το σύνολο αυτών των προκλήσεων που δουλεύουμε μαζί…».


Πάλι καλά. Που «δουλεύουνε μαζί» σε όσα αποκαλυπτικά δήλωσε η υφυπουργός.


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23719:zafeiris-nuland&catid=86:expolitiki&Itemid=268

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες