Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κουκουέδικη Φιέστα η Πορεία Πάτρα-Αθήνα ενάντια στη ανεργία

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 11, 2016 1:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Κουκουέδικη Φιέστα η Πορεία Πάτρα-Αθήνα ενάντια στη ανεργία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κουκουέδικη Φιέστα η «Μεγάλη πορεία Πάτρα-Αθήνα ενάντια στην ανεργία

Κουκουέδικη φιέστα η πρωτοβουλία με τίτλο «Πορεία Αγώνα κατά της Ανεργίας» με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με Δικαιώματα» που ξεκίνησε με προσυγκέντρωση το Σάββατο 2 Απριλίου στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

Τους δρομείς με τις μικροαστικές φατσούλες http://www.zougla.gr/greece/article/megales-ekdilosis-sto-sintagma-gia-tin-oloklirosi-tis-porias-ton-220-xiliometron-kata-tis-anergias οι περισσότεροι μέλη του ΚΚΕ, και όχι οι πραγματικοί άνεργοι, τους περίμεναν πούλμαν και οχήματα οι οποίοι επιβιβάστηκαν γύρω στις 9μμ, για να επιστρέψουν την Πάτρα. Αυτό ήταν «Μεγάλη πορεία Πάτρα-Αθήνα ενάντια στην ανεργία» μια εκδρομική κουκουέδικη Φιέστα.

Το «Δουλειά για όλους, Δουλειά με Δικαιώματα» είναι ένα γενικό και αφηρημένο σύνθημα άνευ αξίας, που δεν απαντά στο πως μπορεί να αντιμετωπιστεί κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες το πρόβλημα της ανεργίας από την στιγμή που το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ είναι υπέρ των ανοικτών συνόρων με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει κατακλυστεί με εκατ, από «λαθρο»μετανάστες. http://www.freepen.gr/2016/03/4400000-10815197.html

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι ηγέτες του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, έχουν αντικαταστήσει με το προηγούμενο σύνθημα «Λιγότερη δουλειά –Δουλεία για όλους». Με το «Δουλειά για όλους, Δουλειά με Δικαιώματα»

Το δικαίωμα στην δουλειά είναι το πιό σοβαρό δικαίωμα που έχουν οι εργάτες κάτω από την καπιταλιστική κοινωνία που λειτουργεί με βάση την εκμετάλλευση.Αυτό το δικαίμα τουςτο αφαιρούν κάθε στιγμή. Ενάντια στην καπιταλιστική ανεργία τόσο την συγκυριακή όσο και την οργανική η λύση είναι λιγότερη δουλεία-δουλεία για όλους. Που σημαίνει πως τα συνδικάτα και οι εργατικές οργανώσεις πρέπει να συνενώσουν τους εργάτες που έχουν δουλειά με εκείνους που είναι άνεργοι πάνω στην βάση των αμοιβαίων προγραμμάτων αλληλεγγύης.

Οι δουλειές που υπάρχουν θα πρέπει να μοιραστούν για όλους τους εργαζόμενους. Το μοίρασμα καθορίζεται από το μέγεθος των εργάσιμων ωρών της εργάσιμης εβδομάδας, χωρίς να μειωθούν και τα μεροκάματα.

‘Όμως αυτή η κοινωνική πολιτική είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί στο ελάχιστο από την στιγμή που η Ελλάδα είναι με τα ανοικτά σύνορα ξέφραγο αμπέλι και εκατ, λαθρομεταναστών εισρέουν στην χώρα με αποτέλεσμα το λιγότερη δουλειά για όλους να καταντά όνειρο θερινής νυκτός.

Και όταν το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ των ανοικτών συνόρων και υπέρ των λαθρομεταταστών κοροϊδεύει ασύστολα την εργατική τάξη που τάχα κόπτετε για τα δικαιώματα της.
Ντροπή και ξεφτίλα
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2016 6:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Κάζος του Λαφαζάνη στην Κουκουέδικη Φιέστα

Κοντά στις 2.000-3000 οι συμμετέχοντες στο Σύνταγμα από τους οποίους περίπου 500 από την Πάτρα, τοι περισσότεροι μέλη του ΚΚΕ. Και καμιά 60αριά από την ΛΑ.Ε, το κίνημα « δεν πληρώνω» και της ΜΕΤΑ της συνδικαλιστικής παράταξης Συριζα που είχε το θράσος να παραβρεθεί στο σύνταγμα. Ο Λαφαζάνης ο μια ζωή καιροσκόπος δεν παρέλειψε να παραβρεθεί στην φιέστα του ΚΚΕ, και να επαινέσει την πρωτοβουλία του δημάρχου της Πάτρας, και να τονίσει πως « στέλνει ένα αγωνιστικό μήνυμα κατά της ανεργίας σε όλη την Ελλάδα» αυτού του μπουμπουκιού του ΚΚΕ, και «αντιρατσιστή» που υποστηρίζει σφόδρα τους λαθρομετανάστες στην Πάτρα που έχουν πάρει τις όποιες δουλείες υπάρχουν των ντόπιων εργατών συμβάλλοντας στο μέγιστο βαθμό στην ανεργία των εργαζομένων της Πάτρας. Και αυτός ο ξεπουλημένος κουκουές που με την πολιτική της στηρίξεις των λαθρομεταναστών που συνδράμει στο κεφάλαιο να έχει φτηνούς δούλους από το Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ινδία, κλπ, διοργάνωσε την πορεία Πάτρας-Αθήνας για να διαμαρτυρηθεί κατά της ανεργίας.

Παρά το γλείψιμο του Λαφαζάνη προς τους κουκουέδες αυτοί τον αγνόησαν παντελώς και δεν ανακοίνωσαν κάν το όνομα του από τα μεγάφωνα όπως έκαναν με τον Κουτσούμπα και τους άλλους ΚουΚουέδες, παρότι ο Λαφαζάνης επανειλημμένα τους έλεγε να ανακοινώσουν και το όνομα της αφεντιάς του. Γ'αυτό τον λόγο ο Λαφαζάνης παραπονέθηκε πολύ ήπια στο σαίτ, «Iskra.gr», αναφέροντας : «ότι αυτοί που διηύθυναν τα μικρόφωνα της συγκέντρωσης, ενώ ανήγγειλαν την παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα, παρέλειψαν να αναγγείλουν και την παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, παρ' ότι τους επισημάνθηκε η παράλειψη. Ελπίζουμε ότι αυτή η μη αναγγελία δεν είχε καμία σκοπιμότητα. Πάντως, αυτό που παραμένει και αποτελεί το ουσιώδες, είναι ο ενωτικός αγωνιστικός χαρακτήρας της συγκέντρωσης.»
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες