Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Aπόπειρα Πραξικόπηματος στην Τουρκία

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 15, 2016 11:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Aπόπειρα Πραξικόπηματος στην Τουρκία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Aπόπειρα Πραξικόπηματος στην Τουρκία

Σε εξέλιξη πραξικόπηματος βρίσκεται η Τουρκία. Η επιβολή πραξικοπήματος στην Τουρκία με τον στρατό στην εξουσία, δεν μπορεί να δώσει καμία διέξοδο στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Τουρκία. Επομένως το στρατιωτικό πραξικόπημα δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον και είναι μια ενέργεια πανικού των ηλιθίων και διεστραμμένων εγκεφάλων που ονειρεύονται πως θα μπορέσουν να επικρατήσουν και να δώσουν κάποιες λύσεις στα πολλαπλά ζητήματα που μαστίζουν την Τουρκία.
Αν έρθει ο στρατός στην εξουσία κάτω από τις σημερινές συνθήκες της αποσύνθεσης του καπιταλισμού αυτό που θα συμβεί θα είναι οι πραξικοπηματίες να συγκεντρώσουν την καθολική οργή εναντίων τους με αποτέλεσμα την διάλυση του αστικού στρατού με απρόβλεπτος συνέπειες για το συνολικό καπιταλιστικό καθεστώς της Τουρκίας.
Εκτός αν είναι μια στημένη υπόθεση για να γίνουν εκκαθαρίσεις στον στρατό και να ανοίξει ο δρόμος για να μπεί η Τουρκία στην ΕΕ, στα μνημόνια, και να συμμετέχει στην στημένη τρομοκρατία.
Επιστροφή στην κορυφή
Φιλύποπτος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 16, 2016 6:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πραξικόπημα στην Τουρκία: Πρώτες εντυπώσεις

Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιοι ήταν πίσω από το αποψινό πραξικόπημα (ή..."πραξικόπημα";) στην γείτονα χώρα, έχω ωστόσο την εντύπωση ότι "κάποιοι" (περισσότερες από μια πλευρές!) ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. Και μάλιστα άσχημα!

Αυτό που ΔΕΝ είναι δυνατόν να αποτελεί "σκηνοθεσία" ή "οπερέτα" (ενδεχόμενα στα οποία εύκολα μοιάζει να οδηγεί η - κατά τα φαινόμενα - ταχεία αποτυχία του κινήματος) είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ κινητοποίηση του Λαού. Και η συναδέλφωσή του με μεγάλη μερίδα των στρατιωτών και των σωμάτων ασφαλείας. Εξελίξεις οι οποίες πιθανότατα ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΑΝ όχι μόνον τους πραξικοπηματίες, αλλά τους πάντες. Όλοι αισθάνθηκαν ότι, αν τα γεγονότα της βραδιάς δεν "τερματίζονταν" συνοπτικά και "όπως - όπως", οι αντιδράσεις των πολιτών και των στρατιωτών θα ξέφευγαν από κάθε έλεγχο. Με εξελίξεις ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ, πρώτα από όλα για το 4ο Ράιχ.

Ίσως αυτή την έννοια έχουν τα μηνύματα του Ομπάμα και οι εκκλήσεις του για "στήριξη της νόμιμης κυβέρνησης από όλα τα κόμματα". (ΓΙΑΤΙ "όλα τα κόμματα"; Είχε υπ' όψη του ο Ομπάμα κάποια τα οποία επρόκειτο να στραφούν εναντίον του Ερντογάν; Αν ναι, ΠΟΙΑ; Και ΠΩΣ γνώριζε ότι θα τηρούσαν τέτοια στάση;) Ίσως οι Η.Π.Α. έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο ανατροπής του (εσχάτως φιλορώσου) Ερντογάν, βλέποντας όμως - μέσα σε ΠΑΝΙΚΟ - ότι η ετοιμότητα και η μαχητικότητα του Λαού προοιώνιζαν εξελίξεις παρόμοιες με αυτές της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, κ.ο.κ., έσπευσαν να ματαιώσουν τα σχέδιά τους μέσα σε υστερική βιασύνη. Ακολουθούμενες εξ ίσου εσπευσμένα από την Γερμανία (η οποία, λίγο πριν, υπετίθετο ότι "αρνήθηκε στον Ερντογάν την άδεια προσγείωσης στο έδαφός της").

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις στην γείτονα θα είναι όλεθρος για το 4ο Ράιχ. Ο Ερντογάν θα ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙ την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, θα ΤΣΑΚΙΣΕΙ κάθε εξουσία που έχει έως τώρα ο στρατός. Εξουσία η οποία αποτελεί επί δεκαετίες των κύριο μοχλό ελέγχου και χειρισμού της Τουρκίας από τις Η.Π.Α. Επίσης ο τούρκος πρόεδρος θα (αναγκαστεί να) στραφεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και αποφασιστικότερα προς την Ρωσία. Εν ολίγοις, οι Υπερατλαντικοί Πάτρωνες μάλλον θα "φάνε χοντρό σουτ" από την γείτονα χώρα...
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 16, 2016 8:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τουρκία: «πραξικόπημα» και από διατεταγμένες «πληροφορίες»…Η Τουρκία εκτός από τα ποικίλα και οξυμένα εσωτερικά προβλήματα που έχει, αποτελεί και «πεδίο» όπου συγκρούονται και διαπλέκονται πολυεδρικοί ανταγωνισμοί, με τα συνακόλουθα πολιτικά παιχνίδια: Στο εσωτερικό του καθεστώτος και σε διεθνές επίπεδο…

Αναμφίβολα η απόπειρα του πραξικοπήματος αποτελεί το εκτρωματικό προϊόν των ποικίλων και πολυεδρικών (διεθνών και εσωτερικών) παιχνιδιών που παίζονται…


Ακόμα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς και την περίπτωση του «στημένου» πραξικοπήματος.


Σε μια χώρα που βρίσκεται σε αδιέξοδο και μαστίζεται από πολυσύνθετους και οξύτατος ανταγωνισμούς, τα πάντα είναι πιθανά…

Σε μια χώρα που αποτελεί «προνομιούχο πεδίο» αιματηρών τρομοκρατικών προβοκατσιών (όλες οι μυστικές υπηρεσίες -πλανητικές και κρατικές- «συνωστίζονται» …πολεμικά στην Τουρκία), τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσεις…

Είναι, συνεπώς, αστείο να επιχειρεί κανείς να «αποφανθεί» για τα γεγονότα στην Τουρκία και την «εξέλιξη του πραξικοπήματος», με βάση τις πληροφορίες των ΜΜΕ: Όχι μόνο αντιφατικές, αλλά οι περισσότερες κυκλοφορούν από τα ίδια αυτά προβοκατόρικα κέντρα των πολιτικών παιχνιδιών…

Γι αυτό ακούστηκε πλήθος ηλιθιοτήτων από τα ΜΜΕ…

Ο πολύς Τσίμας στον Σκάι μίλησε μάλιστα για πραξικόπημα «καλά σχεδιασμένο» που «αιφνιδίασε»!!!

Άλλοι πάλι …φυλάκισαν τον Ερντογάν…

Φαιδρότητες. Οι περισσότερες διατεταγμένες…


Το τι ακριβώς παίζεται στην Τουρκία δεν μπορεί από τώρα να το ξέρουμε. Πρέπει πρώτα να καταλαγιάσει ο βομβαρδισμός των «πληροφοριών» και να δούμε το πώς θα εξελιχτεί όλο αυτό το «ύποπτο» και βλακώδες πραξικόπημα….

Επιστροφή στην κορυφή
Συνωμοσιολόγος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 16, 2016 12:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: συνωμοσιολογικές παρατηρήσεις…
Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να αποφανθεί, με βεβαιότητα, για το χαρακτήρα (προβοκατόρικος ή μη) και την αυθεντικότητα του πραξικοπήματος στην Τουρκία…

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια «χαρακτηριστικά» του πραξικοπήματος που εγείρουν πολλά ερωτηματικά και προκαλούν συνωμοσιολογικές απορίες.

Τα κυριότερα από αυτά:


α). Εκδηλώνεται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στις 10 το βράδυ: Σε μια ώρα που όλος ο κόσμος είναι ξύπνιος και στο δρόμο.

Αυτός ο σχεδιασμός δεν αντιτίθεται μόνο στην ιστορική εμπειρία (τα πραξικοπήματα πιάνανε τον κόσμο στον ύπνο, τις πρωινές ώρες), αλλά είναι και βλακώδης, διότι είναι ένας σχεδιασμός ερασιτεχνικός: Πραξικόπημα με το λαό στο δρόμο!!!

Τέτοιοι βλακώδεις ερασιτεχνισμοί δεν μπορεί να υπάρχουν σε αυθεντικά και οργανωμένα πραξικοπήματα…

Σηματοδοτούν προβοκάτσια. «Στήνονται», δηλαδή για να αποτελέσουν ένα τελετουργικό αποτυχημένου πραξικοπήματος…

β). Ένα άλλο τελετουργικό πραξικοπηματικού ΘΕΑΜΑΤΟΣ είναι η παρέλαση των πραξικοπηματιών στο Βόσπορο και στο αεροδρόμιο, καθώς και οι συγκρούσεις στρατιωτών με την αστυνομία στα κυβερνητικά γραφεία…

Πού βρίσκεται το βλακώδες; Γίνεται ένα πραξικόπημα που πιάνει την κυβέρνηση στο ύπνο και τον Ερντογάν σε διακοπές και δεν μπορεί ούτε το κυβερνητικό κτίριο να καταλάβει!!!

γ) Τρίτο τελετουργικό πραξικοπηματικού θεάματος:
Η ανακοίνωση των πραξικοπηματιών από την κρατική τηλεόραση, αλλά ΚΑΙ η ΟΛΙΚΗ τους ανικανότητα να συλλάβουν τον Ερντογάν ή τον Πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν …παραθέριζε!!!

Με ποιες δυνάμεις, αλήθεια, γινόταν το πραξικόπημα; Με μια χούφτα ερασιτεχνών που το μόνο που επιδίωκαν ήταν το ΘΕΑΜΑ του πραξικοπήματος;;;

Αυτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά γεννούν πολλά ερωτηματικά…

Πολιτικά καταλήγεις σε ένα σκηνοθετημένο καθεστωτικό θέαμα πραξικοπηματικής προβοκάτσιας…

Επιστροφή στην κορυφή
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 16, 2016 5:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Politico: «Αυτό μοιάζει περισσότερο με θέατρο του Ερντογάν, παρά με πραξικόπημα»Μια άλλη άποψη την οποία υιοθετούν κάποιοι Τούρκοι παρουσιάζει ο δημοσιογράφος του Politico Ράιαν Χιθ.
Ο Χιθ πόσταρε στο Twitter το μήνυμα που του έστειλε μια πηγή του, όπως ο ίδιος λέει, η οποία υποστηρίζει ότι η όλη κατάσταση μοιάζει «περισσότερο με θέατρο παρά με πραξικόπημα».


Το μήνυμα που εχει ποστάρει στο Twitter ο Χιθ, γράφει:


«Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την παράλογη πραγματικότητα της Τουρκίας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους την άποψή μου για όσα έγιναν χθες βράδυ: Δεν επρόκειτο για ένα πραγματικό στρατιωτικό πραξικόπημα!

Στήθηκε από τον εκλεγμένο ισλαμιστή δικτάτορα και τις μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία.


Ηταν μια μεγάλη παραγωγή αλλά και ένα φθηνό παιχνίδι, κανένας πολιτικός ή επίσημος δεν παραδόθηκε πουθενά!

Δεν κόπηκε το Ιντερνετ,
δεν απαγορεύτηκε το Facebook και το Τwitter (παρά το γεγονός ότι αυτά είναι ρουτίνα για τον Ερντογάν ακόμη και για το πιο λάιτ περιστατικό) μόνο μια φθηνή στρατιωτική επίδειξη, πιθανότατα κάποιων εξαπατημένων χαμηλόβαθμων αξιωματούχων οι οποίοι μάλλον θα θανατωθούν για ένα ψεύτικο πράγμα που εκείνοι πίστεψαν! Φτωχοί μου...

Κάτι τέτοια τα συνηθίζει ο πρόεδρος για να κάνει τον εαυτό του να μοιάζει με «ήρωα και υπερασπιστή της δημοκρατίας», ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο.

Οχι μόνο θα πάρει τις απαραίτητες ψήφους αλλά θα κάμψει και ψυχολογικά τους ψηφοφόρους, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με άλλο τρόπο, με σκοπό να γίνει ο «δικτάτορας» ενός ψευδούς προεδρικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλλει και να υποκινήσει ενάντια στην πλειοψηφία.

Καλεί τον κόσμο να βγει έξω, ανθρώπους που θέλει να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι ο μοναδικός άνδρας στην Τουρκία, η μόνη αρχή, ο νομοθέτης, ο δικαστής, ο προφήτης (δεν κοροϊδεύω)!

Οι πολιτικοί ισλαμιστές που τον υποστηρίζουν
είναι στους δρόμους ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα! Καλούν για προσευχή από τα τζαμιά, ενώ δεν είναι ώρα για προσευχή. Και αυτό το κάνει για να προκαλέσει τους ισλαμιστές υποστηρικτές να βγουν στους δρόμους!

Ετσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια περισσότερο απολυταρχική, ισλαμιστική Τουρκία και ένα διαιρεμένο έθνος! Και την Τουρκία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου! Γράφω την άποψή μου για όσα έγιναν, για αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα που στήθηκε γελοία για να χρησιμοποιηθεί ώστε να ακολουθήσει μια νέα απολυταρχική, αναμφισβήτητη εντολή στον Ταγίπ Ερντογάν.

Και ακόμη τώρα, μέσα από αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα, εξορθολογίζει τις απαράδεκτης, μη δημοκρατικές ενέργειές του και τη στάση του ως ένας ψεύτης υπερασπιστής της δημοκρατίας.

Και πιθανότατα θα πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο (κάτι που πολλοί αναλυτές προέβλεπαν) που εγγυημένα θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων. Και αυτό πιθανότατα θα του εξασφαλίσει ακόμη 10 με 15 χρόνια νομιμοποιημένης, εκλεγμένης δικτατορίας.

Είναι πιθανό να δούμε μια αλλαγή των θεσμών προς το χειρότερο, όπου θα κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο ισλαμισμός. Και μια περίοδος όπου οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές θα επικρατήσουν. Αυτή, κατά την άποψή μου είναι η αλήθεια, η οποία δεν έχει ακόμη ξεδιπλωθεί.

Αλλά πολλοί άνθρωποι είναι υποψιασμένοι. Το «θέατρο όχι πραξικόπημα» γίνεται hashtag.


Και αυτός τώρα στέλνει sms σε όλους στην Τουρκία!
Τι οργάνωση! Και εξακολουθεί να μιλά ακόμη στην τηλεόραση (πραξικόπημα;) για αυτό που συνέβη και αποτέλεσε μια ευκαιρία να καθαρίσει τον τουρκικό στρατό και να κάνει τα πράγματα καλύτερα!

Η τουρκική δημοκρατία είναι ακόμη νεκρή κάτω από την εξουσία του. Οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνέπειες, σήμερα άρχισε η κηδεία!».

Το διαβάσαμε εδώ:
http://trelogiannis.blogspot.gr/2016/07/politico.html

Επιστροφή στην κορυφή
Φιλύποπτος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 16, 2016 11:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πιθανές ερμηνείες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συνωμοσιολόγος έγραψε:
Εκδηλώνεται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στις 10 το βράδυ: Σε μια ώρα που όλος ο κόσμος είναι ξύπνιος και στο δρόμο.

Αυτός ο σχεδιασμός δεν αντιτίθεται μόνο στην ιστορική εμπειρία (τα πραξικοπήματα πιάνανε τον κόσμο στον ύπνο, τις πρωινές ώρες), αλλά είναι και βλακώδης, διότι είναι ένας σχεδιασμός ερασιτεχνικός: Πραξικόπημα με το λαό στο δρόμο!!!


Οπωσδήποτε δεν είναι ακόμα εφικτό να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την γνησιότητα ή όχι του πραξικοπήματος. Ωστόσο υπάρχει μια πιθανότητα (την οποία δεν παρέλειψαν να καλλιεργήσουν τα νεοταξικά ΜΜΕ): Οι κινηματίες απέβλεπαν σε ενδεχόμενη ΣΤΗΡΙΞΗ εκ μέρους του απλού Λαού. Δεν είναι μικρός ο αριθμός των Τούρκων - και μάλιστα στα μεγάλα αστικά κέντρα - οι οποίοι αντιπαθούν τον Ερντογάν, έχοντας μάλιστα ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΤΕΙ πριν όχι πολύ καιρό με τις δυνάμεις ασφαλείας του. Ίσως οι πραξικοπηματίες (ΑΝ ήσαν αληθινοί και όχι ενεργούμενα του ίδιου του "σουλτάνου") να ευελπιστούσαν ότι ανάμεσα στους πολίτες που βρίσκονταν στον δρόμο θα υπήρχαν πολλοί που θα τους στήριζαν, ίσως μάλιστα μαχητικά. Δεν γνωρίζω αν αληθεύει η είδηση που επαναλαμβανόταν τις πρώτες ώρες των γεγονότων από τα εδώ ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία σε αρκετές περιπτώσεις θεάθηκαν πολίτες να ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ τα διερχόμενα τεθωρακισμένα...Στην περίπτωση αυτήν φαίνεται πως οι οπαδοί του Ερντογάν υπήρξαν πιο οργανωμένοι, με μεγαλύτερη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα.

Όλες οι υπόλοιπες "γκάφες" και φαινόμενα "ανεπάρκειας" του πραξικοπήματος μπορούν να εξηγηθούν ακριβώς από την παράληση του σχεδίου την οποία επέφερε η κινητοποίηση των υποστηρικτών του Ερντογάν.

Η εικασία που θέλει το πραξικόπημα "σκηνοθεσία" εκ μέρους του ίδιου του "σουλτάνου" σκοντάφτει πάνω στην ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ που συμπεριέλαβαν τα γεγονότα. Βέβαια το παγκόσμιο σύστημα είναι τόσο εκφυλισμένο ώστε τίποτα δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει. Ωστόσο μια "σκηνοθετημένη οπερέτα" με τόσα θύματα δεν θα μπορούσε να μείνει για καιρό κρυφή, και ο Ερντογάν σύντομα θα αντιμετώπιζε - ή θα αντιμετωπίσει τελικά - την εχθρότητα του Λαού.
Επιστροφή στην κορυφή
Συνωμοσιολόγος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 17, 2016 8:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Πραξικόπημα παρωδία»: Από το «Αριστερό Κόμμα» Γαλλίας…Φαίνεται ότι …συνωμοσιολόγοι υπάρχουν και στο «Αριστερό Κόμμα» της Γαλλίας*

Ο Γραμματέας του Djordje Kuzmanovic μίλησε για ένα «πραξικόπημα παρωδία», καταγράφοντας τους προβληματισμούς του και τα πελώρια ερωτηματικά που προκύπτουν.

Είναι κατηγορηματικός στο συμπέρασμά του:

«Κατά την άποψή μου πρόκειται για ένα ψεύτικο πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από τον Ερντογαν και το κόμμα ΑΚP καθώς και τους σκληροπυρηνικούς της κυβέρνησης».


Διαβάστε αναλυτικά τις απόψεις του ΕΔΩ:
https://blogs.mediapart.fr/djordje-kuzmanovic/blog/160716/le-coup-detat-en-turquie-bien-reussi


• Το «Αριστερό Κόμμα» έχει προκύψει ύστερα από διάσπαση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας και συμμετέχει στο «Αριστερό Μέτωπο» που δημιουργήθηκε στις ευρωεκλογές του 2009, μαζί με το «Κομμουνιστικό Κόμμα» Γαλλίας, την «Ενωτική Αριστερά» και άλλες δυνάμεις…

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 21, 2016 11:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ερντογάν: Πολιτικό πραξικόπημα διαρκείας…Από την αρχή είχαμε επισημάνει τα ακόλουθα:

«Η Τουρκία εκτός από τα ποικίλα και οξυμένα εσωτερικά προβλήματα που έχει, αποτελεί και «πεδίο» όπου συγκρούονται και διαπλέκονται πολυεδρικοί ανταγωνισμοί, με τα συνακόλουθα πολιτικά παιχνίδια: Στο εσωτερικό του καθεστώτος και σε διεθνές επίπεδο…
Αναμφίβολα η απόπειρα του πραξικοπήματος αποτελεί το εκτρωματικό προϊόν των ποικίλων και πολυεδρικών (διεθνών και εσωτερικών) παιχνιδιών που παίζονται…

Ακόμα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς και την περίπτωση του «στημένου» πραξικοπήματος.
Σε μια χώρα που βρίσκεται σε αδιέξοδο και μαστίζεται από πολυσύνθετους και οξύτατος ανταγωνισμούς, τα πάντα είναι πιθανά…
Σε μια χώρα που αποτελεί «προνομιούχο πεδίο» αιματηρών τρομοκρατικών προβοκατσιών (όλες οι μυστικές υπηρεσίες -πλανητικές και κρατικές- «συνωστίζονται» …πολεμικά στην Τουρκία), τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσεις…».


Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και κυρίως οι δικτατορική μοχθηρία των διώξεων του Ερντογάν και το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Διαρκείας της «έκτακτης ανάγκης», μας οδηγούν, με αυστηρά κριτήρια «πολιτικής μεθοδολογία» σε τούτο το συμπέρασμα: Το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Πιθανότατα όχι στημένο εξαρχής από το καθεστώς Ερντογάν, αλλά σκηνοθετημένο: Δηλαδή ο Ερντογάν γνώριζε τις πραξικοπηματικές κινήσεις, τις ενθάρρυνε και τις ήλεγχε και σκηνοθέτησε τη θεαματική εκδήλωσή τους και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ τους.

Δεν είμαστε απόλυτοι σ’ αυτό το συμπέρασμα, αλλά με βάση την ιστορική εμπειρία και την πολιτική διαλεκτική (μεθοδολογικά κριτήρια) καταλήγουμε στην άποψη ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος σκηνοθετημένου για την κήρυξη ενός ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Ενός αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ του Σουλτάνου…

Το παρακάτω κείμενο του Καζάκη, αν και αρκετά φλύαρο, τεκμηριώνει πολιτικά, κατά την άποψή μας, τη σκηνοθεσία του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Βρίσκεται εδώ:
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_19.html

Ποιος τελικά οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία;


Καθώς περνούν τα εικοσιτετράωρα
όλο και περισσότερο ξεκαθαρίζει ότι το αληθινό πραξικόπημα δεν ήταν των ασύντακτων και ασυντόνιστων μονάδων που βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, αλλά του ίδιου του Ερντογκάν και του βαθέως κράτους που ο ίδιος έχει συγκροτήσει τόσα χρόνια.

Άλλωστε το βαθύ κράτος στην Τουρκία ζει και βασιλεύει δεκαετίες με τη μορφή των γκρίζων λύκων και ποικίλων παραστρατιωτικών και άλλων οργανώσεων με οργανική διασύνδεση με την ΜΙΤ και γενικά τις μυστικές υπηρεσίες.

Πού είναι τα πεδία μάχης νομοταγών και πραξικοπηματιών που στοίχησαν
– σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες – εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες; Ούτε μία φωτογραφία δεν υπάρχει, η οποία να παρουσιάζει έστω τις ζημιές που δείχνουν την σκληρότητα των μαχών.

Που είναι τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα που υποτίθεται ότι καταρρίφθηκαν; Πουθενά.

Οι κηδείες των «μαρτύρων» σκηνοθετημένες μέχρις αηδίας. Ειδικά εκείνη όπου παρευρέθη ο ίδιος ο Ερντογκάν με κροκοδείλιο δάκρυ κορόμηλο για τον στενό του κομματικό συνεργάτη, ο οποίος υποτίθεται ότι έπεσε «υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Την ίδια ώρα οι συλλήψεις ανέρχονται σε χιλιάδες.

Ορισμένες πληροφορίες μιλούν για δεκάδες χιλιάδες που αφορούν όχι μόνο σε στρατιωτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και σε συνδικαλιστές, μέλη αριστερών οργανώσεων, ακτιβιστές κάθε λογής κοκ.

Η έκταση που έχουν πάρει οι συλλήψεις, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από τους συλληφθέντες εξαφανίζονται χωρίς ίχνη, χωρίς να γνωρίζουν οι δικοί τους τι έχουν απογίνει, δείχνει επιχείρηση ευρύτατης εκκαθάρισης στο κράτος, τις ένοπλες δυνάμεις και την κοινωνία. Μια επιχείρηση που θα ήταν φυσιολογικό επακόλουθο ενός αληθινού πραξικοπήματος.

Από τη μεριά του ο Ερντογκάν έχει ξεσαλώσει. Η εξουσία του τείνει να γίνει απόλυτη. Δεν γνωρίζει πλέον κανένα περιορισμό από κοινοβούλιο, συνταγματική, ή έννομη τάξη οποιασδήποτε μορφής. Η Τουρκία βυθίζεται σε καθεστώς επίσημης απολυταρχίας, ή ακόμη και ανοιχτής δικτατορίας.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι το λεγόμενο πραξικόπημα στην Τουρκία, θυμίζει στον τρόπο εκτέλεσης και εξέλιξης το ανάλογο πραξικόπημα του Αυγούστου 1991 στη Μόσχα, που έδωσε την ευκαιρία στον Γιέλτσιν να πάρει την απόλυτη εξουσία και να διαλύσει την ΕΣΣΔ.

Μετά από χρόνια μάθαμε ότι οι αρχηγοί των πραξικοπηματιών ήταν σε συνεννόηση με τον Γιέλτσιν.

Γι' αυτό και κανείς απ' αυτούς δεν καταδικάστηκε από το καθεστώς του Γιέλτσιν.
Ο "λαός" που κινητοποίησε ο Γιέλτσιν ήταν ένας όχλος στρατολογημένος κυρίως από τον υπόκοσμο της Μόσχας.

Κάτι ανάλογο με το στρατό περιθωριακών και λούμπεν
που είχε οργανώσει ο Λουδοβίκος Βοναπάρτης και του έδωσαν την αυτοκρατορική εξουσία με εκλογές το 1852.
Ας δούμε τα πράγματα όπως είναι:

1. Το πραξικόπημα εξαρχής ήταν οπερέτα από άποψη σχεδιασμού και εκτέλεσης. Οι χουντικοί οι δικοί μας θα γελάνε μ' αυτούς που το σχεδίασαν.

Από τις πληροφορίες που μεταδίδει κυρίως ο ξένος τύπος φαίνεται ότι πρόκειται για πραξικόπημα που κινήθηκε από ανώτερους αξιωματικούς κι όχι από ανώτερα επιτελεία.

Οι στρατηγοί είτε έπαιξαν εξαρχής σε συνεννόηση με τον Ερντογκάν, είτε έπαιξαν διπλό ρόλο και στην εξέλιξη του πραξικοπήματος άλλαξαν πλευρά. Με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Οι ΗΠΑ σίγουρα γνώριζαν,
αλλά δεν φαίνεται να είχαν ενεργή ανάμιξη, καθώς ήθελαν να δουν που θα «καθίσει η μπίλια».

2. Ο Ερντογκάν ήταν έτοιμος γι' αυτό που συνέβη.

Νομίζω ότι ετοιμαζόταν εδώ και χρόνια.
Ήθελε να γίνει και ίσως - αυτό θα το αποδείξει η ιστορία - να έγινε, ότι έγινε εν γνώσει του.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ο βεβιασμένος τρόπος εξέλιξης των επιχειρήσεων από μεριάς των πραξικοπηματιών.

Δεν εξηγείται
η τρομακτική έλλειψη συντονισμού και αντικειμενικού στόχου.

Δεν εξηγείται η ευκολία με την οποία ο Ερντογκάν εξέπεμπε μηνύματα, όταν υποτίθεται το πρώτο που κάνεις σ' ένα πραξικόπημα ή μια επανάσταση με στρατιωτικά μέσα είναι να ελέγξεις απόλυτα τους ενεργειακούς και τηλεπικοινωνιακούς κόμβους. Και φυσικά φροντίζεις να "αποκεφαλίσεις" τον κρατικό μηχανισμό. Πριν καταλάβεις τηλεοράσεις ή δρόμους.

Τίποτε απ' όλα αυτά δεν έγινε. Η εικόνα που έδωσαν οι πραξικοπηματίες ήταν ότι δεν είχαν ηγεσία, ούτε συντονισμό, ούτε ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν. Δεν υπήρχε σχέδιο. ‘Η αυτό ήταν εξαρχής το σχέδιο: να δοθεί η εικόνα ότι κάποιοι στρατιωτικοί κάνουν πραξικόπημα, για να συγκαλυφθεί ότι το αληθινό πραξικόπημα το επιχειρεί ο ίδιος ο Ερντογκάν.

3.Ο τουρκικός λαός ήταν απών.
Όπως και οι ένοπλες δυνάμεις, των οποίων ο κύριος όγκος δεν αναμείχθηκε στις εξελίξεις. Οι συγκεντρωμένοι σε διάφορα σημεία ανέρχονταν σε μερικές χιλιάδες. Όπως στην πλατεία Ταξίμ. Όποιος έχει δει ή έχει ζήσει παλλαϊκή κινητοποίηση του Τουρκικού λαού στην Ταξίμ, ξέρει πολύ καλά ότι αυτοί που συγκεντρώθηκαν δεν ήταν παρά μεγάλες παρέες.

Ο τύπος μιλά για οργανωμένους συνδέσμους οπαδών του κόμματος του Ερντογκάν. Και μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι οργανωμένοι σύνδεσμοι έχουν στη μισθοδοσία τους δεκάδες χιλιάδες, που όποτε θέλει ο Αρχηγός κινητοποιούνται για οιονδήποτε λόγο. Στην ομιλία του Ερντογκάν μπροστά στο "λαό" του την επομένη, εύκολα κάποιος διακρίνει το σύμβολο των γκρίζων λύκων να το σχηματίζουν με τα δάκτυλά τους αρκετοί.

4. Η Τουρκία και ο τουρκικός λαός τώρα νιώθει τι σημαίνει πραξικόπημα.

Ο Ερντογκάν ουσιαστικά κατέλυσε κάθε έννοια συνταγματικής τάξης με αφορμή το πραξικόπημα. Όποια συνταγματική τάξη κι αν είχε απομείνει στην Τουρκία.


Μιλά για θανατική ποινή με αναδρομική ισχύ.
Μιλά για συνταγματική αναθεώρηση ώστε να πάρει αυτός την απόλυτη εξουσία. Κατέλυσε ουσιαστικά το δικαστικό σύστημα της χώρας μέσα σε μια νύχτα παύοντας πάνω από 2.700 δικαστές. Οι συλλήψεις δίνουν και παίρνουν.

Όποιος διαφωνεί με τον Ερντογκάν χαρακτηρίζεται τρομοκράτης, πραξικοπηματίας και «εχθρός της πατρίδας». Ο όχλος που κινητοποιήθηκε απαιτεί ιδιωνυμική αντιμετώπιση κάθε διαφωνούντα.

Οι εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από τους «πραξικοπηματίες»
δεν προέρχονται από τις δήθεν σκληρές μάχες που δόθηκαν ανάμεσα σε φίλιες και εχθρικές προς τον Ερντογκάν δυνάμεις, αλλά από σφαγές τις περισσότερες φορές μέσα στα στρατόπεδα όπου εφόρμησαν οι πραιτοριανοί του καθεστώτος.

Οι μαρτυρίες που δειλά-δειλά έρχονται στην επιφάνεια μιλούν για σφαγή άνευ προηγουμένου εναντίον όποιου είχε από παλιότερα προγραφεί ως εχθρός του καθεστώτος Ερντογκάν.

Τα στοιχεία που έχουμε μας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς Ερντογκάν είτε οργάνωσε, είτε ήταν έτοιμο να αξιοποιήσει το πραξικόπημα-οπερέτα της περασμένης Παρασκευής με σκοπό να επιβάλλει τη δική του νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών.

Όπως συνέβη όταν ο Χίτλερ στις 30 Ιουνίου 1934
προχώρησε σε μαζικές εκκαθαρίσεις εναντίον της δικής του πρώτα και κύρια παραστρατιωτικής οργάνωσης SA με αρχηγό τον Ρομ. Μέσα σε τρεις ημέρες οι εκκαθαρίσεις ανέβασαν σε πάνω από 1.000 τους νεκρούς.

Ο επίσημος λόγος της σφαγής; Ο Ρομ και η οργάνωσή του προχώρησαν σε πραξικόπημα. Επίσημα οι απολογητές των ναζί αποκαλούν έως σήμερα το επεισόδιο αυτό ως Rohm-Putsch, δηλαδή πραξικόπημα του Ρομ.

Στις 5 Ιουλίου 1934 η ναζιστική εφημερίδα Volkischer Beobachter
ανέφερε ότι σε συνεδρίαση της κυβέρνησης του Ράιχ πριν δύο ημέρες ο «Υπουργός Άμυνας Στρατηγός Μπλόμπεργκ ευχαρίστησε τον Φύρερ στο όνομα της κυβέρνησης και του στρατού για την αποφασιστική και θαρραλέα του δράση, με την οποία διέσωσε τον Γερμανικό λαό από τον εμφύλιο πόλεμο...» Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση του Ράιχ επικύρωσε νόμο με μέτρα για την υπεράσπιση του κράτους, όπου διευκρινιζόταν: «Τα μέτρα που πάρθηκαν στις 30 Ιουνίου, στις 1 και 2 Ιουλίου για την καταστολή πράξεων εσχάτης προδοσίας κρίνονται νόμιμα, καθώς ήταν αναγκαία για την υπεράσπιση του κράτους.»

Η ομοιότητα με τον τρόπο που νομιμοποιεί ο Ερντογκάν τις πράξεις του σήμερα, δεν είναι καθόλου συμπτωματική. Και φυσικά ο Ερντογκάν επικεφαλής ενός καθεστώτος απολυταρχίας ή δικτατορίας – με κοινοβουλευτικό ή μη μανδύα αδιάφορο - στην Τουρκία γίνεται όχι μόνο πολύ πιο επικίνδυνος για την ίδια την χώρα του και τον λαό της, αλλά και πολύ πιο απρόβλεπτος και αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή.

Κι όποιος νομίζει ότι μπορεί να τα έχει καλά μ' ένα τέτοιο καθεστώς, παραδίδοντας π.χ. – παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου – τους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη επειδή κινδυνεύει η ζωή τους, τότε δεν είναι απλά γιουσουφάκι, αλλά συνένοχος στα πρωτοφανή εγκλήματα κατά του τουρκικού λαού. Κάτι βέβαια που δεν μας ξενίζει όταν πρόκειται για τους σημερινούς κυβερνώντες στην Ελλάδα, οι οποίοι έτρεξαν να ταυτιστούν με τον Ερντογκάν και να τον αναδείξουν ούτε λίγο, ούτε πολύ ως υπερασπιστή της (ανύπαρκτης) δημοκρατίας στην Τουρκία!

Βλέπετε, ο Σόρος και οι όμοιοί του έχουν επενδύσει πολλά στον Ερντογκάν εξαρχής. Πώς θα μπορούσαν οι πράκτορές του στη δεξιά και την αριστερά να του πάνε κόντρα; Να γιατί όλοι τους έχουν οργιάσει προκειμένου να παραδοθούν αυτοί που ζήτησαν πολιτικό άσυλο πίσω στον αναδυόμενο σουλτάνο. "Δώστε τους πίσω και αφήστε ελεύθερους τους δουλεμπόρους να φέρνουν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες για να συνεχιστεί η μεγάλη μπίζνα!" Αυτό απαιτούν.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες