Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ομπάμα: Οι κακουργίες μόνο συμφορές κομίζουν...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 13, 2016 2:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ομπάμα: Οι κακουργίες μόνο συμφορές κομίζουν... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ομπάμα: Οι κακουργίες μόνο συμφορές κομίζουν…



Έρχεται στη χώρα μας η πλανητική, αυτοκρατορική κακουργία: Ο Μπαράκ Ομπάμα.

Πριν από 20 χρόνια μας είχε επισκεφτεί η άλλη αιματηρή κακουργία: Ο Μπιλ Κλίντον.

Αυτές οι δύο κακουργίες του αυτοκρατορικού ολοκληρωτισμού των ΗΠΑ χαρακτηρίστηκαν, από ολόκληρο το δυτικό κόσμο, ως «ιστορική τομή»: Ως μια μεγάλη «ιστορική ανατροπή» προς την κατεύθυνση της «προόδου» και της «ειρήνης»!!!


Οι ιπποκόμοι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη χώρας μας καταλήφθηκαν από τέτοιες υμνολογικές υστερίες που νόμιζε κανείς ότι αυτές οι δύο ιμπεριαλιστικές κακουργίες σηματοδοτούσαν «επαναστατικές ανατροπές» στον κόσμο.

Χαρακτηριστικά είναι τα πρωτοσέλιδα των εκείνης της εποχής: Αφηνιασμένες προπαγανδιστικές «μπόμπες» πλύσης του εγκεφάλου και αυταπατών…

Ρίξτε μα ματιά εδώ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4800190&publDate=6/11/2008

Βεβαίως και μόνο αυτή η καταιγιστική προπαγάνδα από τους αμερικανοτσολιάδες κάθε πολιτικού χρώματος, προς τις δύο πλανητικές κακουργίες, αποτελούσαν τα προμηνύματα νέων συμφορών…

Η ιστορία έδειξε ότι αυτές οι δύο κακουργίες έσπειραν την καταστροφή και αιματοκύλησαν τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες...

Ουσιαστικά, με πρόσχημα την «τρομοκρατία»,
κήρυξαν ένα παγκόσμιο πόλεμο εναντίον των αραβικών χωρών με στρατηγικό στόχο την ισοπέδωση των χωρών, την αναδιάταξη των συνόρων, την άγρια λεηλασία του εθνικού τους πλούτου και την προώθηση της νέας αποικιοκρατίας…

Τα πρόσφατα και πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι: Συρία, Λιβύη και Ουκρανία.

Μια ακόμη στρατηγική επιδίωξη
υπήρξε η περικύκλωση της Ρωσίας και η δημιουργία όρων και προϋποθέσεων κατάρρευσή της για την ολοκληρωτική επιβολή της αμερικάνικης κηδεμονίας και της Νέας Τάξης…

Το ταξίδι του Ομπάμα στην Ελλάδα αυτούς τους σκοπούς έχει:

α). Να επαναβεβαιώσει στα «αριστερά» κυβερνητικά ανδρείκελα και στους αμερικανοτσολιάδες, όλων των πολιτικών χρωμάτων, την πάγια στρατηγική της Νέας Τάξης εναντίον της Ρωσίας…

β). Να σπρώξει την Ελλάδα σε μια βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια για τη Μέση Ανατολή (αλλαγή συνόρων κ.λπ), ευλογώντας την τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης που αποτυπώνεται στον άξονα: Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος.

γ). Μέσα στα σχέδια του Ομπάμα, με βάση τον ανωτέρω άξονα, είναι και η προώθηση ενός νέου σχεδίου Ανάν για την Κύπρο…

Αυτές είναι οι βασικές επιδιώξεις του ταξιδιού. Όλα τα άλλα τα σχετικά με τη «διευθέτηση» του χρέους είναι παραμύθια για μικρά παιδιά…

Κομιστής συμφορών είναι, συνεπώς, ο Ομπάμα. Συμφορών εμπλοκής της Ελλάδας στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια στη Μέση Ανατολή…


Το τριήμερο του εορτασμού του Πολυτεχνείου πρέπει να μετατραπεί σε αγωνιστικό λαϊκό ξεσήκωμα εναντίον της φρενοβλαβούς πλανητικής κακουργίας που αποτυπώνει το πρόσωπο του Ομπάμα…

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 14, 2016 8:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
AVE Ομπάμα! Απαγορεύσαμε τις διαδηλώσεις για την επίσκεψή σου



ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΠΟΥ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΙΝΤΟΝ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Σε μια χειρονομία δουλοπρέπειας απέναντι στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Τσίπρα απαγόρευσε ουσιαστικά τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας το διήμερο της επίσκεψης Ομπάμα.


Ο χάρτης της απαγορευμένης, για τους διαδηλωτές, ζώνης που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ είναι ακριβές αντίγραφο εκείνου που είχε ισχύσει κατά την επίσκεψη Κλίντον, το 1999, όταν η κυβέρνηση Σημίτη αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με ωμή καταστολή.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων δεν καλύπτει μόνο τα σημεία που πρόκειται να επισκεφθεί ο Αμερικανός πρόεδρος (Προεδρία Δημοκρατίας, Μέγαρο Μαξίμου, Ίδρυμα Νιάρχου) και τους δρόμους που θα διανύσει, αλλά περιλαμβάνει ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της Βουλής και της αμερικανικής πρεσβείας.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, μέσα στον τριήμερο γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να επαίρεται ότι, απ' όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις μετά τη χούντα, είναι εκείνη που συνέβαλε όσο καμία άλλη στην προσπάθεια να καμφθούν τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού και να εξαγνιστεί ο αμερικανικός παράγοντας.

Προκαλούν πραγματική αποστροφή οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και οι τοποθετήσεις του φιλοκυβρνητικού Τύπου που εμφανίζουν τον Ομπάμα, αυτόν τον “δολοφόνο με αγγελικό πρόσωπο”, περίπου σαν περιστερά της ειρήνης και “σωτήρα” της Ελλάδας.

Μαζί με τον Κ. Σημίτη, ο Αλ. Τσίπρας έβαλε τα γυαλιά στους παραδοσιακά ατλαντικούς ηγέτες της ΝΔ.

Επί της ουσίας της επίσκεψης,
οι προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση είναι σκέτος “σανός” προς κατανάλωση από τα αφελέστερα υποζύγια του ατλαντισμού.

Για το καυτό πρόβλημα του χρέους, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει να μας προσφέρει παρά ρητορικές πομφόλυγες, καθώς το θέμα εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τους Γερμανούς, άντε και τους Γάλλους, ενώ ο επισκέπτης μας ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στον (μεταξύ των άλλων, γερμανικής καταγωγής) Ντόναλντ Τραμπ.

Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι “τι θα πάρουμε” από τον Μπαράκ Ομπάμα (αυτό, λίγο πολύ, το ξέρουμε), αλλά τι θα μας ζητήσει και τι θα του δώσει η κυβέρνηση Τσίπρα.


Στο οικονομικό πεδίο,
πέραν του πλιάτσικου των ιδιωτικοποιήσεων, που ασφαλώς ενδιαφέρει και τα αμερικανικά κεφάλαια, το ΔΝΤ, όπου οι Αμερικανοί ασκούν καθοριστική επιρροή, είναι εκείνο που ζητάει επίμονα περαιτέρω ακρωτηριασμό συντάξεων με άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ομαδικές απολύσεις και αντισυνδικαλιστική νομοθεσία.

Στα εξωτερικά θέματα,
αν κρίνουμε από ρεπορτάζ του αστικού Τύπου, θα πιέσει για μια “λύση” του Κυπριακού στα πρότυπα του σχεδίου Ανάν, για νέες διευκολύνσεις στις αμερικανικές επιδρομές στη Μ. Ανατολή, κυρίως με πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και για ευθυγράμμιση με την αμερικανική γραμμή στις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας.

Με δυο λόγια, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει να μας προσφέρει παρά δηλητηριασμένα φρούτα, εμπλέκοντας βαθύτερα την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή μας.

Ως εκπρόσωπος της πιο φονικής, πολεμικής μηχανής του πλανήτη, ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος σ' αυτή τη χώρα, που έχει υποφέρει τα πάνδεινα, στη νεώτερη ιστορία της, από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Αυτό θα διαδηλώσουν οι δημοκρατικοί πολίτες το ερχόμενο διήμερο, σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών απαγορεύσεων.

Α.Θ.
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΠΗΓΗ:
http://www.iskra.gr/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες