Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η πολιτική Τραμπ φέρνει παγκόσμια άνοδο της ταξικής πάλης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 08, 2017 8:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Η πολιτική Τραμπ φέρνει παγκόσμια άνοδο της ταξικής πάλης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η πολιτική Τραμπ φέρνει παγκόσμια άνοδο της ταξικής πάλης
Γράφει: Χρήστος Χατζής


Ενδοκαπιταλιστικές και ενδοϊμπεριαλιστικές
ισορροπίες 30 χρόνων γκρεμίζονται
με πάταγο από τις εξελίξεις που
ξεκίνησαν από την Αμερική



Η πολιτική που κυριαρχούσε στον παγκόσμιο καπιταλισμό τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», των φτηνών μεροκάματων μέσω της εισαγωγής ξένων εργατών, καθώς και της μετανάστευσης των βιομηχανιών από τα ανεπτυγμένα δυτικά κράτη προς την Ασία.

Το αποτέλεσμα ήταν η αποβιομηχάνιση των ανεπτυγμένων χωρών, η εκρηκτική άνοδος της ανεργίας, και ο υπερδανεισμός, προκειμένου να μην καταβαραθρωθεί η κατανάλωση. Το σύστημα χτυπήθηκε από μια παγκόσμια οικονομική κρίση, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τις μαρξιστικές αναλύσεις.


Η λεγόμενη «παγκοσμιοποίηση» αποδείχθηκε επικερδής μόνο για τους μεγαλοκαπιταλιστές, ενώ οδήγησε στη φτωχοποίηση ολόκληρης της εργατικής τάξης και του μεγαλύτερου τμήματος των λεγόμενων μεσαίων στρωμάτων.

Η Κίνα, που αρχικά ήταν το εφαλτήριο της εκτίναξης των κερδών των «ξενιτεμένων» εταιρειών, με την ανάπτυξη της δικής της βιομηχανίας έγινε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των ΗΠΑ.

Μέσα από όλες αυτές τις εξελίξεις, άρχισε στην Αμερική η στροφή προς την πολιτική του εθνικού προστατευτισμού. Ο Τραμπ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τα πρώτα δείγματα γραφής είχαν φανεί επί διακυβέρνησης Ομπάμα, καθώς τότε ξεκίνησε η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και οι δασμοί στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα.

Ο πιο συνεπής εκφραστής αυτής της πολιτικής, ο Τραμπ, ήταν φυσικό να νικήσει και έρχεται τώρα να σφραγίσει τη στροφή της Αμερικής στον προστατευτισμό. Έτσι, μεταξύ άλλων:

α). Υπογράφει το διάταγμα αποχώρησης των ΗΠΑ από το Σύμφωνο Συνεργασίας του Ειρηνικού (TPP) και θέτει σε επαναδιαπραγμάτευση την εμπορική συμφωνία NAFTA με το Μεξικό και τον Καναδά.

β). Πιέζει αμερικανικές (αλλά και ξένες) εταιρείες να μη μεταφέρουν δραστηριότητες και θέσεις εργασίας σε άλλες χώρες, απειλώντας τες με δασμούς. Παράλληλα, αναγγέλλει μειώσεις φόρων και χρηματοδότηση εταιρειών με συνοπτικές διαδικασίες, προς την ίδια κατεύθυνση.

Το σύνθημά του: «Αγοράστε αμερικανικά προϊόντα, προσλάβετε Αμερικανούς».


γ). Εγκρίνει την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

δ). Αναγγέλλει τη συνέχιση της κατασκευής πετρελαιαγωγών για την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα, αδιαφορώντας βέβαια για τις οικολογικές συνέπειες.

ε). Υπόσχεται ότι θα εξαλείψει την ισλαμική τρομοκρατία, μεταξύ άλλων απαγορεύοντας την είσοδο στην Αμερική πολιτών από 7 συγκεκριμένες μουσουλμανικές χώρες και συνεργαζόμενος με τη Ρωσία στο χτύπημα του ISIS στη Συρία.

στ). Το σημαντικότερο, απευθύνει ευθείες απειλές στη Γερμανία και δηλώνει την υποστήριξή του προς το Brexit, αλλά και την εχθρότητά του προς την ιδέα της ευρωπαϊκής «ενοποίησης».

Από την πρώτη στιγμή, οι διακηρύξεις του Τραμπ ξεσήκωσαν αντιδράσεις, με μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές αμερικανικές πόλεις. Οι αντιδράσεις αυτές εκφράζουν κατΆ αρχάς μια ανησυχία για την περιστολή ατομικών δικαιωμάτων, την άνοδο του εθνικισμού κ.λπ., αλλά κατά βάση υποστηρίζονται από το ηττημένο Δημοκρατικό Κόμμα και εμφορούνται από «φιλελεύθερες» αντιλήψεις, άσχετες με τα συμφέροντα της αμερικανικής εργατικής τάξης.

Ο Τραμπ είναι γέννημα της χρεοκοπίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Η χρεοκοπία αυτή έφερε σαν φυσική συνέπεια τη στροφή στον προστατευτισμό και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση του παγκόσμιου καπιταλισμού σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα, ενώ θα επιταχύνει την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

¶λλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις,
όπως η Γερμανία και η Κίνα, θα απαντήσουν, φυσικά, με προστατευτικά μέτρα στον αμερικανικό προστατευτισμό.

Ένα μεγάλο κομμάτι της αμερικανικής εργατικής τάξης υποστήριξε τον Τραμπ, λόγω του ότι είχε πληγεί βάναυσα από την προηγούμενη πολιτική. Βέβαια, και το κόστος των μεταξύ τους συγκρούσεων οι ιμπεριαλιστές θα κοιτάξουν να το φορτώσουν και πάλι στην εργατική τάξη.

Ωστόσο, η διάσπαση του καπιταλιστικού στρατοπέδου θα φέρει ευνοϊκότερες συνθήκες για άνοδο της ταξικής πάλης, ιδίως στην Ευρώπη. Για την εργατική τάξη είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη διάσπαση αυτή, καθώς και την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού, για να προωθήσει τις θέσεις της. Για να το πετύχει αυτό, θα χρειαστεί πραγματικά επαναστατικές ηγεσίες, που να παλεύουν ξεκάθαρα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια, χωρίς πολέμους.

ΠΗΓΗ:
http://socialistikiprooptiki.blogspot.gr/2017/02/blog-post_95.html


Διαβάστε επίσης κείμενά μας σχετικά με τον Τράμπ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10370
και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10413

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 09, 2017 11:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η μεταφυσική της «βλακείας» και τα σοφίσματα του Στάθη…



Για πολλούς και αριστερούς, οι ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ του καπιταλισμού και η ταξική πάλη (μέσα εδώ είναι και η ΠΡΟΔΟΣΙΑ της «αριστεράς» και η ΑΠΟΥΣΙΑ της επαναστατικής ηγεσίας) αποτελούν ΟΧΙ τα πρωτεύοντα και ΟΥΣΙΩΔΗ στοιχεία της ανάλυσης, αλλά τα πολύ δευτερεύοντα και ΕΠΟΥΣΙΩΔΗ…

Για τα δημοσιογραφικά και σχηματικά μυαλά το συνηθισμένο αίτιο της κακοδαιμονίας, το ΟΥΣΙΩΔΕΣ, είναι η «κυριαρχία της βλακείας». Με βάση τη «βλακεία» και τη «λαϊκή αποβλάκωση» ερμηνεύουν και εξηγούν τα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα!!!


Διευκρίνιση: Ακόμα και αν υψώσουμε αυτήν την άκρως ιδεαλιστική σοφιστεία -ανοησία (της «λαϊκής αποβλάκωσης» και της «κυρίαρχης βλακείας»), σε κυρίαρχο κριτήριο (κοινωνικό και πολιτικό), πάλι θα πρέπει να το τοποθετήσουμε στην αντικειμενική πραγματικότητα των κοινωνικών αντιφάσεων, της ταξικής πάλης και της πολιτικής ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

Διότι η «κυριαρχία της βλακείας» και η «λαϊκή αποβλάκωση» βρίσκονται σε ευθεία συνάρτηση με την ταξική πάλη. Εκκολάπτονται από την απουσία αγωνιστικών ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, από τις ήττες και τις απογοητεύσεις των λαών, από τις προδοσίες και τις καθεστωτικές ενσωματώσεις των ηγεσιών, από την ανυπαρξία της «αγωνιστικής ευφυΐας» κ.λπ…

Ο φίλος Στάθης, στο σημερινό του κείμενο, ασκείται σε τέτοια σοφιστικά τεχνάσματα ΦΟΡΜΑΛΙΣΜΟΥ: Υψώνει τη «φόρμα» της «βλακείας» σε καθοριστικό κριτήριο, σε κινητήριο πολιτικό παράγοντα.

Το άρθρο του εδώ:
http://www.enikos.gr/stathis/503505/versallies-vastillis



Για το Στάθη δεν είναι οι αντιφάσεις της Παγκοσμιοποίησης και του καπιταλισμού γενικά ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ παράγοντας των εξελίξεων, αλλά η «βλακεία»: «άρχουσα βλακεία» και «λαϊκή αποβλάκωση»!!!
Γράφει:

«Από φιλοσοφική άποψη, αλλά και ιστορική ίσως, ζούμε το οξύμωρο: η άρχουσα βλακεία να νικά ολοσχερώς τη λαϊκή αποβλάκωση. Σε παγκόσμια κλίμακα. Απόδειξη της λαϊκής αποβλάκωσης είναι τόσον η εκλογή Τραμπ, όσον και το γεγονός ότι ο Ολάντ δεν πουλάει, εδώ και χρόνια, τσιγάρα κάπου στη Λυών ή ότι η Μέρκελ «δεν ξύνει πατσές», όπως έλεγε κάποτε ο μαθηματικός μου για τους άχρηστους, τους κούφιους και τους γελοίους»!

Φορμαλιστικές σοφιστείες…

Το μαρξιστικό αξίωμα ότι ο καπιταλισμός δημιουργεί τους νεκροθάφτες του διαφεύγει παντελώς από τον αριστερό Στάθη…

Η εκλογή Τραμπ για το Στάθη …αποδεικνύει «τη λαϊκή αποβλάκωση» και ΟΧΙ τις ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ και τα ΑΔΙΕΞΟΔΑ της Παγκοσμιοποίησης, καθώς και την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του επαναστατικού υποκειμενικού παράγοντα…

Δεν μας είπε όμως ο Στάθης το τι θα αποδείκνυε τη «λαϊκή ευφυΐα», στις δοσμένες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Μήπως η συνέχιση της «ύπνωσης», δηλαδή της ΑΠΟΔΟΧΗΣ των κυρίαρχων δυνάμεων της Παγκοσμιοποίησης (Κλίντον και CIA);

Στις συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες η εκλογή Τραμπ δεν αποδεικνύει τη «λαϊκή αποβλάκωση», αλλά τη «λαϊκή ευφυΐα», ακριβώς διότι αυτή η εκλογή ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, έστω θολά και αυθόρμητα, στη Νέα Τάξη και την πλανητική ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ.

Και ταυτόχρονα αυτή η «λαϊκή αντίσταση» ΠΡΟΚΑΛΕΙ τριγμούς στο εσωτερικό των πλανητικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οξύνει τις αντιθέσεις τους και τις συγκρούσεις τους, συμβάλλει στην κατάρρευση των μηχανισμών της Παγκοσμιοποίησης, στην κατάρρευση της χρεοκοπημένης ΕΕ και του ευρώ, συνακόλουθα και στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων.

Αυτά τα έχουμε αναλύσει στα προηγούμενα κείμενά μας. Αναλύονται και από το προηγούμενο άρθρο:
«Η πολιτική Τραμπ φέρνει παγκόσμια άνοδο της ταξικής πάλης».

Και οι τελευταίες αποφάσεις στις Βερσαλλίες «υπογράφουν» τη ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτής της ΕΕ, με όλα τα επακόλουθα.

Η ΕΕ και το ευρώ βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και μόνο ο Τσίπρας υπογράφει τα «συμβόλαια θανάτου» αυτών των χρεοκοπημένων.

Οι άλυτες και οξύτατες αντιφάσεις, λοιπόν, της ΕΕ και των δομών της Παγκοσμιοποίησης, τα οικτρά και αθεράπευτα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού είναι που ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ την αντικειμενική ΚΙΝΗΣΗ των λαϊκών μαζών, που οδηγούν στην κατάρρευση των δομών της Παγκοσμιοποίησης, που ανεβάζουν τον Τραμπ και άλλες παρόμοιες δυνάμεις, μια και η Αριστερά δεν υπάρχει…

Και όχι μόνο δεν υπάρχει. Αλλά αυτή που υπάρχει αγωνίζεται απεγνωσμένα ΥΠΕΡ της Παγκοσμιοποίησης…

Είναι η «αριστερά», συνεπώς, «αποβλακωμένη» και ΟΧΙ οι λαοί που αρνούνται να συνταχθούν με αυτήν την «αριστερή αποβλάκωση»…

Φυσικά οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού μπορεί να καταρρέουν, αλλά δεν ανατρέπονται εάν οι λαοί δεν βρούνε τις επαναστατικές τους ηγεσίες. Ωστόσο ο νέος κύκλος των λαϊκών αγώνων που ανοίγεται από αυτήν την ΚΡΙΣΗ κατάρρευσης της Παγκοσμιοποίησης θα γονιμοποιήσει και τους πολιτικούς όρους ανασυγκρότησης των επαναστατικών ηγεσιών.

Αυτή είναι η διαλεκτική της Ιστορίας και των αγώνων και ΟΧΙ τα «συνωμοτικά» σχήματα του φίλου Στάθη:

«Προς τούτα κι άλλα σαν αυτά το τρέχον σύστημα προετοιμάζει το (αντι)σύστημα, εξασφαλίζοντας έτσι την εναλλαγή των πολιτικών δυνάμεων εντός των τειχών. Εκτός από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ένα βήμα μπρος και δυο βήματα πίσω κάνει επίσης και η Παγκοσμιοποίηση. Ο Τραμπ είναι η εναλλακτική του Ομπάμα και η Λεπέν είναι η εναλλακτική του Ολάντ, προκειμένου το σύστημα-(αντι)σύστημα να συνεχίσουν να δουλεύουν προς την ίδια κατεύθυνση…».

Αν είναι έτσι και αν όλα τα προετοιμάζει το «σύστημα» και «(αντι)σύστημα», τότε τα πάντα είναι συντελεσμένα και τελειωμένα: Τόσο μακάβριος πεσιμισμός!!!

Το σύστημα γεννάει και προετοιμάζει τους νεκροθάφτες του. Αντικειμενικά καταρρέει από τους καθοριστικούς νόμους των εκρηκτικών και άλυτων αντιφάσεών του…

Αυτό που το κρατάει ζωντανό και του επιτρέπει να «συνωμοτεί» εναντίον των κοινωνιών και των λαών είναι η ενσωμάτωση των «αριστερών» ηγεσιών, η δραματική ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του επαναστατικού πόλου…

Αυτά ο Στάθης δεν τα αγγίζει καθόλου…

Τα βάζει και αυτός, σαν εισαγγελέας, με την «λαϊκή αποβλάκωση»…

Σχετικά κείμενά μας διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10471


Φυσικά οι λαοί παρά τα δηλητήρια της ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ που τους ποτίζουν, κυρίως οι «αριστερές» ηγεσίες τους, ξυπνούν από την ίδια την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ της ΦΡΙΚΗΣ που ζούνε, οξύνουν το πολιτικό τους κριτήριο και ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ τους κάλπικους «αριστερούς» εμπόρους…

Γι αυτό αυτή η «αριστερά» δεν μπορεί να τους πείσει πλέον…

Κι αυτό είναι απόδειξη ευφυΐας και όχι ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 12, 2017 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Αριστερά»: Το τελευταίο «οχυρό» της καταρρέουσας ΕΕ…



Βρισκόμαστε μπροστά σε κατακλυσμιαίες πλανητικές εξελίξεις: Κοινωνικές και πολιτικές…

Ιδιαίτερα εκρηκτικές στην ΕΕ η οποία έχει μπει σε μια πορεία διάλυσης: Αναπότρεπτη και με ταχείς ρυθμούς…

Η ΕΕ και η ευρωζώνη κατρακυλούν με ορμή προς την άβυσσο της κατάρρευσης, καταγράφοντας και αποτυπώνοντας τη βαθιά και αθεράπευτη κρίση του καπιταλισμού και ιδιαίτερα τις οξύτατες αντιφάσεις της Παγκοσμιοποίησης.


Το δραματικό ΣΥΜΠΤΩΜΑ αυτών των οξύτατων αντιφάσεων του πλανητικού (ΥΠΕΡ-εθνικού) Ιμπεριαλισμού είναι η άγρια ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ μεταξύ των νεοφιλελεύθερων και εθνο-προστατευτιστών: Μια σύγκρουση η οποία εξελίσσεται από σύμπτωμα των αντιφάσεων της Παγκοσμιοποίησης και σε ΠΥΡΟΔΟΤΗ της κατάρρευσής της…

Αυτή η ενδοκαπιταλιστική σύγκρουση εκφράζεται πλέον καθαρά στην άγρια αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την ΕΕ, στην καταλυτική επίθεση του Τράμπ στην ΕΕ: Η ισχυρότερη ιμπεριαλιστική χώρα του πλανήτη επιτίθεται ανοικτά στην ΕΕ και την ηγεμονική της δύναμη, τη Γερμανία.

Και μόνο αυτό το γεγονός προδιαγράφει τις δραματικές εξελίξεις της καπιταλιστικής παρακμής και επιταχύνει τους ρυθμούς κατάρρευσης της ήδη καταρρέουσας ΕΕ και ευρωζώνης.

Το βρετανικό Brexit αποτέλεσε τον πρώτο σπασμένο κρίκο στην αλυσίδα της Ευρωπαϊκής «κανονικότητας»…

Αυτή η παγκοσμιοποιημένη αλυσίδα της ΕΕ και του ευρώ θα διαλυθεί εντελώς με την διαφαινόμενη κατάρρευση των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων της ΕΕ…

Με δύο λόγια η σύγκρουση ανάμεσα σΆ αυτές τις δυνάμεις του κατεστημένου νεοφιλελευθερισμού μα τους «εθνο-προστατευτιστές» θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, διαστάσεις που ΟΧΙ μόνο θα διαλύσουν την ΕΕ και το ευρώ, αλλά θα ανοίξουν λεωφόρους μεγάλων λαϊκών αγώνων και νέων κινηματικών κύκλων.

Μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν πλέον ή τα δεκανίκια της Παγκοσμιοποίησης (εδώ βρίσκονται και όλες οι πολύχρωμες ποικιλίες της «αριστεράς») ότι ο εθνικός προστατευτισμός διασπάει και κομματιάζει την ενότητα του παγκόσμιου καπιταλιστικού στρατοπέδου, συντελεί στην κατάρρευση του 4ου Ράιχ και του ευρώ, γεννάει έντονες και εκρηκτικές κοινωνικές κρίσεις, συνακόλουθα ΣΥΝΘΗΚΕΣ αναζωπύρωσης των μαζικών λαϊκών αγώνων…

Μόνο οι «αριστεροί» της Ελλάδας είναι ακόμα τυφλά προσηλωμένοι στους καταρρέοντες μηχανισμούς της ΕΕ, του ευρώ και γενικά της Νέας Τάξης, αθεράπευτα «κολλημένοι» στα ιδεολογήματα της Παγκοσμιοποίησης: Ιδεολογήματα που οι λαοί πλέον τα πετούν στα απόβλητα της Ιστορίας…

Διαβάστε πιο αναλυτικά το άρθρο:
Η κατάρρευση της Παγκοσμιοποίησης και η «αριστερά»…
Εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2017/01/blog-post_18.html


Εδώ μπαίνουμε σε μια περίοδο σεισμικών κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, σε μια περίοδο κινηματικής αφύπνισης και αγωνιστικών εκρήξεων και η «αριστερά» προσπαθεί, εναγωνίως, να διασώσει την Παγκοσμιοποίηση, τους μηχανισμούς της και το πολιτικό της κατεστημένο, με το τέχνασμα της δαιμονοποίησης των «εθνο-προστατευτιστών» και με τη συκοφάντηση των λαϊκών ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ…

Γι αυτό αυτή η «αριστερά», σΆ αυτή τη νέα αγωνιστική πλημμυρίδα, θα έχει την ίδια τύχη με τους παγκοσμιοποιητές: Θα βρεθεί κι αυτή στα απόβλητα της Ιστορίας…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες