Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 23, 2017 2:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας…


Υπάρχουν κάποιες μαγικές «επαναστατικές» λεξούλες που αποτελούν τα «οχήματα» του πλανητικού ιμπεριαλισμού για το διαμελισμό των εθνικών κρατών…

Μία από αυτές είναι η λεξούλα: «Αυτοδιάθεση»!!!

Με αυτό το ιδεολόγημα ρίχτηκαν τα Βαλκάνια στον αιματοβαμμένο βούρκο του πολεμικού ολέθρου, αποτεφρώθηκαν και διαμελίστηκαν: Τα παλιά εθνικά κράτη αντικαταστάθηκαν με σωρεία προτεκτοράτων, στο όνομα της «αυτοδιάθεσης των εθνοτήτων».


Αυτό επιχειρείται, σήμερα και στην Ισπανία με το δημοψήφισμα για την «Ανεξαρτησία της Καταλονίας»!!!

Και εδώ το «όχημα» είναι το ιδεολόγημα της αυτοδιάθεσης: Το ιδεολόγημα της κατασκευής προτεκτοράτων…

Και είναι πολλοί από τους σύγχρονους «αριστερούς» που παπαγαλίζουν αυτά περί αυτοδιάθεσης της Καταλονίας, δίχως να αντιλαμβάνονται ότι η «αυτοδιάθεση» δεν έχει, σήμερα, καμία, ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία, σχέση με την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ θέση των εθνικό-απελευθερωτικών Κινημάτων.

Το αίτημα για «αυτοδιάθεση», είναι ένα αίτημα ιστορικά προσδιορισμένο το οποίο σηματοδοτεί την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ δημιουργίας των εθνικών καπιταλιστικών κρατών.

Είναι δηλαδή ένα ιστορικό αίτημα
που ανταποκρίνεται στην ανάγκη των εμπορευματικών καπιταλιστικών σχέσεων που θέλουν να απελευθερωθούν από τα μεσαιωνικά, φεουδαρχικά ή προκεφαλαιοκρατικά δεσμά. Το εθνικό κράτος, σύμφωνα με τους θεωρητικούς του μαρξισμού, είναι η μορφή του κράτους που ανταποκρίνεται στην ανάγκη εδραίωσης, επιβολής και ανάπτυξης του καπιταλισμού κόντρα στις φεουδαρχικές ή προκεφαλαιοκρατικές «συνθήκες».

Σήμερα, δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό ΑΙΤΗΜΑ. Σήμερα δεν βρισκόμαστε στην εποχή της δημιουργίας εθνικών κρατών, αλλά στην εποχή διαμελισμού και ισοπέδωσης των εθνικών κρατών…

Σήμερα, ο ιμπεριαλισμός έχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ και έχει «απλωθεί» πάνω από τα εθνικά κράτη…

Σήμερα, στρατηγικός στόχος αυτού του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού είναι ο διαμελισμός των παλιών εθνικών κρατών και η κατασκευή προτεκτοράτων…

Αυτήν την ουσιώδη διαφορά δεν μπορούν να την αντιληφτούν κάποιοι «αριστεροί» παπαγάλοι ωραίων φράσεων και «μαγικών» λέξεων: «Αυτοδιάθεση» κ.λπ…

Ο Τρότσκι, ακόμα και στην εποχή του (εποχή που ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί το εθνικό-απελευθερωτικό αίτημα της «αυτοδιάθεσης»), στηλιτεύει αυτές τις φαντασιώσεις περί «αυτοδιάθεσης της Καταλονίας».

Εάν αυτά ισχύουν το 1931 αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο νεκρή λέξη είναι η «αυτοδιάθεση» σήμερα: Μια «επαναστατική» μούμια που χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη για να δένει στο άρμα της τους «αριστερούς» που μεθούνε από τον ήχο των λέξεων…

Παραθέτουμε το κείμενο του Τρότσκι.
Το πήραμε από δω:
https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/09/21/to-ethniko-zitima-stin-katalonia-trotsky-1931/


ΛΕΩΝ ΤΡΟΤΣΚΙ
Το εθνικό ζήτημα στην Καταλονία

Και πάλι για το θέμα του επίκαιρου ζητήματος της ισπανικής επανάστασης:

1. Ο Μαουρίν, ο «ηγέτης» του Συνασπισμού των Εργαζομένων και των Αγροτών, υιοθετεί την άποψη του αποσχισμού. Μετά από κάποιο δισταγμό, έχει ταχθεί αποφασιστικά με την αριστερή πτέρυγα του μικροαστικού εθνικισμού. Έχω ήδη γράψει ότι ο καταλανικός μικροαστικός εθνικισμός στο παρόν στάδιο είναι προοδευτικός. Αλλά με μια προϋπόθεση: ότι αναπτύσσει τη δραστηριότητά του έξω από τις γραμμές του κομμουνισμού και ότι είναι πάντα κάτω από τα χτυπήματα της κομμουνιστικής κριτικής.

Για να επιτραπεί στον μικροαστικό εθνικισμό να εκδηλωθεί κάτω από την κομμουνιστική μάσκα σημαίνει ταυτόχρονα να παραδώσει ένα παράλογο χτύπημα στην προλεταριακή πρωτοπορία και να σκοτώσει την προοδευτική σημασία του μικροαστικού εθνικισμού.

2. Τι σημαίνει το πρόγραμμα του αποσχισμού; Η οικονομική και πολιτική διάλυση της Ισπανίας ή με άλλα λόγια ο μετασχηματισμός της Ιβηρικής Χερσονήσου σε ένα είδος Βαλκανικής Χερσονήσου με ανεξάρτητα κράτη που χωρίζονται από τελωνειακούς φραγμούς και με ανεξάρτητους στρατούς που διεξάγουν ανεξάρτητους ισπανικούς πολέμους. Φυσικά, ο σοφός Μάουριν θα πει ότι δεν το θέλει αυτό. Αλλά τα προγράμματα έχουν τη δική τους λογική, κάτι που ο Maurin δεν έχει.

3. Οι εργαζόμενοι και οι αγρότες των διαφόρων κομμάτων της Ισπανίας ενδιαφέρονται για την οικονομικό διαμελισμό της Ισπανίας; Σε καμία περίπτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για να προσδιοριστεί ο αποφασιστικός αγώνας για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης με προπαγάνδα υπέρ του αποσχισμού, σημαίνει να πετύχουμε ένα θανάσιμο έργο. Το πρόγραμμά μας είναι για την Ισπανική Ομοσπονδία με την απαραίτητη διατήρηση της οικονομικής ενότητας. Δεν έχουμε πρόθεση να επιβάλουμε αυτό το πρόγραμμα πάνω στις καταπιεσμένες εθνικότητες της χερσονήσου με τη βοήθεια των βραχιόνων της μπουρζουαζίας. Με αυτή την έννοια, είμαστε ειλικρινά με το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Εάν η Καταλονία χωριστεί, η κομμουνιστική μειοψηφία της Καταλονίας, καθώς και της Ισπανία, θα πρέπει να διεξάγουν έναν αγώνα για την Ομοσπονδία.

4. Στα Βαλκάνια, η παλιά προπολεμική σοσιαλδημοκρατία, είχε ήδη προωθήσει το σύνθημα μιας Δημοκρατικής Βαλκανικής Ομοσπονδίας, ως έξοδο από το τρελοκομείο που δημιούργησαν τα χωριστά κράτη. Σήμερα, το κομμουνιστικό σύνθημα στα Βαλκάνια είναι η Βαλκανική Σοβιετική Ομοσπονδία (παρεμπιπτόντως: η Κομιντέρν υιοθέτησε το σλόγκαν της Βαλκανικής Σοβιετικής Ομοσπονδίας, αλλά ταυτόχρονα απέρριψε αυτό το σύνθημα για την Ευρώπη!). Μπορούμε, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να κάνουμε δικό μας το σύνθημα της βαλκανοποίησης της ισπανικής χερσονήσου; Δεν είναι τερατώδες;

5. Οι συνδικαλιστές,
ή τουλάχιστον ορισμένοι από τους ηγέτες τους, δηλώνουν ότι θα πολεμήσουν κατά του αποσχισμού ακόμη και με τα όπλα στο χέρι. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κομμουνιστές και οι συνδικαλιστές θα βρεθούν στην αντίθετη πλευρά των οδοφραγμάτων, διότι χωρίς να μοιράζονται τις αποσχιστικές ψευδαισθήσεις, ενώ τις επικρίνουν, ταυτόχρονα, οι Κομμουνιστές πρέπει να στέκονται χωρίς οίκτο, ενάντια στις μαριονέτες του ιμπεριαλισμού και στους συνδικαλιστές λακέδες τους.

6. Αν η μικροαστική τάξη κατορθώσει -παρά τις συμβουλές και την κριτική των κομμουνιστών- το διαμελισμό της Ισπανίας, τα αρνητικά αποτελέσματα ενός τέτοιου καθεστώτος δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να εκδηλωθούν. Οι εργαζόμενοι και οι αγρότες των διαφόρων τμημάτων της Ισπανίας θα καταλήξουν σύντομα σε αυτό το συμπέρασμα: ναι, οι κομμουνιστές είχαν δίκιο. Αλλά αυτό σημαίνει ακριβώς ότι δεν πρέπει να αναλάβουμε ένα κομμάτι ευθύνης για το πρόγραμμα του Μαουρίν.

7. Ο Μονάτ ελπίζει ότι οι ισπανοί συνδικαλιστές θα δημιουργήσουν ένα νέο «συνδικαλιστικό κράτος». Αντιθέτως, οι Ισπανοί φίλοι του Μονάτ εντάσσονται επιτυχώς στο αστικό κράτος. Είναι η ιστορία της άτυχης κότας που κάθεται στα αυγά της πάπιας. Σήμερα, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε όλα όσα λένε και κάνουν οι Ισπανοί συνδικαλιστές. Αυτό θα ανοίξει δυνατότητες για την Αριστερή Αντιπολίτευση στη Γαλλία να ασκήσει ένα σκληρό πλήγμα στον γαλλικό αναρχοσυνδικαλισμό. Δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλει ούτε για μια στιγμή ότι υπό επαναστατικές συνθήκες οι αναρχοσυνδικαλιστές θα δυσφημίσουν τον εαυτό τους σε κάθε βήμα. Η χαρισματική ιδέα των συνδικαλιστών συνίσταται στον έλεγχο των Cortes (Δημαρχεία) χωρίς να συμμετέχουν σε αυτό! Να υιοθετήσουν την επαναστατική βία, να αγωνιστούν για εξουσία, να αδράξουν την εξουσία – όλα αυτά δεν επιτρέπονται. Στη θέση τους, συνιστούν τον «έλεγχο» της αστικής τάξης στην εξουσία. Μια υπέροχη εικόνα: τα πρωινά, τα γεύματα και τα δείπνα για την μπουρζουαζία και το προλεταριάτο υπό την ηγεσία των συνδικαλιστών «ελέγχει» αυτές τις πράξεις – με άδειο στομάχι.

13 Ιουλίου 1931

Πρώτη Δημοσίευση: The Militant, Vol. IV No. 24, 19 September 19 1931
Πηγή: https://www.marxists.org/archive/trotsky/1931/07/spain01.htm
Μετάφραση για το avantgarde: Ο. Θαλασσινός

Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 02, 2017 12:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και η ΛΑΕ του Λαφαζάνη υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.Δηλαδή υπέρ του στρατηγικού στόχου του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού που είναι ο διαμελισμός των παλιών εθνικών κρατών και η κατασκευή προτεκτοράτων, όπως συνέβη με την Γιουγκοσλαβία.
http://www.iskra.gr/%ce%b7-%ce%bb%ce%b1-%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%8c%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba/
Επιστροφή στην κορυφή
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 02, 2017 8:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι δημοσκοπήσεις με την κήρυξη του δημοψηφίσματος έδειχναν πως οι περισσότεροι κάτοικοι της καταλωνίας ήταν κατά της αυτοδιάθεσεις της Καταλωνίας και υπέρ της ένωσης με την Ισπανία.

Όταν ο Ραχόι κατάλαβε οτι ο κόσμος δεν κατέβαινε να ψηφίσει, αποφάσισε να στείλει τα ΜΑΤ για να γίνει διαφήμιση του Δημοψηφίσματος να εξαγριώσει τους καταλανούς για να πάνε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Παραταύτα η προσέλευση δεν ξεπέρασε το 42%. Η διάλυση της Ισπανίας είναι στο πρόγραμμα της ΕΕ, για την διάλυση των κρατών εθνών σε ένα ρόλο των νέων τύπου προτεκτοράτων των πετσοκομμένων κρατών των περιφερειών, για να αποτελούν εύκολη λία στα σχέδια της ΕΕ του 4ου ράιχ του νεοφασισμού.

Ο Ραχόι σαν νεοταξίτικη καραβάνα δεν μπορεί να μην γνωρίζει τα νεοταξίτικα σχέδια της ΕΕ. Της οποίας είναι υπέρμαχος και να θέλει την ενότητα της Ισπανίας . Δεν μπορεί όμως να το επιδιώξει στα ίσια και για αυτό έστειλε τα ΜΑΤ να ματοκυλίσουν τον λαό της Καταλωνίας ώστε να ενισχύσει το αποσχιστικό δημοψήφισμα και να δρά σαν Δούρειος Ίππος ενάντια στην ενότητα της Ισπανίας.
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 03, 2017 7:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φτωχοί συγγενείς...Περί Καταλωνίας ο λόγος.

Για ποια ανεξαρτησία ακριβώς ψηφίζουν? Μήπως την ανεξαρτησία από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες? Γιατί ούτε η Μαδρίτη είναι ανεξάρτητη.


Οι Καταλανοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για τους φτωχούς συγγενείς τους τα χαράτσια που επέβαλλαν οι πραγματικοί κυρίαρχοι.Τόσο απλά.

Τα υπόλοιπα
γνωστά πολιτικάντικα κουραφέξαλα.

Και έρχεται γάντι στους κυρίαρχους το Διαίρει και Βασίλευε.Θα τους τσακίζουν ευκολότερα αμφότερους φτωχούς και φτωχότερους Νότιους.

Κι όσο θυμάσαι τα αιτήματα,τις ιδέες και το αίμα της δεκαετίας του ΄30,σε πιάνει απελπισία πως φτάσαμε στο σήμερα.

ΠΗΓΗ:
http://lysippos-mustang.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html

Επιστροφή στην κορυφή
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 918

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 03, 2017 8:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καταλονία: Βγάζει στην επιφάνεια τον εκλογικό κρετινισμό της «αριστεράς»…Το δημοψήφισμα στην Καταλονία αναδεικνύει και αποκαλύπτει πάρα πολλά ζητήματα. Και πρώτα απ’ όλα βγάζει στην επιφάνεια τον εκλογικό κρετινισμό, όλων των ποικιλιών, της μικροαστικής και παρακμασμένης αριστεράς…

Καμία από αυτές τις «αριστερές» ποικιλίες δεν έθεσε το ζήτημα ταξικά. Αντίθετα θεοποίησε τη μικροαστική μυθολογία των τυπικών εκλογικών διαδικασιών της αστικής δημοκρατίας: Το Δημοψήφισμα…


Αυτή η θεοποίηση των τυπικών κανόνων της αστικής δημοκρατίας (ιστορικά και πολιτικά ξεπερασμένη προ-πολλού), «έπνιξε» κάθε ταξική θεώρηση.

Η ταξική οπτική και η σοσιαλιστική προοπτική εξαφανίστηκαν πίσω από το φετιχισμό του ψηφοδελτίου και το μυθικό μικροαστικό αξίωμα που παπαγαλίζουν οι πολύχρωμοι αριστεροί: «Να καθορίσει ο καταλανικός λαός το μέλλον του»!!!

Να καθορίσει ο καταλανικός λαός το μέλλον του με την ΑΠΑΤΗ του ψηφοδελτίου: Εκλογικός κρετινισμός του χειρίστου είδους…


Η εργατική τάξη έχει εξαφανιστεί.
Το ίδιο και η κινητήρια δύναμη που μέσω αυτής «καθορίζουν» οι λαοί το «μέλλον» τους: Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, καθώς και τα όργανα της οργάνωσής του και της αυτό-οργάνωσής του…

Για αυτά τα αφετηριακά ζητήματα, για Αριστερούς, δεν μίλησε κανείς…

Και το σπουδαιότερο: Δεν έδειξε κανείς ότι η τυπική δημοκρατία των εκλογών ή των δημοψηφισμάτων αποτελεί ένα πανίσχυρο καθεστωτικό όπλο εναντίον της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του εργατικού κινήματος, εναντίον των επαναστατικών, ταξικών διαδικασιών…Είναι γνωστό σε κάθε Αριστερό ότι η Άμεση Δημοκρατία των Κινημάτων και η Έμμεση Αστική Δημοκρατία είναι ασυμβίβαστες όπως το νερό με τη φωτιά…

Βεβαίως, οι παραληρούντες υπέρ των δημοψηφίσματος δεν υποκλίνονται μόνο μπροστά στους χρεοκοπημένους κανόνες της αστικής εκλογικής ΑΠΑΤΗΣ. Κλείνουν πεισματικά τα μάτια μπροστά και σε άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα.

Πρώτον: Κλείνουν τα μάτια μπροστά στους οργανωτές του δημοψηφίσματος.

Αλήθεια είναι η εργατική τάξη και τα όργανά της ή τίποτε άλλα όργανα λαϊκής αυτό-οργάνωσης που έθεσαν το δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας ή το θέμα ετέθη από τα διοικητικά όργανα του καθεστώτος της Καταλανίας, από το καπιταλιστικό «Κράτος» της Καταλονίας;

Δεύτερον: Κλείνουν τα μάτια μπροστά στη στρατηγική του Δημοψηφίσματος.

Η στρατηγική των οργανωτών του Δημοψηφίσματος (του αστικού κράτους των Καταλανών) ήταν μια στρατηγική ενάντια στη στρατηγική του ισπανικού κατεστημένου, δηλαδή ενάντια στην ΕΕ και τις υπερεθνικές ελίτ, ενάντια στους δυνάστες της διεθνούς μαφίας του χρήματος που λεηλατούν και ισοπεδώνουν τους λαούς της Ευρώπης (και τους Ισπανούς-Καταλανούς);

ΟΧΙ! Η στρατηγική του Δημοψηφίσματος δεν συγκρουόταν στο ελάχιστο με τη βαρβαρότητα των ληστών και δημίων της Ευρώπης. Αυτό που προωθούσε ήταν τούτο: Μια ανεξάρτητη Καταλονία –ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ της ΕΕ…

Τρίτον: Κλείνουν τα μάτια μπροστά και στον πολιτικό χαρακτήρα του Δημοψηφίσματος.

Ένας χαρακτήρας υστερικού μικροαστικού εθνικισμού. Ένας χαρακτήρας εθνικιστικού μίσους εναντίον του Ισπανικού λαού και ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ της εργατικής τάξης.

Με αυτό το εκλογικό αφιόνι του Δημοψηφίσματος
προλειαίνεται το έδαφος για την προώθηση, από το ισπανικό κατεστημένο, αλλά και το καταλονικό, αιματηρών διχαστικών καταστάσεων και διαιρέσεων των λαών…

Η προτεκτορατοποίηση της Καταλονίας
παράγει το δηλητήριο των εθνικιστικών συγκρούσεων και έτσι συγκαλύπτει τις ταξικές οριοθετήσεις και το χειρότερο: Στρέφει την εργατική τάξη και το λαό της Καταλονίας εναντίον της εργατικής τάξης και του λαού της Ισπανίας.

Αυτό το δώρο φυσικά δεν θα μπορούσε να το πετάξει στα σκουπίδαι το ισπανικό κατεστημένο. Η Κεντρική εξουσία του ισπανικού κράτους, με την εξαπόλυση της τρομοκρατίας και της δικτατορικής κτηνωδίας του, βαθαίνει το χάσμα, τις διαιρέσεις και το «μίσος» μεταξύ των λαών (Ισπανών-Καταλανών)…

Αντί ο Ισπανικός λαός μαζί με το λαό της Καταλονίας να βαδίζουν ενωμένοι ενάντια στον ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ, αντί να προετοιμάζουν το έδαφος ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του κατεστημένου, θα στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου…


Αυτά η «αριστερά» δεν τα βλέπει μεθυσμένη από τη μικροαστική μυθολογία της καπιταλιστικής ανεξαρτησίας της Καταλονίας…

Ή μήπως υπάρχει κανένα ΚΙΝΗΜΑ σοσιαλιστικής ανεξαρτησίας και δεν το βλέπουμε;;;

Υ.Γ. το ωραίο είναι ότι όλοι αυτοί (οι «διεθνιστές»!!!) που καλλιεργούν και τρέφουν το μικροαστικό εθνικισμό στην Καταλονία, κατηγορούν για «Εθνικισμό» κάθε έναν που υπερασπίζεται το εθνικό κράτος απέναντι στον οδοστρωτήρα της Παγκοσμιοποίησης και στην επέλαση του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου που επιδιώκει την κατάργηση των εθνικών κρατών.

«Αντιεθνικιστές» όταν ευθυγραμμίζονται με τις στρατηγικές επιδιώξεις του διεθνούς κεφαλαίου και Εθνικιστές όταν προωθείται η διάσπαση των εθνικών κρατών με πρόσχημα την «αυτοδιάθεση»: Πάντα στην «πρωτοπορία» του πλανητικού ιμπεριαλισμού…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3019

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 04, 2017 9:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η νέα αποικιοκρατία με «όχημα» την «αυτοδιάθεση»…Πού κατέληξε ο θόρυβος γύρω από την «αυτοδιάθεση» της Καταλονίας, το Δημοψήφισμα, την τρομοκρατική βαρβαρότητα του ισπανικού κράτους και τη συνακόλουθη αιματοχυσία;

Στην έκκληση του «διευθυντηρίου» της Καταλονίας (των οργανωτών του δημοψηφίσματος), ΠΡΟΣ τους ληστές και δημίους της ΕΕ, να «διαμεσολαβήσουν κι ευνοήσουν μια λύση σε ένα θέμα ευρωπαϊκό κι όχι εσωτερικό της Ισπανίας».


Δηλαδή όλος ο καυγάς γίνεται για να αποσχιστεί η Καταλονία από την Ισπανία και να συνδεθεί απευθείας με το διευθυντήριο της ΕΕ, το 4ο Ράιχ!!!

Και αυτό οι «αριστερή» μας
το αποκαλούν «αυτοδιάθεση» της Καταλονίας. Φαίνεται ότι η νέα αποικιοκρατία θα προωθείται με όχημα την ιστορική φάρσα της «αυτοδιάθεσης».

Διαβάστε αναλυτικά το τεκμηριωμένο κείμενο του Νίκου Κλειτσίκα, εδώ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2017/10/blog-post_14.html


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες