Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 06, 2017 10:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δολάριο τέλος; - Η Κίνα θα αγοράζει πετρέλαιο σε Γουάν ανταλλάξιμο σε χρυσό!

Ένα συντριπτικό κτύπημα στο δολάριο ως παγκοσμίου αποθεματικού νομίσματος ετοιμάζει η Κίνα η οποία θα εισάγει πετρέλαιο από Ρωσία και Ιράν πληρώνοντας σε κινεζικά Γουάν τα οποία αργότερα θα μπορούν να τα ανταλλάσσουν με χρυσό!

Είναι μια εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση την καταχρεωμένη αμερικανική οικονομία ακόμα και σε έναν… παγκόσμιο πόλεμο

Η είδηση από μόνη της είναι ήδη ένας οικονομικός σεισμός! Σε συνδυασμό όμως με το διαγαλαξιακό πλέον αμερικανικό χρέος των 20 τρισ. δολαρίων δημιουργεί ραγδαίες εξελίξεις στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό και μετατόπιση ισχύος σε άλλες χώρες.
H Kίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια «βροχή» από futures contract για αγορά αργού «μαύρου χρυσού» με την χρήση του κινεζικού yuan μετατρέψιμο σε χρυσό επιτρέποντας έτσι σε εξαγωγείς υδρογονανθράκων να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις όπως αναφέρει η έκθεση του Nikkei Asian Review

Έτσι το μεγαλύτερο όπλο των Αμερικανών, η επιβολή κυρώσεων, θα καταστεί ανενεργό, ενώ η ίδια η αμερικανική οικονομία θα αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Το κινεζικό yuan θα είναι εντελώς ανταλλάξιμο σε χρυσό στις χρηματαγορές της Shanghai και του Hong Kong.

Σημειώνεται ότι Κίνα και Ρωσία είναι πλέον και οι μεγαλύτερες παραγωγές χώρες σε χρυσό και επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα το οποίο θα έχει ως βάση του τον υπαρκτό και… αιώνιο χρυσό και όχι το λογιστικό «αεροχρήμα» των δολαρίων

Στις ΗΠΑ ανησυχούν ήδη

«Οι κανόνες του παγκόσμιου παιχνιδιού πετρελαίου μπορεί να αλλάξουν απίστευτα» είπε ο Luke Gromen, ιδρυτής του εδραζόμενου στις ΗΠΑ μακροοικονομικού κέντρου ερευνών FFTT, είπε στην Nikkei Asia Review.

Το σχέδιο του yuan ήταν στα «σκαριά» εδώ και αρκετά χρόνια και φαίνεται πως ήρθε η ώρα για να εφαρμοστεί

Ο χρυσός επί της ουσίας θα είναι ελκυστικός για όποιον θέλει να πουλάει και να αποφεύγει έτσι της αμερικανικές κυρώσεις

«Είναι ένας μηχανισμός που θα επιτρέψει στους παραγωγούς πετρελαίου να αποφύγουν τη χρήση δολαρίου και δεν είναι έτοιμοι να πλρώνονται σε θεωρώντας ότι δεν είναι καλή ιδέα ούτε αυτή» είπε ο Alasdair Macleod, επικεφαλής της Goldmoney

Kίνα και Ρωσία γίνονται οι μεγαλύτεροι παραγωγοί χρυσού στον πλανήτη και αυτό θα τις βοηθήσει να καταστούν στο μέλλον οι μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις και να πετύχουν να αποδολαριοποιήσουν εντελώς τις συναλλαγές τους.

Μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας από την ρωσική εταιρεία παραγωγής χρυσού Polyus για την ανάπτυξη του κοιτάσματος χρυσού της Νατάλκα, στην περιφέρεια του Μαγκαντάν στη Ρωσία, ο όγκος εξόρυξης και επεξεργασίας των μεταλλευμάτων θα υπερβεί τους 10 εκατ. τόνους ετησίως, ενώ ο όγκος παραγωγής χρυσού θα φθάσει τους 13 τόνους ετησίως, γεγονός που αυξάνει την παραγωγή χρυσού της Ρωσίας κατά 5%, σύμφωνα με το υπουργείο.

«Αυτό θα κάνει τη Ρωσία τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού στον κόσμο μετά την Κίνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Polyus, Πάβελ Γκράτσιεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρία Polyus ξεκίνησε επίσημα το πρώτο στάδιο της λειτουργίας της Νατάλκα στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ η πλήρης παραγωγή αναμένεται πριν από το τέλος του 2018.

Η Νατάλκα βρίσκεται στην περιοχή Τενκίνσκιγι της περιφέρειας του Μαγκαντάν, 400 περίπου χλμ από την πόλη του Μαγκαντάν. Το κοίτασμα χρυσού στη Νατάλκα, που ανακαλύφθηκε αρχικά το 1942, είναι το μεγαλύτερο στη Ρωσία, παράγοντας το 25% του χρυσού της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς ο χρυσός στηρίζει την ρωσική οικονομία εν μέσω κυρώσεων κατευθυνόμενων από την Ουάσιγκτον που βασίζονται στην χρήση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Όμως το δολάριο λόγω της πολύ κακής κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας και του αμερικανικού «διαγαλαξιακού» χρέους των άνω των 20 τρισ.δολαρίων που έχουν πλέον οι ΗΠΑ, έχει πλέον ένα πολύ αμφίβολο μέλλον.

Οι ΗΠΑ «έσπασαν» ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ την προηγούμενη Παρασκευή αφού ξεπέρασε το χρέος τους τα 20 τρισ. δολάρια προκαλώντας έκδηλη ανησυχία σε όλον τον πλανήτη.

Οι ΗΠΑ εάν καταρρεύσουν οικονομικά θα συμπαρασύρουν άπαντες στην καταστροφή. Πρόκειται για μια χώρα που τυπώνει αφειδώς δολάρια και γεμίζει τον πλανήτη. Τα 2/3 του συνόλου των κυκλοφορούντων δολαρίων βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

Αυτό οι ΗΠΑ το έχουν κατορθώσει με τη σύνδεση του δολαρίου με το πετρέλαιο. Έτσι έχει γίνει παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, σαν να έχει αντικαταστήσει τον χρυσό.

Όμως ακόμα και ο πλανήτης είναι ένα κλειστό σύστημα, πεπερασμένο και όχι άπειρο. Υπάρχει ένα όριο μέχρι το οποίο μπορεί να απορροφά καινούριες ποσότητες δολαρίων χωρίς να υπάρξει ξαφνική κατάρρευση.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 20 τρισ. δολάρια εθνικού χρέους για την ακρίβεια «κτύπησαν» τα $20.16 τρισεκατομμύρια και όπως αναφέρουν έγκυροι αναλυτές τώρα που ξεπεράστηκε το ψυχολογικό αυτό όριο, θα ξεκινήσουν οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος φταίει ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ είχε δηλώσει προ δύο ετών ότι εάν το χρέος ξεπεράσει τα 22-23 τρισ. δολάρια θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Βέβαια για να μην κοροϊδευόμαστε ο Μ.Ομπάμα είναι αυτός που κατέστησε το χρέος διαγαλαξιακό. Κατά την προεδρία του από 8 τρισ. δολάρια κατέληξε στα 19 και βάλε.

Ο Μ.Ομπάμα κυριολεκτικά κληρονόμησε μια «ωρολογιακή» βόμβα στο Ν.Τραμπ.

Δεν είναι τυχαίο ότι Ρωσία και Κίνα έχουν στραφεί προς την παραγωγή και αγορά χρυσού καθώς εάν όλα «εξαφανιστούν» σε μια μεγάλη οικονομική «τσιχλόφουσκα» ο χρυσός θα είναι το μόνο που θα έχει απομείνει για να βασιστούν οι ανοικοδομήσιες των οικονομιών και όποιος έχει πιο πολύ την δεδομένη στιγμή θα ξεκινήσει από πολύ καλύτερη «αφετηρία»

http://www.iskra.gr/%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81/



Αυτά να τα βλέπουν οι "δικοί" μας πολιτικοί που ξεπουλούν την εξόρυξη χρυσού στην Αμερικανο-Καναδέζικη εταιρία "Ελ-Ντοράντο" χωρίς να μας αφήνουν ούτε γραμμάριο από χρυσό παρά κάτι ψίχουλα και αυτά σε πληθωριστικά δολάρια.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες