Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Περί «κοινού περί δικαίου αισθήματος»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 21, 2017 10:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Περί «κοινού περί δικαίου αισθήματος» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Περί «κοινού περί δικαίου αισθήματος»
Μίλησε ο πρωθυπουργός για την ανάγκη προστασίας του «κοινού περί δικαίου αισθήματος»

Αποδέκτες της έκκλησης ήταν οι τραπεζίτες. Ποιοι, οι τραπεζίτες! Μα πουθενά στον κόσμο αυτοί δεν διακρίνονται για το περί δικαίου αίσθημά τους, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Δουλειά τους είναι το περί κερδοφορίας αίσθημα, η φροντίδα τους και οι νόμοι να εξυπηρετούν τα κέρδη της ληστίας τους και ισολογισμούς των τραπεζών τους σε βάρος του κάθε φτωχού που έπεσε στην ανάγκη τους.

Η ουσία είναι ότι κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν υφίσταται – πάει, πέθανε. Αντιθέτως, κυριαρχεί η κοινή πεποίθηση ότι το δίκαιο αποτελεί την ληστεία των φτωχών από τους τραπεζιτολήσταρχους.

Φρόντισε γι΄ αυτό η εγχώρια πολιτική τάξη,θεματοφύλακας υποτίθεται του δικαίου, αναιρώντας κάθε κοινωνικό συμβόλαιο και κάθε συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων,εν πολλοίς για χάρη των τραπεζών. Φρόντισαν επίσης και οι "εταίροι" και "δανειστές" μας (λήσταρχοι μας) για χάρη των "ελληνικών" τραπεζών κι εκείνοι – των δικών τους. Της ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Φρόντισε βέβαιώς -βεβαίως και η αστική δικαιοσύνη,με τις ολιγαρχικές εμμονές και να φερθεί με αναλγησία απέναντι σε κάθε τι κοινωνικό και λαϊκό υπηρετώντας τους τραπεζιτολήσταρχους.

Το περί δικαίου αίσθημα, κάτω από τον καπιταλισμό δε υπήρξε ποτέ. Πόσο μάλλον σήμερα που βρίσκετε σε θανάσιμη και αξεπέραστη κρίση. Όπου όχι μόνο δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή προχώρηση αλά για να πάρει μια παράταση της ζωής του θα πρέπει να πίσω όλε τις παραχωρήσεις που είχε προβεί κατά την προηγούμενη περίοδο της "ανάπτυξης" του.

Ο Τσίπρας αντί να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να τις θέσεις στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας παρακαλάει τους τραπεζίτες σαν δούλος προς τον αφέντη να ενδώσουν στο περί «κοινού περί δικαίου αισθήματος».

Μα τόσο ηλίθιος είναι και τόσες αυταπάτες έχει αυτός ο κύριος που έτυχε να βρίσκετε στην θέση του πρωθυπουργού. Και μάλιστα να θέλει να ονομάζει τον αυτό του σαν σοσιαλιστή!!!

Και τι έχει να κερδίσει από αυτή την δουλοπρεπή στάση του; Εκτός αφού κάνει την δουλειά τους από το να τον στύψουν σαν λεμονόκουπα και να τον πετάξουν στα σκουπίδια, με το να τον αντικαταστήσουν με έτερους δουλοπρεπείς γυμνοσάλιαγκες σαν τον Κούλη και CIA. Μέχρι να βάλει ένα τέλος σε αυτό το αίσχος η εργατική τάξη καταλαμβάνοντας επαναστατικά την εξουσία.

Και αυτό είναι το ζητούμενο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 21, 2017 11:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λιαργκόβας: Κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/362964/liargovas-kindunos-kourematos-katatheseon-an-den-ginoun-pleistiriasmoi/#ixzz51vsjbCgs

Τα χαμένα κορμιά σαν τον Λιαργκόβας που είναι υπέρ των τραπεζών και των πλειστηριασμών προσπαθεί να βάλει σφήνα και να διχάσει τον λαό πως αν δεν κουρευτούν τα δάνεια και δεν γίνουν οι πλειστηριασμοί υπάρχει κίνδυνος κουρέματος των καταθέσεων.


Το ζήτημα όμως είναι πόσοι από τους εργαζόμενους έχουν καταθέσεις. Και επομένως πόσοι θα είναι αυτοί οι προνομιούχοι για να στηρίξουν μια τέτοια αντιλαϊκή πολιτική...
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες