Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Μεταμοντέρνα Αριστερά (εξαιρετικό)

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 2993

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 30, 2018 6:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (11)– Η «Αριστερά» της Ελίτ
Του Ηλία Παπαναστασίου
Ασχολίαστη και σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η είδηση του Διορισμού της συζύγου του εφοπλιστή Παναγόπουλου ως «Άμισθης Συμβούλου του Πρωθυπουργού».

Επανειλημμένα από τις στήλες του «Ρεσάλτο» και παλιότερα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι» έχουμε γράψει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει κοινωνικά ένα ιδιόρρυθμο κράμα Λούμπεν κοινωνικών στοιχείων, μεσαίας και ανώτερης γραφειοκρατίας του Δημοσίου και της Ελίτ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον σύμμαχο τμήμα της Ελίτ αλλά η ίδια η Ελίτ ενσωματωμένη στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν εννοούμε βέβαια μόνο την Ελίτ της χώρας μας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πεντακάθαρη υποστήριξη αλλά και την πολυεθνική και παγκοσμιοποιημένη Ελίτ, ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αποδείξεις.
Μόνο τις δηλώσεις των Ευρωπαίων Αξιωματούχων να διαβάσει κανείς καταλαβαίνει πως λειτουργεί «το ομόαιμον και ομόγλωσσων» μεταξύ Ελίτ δηλαδή της Παγκοσμιοποιημένης και Ελληνικής Αστικής Τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καθημερινοί τους έπαινοι
και η «κατανόηση» που δείχνουν για την οικονομική πολιτική του «αριστερού δοσιλογισμού» του ΣΥΡΙΖΑ είναι πέρα από κάθε όριο και η «ευπρέπεια» που δείχνουν φανερώνει μια ψυχολογική και ιδεολογική όσμωση Αφεντικών προς Υπηρέτες και εθελόδουλους, πρώην πεινασμένων «Αριστερών» και Επιχειρηματικής Ελίτ δηλαδή πρώην Λούμπεν που δεν «είχαν στον ήλιο μοίρα» και τώρα – ως πειναλέοντες, πειναλέοι ή λιγούρηδες – έκαναν κάθετη εφόρμηση a la Stukas στο πλουσιοπάροχο τραπέζι της Άρχουσας Τάξης που φροντίζει πάντα το υπηρετικό της προσωπικό και τους προσφέρει όλα τα καλούδια του θεού…

Τρία σημεία θα πρέπει κάποιος να τονίσει όσον αφορά το προφίλ των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Τρία σημεία που βγάζουν κυριολεκτικά μάτι. Αυτό της ηθικής, της συνάφειας μεταξύ λόγου και πραγματικότητας δηλαδή της δοσολογίας μεταξύ Αλήθειας και Ψέματος, και τέλος – και τελευταίο …– αυτό της προώθησης της ιδεολογίας της Παγκοσμιοποιημένης Ελίτ. Πάντα με «Αριστερό και Προοδευτικό» πρόσημο…..

Εάν σε κάτι
ξεχώριζε η Ιστορική Αριστερά, αυτή του Εργατικού Κινήματος παραδοσιακά, ήταν η ιδιαίτερη ηθική της συγκρότηση.

Χιλιάδες μαχητές και ηγέτες της Αριστεράς–
Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές– υπέστησαν τα πάνδεινα για την Κοσμοθεωρία που πρέσβευαν. Διώξεις και εξορίες, κυνηγητά και απολύσεις, προπηλακισμοί ή δολοφονίες και εκτελέσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη για το Πάνθεο των Αληθινών Ηρώων της Ελληνικής και Παγκόσμιας Αριστεράς. Είτε οπαδοί, είτε συνοδοιπόροι και συμπαθούντες, ακόμη και αντίπαλοι «έβγαζαν το καπέλο» σε ανθρώπους που ξέφευγαν από τα ανθρώπινα όρια και πλησίαζαν το ακατόρθωτο, την ηθική τελείωση ενός Υπεράνθρωπου Μαχητή. Θυσιάστηκαν Οικογένειες, καριέρες ακόμη και ζωές σε μια Κοσμοθεωρία την οποία – συμφωνείς ή διαφωνείς…– όλοι σεβόντουσαν είτε σαν οπαδοί είτε σαν αντίπαλοι που αναγνώριζαν το μεγαλείο του αντιπάλου…

Τις τελευταίες δεκαετίες στην Δύση και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα παραπάνω πήγαν περίπατο, αλλοιώθηκαν, θεωρήθηκαν ντεμοντέ και ξεπερασμένα, ανεπίκαιρα και εκτός τόπου και χρόνου… Τι θυσίες και αγώνες χωρίς άμεσο αντίκρισμα μας λέτε, πόσες καταστροφές θα υποστούμε ακόμη μέχρι να δούμε και μείς άσπρη μέρα και γιατί άλλωστε να μην βολευτούμε τώρα που κερδίσαμε τις εκλογές;;; Μπορούσαμε μήπως να κάνουμε κάτι άλλο; Μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο και μείς και ο «Μέγας Ηγέτης» μας – Αλέξιος ο Β των Βαλκανίων – και δεν το ξέραμε;;; Σε τελευταία ανάλυση ξέρετε τι σημαίνει να είσαι Λούμπεν, άεργος και «αριστερός γενικών καθηκόντων» χωρίς φράγκο στη τσέπη;;; (Το τελευταίο δύσκολα λέγεται αλλά όπως όλα στη ζωή, εξυπονοείται…).

Προφανώς καταλάβατε πως βρισκόμαστε στην εποχή του Ηomo Syrizaiikus, του Lumpen που έγινε άνθρωπος, του ανήθικου που υποκρίνεται τον Ηθικό με μαεστρία Σαιξπηρικού Ηθοποιού, του Σερβιτόρου – κάποτε– Καφετέριας της Θεσσαλονίκης που διευθύνει την Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μαξίμου και παριστάνει τον φωστήρα, της άνεργης πρώην Φοιτητριούλας που σήμερα παριστάνει την κυρία με ύφος, σκυλάκι, υφάκι και ανάλογο ντύσιμο που επιτρέπει ο παχυλότατος μισθός της αλλά και της μεταπτυχιακής Δικηγόρου με το μπλαζέ ύφος και την ακριβή γκαρνταρόμπα που προσπαθεί μανιωδώς να κρύψει την επαρχιώτικη καταγωγή και να παραστήσει κάτι που δεν είναι αλλά και ούτε πρόκειται να γίνει (Όπως όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ άλλωστε… Η Fake Προσωπικότητα δύσκολα εκπέμπει πηγαιότητα και γνησιότητα, Αλήθεια και εσωτερικό κάλλος, Ειλικρίνεια και αύρα ή άρωμα αληθινού άνδρα και πραγματικής γυναίκας… Άλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ, Άνδρας και Γυναίκα είναι ξεπερασμένα σχήματα, μην ξεχνάμε, σύμφωνα με την ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ Παλαιά Διαθήκη, έχουμε 62 φύλα. Καιρός να τα χιλιάσουμε…).

Για τον μέσο ΣΥΡΙΖΑΙΟ
– αν υπάρχει τέτοιος…– Η προσαρμογή και ο καιροσκοπισμός είναι αναγκαίοι όπως το οξυγόνο για τον άνθρωπο και η τροφή για τα μικρά παιδιά. Η αλήθεια είναι «Υποκειμενικής Χροιάς» – ο καθένας έχει την δικιά του …– η Ηθική περιορίζεται στο γνωστό Άσμα Ασμάτων του Μικροαστισμού που συνοψίζεται στην φράση «Εκμεταλλεύσου τις καταστάσεις, προσαρμόσου σε αυτές, προώθησε τον εαυτό σου γλύφοντας και ανέβα κοινωνικά σπρώχνοντας τον διπλανό σου».

Όλη η αθλιότητα του Homo Syrizaiikus όλη η ρυπαρότητα του χαρακτήρα ή μάλλον, του μη– χαρακτήρα του φαίνεται από την έλλειψη αντίστασης της σημερινής μάζας των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που θυμίζουν χειροκροτητές της Ρωμαϊκής Συγκλήτου και ασπόνδυλους οργανισμούς που προσαρμόζονται παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ,
δεν είναι ανήθικος με την κλασσική έννοια αλλά είναι ο βολεψάκιας και αριβίστας «εκτός ορίων», ο Homo Amoralis που δεν ασχολείται τόσο με τους διπλανούς του αλλά κάνει κάτι χειρότερο. Τους αγνοεί παντελώς. Σαν γνήσιος μοναχοφάης δεν ασχολείται πάρα μόνο με «την πάρτη του», την βόλεψή του, θυμίζοντας όχι απλώς καλοπερασάκια αλλά παρασιτικό τρωκτικό που τρέφεται από το Πρυτανείο και τα χρήματα των φορολογούμενων, ένας γνήσιος ξελιγωμένος φαταούλας που δεν θα ξεκολλήσει εύκολα από την καρέκλα της Εξουσίας. Τώρα που την γράπωσε άλλωστε– την καρέκλα… – θα την αφήσει;;; Κουτός είναι; Και όλα αυτά περί «Ηθικής» είναι για τους αφελείς και τους ηλίθιους. Επειδή ακριβώς υποτιμά τον λαό και τον περνά για διανοητικά ανάπηρο – όπως κάνουν άλλωστε όλοι οι πρώην Lumpen και πεινασμένοι που βρήκαν ξαφνικά μπροστά τους Μεγάλους Μισθούς, Κρατικά Αυτοκίνητα, Προσωπικές Φρουρές, Δεξιώσεις με Ξένους Ηγέτες και φυσικά παχυλούς, παχουλότατους μισθούς. Παχυλούς σαν τον κάθε χοντρό των ελληνικών κωμωδιών της δεκαετίας του 60…

Και στον τομέα της Προπαγάνδας όμως
– για να είμαστε και πιο ευπρεπείς και κομψοί…– όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Αλέξιος ο Β διαλαλεί στη διαπασών πως «τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια» και πως «Η Ελλάδα θα γνωρίσει μια άλλη καλύτερη εποχή»…

Τώρα πως συμβιβάζονται όλα αυτά
με τα Πλεονάσματα του 2–2.2% που φθάνουν έως το 2060 και του 3,5% έως το 2023, όταν έχεις υποθηκεύσει τον ελληνικό πλούτο για 99 χρόνια και όταν – με σύμβαση που υπέγραψες…– υποχρεούσαι να είσαι υπό επιτήρηση ή επιτροπεία μέχρι να ξοφλήσεις το 75% των δανείων, αυτό είναι κάτι που μόνο η πολιτική ιδιοφυΐα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ μπορεί να απαντήσει.

Σε αυτό το σημείο παρουσιάζονται – ως συνήθως…– διπολικοί.
Όταν τους αντικρούεις ή έστω φέρνεις αντίρρηση στον καταιγισμό ψευδολογίας που σερβίρουν – είναι αλήθεια, κλαίγοντας και με πόνο καρδιάς γιατί ψηφίζουν μέτρα που δεν θέλουν …. οι κακομοίρηδες ! – τότε εντάσσεσαι σύμφωνα με τον Μωσαϊκό Νόμο των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ του Αγίου Όρους που λέγεται Μέγαρο Μαξίμου, στους διακινητές των Fake News, δηλαδή των Προπαγανδιστών του Κούλη και της Ακροδεξιάς.

Με άλλα λόγια
μια Κυβέρνηση που πουλάει σανό σαν ιπποφαές στους Υπηκόους της και που μας έχει τρελάνει – κυριολεκτικά– με τις απίστευτες ψευδολογίες και μυθεύματά της, κατηγορεί όλους τους υπόλοιπους για αυτό που κάνει αυτή, πρώτη και καλύτερη. Κατάσταση που θυμίζει Orwell και «1984» ή τον « Θαυμαστό Νέο Κόσμο» του Huxley…

Δεν θα υποστηρίζαμε πως θυμίζουν προπαγάνδα του Goebbels αλλά κάτι χειρότερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστρέφει την πραγματικότητα αλλά κάτι περισσότερο. Την καταργεί και στην θέση της φτιάχνει μια Virtual Reality δηλαδή μια Εικονική Πραγματικότητα που υπερίπταται στον Γαλαξία και υπάρχει μόνο στον ψυχοπαθολογικό εγκέφαλο των Προπαγανδιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος,
ενσωματώνοντας τό είναι του στην υπάρχουσα τάξη πραγμάτων της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης ενσωματώνει υπάκουα και φρόνιμα – τα πιστεύει και ο ίδιος άλλωστε…– όλα τα φληναφήματα και ιδεολογήματα δηλαδή όλη τη σαβούρα της Παγκόσμιας Ελίτ.

Δυο παραδείγματα αρκούν.

Ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το Νομοσχέδιο περί αναδοχής τέκνων από ομοφυλόφιλα ζευγάρια αποκλειστικά για αποπροσανατολισμό και ταυτόχρονα έχοντας ως στόχο την πλήρη αποχαύνωση μεγάλων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού.

Όταν τεράστια στρώματα του ελληνικού λαού ζουν με 300 και 400 ευρώ, η ανεργία επίσημα είναι στο 21% και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών αλλά και σπιτιών πάει πολύ να θεωρούμε πως ο ελληνικός λαός ξενυχτά κάθε βράδυ για το δικαίωμα αναδοχής των ομοφυλόφιλων.

Αλλά και στις καθημερινές αυτοκτονίες που συμβαίνουν ο λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει άχνα όταν κάποτε με την παραμικρή αυτοκτονία ανέβαινε στα κάγκελα. Για να μην μιλήσουμε βέβαια για τους εκατοντάδες και χιλιάδες άστεγους των Αστικών Κέντρων που κοιμούνται στο δρόμο τα βράδια και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους (Αθήνα στην οδό Σταδίου και Θεσσαλονίκη στην «λεζάντα» της πόλης που είναι η Τσάμική και η Παύλου Μελά).

Γιατί αδιαφορεί για τους άστεγους; Μήπως γιατί η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι Έλληνες;;;

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίζει χυδαία και αποκαλεί «Ακροδεξιούς και Φασίστες» όσους διαφωνούν με τον Φιλελεύθερο Μεγαλοαστό Μπουτάρη – τον οποίο έβριζε ασύστολα στις εκλογές του 2014 αλλά τώρα ο Πάπας του Χαμαιλεοντισμού Αλέξης τον αναβάθμισε σε μπροστάρη του αντιφασιστικού αγώνα…– και φυσικά θεωρεί ολόκληρους λαούς και Κοινωνικές Τάξεις πως έχουν φασίζουσες αποκλίσεις γιατί αμφισβητούν τον γελοίο Μακρόν του Νεοφιλελευθερισμού και τον αστείο Ρέντσι.

Όμως σε αυτό τον ιδιότυπο «Δημοκρατικό Φασισμό» των Δικαιωματιστών ο ΣΥΡΙΖΑ του Me too και των LGTB διαπρέπει και μάλιστα παίρνει άριστα. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε αντιδραστικές ή εκμεταλλευτικές και επαναστατικές ή εκμεταλλευόμενες τάξεις.

Όχι Κύριοι, τι δογματισμός είναι αυτός! Οι Τάξεις χωρίζονται σε «Φασιστικές» και «Αντιφατικές». Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι οι απόκληροι αυτής της κοινωνίας, στην δεύτερη η Ελίτ και «Τα Σκυλάκια Κανίς» που είναι τα αγαπημένα κατοικίδια της Ελίτ.

Προφανώς έχουμε καταλάβει όλοι πως τα κατοικίδια κανίς είναι ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενούμενος στη ζεστή αγκαλιά της μαμάς Ελίτ. Mommy (Μαμάκα), που έλεγε και ο Κάρολος της Αγγλίας…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 2993

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 19, 2018 1:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (12) – Η Προνομιούχα Κάστα (Εξαιρετικό!)
Του Ηλία Παπαναστασίου
Το Gay Pride και η «κατοχύρωσή» του μετά φανών και λαμπάδων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει απλώς την Δυτική Παρακμή ή την «Αριστερά της Παρακμής» όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα από τις στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ. Αυτά είναι πλέον γνωστά και στον πλέον αδαή. ‘Η μήπως όχι, και ποια ακριβώς; Ας τα συνοψίσουμε.

Ο άριστος «επικοινωνιακός» – καλύτερα προπαγανδιστικός – αποπροσανατολισμός των μεγάλων λαϊκών μαζών από τα φλέγοντα προβλήματά τους, όπως η Ψήφιση του λεγομένου «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» από την Κυβέρνηση που ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο και όχι απλά για μερικά χρόνια αλλά έως το 2060 και με υποθήκευση της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας μέχρι το 2115(!)


Η μετατροπή ενός αιτήματος και των οποιονδήποτε δικαιωμάτων μιας περιθωριακής ομάδας σε Status και θεσμική κατοχύρωση με προοπτική αναδοχής παιδιών και γάμου με όλα τα νομικά δικαιώματα.

Πλέον δεν συζητάμε για «μειονεκτική» ομάδα αλλά για Προνομιακή Ομάδα που αποτελεί – σύμφωνα με τους «Μεταμοντέρνους Αριστερούς»– το μοναδικό εισιτήριο εισόδου στον «Πολιτισμένο» Κόσμο, στην Διεθνή Κοινότητα και γενικότερα στην κατηγορία του Βαρέως Πυροβολικού του Μεταμοντέρνου Θεσμικού Καπιταλισμού που είναι τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Όχι συνολικά Δικαιώματα και ειδικότερα τα αφορώντα τις εργαζόμενες τάξεις – Δικαίωμα στην Εργασία, στην Απεργία ή στην Κοινωνική Ασφάλιση και Δημόσιο Σύστημα Υγείας– και τα οποία περιορίζονται ή καταργούνται με φρενήρη ρυθμό.

Ούτε βέβαια Δικαιώματα σχετικά με την κατοχύρωση των εργαζόμενων απέναντι στο Τραπεζικό Σύστημα και την συνεχή Λιτότητα η οποία έχει γονατίσει πλέον την μεγάλη πλειοψηφία της Κοινωνίας (Εργαζόμενες Μισθωτές Τάξεις, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Μικρή και Μεσαία Αστική Τάξη κλπ).

Αντίθετα, προωθούνται και όχι με Δικαιωματικό αλλά με Προνομιακό Τρόπο τα Δικαιώματα μιας σεξουαλικής μειοψηφίας με ανάλογο ιδεολογικό οπλοστάσιο και το οποίο είναι εκ των προτέρων γνωστό. Όποιος διαφωνεί όχι με τα Δικαιώματα στην Σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα αλλά με την σκανδαλώδη προβολή και μεταχείριση τους, όποιος διαφωνεί με την μετατροπή του Δικαιώματος σε προνόμιο και όποιος διαφωνεί με την Προνομιακή Εισαγωγή Προτύπων στα Σχολεία αρχίζοντας από το Δημοτικό, και τα οποία πρότυπα καταργούν τα δυο φύλα, εκθειάζουν τον «πλουραλισμό» των Φύλων – φτάνουν μέχρι τα 62 σύμφωνα με τους υποστηρικτές τους …– τότε καταγράφεται στα κατάστιχα του Διαβόλου και ο νέος Μακαρθισμός της Politically Correct «Αριστεράς» τον πολυβολεί με τα νέα επίθετα της Μεταμοντέρνας Νεοελληνικής Γλώσσας. «Ομοφωνικός», «Τρανσφοβικός», «Σεξιστής» και – εννοείται…– «Φασίστας».

Η Δημιουργία ενός τεράστιου Οικονομικού Κυκλώματος το οποίο προωθείται από όλες τις Οικονομικές επιταγές του Σύγχρονου Καπιταλισμού είναι ένα άλλο σημείο.

Υπάρχει η λεγόμενη «Ροζ Οικονομία»
(Pink Economy) και η οποία ανθεί, αναπτύσσεται και βλασταίνει με ταχύτατο ρυθμό. Αφορά κυρίως τα μεσαία και προνομιούχα στρώματα της «Ελίτ των Ομοφυλόφιλων» και η οποία εκτός από την πανίσχυρη θέση που κατέχει στον χώρο των Media και της Βιομηχανίας του Θεάματος αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό σε όλους τους τομείς.

Προωθείται επίσης όχι μόνο η Προνομιακή τους μεταχείριση αλλά η υποκατάσταση των δυο βασικών φύλων της Ανθρώπινης Εξέλιξης και Ιστορίας, του Άνδρα και της Γυναίκας.

Υποκαθιστούν τα φύλα – και όχι μόνο τα «Βιολογικά» όπως τα αποκαλούν …– αλλά κάθε Ιστορικότητα της Βιολογικής, Κοινωνικής και Πολιτιστικής Κατασκευής του Φύλου.

Οι Gay δεν αποκτούν «Δικαιώματα» δίπλα στα Δυο φύλα αλλα – αντίθετα– αποκτούν Προνόμια υποκαθιστώντας τα Δυο Φύλα με καταφανή στόχο την πλήρη κατάργηση τους.

Δεν ανήκουν σε «Δικαιωματιστές»– ζητούν απλά τα «Δικαιώματα» τους– αλλά σε Exterminators (Εξολοθρευτές) της Βιολογικότητας της Ζωής που – δυστυχώς γι αυτούς…– μέχρι σήμερα προέρχεται από τα Δυο Φύλα, τον Άνδρα και την Γυναίκα.

Δεν ζητούν «Δικαιώματα» αλλά να γίνουν «Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη». Από κει πηγάζει το μίσος τους για την Δυαδικότητα των Φύλων, από εκεί και η απέχθεια τους προς την ίδια την Επιστήμη υποστηρίζοντας πως και στην Φύση «Υπάρχει Ομοφυλοφιλία», από εκεί και η παρανοϊκή εξίσωση των εχόντων «Διαταραχή Φύλου» με τα συνηθισμένα, καθημερινά και φυσιολογικά άτομα.

Η ψυχιατρική καταγραφή – «Διαταραχή Φύλου»– γι αυτούς δεν υπάρχει, τα όρια μεταξύ Φυσιολογικού και Μη είναι «ρευστά» και η «φυσιολογική κατάληξη» της Ιστορίας θα είναι η κατάργηση των δυο Φύλων, η κατάργηση του Άνδρα – ειδικότερα αυτού και τον οποίο μισούν βαθύτατα…– αλλά και της Γυναίκας όπως την γνωρίσαμε εδώ και χιλιάδες χρόνια…

Από εκεί πηγάζει και το μίσος τους για την Οικογένεια και κυρίως αυτής των λαϊκών και μεγάλων μαζών.
Αυτής της οικογένειας που αποκαλούν νυχθημερόν αλαλάζοντας και μουγκρίζοντας «Πατριαρχική» και «Καταπιεστική». Βέβαια, όποιος έχει μια στοιχειώδη επαφή με την καθημερινή ελληνική λαϊκή οικογένεια γνωρίζει πως αυτά δεν ισχύουν αλλά είναι αποκυήματα μιας νοσηρής φαντασίας που μισεί τις συλλογικότητες όπως ακριβώς τις μισεί το μεγάλο Αφεντικό, το Big Boss των «Μεταμοντέρνων Δικαιωματικών Κινημάτων» και που δεν είναι άλλος από την Παγκόσμια Νεοφιλελεύθερη Ελίτ του Καπιταλισμού δηλαδή η Παγκόσμια Αστική Τάξη.

Εκεί όντως δεν υπάρχει Οικογένεια – μιλάμε για τον τύπο της Μεγαλοαστικής Οικογένειας– αλλά μόνο η Αρχή «Ο πωλών τοις Μετρητοίς», δηλαδή το ωμό συμφέρον των Μεγαλοαστικών Γάμων και η αστική «ελευθεριότητα» των Swing Parties και της αχαλίνωτης ιδεολογίας της Παρτούζας (Ο Engels μιλούσε για «Κοινοκτημοσύνη των Γυναικών από μέρους των Μεγαλοαστών»). Ιδεολογία που ευχαρίστως– και με ακάματη ένταση …– προσπαθούν πολλοί «Δικαιωματιστές» να πλασάρουν και στους «Κάτω» δηλαδή τις ευρείες Λαϊκές Τάξεις ειδικότερα μέσω της «Ψυχαγωγίας των Φτωχών» που είναι η Τηλεόραση και η προϊούσα καθημερινή της εκπόρνευση του θεάματος.

Από εκεί πηγάζει και το μίσος για τον Πατέρα
που θεωρείται κάτι σαν Αποκτηνωτής του Κόσμου και – δυστυχώς…– είναι ο μόνιμος κατηγορούμενος χωρίς να ακούει ποτέ την λέξη ευχαριστώ.

Τρεισήμισι χρόνια Κυβερνητικής Εξουσίας και δεν καταδέχτηκε ο ακατανόμαστος ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσει τους Πατέρες των Χωρισμένων Οικογενειών που δυσκολεύονται να δουν τα παιδιά τους με καταστρεπτικές επιδράσεις στην συνολική τους διάπλαση.

Αντίθετα, ο γενναιόδωρος ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε για την αναδοχή των παιδιών από Ομόφυλους Γονείς… Ξεχνούν βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ πως οι Γονείς και γενικότερα η Οικογένεια αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στον «Καπιταλισμό τύπου Ρωμαϊκής Παρακμής» δηλαδή στην Δύση της Παρακμής που θέλει Μοναχικά Άτομα, Διαλυμένες ή «Μονογονεικές» Οικογένειες που στην πράξη δεν αποτελούν Οικογένεια εφόσον λείπει ο ένας Γονιός.

Οι Συλλογικότητες– οι περισσότερες τουλάχιστον…– αποτελούν τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Παγκοσμιοποιημένου Νεοφιλελευθέρου Καπιταλισμού. Έθνος, Κοινωνικές Τάξεις σαν Συλλογική και Ταξική Συνείδηση, Κόμματα, Οικογένεια αποτελούν αναχώματα στην αστική επέλαση και τα οποία θα πρέπει να εκλείψουν. Οριστικά και αμετάκλητα.

Για να έλθει το Μοναχικό Άτομο,
το Απόλυτο περιφερόμενο Εγώ και μάλιστα το αμφιλεγόμενο ή διαταραγμένο από άποψη Φύλου.Ο Άνθρωπος που δεν ανήκει πουθενά, ο άνθρωπος που δεν αγαπά καμιά συλλογικότητα αλλά ναρκισσεύεται με Διαταραγμένο το Εγώ του, ο άνθρωπος που δεν ανήκει σε Κοσμοθεωρία, Θρησκεία, Έθνος, Τάξη, Κόμμα, Οικογένεια που όμως δεν είναι ελεύθερος αλλά άδειος…

Άδειος από Παρελθόν και το οποίο αποτάσσει αλλά άδειος και από παρόν που σημαίνει άδειος και από μέλλον, είναι το περιφερόμενο Εγώ αλλά όχι το συγκροτημένο Εγώ του κατασταλαγμένου αλλά η Persona του Ανύπαρκτου… Δεν μιλάμε για «Εγώ» αλλά για το Απόλυτο Μηδενικό, ένα Τίποτα που περιφέρεται στις Παρυφές της Ιστορίας χωρίς χώρο και χρόνο, μια περιφερόμενη Αδρανής Μάζα που υλοποιεί το Ιδεώδες του Φιλελευθερισμού της Παρακμής, την κατάργηση της Ιστορίας.

Η Παγκοσμιοποιημένη Ελίτ της Παρακμής έχει κάθε λόγο να χαμογελά ικανοποιημένη…


Έχοντας καταργήσει Έθνη, Κράτη, Κοινωνικές Τάξεις, Κόμματα, Οικογένεια, καιρός δεν είναι να καταργήσουμε και την Βιολογία την οποία επίσης απεχθάνονται οι περισσότεροι των «Δικαιωματιστών»;

Όλα τα μεγάλα Ιστορικά Κινήματα, οι Κοινωνικές Επαναστάσεις, τα Πνευματικά και Τεχνολογικά άλματα της Ανθρωπότητας στηρίχτηκαν στα δυο φύλα, στη «σχέση Άνδρα προς Γυναίκα που είναι η πιο Φυσική Σχέση του Ανθρώπου»(Marx).

Οι πιο λαμπρές περίοδοι της Ανθρώπινης Ιστορίας
ήταν ταυτισμένες με την διακριτότητα των Δυο φύλων που πατούσαν πάνω στην Ολοκληρωμένη και Ηρωική Παρέμβαση τους στην Ιστορία. Από τον Αριστοτέλη ή τους Άγη και Κλεομένη και από κει στον Σπάρτακο, τον Κρόμβελ ή τον Ναπολέοντα πάντα βρισκόταν παράλληλα μια Υπατία ή μια Κλάρα Τσέτκιν και μια Ρόζα Λούξεμπουργκ να πλαισιώσουν τον καμβά αυτής της δυαδικότητας.

Φαίνεται
πως στην προσπάθεια να σπάσουν τα βιολογικά θεμέλια του Φύλου υπάρχει η υπορρητη προσπάθεια να σπάσει η συνέχεια της Ανθρώπινης Εξέλιξης όπως τουλάχιστον την γνωρίσαμε έως σήμερα.

Τελικά, ο διαλεκτικός και απελευθερωτικός αγώνας δεν είναι μόνο να καταργηθούν τα «Προνόμια» όλων των Ελίτ και της κάθε Κάστας αλλά η διατήρηση του Ανθρώπινου Γένους από τον Τοξικό Νεοφιλελεύθερο Καπιταλισμό της Παρακμής και που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν Ένα κίνδυνο για την πλήρη παρακμή του Ανθρώπινου Είδους.


Άλλωστε η αντιπαράθεση δεν γίνεται με κάποια Μεταμοντέρνα Πολιτική Παράταξη αλλά με τον ίδιο τον Μεταμοντέρνο Νεοφιλελευθερισμό του Παγκοσμοποιημένου Καπιταλισμού.

Οι μεγάλες μάζες το έχουν καταλάβει ασυνείδητα – βλ. Ιταλία – κάνοντας πράξη την Αντίστασή τους απέναντι σε μια κατάσταση απέραντης σήψης, διαρκούς παρακμής και μαζικής ψυχοπαθολογικής διαταραχής.

Ζούμε τις τελευταίες μέρες– που ίσως να ισοδυναμούν με δεκαετίες …– της Πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αυτής του Παγκοσμοποιημένου Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού και της αμείλικτης δικτατορίας του, της Δικτατορίας των Αγορών.

Χίλια πεντακόσια χρόνια μετά την πτώση της Ρώμης
οι συσσωρευμένες αντιθέσεις θυμίζουν κηροζίνη συμπυκνωμένη σε μικρό δωμάτιο… Οι θρυαλλίδες ανάβουν συνεχεία – Ελλάδα 2015, Μ. Βρετανία 2016, Ιταλία 2018 – και η Ελίτ συστηματικά, οργανωμένα αλλά και απεγνωσμένα προσπαθεί να συντηρήσει «Κινήματα» τύπου MeToo, Gay Pride κλπ. «Κινήματα» όχι απλώς αποπροσανατολιστικά αλλά έξυπνα στοχευόμενα για την λοβοτόμηση των πλατιών μαζών. Εννοείται πάντα με την πολιτική και ιδεολογική κάλυψη των Νεοφιλελεύθερων Δεξιάς και «Αριστεράς» και την τραβεστί ιδεολογία των «Δικαιωματιστών» της Παγκόσμιας Ελίτ.

Οι Κοινωνικές Επαναστάσεις του 21ου αιώνα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σαρώσουν όλες τις αποχρώσεις της Ροζ Ελίτ μαζί με τις ερμαφρόδιτες εκλογικεύσεις τους…

«Η Κρίση του Παγκόσμιου Πολιτισμού είναι Κρίση Ηγεσίας των Εργαζόμενων» έγραφε ο Leon Trotsky πριν περίπου οκτώ δεκαετίες.

Θα συμπληρώναμε την φράση παραφράζοντας την: «Η Κρίση Επιβίωσης του Ανθρώπινου Γένους είναι Κρίση της ψυχικής και βιολογικής υπόστασης και ύπαρξης των Μαζών, εννοείται και της Ηγεσίας τους».


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 04, 2018 6:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Φασισμός της Ελίτ (Μεταμοντέρνα Αριστερά -13)
Του Ηλία Παπαναστασίου
«Ένα Φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το Φάντασμα του Εθνο–λαϊκισμού. Από τον Γιουνκέρ μέχρι τον Μοσκοβισί, από τον Τουσκ έως τον Μακρόν και από κει μέχρι τον Τσίπρα, όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Ελίτ που εκπροσωπούν ωρύονται κατά του Φαντάσματος του Εθνο–λαϊκισμού, δηλαδή των λαών της Ευρώπης– Ιταλία, Γαλλία, Μ. Βρετανία – που είχαν την αναίδεια να αμφισβητήσουν τις επιταγές των Αγορών και της Κυριαρχίας του Ευρωιερατείου δηλαδή του Χρηματοπιστωτικού Καπιταλισμού.

Η παραπάνω παράγραφος– απόσπασμα θα μπορούσε να είναι μια παράφραση του γνωστού «Μανιφέστου» των Μαρξ/Ένγκελς και ίσως μια εισαγωγή στο τι είναι «Εθνολαϊκισμός» και ποιος είναι ο Αληθινός και όχι ο Fake Φασισμος…

Σύμφωνα λοιπόν με το «Ευαγγέλιο του Εθνικολαϊκισμού», όπως μας πληροφορούν οι Ελίτ και τα αντικειμενικά (…) Μέσα Ενημέρωσης που τις υποστηρίζουν, Εθνικολαϊκισμό έχουμε:

α). Καταρχάς όταν διαμαρτύρονται οι Μάζες– αδιαμόρφωτες, αμόρφωτες, ανημέρωτες και συνωμοσιολογικές, δηλαδή χύδην όχλος…– για όποια περικοπή των Δικαιωμάτων ή Οικονομικών Όρων της Ζωής τους.

Π.χ. αντί οι Μάζες – με μ κεφαλαίο– να πανηγυρίζουν για την σαρωτική αλλαγή των εργασιακών και οικονομικών όρων της ζωής τους που προτείνει ο μέγας Γκουρού της Μεταμοντέρνας Αριστεράς/Σοσιαλδημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν καταφεύγουν σε τέτοια εξτρεμιστικά, αντι–δημοκρατικά, αντι–κοινοβουλευτικά και αναξιοπρεπή μέσα όπως οι Απεργίες, οι Συγκεντρώσεις και τα θορυβώδη Συλλαλητήρια.

Σημειωτέον – συν τοις άλλοις …– πως τα Συλλαλητήρια τρομάζουν τους Επενδυτές, ανεβάζουν τα Spreads και σοκάρουν το Τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα δίπλα στον Σηκουάνα. Μιλάμε για αχαλίνωτο και προσχεδιασμένο μποϋκοτάζ της Οικονομίας…

β). Όταν οι Μάζες δεν συντονίζονται με τα Πολιτιστικά και «Δικαιωματικά» γούστα της Ελίτ.
Δεν σκέφτηκες αγαπητή Μάζα, πως πέρα από τους αγώνες και τα δικαιώματα στην εργασία και στους μισθούς, υπάρχει και το Gay Pride;;; (Κατά πως έλεγαν παλαϊότερα οι «Ρηγάδες» – Φοιτητικοί Προπάτορες και ιδεολογικά φρούτα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ– πως «Εκτός από τον Ιμπεριαλισμό υπάρχει και η μοναξιά»).

Και αυτή η μονομέρεια των Μαζών να ασχολούνται με το «ψωμί» τους και όχι με το «Δικαίωμα» του κάθε Τριτοφυλικού να διαδηλώνει με Ροζ Φτερά και Κόκκινα σουτιέν δεν δείχνει και την Ομοφοβία, Σεξισμό, Φαλλοκρατισμό, Καταπιεστική και Πατριαρχική Ιδεολογία των Πρωτόγονων Μαζών που δεν κατανοούν(…) το δικαίωμα στην Διαφορετικότητα, στην Ποικιλομορφία κλπ. κλπ.;;; Που είναι η «Κοινωνία της Ανοχής», ο σεβασμός στον «Άλλο» και το δικαίωμα – των Gay – να κάνουν την Κρεβατοκάμαρά τους σημαία «Κοινωνικής Αμφισβήτησης»;;;

γ). Εκεί όμως που οι Μάζες το παρακάνουν – τελείως tragic …– είναι στο θέμα της συμβίωσης των Πολιτισμών.

Δύσκολα συμβιώνουν με άλλες Κουλτούρες ενώ αντίθετα οι μετανάστες – και ειδικότερα οι μετανάστες Τρίτης Γενεάς…– αφού μορφώθηκαν σε Ευρωπαϊκά Γυμνάσια και Πανεπιστήμια κάνουν Μεταπτυχιακό και «Πρακτική Ειδικότητα» σε βομβιστικές ενέργειες στην Ευρώπη, απαγωγές, γενοκτονίες ή αποκεφαλισμούς κατά συρροή και γενικότερα δείχνουν πνευματικές ανησυχίες σε άλλα παρόμοια Ηappenings ή Events Πολύ–Πολιτισμικού χαρακτήρα.

Οι περισσότεροι μάλιστα – ορμώμενοι από γνήσια καλλιτεχνικά κίνητρα…– κινηματογραφούν τις επιδόσεις τους σε Video και τα στέλνουν στα Μέσα Ενημέρωσης της Δύσης, προφανώς για λόγους Πνευματικής Αναζήτησης ή Καλλιτεχνικής Ανησυχίας…

Κάθε αμφισβήτηση των παραπάνω θεωρείται «Πολιτιστικός Φασισμός» ή «Πνεύμα Αποικιοκρατίας», ελαττώματα στα οποία είναι επιρρεπείς οι Μάζες και χρήζουν επειγόντως Θεραπείας.


To ίδιο αφορά και το θέμα της Θρησκείας
στο οποίο οι Μάζες αντιστέκονται και όχι μόνο στην είσοδο μεγάλων αριθμών Μεταναστών, νόμιμων ή λαθραίων, που προέρχονται κυρίως από την Ασία και με Ισλαμική Θρησκευτική Κουλτούρα αλλά και στην σταδιακή και συστηματική αποσύνδεσή τους από την Χριστιανική Παράδοση με την οποία ήταν – καλώς ή κακώς …– συνδεδεμένη όλη η Ευρωπαϊκή Ήπειρος και οι λαοί της.

Είπαμε, οι Μάζες διαπνέονται σε μεγάλο βαθμό από «Ισλαμοφοβία» και χρήζουν εντονότερης θεραπείας.. Τώρα, εάν τα Θρησκευτικά Σύμβολα – όπως η Μπουργκα – δεν συνάδουν με το Ευρωπαϊκό Κοσμικό Κράτος της Laite και για το οποίο Κοσμικό Κράτος έγιναν τεράστιες Δημοκρατικές, Φιλελεύθερες, Αστικές Επαναστάσεις όπου χύθηκαν ποταμοί αίματος, λυπούμαστε αλλά δεν πρέπει να σκαλώνουμε σε «Ισλαμοφοβικά Κόμπλεξ» των Αμόρφωτων Μαζών…

δ). Εκεί όμως που οι Μάζες εξοργίζουν – κυριολεκτικά…– τις Ελίτ είναι στο θέμα της Ψήφου και του Δημοψηφίσματος.

Έχει κάποια χρόνια που οι ανεκδιήγητες Μάζες ψηφίζουν λανθασμένα, συναισθηματικά, χωρίς μελέτη και σκέψη, τελείως παρορμητικά.

Ένας τρόπος να τους προφυλάξουμε από τα λήθη τους – σκέφτονται οι Ελίτ για τις Μάζες…– είναι κα καταργήσουμε το Εκλογικό Δικαίωμα και να τελειώνουμε με τους Ασυνείδητους Ψηφοφόρους που δεν μας ακούνε πλέον και κάνουν τους κεφαλιού τους… Σαλβίνι στην Ιταλία, Brexit στη Βρετανία, λαϊκή εξέγερση στην Ισλανδία κατά των Τραπεζών, ΟΧΙ ME 61.3% στην Ελλάδα δεν συγχωρούνται πλέον.

Ειδικότερα οι Πρωτόγονοι και Ασεβείς Σκανδιναβοί ψηφίζουν χρόνια τώρα ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πεισματικό τρόπο. Οι καθυστερημένοι Βίκινγκς με πρώτους τους απαράδεκτους και ιερόσυλους Ισλανδούς προχώρησαν περισσότερο, κλείνοντας οι αθεόφοβοι φυλακή τούς Τραπεζίτες που τους κατέστρεψαν.

Με τέτοιους Λαούς
δεν υπάρχει προκοπή και δεν προχωράει η «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση», το «Ευρωπαϊκό Όραμα», το « Ευρωπαϊκό Ιδεώδες», τέλος πάντων όλα τα Ευρωπαϊκά και Υπερεθνικά Φληναφήματα...

Γιατί, Οι Ευρωπαϊκοί Λαοί είναι δεμένοι με το Έθνος τους και την Πατρίδα τους και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις παρά μόνο να δει κάποιος αγώνα του Μουντιάλ για να καταλάβει – οι Ελίτ το έχουν καταλάβει πολύ καλά …– πόσο δεμένοι είναι οι Ευρωπαϊκοί Λαοί με την χώρα τους.

Με άλλα λόγια, πόσο Εθνικιστές, Πατριδοκάπηλοι ή και «Φασίστες» είναι οι Ευρωπαϊκοί Λαοί και πόσο αχάριστοι απέναντι στις Ελίτ που παλεύουν ενάντια στην «στενοκεφαλιά» των Εθνικών Συνόρων, Εθνικής Αξιοπρέπειας και Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Άλλωστε, τι θα πουν οι Αγορές όταν μιλάμε έτσι απερίσκεπτα για Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία;;; Είναι δυνατόν να μην αντιδράσει η Μεταμοντέρνα «Αριστερά» που φρίττει και μόνο στο άκουσμα της λέξης και προσπαθεί αφιλοκερδώς να νουθετήσει τις μάζες σχετικά με το πραγματικό τους συμφέρον;;;

Μην ξεχνάμε κάποιον διαβόητο κύριο ονόματι Marx ο οποίος παρότρυνε τους Γερμανούς Εργάτες – δεκαετία του 1860– να μην μεταναστεύσουν στην Βρετανία για να μην χαμηλώσουν τα εκεί μεροκάματα και διασπάσουν το Εργατικό Κίνημα.

Ο γνωστός Ομοφοβικός και Ξενοφοβικός Marx
δεν θα μπορούσε σήμερα να εκτιμήσει την Ενθουσιώδη υποδοχή ενός εκατομμυρίου μεταναστών από την Μέση Ανατολή το 2015 από την Frau Merkel… Εννοείται για χαμήλωμα των ημερομίσθιων και διάσπαση των λαών. Όμως πιθανόν αυτά να είναι διαδόσεις και συνωμοσιολογικές θεωρίες των Λαϊκιστών (Ποιων άλλων ;;;).

Μετά από όλα τα παραπάνω και επειδή οι Μάζες έχουν «Φασιστικά Ένστικτα και τάσεις» για να μην μιλήσουμε για την Ομοφοβία και το Σεξισμό που τις διέπει θα πρέπει – σκέφτονται οι Ελίτ– να αρχίσουμε από τα απλά.

Π.χ. να απαγορεύσουμε το φλερτ – καμάκι επί το νεοελληνικότερον…– όπως αποφάσισε στην Γαλλία, ο Μέγας εκπρόσωπος του Ανδρικού Φύλου Εμμανουέλ Μακρόν και γενικότερα να ποινικοποιήσουμε την σεξουαλική επαφή. Κάθε Άνδρας είναι υποψήφιος Βιαστής και κάθε Γυναίκα υποψήφιο θύμα όπως και κάθε Σεξουαλική Πράξη «εν δυνάμει» Βιασμός εάν δεν έχει Βεβαίωση του Πλησιέστερου Εισαγγελέα, 17 δικαιολογητικά Φορολογικής Ενημερότητας και 12 χαρτόσημα Δημοσίου που να πιστοποιούν το «Συναινετικό του Πράγματος» και ασφαλώς Βεβαίωση του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος για το Γνήσιο της Υπογραφής…

Μετά προχωράμε στα βασικότερα –σκέφτονται οι Ελίτ–
δηλαδή να μάθουμε στους λαούς τι Τερατούργημα της Φύσης είναι ο Εθνικολαϊκισμός, η Ομοφοβία, η Ισλαμοφοβία, ο Σεξισμός, η Πατριαρχική Ιδεολογία, η ξενοφοβία και άλλες πολλές αρρώστιες των Μαζών…. Κάτι σαν την Λέπρα ή τη Χολέρα παλαϊότερα… Χρειάζονται καθημερινά μαθήματα με την αμέριστη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Μετά προχωράμε στο πως πρέπει να ψηφίζουν οι Μάζες.
Να αποφεύγουν τους Λαϊκιστές που μιλάνε για Εργασιακά, Οικονομικά και Μισθολογικά Αιτήματα και να προτιμούν τους πάνσοφους Τεχνοκράτες και ειδικότερα αυτούς της Πανσοφότατης Πανεπιστημιακής Ελίτ. Αυτοί θα συμβουλεύσουν τις Μάζες να μην παρασύρονται από τους Λαϊκιστές ή Εθνολαϊκιστές και να κρατούν σημειώσεις από τους Λόγους Σοφών Ηγετών πως ο Μακρόν, η Μέρκελ ή ο Τσίπρας, Ηγέτες με στόφα και χαρακτήρα, αποφασιστικότητα και τόλμη, Ηγέτες που κόβουν μισθούς και Δικαιώματα, Συντάξεις και Επιδόματα, όχι γιατί είναι Σαδιστές αλλά γιατί είναι Δημοκράτες και Αντιφασίστες. Θα τους μάθουν – τους Λαούς…– πώς να ψηφίζουν και πώς να αντιστέκονται στις σειρήνες του Εθνολαϊκισμού και τον οποίο θεωρούν σαν τον σύγχρονο Φασισμό.

Οι Ελίτ για να καταστήσουν τον λεγόμενο Εθνολαϊκισμό – δηλαδή τους Κοινωνικούς/ Ταξικούς αντιπάλους τους –
μισητούς στις Μάζες προσπαθούν να τους παρομοιάσουν με τον Φασισμό και μάλιστα τον Ιστορικό Φασισμό/Χιτλερισμό του Μεσοπολέμου. Καθένας που ζητά καλύτερους Μισθούς, συνθήκες Εργασίας, Περιβάλλοντος και Ζωής, καθένας που ζητά Λαϊκή Αξιοπρέπεια και Εθνική Κυριαρχία/Ανεξαρτησία. Καθένας που στρέφει το βλέμμα του στους «Κάτω» και στην Φτώχεια τους, καθένας που αμφισβητεί την πορεία της Οικονομικής Εξαθλίωσης, Κοινωνικής Περιθωριοποίησης, Πολιτιστικής και Ταξικής Παρακμής αλλά και Εθνικού Εξευτελισμού, είναι Εθνικολαϊκιστής, Ομοφοβικός, Ξενοφοβικός ή και «Φασίστας», «Ακροδεξιός» κλπ. ( Είναι δυνατόν να ασχοληθούμε με την Φτώχεια και τους Μισθούς, τα Δάνεια και την Εξαθλίωση και άλλες τέτοιες χυδαιότητες όταν έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να συζητήσουμε όπως το Gay Pride που επιχορηγείται από την Αμερικανική Πρεσβεία ή τα δικαιώματα των Bi, των Queer και των Lesbians;;;)…

Αυτόν λοιπόν τον λεγόμενο Εθνικολαϊκισμό θέλουν να πολεμήσουν οι Ελίτ πάση θυσία, να τον δυσφημήσουν με όλες τους τις δυνάμεις ταυτίζοντας τον με την «Ακροδεξιά» ή τον «Φασισμό».

Σε αυτήν την προσπάθεια, πρωτοστατεί η Μεταμοντέρνα «Αριστερά» –το πιο πιστό υπηρετικό Προσωπικό της Ελίτ, πάντα με (δήθεν) Αριστερό και Προοδευτικό Προσωπείο…– εδώ και χρόνια.

Αφού έχει χάσει τα λαϊκά στρώματα και τις Κοινωνικές Τάξεις του Εργατικού Κινήματος, αφού διέλυσε κάθε Συλλογικότητα – Συνδικάτα, Πολιτικά Κόμματα, Φορείς– η Μεταμοντέρνα «Αριστερά», αυτή η Σύγχρονη Πόρνη που λειτουργεί σαν Κίρκη αποδείχθηκε ο πλέον στρατηγικός και έξυπνος Σύμβουλος και Υπηρέτης των Αγορών και του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του Καπιταλισμού. Πέρασε – και περνάει, ειδικά στη χώρα μας…– μέτρα που η Κλασσική Δεξιά ούτε θα τολμούσε να σκεφτεί και μάλιστα διεκδικώντας «Αριστερές» Περγαμηνές.

Εκπροσωπώντας τμήματα της Μεσαίας και Ανώτερης Υπαλληλικής Ελίτ δηλαδή του Ελληνικού Μανδαρινάτου
με άλλα λόγια τους βολεμένους του Περιφερειακού Ημιαστικού Κράτους, αποτελούσε και αποτελεί τον Στρατηγικότερο και Εξυπνότερο Σύμμαχο των Αγορών και της Ελίτ, δηλαδή της Αστικής Τάξης της οποίας σημειωτέον δεν πείραξε ούτε μια τρίχα της κεφαλής της. Θυμίζει τον βολικό ρόλο που έπαιξε υπέρ της Ελίτ του Κεφαλαίου ο Μεσοπολεμικός Φασισμός. Αυτοί οι Μεταμοντέρνοι «Αριστεροί» αντίθετα, αποτελούν τους Φορείς του Συγχρόνου Αντι–Δημοκρατισμού που Ειρωνεύεται και Περιφρονεί τις Μάζες των Λαών.

Με άλλα λόγια, αποτελούν τον Σύγχρονο Φασισμό που είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνος, ενδεδυμένος την προβιά της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του Πλουραλισμού και των Δικαιωμάτων

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 13, 2018 5:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ανηθικότητα των Κυβερνώντων – Μεταμοντέρνα Αριστερά (14)
Του Ηλία Παπαναστασίου
Εάν το ερώτημα «Ο Σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε ποιος αγιάζει τον Σκοπό;;;» του Leon Trotsky είναι επίκαιρο, πολύ περισσότερα ερωτήματα παραμένουν επίκαιρα.

Π.χ. ποιος θα σταματήσει τον κατήφορο ανθρώπων που άλλα λένε, άλλα σκέφτονται, άλλα εφαρμόζουν και άλλα εξυπονοούν… Ποιος θα σταματήσει έναν απίστευτο ηθικό κατήφορο που οδηγεί κυριολεκτικά σε έναν ψυχοπνευματικό αφανισμό ολόκληρο λαό;;;

Ποιος θα συγκρατήσει τους πειναλέους – για να θυμηθούμε και τον «Πειναλέοντα» του Μποστ προδικτατορικά…– των νεοδιοριζόμενων Συριζαίων, κρατικοδίαιτων Λεβέντηδων; Που σε πόζα Καρανίκα κοροϊδεύουν την μάζα δηλαδή την λαϊκή πλέμπα για την οικονομική της απελπισία και τακτική ασχετοσύνη να εκμεταλλευτεί «γνωριμίες ή κονέ» όπως η πλειοψηφία των Lumpen ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, γνωστών στην πιάτσα για την ατσιδοσύνη τους να εξαργυρώνουν την κομματική και εκλογική σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ με μια θέση στο Δημόσιο;;;

Ποιος τέλος θα βάλει ένα οριστικό τέρμα στην νοοτροπία Μαρίας Αντουανέττας και Λουδοβίκου 16ου που διακατέχει πολλούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ της Κρατικοδίαιτης Σχολής δηλαδή όλων των Χρυσοκάνθαρων που κολλάνε στο Δημόσιο Πρυτανείο για να βολευτούν ή «διοριστούν»;

Ποιος – τέλος…– θα αντισταθεί στην ανείπωτη παρακμή και εκφυλισμό που ταλανίζει την Ελληνική Κοινωνία και συνολικότερα τεράστια τμήματα του ελληνικού λαού;


Αυτά είναι αναπάντητα ερωτήματα που γυροφέρνουν – ή ταλαιπωρούν και «ταλανίζουν»…– τον εγκέφαλο των ελληνικών λαϊκών μαζών και «αναποδογυρίζουν» την ισορροπία της γλίσχρας και ανεμοζαλισμένης «κοινωνικής» τους συνείδησης …Γιατί, το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει είναι «υπάρχει ελπίδα;» Υπάρχει προοπτική για δημιουργία μαζικού κινήματος αντίδρασης απέναντι σε μια λαοκτόνα και εθνοκτόνα πολιτική λιτότητας;

Ας δούμε τα πράγματα με την σειρά.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει «υποδειγματικά» την ψυχοσύνθεση και νοοτροπία του Lumpen και Lumpen Μικροαστού συν την «ηγεμονική συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ που είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και ειδικότερα αυτοί της Μεσαίας και Ανώτερης Κοπής δηλαδή η τυπική Κρατική Γραφειοκρατία ή Μανδαρινάτο τύπου « Κινέζικης Αυτοκρατορικής Εποχής».

Εν συντομία, αυτή είναι μια συνοπτική καταγραφή – κοινωνική, ταξική – του συνονθυλεύματος ή μικροαστικού αχταρμά που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και μάλιστα επανειλημμένα τονίσαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπροσωπεύει τα παραδοσιακά Μικροαστικά Στρώματα – Βιοτέχνες, Καταστηματάρχες, παντός είδους Μικροιδιοκτήτες – αλλά το αποσυντεθειμένο, παρηκμασμένο και εκφυλισμένο τμήμα της, δηλαδή τους Lumpen και τους οποίους εκπροσωπεί επάξια…

Δεν είναι απλώς εκπρόσωπος, σύνοψη και προσωποποίηση ενός Lumpen Στρώματος της Κοινωνίας αλλά μια Στρατηγική Ναυαρχίδα ενός μακροπροθέσμου συνολικού εκφυλισμού της νεοελληνικής κοινωνίας με πλήρη αποσυνθετικά αποτελέσματα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κοινωνικά ή ταξικά και πολιτικά, δεν είναι μια συνιστώσα παρακμής αλλά η παρακμή προσωποποιημένη.
Στην κορυφή του βρίσκεται η Μικροαστική ιντελιγκέντσια που σιτίζεται – ως συνήθως…– από το Δημόσιο Πρυτανείο, αυτή η περιφερόμενη εταίρα που προσφέρει τις υπηρεσίες της στον εκάστοτε Ηγεμόνα. Πεσιμιστική από την φύση της, απελπισμένη από την ασυμβατότητα των πράξεων με τα λόγια της, ρημαγμένη ψυχολογικά από το τεράστιο κενό που νιώθει ο Μικροαστός Διανοούμενος από την ίδια την υπαρξιακή του μηδαμινότητα, συγκρουόμενος καθημερινά μεταξύ ιδεών που δεν πίστεψε ποτέ και πράξεων που θεληματικά ακολουθεί για να βολέψει το σαρκίο του, αυτή η άθλια ύπαρξη που τα καφκικά της χαρακτηριστικά συγκρούονται με την σαιξπηρική περιγραφή του Σάυλωκ όταν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του, αυτός ο ήρωας του Διπολικού Πανθέου που παλαντζάρει ανισόρροπα μεταξύ επαγγελματικής τακτοποίησης και ψευδό–ριζοσπαστικής fake «αριστεροσύνης», αυτό το «κούφιο έντερο» όπως κατονομάζει τον μικροαστό ο Goethe, αυτός λοιπόν ο Lumpen, o Lumpen Μικροαστούλης ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, αποτελεί την απόλυτη άρνηση της Ηθικής και Ηθικότητας δηλαδή την πλήρη εξαύλωση της Ανθρώπινης Ηθικής…

Δεν είναι ανήθικος αλλά α–ηθικός δηλαδή διαζευγμένος από κάθε υπόσταση ηθικής και αξιοπρέπειας.. Δεν νιώθει τύψεις αλλά μετάνοιες γιατί δεν βολεύτηκε καλυτέρα μια και το «άξιζε» ή τουλάχιστον το δικαιούνταν… Άλλωστε, όλες οι μετριότητες και μηδαμινότητες υπερτιμώντας τον εαυτό τους προσκυνούν νυχθημερόν την μεγαλειώδη προσωπικότητα τους με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ στην πρωτοπορία του αγώνα…

Η μεγαλοσύνη αυτών των ανθρώπων
υπερνικά τον δισταγμό τους να εκμεταλλευτούν κάθε στιγμή της ζωής τους για να ανέβουν, ψηλά μα πολύ ψηλά… Άλλωστε, όποιος είναι μεγάλος υπερνικά αντιστάσεις, δισταγμούς και ηθικές αναστολές… Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ το τελευταίο το ανήγαγαν σε όρο ζωής και επιβίωσης ξεπερνώντας τέτοιους ανασταλτικούς και καταστρεπτικούς όρους όπως Ηθική Αναστολή και Αντιστάσεις, Ηθικό Χρέος και Ηθική Προσωπικότητα…

Μιλούν συνεχώς για «Ηθικό Πλεονέκτημα» γιατί ακριβώς τους λείπει, όπως ακριβώς ο πεινασμένος μιλάει για φαγητά και ο σεξουαλικά πεινασμένος για αχαλίνωτο σεξ…
Κάπως έτσι και ο «μέσος» ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ μιλάει για πράγματα που του λείπουν... Ας πούμε, Ηθική Αξιοπρέπεια, Συνέπεια, Ανδρισμός, Συντροφικότητα. Άγνωστοι παράμετροι για ένα πλάσμα προχωρημένου αμοραλισμού και επιστημονικού οπορτουνισμού όπως ο μέσος κρατικοδίαιτος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ που αποτελεί το απαύγασμα του ελαστικού σπονδυλωτού για όλες τις χρήσεις και καταχρήσεις…

Αυτή η εξαθλιωμένη ύπαρξη
που μετατρέπει την προσαρμογή του χαμαιλέοντα σε τρόπο ζωής και την κρατικοδίαιτη τακτοποίηση σε δικαιολογία κοροϊδίας των «κάτω» είναι η προσωποποίηση, υλοποίηση, ενσάρκωση και εφαρμογή των μέτρων και σταθμών του Homo Amoralis δηλαδή του «Ανθρώπου από Ελαστικό» ή «Ανθρώπου για όλες τις δουλειές»…

Ανθρώπινο είδος πολυπαινεμένο
στην σημερινή εποχή των Made in Syriza «δουλειών και εξυπηρετήσεων» με πρώτη και καλύτερη την Μεσαία και Ανώτερη Γραφειοκρατία του μπλαζέ ύφους και της απύθμενης ναρκισσευόμενης εγωπάθειας και ματαιοδοξίας και με τελευταία στη σειρά την ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ Lumpen κομπανία που περιμένει στωικά τον διορισμό της τρώγοντας φυσικά άφθονο σανό υποσχέσεων και κοροϊδιών..

Απέναντι σε αυτή την απύθμενη παρακμιακή κατάσταση και αυξανομένου εκφυλισμού ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο την συνειδητή και οργανωμένη αντίστασή του στην Μεταμοντέρνα Παρακμή της Μεταμοντέρνας (δήθεν) Αριστεράς, αυτού του πλέον εξελιγμένου εκπρόσωπου της Παγκοσμοποιημένης Καπιταλιστικής Τάξης…

Πρώτες και καλύτερες στην γραμμή αντίστασης θα πρέπει να είναι οι Παραγωγικές Τάξεις, μισθωτές εργαζόμενες και μικρομεσαίες με κύριο στόχο να καταστούν – όπως αναφέρθηκε από Marx και Gramsci – οι «Εθνικές Παραγωγικές Τάξεις» της Χώρας απαλλαγμένες από τα δεσμά της Ευρωατλαντικής Μέγγενης. Μια προσπάθεια των Παραγωγικών Τάξεων – με χαρακτήρα πανστρατιάς– που στόχο έχει την απαλλαγή της χώρας μας από την πλέον Αμερικανόφιλη και Νέο–φιλελεύθερη Κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

Μιας Νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης μάλιστα με «Αριστερό» Πρόσημο,
το βασικότερο και πλέον θεμελιακό χαρακτηριστικό ανηθικότητας που της προσάπτουμε, ακατόρθωτο επίτευγμα – αυτό της ανηθικότητας…– για δεκαετίες μετά τον εμφύλιο και κατορθωτό επίτευγμα από μια Fake Αριστερά που κατάφερε την Ηθική Εξόντωση της Αριστεράς ενδεδυμένη τον «Αριστερό» Μανδύα…

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 03, 2018 10:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο παχυδερμισμός της Κυβερνώσας Ελίτ – Μεταμοντέρνα Αριστερά (15) (Εξαιρετικό!)
Τού Ηλία Παπαναστασίου

Έπρεπε να βρουν τραγικό θάνατο 91 συνάνθρωποί μας για να καταλάβουμε όχι ΜΟΝΟ το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τον βαθμό ανηθικότητας της κυβερνητικής «Επικοινωνίας».

Έπρεπε να συμβεί το τραγικό γεγονός για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος παχυδερμισμού, ηθικής εξαχρείωσης και ανείπωτης παρακμής του ηγετικού κυβερνητικού και κομματικού σώματος που αποτελεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.


Έπρεπε να καούν ζωντανοί σχεδόν 100 συμπολίτες μας για να συνειδητοποιήσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος του βοθροειδούς παχυδερμισμού και παρακμιακού εκφυλισμού μιας πολιτικο–κομματικής κλίκας νεόπλουτων που διαφεντεύουν ήδη 3,5 χρόνια – 42 μήνες...– τις τύχες της χώρας μας.

Έπρεπε φαίνεται και όπως αποδείχτηκε μόνο μετά από τέτοιο φρικτό γεγονός, να συνειδητοποιήσουν οι μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού το μέγεθος του Homo Amoralis– ανήθικου ανθρώπου– που κυβερνά εδώ και 3,5 χρόνια την χώρα μας – την απύθμενη κατρακύλα του, την ηθική του κενότητα και την αρρωστημένη του ματαιοδοξία.

Έπρεπε να χαθούν τόσες ζωές για να συνειδητοποιήσουμε πως η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό, όρια ή οποιονδήποτε φραγμό. Δεν υπάρχουν φραγμοί για ανθρώπους που η κρατική τους θέση – πολύ προσοδοφόρα, δόξα τω θεώ…– δεν στηρίζεται σε προσόντα– αυτά πλέον είναι πολυτέλεια…– αλλά στην αρχή Populus delendus est (O Λαός πρέπει να εξαφανιστεί).

Εξαφάνιση μέσω ηθικής απομείωσης, επίρριψης ευθυνών στον ίδιο και αναγωγή της Ναζιστικής Αρχής περί Συλλογικής Ευθύνης σε Εισαγγελία Εφετών κατά του Ελληνικού Λαού. Από το «Μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου, στο «Μαζί τα κάψαμε» – ενδιάμεσος σταθμός …– και από εκεί στο «Εσείς τα κάψατε, καλά να πάθετε !» (Τελικό Συμπέρασμα…)

Εάν οι Ναζί κατέστησαν ιδεολογικά ολόκληρους λαούς και εθνότητες υπεύθυνους για την μετέπειτα εξόντωσή τους στα κρεματόρια, ο ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προχωρά ένα βήμα παραπάνω καθιστώντας τους υπεύθυνους όχι a priori αλλά a posteriori. Μετά θάνατον και πάνω στα πτώματα ηλικιωμένων, γονιών και μικρών παιδιών δεν εκφράζει σεβασμό στον νεκρό όπως γαλουχήθηκε αιώνες τώρα αυτή η χώρα από την εποχή της Αντιγόνης και του Κρέοντα.

Αντίθετα, τους δικάζει απανθρακωμένους και τους καταδικάζει εσαεί σαν μοναδικούς υπεύθυνους, ανάγοντας την Ύβρη σε ετυμηγορία και καταργώντας τον διαχρονικό Νόμο του Ανθρώπου, το Φυσικό Δίκαιο. Ίσως γιατί τους είναι πολύ απλό να καταργούν Ανθρώπινους Νόμους. Πως; Μα απλούστατα, δεν φέρονται σαν Άνθρωποι, όντας μη–ανθρώπινοι στην συμπεριφορά τους..

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση ψυχολογικής ή κοινωνικής επιστήμης για να κατανοήσουμε το απλό γεγονός πως δεν μιλάμε για φυσιολογικές αντιδράσεις ανθρώπων που όντως ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο τους και μάχονται για τον καθημερινό, μη προνομιούχο και αποδεκατισμένο οικονομικά λαϊκό άνθρωπο δηλαδή τον Λαϊκό Άνθρωπο των κατασυκοφαντημένων Μικρομεσαίων – Μικροαστικά και Μεσοαστικά Στρώματα – ή τους κατακρεουργημένους οικονομικά Ελεύθερους Επαγγελματίες (Prekariat ) και πολύ περισσότερο για την σύγχρονη τάξη των Ειλώτων, την Εργαζομένη Τάξη των Μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα δηλαδή το σύγχρονο Μισθωτό Προλεταριάτο. Κάθε άλλο, δεν μιλάμε για κάτι παρόμοιο γιατί – απλούστατα– δεν ενδιαφέρονται γι αυτούς...

Αντιθέτως, μιλάμε για αντιδράσεις ανθρωπόμορφων παχύδερμων που η Ηθική τους ισοδυναμεί με το Απόλυτο Μηδέν και αντικαθίσταται από το μέγεθος της τσέπης τους, του μισθού τους, της λατρευτής τους θεσούλας για την οποία πάσχισαν και κατέκτησαν με όλες τις ικανότητες της έμφυτης δουλοπρέπειάς τους και τις αντίστοιχες ικανότητες της γλώσσας τους. Το ύφος τους είναι ευθέως ανάλογο της ταχύτητας της επαγγελματικής και κοινωνικής τους ανόδου και αντιστρόφως ανάλογο της αληθινής τους ταξικής προέλευσης.

Πάντα ο Lumpen θέλοντας να ξεχάσει την πραγματική του προέλευση και για την οποία ποτέ σχεδόν δεν μιλάει παρά μόνο στο νυκτερινό παραμιλητό των ονειρώξεών του («Θα κρατήσω άραγε την θέση μου και για πόσο;») προσωποποιεί έναν κλασσικό Διπολισμό συμπεριφοράς. Το αληθινό του άγχος δεν είναι η «Αριστερά» και οι «Υποτελείς Τάξεις» – όπως μερικοί από αυτούς (αυτο)βαυκαλίζουν προπαγανδιστικά το πόπολο που επηρεάζουν …– αλλά η θέση του, ο πολύ γενναιόδωρος μισθός του με όλα τα συναφή και συμπαρομαρτούντα δηλαδή τα προνόμια της Μεσαίας και Ανώτερης Γραφειοκρατίας (Μανδαρινάτου) που εκφράζουν.

Ένα παρόμοιο περιφερόμενο άτομο ταξικής απροσδιοριστίας και κοινωνικού αμορφισμού, μια αμοιβάδα της Κοινωνίας και ένας Χαμαιλέων του Δάσους δεν έχει «σταθερές», πάγιες αναφορές Κοινωνικού Χαρακτήρα και άλλες τέτοιες πολυτέλειες. Εκπροσωπεί τους Lumpen και τον Μικροαστικό Αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ περίγυρου, ζει και αναπνέει χωρίς αναστολές για την επαγγελματική και προσωπική του ανέλιξη, ευγνωμονεί τον Θεό – δηλαδή τους Κυβερνητικούς– που τον ανέβασαν με Καταπέλτη από το Υπόγειο στο Ρετιρέ μέσα σε μια βραδιά, τρομοκρατείται και μόνο στη σκέψη μήπως έρθουν οι «Άλλοι» με τον Κούλη και τον πετάξουν, περισσότερο όμως τρομοκρατείται από τους δικούς του, το ΣΥΡΙΖΑΡΙΑΤΟ και στο όποιο ανήκει. Τους είναι αρεστός;;; Τους κάνει όλα τα χατίρια, πατάει τα ανάλογα Like στους Κυβερνητικούς και Κομματικούς;;; Παρακολουθεί τις στημένες συγκεντρώσεις, την προπαγάνδα της ΥΕΝΕΔ – δηλαδή της σημερινής ΕΡΤ που θυμίζει περίοδο Χούντας– είναι καλός χειροκροτητής και οπαδός, στέλνει Χρόνια Πολλά στις γιορτές των στελεχών και υπουργών, τέλος πάντων είναι καλό και υπάκουο παΐδι σε αυτούς που τον έκαναν “Άνθρωπο” δηλαδή τον ταΐζουν και τον ποτίζουν;;; Έρχεται στα Gay Pride και πολεμά τον σεξισμό εναντίον των αξιότιμων Κυρίων και Δεσποινίδων του Σύριζα (Μερικές μάλιστα έρχονται ντυμένες, περιποιημένες και μακιγιαρισμένες σαν μοντέλα όπως η κ. Αχτσιόγλου, εν μέσω πένθους για τους απανθρακωμένους στο Μάτι… Είπαμε «σεβασμός στους νεκρούς» και οι ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ πρώτες και καλύτερες…).

Εάν τα κάνει όλα τα παραπάνω με Γερμανική Συνέπεια και συμπεριφορά γλοιώδους Γραικύλου έχει σίγουρη την θέση του, ειδικότερα τώρα που οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ακούνε την υπόκωφη οργή διαμαρτυρίας του λαού να διογκώνεται σαν τσουνάμι και να θυμίζει Λάβα του Βεζούβιου… Αρκεί να κρατηθεί στην Κυβέρνηση το Circo Medrano, το μεγάλο μας Τσίρκο που αυτοαποκαλείται Κυβέρνηση… Με μια προϋπόθεση.

Να είναι αυστηρός έως βασανισμού
– διάβαζε καλύτερα, να λειτουργεί σαν παχύδερμο ανάξιο του ζωικού βασιλείου και αντάξιου των ερπετών, δηλαδή των ψυχρόαιμων πλασμάτων που αποτελούν την αηδιαστικότερη κατασκευή της ζωικής φύσης– στους «Κάτω» δηλαδή στα χαμηλότερα στρώματα.

O κρατικοδίαιτος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αντικατέστησε την ανθρώπινη συμπεριφορά με τον παχυδερμισμό και τα ψήγματα ηθικής με συναισθηματική και ψυχολογική κτηνωδία. Άλλωστε, αυτή είναι παραδοσιακά ιστορικά η ψυχοσύνθεση των Lumpen, ψοφοδεείς και αηδιαστικοί οσφυοκάμπτες με τους «Πάνω» αλλά απάνθρωποι και αληθινά τέρατα με τους «Κάτω» και αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι νεόπλουτοι Μικροαστοί αλλά νεόπλουτοι Lumpen, παραδοσιακό κοινωνικό στρώμα που στελέχωσε φασιστικά καθεστώτα και επέδειξε απίστευτη σκληρότητα.

Ούτε τα Τάγματα Εφόδου, ούτε οι Παρακρατικοί μετά τον Εμφύλιο προερχόντουσαν από την Αστική Τάξη αλλά από τα στρώματα των Lumpen δηλαδή των ερημωμένων ηθικά, απαξιωμένων κοινωνικά και ταξικά ανερμάτιστων.

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αποτελούν επιβεβαίωση του κανόνα σε επίπεδο Μεσαίας και Ανώτερης Γραφειοκρατίας, κλασσικά παραδείγματα Lumpen που έπεσαν στον κρατικό μηχανισμό σαν «Κοράκια με νύχια γαμψά» και βιδώθηκαν στις καρέκλες τους. Η Κοινωνία τους είναι άχρηστη, ο λαός περιφρονητέος και τα λαϊκά στρώματα υπεύθυνα – αυτά και μόνο αυτά… – για την μοίρα τους. Από εκεί ξεκινά το υπερυψωμένο ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ δάχτυλο της περιφρόνησης και της ηθικοδιδασκαλίας, από εκεί ο εστετισμός και το μπλαζέ ύφος όχι του Μικροαστού ή του Bourgeois αλλά του πρώην Lumpen που έγινε άνθρωπος και χόρτασε ψωμάκι λιγδώνοντας το αντεράκι του μέσω του Κομματικού «Καταπέλτη Επαγγελματικής Αποκατάστασης και Κοινωνικής Ανόδου» που είναι ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ερμηνεύεται
η χυδαία – το λιγότερο– στάση των Κυβερνητικών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ απέναντι στους νεκρούς που έχτισαν στο Μάτι ρίχνοντάς τους όλες τις ευθύνες για τι δικές τους ανεπάρκειες και ασχετοσύνες. Το συμπέρασμα των χυδαιο–ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ; Όχι μόνο «Μαζί τα Κάψαμε»( Πρώτο στάδιο) αλλά «Εσείς φταίτε που καήκατε» (Τελικό Στάδιο) που είναι το απόγειο της ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ παλιανθρωπιάς, χυδαιότητας και αμοραλισμού, αλλά και γεγονός που εντυπωσιάζει, είναι η στάση των διορισμένων ή αναμενόντων Διορισμό ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ των Social Media.

Μια ματιά εκεί
μπορεί να καταγράψει αντιδράσεις – από μεριάς τους – που κυμαίνονται από επιθετικά χυδαίες απέναντι στους πυροπαθείς και απανθρακωμένους έως «διπλωματικά» ουδέτερες μιλώντας – γενικά και αόριστα…– για «διαχρονικές ευθύνες».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκάλοπ των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ αναγνωστών της (φανατικά) ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ «Εφημερίδας των Συντακτών» και στο οποίο μόνο 10,8% αποδίδει ευθύνες στην σημερινή Κυβέρνηση…

Είναι πράγματι να εκπλήσσεται και να γελά συνάμα κάποιος με την αναισθησία, την υποτακτικότητα και την παντελή έλλειψη κριτικής από τους (δήθεν) «Κριτικούς στη σκέψη» ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ της εφημερίδας και των Social Media… Νοοτροπία κοπαδιού με Τσομπάνη (Τσίπρας) που απέτυχε παταγωδώς και μάλιστα με ψυχολογία «Υπερασπίζομαι την Κυβέρνηση της Αριστεράς»– δηλαδή την πιο Αμερικανόφιλη και Δεξιόστροφη της Μεταπολίτευσης…–, περιμένοντας βεβαία τον διορισμό του ή κατοχυρώνοντάς τον με το ανάλογο γλοιώδη και εμετικό Γραικυλισμό. «Οψόμεθα εις Φιλίππους» έλεγαν οι Ρωμαίοι του 1ου π.Χ. Αιώνα. Μετά την Ύβρη των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ θα έλθει η Νέμεσις και η Κάθαρση και θα είναι συντριπτική για τους ίδιους και την απάνθρωπη και φασιστική τους συμπεριφορά…

Έχουμε τέλος, αναφερθεί επανειλημμένα από τις φιλόξενες στήλες του «Ρεσάλτο» για την ταξική φύση του ΣΥΡΙΖΑ, το ύφος τους, το στυλ Μαρίας Αντουανέτας των θηλυκών εκπρόσωπων τους και την ανηθικότητα που τους διακρίνει, ανηθικότητα των πρώην Lumpen. Όμως πέσαμε έξω στο βαθμό ηθικής κτηνωδίας και αντι–ανθρωπισμού που θα μπορούσαν να φτάσουν κατηγορώντας τα απανθρακωμένα πτώματα ως κύριους υπεύθυνους.

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία μια Κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες και να κατηγορήσει τα στελέχη της ρίχνει τις ευθύνες στον λαό. «Δεν φταίμε εμείς γιατί δεν κάναμε λάθη. Εσείς φταίτε που καήκατε και μεταξύ μας, καλά να πάθετε!».

Η θεωρία της Ναζιστικής Αρχής περί «Συλλογικής Ευθύνης» έχει πλέον αναχθεί σε επίσημη Κυβερνητική Αρχή από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο δε αφορά την ενημέρωση των άλλων καναλιών πλην ΕΡΤ ή των άλλων κομμάτων, αποτελούν όλα Fake News δηλαδή Ψευδολογίες και Απάτη γιατί – ως γνωστόν..– ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει τον Μωσαϊκό Νόμο και τις Δέκα Εντολές του, δηλαδή το μονοπώλιο της αλήθειας… «Εσείς φταίτε και όχι εμείς που κάναμε τα πάντα σωστά !» ( Θεωρία Συλλογικής Ευθύνης) και «Εμείς λέμε την Αλήθεια, την Μια και Μοναδική ενώ εσείς λέτε Fake News !» (Θεωρία της Μιας και Μοναδικής Αλήθειας, με άλφα κεφαλαίο…) αποτελούν το σύγχρονο Ευαγγέλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι το νέο Ευαγγέλιο του Φασισμού της Νέας Τάξης και της Άρχουσας Ελίτ, το Ευαγγέλιο του Φασισμού του 21ου Αιώνα. Πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση γιατί ο Νέος Φασισμός δεν είναι Ante Portas αλλά – κυριολεκτικά..– μέσα στο σπίτι μας. Ο αγώνας πλέον δεν είναι μόνο εναντίον της Ελίτ η του Ιμπεριαλισμού. Είναι και Αντιφασιστικός!

ΥΓ. Η τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησής του θα είναι αμείλικτη και συντριπτική από τον ελληνικό λαό αλλά και από την ίδια την Ιστορία που θα τους «Καρφώσει στον Πάσσαλο της Ατίμωσης», για να θυμηθούμε και τα λόγια του διαχρονικά επίκαιρου συγγραφέα ( K. Marx “Civil War in France”)
.

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 31, 2018 4:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (16)
- Κυβερνώσα Ελίτ - Από την χυδαιοποίηση της Πολιτικής στον γλωσσικό εκχυδα
ϊσμό και την θηλυκοποίηση της Κυβέρνησης
Νέες εξελίξεις, προβλέψιμες αλλά ενδιαφέρουσες μας φέρνει ο νέος ανασχηματισμός της «Αριστερής» Κυβέρνησης - κατ ευφημισμό - και ουσιαστικά της πλέον συνεπούς και υποταγμένης Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς που κυβέρνησε ποτέ και μάλιστα με «Αριστερό» πρόσημο.

Ακούμε και βλέπουμε «νέα» πρόσωπα στην ηλικία με μυαλά και νοοτροπία ηλικιωμένου, ξεκινώντας από τα τριάντα και φθάνοντας το πολύ τα σαράντα και κάτι σε ηλικία.


Είδαμε αρκετές γυναίκες στην Κυβέρνηση η οποία πιστεύει – συνεπής στα δόγματα του Neoliberal Feminism – πως «Όσο πιο Γυναικεία» μια Κυβέρνηση τόσο πιο «Προοδευτική» και γιατί όχι, τόσο πιο «Αριστερή»…


Οι συμφορές (σημιτισμός) πάντα
φοράνε τις μάσκες της θηλυκής
σαγήνης…
Και ο «αριστερός» θατσερισμός
είναι από τους πλέον μοχθηρούς…


Επίσης, η Κυβέρνηση που θα «έσκιζε τα Μνημόνια», συνεχίζοντας να αντιστρέφει συστηματικά και με απίστευτα ανήθικο τρόπο την πραγματικότητα, προωθεί «γλωσσολογικά» το New Speak της Αντιστροφής της Πραγματικότητας δηλαδή της Συνειδητής Απάτης και Ψευδολογίας με αποκλειστικό στόχο την πλήρη χειραγώγηση των μεγάλων μαζών του ελληνικού λαού.

Η πλουσιότατη και ιστορικότατη ελληνική γλώσσα στα χέρια των πολυμήχανων μεταπρατών της Πραγματικότητας και Μαστροπών της Ιστορίας αλλοιώθηκε, μεταλλάχθηκε στο αντίθετο και μετατράπηκε στο «Ευκταίον της Αντιστροφής». Δηλαδή, κάθε λέξη των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Κυβερνητών θα πρέπει να μεταφράζεται στο εντελώς αντίθετο της.

Η «Έξοδος» από τα Μνημόνια σε «Νέο Τέταρτο Μνημόνιο», η «Ανάπτυξη που έρχεται» σε διαιώνιση της Οικονομικής Αθλιότητας και φτωχοποίησης, η «Μείωση της Ανεργίας» - όπως αυτάρεσκα δηλώνει η μεγάλη Πασιονάρια του Ελληνικού Προλεταριάτου, Εύη Αχτσιόγλου - σε περαιτέρω εξαθλίωση μισθών και ημερομίσθιων και η «Καθιέρωση Συλλογικών Συμβάσεων» σε παραμύθι για Ιθαγενείς που εργάζονται σαν είλωτες και θα συνεχίζουν για πολύ καιρό…

Η μετάλλαξη της Ελληνικής Γλώσσας
από ένα εκπληκτικό εργαστήρι εννοιών και λεξιπλασίας σε ένα καμβά καθημερινής γλωσσικής αντιστροφής όπου η εξαπάτηση συναντά την κουτοπονηριά και η γλωσσική μεταστροφή των νοημάτων που προηγείται, του μαζικού πολιτικού κρετινισμού και αποεγκεφαλοποίησης είναι γεγονός, καθημερινό και διαρκές.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημιουργεί απλώς τεράστια σύγχυση στις μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού, δεν αντιστρέφει μόνο την πραγματικότητα μέσω της ωραιοποίησης, ούτε βέβαια καταφέρνει μέσω της - χωρίς ίχνος παραμικρής ενοχής και αιδούς - συνειδητής προσπάθειας μαζικού φενακισμού και κρετινοποίησης των λαϊκών μαζών να «παραμένει στα πράγματα».

Καταφέρνει κάτι πολύ βασικότερο και ουσιαστικότερο. Βαφτίζοντας την Φτωχοποίηση και διαρκή Μιζέρια «Ανάπτυξη» προσπαθεί εναγωνίως να ενσωματώσει τις μεγάλες λαϊκές και εργαζόμενες μάζες του ελληνικού λαού στο Νεοφιλελευθερο μοντέλο της «Κοινωνικής Μηχανικής» δηλαδή της καταστροφής του Ελληνικού Κοινωνικού Σχηματισμού όπως τον ξέραμε.

Καταστροφή της Μικρής και Μεσαίας Ιδιοκτησίας,
φτωχοποίηση και εξαθλίωση - και όχι απλώς προλεταριοποίηση - μισθολογικά των μεγάλων εργαζόμενων μαζών, ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και οικονομική καταστροφή των 700.000- 800.000 περίπου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών που αποτελούν τεράστιο ποσοστό στη χώρα μας συγκριτικά με τις περισσότερο ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες του Καπιταλισμού.

Αυτό το αγκάθι που λέγεται Μικρή και Μεσαία Ιδιοκτησία και που στέκεται σαν κόμπος στον λαιμό των Δυτικών Δανειστών πρέπει να φύγει από την μέση γιατί εμποδίζει την «Κανονικότητα» δηλαδή την βίαιη «Δυτικοποίηση» του – υποτιθέμενου…- Υποανάπτυκτου Ελληνικού Κοινωνικού Σχηματισμού.

Έτσι, όσα δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν δεκαετίες τώρα Συντηρητικές και Δεξιές ή «Εκσυγχρονιστικές» Ψευδο-Σοσιαλιστικές Κυβερνήσεις, αναλαμβάνει να το υλοποιήσει ο Καλύτερος και Ικανότερος Εργολάβος των Δυτικών Κεφαλαιοκρατών, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και μάλιστα με ευλαβικά υπάκουο και προσεκτικό τρόπο ενσωμάτωσης των Κοινωνικών Διαμαρτυριών που είναι επόμενο να δημιουργηθούν και θα δημιουργούνται στο διηνεκές.

Η παρούσα Κυβέρνηση δεν εφάρμοσε απλώς τα Μνημόνια, συνεχίζοντας μετά το 3ο που έληξε στις 21 Αυγούστου και στο 4ο που θα συνεχίζεται τουλάχιστον έως το 2060, χωρίς μεγάλες αντιστάσεις, ουσιαστικά δηλαδή χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι». Κατάφερε και κάτι παραπάνω, σημαντικότερο και τραγικά μακροπρόθεσμο.

Αποδόμησε την έννοια «Αριστερός» και «Αριστερά» με τραγικές συνέπειες. Ποδοπάτησε έννοιες, εξευτέλισε ηθικές και στάσεις ζωής, απαξίωσε μεγάλους Διανοητές και Κοσμοθεωρίες. Δεν άφησε τίποτε όρθιο η μεγάλη Κίρκη των Μαζών και Εκπορνευτής της Πολιτικής που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πέρασμα του, λειτουργώντας σαν ολετήρας όλου του Ιστορικού Αποθέματος της Αριστεράς. Ενός αποθέματος και κεκτημένου που διατήρησε στα πέτρινα χρόνια ψηλά το φρόνιμα μεγάλων λαϊκών μαζών και το οποίο σήμερα δεν φυλλοροεί απλώς κάτω από το βάρος της απογοήτευσης, ιδιώτευσης και ατομικής λύσης των προβλημάτων αλλά - ακόμη χειρότερα- περιορίζει και στενεύει κάθε αριστερή προοπτική και για πολλά χρόνια.

Ο ελληνικός λαός δεν απογοητεύθηκε απλώς από την «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά - όπως φαίνεται, τουλάχιστον δημοσκοπικά- από οποιαδήποτε Αριστερά.


Αυτό κατάφερε ο κύριος εκπρόσωπος του Ολιστικού Εκφυλισμού και Ηθικοπολιτικής Εκπόρνευσης στην Ελλάδα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ προς μεγάλη ικανοποίηση της Δεξιάς όλων των αποχρώσεων και του Βαθέως Κατεστημένου. Δεν είναι απλώς καταϋποχρεωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ευγνώμονες εσαεί…

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκε όλα τα παραπάνω με τους Opinion Makers των Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και τη βοήθεια - και αδελφική συνεργασία…- της Κρατικοδίαιτης «Αριστερής» Διανόησης, Πανεπιστημιακών και ανώτατων κρατικο-κομματικών στελεχών. Αυτής της βαθιά οπορτουνιστικής και απίστευτα καιροσκοπικής Ψευδό- Διανόησης του πρώην ΚΚΕ εσωτερικού, κατά πρώτο λόγο.

Διανόησης εκφυλισμένης ψυχολογικά και ανερμάτιστης ηθικά, οι (Δήθεν) Οργανικοί Διανοούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ,
συμβουλέψαν την Γλωσσική Αντιστροφή που προαναφέραμε σαν προοίμιο Προπαγανδιστικής Πολιτικής και που πάντοτε προηγείται της μαζικής και άνευ προηγουμένου προσπάθειας εξαπάτησης των πλατειών λαϊκών στρωμάτων από μέρους των Διευθυνουσών Ελίτ της Δύσης της Παρακμής και ειδικότερα της Αριστεράς της Παρακμής που εκπροσωπεί επάξια ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας.

Επανειλημμένα αναφερθήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα που εκπροσωπεί τους Λούμπεν σε μαζικό επίπεδο και τους Άνω-Μεσαίους Κρατικούς-Κομματικούς Γραφειοκράτες. Δηλαδή την Προνομιούχα Άνω και Μεσαία Κάστα του Ελληνικού Κρατικού Μανδαρινάτου. Μια Κάστα προνομιούχων που ζουν πολυτελώς, με παχυλότατους μισθούς και υπερ-άνετη προσωπική ζωή λησμονώντας πάντα την καταγωγή της και ευγνωμονώντας τον Καταπέλτη Κοινωνικής Ανόδου που είναι το Κομματικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Σύστημα που δεν θυμίζει Εργατικό παραδοσιακό Κόμμα με Βιομηχανικά Συνδικάτα και ιστορική παράδοση όπως τα Κόμματα της Β’ και Γ ΄Διεθνούς.

Άλλωστε, ουδεμιά σχέση είχε, έχει και θα έχει με τις Εργαζόμενες Τάξεις ο Αχταρμάς των Λούμπεν και Λούμπεν Μικροαστών του ΣΥΡΙΖΑ…
Αντίθετα, αντιπροσωπεύει μια προνομιούχα Κάστα Καλοβολεμένων Κολάκων και Πραιτοριανών που αναδεικνύονται με το σύστημα της παρέας του Ηγεμόνα. Προωθούνται οι «στενοί του Περιβάλλοντος Τσίπρα» ασχέτως προσόντων και εργασιακής, επαγγελματικής πείρας ή άλλων πολυτελών αξιώσεων…

Το «Σύστημα Τσίπρα» κυρίως – και όχι απλά «Σύστημα ΣΥΡΙΖΑ»- προωθεί μετριότητες, αυλοκόλακες και Πραιτοριανούς που είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για τον Ηγέτη που τους έκανε ανθρώπους και τους ταΐζει παντεσπάνι και όχι ψωμάκι απλώς…

Αυτή λοιπόν η Κάστα είναι η μόνη προνομιούχα της Ελληνικής Κοινωνίας μαζί με την Παραδοσιακή Μεγαλοαστική Τάξη της χώρας και την οποία κανακεύει με πρωτοφανή συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονομική Ελίτ της Haute Bourgeoisie λοιπόν και Ανώτατη-Ανώτερη Κομματική Ελίτ αποτελούν τους δυο σύμμαχους Πυλώνες του σημερινού συστήματος εξουσίας.

Είναι οι Αργόσχολες (Leisure) και Περιττές (Superfluous) Tάξεις για τις οποίες έγραφε ο Engels τον 19ο Αιώνα.
Όμως, όπως όλες οι Ελίτ που έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ωκεανό φτωχοποιημένων Μεσαίων και Μικρομεσαίων συν τις αμέτρητες στρατιές των τελείως εξαθλιωμένων, η μοναξιά τους είναι εμφανής, πλήρης και πολύ – μα πολύ …- επικίνδυνη. Δεν μπορείς μακροπρόθεσμα να επιβιώσεις σε μια χώρα φτωποιημένων και διαρκώς φτωχοποιούμενων ζώντας άνετα σε έναν χρυσελεφάντινο Πύργο, σε μια γυάλα της Ελίτ κτισμένη από εύθραυστο υλικό. Είναι αδύνατο, Tragic όπως έλεγε παλαιότερη διαφήμιση…

Έτσι (η Ελίτ), μην έχοντας ποιοτική και μεγάλη πρόσβαση στα Παραγωγικά στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας - Εργαζόμενη Τάξη Ιδιωτικού Τομέα, Μικρομεσαίους, ελευθέρους επαγγελματίες, αγρότες- απευθύνεται στο θυμικό και στο λογικό μιας Λούμπεν Εξαθλιωμένης Μάζας και χρησιμοποιώντας στο έπακρο μια απίστευτη Προπαγάνδα Πλύσης Εγκεφάλου και Αντιστροφής της Πραγματικότητας. Μόνο σε στρώματα πλήρως εξαθλιωμένα και με Ψυχολογία Επαίτη και Προθύμου Δούλου μπορούν πλέον να απευθυνθούν και να σαγηνέψουν την δύστυχη ύπαρξη τους με θλιβερά ταξίματα και απίθανες υποσχέσεις για ένα μέλλον δήθεν καλύτερο, έχοντας ταυτόχρονα υπογράψει Μνημονιακές Υποχρεώσεις έως το 2060.

Γκαιμπελικής Έμπνευσης σχέδιο που δείχνει νοοτροπία Αφέντη που δελεάζει τον αόμματο ζητιάνο ή τον τελείως απελπισμένο και εξαθλιωμένο του Κοινωνικού Επιδόματος των 200 ευρώ…


Από εκεί πηγάζει η Νέα Γλώσσα,
το Νew Speak της Αντιστροφής της Πραγματικότητας και η υιοθέτηση όλων των Trends της Πολιτικής Μόδας των Media. Πολύ νέοι στην Κυβέρνηση - όλοι ορεξάτοι για Πολύ καλή θεσούλα και Υποταγή στον Ηγέτη - πλασάροντας τον μύθο των Νέων, λες και δεν έχουν Κοινωνική Διαστρωμάτωση οι Νέοι. Λες και δεν υπάρχουν Νέοι με μυαλά ογδοντάρη και εβδομηντάρηδες με μυαλά εφήβου. Λες και δεν έχουν συντηρητισμό και αντιδραστικότητα οι νέοι ανάλογα με το περιβάλλον διαμόρφωσης τους…

Από εκεί και όλη η μπαρουφολογία του αστικού Φεμινισμού της Παγκόσμιας Ελίτ που προσπαθεί να περάσει όλα τα Αντιδραστικά Μέτρα με Γυναικείο Πρόσωπο.Από εκεί και όλη η ασύστολη κενολογία περί «Γυναικείου Προσώπου» στην Πολιτική και άλλες παρόμοιες ανοησίες του Νεοφιλελεύθερου Φεμινισμού και τον οποίο υιοθέτησαν άρδην οι ξελιγωμένες ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ του Δημοσίου Τομέα, ευγνωμονούσες τον Μεγάλο Ηγέτη που τις ανέδειξε, αναγνωρίζοντας το μεγάλο ταλέντο τους… Άλλωστε όλες τους ανέβηκαν Κοινωνικά με τον Κοινωνικό Καταπέλτη που προαναφέραμε. Δηλαδή το Κράτος μέσω Κυβερνητικού Διορισμού. Ξεχνιούνται τέτοιες χάρες;;;

Αν τώρα πούμε στις Νεόπλουτες Φεμινίστριες του Δημοσίου πως Γυναίκες όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, η ‘Ανγκελα Μέρκελ και η Φεντερίκα Μογκερίνι εκπροσωπούν ό,τι πιο αντιδραστικό από μεριάς Παγκόσμιας Ελίτ – εννοείται με «Προοδευτικό και Δημοκρατικό» Προφίλ - πιθανότατα να απευθυνόμασταν σε Αυτιστικές η Κωφάλαλες…

Πώς όμως να βρει πρόσφορο έδαφος ο λόγος σου σε γυναίκες που το μπλαζέ ύφος συναγωνίζεται την υπερχειλίζουσα κενότητα της ματαιοδοξίας τους και η αμηχανία του Νεόπλουτου που βρέθηκε στα Μεγάλα Σαλόνια το ύφος Μαρίας Αντουανέττας που βγαίνει αβίαστα;;;

Το πομπώδες ύφος που συνοδεύει – μαθηματικά δεδομένο.. - την μεγαλόστομη μπαρουφολογία και τις πομφόλυγες της (δήθεν) επιχειρηματολογίας τους;;;

Πώς να μην γελοιοποιείται η Τραγική Πραγματικότητα με τα Προβλήματά της όταν σχολιάζεται από Κυρίες ή Δεσποινίδες Υπουργούς ή βουλευτίνες που το ύφος και το στυλ τους εξαλείφει την ουσία γιατί απλούστατα δεν υπάρχει;;;

Βέβαια, η χαρά είναι μεγάλη όταν από το πουθενά
μπαίνεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανταμείβεσαι δίκαια – «Ήταν Δίκαιο και Έγινε Πράξη» όπως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ- για το Θεάρεστο και Γιγάντιο Έργο που επιτέλεσε…

Αλλά και πώς να επιτελέσεις την «Τέχνη του Συνδιαλέγεσθε» με τους εκπροσώπους των 30ρηδων και 35ρηδων που πύκνωσαν το Υπουργικό Συμβούλιο;;; Αφού έκαναν την Επανάστασή τους στα Εφηβικά Χρόνια – εννοείται με τα λεφτά του μπαμπά - οι εκπρόσωποι των Νέων Αρσενικών του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβιώσουν με το Νεοφιλελεύθερο Φεμινιστικό Λόμπι των Κυβερνητικών και μάλιστα σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναγάγει τα νάματα της Πολιτικής Ορθότητας του Νεοφιλελεύθερου Φεμινισμού σε Τρόπο Ζωής. Να ανέχονται τον επιθετικό τους Λόγο - κίνδυνος/ θάνατος να κατηγορηθούν «Σεξιστές» - όπως και να θαυμάζουν τις ικανότητές τους, περισσότερο τις ανύπαρκτες από τις πιθανά υπαρκτές, και εννοείται να είναι υποταγμένοι και πιστοί μέχρι τέλους στα κελεύσματα του Ηγέτη.

Όμως με τέτοιες προδιαγραφές δεν πλάθεις χαρακτήρα αλλά χαρακτήρες από πλαστελίνη.
Γιατί Άνδρας δεν σημαίνει γλοιώδη συμπεριφορά ανταποκρινόμενη στην (πιθανώς) εντυπωσιακή εμφάνιση της Γυναίκας - Καθαρός Σεξισμός από πλευράς της απέναντι στο Ανδρικό Φύλο, να το τονίζουμε… – αλλά Ανεξαρτησία Γνώμης και Χαρακτήρα. Οι Κυβερνήσεις δεν επιτυγχάνουν ποτέ με Ανθρωπάκια και Υπαλλήλους που χαϊδεύουν μανιωδώς τον «Ηγέτη» για να προωθήσουν την καριέρα τους. Όπως και Γυναίκα - αληθινή προφανώς…- δεν σημαίνει μόνο Μανεκέν Οίκου Μόδας βγαλμένη από το πλησιέστερο Κομμωτήριο αλλά πρόσωπο με Χαρακτήρα και συντροφική αντίληψη για τον Άνδρα.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για την Ιστορική Αριστερά που έπλαθε χαρακτήρες και συντροφικότητα μεταξύ των δυο φύλων αλλά όχι για το σημερινό Τσίρκο που αυτοαποκαλείται Αριστερά και Κυβέρνηση της Αριστεράς...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε απλώς να εφαρμόσει τον Απόλυτο, Par Excellence Νεοφιλελευθερισμο. Προχώρησε στην καταστροφή της έννοιας του Χαρακτήρα προωθώντας την εκμηδένισή του μέσω της Ψυχολογικής Υποταγής και της Αποθέωσης του Γλοιώδους Γραικύλου.

Όμως έκανε και κάτι χειρότερο. Υποβίβασε την Αριστερά από το βάθρο της Ηθικής στην Απόλυτη Γελοιοποίηση.

Και επειδή το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά κοινωνικό, οικονομικό ή πολιτικό αλλά και αισθητικό προξενώντας μας καθημερινούς εμετούς με τα κατορθώματα του, η Κάθαρση της Αρχαίας Τραγωδίας έρχεται μόνο μέσα από την εκλογική του συντριβή. Απλά.

Επιστροφή στην κορυφή
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 910

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 14, 2018 4:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (17) - Οι Βασιλικότεροι του Βασιλέως και η εξαύλωση της Κυβερνώσας Ελίτ (Εξαιρετικό!)

Του Ηλία ΠαπαναστασίουΣτρατοκρατουμένη Θεσσαλονίκη, πράκτορες του FBI και της CIA με 6.000 αστυνομικούς για την προστασία του «Μεγάλου Τιμονιέρη» και κυρίως των προστατών του: Των εκπροσώπων των ΗΠΑ, προεξάρχοντος του κ. Pyatt, Πρέσβη με μεγάλες περγαμηνές από την εποχή του Φασιστικού Πραξικοπήματος στην Ουκρανία όπου υπηρετούσε ως Πρέσβης.

Ταυτόχρονα, η Δημόσια Τάξη που είναι «Γυναικεία Υπόθεση» (Ο. Γεροβασίλη) με στοργικό τρόπο και με το απαλότερο και πιο βελούδινο χάδι, μοίραζε δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης στα πλήθη – μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι…– σαν σοκολατάκια Γενεθλίων.

Έγκλημα τους; Συμμετοχή σε συλλαλητήριο για την Συμφωνία των Πρεσπών...


Θα μπορούσε να ήταν ταινία Επιστημονικής Φαντασίας με τίτλο [color=violet]«Γυναίκες επί το έργον»[/color] με Πρωταγωνίστριες τις Πασιονάριες του Νεοφιλελεύθερου Φεμινισμού, Γεροβασίλη και Παπακώστα. Δυστυχώς ήταν πραγματικότητα…

Είναι αλήθεια πως πολλοί έμειναν έκπληκτοι από την «Αμερικανική Στροφή» της Κυβέρνησης που μετεξελίχθηκε από απλό φλερτ σε σφοδρό έρωτα. Όπως πολλοί επίσης εκπλήσσονται από την νεόπλουτη, χυδαία και ξιπασμένη εμφάνιση σε γενικές γραμμές των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Κυβερνητικών.

Όμως γιατί η έκπληξη;;; Δεκάδες φορές έχουμε αναφερθεί από τις στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ στην ιδεολογικοπολιτική προέλευση, την κοινωνική φύση και την ταξική μορφολογία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον θα πρέπει να επαναφέρουμε τις όποιες επισημάνσεις στην μνήμη, συνοπτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει σε μαζικό επίπεδο τα χαμηλότερα Μικροαστικά στρώματα μεταξύ των οποίων ο Λούμπεν (Lumpen) Μικροαστός αποτελεί την βασικότερη συνιστώσα του, την Prima Anima, τον Lex Socialis, τον Rex Regibus της ύπαρξης του…


Όπως το όνειρο είναι «Η βασιλική οδός που οδηγεί στο ασυνείδητο» (Freud) έτσι και ο εξαθλιωμένος Μικροαστός με τον Lumpen σαν βασική και «βασιλικότερη» συνιστώσα του είναι η «Βασιλική οδός που ερμηνεύει τον χαρακτήρα/φύση του ΣΥΡΙΖΑ».

Καμμιά άλλη κοινωνική κατηγορία δεν μπορεί να μας δώσει το κλειδί του Pandora Box (ΣΥΡΙΖΑ) και της ερμηνείας του. Μόνο αυτή μπορεί να ερμηνεύσει την αυθάδεια και ξετσιπωσιά της ύπαρξής του, τον Ναρκισσισμό του Εγώ των (Ψευδο)διανοουμένων του, δηλαδή των αγράμματων τενεκέδων που αυτοαναγορεύθηκαν σε «Οργανικούς Διανοουμένους», τον Νεοπλουτισμό των Κυριών με τα ακριβά μοντελάκια, τις Γόβες στιλέτο και την αύρα της Μαντάμ Πομπαντούρ που εκπέμπουν, την στυλιζαρισμένη εκδοχή του Yappie των Αρσενικών εκπροσώπων αλλά και το πομπώδες και μπλαζέ ύφος που πλασάρουν μανιωδώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ Μικροαστές Φεμινίστριες του Δημοσίου που τακτοποιήθηκαν Κοινωνικοεπαγγελματικά τόσο ξαφνικά που δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιες…

Μια ανερμάτιστη κοινωνική κατηγορία όπως οι Lumpen Μικροαστοί αλλά και γενικότερα οι Lumpen, δεν έχει ρίζες στην οικονομία και παραγωγή, δεν διαθέτει την προϊστορία βιοπορισμού του Μισθωτού του Ιδιωτικού Τομέα ή του Ελευθέρου Επαγγελματία και Μικρομεσαίου, ζει και επιβιώνει στο περιθώριο της αληθινής ζωής.

Ουσιαστικά υπερίπταται του Κοινωνικού Είναι,
υπερβαίνει τις κοινωνικές και ταξικές αντιθέσεις γιατί απλούστατα δεν είναι Τάξη, επιβιώνει δε σαν Κοινωνικός Χυλός προσαρμόσιμος παντού και πάντοτε ή σαν αδρανής Κοινωνική Μάζα χωρίς οποιαδήποτε άξονα και πυξίδα Κοινωνικής και Παραγωγικής Ζωής.

Είναι η αδρανής μάζα του Ιστορικού Προτσές, Κίρκη για τις μάζες και βαρίδι για την πρόοδο, ένας Κοινωνικός προβοκάτορας, και όχι απλά ικανός για οτιδήποτε μικρό και δημιουργικό.

Αντίθετα, είναι η ανενεργή και χυλώδης Κοινωνική Μάζα που είναι ικανή για όλα... Μοναδικό κριτήριο η επιβίωση μέσω της διατήρησης της εξουσίας, ένας Λούμπεν που μπήκε στα σαλόνια και μην ξέροντας να φερθεί, απλά θεωρεί όλους τους υπόλοιπους Πραιτωτιανούς του και μάζες που καταναλώνουν σανό.

Αυτό το Φάντασμα της Ιστορίας που είναι ο Λούμπεν, Δημιουργός του Τίποτα και Προβοκάτορας της Δημιουργίας, ένα απόλυτο Μηδέν που αυτοπροβάλλεται σαν το Παν, βρίσκεται στην Κυβέρνηση 3,5–4 χρονιά αναποδογυρίζοντας τα πάντα και αντικαθιστώντας την Πραγματικότητα με την Απόλυτη Εικόνα.

Ικανός για τα πάντα και ανίκανος για οτιδήποτε Δημιουργικό,
εξισώνει τα αντίθετα, ισοπεδώνει τους υπόλοιπους για να προβληθεί ο ίδιος, αυτός λοιπόν ο Λούμπεν, Μαστρωπός και Ολετήρας της Πραγματικής Ιστορίας και Δημιουργός της Εικονικής Πραγματικότητας, δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να ταΐσει το σαρκίον του και να γευτεί τα προνόμια και πλούτη της Εξουσίας.

Καταπατά Αρχές για να τις επαναφέρει σαν το Απόλυτο Μηδέν, ειρωνεύεται την Ηθική μέσα στην ανηθικότητά του και ανακηρύσσει την απόλυτη προσαρμογή στις καταστάσεις σαν το απαύγασμα της Σύγχρονης Πολιτικής.

Δεν έχει πρόβλημα να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο, το ανήθικο σε Ηθικό Πλεονέκτημα και την Πρώτη Φορά Λιγούρια σε Πρώτη Φορά Αριστερά…

Είναι η Κινούμενη Άμμος που μετατρέπεται και προσαρμόζεται στα πάντα φτάνει να τον συμφέρει και αποτελεί τον Μετατροπέα της Ηθικής Παρακμής σε Κηροζίνη Εκπόρνευσης. Δεν αποτελεί την προσωποποίηση της Αριστερής Παρακμής αλλά την Παρακμή «Αυτή καθαυτή» (An sich) για να θυμηθούμε και τον μεγάλο Γερμανό που είναι πάντα επίκαιρος και αξεπέραστος (Hegel).

Αυτό το ανθρώπινο έκτρωμα που παρουσιάζει χαρακτηριστικά μη ανθρωπόμορφου τερατουργήματος, αφού μετέτρεψε την Ελληνική Κοινωνία και Πολιτική σε ένα απέραντο Χαμαιτυπείο Εννοιών και Πρακτικής πασχίζει εναγωνίως να μακροημερεύσει στην εξουσία μετατρέποντας εαυτό σε Call Girl για όλα τα γούστα…

State Department εκεί; Εδώ οι καλύτεροι και πιστότεροι Αμερικανόφιλοι που μπροστά τους οι Παραδοσιακοί Δεξιοί μοιάζουν με εκπροσώπους της Αναρχικής Ομοσπονδίας. Θέλετε Νέες Βάσεις, ξεπούλημα Φορέων Δημόσιας Περιουσίας ή μήπως «Νέες Επενδυτικές Ευκαιρίες» στα Βαλκάνια;;;

Εδώ ο Πωλών τοις Μετρητοίς Μεσίτης, με Fast Track Διαδικασίες και Αμερικανικό Πρακτικό Πνεύμα. Μέχρι και επίσκεψη στην Ναυαρχίδα του Αμερικανικού Στόλου έκανε η νέα Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κορίτσι με σύγχρονο πνεύμα χωρίς δογματισμούς και νοσηρούς αντί–αμερικανισμούς.
Άλλωστε, πώς εξελίχθηκε ταχύτατα στα 30 της
αν δεν διέθετε ανάλογη πολιτική και διανοητική μεγαλοσύνη και αξιοπρόσεκτα προσόντα;;; Όλα τα υπόλοιπα που – πιθανόν…– φαντάζεσθε και υποθέτετε αποτελούν ιδεοληψίες ακροδεξιού σεξισμού, όπως άλλωστε τονίζει και η ίδια, ένθερμος Ζηλωτής του Μεταμοντέρνου Φεμινισμού…

Ο Lumpen που ανέβηκε απότομα
– είπαμε, με κομματικό καταπέλτη…– δεν έχει πρόβλημα αντι–αμερικανισμού, ηθικών αναστολών, αξιακού συστήματος και άλλων τέτοιων ξεπερασμένων και δογματικών μικρο–παραγόντων. Ως γνήσιος Κοινωνικός Χυλός χωρίς Έρμα, γεννήθηκε χωρίς Ηθική, μεγάλωσε στην ανηθικότητα και ανδρώθηκε στην Πολιτική Εκπόρνευση… Μην ζητάμε λοιπόν δύσκολα προ απαιτούμενα πιέζοντας καταστάσεις…

Φυσικά ανάλογη τύχη είχαν και οι Δανειστές της Χώρας, οι Καταστροφείς δηλαδή – μαζί με όλους τους Μνημονιακούς– του Ελληνικού Κοινωνικού Σχηματισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατάγγελνε τους Μνημονιακούς Μερκελιστές – όπως τους αποκαλούσε– εφάρμοσε κατά γράμμα το δικό τους Μνημόνιο χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, καταστέλλοντας με αριστοτεχνικό μεταμοντέρνο Σοσιαλδημοκρατικό τρόπο τις όποιες αντιδράσεις, κάνοντας ταυτόχρονα τον «δύσκολο» στην Τρόικα. Αυτή άλλωστε είναι πάγια η τακτική της Παλλακίδας που κάνει την δύσκολη στις ορέξεις του Ερωτύλου Ηγεμόνα.

–Υπογράφοντας Πλεονάσματα και Δεσμεύσεις– ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο…– έως το 2060, την ίδια ώρα χτυπάει τα στήθη του σαν αγουροξυπνημένος Χιμπατζής του Ζωολογικού Κήπου κραυγάζοντας «Βγήκαμε από τα Μνημόνια, βγήκαμε από τα Μνημόνια !»

–Παράλληλα,
υπογράφοντας και θεσμοθετώντας την Μείωση των Συντάξεων, υποκρίνεται πως διαπραγματεύεται την Κατάργηση της Μείωσης και ταυτόχρονα επικαλείται την ηλικία των συνταξιούχων: «Είναι πάνω από 70 χρόνων, θα λυθεί σιγά–σιγά (!) το πρόβλημα», Λόγος Τσίπρα στην ΔΕΘ – συνδυάζοντας την ανηθικότητα με την κτηνώδη αναισθησία και την απόλυτη καθαρματοσύνη. Όντως, δεν υπάρχουν λέξεις, χαρακτηρισμοί και εκφράσεις για να τους περιγράψεις…

Εάν λοιπόν οι σημερινοί Κυβερνώντες έχουν γίνει Βασιλικότεροι του Βασιλέως και εξαυλωτές της Ηθικής, μην λησμονούμε πως προηγήθηκε η Κοινωνική τους Εξαύλωση και την οποία μεταφέρουν εσαεί σαν κληρονομικό DNA…

Ο Λούμπεν Μικροαστός σαν Κοινωνικός Χυλός είναι η κορύφωση της Κοινωνικής Εξαύλωσης δηλαδή της Ηθικοπολιτικής Ανυπαρξίας. Δεν έχει σημασία που ανέβηκε Κοινωνικό–επαγγελματικά μέσω του Κρατικού του Διορισμού και τώρα παριστάνει τον «Οργανικό Διανοούμενο» – ουσιαστικά, τον Ανόργανο Ηλίθιο…– ή τον «Αριστερό της Σύγχρονης Πολιτικής» με «επίπεδο» ή «ποιότητα» και άλλα παρόμοια ποντιακά ανέκδοτα που κυκλοφορούν στην Πολιτική Αγορά.

Όπως δεν έχει σημασία
που οι πρώην άνεργες και πεινασμένες έγιναν εν μια νυκτί Ακριβοθώρητες που κυκλοφορούν σαν Παγώνια με φρεσκοαγορασμένα πανάκριβα ρούχα και ύφος snobbish Μαρίας Αντουανέττας. Η Μαντάμ Σουσού, για να θυμηθούμε και τον αλησμόνητο Δημήτρη Ψαθά.

Ο Νεοπλουτισμός είναι πάγιο χαρακτηριστικό της νεοελληνικής κοινωνίας. Η «Αριστερά των Λούμπεν» θα αποτελέσει εξαίρεση;;;

Μην ζητάμε τέτοιο Ηράκλειο Άθλο από το αθλιότερο και χυδαιότερο κοινωνικό –πολιτικό κατασκεύασμα που πέρασε ποτέ από την Ελληνική Πολιτική Σκηνή. Είναι η «Πρώτη φορά Αριστερά», ο Δήμιος /Εκτελεστής της Ιστορικής Αριστεράς και των παρακαταθηκών της… Ο Γητευτής των Μαζών και Εκπορνευτής της Ιστορίας, η Μασκότ της Ελίτ και των Αμερικάνων Επικυρίαρχων, ο καλύτερος Κλόουν και Παλιάτσος των Συγκλητικών του Ευρωιερατείου.

ΥΓ. «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν Τραγωδία και την δεύτερη φορά σαν Φάρσα» ( K. Marx, “18th Brumaire of Louis Napoleon”). O άλλος μεγάλος Γερμανός, προφανώς έγραφε όχι για τον 19ο Αιώνα αλλά για τον 21ο. Άλλωστε, αυτή ήταν η τραγικότητα των Marx–Engels, έγραφαν δεκαετίες και αιώνες πριν την εποχή τους.

Από αυτή την άποψη δηλαδή της Σύγχρονης Φάρσας που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πάει πολύ να παρομοιάζει εαυτόν με το ριζοσπαστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1970, ο δε Γελωτοποιός των Ευρωπαίων Βαρόνων (Τσίπρας) να «μιμείται» το ύφος και το στυλ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Άλλωστε, η Καρικατούρα και το imitation δεν έχουν καμιά σχέση με την αυθεντικότητα και το original.
Θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο μας για την Κωμικοτραγική και απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τον Ιδρυτή του.


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 2993

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 02, 2018 12:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (18) – Η «Αριστερά» της Εικόνας και του Casual (Εξαιρετικό!)
Του Ηλία Παπαναστασίου

Περίπατος Τσίπρα στην Νέα Υόρκη– πιθανόν κοντά στην 5η Λεωφόρο– με όλο το επιτελείο του Οικονομικού Προπαγανδιστικού Μηχανισμού της Κυβέρνησης. Χαλαρή ατμόσφαιρα, stylist φωτογραφίες, ύφος και βάδισμα, πόζα και χαμόγελα Χολιγουντιανών σταρ, μια ομολογουμένως πολύ ευχάριστη διαμονή για την νεόπλουτη «Αριστερά», την Αριστερά που έκανε μακροβούτι στην πολυτελή καλοπέραση και δεν λέει – ούτε θέλει…– να ξεκολλήσει…

Μια «Αριστερά» που – πιστή στις επιταγές του Ανιέλλι της FIAT– υποκαθιστά επάξια την Κλασσική Δεξιά και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία.


Το ταξίδι στην Αμερική ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα για ένα τσίρκο από Yappies, θαμπωμένους από το American Dream και άρτι αφιχθέντες στην Μητρόπολη του Καπιταλισμού, λιγουρωμένοι Νεανίες – στην ηλικία και κυρίως στο μυαλό– που κοιτάζουν με θαυμασμό τους ουρανοξύστες και τα Αρχιτεκτονικά Τερατουργήματα του Αμερικανισμού, με ανοιχτό το στόμα από θαυμασμό για τον – υποτιθέμενο – πρώην αντίπαλο τους…

Δεν θαμπώνονται μόνο από την εικόνα αλλά θαμπωμένοι προβάλουν και την δική τους εικόνα στον ελληνικό λαό. Έχουν τον μηχανισμό, έχουν το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η ΕΡΤ, έχουν και τα περισσότερα των Ιδιωτικών καναλιών είτε φιλικά είτε ευμενώς ουδέτερα απέναντι τους. Καιρός να προβάλουν την εικόνα τους – άλλωστε, γι’ αυτήν ζουν, με αυτήν ελπίζουν να κερδίσουν ή τουλάχιστον να μην χάσουν με μεγάλη διαφορά – και να προπαγανδίσουν τις ανύπαρκτες επιτυχίες τους…

Σκηνή δεύτερη. Ο Πρωθυπουργός μιλάει με επενδυτές και ξένα, αμερικανικά κυρίως Funds, προς άγρα – υποτίθεται – επενδυτών. Ύφος περισπούδαστο, αγγλικά σερβιτόρου με αμερικανική προφορά και «αέρας» σοβαρού – δεν του βγαίνει εύκολα…– και περισπούδαστου πολιτικού. Μικρές διακοπές σοβαροφάνειας στο λόγο, αποφασιστικό βλέμμα στους επενδυτές, προτροπές άνετου Broker για να αγοράσουν, δολώματα για να τσιμπήσουν οι δύσπιστοι. Φιλότιμες προσπάθειες ενός γυρολόγου που ήλθε να ανοίξει Γαλακτοπωλείο στη Νέα Υόρκη με απαιτήσεις.

Όμως οι επενδυτές, τα Fund; Oπως φάνηκε, δεν πολυτσίμπησαν γυρνώντας την συζήτηση στις πολιτικές εξελίξεις και στον πιθανό χρόνο των εκλογών. Αλλά δεν πειράζει, η εικόνα του σοβαρού Πρωθυπουργού που αναζητά Επενδυτές για την πενόμενη χώρα του θα κυκλοφορήσει σε όλα τα Δελτία Ειδήσεων.

Σκηνή τρίτη.
Δεξίωση το βράδυ, σε απόσταση ασφαλείας από τις μαινόμενες Ελληνοαμερικάνικες Οργανώσεις. Αποστειρωμένο περιβάλλον, φιλικές διαχύσεις με την Ομογένεια του δικού του κλίματος, μοδάτη και στυλιζαρισμένη Μπαζιάνα κοντά του, άλλη μια εικόνα ενός υπερ-πετυχημένου ταξιδιού στις ΗΠΑ. Θα παιχθεί – εννοείται – στα Δελτία Ειδήσεων με όλη την προσπάθεια τηλεοπτικής συσκευασίας Success Story…

Είναι γεγονός πως ο Αστικός Πολιτισμός εγκαθιδρύει την Δικτατορία του ματιού σαν Πολιτισμό Εικόνας σε βάρος όλων των υπολοίπων αισθήσεων.

Το «είναι» ανατράπηκε, εξοβελίστηκε και εξαϋλώθηκε. Η Ουσία εξαφανίστηκε και απέμεινε το Φαίνεσθαι που είναι ταυτισμένο με την Εικόνα ή μάλλον με την Εικόνα στην Παρακμή της.

Γιατί εάν
– έστω μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου Αιώνα– το «Είναι» είχε σχέση με το «Φαίνεσθαι» σαν στρεβλή ή ωχρή αντανάκλαση του, σήμερα η Εικόνα δεν αποτελεί ούτε καν Φαίνεσθαι αλλά μια Αναπαραγωγή της Πραγματικότητας κατά το δοκούν. Αναπαραγωγή εκ του μηδενός, ex nihilo.. Όχι Fake Πραγματικότητα αλλά Μη–Πραγματικότητα, ούτε καν «Κοινωνία του Θεάματος» (Για να θυμηθούμε και τον Guy DeBord) αλλά αντίθετα, «Θέαμα που υποκαθιστά την Κοινωνία». Εκεί άλλωστε βασίζεται και η Πανίσχυρη Τέχνη της Εικόνας που στηρίζει την Τηλεοπτική Προπαγάνδα. Η αρχή της; Δεν «Αντανακλώ» την Πραγματικότητα αλλά την «Φτιάχνω από την αρχή, εκ του μη όντος».

Τέχνη που οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ την παίζουν στα δάχτυλα,
παλιοί αριστοτέχνες της «Αριστερής Μπαρουφολογίας» – ή «Πομφόλυγες» αρχαιοελληνιστί…– και ακάματοι εραστές της Εικόνας, του στυλ και του «Πνευματικού Αρώματος», για όσους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ βέβαια είναι επιπέδου και εμβαθύνουν ανελλιπώς στις εσχατιές της Ανθρώπινης Σκέψης.

Αυτός ο περιφερόμενος θίασος που αυτοαποκαλείται Αριστερά, ζει από την Εικόνα και πουλάει Εικόνα, για τον εαυτό του – Ναρκισσευόμενοι Νεόπλουτοι γαρ...– και κυρίως για τις μάζες, τις ανεπεξέργαστες ή τις επεξεργασμένες (διορισμένες στο Δημόσιο), τον λαό δηλαδή την πλέμπα. Μερικοί μάλιστα – οι πιο επεξεργασμένοι...– το παίζουν και «Πόλεμο Θέσεων» a la Gramsci. Πως δηλαδή κουμαντάρουν τους Αμερικάνους, το Ευρωιερατείο και τους ξένους σύμφωνα με τα γούστα τους, κομπορρημονώντας και γελώντας για τα κατορθώματα τους... Γελά δ’ ο μωρός καν τι μη γελοίον εί

Μαζί τους γελά ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού λαού, μαζί τους γελά και ο αείμνηστος Gramsci με τα καμώματα των γελωτοποιών απογόνων του.

Τέλος, μαζί τους γελά και η Ιστορία που ήδη προετοιμάζει το τέλος των Εικονοπλαστών της (δήθεν) Αριστεράς, οριστικά, αμετάκλητα και τελεσίδικα όπως λένε και οι νομικοί.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 14, 2018 2:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (19)– Ο Ιταλικός πονοκέφαλος της Κυβέρνησης (Εξαιρετικό!)
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΔύσκολες μέρες περνάει το Ευρωπαϊκό Ιερατείο με την Ιταλική Κρίση «απειθαρχίας» και έλλειψης “Ευρωπαϊσμού”.

Οι διακηρύξεις της Ιταλικής Κυβέρνησης για τον νέο Προϋπολογισμό και η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ελίτ της Γερμανικής Κομισιόν αναμενόμενη όπως αναμενόμενη και η αμηχανία της εγχώριας Πολιτικής και Οικονομικής Ελίτ με τον Ιταλικό Αρμαγεδδώνα.

Από τις παρουσιάσεις των γεγονότων από τα ελληνικά Media έως τις αντιδράσεις των περισσότερων πολιτικών αναλυτών, οι ατίθασοι Ιταλοί περιγράφονται σαν “Ευρωσκεπτικιστές” και “Λαϊκιστές”– στην καλύτερη των περιπτώσεων – έως “Ακροδεξιοί” και “Νεοφασίστες” στην χειρότερη…


Ένα “Φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη” και που δεν αφορά άμεσα το πολιτικό “χρώμα” των εκπροσώπων της Ιταλικής Κυβέρνησης αλλά το Οικονομικό και Κοινωνικό Πρόγραμμα του Κοινωνικού/ Ταξικού Μπλοκ Δυνάμεων που εκφράζουν.

Μαζί με το Φάντασμα υπάρχει και ο Βρυκόλακας, ο Αντι/Ευρωπαϊστής και Ευρωσκεπτικιστής Σαλβίνι, το τέρας της Οικούμενης που αναστατώνει τις αγορές, φέρνει σε κατάσταση παραληρήματος τους εκπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Ελίτ αλλά κερδίζει – όπως φαίνεται– στο “πόπολο”, στον απλό και καθημερινό Ιταλό Εργαζόμενο, αυτός ο χαμερπής “φασίστας” που τολμά να ζητά Κατώτατο Εγγυημένο Εισόδημα 800 ευρώ τον μήνα και που αφορά 6.500.000 εξαθλιωμένους Ιταλούς πολίτες.

Ο ανεκδιήγητος και υβριστικά αθυρόστομος Σαλβίνι δεν “κώλωσε” αλλά επιμένει να βοηθήσει τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, αυτά που οι Ελίτ – απανταχού γης– τα έχουν “εγγεγραμμένα” στα παλιότερα των υποδημάτων τους. Θέλοντας να μείνει πιστός στις προεκλογικές του υποσχέσεις, επιμένει – και σωστά πράττοντας– να βοηθήσει τους “μη έχοντες”.

Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός έχει πάντα τις κατάλληλες παροιμίες,
έτσι και στην χώρα μας ισχύει το “όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη”. Είναι δυνατόν να λείπει η “Πολιτικώς Ορθή” “Αριστερά”, αυτός ο περιφερόμενος θίασος των γελωτοποιών που παριστάνουν τους Κυβερνώντες από το “πανδημοκρατικό” πανηγύρι των απανταχού “Ευρωπαϊστών” και “Ευπρεπών της Αριστεράς” εναντίον της νόμιμα – και με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό– εκλεγμένης Ιταλικής Κυβέρνησης;

Με Μαέστρο την Κυβερνητική Ναυαρχίδα και αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Κυβέρνησης, την “Εφημερίδα Συντακτών” και με στοχοπροσηλωμένους υπάκουους κονδυλοφόρους την “Αυγή” και τα υπόλοιπα ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΑ έντυπα, υπό την κάλυψη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η ΕΡΤ και οι ακριβοπληρωμένοι κομπάρσοι της, αναφωνούν ως τροβαδούροι – με δυνατή φωνή τενόρου, ως τα ουράνια…– την νέα Όπερα του Βέρντι, “Οϊμέ ! Οϊμέ! Τι κακό σε βρήκε, ω δυστυχισμένη Ευρώπη, με τους Δεξιούς Λαϊκιστές”.

Προτεινόμενος τίτλος; “IDA versus SALVINI”. Ή αλλιώς, η Δημοκρατική Ida (Verdi) εναντίον του Ξενοφοβικού Salvini.

Tα ιστορικά και κοινωνικά απωθημένα των σημερινών Κυβερνώντων της χώρας μας είναι φυσιολογικό να κατευθύνονται σε αυτούς που – όντως…– πιστεύουν αυτό που κάνουν δηλαδή τους Ιταλούς συναδέλφους τους.

Σε αυτούς που – γνωρίζοντας την δύναμη τους…
– δεν σκοπεύουν να την δαπανήσουν σε άσφαιρες και ανέξοδες ψευδο–μονομαχίες, όπως – καλή ώρα – έκανε ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των Κυβερνητικών του στελεχών.

Προφανώς οι Ιταλοί Κυβερνώντες σκοπεύουν να τραβήξουν την μάχη έως το τέλος – το ευχόμαστε όλοι όσοι είμαστε με την Δημοκρατική Ευρώπη των Επαναστάσεων και όχι την αντιδημοκρατική και φασίζουσα Ευρωπαϊκή Ένωση – έχοντας στο πλευρό τους τον μεγάλο λαό της Δημοκρατίας και της Κουλτούρας, τον Ιταλικό Λαό.

Εάν λοιπόν οι σημερινοί Κυβερνώντες της χώρας ήσαν όντως “ολοκληρωμένα συνεπείς” με τον εαυτό τους και την Αριστερή Κοσμοθεωρία θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στο πλευρό τους και όχι να εκτοξεύουν χαρακτηρισμούς και “δημοκρατικά υβρεολόγια” στους ατίθασους Ρωμαίους που μάλλον βάλθηκαν στα σοβαρά να ξαναθυμηθούν τις ένδοξες παραδόσεις της Ιταλίας. Τον Cavour, τον Garibaldi και τον Mazzini. Αλλά και τον Labriola, τον Serrati, τον Gramsci, τον Bordiga ή τον Nenni. Δηλαδή την Δημοκρατική Ιταλία του Risorgimento, της εθνικής ενοποίησης του 1861, του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, των Επαναστάσεων και του Σοσιαλισμού. Την Ιταλία απ΄ όπου ξεκίνησε η Αναγέννηση και ο Ουμανισμός, ο Dante και ο Michelangelo, o Giordano Bruno και ο Galilei…Μιας αληθινά μεγάλης χώρας, συμβολικό έπος του Δυτικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Μιας χώρας που έκανε τον Κινηματογράφο “Καλλιτέχνημα για τον λαό” και όχι απλή “Κατανάλωση για τον λαό” όπως οι Αμερικανοί συνάδελφοι τους.

Μιας χώρας που έκανε την Όπερα καθημερινό τραγούδι του λούστρου και του Βιομηχανικού εργάτη, μετατρέποντας την “Τέχνη του λαού” σε Τέχνη πανεθνική αφήνοντας την “Τέχνη της Ελίτ, υπερόπτη των μαζών” στα χέρια άλλων.

Μιλάμε δηλαδή για την χώρα της Scala di Milano, του Fellini, του Pier Paolo Pasolini, του Vittorio de Sica, του Bertollucci. Μιας χώρας που ακόμα και στην περίοδο του Μουσσολινικού Φασισμού δεν γνώρισε ποτέ τα προτεσταντικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Γερμανικών Τεράτων, ούτε προγράμματα συστηματικής γενοκτονίας.

Λοιπόν, ας πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για την Ιταλία και τους Ιταλούς.

Δεν ζητάμε βέβαια κάτι ανάλογο από τους “Μη μου άπτου” «Αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ ούτε φυσικά από τις Μαρίες Αντουανέττες του Φεμινιστικού του Λόμπυ. Έχουν άλλες προτεραιότητες όπως η “Ξενοφοβία” του Σαλβίνι και – υποπτευόμαστε…– το έγκλημα καθοσιώσεως, το Corpus Criminalis του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η “Ομοφοβία” (Πιθανόν να φταίει και η αρρενωπότητα του Λατίνου και ο “καταπιεστικός” τους σεξισμός και για τον οποίο έχουν πολλά να διηγηθούν οι παλιότερες Σκανδιναβές και Γερμανίδες Τουρίστριες)…

Κατά την γνώμη τους, στον αγύριστο οι Λαϊκές Τάξεις και τα εκατομμύρια πενόμενων Ιταλών, η προστασία των οικονομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Προέχει η “Ευρωπαϊκή Ενοποίηση” και ο Πόλεμος κατά του “Λαϊκισμού”, όπως αποκαλούν στην ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ διάλεκτο κάθε λαϊκή αντίσταση εναντίον της Κοσμοπολίτικης και Καπιταλιστικής Ελίτ των Βρυξελών.

Στο κάτω–κάτω της γραφής – όλα κι όλα!– δεν περνάς στο μεγάλο Πανεπιστήμιο του ΣΥΡΙΖΑ, το Harvard της “Πολιτικώς Ορθής Αριστεράς” που είναι ο Πόλεμος κατά της “Ξενοφοβίας” της “Ισλαμοφοβίας” (κλπ., κλπ., κλπ.) εάν δεν διαβάζεις “Εφημερίδα Συντακτών”, δεν κτυπάς τους “Λαϊκιστές” απανταχού γης και δεν βρίζεις νυχθημερόν τους “Ακροδεξιούς” του Σαλβίνι που μας χαλάνε και την σούπα της “Εξόδου από το Μνημόνιο” με την άνοδο των Spreads…

Είναι αλήθεια πως με την νέα Ιταλική Κυβέρνηση “θίγεται” όλο το σαθρό οικοδόμημα της “Γερμανικής Ενοποίησης” και το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά γράμμα.

Είναι επίσης αλήθεια πως σε πλατιά στρώματα του ελληνικού λαού η Ιταλική Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μεγάλες συμπάθειες για την πείσμονα αντίσταση που προβάλει στις Γερμανικές – ουσιαστικά…– αξιώσεις.


Όμως είναι επίσης αλήθεια πως η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Έχει 10 φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ, είναι η τρίτη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανήκει στους G7 δηλαδή στα 7 πλέον βιομηχανικά έθνη του πλανήτη. Διαθέτει τεράστια Βαριά Βιομηχανία, μεγάλες εξαγωγές και έναν μη–πειθήνιο και κάπως “ατακτούλη” λαό που δεν πεθαίνει από έρωτα για τους Alemanni δηλαδή τους Γερμανούς. Δεν έχουν αντιδημοκρατική παράδοση όπως η Πρωσσική των υπεροπτών Γερμανών και δεν έχουν τα “Ξενοφοβικά” χαρακτηριστικά που τους αποδίδουν οι Κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι τυχαία, οι κυνηγημένοι Εβραίοι των Γερμανοκρατούμενων περιοχών επί Κατοχής στην χώρα μας έβρισκαν άσυλο στις Ιταλοκρατούμενες. Άλλωστε, ακόμη και στην Φασιστική Ιταλία δεν γνώρισαν ολοκαύτωμα εθνοτήτων όπως στην Χιτλερική Γερμανία (Εβραίοι, Πολωνοί και Ρώσοι αιχμάλωτοι κλπ).

Καλό θα ήταν πριν κάποιος εκφέρει γνώμη για την σημερινή Ιταλία, να γνωρίζει και λίγη Ιστορία.
Αλλιώς είναι η αναλφάβητος ή ηλίθιος ίσως και διπολικά σχιζοειδής (διχασμένος) όπως ο Μικροαστός και ο Λούμπεν–μικροαστός η απλώς Λούμπεν. Μόνο που ο τελευταίος, όταν βρεθεί με καταπέλτη ή ασανσέρ στα “Άνω σαλόνια” θυμάται μεν την φτώχεια της παλιάς του καταγωγής αλλά την καλύπτει με όλα τα ιδεολογήματα της επίπλαστης “Ψευδοαριστεράς” όπως του έμαθαν στην Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί αυτό ακριβώς είναι ο Λούμπεν–μικροαστός a la ΣΥΡΙΖΑ που τινάσσει από πάνω του – μετά βδελυγμίας…– την σκόνη της παλιάς του φτώχειας και εξαθλίωσης. Ένα “Κοινωνικό κατασκεύασμα” – ή απολίθωμα…– νεοπλουτισμού με άμεση συνέπεια την έλλειψη αντιληπτικής ικανότητας παρατήρησης της πραγματικότητας. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να καταλάβει πως “από κει που ήταν” έγινε ξαφνικά σε μια νύχτα “αυτό που έγινε”… Πως δηλαδή αντιστράφηκαν τα δυο “Κοινωνικά του Είναι” και ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει τίποτε.

Είναι λοιπόν δυνατόν να καταλάβει την “Αντίστροφη” της Ιταλίας; Πως με άλλα λόγια, η πρώην Ιταλική Αριστερά – ΚΚΙ, συγκεκριμένα– του Ευρωκομουνισμού έγινε η σημερινή Δεξιά και πως η πάλε ποτέ συστημική Δεξιά σήμερα υιοθετεί Αριστερά Κοινωνικά και Οικονομικά Αιτήματα και ενσωματώνει το Κοινωνικό Μπλοκ των Εργαζόμενων του παλιού PCI;

Είναι δυνατόν κάποιος που δεν καταλαβαίνει πως από Λούμπεν έγινε βολεμένος Κρατικοδίαιτος, να καταλάβει τι γίνεται στην Ιταλία;

Είναι δυνατόν;

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες