Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Μεταμοντέρνα Αριστερά (εξαιρετικό)

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 22, 2019 1:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (26) - Ο Λούμπεν Homo Syrizeikus
Του Ηλία Παπαναστασίου
Δεν χρειαζόταν η «Πολακιάδα» των τελευταίων ημερών για να κατανοήσουμε το βάθος – και πλάτος ή εύρος- της Ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζονταν οι μεταγραφές όλων των ρεταλιών του θνήσκοντος και παρηκμασμένου ΠΑΣΟΚ για να συνειδητοποιήσουμε που το πάνε οι λεβέντες της Πρώτη Φορά «Αριστεράς».

Δεν χρειάζονταν οι «ρυθμίσεις» στο πάρα πέντε του νέου Νόμου Κατσέλη – ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορα τέσσερα ολόκληρα χρόνια – για να συνειδητοποιήσουμε τον παχυδερμισμό των Κυβερνώντων «Αριστερών».


Δεν χρειαζόταν ο απίστευτος αμοραλισμός των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ για να αντιληφθούμε το απύθμενο θράσος τους, την ανύπαρκτη Ηθική τους και τον παροιμιώδη χαμαιλεοντισμό τους.

Δεν χρειαζόταν τίποτε από τα παραπάνω. Το εμπεδώσαμε το «μάθημα» ή το «αφήγημα» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθαμε καλά, γνωρίζουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε:

- Χαμαιλέοντες, αριβίστες με ανύπαρκτη συνείδηση και «Ηθική» της ανυπαρξίας, θεσιθήρες που βολεύουν το σόι τους, τις παλλακίδες και τους κάθε λογής κολλητούς Πραιτοριανούς και απερίγραπτους οσφυοκάμπτες, τρωκτικά του Δημοσίου χρήματος που είδαν «φως και μπήκαν» στα άνετα σαλόνια της Εξουσίας και των αμοιβαίων συναλλαγών με την μπουρζουαζία.

- Πεινασμένοι για εξουσία και χρήμα, ανύπαρκτοι επαγγελματικά και μηδαμινοί ηθικά, θεωρητικά αναλφάβητοι και πλασιέ ελιτίστικου ύφους, σνομπ όχι λόγω καταγωγής αλλά λόγω Κοινωνικού Καταπέλτη μια και ανέβηκαν απότομα χωρίς αλεξίπτωτο επιστροφής, ανίκανοι για οτιδήποτε δημιουργικό και ικανοί για οποιαδήποτε ίντριγκα και σκευωρία, κλασσικά λιγούρια που είδαν πλουσιότατο στρωμένο τραπέζι και έκαναν μακροβούτι χωρίς μαχαιροπήρουνα, δεν ανήκουν στους κλασσικούς εκπροσώπους της Μικροαστικής (Ψευδο)Ιντελιγκέντσιας αλλά κάπου χειρότερα: στους Lumpen δηλαδή στο κοινωνικό βάρος της Κοινωνίας, στην κοινωνική και ταξική σαβούρα από την οποία κάθε Κοινωνική Επανάσταση φρόντιζε να απαλλαχθεί το συντομότερο δυνατό.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία των Νέων Ελληνικών Χρόνων, το Λούμπεν Στρώμα δηλαδή το ίζημα του Κοινωνικού Πάτου αποτελεί την Πολιτική και Κυβερνητική Ελίτ της χώρας.

Ουσιαστικά η «Πρώτη Φορά Αριστερά» είναι το Πρώτη Φορά Λούμπεν στρώμα στην Εξουσία,
μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη με ανυπολόγιστο κόστος εφόσον λειτουργεί σαν Λούμπεν Ελίτ που Λουμπενοποιεί όλη την Κοινωνία, τα Κόμματα και κυρίως τον Ελληνικό Λαό, μετατρέποντάς τον από Ανυπότακτο Νεοέλληνα μιας «Φύσει και Θέσει Αντιστασιακής Ιστορίας»(Ν. Σβορώνος) σε ζητιάνο Κοινωνικής Ελεημοσύνης, δουλο-φεουδαρχικών εργασιακών σχέσεων και όμηρο της Φοροεισπρακτικής Λαιμητόμου του Κράτους.

Παθητικοποιημένος και απογοητευμένος από την οικτρή του οικονομική κατάσταση, αηδιασμένος από την διάψευση όλων του των προσδοκιών, ο ανυπότακτος Έλληνας έχει μετατραπεί σε πρότυπο «ψεκασμένου πολίτη» που δεν αντιδρά, δεν καταλαβαίνει, δεν διαμαρτύρεται αλλά αντίθετα ικανοποιείται από τα ψίχουλα και την ελεημοσύνη των Νέων Βαρόνων, αυτών που στηρίζονται σε παθητικοποιημένους και αποβλακωμένους πολίτες, με κοινωνική συνείδηση Λούμπεν δηλαδή ανύπαρκτη, σε πολιτική αντίληψη του τύπου «Δώσε και σε μένα Αφέντη» και σε αξιακή υπόσταση μηδενικής ισχύος.

Από κει και η ανοχή τους - των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ-
για τους μπαχαλάκηδες και (δήθεν) αντι-εξουσιαστές παντός καιρού και με τους οποίους άλλωστε συνδέονται με Έρωτα βαθύ, η απέχθειά τους για την παραγωγική εργασία και τις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί και το μίσος τους για οποιαδήποτε Παραγωγική Αντίληψη της Οικονομίας, ο ασύστολος έρωτας για τους Δικαιωματιστές των Μειονοτήτων Παντός Είδους και Πάσης Συνομοταξίας και η αντίστοιχη ελιτίστικη περιφρόνησή τους για τα Δικαιώματα των Πλειοψηφιών, από κει και ο αντι-επιστημονικός και ασυγκράτητος «Κοινωνιολογισμός» τους για το Φύλο και η αγάπη τους για την (υποτιθέμενη) «Φαντασιακή Αναπαραγωγή του Έθνους» με αποτέλεσμα την καταδίκη σαν «Φασιστικού» και «Ακροδεξιού» ακόμη και του Δημοκρατικού Πατριωτισμού Εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρα, από κει και η εθελοδουλία τους και η γλοιώδης γονυκλισία τους στους ισχυρούς της Γης – ΗΠΑ, ΕΕ- επιβεβαιώνοντας έτσι το ρητό του μεγάλου Stanley Kubric «Τα μεγάλα Έθνη λειτουργούν σαν Γκάνγκστερ και τα μικρά σαν Πόρνες» αντιπαραθέτοντας στον Δημοκρατικό Εθνικοαπελευθερωτισμό του ΕΑΜ την πλήρη εκπόρνευση της Εξωτερικής Πολιτικής και μετατρέποντας την Κυβερνητική Ελίτ σε Βαλκανική Πόρνη «Πασών Υπηρεσιών και Περιποιήσεων».

Από κει επίσης και η περιφρόνηση τους για τα Παραγωγικά στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας
-Εργατική Τάξη, Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Μικρομεσαίοι - χαρακτηρίζοντάς τους πότε σαν «Ετερόκλητους όχλους», πότε σαν «Στρατηγικούς Κακοπληρωτές», πότε σαν «Ανενημέρωτους» και «Μη σκεπτόμενους» καταδεικνύοντας έτσι την περιφρόνηση μιας Λούμπεν Ελίτ - που σιτίζεται πλουσιοπάροχα από το Πρυτανείο - για τα μεγάλα λαϊκά στρώματα, μιας Λούμπεν Κρατικοδίαιτης «Τάξης» που δίνει αφειδώς αυξήσεις στα πάνω Δημοσιοϋπαλληλικά στρώματα δηλαδή στο Άνω Παρασιτικό Μανδαρινάτο – Μετακλητοί κλπ.- απομυζώντας κάθε οικονομική ικμάδα της Κοινωνίας για να ζει η ίδια πλουσιοπάροχα με σκανδαλώδη τρόπο.

Αυτό ίσως είναι το μόνο θετικό σημείο των τεσσάρων ετών ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ Παρακμής, το γεγονός της κυριαρχίας μιας λεπτής και σχετικά ολιγάριθμης Ελίτ του Άνω Μανδαρινάτου πάνω σε τεράστια – τον αριθμό- Κοινωνικά Στρώματα. Μιας Κρατικής Ελίτ που μην έχοντας άλλη σοβαρή Κοινωνική Επιρροή καταχράται της υπομονής μεγάλων λαϊκών στρωμάτων ποντάροντας στην Κοινωνική Ελεημοσύνη που βαφτίζει ανενδοίαστα «Κοινωνικό Κράτος» που όμως ταυτόχρονα κινδυνεύει με την πρώτη σοβαρή πολιτική/κοινωνική κρίση να γκρεμοτσακιστεί το ίδιο εύκολα όπως σκαρφάλωσε.

Ελλείψει συμμαχιών
με μεγάλες τον αριθμό Κοινωνικές Τάξεις – Εργατική, Αγροτική, Μικρομεσαία – ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας Λόχος Διοικήσεως που κάθισε στο σβέρκο ενός ολοκλήρου λαού θυμίζοντας μύγα που ενοχλεί το σβέρκο ενός αλόγου.

Εύκολη η άνοδος του, ευκολότερη η θεαματική του πτώση. Πτώση που θα παρασύρει τις πεινασμένες Κυρίες του χθες- σημερινές Μαρίες Αντουανέττες που μοιράζουν το παντεσπάνι του Neoliberal Φεμινισμού και τους (επίσης) χθεσινούς και προχθεσινούς ξελιγωμένους σημερινούς Νεοδιορισμένους ξεκινώντας από τον Μεγάλο Στρατηγικό Σχεδιαστή Νοτιοανατολικής Ευρώπης Καρανίκα μέχρι τους μπλαζέδες Πανεπιστημιακούς «Οργανικούς Διανοουμένους», Τενεκέδες της Επιστημονικής Θεωρίας και Αναλφάβητους της Λογικής Σκέψης.

Εάν είναι σωστή η ρήση του Βολταίρου «Κάθε Λαός έχει την Κυβέρνηση που του αξίζει» ακόμη σωστότερη είναι η ρήση «Ο Ελληνικός Λαός αξίζει καλύτερης τύχης». Ο ίδιος πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να είναι – όπως ήταν έως σήμερα- «Λαός με Ιστορία» και μάλιστα ένδοξη ή θα καταταγεί στο μέλλον στους «Μη Ιστορικούς Λαούς» (Geschichtloss Volker) σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των G.Hegel και Fr. Engels.

ΥΓ. Απέναντι στην Φιλελεύθερη Αστική αντίληψη Δεξιάς/Ακροδεξιάς προέλευσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «Αριστερός, Κομμουνιστικός και Μπολσεβίκικος», απαντάμε με τα λόγια του Descartes (Καρτέσιου) πως «Η Άγνοια δεν είναι επιχείρημα».

‘Όποια σχέση έχει η Ιερά Εξέταση και ο Πάπας με τον Κοινοβιακό Θρησκευτικό Σοσιαλισμό του Χριστού (που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους), άλλη τόση σχέση έχει η «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιστορικό Σοσιαλισμό και την Διαλεκτική θεωρία του Marx. Οι Πρώτοι - των δυο παραδειγμάτων μας - αποτελούν πλήρη αντιστροφή και αναίρεση των Δεύτερων. Έτσι, απλά. Χωρίς πολύ συζήτηση.

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 14, 2019 4:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (27) – Λουμπενισμός της Εξουσίας, ανώτατο στάδιο του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ εκφυλισμού
Του Ηλία Παπαναστασίου«Κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο» διαλαλούσε η επτάχρονη χούντα. Την θυμήθηκε στα τελευταία του ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε συγκέντρωσή του είναι το πανηγύρι των ΜΑΤ και της Αστυνομίας μη τολμώντας κανένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί χωρίς τρεις–τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ να τον συνοδεύουν.

Προηγήθηκε το νομοσχέδιο του Μακρόν στην Γαλλία για τον «Γονέα 1» Και « Γονέα 2» και το οποίο ο μανιωδώς πολιτικά «ορθός» ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να το ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία φθάνοντας στον υπερθετικό βαθμό την παρακμή και τον εκφυλισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθώντας (ο ΣΥΡΙΖΑ) πιστά και δουλοπρεπώς τα νάματα της Φιλελεύθερης δυτικής παρακμής του πνέοντος τα λοίσθια Δυτικού Αστισμού αλλά πάντα σε Βαλκανική, εκχυδαϊσμένη και μεταπρατική version, το κοινωνικό και πολιτικό έκτρωμα της ελληνικής κοινωνίας που αποκαλείται Κυβέρνηση της «Πρώτη Φορά» Αριστεράς ανήγαγε τον Φιλελεύθερο Δικαιωματισμό των Μειονοτήτων σε Μωσαϊκό Νόμο, την κατάργηση των συλλογικοτήτων σε στόχο–ζωής και την συνολική αποδόμηση σε Στρατηγική.

Ακολούθησαν δηλώσεις υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα θύματα της πλέον σκοτεινής ιστορίας της Μεταπολίτευσης που λέγεται Ατομική Τρομοκρατία, οι προληπτικές συλλήψεις που μόνο η χούντα τόλμησε αλλά και η «μεταρρύθμιση» του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει μειώσεις ποινών για τους καθόλα υπόπτους κουκουλοφόρους και κυρίως για τους υπόδικους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όλα στην συσκευασία του ενός με σφραγίδα Made in SYRIZA…

Έχουμε γράψει δεκάδες φορές από την φιλόξενη στήλη του ΡΕΣΑΛΤΟ – που λειτουργεί εδώ και χρόνια σαν αληθινή όαση κριτικής και αληθινού δημοκρατισμού – για την «φύση» του ΣΥΡΙΖΑ, τις κοινωνικές, ταξικές και ιδεολογικές του ρίζες και την αποταξικοποιημένη (De –classes) και άκρως εκφυλισμένη Persona του.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως ο ΣΥΡΙΖΑ
δεν αποτελεί κοινωνικό στρώμα η κοινωνική τάξη παραγωγικού χαρακτήρα αλλά ένα Λούμπεν κοινωνικό στρώμα de–classes ψευδοδιανοούμενων και περιφερόμενων Λούμπεν που βγαίνοντας από το περιθώριο στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία αγκαλιάζοντας ανώτερα στρώματα της Κρατικής Δημοσιουπαλληλίας δηλαδή του Παρασιτικού – σε μεγάλο βαθμό – Ελληνικού Μανδαρινάτου. Θέλοντας να εξουσιάσουν μεγαλύτερα στρώματα εξαθλιωμένων αλλά μη παραγωγικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθούν να διευρύνουν την επιρροή τους μέσω μαζικών διορισμών και επιδομάτων υποβοηθώντας – και συνεχίζοντας ακάθεκτοι – στον σχηματισμό δυο μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων, των επιδοτούμενων Λούμπεν εξαθλιωμένων και των Διορισμένων στο Δημόσιο υπαλλήλων με ανάλογη συνείδηση Λούμπεν Δημοσίου Υπάλληλου.

Εάν σκεφθούμε πόσο αποπαραγωγικοποιημένη έγινε τα τελευταία δέκα χρόνια η χώρα μας αποκτώντας χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού και σε μεγάλο βαθμό Λούμπεν Κοινωνικού Σχηματισμού, τότε η Λουμπενοποίηση της χώρας, ο σχηματισμός και διεύρυνση ανάλογων κοινωνικών στρωμάτων που ζουν με επιδόματα και έχοντας συνείδηση Λούμπεν θα πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εάν, επίσης, προσθέσουμε και την βόμβα –κυριολεκτικά– του Δημογραφικού Προβλήματος τότε ανοίγει μπροστά μας όλη η Αυλαία του Ελληνικού Προβλήματος που είναι Εθνικό στο μέτρο που λαμβάνει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις και Κοινωνικό στο μέτρο που αγκαλιάζει την συντριπτική πλειοψηφία των Κοινωνικών Τάξεων (δηλαδή του Έθνους). Πλην μιας, της Ελίτ, της Τάξης των καλοζωισμένων και δισεκατομμυριούχων για χάρη της οποίας – ουσιαστικά– κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού γονάτισε κυριολεκτικά την Μικρή και Μεσαία Αστική Τάξη – δηλαδή τους παραδοσιακούς «Μικρομεσαιους»– και αφού καθήλωσε σε μισθούς πείνας το Μισθωτό Προλεταριάτο του Ιδιωτικού Τομέα δηλαδή την καθαυτή Εργατική Τάξη και αποδιώχνοντάς την – μέσω της Μετανάστευσης – σε άλλες χώρες, έδωσε σημαντικές αυξήσεις στα στρώματα τη Μεσαίας και Ανώτερης Υπαλληλοκρατίας δημιουργώντας διαφορές μισθών μεταξύ Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα πρωτοφανείς για Ευρωπαϊκή χώρα.

Είναι γνωστό τοις πάσι πως οι μισθοί του Ιδιωτικού Τομέα είναι μεγαλύτεροι σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τιμητική εξαίρεση τους μισθούς της Ανώτερης και Ανώτατης Υπαλληλοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή του παρασιτικού μανδαρινάτου των Πραιτοριανών της χειρότερης Κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης.

Ταυτόχρονα εξαθλίωσε μεγάλα στρώματα συνταξιούχων εργαζομένων
– ιδιαίτερα του Ιδιωτικού Τομέα– περικόπτοντας το ΕΚΑΣ ενώ άφησε ξεκρέμαστους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες γνωρίζοντας – πολύ καλά– πως τελειώνει ο Νόμος Κατσέλη.

Επίσης, για να ελέγξει ιδεολογικά τις μεγάλες μάζες, προχώρησε ακάθεκτος στον σταδιακό έλεγχο των Τηλεοπτικών Καναλιών – ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3, Κανάλι της Βουλής, με φίλα προσκείμενους τον ALPHA του ευεργετηθέντος Κοντομηνά, τον STAR του (επίσης) ευεργετηθέντος Βαρδινογιάννη, το OPEN του φανατικά προσκείμενου Ιβάν Σαββίδη και έχοντας ευμενή ουδετερότητα των υπολοίπων πλην του νεοδημοκρατικού ΣΚΑΙ.


Ήδη διαθέτει περίπου 10 ημερήσια και εβδομαδιαία φύλλα – ΑΥΓΗ, Εφημερίδα των Συντακτών, Εποχή, Documento, Κόντρα, Νέα Σελίδα, Το Χωνί, Ημερήσια και ΕΘΝΟΣ του πολύ–πολύ ευεργετηθέντος Μπόμπολα, αλλά και του έξυπνα προσκείμενου εβδομαδιαίου φύλλου «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ».

Σχηματίζουμε έτσι όλο τον Γαλαξία του Μεταμοντέρνου Ενημερωτικού Φασισμού a la ΣΥΡΙΖΑ με συστηματική και καθημερινή πλύση εγκεφάλου και ασύστολη αναπαραγωγή Κυβερνητικών Fake News με αποκλειστικό στόχο την κατοχύρωση της Ενημερωτικής «Ηγεμονίας» του ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία ελεγχόμενων εγκεφάλων και συνειδήσεων.

Πρόκειται όχι για άθλια αλλά για εξαιρετικά επικίνδυνη Κυβέρνηση.


Εάν ο Σοσιαλισμός είναι η «Επανάσταση των Παραγωγών» και ειδικότερα των Παραγωγών του Ιδιωτικού Τομέα, τότε συνεχίζοντας την ίδια πορεία ο ελληνικός λαός δεν θα εκλείψει μόνο δημογραφικά αλλά θα Λουμπενοποιηθεί πλήρως διαγράφοντας και εκμηδενίζοντας σταδιακά τις Εργαζόμενες Τάξεις και στρώματα, καταργώντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε προοπτική Κοινωνικού Μετασχηματισμού και διαλέγοντας μεταξύ «Σοσιαλισμού ή Βαρβαρότητας» (Karl Kautsky) την Βαρβαρότητα.

Τότε με αδυσώπητη αναγκαιότητα θα ξεπηδήσει ένας πλήρως Κυρίαρχος Μεταμοντέρνος Φασισμός και στη θέση του Κλασσικού Μεσοπολεμικού Φασισμού – Κυριαρχία της Ελίτ δηλαδή της Αστικής Τάξης επί των εργαζόμενων Τάξεων – θα έχουμε έναν Νέο Φασισμό, της Ελίτ πάνω στο σύνολο ενός εξαθλιωμένου και Λουμπενοποιημένου Λαού και Έθνους το οποίο σταδιακά θα μετατρέπεται σε Άθυρμα Επιδοτούμενων, Εξαθλιωμένων και Λούμπεν Μαζών χωρίς προοπτική και ανυπαρξία συνείδησης οποιασδήποτε αλλαγής.

Θα ξημερώσει η Αυγή ενός Φεουδαρχικού Καπιταλισμού επιδοτούμενων δούλων και ζητιάνων και χωρίς κανένα ενδιάμεσο στάδιο δουλοπάροικων, με εργασιακό καθεστώς δουλείας και μισθολογικής μηδαμινότητας, με προοπτικές ανύπαρκτες και συνθήκες ύπαρξης αφόρητες.

Οι όποιες εναπομείνασες συλλογικότητες – Έθνος, Κοινωνική Τάξη, Συνδικάτα, Κόμματα, Οικογένεια, Βιολογικό Φύλο – αφού βομβαρδιστούν αλύπητα με την λεπίδα του Μεταμοντέρνου Τηλεοπτικού Φασισμού θα υποστούν τον Πέλεκυ της κατάργησης βασικών Ατομικών και Συλλογικών Δικαιωμάτων μέσω του προετοιμαζόμενου Βοναπαρτισμού της Ελίτ a la Greque.

Με άλλα λόγια, θα έχουμε το βοναπαρτισμό της Κυριαρχίας του Ηγεμόνα της Ελίτ, που θα κυβερνά με την στήριξη της, μοιράζοντας όλο και λιγότερα επιδόματα στις τεράστιες εξαθλιωμένες μάζες και προσφέροντας άφθονη Πλύση Εγκέφαλου ενθυμούμενος το ρηθέν του μεγάλου Ρωμαίου, «Άρτος και θεάματα» (Γιουβενάλης).

Οι αποπροσανατολιστικές αλλά αποφασιστικές Κραυγές του Ηγεμόνα για τον κίνδυνο της «Ακροδεξιάς» και του «Λαϊκισμού» θα ακούγονται καθημερινά στη διαπασών, ανάλογα δε Σεμινάρια και Μαθήματα κατ’ οίκον θα χορηγούνται δωρεάν για να αποφεύγονται έτσι και να κατατροπώνονται οι «Λαϊκιστές», «Ξενοφοβικοί», «Ισλαμοφοβικοί», «Ομοφοφοβικοί», «Τρανσφοβικοί» – κλπ. κλπ.– και μαζί τους όλα τα ρετάλια της Κοινωνίας που τολμούν να αμφισβητούν τα Προνόμια – Και όχι απλώς «Δικαιώματα»– της Ομοφυλοφυλικής Συνομοταξίας (που ήδη έχει ενσωματωθεί στην Ελίτ, καταλαμβάνουσα περίοπτη θέση με αυξητικές τάσεις ιλιγγιώδους ρυθμού) ή το δικαίωμα του Τζιχαντιστή από το Αφγανιστάν να ανοίξει Παντοπωλείο στα Σεπόλια.

Κάθε αμφισβήτηση των μαζών θα θεωρείται «Λαϊκισμός» και «Επικίνδυνος Εθνικισμός»
το δε πάλαι ποτέ ένδοξο Κοινοβούλιο της Αστικής Δημοκρατίας θα υποστεί μετάλλαξη των «Τριών Εξουσιών» του Μοντεσκιέ και θα συγκεντροποιηθεί στην εξουσία και αποθέωση της Εκτελεστικής με υποτακτικούς τους «Βουλευτές από Πλαστελίνη» της Νομοθετικής Εξουσίας – η Κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί επιστημονικό paradigm – και Διορισμένους Δικαστικούς της Πολιτικής Ορθότητας, εκμηδενίζοντας έτσι την ανεξαρτησία της Δικαστικής και Τρίτης Εξουσίας.

Δεν χρειάζεται η Ελίτ – δηλαδή η Αστική Τάξη – να προχωρήσει σε Πραξικόπημα καταργώντας την Βουλή, απλά η ίδια η Βουλή θα αυτοκαταργηθεί αυτοευνουχιζόμενη και αυτομετατρεπόμενη από δυναμικό Νομοθετικό σώμα των Μαζών σε ερμαφρόδιτο κατασκεύασμα δηλαδή σε Βουλή–Ευνούχο.


Η ίδια η Ελίτ δεν χρειάζεται να κουνήσει το δαχτυλάκι της, απλά τα πράγματα έρχονται «φυσιολογικά», μεταμοντέρνα και «προοδευτικά».

«Εμπρός παιδιά της Πατρίδας» τραγουδούσαν οι ένδοξοι Αβράκωτοι (Sans Cyllots) της Γαλλικής Επανάστασης με την Μασσαλιώτιδα. Εάν ο Ελληνικός Λαός συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών του, τότε ίσως υπάρχει ακόμη ελπίδα γιατί δυστυχώς – ακόμη– «Ζητείται Ελπίς» (Αντώνης Σαμαράκης). Λάθη δεν συγχωρούνται, ούτε ολιγωρίες ή αμφιταλαντεύσεις αλλιώς θα δει μπροστά του το ρηθέν του μεγάλου Φλωρεντίνου «Εδώ που πέρασες ξέχασε κάθε ελπίδα» (Dante Alligieri, «Θεία Κωμωδία»).

Η προοπτική της Βαρβαρότητας και του Φεουδαρχικού Καπιταλισμού της Μεταμοντέρνας Μη–Δημοκρατίας του Ηγεμόνα θα είναι ερεβώδης, ζοφερή και αμείλικτη.


Εάν αντίθετα, συνειδητοποιήσει την δύναμη του, θα πρέπει να βάλει στόχο. Και όχι μόνο, γιατί δεν αρκεί να «Έχεις στόχους αλλά πρέπει να ξέρεις και σημάδι» (Για θυμηθούμε και τα λόγια του μεγάλου Albert Einstein). Εφόσον θέλει να λειτουργήσει σαν Ιστορικός Λαός και όχι σαν Εθνάριο ή Λαΐδιο, αυτοθεραπευτικά και τελεσίδικα, θα πρέπει να ενστερνιστεί τα λόγια του αποφασιστικού Ρωμαίου, του Cato, παραφράζοντάς τον και να βροντοφωνάξει:

«SYRIZA delendus est» Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφανιστεί. Τελεία και παύλα.

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3019

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 03, 2019 4:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (28)– Τηλεοπτικός φασισμός ή Δημοκρατική Ενημέρωση;
Του Ηλία Παπαναστασίου
Πέμπτη ανακοινώνεται η ψευδεπίγραφη, κολοβή και άκρως ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ «ρύθμιση» των κόκκινων δανείων.

Παρασκευή ανακοινώνεται από την εξέδρα του Καπιτωλίου – Μέγαρο Μαξίμου– η ασκηθείσα δίωξη εναντίον 115 Τραπεζικών και κομματικών στελεχών για τα Δάνεια των Κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κλασσική τακτική a la ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καλύπτουμε τις εγκληματικές «ελλείψεις» της προστασίας των Δανειοληπτών με τον «Πόλεμο κατά της Διαφθοράς» όπως τον αντιλαμβάνονται οι κατεξοχήν εκπρόσωποί της, οι κυβερνήτες του ΣΥΡΙΖΑ. Απάτη το μεγαλείο σου, κατά το «Ελλάς το Μεγαλείο σου».

Είναι άπειρα τα περιστατικά χυδαίας προπαγάνδας των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ επικοινωνιολόγων και προπαγανδιστών όπου δεν παρουσιάζεται απλώς το μαύρο–άσπρο αλλά έχεις την εντύπωση πως απευθύνονται σε αποχαυνωμένους σανοφάγους και κρετινοποιημένους τηλεθεατές, σε τηλεθεατές της πλήρους πνευματικής παρακμής και υποστάθμης.

Όσον αφορά στον πολιτιστικό τομέα των Τηλεοπτικών Καναλιών, τουλάχιστον στα Ιδιωτικά κανάλια το επίπεδο είναι υπό του μηδενός με εκπομπές στυλ Power of Love και Survivor όπου η κάθε κατινούλα υιοθετεί πόζα Μαρίας Αντουανέττας και «μη μου άπτου» θηλυκού τα δε αρσενικά – εντός ή εκτός εισαγωγικών– εκπροσωπούν επάξια τον νεοέλληνα κλαρινογαμπρό δηλαδή τον μαμμόθρεφτο ή μαμάκια τελευταίας σοδειάς.

Ύφος και στυλ δεκαπέντε καρδιναλίων, συζητήσεις όχι ανθρώπινου αλλά ζωικού – ή μεταγωγικού– επιπέδου, «κουλτούρα» βαλκανικού/ρωμαίικου βλαχομπαρόκ με αρκετή δόση αμερικάνικης trash culture.

Όσον αφορά δε τα Δελτία Ειδήσεων,
πλην του ΣΚΑΙ που αποτελεί την ναυαρχίδα της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας, τα περισσότερα ή μάλλον όλα αποτελούν πυλώνες της ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ Τηλεοπτικής Προπαγάνδας με αποκορύφωμα τους Γκαιμπελίσκους της Δημόσιας ΕΡΤ.

Εάν τώρα εξετάσουμε και το πολιτιστικό πρόγραμμα – αλλά και το ενημερωτικό, σε επίπεδο ντοκιμαντέρ– των Δημόσιων Τηλεοπτικών σταθμών με εξαίρεση ορισμένες ταινίες – ορισμένες…– που όντως αποτελούν ταινίες καλού κινηματογράφου, το καθοδηγητικό πνεύμα της ΕΡΤ κινείται μεταξύ Πολιτικής Ορθότητας ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ τύπου ή Ελιτισμού «διανοούμενων» βαριάς και σοβαροφανούς κοπής.

Το συνολικό πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν απευθύνεται στα πλατιά στρώματα του ελληνικού λαού αλλά σε ένα – υποτιθέμενο– «ανεβασμένο» κοινό, κατάλληλα λουστραρισμένο για εκπομπές περί κλιματικής αλλαγής, «ανόδου της ακροδεξιάς» στην Ευρώπη ή θεματολογίες περί «έμφυλων ταυτοτήτων» όπου η κάθε σεξουαλική ανορθογραφία παρουσιάζεται σαν η τελευταία λέξη της μόδας, με επιστημονικοφανή πρόσοψη και πιασάρικη εκδοχή του θέματος.

Λείπουν τελείως οι θεματολογίες που αναφέρονται σε ζητήματα τρέχουσας και καυτής – μαζικής και λαϊκής – επικαιρότητας και που συνήθως θίγουν τις αθλιότητες και τα τερατουργήματα της Κυβερνητικής πρακτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Κλασσικό παράδειγμα οι καθημερινές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας και για τις οποίες οι ανήθικοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αναστάτωναν την κοινή γνώμη πριν έλθουν στην Κυβέρνηση.

Αλλά και τα εργατικά ατυχήματα, οι μειώσεις των συντάξεων – κλασσική περίπτωση η περικοπή του ΕΚΑΣ– ή οι εξευτελιστικοί μισθοί της μερικής απασχόλησης που κατά την Μαρία Αντουανέττα των Γιαννιτσών – Έφη Αχτσιόγλου, «μείωσαν» την ανεργία και έφεραν κύματα αγαλλίασης στο μισθωτό προλεταριάτο και το οποίο ψέλνοντας το «Ωσαννά ! Χαίρε Κεχαριτωμένη !» ευχαρίστησε την Πασιονάρια Έφη, όλα αυτά απουσιάζουν από την χυδαία προπαγανδιστική και γλοιωδώς υποτακτική ΕΡΤ και τα φερέφωνα της. Σιγή ιχθύος στα Δελτία Ειδήσεων, παραγνώριση όλων των καυτών θεμάτων από τους παχυλά αμειβομένους Δημοσιογραφίσκους της ΕΡΤ των 2.500 υπαλλήλων.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε μικρότερα Ιδιωτικά Τηλεοπτικά Κανάλια
όπου η αληθινή ακροδεξιά – με την οποία συγκυβέρνησε και συγκυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ– προχωρά ακάθεκτη στην σπίλωση, κατασυκοφάντηση και χυδαιοποίηση κάθε αληθινά επαναστατικής, ριζοσπαστικής και αληθινής Αριστεράς. Ταυτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τους Μπολσεβίκους(!), τον εγγονό Κόκκαλη με τον ένδοξο επαναστάτη Γιατρό και Καθηγητή Πέτρο Κόκκαλη, τον Μαρξ (!) με την Πολιτική Ορθότητα της Ιμπεριαλιστικής Παγκοσμιοποίησης, τον Σοσιαλισμό και την Μαρξιστική Θεωρία με ό,τι πιο ελεεινό έκαναν και είπαν οι χειρότεροι των Επιγόνων, εξομοιώνοντας κάθε τι αντιιμπεριαλιστικό, αληθινά ριζοσπαστικό και αριστερό με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αστική Ακροδεξιά/Δεξιά της αντικομουνιστικής χυδαιολογίας και ανείπωτης διαστρέβλωσης πετυχαίνει με πολλά σμπάρα ένα τρυγόνι, το βασικότερο όλων, την σπίλωση και κατασυκοφάντηση όλης της Αριστεράς συνολικά και της Θεωρίας της, ειδικότερα της ριζοσπαστικής και πατριωτικής εκδοχής της. Εκμεταλλευομένη τον αστικό, χυδαιομικροαστικό κοσμοπολιτισμό και εθνομηδενισμό των ΣΥΡΙΖΑΙΙΩΝ, κατασυκοφαντεί ελεεινολογώντας όλους τους κοινωνικούς και πατριωτικούς αγώνες της Ιστορικής Αριστεράς και γενικότερα του Ιστορικού Σοσιαλισμού.

Λασπολογείται ο πατριωτικός και εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του ΕΑΜ, οι τεράστιες διαδηλώσεις εναντίον της Βουλγαρικής Κατοχής της Μακεδονίας το 1943, οι μεγάλες διαδηλώσεις για τον Κυπριακό Εθνικοαεπελευθερωτικό Αγώνα την δεκαετία του 1950, όλα οργανωμένα από το ΕΑΜ ή την ΕΔΑ.

Στόχος, μέσω του Δεξιού ΣΥΡΙΖΑ που τον παρουσιάζουν ως δήθεν Αριστερό, να εξαφανίσουν κάθε προοπτική του Ιστορικού Σοσιαλισμού και της αληθινής Αριστεράς, ιδιαίτερα ταυτίζοντας τον Λούμπεν μικροαστικό και νεόπλουτο ΣΥΡΙΖΑ με την ηθική της Ιστορικής και ασυμβίβαστης Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ελεεινή και εγκληματικά αντι–κοινωνική πολιτική του συνέβαλε τα μάλα στην αποδόμηση κάθε έννοιας Αριστερής Ηθικής, Κοσμοθεωρίας κλπ. Αυτή άλλωστε είναι η τραγωδία κάθε μεγάλου κινήματος όταν εκπροσωπείται από τους Λούμπεν Μικροαστούς δηλαδή το κατακάθι της Κοινωνικής Δυναμικής.

Τι μέλει γενέσθαι μετά απ’ όλα τα παραπάνω;
Απαιτείται επειγόντως η ίδρυση ενός Τηλεοπτικού Σταθμού που να εκπροσωπεί τις αληθινά πατριωτικές, ριζοσπαστικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις. Ενός Τηλεοπτικού Σταθμού που θα παρουσιάζει θέματα που αφορούν τις μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού, θα αντιστέκεται στην ισοπεδωτική και εθνομηδενιστική αντίληψη των εκπροσώπων της Αστικής Παγκοσμιοποίησης, θα διαφοροποιείται από τα κελεύσματα της Ελίτ του Κεφαλαίου και των υπηρετών του, θα προωθεί τις αληθινά προοδευτικές, δημοκρατικές και ριζοσπαστικές – πατριωτικές παραδόσεις του λαού μας.

Ένας παρόμοιος Τηλεοπτικός Σταθμός ξεκινά από μεγάλες μαζικές περιοχές – π.χ. Λεκανοπέδιο– και όχι κατ’ ανάγκη πανελλαδικά. Εκπέμπει – αρχικά τουλάχιστον και για λόγους κόστους – 6 με 5 ώρες, διαθέτει επιτελικό και επιλεγμένο προσωπικό και αρκετούς εθελοντές. Μορφώνει, ενημερώνει και εκπολιτίζει τον λαό, διαδίδει και μεταδίδει γνώση, επιστήμη και κουλτούρα, ανεβάζει το επίπεδο του διαλόγου και της μετάδοσης πληροφορίας και ενημέρωσης, εξανθρωπίζει τον ρημαγμένο οικονομικά και ψυχολογικά Homo Populus δηλαδή τον καθημερινό λαϊκό και μικρομεσαίο νεοέλληνα, απαλύνει την ψυχή και τα βάσανά του με ποιοτική και όχι ελιτίστικη ψυχαγωγία (Μην λησμονούμε, άλλο «ποιοτικός» και άλλο «ελιτίστικος»…). Ο ποιοτικός είναι και μαζικός αλλά και λαϊκός, κάτι που δεν καταφέρνει ποτέ ο ελιτίστικος. Οι μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού θα ενημερώνονται ουσιαστικά, πολύπλευρα και ολόπλευρα, θα γνωρίζουν τον ποιοτικό και μαζικό/λαϊκό κινηματογράφο ή θέατρο και συναυλίες, θα ενημερώνονται για τις καλύτερες εκδόσεις βιβλίων και θα αρχίσουν να αντιστέκονται στην Οργουελλιανή εκδοχή της «ενημέρωσης», την χυδαιότητα της Ιδιωτικής Trash TV αλλά και την ελιτίστικη εκδοχή της Λούμπεν ψευδοιντελλιγκέντσιας (ΕΡΤ). Θα πρόκειται για αληθινό διμέτωπο αγώνα.

Αξίζει τον κόπο η παραπάνω προσπάθεια; Εννοείται– κατά την γνώμη μας– και απαιτείται πρόσκληση – πρόταση (α) στα αληθινά προοδευτικά, ριζοσπαστικά και πατριωτικά κόμματα .. Μετά (β) χρειάζεται μια ολοκληρωμένη Οικονομοτεχνική Μελέτη Κόστους/Εσόδων για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο σταθμός στο τοπίο της Τηλεοπτικής Ζούγκλας και (γ) Αποτελεσματικός και εφικτός τρόπος χρηματοδότησης (Εθελοντικές εισφορές, Λαχειοφόρος αγορά, Δάνειο, Επιχορήγηση μέσω Προγράμματος κλπ.)

Όταν η «Κοινωνική Συνείδηση έπεται και καθυστερεί από το Κοινωνικό Είναι» και τις συγκλονιστικές εξελίξεις του με αδήριτη ιστορική Νομοτέλεια επέρχεται η Βαρβαρότητα στη θέση του Πολιτισμού. Εάν, αντίθετα, η «Κοινωνική Συνείδηση πλησιάζει ή ταυτίζεται με το Κοινωνικό Είναι» και την ιστορική του τάση, τότε μια νέα Εποχή ανατέλλει, αντάξια στο μπόι των Ανθρώπων.

ΥΓ. Γράφαμε σε Διπλωματική μας εργασία πριν τέσσερις περίπου δεκαετίες πως «ο Αστικός Πολιτισμός είναι ένας Πολιτισμός Εικόνας και εγκαθιδρύει την Δικτατορία του Ματιού σε βάρος των υπολοίπων αισθήσεων». Η παραπάνω πρότασή μας για τον Τηλεοπτικό σταθμό δεν προτείνει συνέχεια αυτής της «Οφθαλμικής Δικτατορίας» αλλά την Γερμανική Aufhebung του Hegel, την «Υπέρβαση μέσω της Αφομοίωσης». Στην θέση της Δικτατορίας του Ματιού του αλλοτριωμένου ανθρώπου προτείνουμε την Δημοκρατία όλων των Αισθήσεων του Homo Universalis, τον Ολιστικό Άνθρωπο των Αρχαίων, της Αναγέννησης και ενός λαμπρού μέλλοντος της Ανθρωπότητας.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 18, 2019 9:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (29)– Η Λούμπεν Αριστερά (10 Θέσεις) (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!)
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΘέση 1η

Η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπεί παραγωγικά στρωματά αλλά στηρίζεται σε Δυο συνιστώσες:

(α). Την ανώτατη και ανώτερη Δημοσιοϋπαλληλία (Άνω Μανδαρινάτο) που είναι η Στρατηγική δύναμη κρούσης.

(β). τους καθαυτούς Λούμπεν (Lumpen) που εκπροσωπούν την «βαθιά» τραγωδία των τελείως εξαθλιωμένων.

Με την πρώτη κατηγορία υλοποιεί την ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ Governability (Κυβερνησιμότητα) χαράζοντας το Γενικό Σχέδιο Αντιστροφής της Πραγματικότητας και στο οποίο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διαπρέπουν παίρνοντας Άριστα.


Με την δεύτερη κατηγορία μαζικοποιούνται, «απευθύνονται στο λαό» μοιράζοντας επιδόματα ελεημοσύνης και τα οποία – στην ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ διάλεκτο– βαφτίζονται Κοινωνικό Κράτος.

Θέση 2η

Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το Ιστορικό Εργατικό Κίνημα – παραδοσιακό και σύγχρονο– κυμαίνεται από ανύπαρκτη έως μηδαμινή όσον αφορά τους Μισθωτούς Εργαζομένους στον Ιδιωτικό Τομέα και οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τον κύριο όγκο των δυνάμεων του Μισθωτού Προλεταριάτου. Η όποια μέτρια αντιπροσώπευση του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται σε εργαζομένους των ΔΕΚΟ και στις χαμηλότερες και μεσαίες βαθμίδες του Δημόσιου Τομέα.

Θέση 3η


Οι συνεχείς αναφορές των κάπως διαβασμένων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ – όσοι υπάρχουν– αναφέρονται στους «Διανοούμενους», την «Διανόηση» και για τις οποίες κατηγορίες χρησιμοποιούν όρους ενός κακοχωνεμένου Gramsci.


Έτσι, αυτοϊκανοποιείται
το ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ Πανεπιστημιακό Μανδαρινάτο στο οποίο παραδοσιακά ο Πρωτοσύριζα – ΚΚΕ εσωτερικού– διέθετε σημαντικές δυνάμεις και ταυτόχρονα αυτοϊκανοποιείται μια σημαντική μερίδα σανοφάγων μελών και οπαδών και οι οποίοι μέσω της Διαδικασίας Μεταβίβασης (Transfer) «μετέχουν» της Θείας Μετάληψης και του Αγίου Φωτός της Παντογνώστριας ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ Ιντελιγκέντσιας. Θυμίζει την Transfer διαδικασία μεταξύ Ψυχίατρου – Ψυχικά Ασθενούς.

Θέση 4η

Η προαναφερθείσα τρίτη κοινωνική κατηγορία προσδίδει ένα ιδιαίτερο πνευματικό Άρωμα και το οποίο απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι ΣΥΡΙΖΑΙΙΟΙ, άνδρες και γυναίκες ή του Τρίτου/ Απροσδιορίστου Φύλου (Μαζική συνιστώσα του Κόμματος): Αυτό του «Διανοούμενου».

Είναι τίτλος τιμής
και αποτελεί ένα είδος Διαβατήριου ή VISA για τα κλιμάκια του «Άνω» ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα για την περιβόητη a la SYRIZA Πανεπιστημιακή Ιντελιγκέντσια. Αρσενικά ή θηλυκά του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται πολλές φορές σε πνευματικές ασκήσεις επίδειξης και αυτοθαυμασμού.

Θέση 5η

Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αποτελεί – στην καλύτερη των περιπτώσεων– κλασσικό δείγμα Μικροαστού που ανέβηκε απότομα μέσω του Κοινωνικού Καταπέλτη (Διορισμός στο Δημόσιο). Είναι επόμενο αυτό που ήταν (Παλαιότερο Κοινωνικό Είναι) με αυτό που είναι τώρα (Σημερινό Κοινωνικό Είναι) να δημιουργούν ψυχικά ρήγματα που θυμίζουν ρήγματα Τεκτονικών Πλακών ειδικότερα σε ανθρώπους που στερούνται παντελώς φυσιολογικής εξέλιξης χαρακτήρα όπως συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Περιστατικά όπως της Αυλωνίτου, Νοτοπούλου ή και του ιδίου του Τσίπρα δεν εξηγούνται αλλιώς.

Θέση 6η

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην Ιστορία σαν το Κόμμα που ανέτρεψε την Επιστήμη όπως ακριβώς ο Eugene During πριν 140 χρόνια και τον οποίο κατακεραύνωσε κατάλληλα ο Freidrich Engels.

Στην θέση του Μοντέρνου ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στο μεταμοντέρνο (Μεταμοντέρνα Αριστερά) όπου ο Ορθολογικός Λόγος και η Διαλεκτική βασική του συνιστώσα αντικαθίστανται από Ιδεοληψίες και Ιδεολογήματα και όχι Επιστημονική Κοσμοθεωρία με Ολιστικό υπόβαθρο.

Στην θέση της Επιστημονικής Επιχειρηματολογίας θέτει Ιδεοληπτικές Έννοιες με επιστημονικοφανή κριτήρια που ανταποκρίνονται περισσότερο σε Trendy – Μοδάτες – θεωρίες οι οποίες ανταποκρίνονται σε κριτήρια ευκαιριακού μεταμοντερνισμού μειονοτήτων παρά σε κριτήρια τεκμηριωμένης επιστημονικής έρευνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπά την «Διανόηση» και μισεί την Επιστήμη – έχουν διαχωριστεί οι έννοιες εδώ και δεκαετίες– γι’ αυτό αποτελεί τον βασικό εχθρό του Κλασσικού σαν Γνήσιος οπαδός του Μεταμοντέρνου και εχθρός του Νεωτερικού (Μοντέρνου) που αποτελεί συνέχεια του Κλασσικού.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό αντίπαλο του μοντέρνου δηλαδή του Νεωτερικού και ταυτόχρονα Κλασσικού, πολεμώντας τα λυσσαλέα.

Η Κλασσική Παιδεία του είναι άγνωστη, η Νεότερη Παιδεία είναι «Σεξιστική», «Ομοφοβική», «Ισλαμοφοβική», «Πατριαρχική», «Ανδροκρατική» και «Αποικιοκρατική». Είναι ο κατεξοχήν πολέμιος της Νεωτερικότητας και του Κλασσικού, ο κύριος και Par excellence Τζιχαντιστής εναντίον του Σύγχρονου Κόσμου και της Κλασσικής του κληρονομιάς.

Ο Μεταμοντερνισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά μετά την Νεωτερικότητα εξελίσσοντας την – όπως βαυκαλίζεται– αλλά οπισθοδρομεί προς τα πίσω, πολλούς αιώνες, στον Μεσαίωνα και ακόμη παραπέρα. Αποδομώντας την Νεωτερικότητα και τους Κλασσικούς Προπάτορές της μας πλασάρει ταυτόχρονα τον Ερεβώδη και Φρικαλέο Μεσαίωνά του σαν «Προοδευτισμό». Καταργώντας τον Ολισμό και το Όλον σαν έννοιες Φιλοσοφικές και βασικές της Επιστημονικής Μεθοδολογίας, κατρακυλά στην ομιχλώδη Κοιλάδα του Τμηματισμού, τμηματοποιώντας και μερικοποιώντας τα πάντα. Γιατί άραγε;;;

Θέση 7η

Ο προ-κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ της πάλαι ποτέ Λούμπεν Μικροαστικής Ψευδό–Ιντελιγκέντσιας του ΚΚΕ εσωτερικού, αποτελούσε πάντοτε μια μειονεκτική ομάδα στον χώρο της Αριστεράς και μάλλον ένιωθε άνετα, πουλώντας ριζοσπαστικότητα και αμφισβήτηση δεξιά και αριστερά. Η ατζέντα του ξεκινούσε από τις κλασσικές περιθωριακές ομάδες των Νευρωτικών και Μισανδριών Φεμινιστριών και κατέληγε στην προνομιακή Κάστα της ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ «Κοσμοθεωρίας», τους Ομοφυλόφιλους.

Ταυτόχρονα επεξέτεινε το βεληνεκές της πρωτοποριακής οπτικής του στους μετανάστες, πρόσφυγες, λεβέντες της Επανάστασης των Εξαρχείων και στους κάθε τύπου περιθωριακούς.

Έγινε με άλλα λόγια, ένα συνονθύλευμα περιθωριακών παντός καιρού και οποιασδήποτε περίστασης. Έτσι εξηγείτε άλλωστε και η εποποιΐα της Κυβερνητικής του Μεγάλης Πορείας, έτσι εξηγείτε και η πολιτική/εκλογική του επένδυση στο Ομοφυλοφιλικό Λόμπι, το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και άλλα ων ουκ εστί αριθμός.

Θέση 8η

Η «θεωρητική» υποδομή του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην Μεταμοντέρνα Ψευδο-επιστήμη αποδόμησης της Κλασσικής και Ιστορικής Επιστήμης κάθε είδους και τύπου, την εσωτερική τους υπονόμευση και ουσιαστική διάλυση.

Η Επιστήμη της Λογικής αντικαθίσταται από το Σόφισμα, η τεκμηρίωση από την ευνοημένη υπόθεση και η Φύση από την «Κοινωνική Κατασκευή».

Πάνω στην ορμή του, αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ «Κοινωνική Κατασκευή» κάθε Ιστορικό απόθεμα, Υλική και Πνευματική Κληρονομιά, Συλλογική Ταυτότητα.

«Φαντασιακή Κατασκευή» το Έθνος, η Κοινωνική Τάξη, ακόμη και η Βιολογική Ένταξη εκ γενετής σε συγκεκριμένο φύλο. Από το «Δεν υπάρχει Βιολογικό Φύλο» καταλήγουμε στον Γονέα 1 και Γονέα 2, την αποδόμηση και εξαφάνιση κάθε συλλογικότητας που θα μπορούσε να αντισταθεί στην λαίλαπα της Καπιταλιστικής Παγκοσμιοποίησης (Έθνος, Κοινωνική Τάξη, Πολιτικό Κόμμα, Οικογένεια, Φύλο).

Είναι ακριβώς η ατζέντα του Παγκοσμιοποιημένου Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού με πιστό Υπηρέτη τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση του.

Εννοείται ανάλογη μεταχείριση έχει και η Διαλεκτική Θεωρία του Marx την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει στην Πράξη, λογικότατο από μεριάς του. Όταν απορρίπτεις όλη την Εργατική Τάξη – χαρίζοντας την στην Ακροδεξιά– είναι λογικό να απορρίπτεις και την Γερμανική Φιλοσοφία της οποίας οι ιδιοφυέστεροι μαθητές υπήρξαν οι Marx–Engels.

Όταν «Κληρονόμος της Γερμανικής Φιλοσοφίας είναι το Προλεταριάτο» (Fr.Engels – “Ludwig Feuerbach and the End of German classical Philosophy”) και συ απορρίπτεις μαζί με το νερό της μπανιέρας και το μωρό όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα είναι πασιφανές.

ΥΓ. Καλά θα κάνουν οι Νεοφιλελεύθεροι Ιδεολόγοι και οι Ακροδεξιοί συνοδοιπόροι τους να μην ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαρξισμό, τον Σοσιαλισμό/Κομμουνισμό, την Ιστορική Αριστερά, τους Μπολσεβίκους κλπ. Το τονίσαμε, «Η άγνοια δεν είναι επιχείρημα» (Καρτέσιος). Ας μελετήσουν πρώτα.


Θέση 9η

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θιασώτης και φανατικός υπέρμαχος της Γυναικοκρατίας πολεμώντας την «επάρατη» Πατριαρχία. Όχι βέβαια για να προωθήσει την Ισότητα των Φύλων όπως βαυκαλίζονται οι Νεοφιλελεύθερες φεμινίστριές του αλλά για να προωθήσουν τη θεωρία «Να γίνουμε Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη».

Σύνθημα τους: Αντικαθιστώντας την Πατριαρχία με Γυναικοκρατία/Μητριαρχία να διώξουμε τους Άνδρες – Φαλλοκράτες, Σεξιστές, Υποψήφιοι Βιαστές συν όλα τα κακά της οικουμένης– και να έλθουμε στην Εξουσία σαν Γυναίκες.

Τα υπόλοιπα περί «Ισότητας των δυο φυλών» είναι το πιασάρικο περιτύλιγμα για τις μάζες.
Διορίζοντας σε ανώτατες θέσεις μπλαζέ κυρίες με ύφος Μαρίας Αντουανέττας κατάντησε να μαζεύει σχεδόν κάθε μέρα απίστευτες δηλώσεις Γυναικών εκπροσώπων του. Νομίζοντας πως περισσότερες Γυναίκες σε Ανώτερες θέσεις θα αλλάξουν το νόημα της Πολιτικής – χωρίς κανένα ταξικό πρόσημο – λησμόνησε πως οι πεινασμένες Φεμινίστριες αποδεικνύονται οι χειρότεροι καταπιεστές και εξουσιολάτρες. Ονόματα όπως της Κλίντον, Θάτσερ, Ολμπραιτ, Ράις και Τανσού Τσιλέρ λένε και μαρτυρούν άλλα.

Θέση 10η

Η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την επιτομή της παρακμής με «αριστερό» πρόσημο, πιο «δημοκρατικό, προοδευτικό και επικοινωνιακό».

Κάθε Ιστορική περίοδος έχει τους εκπροσώπους της, πολιτικούς και κοινωνικούς. Έτσι και η εποχή της Δυτικής Παρακμής έχει τους εκπροσώπους της και οι οποίοι ασχέτως χρωμάτων υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα με διαφορετικό τρόπο και μικρές αλλαγές επίλογων. Μαζί με την Αστική Τάξη της Παρακμής έχουμε και τους λαούς της παρακμής, τα έθνη της παρακμής, την Δεξιά της Παρακμής αλλά και την Αριστερά της Παρακμής. Κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της Παρακμής περίπου κάτι σαν Τάγματα Κρούσης ή ΟΥΚαδες της Παρακμής. Εγκλωβίζοντας τους εν δυνάμει αμφισβητίες του συστήματος – Εργατικό Κίνημα, Λαϊκά Στρωματά – εκμηδενίζουν κάθε αντι–συστηματική και ανατρεπτική του συστήματος προοπτική.

Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζονται σκανδαλωδώς από την Ελίτ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που τους ευνόησε, έχοντας πάντα την αμέριστη συμπαράσταση της αστικής τάξης που πίνει νερό στο όνομα του.

Εάν λοιπόν «Οι Φιλόσοφοι μέχρι σήμερα εξηγούσαν τον κόσμο, το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε» (10η Θέση για τον Φόιερμπαχ– Κ. Μαρξ) εμείς παραφράζοντας τον αξεπέραστο και επίκαιρο Γερμανό θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε: «Οι αναλυτές συζητούν για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα είναι να τον ανατρέψουμε».

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 09, 2019 10:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά (30) – Οι Λούμπεν θαλαμηγάτοι της Ελίτ και του ΣΥΡΙΖΑ
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΟι φωτογραφίες ξεκούρασης και θερινής ραστώνης του Αλέξη μας – μερικές βδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 101 νεκρούς– δεν δείχνει μόνο την ηθική εξαχρείωση και πλήρη απανθρωποίηση του ίδιου αλλά και τον βαθμό αμοραλισμού και αποκτήνωσης της ηγετικής ομάδας (και όχι μόνο) του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται να Κινεζοποιηθούμε στην σκέψη – «Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις»– για να κατανοήσουμε το μέγεθος της παχυδερμίας και το απύθμενο θράσος της Κυβερνητικής Ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε για πολλοστή φορά την κοινωνική/ταξική προέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε να «εμβαθύνουμε» στην ιστορική του προέλευση, την πλήρη αποσύνδεσή του από το Ιστορικό Εργατικό Κίνημα και γενικότερα την κοινωνική, πολιτική και ιστορική του «φύση». Από τις στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί σε όλα τα παραπάνω, πολλές φορές και κατ’ επανάληψη.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε – και πάλι– στην αποϊδεολογικοποιημένη και αποηθικοποιημένη φύση του Λούμπεν και Λούμπεν Μικροαστού που είναι η κύρια, αν όχι αποκλειστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στην Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και στην Λούμπεν ιδεολογία του που είναι ο Μηδενισμός του Λούμπεν, ο Νιχιλισμός του εξαθλιωμένου Μικροαστού, του ψυχικά άδειου (ψευδο)διανοουμένου, του απελπισμένου και λουμπενοποιημένου διανοουμενίσκου που αυταπατάται πως «αμφισβητεί το σύστημα».

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε και πάλι τον χυδαίο νεοπλουτίστικο χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ Μανδαρινάτου, των νεοδιορισθέντων Πραιτωριανών, την αύρα και το μπλαζέ ύφος της ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ Μαρίας Αντουανέτας. Το ΄χουμε κάνει πολλές φορές.

Δεν χρειάζεται
να αναφέρουμε και την ασύστολη «ψυχολογία του θράσους» με την οποία λούζονται κάθε μέρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ προκαλώντας το κοινό, λαϊκό αίσθημα με την ξετσιπωσιά τους, την ακατανομάστη χυδαιότητά τους και το συνολικότερο ύφος θρασιμιού που εκπέμπουν καθημερινά, ασύστολα, ανενδοίαστα, ανήθικα, απάνθρωπα. Λίγοι θα κατάφερναν να συγκεντρώσουν όλα τα στερητικά «α» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται
να αναφερθούμε στην Πολιτική Ελεημοσύνης που εφαρμόζουν απομυζώντας κάθε ικμάδα της Κοινωνίας και βασιζόμενοι στην μνήμη χρυσόψαρου εφαρμόζουν την αρχή «Σου κλέβω 1000 και σου επιστρέφω τα 50 παραμονή εκλογών. Γι’ αυτό ψήφισέ με !».

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε το χυδαίο και προκλητικό ύφος τους στη Βουλή, τον Λούμπεν σνομπισμό τους και την αποκρουστική και δυσώδη αύρα που εκπέμπουν .
Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο στυλ και ύφος παρακμής που αποπνέουν από όλους τους πόρους του σαρκίου τους και από κάθε κίνηση του σώματος τους.

Δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε την προβληματική για τον Homo Syrizeikus δηλαδή τον κλασικό Λούμπεν που αυτοαποκαλείται «αριστερός», «αντιφασίστας» και πόσο ο ίδιος μοιάζει – «Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω» έγραφε η Γαλάτεια Καζαντζάκη– στον φασίστα και γκαιμπελίσκο ναζί του Lumpen Proletariat που απετέλεσαν την κοινωνική βάση και ταξική φύση του μεσοπολεμικού φασισμού. Με μια διαφορά: οι φασίστες του μεσοπολέμου ουσιαστικά δεν υφίστανται παρά μόνο τα φαντάσματα τους.

Αντίθετα, ο πλέον επικίνδυνος σύγχρονος φασίστας και ναζί είναι αυτός που ενδύεται την στολή του «Αντιφα» και των παραφυάδων, αυτού του κοινωνικού και ιδεολογικού εκτρώματος που είναι ο Λούμπεν «αριστερός» και η μαζική του εκπροσώπηση που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Οι στρατιές των απόβλητων, μη παραγωγικών στρωμάτων που περιφέρονται σαν «αμφισβητίες γενικών καθηκόντων», ασκόπως και παρασιτικός. Όχι για την Επανάσταση και το Εργατικό Κίνημα το οποίο βλέπουν με το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου αλλά για την αρπαγή κομματιού εξουσίας, για το ξεροκόμματο των Πραιτωτιανών νεοδιορισθέντων, των κλακαδόρων και ζητιάνων της Πολιτικής.

Γαντζωμένοι και ταυτισμένοι με την εξουσία των Λούμπεν –Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– αποτελούν τον μάχιμο στρατό των μισθοφόρων Πραιτωριανών που ζητωκραυγάζουν, παλαμακίζουν και χοροπηδούν σαν ανθρωποειδή στα κελεύσματα του Αρχηγού κραυγάζοντας «Ave Caesar !».

Ελεεινοί απομιμητές των πρώιμων σταδίων του ανθρώπου όπως θα ΄λεγε και ο θαυμαζόμενος από τον Marx, Charles Darwin. Είναι οι άνθρωποι του Νεάντερταλ που βγήκαν από τα σπήλαια και μάλιστα με θράσος και απαιτήσεις. Φορώντας προβιές και κρατώντας ρόπαλα εξόντωσης του αντίπαλου αυτοανακηρύσσονται και σαν εκπρόσωποι του «Νέου, αριστερού και πρωτοποριακού».

Δεν χρειάζεται να «αναμοχλεύσουμε» την μανιακή τους τάση να λησμονούν την καταγωγή τους, ειδικότερα μετά από έναν φρέσκο διορισμό στο ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ Δημόσιο, το πομπώδες και χυδαιομικροαστικό στυλ του σνομπ ψευδο–διανοούμενου και του κριτή των πάντων.

Το ύφος τους στα Social Media είναι ένα φρικώδες κράμα ψευδολογιών, αλατοειδούς υβρεολόγιου και συκοφαντιών. Είναι η κλασική περίπτωση του υστερικού Λούμπεν Μικροαστού που θέλοντας να λησμονήσει την καταγωγή του υβρίζει με τρόπο αίσχιστο οποιονδήποτε τον αμφισβητεί.

Οι πούροι Δημοκράτες a las ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται original φασίστες
μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα οποιουδήποτε διαλόγου προσπαθήσει να κάνει κάποιος μαζί τους. Μάταιος κόπος. Βγαίνει αυθόρμητα το Συλλογικό τους Ασυνείδητο – για να θυμηθούμε και τον Karl Young– αυτό του μαζικοποιημένου Λούμπεν που έγινε Κυβερνητική εξουσία, του φασίστα που παριστάνει τον αριστερό και τον προοδευτικό και επέβαλε μέχρι στιγμής την Δικτατορία του Λουμπεναριάτου και όχι του Κομμουνισμού ή την Άμεση Δημοκρατία της Δικτατορίας του Προλεταριάτου όπως υποστηρίζουν οι αναλφάβητοι, παντελώς αστοιχείωτοι και επιεικώς αφελέστατοι(!) Ακροδεξιοί και Φιλελεύθεροι και οι οποίοι εκ του πονηρού και συνειδητά ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Σοσιαλισμό, Κομμουνισμό ή Μαρξισμό και με στρατηγικό στόχο την συνολική δυσφήμιση κάθε τι Σοσιαλιστικού και Αριστερού.

Όση σχέση έχει ο Θρησκευτικός Κομμουνισμός των Πρώτων Χριστιανικών Κοινοτήτων της Εποχής του Ναζωραίου με την Ιερά Εξέταση της Καθολικής Εκκλησίας, άλλη τόση σχέση έχουν οι Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τον Σοσιαλισμό και την Αριστερά δηλαδή το Εργατικό Κίνημα.


Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν
να κοπιάσουμε ιδιαίτερα αναφέροντας παλαιότερη κριτική μας για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ όμως χρειάζεται – στο σημείο αυτό – να αναφερθούμε στην αχαλίνωτη επιθυμία και τάση κοινωνικής ανόδου και ενσωμάτωσης στην Ελίτ δηλαδή στην Κυρίαρχη Τάξη που χαρακτηρίζει όλους τους Λούμπεν δηλαδή την περιφερομένη Κοινωνική Αλητεία που είναι η ιδεολογική τους φύση.

Η απερίγραπτη και παροιμιώδης λιγουριά τους για βόλεψη,
πλούτο και αλματώδη Κοινωνική άνοδο – «Καιρός να γίνουμε και μείς άνθρωποι, δηλαδή Χαλίφηδες δίπλα στους υπάρχοντες κυρίαρχους Χαλίφηδες»– δεν εξηγεί μόνο και ερμηνεύει με μαθηματική ακρίβεια όλα τα χαρακτηριστικά περιφερόμενου Τσίρκου που είναι κυριολεκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μας δείχνει και κάτι παραπάνω, τους βαθύτερους λόγους συναλλαγής, διαπλοκής και αλληλοχαϊδέματος της Ελληνικής Ελίτ και των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Κυβερνητικών.

Φαινόμενα όπως του Πετσίτη και του Κτιστάκου – περίπτωση ΕΛΠΕ και επιχειρήσεων Λαυρεντιάδη– ή του Καζίνο της Πάρνηθας (Κόκκαλης) και της Offshore Εταιρείας της κομματικής «Αυγής» ,αλλά και οι διακοπές του «κουρασμένου» Πρωθυπουργού με το κότερο του ζεύγους Παναγόπουλου δεν καταδεικνύουν απλώς την πρωτοφανή δίψα του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αποδεκτός από το Αστικό Κατεστημένο. Αυτό το έχουν καταφέρει ήδη πριν γίνουν Κυβέρνηση.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι η απερίγραπτη δίψα τους να ενσωματωθούν στο σύστημα εξουσίας και προνομίων της Ελίτ, να γευτούν την χλιδή και τον πλούτο της, να γίνουν τμήμα της, να συναλλάσσονται μαζί της, να ανεβοκατεβαίνουν στα κότερά της και ει δυνατόν να αποκτήσουν γρήγορα και δικό τους, να χαριεντίζονται με τις ωραίες κυρίες και δεσποινίδες των μεγαλοαστικών σαλονιών με στόχο να γίνουν αναπόσπαστο τμήμα της Ελίτ, του τρόπου ζωής της, της χλιδάτης ζωής της και ερωτικής αύρας που εκπέμπει μια εκπορνευμένη Ελίτ μεταπρατικού και παρασιτικού χαρακτήρα όπως είναι η Ελληνική Αστική Τάξη.

Είναι με αλλά λόγια το κλασικό όνειρο του κάθε Νεόπλουτου της Πολιτικής
που ζητάει μανιωδώς να γίνει και Νεόπλουτος της Οικονομίας και του χρήματος, της Κατανάλωσης και της χλιδάτης νεοπλουτιστικης πολυτέλειας, του εκπορνευμένου έρωτα των πανάκριβων Call Girls και αύριο–μεθαύριο – γιατί όχι και θεού θέλοντος– δραστήριοι «Κοινωνικοί Ακτιβιστές» των Swingers Parties του Διεθνούς Jet Set της Παγκοσμιοποιημένης Ελίτ .

Το τέλος των Λούμπεν είναι ο εκφυλισμένος αισθησιασμός της Παρακμής και του τέλους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου η Ιστορία περνώντας την Φάση της Παρτούζας κατέληξε στον Μεσαίωνα και στην επικράτηση των Βαρβάρων.

Διάδρομος όλης αυτής της πορείας
είναι ο Νεοπλουτισμός του Λούμπεν χωρίς κανένα έρμα και Ηθικό έρεισμα, του Λούμπεν με κεφαλαία . Αυτού του Μεγάλου Εκπορνευτή όλων των Ιστορικών Φάσεων της Παγκόσμιας Ιστορίας, του Λούμπεν– Μίδα που ακουμπώντας όλες τις ανθρώπινες ψυχές τις μετέτρεπε σε βορβορώδη απόπατο. Του περιφερομένου απατεωνίσκου που από πολιτικό λαμόγιο κατέληξε μέσω του νεοπλουτισμού σε μεταπράτη «αστό» Βαλκανικού τύπου, σε άθλιο γυρολόγο της Οικονομίας και Πόρνη–Κίρκη της Πολιτικής. Ένα άθλιο μηδενικό που προσκυνάει γλοιωδώς τους Πάνω και συμπεριφέρεται περιφρονητικά και απάνθρωπα στους Κάτω.

Από εκεί ερμηνεύεται και η περιφρόνηση στους 101 νεκρούς στο Μάτι όπου ο Θρήνος του Φυσιολογικού ανθρώπου αντικαταστάθηκε από την δίψα του Νεόπλουτου Νεανία Πρωθυπουργού να κάνει διακοπές με κότερο.

Το τέλος του Λούμπεν πρέπει να είναι η συντριβή. Γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας πως ο ΣΥΡΙΖΑ Delendus Est ( «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφανιστεί»). Υπάρχει μόνο μια επιλογή και ο ελληνικός λαός το ξέρει. Ελπίζουμε να το επιβεβαιώσει και εκλογικά. Αλλιώς, είναι άξιος της μοίρας του
.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες