Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αριστερά: πρέπει να απο-ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΘΕΙ επειγόντως..

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 26, 2019 2:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αριστερά: πρέπει να απο-ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΘΕΙ επειγόντως.. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί ο Προοδευτικός/Αριστερός χώρος πρέπει να απο–ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΘΕΙ επειγόντως;
Ηλίας Παπαναστασίου



Γράφαμε πριν 25 περίπου μέρες πως «Αντιπολίτευση δεν σημαίνει πως πρέπει να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Έτσι, εβδομηνταπέντε μέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής όχι όμως στο βαθμό που απαιτείται για να κριθεί συγκεκριμένα στο πεδίο της Οικονομίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Μέχρι στιγμής – θα δούμε και στο μέλλον– η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει Φιλελευθεροποίηση στον Επενδυτικό Τομέα με πρωτεία στους Επενδυτές, εντός ή εκτός εισαγωγικών, στοχεύοντας κατά πρώτο λόγο στον Ιδιωτικό Τομέα και περιμένοντας ως «Μάννα εξ ουρανού» τις ΑΞΕ (Άμεσες Ξένες Επενδύσεις)


Ως εργαλείο χρησιμοποιεί την Φορολογική ελάφρυνση των Μεσαίων και Ανώτερων Αστικών Στρωμάτων και την προσέλκυση Ξένων Επενδύσεων ως Α και Ω της Οικονομικής της Πολιτικής: Πολιτικές που εφαρμόστηκαν και στην χώρα μας ή αλλού με μικρή η καμία επιτυχία.

Ταυτόχρονα, στοχεύει στην μείωση των τεράστιων πλεονασμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – του 4–5%– ακολουθώντας πιο συστηματικά την ελάφρυνση του Δημοσιονομικού συμφώνου και – ελπίζοντας– στην συγκατάθεση των Δανειστών.

Στον Εργασιακό Τομέα ακολουθεί την Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ
– με επιταχυνόμενο ρυθμό– περιορίζοντας τις Κλαδικές και αυξάνοντας τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις με ταυτόχρονο περιορισμό του Δικαιώματος της Απεργίας που ήδη ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ το αποκρουστικό δίδυμο Αχτσιόγλου/Τσακαλώτου.

Όσον αφορά τα Λαϊκά και Πληβειακά στρώματα δεν αποδομεί περισσότερο το ήδη κουτσουρεμένο Κοινωνικό Κράτος από τους προηγούμενους και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Αστικότερο των Πολιτικών Κομμάτων της χώρας μας θέλοντας να «απεγκλωβίσει» εκλογικά και κομματικά τα χαμηλότερα στρώματα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζεται σαν «Κοινωνικός Αρμαγεδδών» όπως μιλούσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα, δείχνει μια διπλωματικότερη και εξυπνότερη τακτική απέναντι στην κύρια δεξαμενή ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ. Διατηρώντας ανέπαφα όλα τα επιδόματα – Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Προνοιακά επιδόματα, Συντάξεις– προτείνει βελτιωτικά μέτρα για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης – μετατροπή του σε ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα– επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί, αύξηση συντάξεων χηρείας, αύξηση επιδόματος Θέρμανσης, μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στις μικρές ιδιοκτησίες σπιτιών έως 60.000 κλπ.

Ο κατεξοχήν Πολιτικός εκπρόσωπος της Αστικής Τάξης στην Ελλάδα, όπως τουλάχιστον φαίνεται – μέχρι στιγμής– δεν είναι τόσο αφελής να ενισχύσει μια τεράστια θάλασσα εξαθλιωμένων – και αυριανών σίγουρων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ– που θα κοιμούνται στα παγκάκια. Το μόνο «αγκάθι» απέναντι σε αυτή την μάλλον στρατηγικά ευφυή αλλά υπερφιλόδοξη επιδίωξη της ΝΔ είναι οι επερχόμενοι πλειστηριασμοί που ήδη ξεκίνησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπονται μαζικότεροι.

Έτσι συνοψίζοντας:

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για την κατοχύρωση της Ηγεμονίας της έχει δυο Πυλώνες:

(α)
Στερέωση της Κυριαρχίας και Ηγεμονίας της στα Μεσαία και Ανώτερα Αστικά Στρώματα κυρίως μέσω των Φορολογικών ελαφρύνσεων.

(β) Επέκταση αυτής της Ηγεμονίας /Κυριαρχίας στα Μικρομεσαία στρώματα π.χ. Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Μικροί και Μεσαίοι Επιχειρηματίες/Βιοτέχνες κλπ. μέσω φοροαπαλλαγών και φορολογικών ελαφρύνσεων (Κατάργηση της Προκαταβολής Φόρου 100%, Κατάργηση σταδιακή Εισφοράς Αλληλεγγύης, Φ.Π.Α στις Οικοδομές και Φόρου Υπεραξίας κλπ.).

(γ) Διεύρυνση της Κυριαρχίας ή της «Ψυχολογίας Ανοχής» στα χαμηλότερα έως πολύ χαμηλά στρώματα με απώτερο στόχο είτε να τα ενσωματώσει εκλογικά –εν μέρει – η να τα «ουδετεροποιήσει» απέναντι στις Σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να του στερήσει τον κύριο Εκλογικό Αιμοδότη.

Συνδυασμός λοιπόν Φιλελευθεροποίησης Οικονομικής Πολιτικής, Επενδυτικού Focus στο Ξένο κυρίως Κεφάλαιο αλλά και του Εγχώριου/Εθνικού Κεφαλαίου των Εξαγωγικών Επιχειρήσεων με «Φορολογικό Εισοδισμό» στα Μικροαστικά/Μικρομεσαία Στρώματα και ταυτόχρονη διατήρηση του αναιμικού Κοινωνικού Κράτους για τα Λαϊκότερα και πλέον εξαθλιωμένα στρώματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά Τακτικής/Στρατηγικής του Αστικότερου των Κομμάτων, της ΝΔ.

Ουσιαστικά, έχοντας σαν στρατηγικό στόχο να καθησυχάσει τα Λαϊκότερα και φτωχότερα στρώματα και ταυτόχρονα να «ψαλιδίσει» την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσά τους, απευθύνεται σε ένα τεράστιο εκλογικό σώμα που ξεπερνά τα 2/3 των ψηφοφόρων με πιθανότητες επιτυχίες από λίγες έως ελάχιστες.

Εάν δεν επιτύχει το σχέδιο – το πιο πιθανό – ο Μητσοτάκης πιθανόν να προχωρήσει σε εκλογές το αργότερο έως τα μέσα/τέλη του 2021 με στόχο να αιφνιδιάσει τον «Λούμπεν Αχταρμά» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας το μεγαλύτερο τμήμα της εκλογικής του δύναμης.

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία
αποτελεί μια Κοινωνική/Ταξική Συμμαχία Παγκοσμιοποιημένου Κεφαλαίου/Εγχώριου Εξαγωγικού Κεφαλαίου, μεγάλων μερίδων της Μεσαίας και Μικρής Αστικής Τάξης κλείνοντας «φιλικά το μάτι» στα Λαϊκότερα στρώματα που αποτελούν τα θεμέλια της Πολυκατοικίας. Ουσιαστικά πρόκειται για Φιλελεύθερη/Νεοφιλελεύθερη Πολιτική στην Οικονομία, Μετακευνσιανό Κοινωνικό Κράτος και τακτική ενσωμάτωσης Λαϊκού Καπιταλισμού για τους Μικρό-μεσαίους.

Η Φιλελεύθερη Αστική Κεντροδεξιά του Μητσοτάκη
αφομοιώνοντας ή και ουδετεροποιώντας την Λαϊκή Κρατικοδίαιτη Καραμανλική Δεξιά – με την οποία κυβέρνησε εν αγαστή σύμπνοια ο ΣΥΡΙΖΑ– προσπαθεί να κατοχυρώσει ένα υπόδειγμα Αστικής Ηγεμονίας για το προσεχές διάστημα των δυο ετών.

Το στρατηγικό σχέδιο της Αστικής Παράταξης δεν πάει καθόλου άσχημα εάν κρίνει κανείς από τα τελευταία γκάλοπ που δημοσιεύτηκαν έχοντας μάλιστα μεγάλη απήχηση και σε ποσοστά από 25% έως 45–50% και σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως πολύ νωρίς να κρίνει κανείς από τώρα και μια πιο σοβαρή εκτίμηση θα γίνει από τις αρχές του νέου έτους.

Απέναντι στην Στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με μόνιμο έλλειμμα στρατηγικής όπως όλα τα Λούμπεν Στρώματα, αρχηγική παρέα και όχι κόμμα – Παρέα Τσίπρα– και πολιτική τακτική του «Συγκεκριμένου» και όχι του Στρατηγικού και Μακροπροθέσμου. Καταγγελτική τακτική απέναντι στους Κυβερνητικούς λες και δεν ακολουθεί ο Μητσοτάκης την Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πηγαίνοντας τόσο Δεξιά στα 4,5 χρόνια της Κυβέρνησης του «έσπρωξε» άθελά του τα Μέτρα του Μητσοτάκη, εδώ και δυόμιση μήνες, να φαντάζουν Κεντρώα και μετριοπαθή.

Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικό, στρατηγικό σχέδιο ανάπλασης της Κοινωνίας γι’ αυτό και επικεντρώνεται σε ‘Αντιπολίτευση του «Συγκεκριμένου» π.χ. Πολιτική Facebook ή Twitter, «Αντιπολίτευση Κουτσομπολιού» – Επιχειρήσεις Μαρέβα Μητσοτάκη, Ταξίδι στην Αμερική, πτυχία του Τάδε κλπ – με αποτέλεσμα να γίνεται κατάπτυστος, γελοίος και να αποδομείται διαρκώς κυρίως λόγω της θρασύτητάς του και των ανοησιών που σερβίρει.

Αλλοίμονο στον τόπο εάν συνεχίσει να βασίζεται σε μια τέτοια άθλια «αριστερά».
Ίσως του αξίζει μια Τακτική «Βρώμικου 1989», δηλαδή αποδόμηση και απονέκρωση εκλογική του ΣΥΡΙΖΑ από τα Δεξιά και κυρίως από τα Αριστερά.

Τότε το σχέδιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ απέτυχε γιατί το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είχε τεράστια απήχηση στον Συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ), στους Μικρομεσαίους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλαδή με άλλα λόγια κυριαρχούσε, ηγεμόνευε στο Κοινωνικό Σώμα.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ του 1989 και οι πιθανότητες αποδόμησής του είναι απείρως περισσότερες.

Το ΠΑΣΟΚ του 1989 ήταν η Λαϊκή/Εργαζόμενη Κοινωνία οργανωμένη σε Κόμμα, Συνδικάτα, Επιμελητήρια και Δήμους ελεγχόμενα από ΠΑΣΟΚ ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποβληθεί από την Κοινωνία με «Διαγωγή Κοσμία».

Αυτό που φιλοδοξούσαν να κάνουν οι άθλιοι Ηγέτες του Συνασπισμού στον Ανδρέα Παπανδρέου και το Λαϊκό/Ριζοσπαστικό/Ταξικό ΠΑΣΟΚ του 1989 θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο για τον τόπο και για το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κίνημα να το υποστούν οι ίδιοι μετά τριάντα χρόνια. Δηλαδή μια αφομοίωση από τα Κεντροδεξιά – δηλαδή την ΝΔ – πολλών Μικρών και Μεσαίων Στρωμάτων και μια αφομοίωση από τα Κεντροαριστερά/Αριστερά των Λαϊκών, Χαμηλών στρωμάτων αλλά και Μικρομεσαίων από δυνάμεις ή του αριστερού ΚΙΝΑΛ αλλά κυρίως του ΚΚΕ και δυνάμεων συνεργαζόμενων με αυτό.

Αυτό προϋποθέτει:

Αριστεροποίηση του ΚΙΝΑΛ που δεν την βλέπουμε κινδυνεύοντας το ίδιο σε επόμενες εκλογές να αφομοιωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του από την ΝΔ και Διεύρυνση της Πολιτικής Επιρροής του ΚΚΕ και συνεργαζόμενων δυνάμεων μαζί του, δηλαδή «Επέλαση του Ιππικού» του με δημιουργικό και ευφυή τρόπο στον τεράστιο ωκεανό των Λαϊκών Στρωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Μικρομεσαίων (Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Μικροί και Μεσαίοι Επιχειρηματίες κλπ). Αναφέραμε και άλλοτε πως χωρίς τα Μικροαστικά και Μεσοαστικά στρώματα είναι αδύνατη η Κοινωνική Αλλαγή στην Ελλάδα δηλαδή σε χώρα της Ημιπεριφέρειας/Περιφέρειας.

Τα παραπάνω προϋποθέτουν Συνολικό Σχέδιο Ανάπλασης της Ελληνικής Κοινωνίας δηλαδή Στρατηγικό/Τακτικό Σχέδιο Σοσιαλιστικής Μετάβασης με ανάλυση, στρατηγική και αναλυτική περιγραφή Οικονομικών Στόχων και Κοινωνικών /Ταξικών Συμμαχιών σε ελληνικό και Ευρωπαϊκό/Διεθνές Επίπεδο. Το οποίο με την σειρά του προϋποθέτει:

Άριστη επεξεργασία Στρατηγικού Σχεδίου Βραχυπρόθεσμων/Μακροπρόθεσμων Στόχων, ανάλυση Κοινωνικών Συμμαχιών– Εργατική Τάξη, Μικρή και Μεσαία Αστική Τάξη, Αγρότες κλπ.– και κυρίως εξαιρετική και δημιουργική γνώση της Διαλεκτικής Θεωρίας του Marx και των επιγόνων του, Οικονομικής Θεωρίας Μετάβασης κλπ. Όπως έλεγε και ο Karl Kautsky – και το αναπαρήγαγε ο Lenin – «Χωρίς Επαναστατική Θεωρία δεν υπάρχει Επαναστατικό Κίνημα». Γι’ αυτό είναι αναγκαία η διαδικασία Πολιτικής, Κοινωνικής και Κοσμοθεωρητικής Από–Συριζοποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισοπέδωσε, δυσφήμισε και εξαφάνισε την Αριστερά σχεδόν όλων των αποχρώσεων, δεν κατέβασε απλώς τον πήχη της Ηθικής και των Προσδοκιών αλλά το χειρότερο όλων, δημιούργησε τον Ανθρωπότυπο του Homo Syrizeikus, δηλαδή το απαύγασμα του Χαρακτήρα της Παρακμής με επιλεκτικές προτιμήσεις Κοινωνικών/Εθνολογικών Ομάδων.

Ακόμη και σήμερα το 95% των αντιπολιτευτικών του αναφορών μιλάνε κυρίως – ή αποκλειστικά– για Μετανάστες/Λαθρομετανάστες, Γκέι ή Τρανσέξουαλ και όλα τα παράγωγα.

Διαβρώνοντας και διαφθείροντας τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε ένα τιτάνιο έργο Κάθαρσης και Αυτοκάθαρσης από τον «Ιό» Παρακμής που αντιπροσωπεύει. Δηλαδή να από–ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ! Για να συνδέσουμε πάλι την Ηθική με την Πολιτική, την Πολιτική με την Παιδεία, την Μόρφωση και την διαμόρφωση χαρακτήρων!

Μεταμοντέρνα Αριστερά (36)

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 04, 2019 4:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Tι σημαίνει «Από–ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ» της Αριστεράς; (Δέκα θέσεις)
Ηλίας Παπαναστασίου



Γράφαμε πριν λίγες μέρες για την «από–ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ» του Προοδευτικού/Αριστερού χώρου. Θα είμαστε σήμερα πιο συγκεκριμένοι, σαφείς και «τηλεγραφικοί».

Θέση Πρώτη


Κάθε μεγάλο Κοινωνικό Κίνημα στην Ιστορία συνδέθηκε με τους αγώνες Κοινωνικών Τάξεων, συμμάχων στρωμάτων κλπ. Από τους Πολέμους των Δουλών του 1ου π.χ. αιώνα έως τους Πολέμους των χωρικών του 16ου αιώνα στην Γερμανία και από την Γαλλική Επανάσταση του Δημοκρατικού Αστισμού του 18ου αιώνα έως τους αγώνες της Εργατικής Τάξης των τελευταίων δυο περίπου αιώνων δεν υπήρχε μεγάλο Κοινωνικό Κίνημα που να μην μιλά στο όνομα Τάξης ή Μπλοκ Τάξεων με ηγέτη την ίδια.

Θέση Δεύτερη

Η μεγάλη πλειοψηφία της Σύγχρονης Αριστεράς/Κεντροαριστεράς
με πρώτη και καλύτερη την Ιστορική Σοσιαλδημοκρατία αλλά και τον Ιστορικό Κομμουνισμό έπαψαν πλέον να μιλούν στο όνομα τάξης και επικεντρώνονται στους αγώνες – εντός ή εκτός εισαγωγικών – μικρών και ολιγάριθμων ομάδων κύρια σεξουαλικού ή περιθωριακού προσανατολισμού.

Όταν οι φωστήρες του Εργατικού Κόμματος στην Αγγλία ή του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ ασχολούνται νυχθημερόν και μανιωδώς με τα Gay Pride Parades και τα δικαιώματα των Transsexuals είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσουν την Εργατική Τάξη, τα εργαζόμενα σκληρά στρώματα και τα οποία έχουν μάλιστα βαφτίσει «macho», «σεξιστικά», «ομοφοβικά» ή «ξενοφοβικά» αλλά και «αμαθή» και «οπισθοδρομικά».

Χωρίς επιστροφή στο Ταξικό κριτήριο -–Class criterion – και μακριά από την «Πολιτική Ταυτοτήτων» ( Identity Politics) δεν υπάρχει απολύτως καμμιά προοπτική. Φτάσαμε στο σημείο τα Λαϊκά/Εργαζόμενα στρώματα να προστρέχουν στην Δεξιά/Ακροδεξιά και η Ελίτ στην «Αριστερά/Κεντροαριστερά».

Θέση Τρίτη

Είναι επείγουσα η ανάγκη επιστημονικής ανάλυσης της σύγχρονης διαστρωμάτωσης και ταξικής διάρθρωσης των Δυτικών Κοινωνιών, όπως και να ξεκαθαρισθεί πως κριτήριο Κοινωνικής/Ταξικής ένταξης δεν είναι το Πανεπιστημιακό Πτυχίο ή το Μεταπτυχιακό αλλά η σχέσεις ιδιοκτησίας προς τον Παραγωγικό Πλούτο της Οικονομίας δηλαδή τα μέσα Παραγωγής.

Ένας Δικηγόρος που δουλεύει στα τριάντα του σε μια Δικηγορική Εταιρεία σαν μισθωτός των 700–1000 ευρώ – συνήθως– όπως και μια Γιατρός/Μικροβιολόγος που εργάζεται σε μια Ιδιωτική Κλινική/Νοσοκομείο για έναν μισθό – έστω και σχετικά καλό– δεν ανήκουν στα «Νέα Μεσαία Στρώματα», στην «Μεσαία Τάξη» ή στα «Νέα Μεσοαστικά στρώματα» αλλά θέλουν/δεν θέλουν ανήκουν στην Μεγάλη Μισθωτή Τάξη του Ιδιωτικού Τομέα δηλαδή στην Εργαζόμενη Τάξη ή στην Εργατική Τάξη με την σύγχρονη έννοια.

Κατάταξή τους στην λεγόμενη – και υπερτιμημένη – «Μεσαία Τάξη» δείχνει πλήρη άγνοια. Δεν γίνεσαι Αστός ή Άνω/ Μεσοαστός με ένα μισθό του Ιδιωτικού Τομέα εάν δεν κατέχεις δική σου Επιχείρηση και γενικότερα Μέσα Παραγωγής.

Θέση Τέταρτη


Διαφωνούμε ριζικά με τον όρο «Αριστερά» που προέρχεται κατά βάση από την Γαλλική Επανάσταση και έχει Αστική Προέλευση. Ο όρος αυτός δεν υπάρχει πουθενά στα Άπαντα των Marx/Engels oπως και όλων των επιγόνων. Αντίθετα, υπάρχουν συγκεκρινοποιημένες ονομασίες όπως «Σοσιαλιστικό», «Σοσιαλδημοκρατικό», «Εργατικό» ή «Κομμουνιστικό» Κόμμα. Έτσι προσδίδεται ένας σαφέστερος – και όχι γενικόλογος– κοινωνικός και κοσμοθεωρητικός προσδιορισμός του Κόμματος.

Θέση Πέμπτη

Όσα αναφέραμε για την Κοινωνική Τάξη και Ένταξη ισχύουν και για τις Μειονεκτικές – εντός – ή εκτός εισαγωγικών – ομάδες σεξουαλικού ή όποιου άλλου προσανατολισμού.
Άλλο το κατοχυρωμένο Δικαίωμα στην Ιδιωτική ζωή και άλλο το Προνομιακό Δικαίωμα που σε τοποθετεί πάνω από τους άλλους σαν δήθεν περισσότερο «καταπιεσμένο».

Εκτός από τους Κοινωνικούς Προσδιορισμούς υπάρχουν και οι Βιολογικές σταθερές τις οποίες η Μεταμοντέρνα/ Αστική Αριστερά τους λησμονεί συνειδητά. Ένα αγόρι ή ένα κορίτσι γεννιούνται σαν αγόρια ή κορίτσια και το πώς επηρεάζονται από τον Κοινωνικό Περίγυρο είναι άλλο θέμα.

Θέση Έκτη

Οι Κοινωνίες
που δημιουργήθηκαν από Δημοκρατικές, Αστικές Επαναστάσεις δηλαδή σαν Έθνη/ Κράτη έχουν δικαίωμα στην επιβίωση και στην διάρκεια.

Η υπονόμευσή τους μέσω του ιδεολογήματος της «Πολυπολιτισμικότητας» έχει σαν στόχο:

(α). Την Διάλυση των συμπαγών Εθνών/Κρατών, τα μόνα άλλωστε που δημιουργούν δυνατότητα αντίστασης στο Παγκοσμιοποιημένο Κεφάλαιο.

(β). Την δημιουργία «Κοινωνιών Χυλού» που ουσιαστικά γκετοποιούν τεράστιες μάζες Ασιατών ή Αφρικανών, μουσουλμανικών πεποιθήσεων με αποτέλεσμα την εσωτερική διάσπαση των εθνών.

(γ). Την συρρίκνωση και ισοπέδωση, λόγω των χαμηλών ημερομίσθιων των αλλοδαπών, των μισθών και της αξίας της εργατικής δύναμης των ντόπιων εργαζόμενων.

(δ).
Τη Διάλυση, λόγω των αγεφύρωτων Θρησκευτικών–Εθνολογικών διαφορών, της ενότητας του Εργατικού/ Συνδικαλιστικού Κινήματος, εξυπηρετώντας την Ελίτ δηλαδή το Κεφάλαιο.

Ας μελετήσουν οι αναλφάβητοι της «Αριστεράς» την Επιστολή του Μαρξ (1866) εκ μέρους της Α’ Διεθνούς στους απεργοσπάστες Γερμανούς Εργάτες.

Θέση Έβδομη

Η έννοια του Κόμματος ή Πολιτικού Φορέα θα πρέπει να συζητηθεί αποφεύγοντας τις Συμπληγάδες του άνευρου αμεσοδημοκρατισμού ή των Λεσχών Συζητήσεων όπως και την δύσκαμπτη μορφή της Κομματικής / Συνδικαλιστικής Γραφειοκρατίας.

Το Κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ούτε και μέσω μηντιακής προβολής και «διαλόγου» καριεριστών.


Θέση Όγδοη


Η Έννοια της Επιστημονικής Θεωρίας ή της Επιστήμης της Ιστορίας θα πρέπει να επανανακαλυφθεί, ανανεωθεί και τεκμηριωθεί. Η Ολιστική Διαλεκτική Θεωρία του Επιστημονικού Σοσιαλισμού είναι στρατηγικά αξεπέραστη αλλά θα πρέπει να διευρύνεται και να ανανεώνεται διαρκώς αλλιώς «Θα μένει πίσω από την ζωή» (Λένιν).

Ο Μαρξ δέχεται διπλή επίθεση:


(α). Από την παραδοσιακή Αστική Παράταξη– Κεντροδεξιά/Ακροδεξιά– ταυτιζόμενος εκ του πονηρού με το «Φιλελεύθερο/Ψευδοαριστερό» ιδεολόγημα του λεγομένου «Πολιτιστικού Μαρξισμού» και με τον οποίο ο Μαρξ δεν έχει καμιά σχέση.

(β).
Από τις δυνάμεις της επίσημης «Αριστεράς» θεωρούμενος «ξεπερασμένος» ή και «αποτυχημένος».
Καμιά ανασύνταξη δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Επιστήμη της Ιστορίας δηλαδή την Διαλεκτική Θεωρία του Μαρξ.

Θέση Ένατη

Η Διαλεκτική Μεθοδολογία και Κοσμοθεωρία συνδυάζει όλες τις πλευρές ενός Κινήματος. Έτσι, ο Κοινωνικός/Ταξικός Αγώνας είναι και Εθνικός/Πατριωτικός και δεν ξεχωρίζεται.

Απέναντι σε μια Ψευδο–Κοσμοπολίτικη και μικροαστική «Αριστερά» αέθνων, ευρωλιγούρηδων και αφελληνισμένων ανθρώπων η επανάκτηση του Εθνικοπατριωτικού Σκέλους ενός αγώνα από την αληθινά Αριστερή πλευρά είναι όρος «εκ των ουκ άνευ». Δεν ρίχνουμε στον Καιάδα το Εθνικοαπελευθερωτικό ΕΑΜ ή τους Βιετκόνγκ του Χο τσι Μινχ.

Θέση Δέκατη

Εάν δεν ανοίξουμε συστηματικό και ανηλεή Πόλεμο
στον Αστικό/Νεοφιλεύθερο Φεμινισμό δεξιών ή «αριστερών» καταβολών οι εκμεταλλευόμενες/εργαζόμενες Τάξεις θα χωριστούν μεταξύ τους ανεπανόρθωτα και στη θέση της Πάλης των Τάξεων θα έχουμε την Πάλη των Φύλων ή την Πάλη των Εθνοτήτων (Μεταναστευτικό).

Ήδη η Ελίτ τα κατάφερε πολύ καλά με υποκινούμενα και υπερδιαφημιζόμενα ψευδοκινήματα όπως το Me Too.


Άλλο ισότητα των φύλων και άλλο Προνομιακή Μεταχείριση των Γυναικών σε βάρος των – εξίσου καταπιεσμένων– ανδρών. Ο κόσμος δεν έγινε καλύτερος με «Περισσότερες Γυναίκες» στην Πολιτική όπου μάλιστα γίνονται βασιλικότερες του Βασιλέως και πολύ σκληρότερες των Ανδρών Πολιτικών.

Με αυτόν τον τρόπο διασπώνται και αντιμάχονται μεταξύ τους οι Εργαζόμενες Κοινωνικές Τάξεις ξεχνώντας την Ελίτ που πανηγυρίζει.

Αντίθετα, ο Κόσμος γίνεται καλύτερος με την απομόνωση της Ελίτ και την μαζικοποίηση του Μπλοκ των Υποτελών.

Υστερόγραφο


Τα ανωτέρω αποτελούν – όσο πιο επιγραμματικά μπορούμε – πρόταση διαλόγου για την επαναθεμελίωση ενός αληθινά Προοδευτικού Κινήματος. Μια μικρή συνεισφορά ίσως.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες