Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο λαός στο «γύψο» για τη «σωτηρία» του!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 23, 2020 9:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο λαός στο «γύψο» για τη «σωτηρία» του!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο λαός στο «γύψο» για τη «σωτηρία» του!!!



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μελοδραματική αυθάδεια υποκρισίας, έβαλε τον ελληνικό λαό στο «γύψο» για το «καλό» του: Για να τον σώσει από τον κορονοϊό!!!

ΟΛΑ τα κόμματα που φιλοτεχνούν το τοπίο του προτεκτοράτου ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ: Επικροτούν αυτό το μελόδραμα της «κατάστασης πολιορκίας»!!!

Το ίδιο και όλα τα ιερατεία του πνεύματος και ασφαλώς τα ιερατεία της δημοσιογραφικής πορνείας που σπέρνουν τον ΠΑΝΙΚΟ, συσκοτίζουν και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ κάθε κατασταλτικό και δικτατορικό μέσο, για τη …σωτηρία μας!!!


Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ αυτού το μελοδράματος σου προκαλεί ίλιγγο….

Ιδιαίτερα αποκρουστική
είναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ όλως αυτών, οι οποίοι, ΑΝΟΙΚΤΑ ή συγκαλυμμένα και δόλια, έχουν αγιοποιήσει το νεοφιλελευθερισμό…

Κόπτονται, δήθεν για την υγεία του ελληνικού λαού, αλλά δεν τολμούν να θίξουν τα νεοφιλελεύθερα «άγια των αγίων» τους: Την Ιδιωτική Υγεία…

Όλο το οικοδόμημα της Ιδιωτικής Υγείας δεν το αγγίζουν, ούτε ψελλίσματα ΕΠΙΤΑΞΗΣ αυτού του οικοδομήματος δεν ακούγονται.

Για όλους αυτούς τους φαρισαίους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
είναι προτιμότερο να μπει ο λαός στο «γύψο», αν είναι δυνατόν και να ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, παρά να μπει στην υπηρεσία του ελληνικού λαού το πολυκέφαλο κύκλωμα της Ιδιωτικής Υγείας.

Κόπτονται για την υγεία του ελληνικού λαού, αλλά έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ και ΣΑΡΩΣΕΙ κάθε δομή Κοινωνικού Κράτους και κάθε ΥΠΟΔΟΜΗ της δημόσιας υγείας: Βοούσα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΑΠΑΤΗ…

Και σήμερα που το «κακό» της «πανδημίας» έχει υψωθεί σε ΕΦΙΑΛΤΗ, δεν υπάρχει κανένας αμυντικός θώρακας.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν υπολειτουργεί, απλώς,
αλλά είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ξεχαρβαλωμένο από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, ΟΛΩΝ αυτών που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες: Από την εκσυγχρονιστική λαίλαπα του Σημίτη και τον αρχιερέα του νεοφιλελευθερισμού, τον Μητσοτάκη, μέχρι τις μνημονιακές, κατοχικές κυβερνήσεις, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον υιό Μητσοτάκη.

Να γιατί,
ΟΛΟΙ αυτοί συμμετέχουν στο σημερινό δικτατορικό μελόδραμα και εγκρίνουν το «γύψο» της «Κατάστασης Πολιορκίας»…

Να, γιατί,
ΟΥΔΕΙΣ μιλάει για επίταξη του νεοφιλελεύθερου εκτρώματος της Ιδιωτικής Υγείας…

Και εδώ, απαστράπτει επίσης η θηριώδης και δόλια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους…


Αν τους ένοιαζε και στο ελάχιστο η ΥΓΕΙΑ
και το «καλό» του ελληνικού λαού (που τόσο κόπτονται μελοδραματικά) το πρώτο που θα έκαναν θα ήταν: Να θέσουν το ΣΥΝΟΛΟ του ιδιωτικού τομέα της υγείας στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, για την αποτελεσματικά αντιμετώπιση της επιδημίας…

Το είπαμε: Αυτά είναι τα άγια των αγίων τους και δεν τα αγγίζουν…

Κτυπούν, όπως πάντα, τα θύματά τους, τον ελληνικό λαό.

Τον τρομοκρατούν, τον υβρίζουν για την «ανυπακοή» του, για την απουσία του «αισθήματος ευθύνης» (άλλη νεοφιλελεύθερη παρλαπίπα ιδεολογικής κατήχησης), τον βάζουν στο «γύψο» και κραυγάζουν μελοδραματικά: «Αυτά απαιτεί η “πολιτική ευθύνη” της σωτηρίας των Ελλήνων»:

Ποιας σωτηρίας: Αυτής των θυμάτων εκείνων που εκτός από την οικονομική εξόντωσή τους και την κοινωνική τους εξαθλίωση (έργο των «σωτήρων» τους και αυτό) τους έχουν σαρώσει και τα υπολείμματα του Κράτους Πρόνοιας, τα υπολείμματα της Δημόσιας Υγείας…

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές»


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 23, 2020 11:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Περί ευθύνης το ανάγνωσμα...
Του Περικλή Δανόπουλου




Ακούσαμε και σχεδόν το χωνέψαμε, πως το μέγεθος της ατομικής ευθύνης όλων μας, είναι εξ ίσου μεγάλο με την ευθύνη των κυβερνώντων, που από την μεριά τους την ανέλαβαν και έπραξαν τα δέοντα, αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αλήθεια;

Όχι ακριβώς. Και ίσως να πρέπει να προσδιορίσουμε την έννοια της προσωπικής ευθύνης.


-Στην κλιμακούμενη κρίση λόγω κορονοϊού, δεν υπάρχει ατομική ευθύνη στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, που αισχροκερδούν με τα τεστ αντί να τα έχουν φτηνά, με τον γλοιώδη του ΣΚΑΙ να διαφημίζει ανερυθρίαστα γνωστή διαγνωστική εταιρεία και τέλος το κράτος δεν πρέπει να επιβάλει με νόμο, τεστ για όλο τον κόσμο, μπας και προλάβουμε το κακό;

-Αν περιμένουμε αυξημένα κρούσματα, με τις μειωμένες κλίνες στις ΜΕΘ, λόγω ...ατομικής ευθύνης των υπουργών υγείας που πέρασαν, δεν υπάρχει η έννοια της ευθύνης στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών νοσοκομείων, να συνδράμουν κι αυτοί στην αντιμετώπιση του ιού;

Και αν αρνηθούν, δεν είναι ευθύνη του κράτους να τα επιτάξει, ή μήπως ο Πθ. αδυνατεί να κάνει κάτι τέτοιο, στους οικογενειακούς πολιτικούς φίλους;

-Στο μέσο τεράστιας οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας, που είναι η προσωπική ευθύνη του Στουρνάρα, που αρνείται να δώσει χρήματα από το ''μαξιλάρι'' των 30 δις για την στήριξη της οικονομίας και που είναι η ευθύνη του Πρωθυπουργού, να τον στείλει από κει που ήρθε και να ανακουφίσει όσους πλήττονται;

Ωραία τα μεγάλα λόγια, το αποφασιστικό βλέμμα, η αλύγιστη κορμοστασιά , η απουσία σακακιού και η γραβάτα για να ξεχωρίζει από τον προηγούμενο, αλλά τα μαθήματα περί ευθύνης είναι ατελή και ελλιπέστατα. Στις γενναίες αποφάσεις, στις δυσάρεστες για τους λίγους και ανακουφιστικές για τους πολλούς, φαίνονται οι ηγέτες. Που λάμπουν σήμερα δια της απουσίας τους.

Και γι αυτό και μόνο ίσως τελικά η συλλογική μας ευθύνη, να είναι μεγάλη.

ΠΗΓΗ:
http://www.dromosanoixtos.gr/2020/03/peri-efthynis-to-anagnosma.html


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 23, 2020 7:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να, λοιπόν, γιατί μένουμε μέσα (Εξαιρετικό!)
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ


Μένουμε μέσα όχι επειδή μας το επιβάλετε.

Μένουμε μέσα επειδή την ατομική ευθύνη εμείς την ξέρουμε πριν αρχίσετε να την ξεφουρνίζετε για να κουκουλώσετε τα κρίματά σας.


Μένουμε μέσα επειδή την ατομική ευθύνη τη μάθαμε μέσα στη συλλογική ευθύνη και το κοινωνικό χρέος. Επειδή η συλλογική ευθύνη είναι το νόημα και το μέτρο της ατομικής συνέπειας. Επειδή η ατομική ευθύνη είναι η στράτευση στην κοινωνική αναγκαιότητα.

Μένουμε μέσα όχι επειδή σας εμπιστευόμαστε. Αλλά επειδή ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. Επειδή, ξέρουμε ότι είμαστε αναλώσιμη ύλη, ότι είμαστε εν δυνάμει για «σφάξιμο», αν πρόκειται να διασφαλιστούν τα πλούτη μιας χούφτας κροίσων.

Μένουμε μέσα, επειδή γνωρίζουμε ότι έτσι όπως διαλύσατε κάθε εστία κοινωνικού κράτους, έτσι όπως τσακίσατε τη Δημόσια Υγεία, δεν υπάρχει κανένα αξιοπρεπές πλαίσιο προστασίας της υγείας του λαού.

Μένουμε μέσα επειδή εμείς περισσότερο αγαπάμε τη Ζωή. Επειδή βαθειά σεβόμαστε τον τιτάνιο αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζόμενων στην Υγεία, οι οποίοι δουλεύουν σε τραγικές συνθήκες. Σεβόμαστε τον αγώνα και την αγωνία τους, όταν ο ΕΟΔΥ δεν ντρέπεται να τους λέει πώς αν δεν έχουν γάντια να πλένουν τα χέρια τους μετά από κάθε επαφή με ασθενή! Εξωφρενικά πράγματα…

Μένουμε μέσα γιατί ερχόμαστε από εκείνη τη σπορά που ξέρει να υψώνει τη γροθιά, αλλά και τα τείνει το χέρι της αλληλεγγύης, της βοήθειας, του νοιαξίματος για τον συνάνθρωπο.

Μένουμε μέσα και κρατάμε το μυαλό μας ζωντανό και ακμαίο γιατί ξέρουμε μετά από αυτόν το ζόφο θα έρθει και άλλος που θα τον φέρετε εσείς. Θα είναι ο καινούργιος και χειρότερος ζόφος της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της απελπισίας και της εκ νέου περιστολής των δικαιωμάτων.

Μένουμε μέσα γιατί μετά από όλα αυτά, θα κοιτάξουμε γύρω μας, θα μετρηθούμε, και θα είμαστε όλοι εδώ. Πρέπει να είμαστε όλοι εδώ.

ΠΗΓΗ:
https://www.imerodromos.gr/na-loipon-giati-menoyme-mesa/

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 23, 2020 7:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ από την (λοιμωξιολόγο) Ολγα Κοσμοπούλου: «Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι επιστημονικά απαραίτητη...»



H Όλγα Κοσμοπούλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της ΟΕΝΓΕ, που πρόσφατα με ανάρτησή της έστειλε μήνυμα ότι οι υγειονομικοί δεν θέλουν χειροκροτήματα, αλλά προσλήψεις, υγειονομικό υλικό εξόφληση των δεδουλευμένων τους από εφημερίες, έκανε την...ακόλουθη ανάρτηση στο facebook σχετικά με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι για καλό. Και δεν είναι για τον περιορισμό της επιδημίας. Αν ήθελαν να περιορίσουν την επιδημία θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους και να υλοποιήσουν όσα ζητάει η ΟΕΝΓΕ. Το πρώτο τουλάχιστον, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Έλεος! Ούτως ή άλλως, η τυφλή καραντίνα και η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι επιστημονικά απαραίτητα μέτρα (θα μπορούσε να είναι στοχευμένη καραντίνα είτε για τις ευπαθείς ομάδες είτε για βεβαιωμένες περιπτώσεις μετά από ελέγχους), ειδικά όταν ο πληθυσμός, στην μεγάλη του πλειοψηφία υπακούει ως τώρα στα μέτρα. Είτε η κυβέρνηση το κάνει επειδή βρίσκεται σε πανικό, είτε επειδή με την αφορμή επενδύει στο μέλλον, η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μια πραγματικά επικίνδυνη εξέλιξη. Πόσω μάλλον, όταν πλήθος εργαζομένων δεν έχει σταματήσει να εργάζεται. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.»

Το πήραμε από δω:
https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/03/blog-post_257.html
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 23, 2020 10:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι μεγάλες ευθύνες βρίσκονται σε όσους υποστηρίζουν την ιδιωτική υγεία και υποβαθμίζουν την δημόσια



Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση απαγορεύει την κυκλοφορία και θυσιάζει τις πιο στοιχειώδεις ελευθερίες των πολιτών διστάζει και ούτε εν μέσω πανδημίας τολμά να αγγίξει έστω και προσωρινά αυτά που οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς θεωρούν ιερά και όσια: τα ιδιωτικά μέσα παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα σε αυτήν την περίπτωση τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τους ιδιώτες γιατρούς.


Αυτά για την κυβέρνηση αποτελούν ιερές αγελάδες. Δεν τολμά να τις αγγίξει ακόμα και όταν έχει καταργήσει τις πιο θεμελιώδεις αστικές ελευθερίες που κατοχυρώνει το σύνταγμα.

Δεν έχει τολμήσει ούτε τα ιδιωτικά εργαστήρια που κάνουν την εξέταση για τον ιό και χρεώνουν από 120 μέχρι 450 ευρώ να επιτάξει.

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να παπαγαλίζουν την καραμέλα της ατομικής ευθύνης.

Σαν να μην έφτανε το σκανδαλώδες γεγονός ότι δεν τολμά να ακουμπήσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, δεν βάζει ούτε το χέρι στη τσέπη ώστε να γίνουν νέες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία έστω και την ύστατη ώρα.

Αντίθετα οι φωστήρες της ελεύθερης αγοράς έχουν την φαεινή ιδέα να στελεχώσουν τα νοσοκομεία


Η συνέχεια εδώ:
https://grexitblog.blogspot.com/2020/03/blog-post_23.html#more
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες