Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Χλιδάτο 4ήμερο των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ στη Ρόδο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 24, 2016 12:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Χλιδάτο 4ήμερο των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ στη Ρόδο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Υπερχλιδάτο 4ήμερο των εργατοπατέρων συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Με τετραήμερη απόδραση στη Ρόδο και διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο απόλαυσαν οι λέρες εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.

Στο Rodos Palace διεξήχθη (17-20 Μαρτίου) το 36ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή 400 περίπου συνέδρων, από όλες τις παρατάξεις μαζί και του ΠΑΜΕ οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις, και τις ξεπουλούν για λογαριασμό της εργοδοσίας η οποία τις φροντίζει για τις υπηρεσίες που τους προσφέρει.

Οι εργατοπατέρες απόλαυσαν τα μενού στα εστιατόρια, την ιδιωτική εσωτερική πισίνα, ενώ πολλοί από αυτούς -στο περιθώριο του συνεδρίου- γνώρισαν τη… νυχτερινή ζωή του νησιού.

Οι τιμές δωματίων ξεκινούν από τα 150€ και φτάνουν έως και τα 700€. Αν και ένα τέτοιο ξενοδοχείο για τον μέσο Έλληνα φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, δεν ισχύει το ίδιο για τους συνδικαλιστές που κόπτονται για τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα.

Εδώ: Το πολυτελές ξενοδοχείο και η Χαλάρωση στα πολυτελή δωμάτια εργατοπατέρων και το συνέδριο που διεξήχθη με άδειες καρέκλες.
http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/trelo-tetraimero-sindikaliston-tis-gse-se-pentastero-ksenodoxio-sti-rodo

Το περίεργο είναι πως οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ενώ καλούν σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις τους εργαζόμενους στις απεργίες που κηρύσσει η ΓΣΕΕ στα πρωτοβάθμια σωματεία, στα ανώτερα κλιμάκια ομοσπονδίες και ΓΣΕΕ δεν έχουν κανένα πρόβλημα και συμμετέχουν με τα μπούνια.
Βρε τι σου κάνει η μάσα…
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 24, 2016 11:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το συνέδριο του πρωτοφανούς εκφυλισμού και της ξευτίλας

Το 36ο συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν φάνηκε να έχει κάποια σχέση με εργατική διαδικασία. Ήταν περισσότερο ένα μακρινό ταξίδι… αναψυχής μακριά από την πολυτάραχη Αθήνα για την πλειοψηφία των συνέδρων στο πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου. Η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, η καπιταλιστική κρίση, το ζήτημα της ανάπτυξης, της αντιμετώπισης της ενεργείας, η εργοδοσία, το κεφάλαιο, η ΕΕ των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των φραχτών, όλα αυτά δεν είχαν κάποια θέση στο συνέδριο. Οι διαδικασίες του συνεδρίου σφραγίστηκαν από τον πλήρη εκφυλισμό ενώ υπήρξαν πολλές περιπτώσεις νόθων αντιπροσώπων, σωματείων μαϊμού, εργοδοτικών σωματείων κ.α.

Υπήρξαν στιγμές που στην αίθουσα του συνεδρίου που από τους 400σιους σύνεδρους δεν υπήρχαν ούτε 10. Μάλιστα αρκετοί επικοινωνούσαν με e-mail μέσα από τις σάουνες των δωματίων τους.

Οι σύνεδροι του ΠΑΜΕ στην κοσμάρα τους με τα γνωστά αφηρημένα επιχειρήματα του, προσαρμοσμένα για χειμώνες καλοκαίρια που ωστόσο να μην απαντούν στα σημερινά συγκεκριμένα καθήκοντα, να διεκδικούν την δεύτερη θέση.

Το ΜΕΤΑ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί την ενότητά της, παρά τη διάσπαση του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη και τη δημιουργία της ΛΑΕ, διατηρείται ένα κλίμα ενότητας για συντροφικούς, αλλά κυρίως για λόγους της εκλογικής καρέκλας, με την πλειονότητα των συνέδρων να είναι πολιτικά ενταγμένοι στη ΛΑΕ.

Με την παράταξη του ΜΕΤΑ συμπορεύτηκε ως συνεργαζόμενη δύναμη το "Εμείς", παράταξη που έχει προκύψει από προηγούμενη διάσπαση της ΠΑΣΚ το 2013 και εκπροσωπείται στην απερχόμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Μάλιστα επισημοποίησαν την κοινή τους κάθοδο με το εκλογικό σχήμα "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση".

Καληνύχτα μας
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες