Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το χρέος τους και το Xρέος μας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Α-Β
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 07, 2017 1:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το χρέος τους και το Xρέος μας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το χρέος τους και το Xρέος μας
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/292023,To_xreos_toys_kai_to_Xreos_mas_.html

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Οι λαοί δικαιούνται να ελέγχουν το κράτος, αφού τα δικά τους συμφέροντα διαχειρίζεται. Να γνωρίζουν τι συμβαίνει σε κάθε τομέα κρατικής δραστηριότητας και βεβαίως να γνωρίζουν την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, απΆ την διαχείριση των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ευημερία ή η φτώχια τους. Ο έλεγχος εξάλλου ο έλεγχος είναι και η πεμπτουσία της άμεσης δημοκρατίας, η οποία θέλουμε να επικρατήσει στις κοινωνικές σχέσεις.

Επειδή είναι γνωστή η ιστορία των εθνικών δανείων, ξέρουμε οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν μας κάνουν χάρη όταν μας δανείζουν και ότι μέσω των δανείων μας ληστεύουν. Ξέρουμε ότι μας χρωστούν και δεν τους χρωστάμε. Ωστόσο η άσκηση δημοσιονομικού ελέγχου είναι αναγκαία για να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο το δίκιο μας και να ξεσκεπάσουμε τους ντόπιους και ξένους ληστές.

Δεν θα απεμπολήσουμε, βέβαια, το αμεσο-δημοκρατικό δικαίωμα επειδή μιλούν για λογιστικό έλεγχο του χρέους και άλλοι στους οποίους πιθανόν να μην έχουμε εμπιστοσύνη (π.χ. Λαπαβίτσας, Σακοράφα, Λαφαζάνης, Καζάκης κλπ.). Αυτοκαθοριζόμαστε πολιτικά, δεν ετεροκαθοριζόμαστε.

Ο Δημ. Καζάκης δηλώνει «αριστερός οικονομολόγος» και εμφανίζεται να διαφωνεί με την ιδέα «διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου» στην οποία μετέχει ο άλλος «αριστερός οικονομολόγος», ο Κ. Λαπαβίτσας. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ τους, ειμή μόνον ανταγωνισμός «προσωπικοτήτων» για την πρωτοκαθεδρία στον περί τα οικονομικά χώρο των «ειδικών». Ο Λαπαβίτσας μιλάει για επιτροπή ελέγχου του Χρέους αποτελούμενη από Έλληνες και ξένους ειδικούς, και ο Καζάκης δηλώνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στα συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής! Την ίδια στιγμή ζητάει κι αυτός «¶νοιγμα όλων των συμβάσεων του δημοσίου», πράγμα που είναι το ίδιο, με άλλη διατύπωση.

Το πως διατυπώνουν την θέση τους οι δύο πλευρές, δεν έχει σημασία. Η κάθε μια με τον τρόπο της τοποθετείται υπέρ Ελέγχου του Χρέους και σΆ αυτό κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα διαφωνήσει. Το ζήτημα είναι από ποια κυβέρνηση περιμένουν να ανοίξει τα μυστικά βιβλία, να αποδείξει το απεχθές του χρέους και να αρνηθεί την εξόφληση του. Η σημερινή κυβέρνηση και οι οποιαδήποτε άλλη προκύψει από τα γνωστά κοινοβουλευτικά κόμματα δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει μια τέτοια απαίτηση. Οι «ειδικοί» δεν μας λένε κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει εφικτός ο δημοσιονομικός έλεγχος. Τι νόημα λοιπόν έχει το σωστό αίτημα τους όταν είναι κολοβό αφού δεν προτείνουν τίποτε για να γίνει ο λόγος πράξη; Το μόνο νόημα που εγώ διακρίνω είναι ότι οι «ειδικοί» μας (που είναι αρκετοί και όχι μόνο οι δύο προαναφερθέντες) θέλουν απλώς, με τα λόγια τους και μόνο, να περάσουν για αριστεροί, προοδευτικοί, σοσιαλιστές!

Για να γίνει έλεγχος -και μάλιστα πραγματικός- των δημόσιων λογαριασμών, πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα μαζών ισχυρό και αποφασισμένο να κατεδαφίσει πολλά πράγματα στην χώρα και να τα επανοικοδομήσει με άλλα και ποιοτικά υλικά. Και το κίνημα μαζών δεν να δημιουργείται χωρίς πρόγραμμα που απαντάει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιες οι λαϊκές μάζες και η λύση τους δεν παίρνει αναβολή. Είναι τα προβλήματα που γεννάει πράγματι η κρίση στην οικονομία της αγοράς, η οποία κρίση γίνεται όμως πιο περίπλοκη και καταστροφική λόγω της παγκοσμιοποίησης των αγορών όπου το εθνικό κράτος έχει μεταβληθεί σε ξέφραγο αμπέλι, ώστε καμιά λύση να μην είναι δυνατή στα ανύπαρκτα όρια του.

Η δημιουργία μιας ενιαίας παγκόσμιας αγοράς, εντός της οποίας οι συντελεστές της παραγωγής, τα κεφάλαια, τα εμπορεύματα, και οι εργάτες κυκλοφορούν παντού χωρίς κανένα περιορισμό, σαν να επρόκειτο για την αγορά μιας μόνο χώρας, σε μια τέτοια αγορά τα κεφάλαια μεταναστεύουν στις χώρες που υπάρχουν αστείρευτες δεξαμενές μαύρης εργασίας, τα φτηνά αγροτικά και βιομηχανικά εμπορεύματα εκτοπίζουν τα ακριβά (μαζί και τις επιχειρήσεις που τα παράγουν) και οι φτηνοί και χωρίς απαιτήσεις εργάτες αντικαθιστούν τους ακριβούς και απαιτητικούς. Σαν αποτέλεσμα οι συνθήκες ζωής εξισώνονται στο κατώτερο, το κινέζικο ή το Μπαγκλαντεσινό και αντί της γενικής ευημερίας η οποία πρέπει να κατακτηθεί από την ανθρωπότητα γενικεύεται σε ολόκληρο τον πλανήτη η αθλιότητα.

Ποιος από του «αριστερούς ειδήμονες» εναντιώνεται στην παγκοσμιοποίηση των αγορών; Ποιος είναι αντίθετος στην παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την πιο προχωρημένη μορφή παγκοσμιοποίησης; Τι μέτρα μπορεί να υπάρξουν κατά της ανεργίας όταν εισάγονται τεχνηέντως και χωρίς κανένα όριο εκατομμύρια λαθρομετανάστες; Τι υγεία, τη παιδεία, τι ασφάλεια να νιώσει ο Έλληνας πολίτης περικυκλωμένος απΆ όλα τα εγκληματικά στοιχεία που εισρέουν μαζικά από κάθε γωνιά του πλανήτη;

Μπροστά στα μάτια μας η νέα τάξη των Ναζί επιβάλλεται στην ανθρωπότητα με την μπότα της υπερδύναμης και των υποτελών της στην Ευρώπη και μάλιστα στο όνομα του «αντιφασισμού» και του «αντιρατσισμού» και οι «ειδήμονες» των οικονομικών σιωπούν και μας λένε ότι θέλουν λογιστικό έλεγχο του Χρέους! Με τι δύναμη θα το επιβάλουν; Ποιος τους ακολουθεί και γιατί να το κάνει;
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες