Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Focus: Ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζει, η χώρα βουλιάζει

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 07, 2017 6:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Focus: Ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζει, η χώρα βουλιάζει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Focus: Ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζει, η χώρα βουλιάζει

Με εκτενείς αναφορές υποδέχθηκε ο γερμανικός Τύπος τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για ανάπτυξη, το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2016 κατά 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και κατά 1,2% έναντι του γΆ τριμήνου του 2016.

Με τον τίτλο «Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για τα νέα στοιχεία - στην πραγματικότητα η χώρα του διολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση», το περιοδικό Focus προβάλει στην ηλεκτρονική του έκδοση βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα έχει επιστρέψει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει: «Με αυτά τα λόγια ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πανηγύρισε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας του για το 2016. Μόλις τρεις ώρες αργότερα ήρθε η προσγείωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ύφεση που παρουσίασε η ελληνική οικονομία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις προβλέψεις».

Στο θέμα αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση και η εφημερίδα Bild υπό τον τίτλο «Νέο σοκ για τους Έλληνες - συρρικνώθηκε η οικονομία», η ελβετική Neue

Zürcher Zeitung που παρατηρεί ότι «διορθώθηκαν προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την οικονομία» αλλά και η αυστριακή Die Presse η οποία επισημαίνει: «Συρρίκνωση αντί ανάπτυξης: διορθώνεται προς τα κάτω το ΑΕΠ της Ελλάδας».
http://www.zougla.gr/politiki/article/focus-o-aleksis-tsipras-panigirizi-i-xora-vouliazi
όταν κάνεις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις και φορολογείς άγρια τον φτωχό ελληνικό λαό και του αφαιρείς την αγοραστική δύναμη με αποτέλεσμα να αγοράζει ολο και λιγότερα προιόντα όχι μόνο δεν συμβάλεις στην ανάπτυξη αλλά την συρικνώνεις έπαρκο κύριε κατοχικέ και εθνοπροδότη Αλέξη Τσίπρα..
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 07, 2017 10:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τσίπρας: «Σπάει» όλα τα ρεκόρ του ψεύδους και της απάτης…




Είναι γνωστή η ρήση του Ανιέλι:

«Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».

Θα το εξειδικεύαμε: «Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπροστά στο δικό της ΨΕΥΔΟΣ, το ψεύδος της Δεξιάς ωχριά…».

Ο Τσίπρας έχει ξεπεράσει τη Δεξιά σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα στο ΨΕΥΔΟΣ και την ΑΠΑΤΗ έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ: Έχει προσδώσει σΆ αυτά μορφές παράνοιας…


Τώρα, αυτός ο μέγιστος πολιτικός απατεώνας μας μιλάει για «υπέρβαση της ύφεσης και της κρίσης» την ώρα που αποτεφρώνει ολοκληρωτικά την ελληνική κοινωνία και το λαό της…

Πανηγυρίζει για …οικονομική ανάπτυξη(!) την ίδια ώρα που ακόμα και οι επίσημοι καπιταλιστικοί οργανισμοί (ΕΛΣΤΑΤ) μιλούν για νέα οικονομική συρρίκνωση, για νέους οικονομικούς καταποντισμούς…

Τόσο ξετσίπωτος πολιτικός απατεώνας είναι και όμως ακόμα οι πέτρες παραμένουν στη θέση τους, ενώ σε άλλες πολιτικές συγκυρίες θα είχανε ξεσηκωθεί…

Να γιατί αυτό το είδος της «αριστεράς» είναι πολύ πιο χρήσιμο από τη Δεξιά…

Επιστροφή στην κορυφή
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 08, 2017 9:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Focus: Ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζει, η χώρα βουλιάζει

Με εκτενείς αναφορές υποδέχθηκε ο γερμανικός Τύπος τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για ανάπτυξη, το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2016 κατά 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και κατά 1,2% έναντι του γΆ τριμήνου του 2016.


Τι συμβαίνει όμως με την ΕΕ;

Πριν λίγες ημέρες στις Βερσαλλίες στην τετραμερή διάσκεψη , των πιο ισχυρών χωρών, της Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας, και ερήμην των άλλων χωρών πήραν σημαντικές αποφάσεις που ουσιαστικά οδηγούν την αρχή του τέλους της ΕΕ.

Οι ουσιαστικότερες αποφάσεις που αποφασίστηκαν από τους 4 στις Βερσαλλίες είναι οι εξής: : α) Η κατάργηση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της ΕΕ. β)Η κατάργηση της ομοφωνίας στην λήψη αποφάσεων και των βέτο. γ)Η δυνατότητα μονομερών μέτρων από τα κράτη μέλη με απλή πλειοψηφία. δ) Η δυνατότητα σύναψης διμερών συμφωνιών σε βάρος των συμφερόντων άλλων κρατών-μελών.

Αυτές οι αποφάσεις με τον επίσημο πλέον τρόπο βάζουν ταφόπλακα στην ΕΕ, όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα.
Η ΕΕ, κάτω από το βάρος και το αδιέξοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οδηγείτε στην αυτοδιάλυση της όπως συνέβη και με την «Κοινωνία των Εθνών» στην διάρκεια της περιόδου του προ του Παγκοσμίου Πολέμου και του τότε αδιέξοδου της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής κρίσης. Που οδήγησε σε επαναστάσεις και σε πολέμους.

Το «παράξενο» είναι πως κυβέρνηση, κόμματα, και τα ΜΜΕ δείχνουν να μην καταλαβαίνουν την σημασία των αποφάσεων και τις συνέπειες που θα έχουν για την τύχη της ΕΕ, ώστε να προετοιμαστούν ιδιέτερα τα κόμματα της αριστεράς κατάλληλα για αυτές τις επιπτώσεις.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες