Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Σοκ από την έκθεση του INE-ΓΣΕΕ:Στο 29,6% η αναργία

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 13, 2017 5:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σοκ από την έκθεση του INE-ΓΣΕΕ:Στο 29,6% η αναργία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σοκ από την έκθεση του INE – ΓΣΕΕ: Στο 29,6% η πραγματική ανεργία

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς εργασίας κρούει το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής ΣυνομοσπονδίαςΕργατών Ελλάδας, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του 2017.

Όσον αφορά τα εργασιακά, το Ινστιτούτο εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του, καθώς σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, το πραγματικό ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 29,6%.

Όπως εξηγεί, το 68,9% των εργαζομένων με μερική απασχόληση δηλώνει ότι ο λόγος για τον οποίο απασχολείται με αυτή τη μορφή εργασίας είναι ότι δεν μπορούσε να βρει πλήρη απασχόληση. Η μακροχρόνια ανεργία την ίδια ώρα, συνεχίζει να κινείται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.

Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνεται ότι το ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται σημαντικά υψηλότερο στις γυναίκες (27,2%) σε σχέση με τους άνδρες (18,9%), αλλά και στις νεότερες ηλικίες σε σχέση με τις γηραιότερες.

Ειδικότερα, η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών βρίσκεται στο 44,2%, στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών στο 33,2%, στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών στο 21,5%, στην ηλικιακή ομάδα 45-64 ετών στο 18,5% και τέλος στην ηλικιακή ομάδα 65-74 στο 13%.

Το βασικό συμπέρασμα της μελέτης συνίσταται στο ότι «η συνέχιση της δημοσιονομικής λιτότητας δεν δημιουργεί συνθήκες διατηρήσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής», ειδικά σε όρους επίτευξης βιώ¬σιμων πρωτογενών πλεονασμάτων και ανάκτησης της φερεγγυότητας του δημό¬σιου τομέα.

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση εύθραυστης στασιμότητας και μη διατηρήσιμης δυναμικής, λόγω της υψηλής αβεβαιότητας, της αδύναμης κατανάλωσης, της δραματικής αποεπένδυσης, αλλά και των αρνητικών επιπτώσεων αυτής στη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

http://www.enikos.gr/economy/504307/sok-apo-tin-ekthesi-tou-ine-gsee-sto-296-i-pragmatiki-anergia

Στην έκθεση του INE – ΓΣΕΕ "κατά περίεργο τρόπο"δεν αναφέρεται καθόλου η πάνω των 500 χιλ, ελλήνων που έχουν μετανάστευση στο εξωτερικό. Ένα ποσοστό που κυμένεται γύρω στο 15% του ελληνικού εργατικού ενεργού πληθυσμού της χώρας.

Και όμως ο Τσίπρας και η παρέα του χωρίς τσίπα και ντροπή μας λένε πως η ανεργία κυμαίνετε κάτω στο 20% .
Επιστροφή στην κορυφή
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 14, 2017 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΓΣΕΕ: Ζούγκλα η αγορά εργασίας
Εργαζόμενοι υποχρεώνονται να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων από τις αμοιβές τους στα ταμεία της επιχείρησης, και να εργάζονται με κουπόνια.

https://www.madata.gr/diafora/ergasia/542280.htmι

Τα καλά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, και το κακό κράτος που δεν θα πρέπει να έχει εργαζόμενους.
Να γιατί έχουν λυσσάξει κατά του δημόσιου φορέα οι θιασώτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες