Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΥΡΙΑ: Μετά την προβοκάτσια των «χημικών», ο βομβαρδισμός

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 07, 2017 4:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΡΙΑ: Μετά την προβοκάτσια των «χημικών», ο βομβαρδισμός Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΑ: Μετά την προβοκάτσια των «χημικών», ο βομβαρδισμός…





Η πλανητική ιμπεριαλιστική κακουργία με ηγέτιδα δύναμη τους πολεμικούς μηχανισμούς των ΗΠΑ βομβάρδισαν τα ξημερώματα τα Συρία.

Η συνταγή γνωστή: Πριν από τον βομβαρδιστικό όλεθρο ξεκινάει η τρομοκρατική προβοκάτσια, μέσα από τους πρακτορικούς μηχανισμούς των διεθνών ΜΜΕ.

Η προβοκατόρικη καταιγίδα της διεθνούς δημοσιογραφικής πορνείας που υστερικά πιπίλιζε το παραμυθάκι του βομβαρδισμού παιδιών με χημικά του Άσαντ, συνοδεύτηκε άμεσα με την πολεμική καταιγίδα του βομβαρδισμού της Συρίας από τους «ανθρωπιστές» δολοφόνους των ΗΠΑ.


Το προσφιλές παραμυθάκι της χειραγωγούμενης δημοσιογραφίας είναι τα «χημικά»: Χθες Ο Σαντάμ «είχε χημικά», τώρα ο Ασαντ «ρίχνει χημικά».

Πλέον μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν…

Σχετικά με αυτήν την προβοκάτσια των χημικών, με αυτό το παραμυθάκι που, σε συντονισμό και διατεταγμένα, μας γανώνουν το κεφάλι οι προπαγανδιστές–προβοκάτορες του θεάματος και της «πληροφόρησης» (ΜΜΕ) διαβάστε εδώ:

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2017/04/blog-post_6.html


Κείμενο που ξεβρακώνει όχι μόνο τα πρακτορεία της διεθνούς προπαγάνδας, αλλά και πολλούς έμμισθους της «αριστεράς» που έχουν πάθει ψύχωση με τον Άσαντ: Την ψύχωση των διεθνών δημίων και δολοφόνων εναντίον της Συρίας που αντιστέκεται…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΙΣΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 07, 2017 10:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΑΤΟ στο ίδιο συνδικάτο
Η Σούδα – ορμητήριο των ΗΠΑ για τους βομβαρδισμούς στη Συρία.
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 08, 2017 9:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ω, σιχαμένοι!




Από τη στιγμή που ο εξαρτημένος Τύπος ενοχοποίησε τον Ασαντ για χρήση χημικών αερίων εναντίον αμάχων, η στρατιωτική επιχείρηση της Δύσης που ακολούθησε ήταν αναμενόμενη.

Χωρίς η προπαγάνδα να κουρασθεί, βρίσκοντας κάτι πρωτότυπο για να παραμυθιάσει την κοινή γνώμη, επανέλαβε τον εαυτό της και οι βομβαρδισμοί άρχισαν.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν «είχε πυρηνικά» - απεδείχθη, ήδη διαρκούντος του πολέμου, ότι δεν είχε. Μας παραπλάνησε η CIA, τα μάσαγε αργότερα ο Μπους, αφού η βρώμικη δουλειά είχε γίνει. Ο Μπλαιρ «παραπλανήθηκε» από τη Μ16, αλλά οι νεκροί στο Ιράκ έχουν υπερβεί καμιά δεκαριά φορές τους νεκρούς σε αμάχους που είχε όλη η κατεχόμενη Ευρώπη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το χτύπημα στο Σεράγεβο, πολλοί έλεγαν τότε και τώρα ξέρουν όλοι ότι ήταν μια προβοκάτσια των μουσουλμάνων για να ενοχοποιήσουν τους Σέρβους. Ομως η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε.

Ολοι επίσης ήξεραν τότε ότι ο Μιλόσεβιτς βρέθηκε προ τετελεσμένων στο Ραμπουγιέ, όταν εκλήθη να υπογράψει συμφωνία διαφορετική από τα (προ)συμφωνηθέντα. Ο πόλεμος ήταν προσχεδιασμένος.

Ετσι «δουλεύει» η Δύση. Οπως οι Ναζί, που όταν εισέβαλαν στην Πολωνία, κατηγορούσαν τους Πολωνούς ότι μπούκαραν σε γερμανικά εδάφη. Η σημερινή Πολωνία, βεβαίως, επικροτεί σαν πιστό σκυλί ανάλογες ενέργειες των ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Σε όλα αυτά και άλλα τέτοια αποτρόπαια ο ρόλος της συντριπτικής πλειοψηφίας του Τύπου στη Δύση είναι επαίσχυντος.
Κανένα δάκρυ δεν έχυσε η Liberation, φέρ’ ειπείν, για τους 300 νεκρούς, μόλις προχθές, στη Μοσούλη, αλλά, σαν να ήταν εκεί παρούσα, είδε τους Σύρους πιλότους να χρησιμοποιούν χημικά όπλα. Κι αμέσως μετά, πριν αλέκτορα φωνήσαι (στην κυριολεξία), οι ΗΠΑ, σαν έτοιμες από καιρό, εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην πολύπαθη χώρα. Με τη Μέρκελ να επικροτεί πρώτη-πρώτη.

Κι έτσι ο Τραμπ «έσκισε τη γάτα», αποδεικνύοντας ότι οι αντισυστημικοί βομβαρδίζουν το ίδιο καλά με τους συστημικούς. Τους τελευταίους μήνες οι ΗΠΑ «απουσίαζαν» από την περιοχή. Ε, λοιπόν «επέστρεψαν» αμφισβητώντας τη στρατηγική υπεροχή της Ρωσίας - αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος.

Ο Ασαντ βρίσκεται στην «καλύτερη στιγμή του», δεν είχε κανέναν λόγο να χτυπήσει με χημικά - χημικά, άλλωστε, που μάλλον δεν διαθέτει, κατά τις ανακοινώσεις των διεθνών οργανισμών που, καιρό τώρα, ερευνούν στη Συρία για τέτοια όπλα. Η ενοχοποίηση του Ασαντ προέκυψε από τον γνωστό μηχανισμό ΜΚΟ-Μυστικές Υπηρεσίες-Τύπος.

Ομως, το μέγα ερώτημα σε αυτήν και τις άλλες προγενέστερες-πανομοιότυπες ιστορίες δεν αφορά στους πολεμοκάπηλους και τους εμπρηστές -αυτοί τη δουλειά τους κάνουν-, αφορά τους λαούς στη Δύση, την περίφημη κοινή γνώμη. Πώς οι πολίτες τρώνε αμάσητο το τόσο σάπιο κουτόχορτο αυτής της τόσο απροκάλυπτης και ακούραστης στο να επαναλαμβάνει τον εαυτόν της προπαγάνδας;

Μια απάντηση θα ήταν ίσως το γεγονός ότι τα πόστα και τα λοιπά γιοφύρια στις κοινωνίες, ΑΕΙ, διαδίκτυο, Τύπος, τέχνες, τα έχουν πιάσει χιπστεράκια, «εκσυγχρονιστές», μεταμοντέρνοι, «πολυπολιστισμικοί», ενσωματωμένοι αριστεροί, νεοφιλελεύθεροι, επιδοτούμενοι καλλιτέχνες, ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι, πράκτορες - μια χρυσή ορδή, μια «καλή κοινωνία» σμπίρων και μπιστικών των Δυνατών.

Ολοι αυτοί οι σιχαμένοι τύποι που θεωρούν εαυτούς ως την ελίτ της εποχής, όλοι αυτοί οι σταυρωτήδες που οτιδήποτε λαϊκό το θεωρούν λαϊκιστικό, αυτοί που ανοίγουν ταξικούς λάκκους για τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, είναι επίσης εκείνοι που «εξάγουν δημοκρατία» στο εξωτερικό (και τη δολοφονούν στο εσωτερικό), εκείνοι που διεξάγουν «ανθρωπιστικούς πολέμους» και ξεσπιτώνουν πληθυσμούς κατά μάζες - είναι η μαύρη πανώλη που έχει κατακάτσει στις οθόνες μας, στον δημόσιο λόγο, στα μυαλά μας.

Η ευκολία με την οποία επιστρατεύεται ο πόλεμος γίνεται όλο και πιο έντονη. Η χυδαία ευλογία του πολέμου από τα σκυλιά του πολέμου, όταν εφημερίδες και τηλεοράσεις ουρλιάζουν «βομβαρδίστε-βομβαρδίστε», ενώ ταυτοχρόνως μυξοκλαίνε για τους νεκρούς και τους πρόσφυγες, οδηγεί σε ένα παράλογο πολιτεύεσθαι και σε ένα ανήθικο υπάρχειν, που θα πληρωθούν ακριβά.
Πανάκριβα...

ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/stathis/508959/o-sichamenoi
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 08, 2017 7:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ: Ο Τιερί Μεϊσάν προσεγγίζει, με μια άλλη ματιά («συνωμοσιολογική»), τον βομβαρδισμό της Συρίας. Εκεί παίζονται τέτοια παιχνίδια και τόσο περίπλοκα που η «συνωμοσιολογική» ματιά του Μεϊσάν μπορεί να μην είναι μακριά από την πραγματικότητα…

Ο Ντολάντ Τραμπ επιβεβαιώνει την εξουσία του πάνω από τους συμμάχους του
του Τιερί Μεϊσάν




Μη παραπλανηθείτε από τα διπλωματικά παιχνίδια και τις διαδώσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί στη Συρία δεν έχει καμία σχέση ούτε με την παρουσίαση που σας κάνουν, ούτε με τα συμπεράσματα που συνάγονται.
**********************************************

Σήμερα το πρωί, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν 59 πυραύλους κρουζ από τη Μεσόγειο για να καταστρέψουν τη συριακή βάση Πολεμικής Αεροπορίας του Σαϊράτ (Sha’irat).

Φέρεται ότι πρόκειται για μια μονομερή ενέργεια για την επιβολή κυρώσεων για μια επίθεση με χημικά όπλα που αποδίδουν στο Συριακό Αραβικό στρατό.


Έκπληκτοι από το μέγεθος της αμερικανικής δράσης, όλοι οι παρατηρητές συμπεράνουν μια στροφή 180° της κυβέρνησης σχετικά με το συριακό ζήτημα. Ο Λευκός Οίκος θα ενέκρινε τελικά τη θέση της αντιπολίτευσης του και των Βρετανών, Γάλλων και Γερμανών συμμάχους του.

Πράγματι;

Η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με αυτά που ακούμε
Πυραύλοι κρουζ διέσχισαν με ασφάλεια την περιοχή που ελέγχεται από το νέο ρωσικό όπλο για την αναστολή κάθε επικοινωνίας και συστήματος ελέγχου του ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με τον στρατηγό Φιλίπ Μπρίντλοβ (Philip Breedlove), τότε Ανώτατο Διοικητή του ΝΑΤΟ, αυτό το όπλο επέτρεψε στη Ρωσία να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά το συμβατικό πόλεμο. Θα έπρεπε να έχει διαταράξει τα συστήματα καθοδήγησης αυτών των πυραύλων. Δεν λειτούργησε, είτε το Πεντάγωνο βρήκε επιτέλους μια τεχνική απάντηση, είτε απενεργοποιήθηκε από τη Ρωσία.

Η συριακή αεράμυνα περιλαμβάνει S-300 που ελέγχονται από τον συριακό αραβικό στρατό και S-400 που εξυπηρετούνται από το ρωσικό στρατό.

Αυτά τα όπλα υποτίθεται ότι μπορούσαν να καταρρίψουν πυραύλους Κρουζ,
αν και τέτοια κατάσταση δεν παρουσιάστηκε μέχρι στιγμής στο πεδίο της μάχης. Πρόκειται, φυσικά, για όπλα που μπαίνουν αυτόματα σε λειτουργία. Δεν λειτούργησαν ούτε και αυτά. Δεν εκτοξεύτηκε κανένας αντιπυραυλικός πύραυλος, ούτε από το ρωσικό στρατό, ούτε από τον συριακό.

Όταν οι αμερικανικοί πύραυλοι κρουζ χτύπησαν το στόχο τους, βρήκαν μια σχεδόν άδεια στρατιωτική βάση, η οποία μόλις είχε εκκενωθεί. Ως εκ τούτου, κατάστρεψαν μόνο την άσφαλτο, ραντάρ και αεροπλάνα εκτός λειτουργίας για πολύ καιρό, υπόστεγα και σπίτια.

Ωστόσο, αναφέρονται μια δωδεκάδα θύματα, εκ των οποίων 6 έχασαν τη ζωή τους.

Ενώ αναφέρεται από τις ΗΠΑ ότι ένας πύραυλος (από τα 60 που εκτοξεύτηκαν) χάθηκε, μόνο 23 και όχι 59 χτύπησαν τη βάση Σαϊράτ.

Τι σημαίνει αυτή η σκηνοθεσία;

Ο Πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί από τότε που είναι στο Λευκό Οίκο να αλλάξει την πολιτική της χώρας του, και να υποκαταστήσει μορφές συνεργασίας στις συνεχιζόμενες σημερινές συγκρούσεις. Όσον αφορά το θέμα της «ευρύτερης Μέσης Ανατολής», πήρε θέση για την «καταστροφή» των τζιχαντιστικών οργανώσεων (και όχι για το «περιορισμό» τους, όπως επικαλούταν ο προκάτοχός του).

Τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος αναγνώρισε τη νομιμότητα της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και συνεπώς τη διατήρηση στην εξουσία του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Δέχτηκε τον πρόεδρο της Αιγύπτου, στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, σύμμαχο της Συρίας, και τον συνεχάρη για τον αγώνα του ενάντια στους τζιχαντιστές. Αποκατέστησε ένα άμεσο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Δαμασκού.

Εν πάση περιπτώσει, το πρόβλημα του προέδρου Τραμπ ήταν να πείσει τους συμμάχους του να εφαρμόσουν την πολιτική του, ανεξάρτητα από την επένδυση που έκαναν για να ανατρέψουν την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.

Βέβαια, είναι πιθανό ότι ο πρόεδρος Τραμπ έκανε κυβίστηση στη διάρκεια των τριών ημερών, βλέποντας απλά ένα βίντεο στο YouTube, αλλά είναι πιο πιθανό ότι η σημερινή πρωινή ενέργεια του γράφεται στη λογική της προηγούμενης διπλωματίας του.

Με την επίθεση, ο πρόεδρος Τραμπ ικανοποίησε την αντιπολίτευση η οποία δεν θα μπορεί πλέον να αντιταχθεί στη συνέχιση των επιχειρήσεων. Χθες, η Χίλαρι Κλίντον καλούσε να βομβαρδιστεί η Συρία σε απάντηση προς την εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την εκτόξευση πυραύλων cruise προς μια σχεδόν κενή βάση, κατόπιν ενημέρωσης όλης της γης, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Συρίας.

Η Δαμασκός, θυσιάζοντας αυτή τη βάση και τη ζωή ορισμένων ανθρώπων του έδωσε την εξουσία να διεξάγει μια ολοκληρωμένη δράση εναντίον όλων εκείνων που χρησιμοποιούν χημικά όπλα. Αλλά μέχρι σήμερα, οι μοναδικοί χρήστες αυτών των όπλων που ταυτοποιήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη είναι: οι τζιχαντιστές.

Το Νταές, το οποίο ενημερώθηκε επίσης για την αμερικανική επίθεση (αλλά από τους Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς χορηγούς του) ξεκίνησε αμέσως μια επίθεση στη Χομς, η οποία από τούδε και στο εξής στερείται αεροπορικής βάσης.

Θα δούμε τις επόμενες μέρες πώς η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της θα αντιδράσουν στη προέλαση των τζιχαντιστών. Μόνο τότε θα ξέρουμε αν ο ελιγμός του Ντόναλντ Τραμπ και το στοίχημα των Πούτιν και Άσαντ λειτούργησαν.

ΠΗΓΗ:
http://www.voltairenet.org/article195898.html

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 11, 2017 9:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα ανδρείκελα της ΕΕ χειροκροτούν το βομβαρδισμό της Συρίας



O Τιερί Μεϊσάν, σχετικά με το βομβαρδισμό της Συρίας και την προβοκάτσια των «χημικών» που προηγήθηκε, θέλοντας να σηματοδοτήσει τη στρατηγική αυτού του νέου αμερικανικού εγκλήματος, τιτλοφόρησε το άρθρο του: «Ο Ντολάντ Τραμπ επιβεβαιώνει την εξουσία του πάνω από τους συμμάχους του».
http://resaltomag.blogspot.gr/2017/04/blog-post_99.html


Έσπευσαν ταχέως και προκλητικά ξεδιάντροπα, τα ανδρείκελα Ευρωπαϊκού Νότου, να επιβεβαιώσουν την επισήμανση του Μεϊσάν.

Έσπευσαν να δηλώσουν τη δουλική υποταγή τους στην αμερικανική αυτοκρατορία και να στηρίξουν το νέο ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της Συρίας, καθώς και τα προβοκατόρικα παραμύθια περί «χημικών» του Άσαντ…

Διαβάζουμε από δω:
http://www.iskra.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%ce%ba/


Και οι εφτά είναι ξεδιάντροποι: Χειροκροτούν οι ψευτο-ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου την επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία

Tι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου στην Ισπανία.

Οι εφτά ψευτό–ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου (Hollande, Rajoy, Gentiloni António Costa, Τσίπρας, Αναστασιάδης, Muscat), επιδεικνύοντας απεριόριστη αμερικανοδουλεία, ανάμικτη με αδίστακτο πολεμοκάπηλο – ιμπεριαλιστικό πνεύμα, χειροκρότησαν ξεδιάντροπα την βρώμικη ιμπεριαλιστική πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ (D. Trump) εναντίον της Συρίας και ζήτησαν από πάνω θρασύτατα να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης Assad από τον ΟΗΕ.

Οι εφτά ψευτο-ηγέτες της καταστροφής, μεταξύ των οποίων σε περίοπτη υπηρετική – υπαλληλική θέση ο Αλ. Τσίπρας, χαρακτήρισαν ”κατανοητά” τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ σε βάρος της Συρίας, υιοθετώντας πλήρως την αναπόδεικτη εκδοχή που πλάσαρε ο Trump, πως η επίθεση με χημικά της 4ης Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν ήταν έργο του Άssad.

“Το πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ στη Συρία είχε τον κατανοητό στόχο να εμποδίσει και να αποτρέψει τη διάδοση και τη χρήση τέτοιων όπλων (σ.σ. χημικών) και ήταν περιορισμένο και επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο” αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Στο κοινό ανακοινωθέν, επίσης, καταδικάζεται «με τον εντονότερο τρόπο» η αεροπορική επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου στο Ιντλίμπ της Συρίας. Τονίζεται επίσης ότι «η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τόσο από το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ από το 2013 όσο και από το Νταές (σ.σ. άλλο ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) συνιστούν εγκλήματα πολέμου».


Οι επτά χώρες του ευρωπαϊκού νότου εκτιμούν ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν «για αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να τους επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 17, 2017 3:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για την υπεράσπιση της Συρίας και της ΛΔ Κορέας! Για την ήττα και την εκδίωξη του ιμπεριαλισμού και των πρακτόρων του!




1. Σε λιγότερο από τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Τραμπ είδε την προεδρική του θητεία του απειλείται.

Δεν είχε καμία υποστήριξη από τη CIA, το FBI, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το βιομηχανικό-στρατιωτικό σύμπλεγμα, το Κογκρέσο ή ακόμα και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο ιμπεριαλισμός βρισκόταν σε ένα εσωτερικό αδιέξοδο, με το Δημοκρατικό Κόμμα να κατηγορεί τον κύριο πολιτικό εκπρόσωπο του ιμπεριαλισμού ως μυστικό πράκτορα του κύριου εχθρού, της Ρωσίας.


Η σκέψη
ότι έπρεπε να απαλλαγούν από τον «αουτσάιντερ», έναν ηγέτη που διατάρασσε τις στρατηγικές τους για παγκόσμια κυριαρχία, ωρίμασε τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους Ρεπουμπλικάνους.

Μολονότι το βαθύ κράτος και η CIA φαίνεται να έχουν επιβάλει σε μεγάλο βαθμό την ατζέντα τους στην κυβέρνηση Τραμπ, δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς προβλέψεις για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της διαμάχης στο εσωτερικό της αμερικάνικης άρχουσας τάξης.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι να κάνουμε προβλέψεις – είναι να εμποδίσουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, που ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχυ της βίας στην περιοχή και απειλεί να γίνει η σπίθα που θα μετατρέψει τον περιφερειακό πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία σε παγκόσμιο μεταξύ των μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του πλανήτη.

2. Από τις 7 Απρίλη, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις Tomahawk ενάντια στη Συρία, ο Τραμπ φαίνεται να έχει ξεφύγει με δραματικό τρόπο από την μοίρα που είχε προγραμματιστεί για αυτόν.

Έχει γίνει ένας τυπικός ηγέτης του ιμπεριαλισμού στην πράξη, στέλνοντας τον Τρίτο Στόλο να απειλήσει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (Βόρεια Κορέα).

Η πρόθεση της κυβέρνησής του είναι να σταματήσει με αυτές τις δύο απειλητικές πράξεις πολέμου τους αντιπάλους του να τον παρουσιάζουν ως μαριονέτα του Πούτιν.

Είναι η στρατηγική
για την αύξηση της δημοτικότητας της κυβέρνησης, για να αποκτήσει ο Τραμπ ζωτικό χώρο και να αναπροσαρμόσει την εικόνα του ως ικανός ηγέτης της αυτοκρατορίας.

Στις 13 Απρίλη, οι ΗΠΑ έριξαν στο Αφγανιστάν τη μεγαλύτερη βόμβα μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου 1945.

Η Massive Ordnance Air Blast (ΜΟΑΒ) βόμβα θεωρήθηκε υπερβολικά καταστροφική για να χρησιμοποιηθεί στους πολέμους των ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της κατακραυγής για την καταστροφή των ιαπωνικών πόλεων.

Είναι σαφές ότι αυτή η βόμβα έπεσε για να δείξει στους αντιπάλους των ΗΠΑ (Συρία, Ιράν, ΛΔ Κορέας, Ρωσία, Κίνα) ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου και είναι έτοιμες να διαπράξουν τα πιο ακραία εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η βόμβα ισοδυναμεί με περίπου 10 τόνους ισχυρών εκρηκτικών και σαρώνει τα πάντα σε ακτίνα 900 μέτρων, σκοτώνοντας τους ανθρώπους που βρίσκονται μέχρι και 2.5 χιλιόμετρα μακριά.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/04/16/defend-syria-and-the-democratic-peoples-republic-of-korea-for-the-defeat-and-expulsion-of-imperialism-and-its-agents-2/

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 18, 2017 5:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μύρισε το σφαγείο μας θυμάρι
και η ζωή μας κόκκινο ουρανό;

Του Γ. Σιώζου




Μαύρος βαρύς ο ουρανός.
Η Μ. Ανατολή φλέγεται.

Ο Ειρηνικός Ωκεανός, σύντομα είναι δυνατόν, να δικαιολογήσει την κατ' ευφημισμόν ονομασία του.
Σε παγκόσμια κλίμακα απαθείς πληθυσμοί, παρακολουθούν από τις οθόνες τους το επερχόμενο σφαγείο, έχοντας την αίσθηση πως συμμετέχουν σε ένα video - game.

Μειοψηφίες που συνειδητοποιούν τον κίνδυνο, απομονωμένες, βαδίζοντας σε σκοτάδια απόλυτα, φαντάζουν γραφικές φιγούρες.
Καρικατούρες Κασσάνδρας, εκλαμβάνονται ως Βιβλικοί προφήτες.
Ο Φόβος που έχει παραλύσει την Κοινωνία, δύσκολα ξορκίζεται με μιά περίτεχνη Τρίπλα του Μέσι και από μιά χυδαία χειρονομία της Μαντόνα.
Η εξοικείωση με την Φρίκη συντελείται μεθοδικά, με Τηλεοπτικούς όρους.
Στη Ρωγμή του χρόνου, ο Καπιταλισμός έχοντας εξαντλήσει την ζωτικότητά του, αναμετράται με τον ίδιο του τον εαυτό, στο χείλος της αβύσσου.
Το Καπιταλιστικό ζόμπι, που αντλούσε τη ζωή του από την παραγόμενη υπεραξία, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, στερείται της δυνατότητας ύπαρξης και αναπαραγωγής του.
Η ανθρώπινη εργασία που βρίσκεται ενσωματωμένη στο παραγόμενο προϊόν και του προσδίδει την ανταλλακτική του αξία, παύει να υφίσταται.
Εάν δεν γίνει συνείδηση, ότι η σημερινή κρίση του καπιταλισμού, έγκειται στην αλλαγή παραγωγικού μοντέλου όπου ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει ελάχιστη συμμετοχή που θα βαίνει διαρκώς μειούμενη, τότε το σφαγείο που ετοιμάζεται, θα αποτελεί ανεξήγητο μυστήριο.
Η Μαρξιστική "Τελεολογία", το περίφημο "Θεολογικό" στοιχείο στο Μάρξ, "στοιχειώνει" την σημερινή πραγματικότητα.
Αυτό που μένει να απαντηθεί, είναι εάν οι σημερινές οδύνες, είναι οδύνες ενός νέου τοκετού, ή ο επιθανάτιος ρόγχος του Ανθρώπινου Είδους.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες