Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τζιχαντιστική φιέστα στην Τεχνόπολη

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 10, 2017 2:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Τζιχαντιστική φιέστα στην Τεχνόπολη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φιέστα, που παρέπεμπε σε συνάξεις ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων, στήθηκε, πριν από μερικές ημέρες, με την ανοχή του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», με αφορμή την ορκωμοσία του προέδρου της και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, προχώρησε σε ένα σόου με ακραιφνή εθνικιστικά αλλά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά, όπου πρωταγωνίστησαν μικρά παιδιά από το Πακιστάν, τα οποία, ντυμένα με στρατιωτικές στολές (!) και κραδαίνοντας ψεύτικα όπλα, ορκίζονταν στο όνομα του Αλλάχ και επαναλάμβαναν ρυθμικά, με δυνατή φωνή, «Πακιστάν - Πακιστάν». Οι μικροί «μαχητές» μπήκαν στην κατάμεστη αίθουσα ο ένας πίσω από τον άλλον, σαν λόχος, χαιρέτησαν στρατιωτικά και στη συνέχεια ύψωσαν τη σημαία της χώρας τους, προκαλώντας στο κοινό παραλήρημα.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου στο ισόγειο της Τεχνόπολης (Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο), συντόνισε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τσαβέντ Ασλάμ. Ο ίδιος, μάλιστα, ανέβασε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, που θύμιζαν συναντήσεις ακραίων φονταμενταλιστικών οργανώσεων, τροφοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τον φανατισμό που καλλιεργήθηκε στην «τζιχαντιστική» φιέστα.

Εκατοντάδες Πακιστανοί, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, κατέκλυσαν το αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη και υπάκουσαν στα κελεύσματα των διοργανωτών. Κάθε φορά που οι τελευταίοι ανέβαιναν στο βήμα, τους καλούσαν να φωνάξουν υπέρ της πατρίδας τους και να δώσουν όρκο στον Αλλάχ. Το κοινό ξεσπούσε σε χειροκροτήματα και ιαχές, την ώρα που στα διαλείμματα ακούγονταν από τα μεγάφωνα πακιστανικά τραγούδια.

«Μαχητές»

Στη «σκηνή» παρήλασαν, εκτός από τους μικρούς «μαχητές» με τα ψεύτικα όπλα, παιδιά (αγόρια και κορίτσια) με παραδοσιακές στολές, που χόρεψαν στους ρυθμούς της μουσικής. Με λίγα λόγια, η εκλογή προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας μετατράπηκε σε μια γιορτή του Ισλάμ, σε έναν χώρο που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτιστικών εκδηλώσεων και φιλοξενεί εκπαιδευτικές δράσεις με ποιότητα.
Οι ευθύνες του δήμου, ο οποίος είναι διαχειριστής του χώρου, είναι βαρύτατες. Είτε αν δεν γνώριζε για τη φιέστα είτε, αν γνώριζε, έδειξε ανοχή...

Από την εφημερίδα ''Δημοκρατία''

Στo παρακάτω λινκ της είδησης υπάρχουν φωτογραφίες και ένα ανατριχιαστικό βίντεο
http://www.dimokratianews.gr/content/73670/tzihantistiki-fiesta-stin-tehnopoli

https://www.youtube.com/watch?v=5Pt7vvCsUQ4
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες