Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η άλλη όψη του καπιταλιστικού "παράδεισου"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 29, 2017 4:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η άλλη όψη του καπιταλιστικού "παράδεισου" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η άλλη όψη του καπιταλιστικού "παράδεισου"

Στις ΗΠΑ, που παραμένουν στην πρώτη θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, η φάση της κρίσης που ξεκίνησε το 2008, επιδείνωσε την κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα, την ίδια ώρα που η πλουτοκρατία και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται με μεγαλύτερο από πριν ρυθμό. Παρά τις προβλέψεις για ανάπτυξη πάνω 3% μέσα στο 2015, παρά τα ψίχουλα που υπόσχεται η διαχείριση Ομπάμα, πάνω από 50 εκατομμύρια είναι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι και άνεργοι, που ζουν κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, και πολλά εκατομμύρια οι χαμηλόμισθοι και κακοπληρωμένοι εργάτες. Στιγμιότυπα από αυτή την άλλη όψη του καπιταλιστικού «παράδεισου», παρουσιάζουμε εδώ.
http://www.rizospastis.gr/photoGrouping.do?format=detail&grouping=2

/photoGrouping.do?format=detail&grouping=2
Φοβερές εικόνες, παρά τις τεχνολογικές επιτεύξεις της ανθρωπότητας όπου όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη θα μπορούσαν να ζούν αξιοπρεπέστατα. Όμως όταν η τεχνολογία και ο πλούτος είναι συγκεντρωμένος σε όλο και πιο λίγα ολιγαρχικά χέρια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μόνο το κέρδος θα έχουμε όλο και περισσότερους άνεργους και άστεγους, σε μια φρίκη δίχως τέλος, αν δεν ανατραπούν οι βάρβαρες καπιταλιστικές παραγωγικές σχέσεις εργασίας.

ΥΓ:Οι άστεγοι στην αμερική είναι πολύ περισσότεροι και από την κρίση του κραχ του 1929 και με την τάση να αυξάνονται ραγδαία, πράγμα που δείχνει το πόσο πιο βαθιά και αξεπέραστη είναι σημερινή καπιταλιστική κρίση.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες