Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΔΟΔΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 29, 2017 2:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΔΟΔΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΔΟΔΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ

Πανηγυρικές είναι τα τελευταία χρόνια οι ανακοινώσεις των κυβερνώντων για τη θεαματική αύξηση του τουρισμού και για τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας. Για το ποιος ωφελείτε για την άνοδο του τουρισμού που είναι οι ξένες πολυεθνικές εταιρίες δεν το αναφέρουν ούτε στο ελάχιστο τα ξεπουλημένα κόμματα και οι δημοσιογραφικές πόρνες.

Το ότι ξεπουλιούνται αεροδρόμια λιμάνια και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στα ξένα μεγαθήρια που νέμονται τον αφρό της υπεραξίας του ελληνικού τουρισμού με τουριστικά πακέτα από το εξωτερικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα για τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, και αφήνουν στην χώρα μας τα ψίχουλα τους τολμούν και αναφέρονται στην τάχα πολλά υποσχόμενης «βαριάς βιομηχανίας», της «ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας», του τουρισμού.

Είναι αυτοί οι ξεπουλημένοι πολιτικοί που απαξίωσαν και εξαφάνισαν από προσώπου ελληνικής γης η πραγματική βαριά ελληνική βιομηχανία, στα ξένα μεγάλα υπερεθνικά συμφέροντα στέλνοντας εκατομμύρια εργαζομένους στην ανεργία, μας μιλούν τώρα για τις οικονομικές και εργασιακές προοπτικές της πολλά υποσχόμενης «βαριάς βιομηχανίας», του ελληνικού τουρισμού.

Και τι συνεπάγεται όλο αυτό την τοπική κοινωνία; Η τουριστική επισκεψιμότητα να αυξάνει ενώ τα έσοδα να μειώνονται. Όπως το 2016 που είχαμε ρεκόρ τουριστών αλλά με τα έσοδα μειωμένα κατά 16 %.

Όσο για τις «ευοίωνες» εργασιακές προοπτικές,που μα παπαγαλίζουν αυτές μεταφράζονται σε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, παράνομη αύξηση ωραρίων –εξαντλητικά 10ωρα-12ωρα χωρίς ούτε μια μέρα ρεπό και χωρίς εννοείται την ανάλογη αύξηση αποδοχών–, τετράωρη ασφάλιση με μισθούς πείνας, ή μαύρη και ανασφάλιστη εργασία από τους λααθρομετανάστες που είναι η πλειοψηφία. Το φαινόμενο της «μαθητείας» μέσω δουλεμπορικών γραφείων («πρακτική άσκηση»-τζάμπα δουλειά) ξεπερνά σχεδόν παντού το επιτρεπόμενο ποσοστό του 17% των εργαζομένων, και σε ορισμένα ξενοδοχεία και το 30%. Και να πολλοί από τους εργαζόμενους στον τουρισμό να μένουν σε κοντέινερς, υπόγεια-τρώγλες, τροχόσπιτα! Ένας σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας!

Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτόν τον τουρισμό είναι οι μεγάλες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις και ακόμα περισσότερο οι μεγάλοι tour operators (τουριστικά πρακτορεία), οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι (όπως οι γερμανικών συμφερόντων TUI και THOMAS COOK και η βρετανική Mytravel), που ουσιαστικά στα χέρια αυτών είναι συγκεντρωμένο όλο το εμπορικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος και άρα αυτοί κατευθύνουν και την τουριστική αγορά.

Ένας τουρισμός όπου για τον κάθε Έλληνα εργαζόμενο, τα μεροκάματα είναι πείνας και οι διακοπές πολυτέλεια.

Ενώ μπορεί να υπάρξει άλλο μοντέλο τουρισμού, με πολλαπλάσια οφέλη για τους εργαζόμενους του κλάδου και για τη χώρα,αλλά με αυτές τις ξεπουλημένες και κατοχικές κυβερνήσεις με την αύξηση του τουρισμού όχι μόνο δεν υπάρχει όφελος αλλά τυραννία.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες