Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Μεταμοντέρνα Αριστερά (εξαιρετικό)

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 30, 2017 6:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Μεταμοντέρνα Αριστερά (εξαιρετικό) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Μεταμοντέρνα Αριστερά (εξαιρετικό)
Του Ηλία ΠαπαναστασίουΟ όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μοντέρνου» επιστημονικού, θεωρητικού κεκτημένου, δηλαδή όλου του Πολιτιστικού Κεκτημένου της Νεώτερης εποχής από το τέλος του Μεσαίωνα και δώθε.

Θα χρειαστεί μια σειρά άρθρων για να εξηγήσουμε απλά και στρωτά την αποδομητική - δήθεν εκσυγχρονιστική - τάση των Μεταμοντέρνων Επιστημόνων και των δήθεν ανατρεπτικών τάσεών τους.


Ουσιαστικά οι Μεταμοντέρνοι μάς πάνε όχι μπροστά, αλλά πίσω από τους «Μοντέρνους» ή νεωτερικούς. Όσο και να διαμαρτύρονται οι Μεταμοντέρνοι και η θεωρία τους, αποτελούν μια Επανάσταση ενάντια στη Λογική και μια ασύντακτη και πρωτόγονη επιστροφή στην Προ-Λογική ή Μυθολογική περίοδο. Καλύπτουν δε την βαθιά αντιδραστικότητά τους με κραυγές επιστημοσύνης και προχωρημένης σκέψης…

Αφήνοντας για τις μετέπειτα δημοσιεύσεις την ανάλυση των θεωριών τους, σήμερα θα ασχοληθούμε με την Μεταμοντέρνα Αριστερά (Αριστερά εντός εισαγωγικών), επικεντρώνοντας σε πέντε χαρακτηριστικά της για να τονίσουμε την ιδιαιτερότητά της.

• Η Μεταμοντέρνα «Αριστερά» έχει σαν κύρια τάση τον Κοινωνιολογισμό.

Έχοντας αλλεργία και ενστικτώδη απέχθεια στη Βιολογία, οι Μεταμοντέρνοι θεωρούν τη Βιολογική κατασκευή σαν Κοινωνική Κατασκευή κατά πρώτο λόγο.

Με αποκορύφωμα την θεωρία του φύλου, την οποία πρεσβεύουν, θεωρούν πως τα δυο φύλα είναι κατά πρώτο λόγο «Κοινωνική Κατασκευή». Ουσιαστικά δεν γεννιέσαι βιολογικά σαν άνδρας ή γυναίκα, αλλά «δημιουργείσαι» ή «διαπλάθεσαι» από την Κοινωνία.

Έχοντας σαν συνειδητό στόχο να αποδομήσουν τον Βιολογικό Πυρήνα των Φύλων υπερτονίζουν την Κοινωνική Επιρροή στην διαμόρφωση των Φύλων μειώνοντας με κάθε τρόπο τον βιολογικό πυρήνα των δυο φύλων.

• Η Μεταμοντέρνα Αριστερά έχει αναγάγει την «Ελευθερία Επιλογής» σε υπέρτατο Αγαθό.


Υπερπηδώντας Κοινωνία, Κοινωνική Επιρροή και Περίγυρο – για να μην μιλήσουμε για κάποιες «Διαβόητες» Έννοιες τις οποίες απεχθάνεται, όπως Κοινωνική Ηθική και Κοινωνική Ευθύνη – η «Αριστερά» αυτή θεωρεί την Ελευθερία Επιλογής Υπέρτατο Αγαθό, Suprema Lex, Lex Regis.

Έτσι, εάν κάποιος που είναι Gay ή Lesbian αποζητά όχι μόνο Σύμφωνο Συμβίωσης αλλά και υιοθεσία τέκνων, ανατροφή κ.λπ. είναι ελεύθερος να το κάνει και φυσικά όλη η υπόλοιπη κοινωνία οφείλει να υπακούσει.

Η τελευταία πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για υιοθεσία παιδιών από Ομοφυλόφιλους πιστοποιεί του λόγου το αληθές. Όσοι αρνούνται ή τέλος πάντων έχουν ενστάσεις είναι Ομοφοβικοί – στην καλύτερη περίπτωση… – ή απλά «Νεοναζί» και «Φασίστες».

Είναι ουσιαστικά η αποθέωση της εγωκεντρικής αντίληψης του κόσμου, δηλαδή η αναγόρευση του Φιλελεύθερου Εγώ σε υπέρτατη Αρχή.

Η Μεταμοντέρνα «Αριστερά» είναι ουσιαστικά Φιλελευθερισμός και Νεοφιλελευθερισμός με «Ροζ Πετσέτα».

• Στον τομέα των εθνικών ζητημάτων η αναγόρευση του «Εθνικού Φαντασιακού» σε κύριο κριτήριο όλων των θεμάτων περί έθνους είναι το θεμελιακό τους χαρακτηριστικό.


Για την Μεταμοντέρνα «Αριστερά»
δεν υπάρχει έθνος σαν ιστορική κατασκευή – κοινωνική, ταξική, πολιτική, ιδεολογική, θρησκευτική, βιολογική –, αλλά όλα ανάγονται στην Φαντασιακή παραγωγή/αναπαραγωγή του εκάστοτε Εθνικισμού.

Με αυτή την λογική δεν υπάρχουν Εθνικοαπελευθερωτικοί Αγώνες – όπως των Αντιαποικιοκρατικών Κινημάτων του Τρίτου Κόσμου, του ΕΑΜ επί Κατοχής ή της Επανάστασης του ’21 – αλλά εθνικοί «Εθνικισμοί».

Η λογική πως καθένας που μιλά για Έθνος, Πατρίδα ή Εθνική Απελευθέρωση είναι Εθνικιστής και – εννοείται… – Ακροδεξιός ή και Ναζί δεν είναι Μακριά.

• Μια ακραία αστική – Δεξιά και Ακροδεξιά – αντίληψη ταυτίζει την Μεταμοντέρνα «Αριστερά» με την Διαλεκτική Θεωρία του Μαρξ και τον «Αντιεθνικισμό» της με τον Διεθνισμό του Εργατικού Κινήματος.

Είναι λάθος γιατί οι εκπρόσωποι της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» δεν αποδομούν απλώς την μαρξιστική θεωρία, αλλά ουσιαστικά την απορρίπτουν.


Γνωστά Κοινοβουλευτικά Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοζώντανα παραδείγματα με αποτέλεσμα όχι να μην πάνε μπροστά από τον «Δογματικό και ξεπερασμένο Μαρξ» αλλά να επιστρέφουν σε παλαιότερες και ξεπερασμένες απόψεις.

Π.χ. ο Φεμινισμός της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» δεν υποστηρίζει την ισότητα των φύλων όπως κόπτεται, αλλά την προνομιακή μεταχείριση του ενός φύλου σε βάρος του άλλου. Υποκαθιστώντας την πάλη των τάξεων με την πάλη των δυο φύλων και χωρίζοντας τα δυο φύλα, δεν παίζουν απλώς το παιχνίδι της Ελίτ που θέλει να διαιρεί και να βασιλεύει – Divide et Impera – αλλά ουσιαστικά προωθούν την Πρακτική του Νέου Χαλίφη. Αν με άλλα λόγια οι γυναίκες υποκαταστήσουν τους άνδρες – «Χαλίφηδες στην Θέση του Χαλίφη» –, τότε όλα θα πάνε καλά, δηλαδή δεν καταργούμε τον Χαλίφη αλλά αντικαθιστούμε το φύλο του.

Ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τις απόψεις της Ιστορικής Αριστεράς
της Δεύτερης και Τρίτης Διεθνούς – Clara Zetkin, August Bebel, Rosa Luxemburg, Louise Kautsky, Friedrich Engels – όπου υπήρχε σαφέστατο Κοινωνικό Κριτήριο διαχωρίζοντας τις Μεγαλοαστές Φεμινίστριες από τις Εργαζόμενες.

Σύμφωνα με την Ιστορική Αριστερά εχθρός της Γυναίκας είναι το Κεφαλαιοκρατικό Σύστημα.

Σύμφωνα με την Μεταμοντέρνα «Αριστερά» a la ΣΥΡΙΖΑ εχθρός της Γυναίκας είναι ο Φαλλοκράτης, Σεξιστής, Πατριαρχικός, Υποψήφιος Βιαστής και περιφερόμενο Κάθαρμα της Ιστορίας που λέγεται Άνδρας. Μισανδρισμός δηλαδή.

• Η Κοινωνική Προέλευση της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μικροαστικά στρώματα και κυρίως αυτό που ο Κωστής Μοσκώφ αποκαλούσε «Μικροαστική και Μεταπρατική Ιντελιγκέντσια».

Έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους
σε τμήματα της Πανεπιστημιακής και Δημοσιοϋπαλληλικής Γραφειοκρατίας – Μεσαίου και Ανώτερου Επιπέδου – οι ίδιοι οι Μεταμοντέρνοι «Αριστεροί» αυτής της Κοπής αυτοαποκαλούνται Διανοούμενοι και καταχρώνται εννοιών τις οποίες ουσιαστικά δεν γνωρίζουν σχεδόν καθόλου.

Από τις Δέκα Λέξεις οι Επτά είναι «Διανοούμενος» και «Ηγεμονία». Μετριότατοι επιστημονικά και άσχετοι θεωρητικά, καταχρώνται όρους τους όποιους ουσιαστικά δεν κατανοούν, ταυτόχρονα δε κορδώνονται σαν φασιανοί για την Ιδεολογική τους Μεγαλοπρέπεια.

Έχοντας αποκοπεί από γεννησιμιού τους από αυτό που ονομάζουμε λαϊκά στρώματα και εργατική τάξη, έχουν μια νέα μεγάλη καινοτομία συγκριτικά με την Ιστορική Αριστερά, το πλήρες διαζύγιο από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.


Όσοι λοιπόν παραξενεύονται για την ιδεοληψία της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» καλύτερα να μην την συγχέουν με την Αριστερά που γνωρίσαμε Ιστορικά. Αποτελούν ένα περιφερόμενο Κοινωνικό Στρώμα του 3-4% που καταφέρνει με ψευδεπίγραφο τρόπο να ενσωματώνει αιτήματα μεγάλων στρωμάτων όπως και έγινε στις εκλογές του 2015. Πάντα με ψευδοαριστερή μπαγκέτα.

ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/232912/i-metamonterna-aristera

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 01, 2017 8:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταμοντέρνα Αριστερά και Ηθική (εξαιρετικό)
Του Ηλία Παπαναστασίου
Συμπληρώνονται – σε δυο μήνες– τρία χρόνια Κυβέρνησης Ηθικού Πλεονεκτήματος όπως αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνται (Οι Κυβερνητικοί). Μιλάμε πάντα για την Κυβέρνηση της Πρώτη Φορά «Αριστεράς» και τα κατά καιρούς «επιτεύγματα» της…

Αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο μας για τα βασικά χαρακτηριστικά της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» όπως τα είχαμε απαριθμήσει (Κοινωνική κατασκευή του φύλου, Αντι–εθνισμός, Νεοφιλελεύθερη αντίληψη δικαιωμάτων, Αντιδιαλεκτική τοποθέτηση).


Σήμερα βέβαια θα προσθέταμε και ένα πέμπτο στοιχείο, την ηθική τους τοποθέτηση και η οποία – σύμφωνα με τα λεγόμενα τους– αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

Όταν ανέβηκε η «Αριστερά» – αυτή τουλάχιστον που αυτοαποκαλείται έτσι… – ένα βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιούσε κατά κόρο ήταν το ζήτημα του ηθικού πλεονεκτήματος και το οποίο θεωρητικά την έφερνε σε πλεονεκτική θέση συγκριτικά με τους αντιπάλους της.

Αυτό ήταν το βασικό ατού – υποτίθεται – του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον δεν είχε κριθεί ακόμη κυβερνητικά, τότε δηλαδή κατά Γενάρη του 2015 μεριά.

Τρία χρόνια μετά, τα ηθικά αποθέματα έχουν στερέψει και οι στρεψοδικίες και κυβιστήσεις σε θεμελιακά θέματα και άξονες πολιτικής έχουν αποκτήσει το χαρακτήρα κανόνα.

Το abnormal έγινε normal ή normality, ο οπορτουνισμός και καιροσκοπισμός πήραν χαρακτήρα θέσφατου και η εκλογίκευση του χυδαίου και των υβρεολόγιων μετατράπηκαν σε «πολιτική αντιπαράθεση».

Αλλά και οι διορισμοί στο Δημόσιο συγγενών (επιφανών στελεχών της Κυβέρνησης), χρήματα που «λησμονήθηκαν» να δηλωθούν ή κέρδη από μετοχές της Black Rock αλλά και εκπροσώπηση μεγάλων – πολύ, μα πολύ μεγάλων συμφερόντων… – όπως η Rothschild μαζί με περιουσίες πολλών ακινήτων για μέλη των Κυβερνητικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων μάλλον δεν συνάδουν με το περίφημο «Ηθικό Πλεονέκτημα» και για το οποίο κτυπάει τα στήθη του ο ΣΥΡΙΖΑ εν χορώ...

Εάν λοιπόν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις προ ΣΥΡΙΖΑ είναι φορτωμένες με πολλά σκάνδαλα – που είναι…
– ας θυμηθούμε πως κυβέρνησαν 40 χρόνια από 20 χρόνια έκαστος. Με το ρυθμό γεωμετρικής προόδου που προχωράει ο ΣΥΡΙΖΑ φαντασθείτε πόσο θα ζυγίζει το «ηθικό του βάρος» μετά από 20 χρόνια κυβερνητικής θητείας (ο μη γένοιτο)…

Ας φέρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Οι περισσότεροι καθημερινοί άνθρωποι θεωρούν διαφθορά και έλλειψη ηθικής την άμεση χρηματική συναλλαγή. Δηλαδή το λάδωμα, μίζα ή όπως αλλιώς θέλετε να ονομαστεί η «διαδικασία». Εάν με άλλα λόγια, οι Κυβερνητικοί δεν έχουν σε βάρος τους – μέχρι στιγμής – καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις με αδιάσειστα στοιχεία και με οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Άρειου Πάγου και όχι απλά με αποχρώσεις ενδείξεις, τότε έχουμε – σύμφωνα με τα λεγόμενα των Κυβερνώντων – μια Κυβέρνηση «Ηθικού Πλεονεκτήματος» και για την οποία μάλιστα πρέπει να αισθάνεται πολύ – μα πολύ… – περήφανος ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο πλασάρει όπου μπορεί με τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει και επηρεάζει και που δεν είναι καθόλου λίγα…

Όμως:

o Πρώτα-πρώτα τα σκάνδαλα χρηματισμού
– και μιλάμε για τους προηγούμενους Κυβερνήσαντες – ήταν ανύπαρκτα τα πρώτα χρόνια Διακυβέρνησής τους. Ούτε η πρώτη περίοδος της Ν.Δ. – 1974 έως 1977 – αλλά ούτε και η πρώτη περίοδος του ΠΑΣΟΚ – 1981 έως 1985 – είχαν οσμή σκανδάλων. Το αντίθετο μάλιστα. Και μόνο μετά την πρώτη τετραετία παρατηρούμε ανάλογα φαινόμενα…

Επίσης «Ηθικό δεν είναι το νόμιμο» για να θυμηθούμε και το ρηθέν από γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. και το οποίο σιγοντάρουν «περιέργως» και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικότερα της Κυβέρνησης.

Ηθική δεν είναι μια απλά νομική – ή «νομικίστικη» – διαδικασία αλλά μια ουσιαστική Πράξη Ζωής, ταύτισης Λόγων και Πράξεων και Κοσμοθεωρητικής συνέπειας.


Εάν αυτοαναιρείσαι από τις καταστάσεις σαν Κυβερνήτης ή ανατρέπεται το Αξιακό σου Σύστημα από υπέρτερες δυνάμεις, τότε γενναία και αντρίκια – για να θυμηθούμε και έναν «σεξιστικό» όρο… – παραιτείσαι. Και εάν δεν παραιτηθείς τουλάχιστον εξηγείς στον ελληνικό λαό την πραγματικότητα λέγοντας αλήθειες. Π.χ. δεν του λες «Βγαίνουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο», αλλά αντίθετα του λες «Θα έχουμε Επιτροπεία – άλλος όρος των Μνημονίων – έως το 2060 γιατί υπέγραψα για 2-2,2% πλεονάσματα έως τότε, όπως υπέγραψα και εκποίηση ελληνικού πλούτου για 99 χρόνια». Επίσης του λες «Δεν είναι δυνατόν να βγούμε από την Επιτροπεία πριν εξοφλήσουμε τουλάχιστον το 75% των Δανείων» όπως παραδέχτηκε ο Πιερ Μοσκοβισί απαντώντας σε επερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως του λες – του ελληνικού λαού… – και άλλα πολλά.

Π.χ.:

o Η προστασία πλέον της Πρώτης Κατοικίας – Νόμος Κατσέλη – έχει υπονομευτεί.
Του λες π.χ. πως τον Νόμο 3678/2010 (Νόμος Κατσέλη) τον καθιέρωσε η τελευταία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν τον πείραξε καθόλου η τελευταία Κυβέρνηση της Ν.Δ. (Κυβέρνηση Σαμαρά).

Αντίθετα, το σύστημα των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών – Κοιμάμαι ιδιοκτήτης και ξυπνάω άστεγος χωρίς να το καταλάβω… – το καθιέρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επίσης του λες πως προστασία για πρώτη κατοικία κάτω από 300.000 ευρώ δεν υπάρχει ουσιαστικά σαν συμφωνία όπως ανακοίνωσε με ειλικρίνεια Τραπεζίτη ο κ. Καραμούζης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Απλούστατα, δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία ή Νομοθετική Ρύθμιση. Εάν υπάρχει περιμένουμε να μας την ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός.

Με άλλα λόγια, δεν παίζεις με την αγωνία, το βιος και την πρώτη κατοικία χιλιάδων ανθρώπων, αλλά μιλάς ξεκάθαρα και ηθικά (Εφόσον κόπτεσαι για την Ηθική, το Ηθικό Πλεονέκτημα, το Ηθικό Ανάστημα κ.λπ., κλπ.).

o Στην τελευταία συζήτηση της Βουλής δεν περιορίζεσαι μόνο στο θέμα των μεσαζόντων –
παρεμπιπτόντως, οι μεσάζοντες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταργήθηκαν με νόμο του 2011 – αλλά προχωράς στο κατεξοχήν Ηθικό Θέμα που είναι η Γενοκτονία στην Υεμένη από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Φασισμού που αντιπροσωπεύονται από την Σαουδική Αραβία.

Αλήθεια, πόσο Ηθικό είναι να βγαίνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ζαχαριάδης και ουσιαστικά να δικαιολογεί την πώληση όπλων;;;

Είναι «Ηθικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς» να πωλεί όπλα σε καθεστώτα που διαπράττουν Γενοκτονία – Σαουδική Αραβία – και μάλιστα να εισηγείται ο Υπουργός Άμυνας τον Απρίλιο του 2015 – πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ… – την πώληση όπλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τα οποία επίσης διεξήγαγαν επίθεση Γενοκτονίας στην Υεμένη;;;

Πού σταματά το «Ηθικό Πλεονέκτημα» και πού αρχίζει η Ανηθικότητα; Απλή ερώτηση. Ή όχι;

o Όταν μοιράζεις «Κοινωνικό Μέρισμα» – νεοελληνιστί «Φιλανθρωπία ή Ελεημοσύνη», όπως προτιμάτε… – θα πρέπει να αναφέρεις δίπλα και τις περικοπές που έχεις κάνει έως σήμερα, στα τρία χρόνια – περίπου – διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Π.χ. τις περικοπές του Τρίτου Μνημονίου και τους αντίστοιχους φόρους, τις περικοπές συντάξεων, την περικοπή του ΕΚΑΣ που ολοκληρώνεται το 2018, τις περικοπές του Νόμου Κατρούγκαλου (Μάης 2016) μέσω της Προσωπικής Διαφοράς, τις μειώσεις των Κοινωνικών Δαπανών στον τελευταίο Προϋπολογισμό και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός.

Όπως και όταν επαίρεσαι για το Πλεόνασμα θα πρέπει να μας πεις πώς προήλθε.
Δηλαδή από υπερφορολόγηση, καθυστερήσεις πληρωμών σε πιστωτές, καθυστερήσεις απονομής συντάξεων – πάνω από 150.000 – ή τις 1.000 ημερησίως κατασχέσεις λογαριασμών μέσω ΑΑΔΕ που σημαίνει από τους Μεσαίους και τους Φτωχούς.

Μια και το έφερε η συζήτηση, πόσο «Ηθικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς» είναι να μην φορολογείς τον πολύ μεγάλο πλούτο; Η Ελίτ της χώρας, όπως γράψαμε και πριν από μερικές μέρες, καλοπερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος δεν της πείραξε μια τρίχα της κεφαλής της. Η Μεγαλοαστική Τάξη στην Ελλάδα, ευγνωμονούσα τον ΣΥΡΙΖΑ, φόρους ουσιαστικά δεν πληρώνει όπως θα ’πρεπε και ήσυχα κοιμάται εφόσον οι Πληβείοι – Μεσαίοι και Κάτω – έχουν κατατονία και μελαγχολία με συμπτώματα αυτοκτονικού ιδεασμού, έχοντας προσωρινά ηρεμήσει, έστω και φαινομενικά. (Μετά ειδικότερα την ψυχιατρική θεραπεία που προσέφερε η Κυβέρνηση με τα αγχολυτικά της προπαγανδιστικά παρασκευάσματα…).

Αν θυμόμαστε μάλιστα καλά,
τα ΕΛΠΕ – συμφερόντων Λάτση – χρωστούν 1,2 δισ. ευρώ σε φόρους, ο ΠΗΓΑΣΟΣ – συμφερόντων Μπόμπολα – 400 εκατομμύρια και περίπου 200-400 δισ. ευρώ βρίσκονται παρκαρισμένα σε ξένες τράπεζες. Εισπράχτηκε κάποιο σημαντικό ποσό ή μόνο 100 εκατομμύρια, όπως πληροφορούμαστε; (Ρωτάμε τους Ηθικούς του Ηθικού Πλεονεκτήματος της Πρώτη Φορά κ.λπ., κλπ.)…

o Τέλος, όταν υβρίζεται με αχαρακτήριστο τρόπο Γυναίκα Επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης και μάλιστα από Σύμβουλο της Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και όταν χαρακτηρίζεται σαν «Τσουλί» μια Γυναίκα και Μητέρα, όποια και αν νομίζουμε πως είναι, από Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας της Κυβέρνησης, τότε θα θέλαμε να ρωτήσουμε δυο πολύ απλά πράγματα.

Πρώτο είναι «Ηθικό Πλεονέκτημα» το υβρεολόγιο;;;
(Για να μην τρελαθούμε κιόλας…).

Και δεύτερο, πού είναι η λαλίστατη Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτυρηθούν για το σεξιστικό υβρεολόγιο κατά γυναικών;;;

Γνωρίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από το Σύνδρομο της Επιλεκτικής Ευαισθησίας, αλλού ξεσηκώνοντας τις Φεμινίστριες του Δημόσιου Τομέα και αλλού κάνοντας τον Κινέζο, αλλά το «Ηθικό Πλεονέκτημα»;;; (Πού είναι το ρημάδι;;Wink

Όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί μόνο το Paradigm (Επιστημονικό Υπόδειγμα) του καιροσκοπισμού ή χαμαιλεοντισμού και της διπροσωπίας.
Αποτελεί και το απαύγασμα της Διπολικής Διαταραχής. Είναι ο κλασικός Ιανός του διασπασμένου, διπλού εγώ. Και όπως ο κλασικός Ιανός των Ρωμαίων, έχει δυο πρόσωπα, αυτό της «Αριστερής» Persona για την Κοινωνία και το Εσωτερικό, Δικό του και για τον Εαυτό του. Με το Πρώτο διατυμπανίζει την (δήθεν) Αριστερή του Ταυτότητα χτυπώντας τα στήθη του όλη την μέρα και κραυγάζοντας «Είμαι Αριστερός! Είμαι Αριστερός!» και απευθυνόμενος στην Κοινωνία. (Χρειάζεται να κρατάς τα προσχήματα όταν θέλεις να Κυβερνήσεις…).

Με το Δεύτερο, το Εσωτερικό του Πρόσωπο απευθύνεται στον Εαυτό του, ενώπιος ενωπίω και φωνάζει χαμηλόφωνα για να μην τον ακούσει η Κοινωνία, «Πρέπει να κρατήσω την Εξουσία! Με όλα τα σέα και μέα της!»...

Με το Πρώτο Πρόσωπο διαλαλεί την «Αριστεροσύνη» του για να διατηρήσει το εκλογικό του σώμα, με το Δεύτερο Πρόσωπο ισχυροποιεί το ένστικτο Αυτοσυντήρησης, δηλαδή το Ατομικό του Συμφέρον.

Αυτός λοιπόν ο Διπολικός Μικροαστός όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει «Ηθικό Πλεονέκτημα», όπως νομίζει, αλλά αντίθετα, «Πλεονεξία χρήσης της Ηθικής για χάρη του Σκοπού». Αρέσει τρελά η Εξουσία και τα προνόμιά της μαζί με τους παχυλούς μισθούς. Τώρα που την γνώρισε Πρώτη Φορά δεν την αποχωρίζεται εύκολα και μάλλον θυμίζει Γεροντοκόρη που γνώρισε το σεξ, μετά τα 50 και δεν ξεκολλάει από το κρεβάτι…


Αυτό λοιπόν το Κόμμα που αποτελεί case study του Sigmund Freud θα πρέπει να απαντήσει σε μια επίκαιρη ερώτηση του Leon Trotsky:

«Εάν ο Σκοπός αγιάζει τα Μέσα, τον Σκοπό ποιος τον αγιάζει;»


ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/248995/metamonterna-aristera-kai-ithiki

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 07, 2017 9:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Homo Syrizaiikus
Του Ηλία Παπαναστασίου


Αυτό το μεγαλοφυές σκίτσο ο Στάθης
το εμπνεύστηκε το 2004 από το Σαρόν,
αλλά ταιριάζει και στο Homo Syrizaiikus


Το θέμα των πλειστηριασμών αποτελεί το φλέγον – και θα αποτελέσει ίσως το πλέον εκρηκτικό – θέμα της ελληνικής κοινωνίας.

Ήδη μετά τους πρώτους πλειστηριασμούς φάνηκαν οι επικίνδυνες διαστάσεις που μπορεί να πάρει το θέμα και ειδικότερα μέσω των απροβλέπτων – και πολύ πιθανών αντιδράσεων…– από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

[b]Αυτές ακριβώς τις αντιδράσεις
προσπαθεί να προλάβει η Κυβέρνηση μεταχειριζόμενη κάθε επικοινωνιακό μέσο είτε μέσω των επίσημων δημοσίων μέσων είτε μέσω των social media είτε μέσω επίσημων «καθησυχαστικών» δηλώσεων…[/b]

Πλέον έχει γίνει κατανοητό
πως η διεξαγωγή των πλειστηριασμών θα επιδεινώσει την συνολική κοινωνική κατάσταση με όξυνση των συγκρούσεων και των – σχεδόν βέβαιων…– απρόβλεπτων εξελίξεων. Η Κυβέρνηση πληρώνει τοις μετρητοίς τα επίχειρα των υποσχέσεων και των – χωρίς σχεδιασμό – πράξεών της, εάν μάλιστα θυμηθούμε και το τι υποστήριζαν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ παλαιοτέρα και το σημαντικότερο, τι εφαρμόζουν σήμερα…

Το βασικότερο όλων γεγονός είναι η έλλειψη συνειδητοποίησης των γεγονότων εκ μέρους των κυβερνώντων και η αυτιστική διάθεση των ηγετικών κλιμακίων του Κυβερνητικού Κόμματος. Αυτιστική διάθεση που δεν αφορά μόνο τα «πάνω» κλιμάκια αλλά και τα χαμηλότερα στρώματα, οπαδών και υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει έκπληκτος κάποιος από τις αντιδράσεις υποστηρικτών του Κυβερνητικού Κόμματος στα social media, στον κόσμο ή και γενικότερα στην κοινωνία.


Μετά τις πρώτες αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς η Κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση με όλα τα μέσα ταυτίζοντας όσους αντιδρούσαν με τους πλούσιους κατέχοντες και – με απίστευτο τρόπο…– κάθε διαφωνούντα με τους λεγομένους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Όποιος διαφωνεί – σύμφωνα με την Κυβέρνηση και τους προπαγανδιστικούς της μηχανισμούς – ανήκει στους διακινούντες Fake News, στους σπεκουλαδόρους ή ακόμη χειρότερα, στους υποστηρικτές των πλούσιων «λαμογιών»...

Έτσι


- Οι μεν Κυβερνητικοί με δηλώσεις τους προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα γινόμενοι καταγέλαστοι και αυτοαναιρούμενοι με αποτέλεσμα και η κοινωνία να αντιδρά, προσωρινά αποπροσανατολισμένη, αλλά και η αξιοπιστία των Κυβερνώντων να πλησιάζει το ναδίρ. Από το «Έπρεπε η Ν.Δ. να αφήσει τους πλειστηριασμούς» (Μάρδας) έως το «Δεν γίνεται να καθιερωθεί νέος Νόμος για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας» (Τσακαλώτος) και από το « Αφήστε το τι λέγαμε για τους πλειστηριασμούς, τώρα πρέπει να σώσουμε τις Τράπεζες» (Σηφάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Πέλλας) έως το «Το σύνθημα Κανένα Σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη ήταν προεκλογικό» (Σπαρτινός, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Αχαΐας) μένει κανείς ενεός από τον απόλυτο κυνισμό, την έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπισμού αλλά και αξιοπρέπειας από όλη την σταχυολόγηση των δηλώσεων των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Σπάνια βρίσκει κανείς άλλα παραδείγματα τέτοιας μεταστροφής ή αντιστροφής και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από Κυβερνώντες όσο μπορεί να βρει από τους σημερινούς λεβέντες της «Πρώτη Φορά κ.λπ.».

- Το ιδιόμορφο νέο γεγονός όμως
είναι η στάση και η γενικότερη άποψη, η αύρα αν θέλετε, που εκπέμπουν ειδικότερα από τα social media πολλοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη θέση της κριτικής άποψης
– όπως συνηθίσαμε παλιότερα … – βλέπουμε τους οπαδούς ή φιλάθλους της «Πρώτη Φορά κ.λπ.» να αυτοαναιρούνται, να κατηγορούν σαν «υποστηρικτές στρατηγικών κακοπληρωτών» όσους αντιδρούν, πολλές φορές να υβρίζουν με χείριστο τρόπο και εννοείται να συκοφαντούν όλους όσοι υποστηρίζουν μια διαφορετική άποψη με στοιχεία των πλειστηριασμών.

Στη θέση του κριτικά σκεπτόμενου υποστηρικτή κόμματος βλέπουμε να αναδύεται ο οπαδός,
ο φίλαθλος και στη θέση της ψύχραιμης αντιμετώπισης η υστερία. Η ανταλλαγή επιχειρημάτων μετατράπηκε σε υβρεολόγιο, η αντιστροφή της πραγματικότητας έγινε τέχνη και οι διαφωνούντες με αυτούς πράκτορες των Fake News ή των «Νταβατζήδων του Τύπου».

Όλοι όσοι φέρουν αντιρρήσεις και ενστάσεις είναι «Πράκτορες του Κούλη» και όλοι όσοι επιχειρηματολογούν ψεύτες. Ακόμη και καταγγελίες των ίδιων των παθόντων – που έχασαν ή χάνουν τα σπίτια τους – τις θεωρούν υποβολιμαίες, γελοιοποιούν τους παθόντες με αίσχιστο τρόπο ζητώντας στοιχεία για το «ποιον» τους και προσπαθώντας να αποδημήσουν κάθε αντίρρηση, ένσταση και διαφωνία.

Αν και είναι γεγονός πως η λασπολογία ακμάζει σε όλους τους χώρους, αλήθεια είναι πως στην Ιστορική αριστερά λάμβανε πάντα έναν ιδεολογικό χαρακτήρα με αντίστοιχες εκφράσεις – «Λικβινταριστές», «Οπορτουνιστές» η απλά «Αντικομματικά στοιχεία»– που τουλάχιστον εξέπεμπε στοιχεία «ορθολογικής» κριτικής.

Σήμερα, ο Homo Syrizaiikus έχει πάρει οριστικά διαζύγιο απ’ όλα τα παραπάνω.

«Εκλαΐκευσε» την αντιπαράθεση
αναβαθμίζοντας το Λεξιλόγιο Λαχαναγοράς σε Ιδεολογία και το υβρεολόγιο σε επιχείρημα, μετατρέποντας την «Ύβριν κατά της Πολιτικής» σε «Πολιτική της Ύβρεως» και ανταλλάσσοντας την Αντιστροφή της Πραγματικότητας με την Πραγματικότητα, αναποδογυρίζοντας δε την «Κοινωνία των Πολιτών» σε «Κοινωνία Απατεώνων» που πρέπει πρώτα να αποδείξουν την αθωότητα τους πριν η Τράπεζα αποφασίσει για την τύχη του σπιτιού τους…

Το «Ουδείς Ένοχος προ Αμετακλήτου Αποφάσεως» μετατράπηκε σε «Συλλογική Ευθύνη Κοινωνίας Απατεώνων» που θα πρέπει να αποδείξουν την αθωότητα τους in advance (εκ των προτέρων) για να σώσουν την Πρώτη τους Κατοικία. Έως τότε είναι όλοι Στρατηγικοί Κακοπληρωτές – κοινώς λαμόγια και απατεώνες– και φυσικά φοροφυγάδες και ψεύτες.

Όλη η Κοινωνία όντας ένοχη εκ των προτέρων
θα πρέπει πρώτα να περάσει από την Γενική Εισαγγελία ala ΣΥΡΙΖΑ ομνυόμενη στις Δέκα Εντολές του Μωσαϊκού Νόμου του Ευκλείδη και μετά από τις δέουσες διαδικασίες αποφασίζει – η Γενική Εισαγγελία ΣΥΡΙΖΑ και Τραπεζών – εάν ο καταχρεωμένος δανειολήπτης είναι αθώος και πρέπει να σωθεί ή αντίθετα να ριχτεί στον Καιάδα του Πλειστηριασμού.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ όλη η Κοινωνία είναι Ένοχη μέχρι αποδείξεως της Αθωότητας της και όχι το αντίθετο όπως νομίζαμε. Μετατράπηκε δηλαδή σε Γενικό Εισαγγελέα εναντίον όλης της Κοινωνίας, δικάζοντας όλη την Κοινωνία ανεξαρτήτως πλούτου και καταλήγοντας σε Κόμμα εναντίον της Κοινωνίας δηλαδή ένα αληθινό και πλήρες αντί - Κοινωνικό Κόμμα, φυσιολογική κατάληξη του ακραίου Νέο - Φιλελευθερισμού του.

Εάν μάλιστα κάποιος είναι Φτωχός ή Μεσαίος
που χάνει το σπίτι του πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι λαμόγιο με καταθέσεις και φοροφυγάς, δηλαδή στρατηγικός κακοπληρωτής, που θέλει να εξαπατήσει τον Αδιάφθορο Αστυνομικό Elliot Ness ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν μάλιστα υπήρξε
– στις καλές εποχές –Ελεύθερος Επαγγελματίας και Μεσαίος ή Μικρός Επιχειρηματίας τα στοιχεία σε βάρος του είναι εκ των προτέρων δηλαδή a priori ενοχοποιητικά (Σαν Ελεύθερος Επαγγελματίας ή Μικρομεσαίος ποτέ δεν έκοβε αποδείξεις, έκανε πάντα φοροδιαφυγή και δικαιολογημένα του άλλαξε τα φώτα στην φορολογία ο Ευκλείδης της Γεωμετρίας (Τσακαλώτος). Τίμια πράγματα, «αριστερά» και ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΑ. Άλλωστε οι Πάνω δεν φοροδιαφεύγουν Ποτέ, μόνο οι Μεσαίοι και οι Κάτω, σας ξέρουμε, σας ξέρουμε…).

Αυτή είναι ουσιαστικά η Λογική κατάληξη της Θεωρίας της Συλλογικής Ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρία χιτλερικής προέλευσης που οι αμαθείς και ημιμαθείς ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ προάγουν σαν τελευταία λέξη Κοινωνικής Δικαιοσύνης….


Διαμορφώνεται άρδην ένας τύπος ανθρώπου που συνδυάζει πολλά χαρακτηριστικά αρχίζοντας από τον φθόνο ενάντια στον μη – Υπαλληλοποιημένο Ελεύθερο Επαγγελματία και Μεσαίο Επιχειρηματία μέχρι την χαιρεκακία για την χρεοκοπία τους και τη δαιδαλώδη και κοπιαστική αποδεικτική διαδικασία της αθώωσής τους (Είπαμε, είναι εκ των προτέρων Απατεώνες και Κακοπληρωτές). Από την χυδαιότητα του υβρεολόγιου και της εκ των προτέρων Ενοχής μέχρι την Διαβολή και την Αναγόρευση της Καχυποψίας σε Εισαγγελική Αρχή.

Εάν κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου ή το γραφείο και την βιοτεχνία σου, πρέπει να αποδείξεις πως δεν έχεις κρυμμένα λεφτά – Κάτω από το Μαξιλάρι, Cayman Islands, διαλέγεις τέλος πάντων….– δεν είσαι φοροφυγάς ή στρατηγικός κακοπληρωτής δηλαδή δεν στεναχωρείς τις Τράπεζες με την απρεπή και ηθικώς απαράδεκτη συμπεριφορά σου δηλαδή δεν πληρώνεις το Δάνειό σου ενώ έχεις χρήματα…. Δεν γνωρίζεις πως έτσι κινδυνεύουν από τα Stress Tests οι Τράπεζες, καθυστερεί η Αξιολόγηση, κωλύεται η Ανάπτυξη και στεναχωριέται ο Ευκλείδης;

Αυτός ο τύπος ανθρώπου, ο Homo Syrizaiikus έχει βέβαια την Ταξική του Διάρθρωση. Και διακρίνουμε τρία στρώματα (Χωρίς διάθεση Φοροδιαφυγής κανένα τους, αδιάφθοροι όπως αναφέραμε…)

α). Το Κάτω Στρώμα που αποτελεί τη μάζα των οπαδών δηλαδή ψηφοφόρων, που διακρίνονται για τις ιδιαίτερα ομαδικές τους επιδόσεις στα social media και γενικότερα στην κοινωνία.

Αυτάρεσκοι, θωρακισμένοι και αδιαπέραστοι, πολλοί βολεμένοι με τα λίγα και αρκετοί με προοπτικές «εξέλιξης» δηλαδή εξυπηρετήσεων και διορισμού σε κάποια θέση…

Διακρίνονται στην επίδοση Παραγωγής Λεξιλογίου
όχι πάντα ευγενικού με διάφορες «ακρότητες» λεκτικού χαρακτήρα. Μετά την Τρίτη ή τέταρτη κουβέντα – ή σειρά κειμένου –χρησιμοποιούν πολλάκις την λέξη «Φασιστάκι» ή και άλλες, πολύ χειρότερες εκφράσεις..( Άνθρωποι είμαστε, υπερβάλλουμε καμία φορά…).Η Μανιχαϊστική Σκέψη είναι η αγαπημένη τους και το «Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως Ενοχής» μεταλλάχθηκε σε «Όλοι Ένοχοι, Λαμόγια και Κακοπληρωτές (Για την Αθώωση βλέπουμε…)».

Εννοείται μέχρι να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση η Απάτη βασίλευε, η Λαμογιά το ίδιο και όλα τα σκίαζε η Φοβέρα και Σκλαβιά. Τώρα, αφού εξαθλιωθεί τελείως η Μικρομεσαία Τάξη και οι Φτωχοί γίνουν Πάμπτωχοι θα μάθουμε να ζούμε «Φτωχά αλλά Τίμια». Όσον αφορά τους Πολύ Πλούσιους δηλαδή την Μεγαλοαστική Τάξη που δεν πειράξαμε καθόλου, ε! Τι να κάνουμε, τώρα που έρχεται η Ανάπτυξη να τους Φορολογήσουμε και «Να τα πάρουν (Πλοία και χρήματα...) και να φύγουν»;

Αυτό το Κάτω Στρώμα είναι που αντιπροσωπεύει όχι την Κοινωνική Συνείδηση της Εργαζόμενης Τάξης του Ιδιωτικού Τομέα, αλλά την συνείδηση του Lumpen Μικροαστού ή γενικότερα του Lumpen.


β). Tο Δεύτερο Στρώμα είναι το ήδη βολεμένο στο Δημόσιο Τομέα σε χαμηλές ή μεσαίες βαθμίδες.


Είναι οι κλασσικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι που βλέπουν τον Κόσμο μέσα από τον Φεγγίτη της Δημόσιας Υπηρεσίας με «προοπτικές» εξέλιξης εφόσον οι «δικοί μας» μείνουν στα πράγματα.

Εάν οι Κάτω είναι ο «Στρατός των Ατάκτων» αυτοί αποτελούν τους Μόνιμους Πεζικάριους και τους Υπαξιωματικούς με όλη την (ψευδό) Μόρφωση που διακρίνει τους Μικρομεσαίους Δημόσιους Υπαλλήλους. Λίγο Θέατρο και Κινηματογράφος, μπόλικη ΕΡΤ θέαση και ανάγνωση του Κατά Αυγή Ευαγγελίου. Έχουν πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο τους, διαθέτουν «Θερμοκηπιακή Αντίληψη» των Πραγμάτων (Νοοτροπία Γυάλας..) και αποπνέουν άπειρη κακεντρέχεια και μίσος για τον Ιδιωτικό Τομέα και ειδικότερα τον Παραγωγικό.

Μερικοί προσπαθούν να το παίξουν και «Διανοούμενοι»
αλλά δεν τους βγαίνει εύκολα… Γενικώς προσπαθούν τα παιδιά. Είναι οι Examplary Petty Bourgeois του Δημοσίου αν και ανήκουν στην Μισθωτή Τάξη ποζάροντας πάντα σαν «Προοδευτικοί» (Όντας όμως οι πλέον συντηρητικοί…).

γ). Το Τρίτο Στρώμα είναι η Ανώτερη Υπαλληλική Γραφειοκρατία από Μεσαίους και Άνω Υπαλλήλους έως το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι το Μανδαρινάτο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μεγαλομεσαίος του Κόμματος που εκτινάχθηκε με Καταπέλτη από το Ημιυπόγειο στην Κορυφή του Empire Sτate Building.

Είναι η Καλοβολεμένη Υψηλή Γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ με μπόλικους Διανοούμενους, Οργανικούς ή Ανόργανους, γνωστά στελέχη του παλιού ΚΚ Εσωτερικού – οι άνθρωποι επιτέλους πήραν εκδίκηση, έστω και στα γεράματα… –αλλά και αφιχθέντες από άλλους χώρους όπως οι ΑΝΕΛ και άλλα Προοδευτικά Κόμματα.

Επίσης Λαϊκά άτομα που ξεκινώντας από Σερβιτόροι κατέληξαν Σύμβουλοι Στρατηγικού Σχεδιασμού (πάντα με το σπαθί τους)…

Γενικότερα διαθέτουν ποικιλία στελεχών από Πανεπιστημιακούς μέχρι Μαγείρισσες γεμιστών και από ακραιφνείς φεμινίστριες έως εκπροσώπους μεγάλων Lobby. Δεν τους αγγίζει εύκολα η Κριτική, ανέβηκαν πολύ ψηλά και νιώθουν απέραντη μοναξιά, ευτυχώς μακριά από το πλήθος και την χύδην πλέμπα, για να μην μιλήσουμε για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα…

Είναι όλοι τους απολαυστικοί.

ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/249949/homo-syrizaiikus


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες