Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αρκετά με τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 13, 2018 9:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αρκετά με τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αρκετά µε τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά
Βαγγέλης Δεληπέτρος


ΡΕΣΑΛΤΟ: Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που αποκαλύπτει περίτρανα τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής Δικαιοσύνης.

Δεν πάει πολύς καιρός που µια δικαστική υπάλληλος, η οποία πιάστηκε να έχει καταθέσει πλαστό πτυχίο Νοµικής, αθωώθηκε διότι «η πλαστογραφία δεν είχε αιτιώδη σχέση µε την ανάληψη καθηκόντων προϊσταµένης από την κατηγορουµένη». Και αυτό γιατί -όπως δέχτηκαν οι δικαστές- «προσέφερε ποιοτική και πραγµατική εργασία» και η τοποθέτησή της στη συγκεκριµένη θέση είχε γίνει µε απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών και όχι µέσω υπηρεσιακού συµβουλίου.

Προχθές όµως επικυρώθηκε η βαριά καταδίκη µιας καθαρίστριας που για να προσληφθεί κατέθεσε πλαστό απολυτήριο δηµοτικού, ενώ είχε τελειώσει µόνο την 5η τάξη του εξατάξιου, καθώς -όπως δέχτηκαν σε αυτήν την περίπτωση οι δικαστές- είναι ένοχη απάτης και δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία όπως ζήτησε, ούτε έχει σηµασία ότι ήταν σε «απελπιστική κατάσταση» όπως δήλωσε.

Ας προσπεράσουµε το προφανές: Κάποιοι δικαστές εµφανίζονται «χαλαροί» και δεκτικοί σε λύσεις όταν αυτός/αυτή που έχει χρησιµοποιήσει το πλαστό πτυχίο είναι του κύκλου τους και έχουν έστω και έµµεση ανάµειξη στην υπόθεση, ενώ είναι σκληροί και άτεγκτοι όταν δεν «γνωρίζουν» αυτόν/ αυτήν που εµπλέκεται ή κάποιον που να γνωρίζει καλά τον «ένοχο».

Χωρίς λαϊκισµούς, λοιπόν
, για τη ∆ικαιοσύνη που ευνοεί τους έχοντες και κατέχοντες -αν και συχνά δείχνει να το κάνει- και δίχως συνωµοσιολογικές παρατηρήσεις για µεσάζοντες, µέσα και παρεµβαίνοντες, τα δεδοµένα είναι απλά:

Ενώ οι δύο περιπτώσεις είναι παρόµοιες,
στη µία περίπτωση η ∆ικαιοσύνη εµφανίζεται διά γυµνού οφθαλµού να αναζητά τρόπους για να ξεµπλέξει η κατηγορουµένη και στην άλλη να αρνείται κάθε δυνατότητα για να έχει έστω και την παραµικρή διευκόλυνση. Γιατί 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή ποινής σε µια καθαρίστρια που για να βρει αυτήν τη δουλειά έκανε την απάτη να δηλώσει ότι τέλειωσε το… δηµοτικό σχολείο είναι πολύ βαριά ποινή για να περνά απαρατήρητη.

Άλλωστε κανείς δεν είπε ότι η καθαρίστρια δεν προσέφερε «ποιοτική και πραγµατική εργασία», αυτό δηλαδή που ήταν το «κλειδί» για την ελευθερία της υπαλλήλου του συστήµατος ∆ικαιοσύνης. Και -δυστυχώς και για τους λειτουργούς της, αλλά κυρίως για εµάς- όταν η Θέµιδα αποφασίζει µε δύο µέτρα και δύο σταθµά, δεν είναι… ∆ικαιοσύνη. ∆ιότι όταν βλέπουµε κάτι τέτοια, αρχίζουµε όλοι µας να προβληµατιζόµαστε:

Έχει σηµασία ποιος ήταν ο δικηγόρος στη µία και στην άλλη υπόθεση; Έχει σηµασία η ιδιότητα, οι επαφές, οι γνωριµίες και το γενικότερο κοινωνικό status της µίας ή της άλλης κατηγορουµένης; Και τελικά έχει τόσο µεγάλη σηµασία σε ποιον δικαστή θα… πέσεις; Όπως φαίνεται, τελικά, όλα αυτά έχουν τη σηµασία τους, σώζοντας ενόχους και καταδικάζοντας απελπισµένους. Αλλά αυτό είναι πρόβληµα: µακροπρόθεσµα για το σύστηµα και άµεσα για τους πολίτες του.

*Πηγή: ethnos.gr

Το διαβάσαμε εδώ:

https://iskra.gr/%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%ac-%c2%b5%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%ac/

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 23, 2018 9:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η καθαρίστρια και οι πλαστογραφίες των θυτών που ανταμείβονται



Όπως έχουμε αναλύσει, σε άπειρα κείμενά μας, η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» είναι ένας μύθος!

Το Δίκαιο θεμελιώνεται στην έννοια του κράτους και της κυριαρχίας. Και αυτό το κράτος βρίσκεται κάτω από την απόλυτη κυριαρχία των οικονομικών ελίτ εξουσίας (σήμερα του 4ου Ράιχ) που έχουν τη ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ των κανόνων του Δικαίου.


Είναι «ανεξάρτητη», συνεπώς, η δικαιοσύνη, όσο «ανεξάρτητα» είναι τα ποικίλα όργανα του κράτους και της πολιτικής εξουσίας.

Και αυτό που καθορίζει θεμελιακά όλα αυτά τα όργανα εξουσίας (και της δικαστικής εξουσίας) είναι ο ΤΑΞΙΚΟΣ τους χαρακτήρας.


Σήμερα τα κατοχικά όργανα της εξουσίας (και της δικαστικής) δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα: Διατυμπανίζουν την ταξική τους αυθαιρεσία, αυθάδεια και μοχθηρία…

Το παράδειγμα της καθαρίστριας είναι πολύ αποκαλυπτικό: οδηγείται στις φυλακές Θήβας με δεκαετή κάθειρξη για ένα πτυχίο που πλαστογράφησε, προκειμένου να βρει δουλειά!!!

Την καθαρίστρια την καρατόμησαν οι «θεματοφύλακες» του Δικαίου και της Ηθικής…

Δεν πάει πολύς καιρός, όμως, που μια δικαστική υπάλληλος, με ΠΛΑΣΤΟ πτυχίο Νομικής αθωώθηκε!!!

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
http://resaltomag.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html

Να θυμίσουμε ακόμα και μια άλλη καραμπινάτη περίπτωση ασυδοσίας και αχρειότητας του Δικαίου στις ανώτερες σφαίρες της ευρώ-χούντας:

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει πλαστογραφήσει πανεπιστημιακό πτυχίο και όχι απολυτήριο της Ε’ Δημοτικού (όπως η καθαρίστρια) ΚΑΙ αμείφτηκε για αυτήν την πλαστογραφία: Στο πόστο του επικεφαλής του eurogroup.

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ, εδώ:
https://iskra.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b7%ce%b3%ce%ad%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%b9%cf%83%ce%b5/


Και αυτόν τον πλαστογράφο της τεράστιας και διεθνούς ΑΠΑΤΗΣ τα κατοχικά όργανα εξουσίας τον προσκυνάνε…

Στα θύματα της πολιτικής τους …θυμούνται της Δικαιοσύνη.

Διαβάζουμε, επίσης, εδώ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/11/4_22.html


«Αδελφός Τσίπρα: Έκανε πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου (φορολογική ενημερότητα) με σκοπό την εξαπάτηση του δημοσίου για ίδιο οικονομικό όφελος ΑΘΩΟΣ!
Καθαρίστρια: Έκανε πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου (απολυτήριο Δημοτικού) με σκοπό την εξαπάτηση του δημοσίου για ίδιο οικονομικό όφελος ΕΝΟΧΉ, 10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ».


Δεν χρειάζονται περισσότερα για να αντιληφτεί κανείς την «αντικειμενικότητα» και την ταξική «αμεροληψία» της «Δικαιοσύνης», καθώς και το μακάβριο πρόσωπό της…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες