Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο Πούτιν στο στόχαστρο!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μουράλωφ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 14, 2008 12:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Πούτιν στο στόχαστρο!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η αστυνομική, πρακτορική αντίληψη της Ιστορίας
Η εκπομπή Κούλογλου!!!

Είδα και εγώ αυτό το προπαγανδιστικό έκτρωμα!!!
Έξω από το εμετικό, πρακτορικό υλικό προπαγάνδας των μυστικών υπηρεσιών, πλασσάρει μια αντίληψη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ άκρως δαιμονοποιημένη. Γίνεται εξοργιστική αποξήρανση του κοινωνικού περιεχομένου των εξελίξεων, αφυδατώνονται κοινωνικά και πολιτικά τα πάντα, και όλο το δράμα της ρωσικής κοινωνίας μοιάζει να κινείται, σαν κουκλοθέατρο, από τα χέρια των πρακτόρων!!!
Αγοείται σκόπιμα η διπλή φύση του Σοβιετικούς καθεστώτος, δηλαδή της σοβιετικής γραφειοκρατίας, συνεπώς η ερμηνεία των εξελίξεων δεν βασίζεται στον εκρηκτικό χαρακτήρα των κοινωνικών διεργασιών, συνακόλουθα και στα τμήματα εκείνα της σοβιετικής γραφειοκρατίας που ήταν δεμένα με την κοινωνική φύση της ΕΣΣΔ.
ΟΛΑ φαίνονται να ανάγονται στα παιχνίδια και τις δολοπλοκίες των πρακτόρων...
ΣΗΜΕΡΑ ανασύρονται για να κτυπήσουν ενορχηστρωμένα την κοινωνική δυναμική του Πούτιν.
Παραδέτουμε το κείμενο του Lupus. Είναι αποκαλυπτικο.'
Δείτε εδώ:
http://lupus002.blogspot.com/



Χοντροκομμένη προπαγάνδα εναντίον του Πούτιν από την εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου, στην κρατική τηλεόραση


Στιγμές από την «χρυσή» εποχή της προπαγάνδας του Ψυχρού Πολέμου ζήσαμε χθες στην ΕΤ1. Ξαναθυμηθήκαμε την Φωνή της Αμερικής και τον προπαγανδιστικό σταθμό Free Europe, που εξέπεμπε εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης καθώς κάνοντας ζάπινγκ πέσαμε στην «Θεματική Βραδυά» του Στέλιου Κούλογλου, που προβάλλεται από την ΕΤ1.

Ενημερωθήκαμε λοιπόν, από ένα ντοκιμαντέρ ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν παρά ένα ψωνισμένο παιδάκι που ονειρευόταν την KGB, όπου κατόρθωσε να γίνει δεκτός ως πράκτορας. Διακρίθηκε χάρις την σχολαστικότητά του και την μανία του να συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες. Στην συνέχεια κατέδωσε τους πάντες, εκμεταλλεύτηκε τους πάντες, έγλυψε τους πάντες, ξεγέλασε όλους τους προϊσταμένους του και χάρις στα κρυφά ταλέντα του εξελίχθηκε στον αιμοσταγή Τσάρο και δολοφόνο των Τσετσένων που όλοι γνωρίζουμε.

Όλα αυτά τα αντικειμενικά και έγκυρα καθώς και πολλά άλλα, τα έλεγαν σοβαρά και αξιόπιστα πρόσωπα, π.χ.Ρώσοι πράκτορες που αποστάτησαν στις ΗΠΑ, διάφοροι αντίπαλοι κλπ

Στην συνέχεια, έπαιξε λέει και δεύτερο φιλμάκι, με την ιστορία του Alexander Litvinenko, του Ρώσου πράκτορα που δηλητηριάστηκε από πολώνιο 210 και βρήκε φρικτό θάνατο στο Λονδίνο. Αυτός λέει, έβαζε βόμβες για λογαριασμό του Πούτιν κ.ά και φυσικά ο Πούτιν στο τέλος τον δολοφόνησε. Δεν το είδαμε όμως, γιατί είχαμε αηδιάσει και παρακολουθούσαμε και Μάκη στο Alter. Ούτε την συζήτηση παρακολουθήσαμε. Το ίδιο θέμα με τον Litvinenko μας το είχε δείξει και ο Alexis πριν από 10 ημέρες από τους «Νέους Φακέλους» στον Σκαϊ. (εδώ)

Αλήθεια τι τους έπιασε όλους ταυτόχρονα;

Πάντως διάβαζα ότι τα τελευταία χρόνια ο Πούτιν έχει συλλάβει πάνω από 300 κατασκόπους και έχει ξεσκεπάσει πολύ περισσότερους. Πολλοί σχετίζονταν με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ξένες πρεσβείες και ΜΜΕ. Σιγά μην άφηνε να κάνουν την Ρωσία σαν την Γιουγκοσλαβία!!!
Επιστροφή στην κορυφή
ΤΖΑΝΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 14, 2008 12:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Προεόρτια επίθεσης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οκτώβριος 2007

Έλληνας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που λόγω της θέσης του στο κρατικό μηχανισμό είχε επαφές με Ρώσσους, συναντά σε ανεπίσημη συνάντηση υψηλόβαθμο Αμερικανό διπλωμάτη. Μετά από τις συνήθεις αβρότητες και "Small talk" που λένε και οι Αμερικάνοι, η συζήτηση εξελίχθηκε σε σκληρή αντιπαράθεση.

Εν συντομία οι Αμερικανοί λένε ξεκάθαρα ότι θεωρούν ως νούμερο ένα εχθρό τη Ρωσσία και συνεπακόλουθα όσους τολμούν να υπογράψουν συμφωνίες με τη Μόσχα. Παρά τα λογικά επιχειρήματα και τη φιλική προσέγγιση του Έλληνα, φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο Αμερικανικός τρόπος σκέψης έχει να κάνει με τα φοβικά σύνδρομα του Ψυχρού Πολέμου, άκρατη Ρωσοφοβία και απέχθεια σε οτιδήποτε δεν συνταιρείαζει στο Δυτικό-τεχνοκρατικό μοντέλο.

Οι επιταγές ήταν άκομψες και σαφείς "Θα εντείνουμε την πίεση σε όλα τα ζητήματα που σας αφορούν"

Ευτυχώς όμως για την Ελλάδα -Και δυστυχώς για αυτούς- ο κόσμος έχει αλλάξει. Δεν ζούμε ούτε στο '89, ούτε στο '99 ούτε καν στο 2001. Υπάρχει μια τεράστια αναδιανομή πλούτου και εξουσίας από τη Δύση στην Ανατολή και οι φοβέρες δεν αποτελούν τίποτε άλλο από κραυγές απόγνωσης για την εξουσία που φεύγει από τα χέρια τους. Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αντιπαρέλθει οποιαδήποτε πίεση.

Όσο αφορά τον "έγκυρο" Κούλογλου, "Όπως στρώνει κανείς ετσι θα κοιμηθεί". Θα περίμενε κάποιος ότι ένας ευφυής άνθρωπος όπως αυτός, αντιλαμβάνεται τι γίνεται στο κόσμο. Αλλά πολλές φορές η πρόσκαιρη αίσθηση του ανήκειν σε μία ισχυρή κλίκα, ισοπεδώνει συνειδήσεις και εν τέλει προκαλεί γέλια και οίκτο σε όσους έχουν το στομάχι να τον παρακολουθήσουν.

Τέτοια εκπομπή αμφιβάλλω εάν έχει παρουσιαστεί ποτέ σε μεγάλα Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ακόμα και εκεί κρατούν τα προσχήματα. Αλλά βεβαίως για όλα φταίνε οι κακοί Σέρβοι, Ρώσσοι, Άραβες, ενίοτε και Ευρωπαίοι. "Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας"

Αρτέμη Μάτσα ζείς, εσύ μας οδηγείς!
Επιστροφή στην κορυφή
Αρταξέρξης



Ένταξη: 09 Μάρ 2007
Δημοσιεύσεις: 14
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 14, 2008 1:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όντως κύριοι, έτσι είναι. Κακός στραβός τσάρος, δικτάτορας, Σοβιετικός φασίστας, ότι και να'ναι ο Βλαντιμίρ, πάντως ηγεμόνας αυτής της μεγάλης χώρας είναι. Σε αντίθεση με τους ντενεκέδες της Δύσης και φυσικά της βαλκανικής διαλυμένης χωρούλας μας. Πράγματι ο αμερικάνικος παράγων σκίζει τον άπατο της αποικίας ψευτοχώρας μας. Είμαστε πλήρως υποταγμένοι αφού ενώ σαν κράτος έχουμε υπογράψει και με την Ρωσία του Πούτιν διακρατικές συμφωνίες (αγωγοί φυσικού αερίου, ξεκινάνε ολόκληρες διεργασίες - υποτίθεται - γιά ενεργειακά θέματα και συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας), ωστόσο του ... κάνουμε επίθεση και ... μαθήματα εκδημοκρατισμού με τις αμερικανόφερτες εκπομπές (απ'το κανάλι του ελληνικού κράτους παρακαλώ). Δεν πάει άλλο... ο καραμανλής υπογράφει ενεργειακές συμφωνίες και κάτι προσδοκάει από Ρωσία μεριά, και η μητσοτακέϊκη πλευρά της ν.δ. (Ντόρα), επειδή είναι φιλοαμερικάνη μέχρι μεδούλι, αφού έχουν τάξει όπου νά'ναι πρωθυπουργία, δίνει εντολές στο κρατικό κανάλι να γυρίσει το στύλ του ... bbc, cnn και δεν ξέρω γω τί άλλο αντι-ρώσικης προπαγάνδας εγγλεζοαμερικάνικης έμπνευσης στυλάκι... Είπαμε μετά το 1830 (βλέπε Ναυμαχίες Ναυαρίνου και τα ρέστα, Κάνιγκ που του κάνουμε και πλατείες, Κόδριγκτων που του κάνουμε και οδούς), είναι προτεκτοράτο, και αποικία των Αγγλοσαξόνων αποικιοκρατών είτε των παλαιών (British Empire) είτε των νέου τύπου (U.S.A.), αλλά η κατρακύλα και η εξάρτησή μας από δαύτους, δεν πιάνει πάτο...Θα μου πείς εδώ το euro (διάδοχος του ναζιστικού μάρκου) έχουμε γιά νόμισμα (όπως επι ρωμαϊκής κατοχής τα δηνάρια επί ενετοκρατίας τα δουκάτα και επί τουρκοκρατίας τα γρόσσια),θα κολλήσουμε στην αντιρώσικη προπαγάνδα του επίσημου κρατικού καναλιού?
Κοιτάχτε, οι Ρώσοι είναι Σλάβοι (είναι και ψιλο-Ασιάτες), δεν μπορούν στους κληρονόμους των αυταρχικών Βυζαντινολατρών & αυστηρών μοναρχών Τσάρων και των Σοβιετικών δικτατόρων τύπου Στάλιν και Μπρέζνιεφ να επικρατήσουν "δημοκρατικές ευαισθησίες" και "ανθρώπινα δικαιώματα" τύπου Ολλανδίας, Σουηδίας, Αγγλοσαξόνων (οι οποίοι είναι καταδιεφθαρμένοι καπιταληστές, δουλάκια των βαθύπλουτων Σιωνιστών χρηματιστών της διασποράς βεβαίως). Ο Βλαντιμίρ δίνει στίς Ρώσικες λαϊκές μάζες ότι τους έδιναν παραδοσιακά όλοι οι Ηγεμόνες τους : από Ιβάν Τρομερό, Μέγα Πέτρο, μέχρι Σοβιετική χούντα Στάλιν, Μπρέζνιεφ, Ανδρόπωφ,κλπ, την ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΓΜΗ. Έτσι κυβερνώνται αυτοί οι λαοί. Έτσι θα'πρεπε να κυβερνηθεί (όχι και καρμπόν βέβαια), και ο δικός μας τριτοκοσμικός και Αρβανιτο-αμερικανοθρεμμένος λαός. Απόδειξη ότι διαφορετική πολιτική τύχη πρέπει να'χουν λόγω ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, άλλοι λαοί (όπως οι Δυτικοί) και άλλοι (όπως οι Σλάβοι,Ρώσοι,Βαλκάνιοι,Νεοέλληνες, Ανατολίτες, κλπ) είναι και η εξής σκέψη : φανταστείτε να'χαν οι Ρώσοι πρωθυπουργό Σημίτη, υπουργούς Λαλιώτη,Παπαντωνίου,Τσοχατζό, ή και Κωστάκη, με τους αντίστοιχους,διαρκώς και διά παντός (γιά να τα'χουν καλά με τις Η.Π.Α. και τους Δυτικούς), ..... ΔΕΝ ΘΑ 'ΜΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΥΛΗΤΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΕΘΝΙΚΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ σ'αυτήν την αχανή χώρα. Σκεφτείτε μία Πασοκτζίδικη Ρωσία (την έφαγε βέβαια την λούμπα αυτή επί Γκόρμπυ και επί Γιέλτσιν του μέθυσου όπου οι ολιγαρχικοί κάναν ότι ΓΟΥΣΤΑΡΑΝΕ, και τότε ήταν που οι μάζες απ'τις ρωσίδες κοπέλλες γεμίσανε τα στριπτιζόμπαρα της Δύσης και της... Ελλάδας). Αλλά εκεί αυτή η λούμπα της αμερικανο-δημοκρατίας δέν έμεινε γιά πάντα, ενώ εδώ... έμεινε γιά πάντα....χαιρετήστε την Νέα Ρωσία αποχαιρετήστε την Ψωροκώσταινα των Αμερικάνων, που ετοιμάζεται γιά ... Αλβανικό προτεκτοράτο!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 14, 2008 1:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σοβιετική γραφειοκρατία

Είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς τις δραματικές εξελίξεις της Ρωσίας και να τις ερμηνεύσει, αν αγνοεί τη φύση και τη λειτουργία της σοβιετικής γραφειοκρατίας.
Συνοπτικά:
ΠΡΩΤΟΝ. Η σοβιετική γραφειοκρατία ήταν το παρασιτικό σώμα πάνω στη σοβιετική κοινωνία. Είχε αναπτυχθεί, ανδρωθεί και επιβληθεί σε πολιτική δικτατορία πατώντας πάνω στις κατακτήσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης, δηλαδή πάνω στις νέες σοβιετικές οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις: Ένας τρόπος παραγωγής ΜΗ καπιταλιστικός και ένας τρόπος διανομής αστικός.
Από τη φύση της, συνεπώς και τη λειτουργία της μέσα σε αυτό το νέο κοινωνικό σύστημα, ο χαρακτήρας της ήταν διττός: Από τη μια και κυρίως τα ανώτερα στρώματά της έτειναν στην καπιταλιστική παλινόρθωση και από την άλλη το συνολικό γραφειοκρατικό στρώμα και κυρίως τα μεσαία και κατώτερα στρώματά της ήταν υποχρεωμένα να υπερασπιστούν τις κοινωνικές βάσεις, πάνω στις οποίες στηρίζονταν. Γιατί μια κατάργηση αυτών των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων, ΑΥΤΟΜΑΤΑ σήμαινε και την κατάργηση αυτής της γραφειοκρατίας. Η καπιταλιστική παλινόρθωση αφαιρούσε τις βάσεις αυτής της γραφειοκρατίας και δημιουργούσε άλλους οικονομικούς και κοινωνικούς όρους κράτους.
Αυτή η αντιφατική φύση και λειτουργία διαπερνούσε τη σοβιετική γραφειοκρατία και καθόριζε την αντιφατική πολιτική της, τα θεαματικά ζικ-ζακ της σοβιετικής πολιτικής…
Ο σταλινισμός δεν ήταν τίποτε άλλο από αυτή την τερατώδη, γραφειοκρατική παραμόρφωση της σοβιετικής κοινωνίας.
Όποιος δεν έχει μελετήσει το σταλινισμό σε βάθος δεν μπορεί να καταλάβει απολύτως τίποτα από το δράμα της σοβιετικής κοινωνίας και τις σημερινές εξελίξεις.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Τα τραγικά αδιέξοδα του γραφειοκρατικού αυτού εκφυλισμού οδήγησαν τις γραφειοκρατικές κορυφές στην απόπειρα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης. Στη συγκρότηση μια κάστας καπιταλιστικών ολιγαρχών που επιδίωκε την παλινόρθωση. Αυτή η διαδικασία προχώρησε, αλλά δεν κατέληξε σε ολοκληρωτική παλινόρθωση. Δίχασε την εξουσία του γραφειοκρατικού σώματος.
Οι ρωγμές στο γραφειοκρατικό σώμα οδήγησαν σε μια μανιασμένη εσωτερική πάλη και σε όλο αυτό το αντιφατικό πλέγμα των εσωτερικών συμμαχιών, που φαντάζει σαν πάλη φιλοδοξιών και δολοπλοκιών. Φυσικά υπήρχαν κι αυτά, αλλά αποτελούσαν την έκφραση των λαϊκών συσχετισμών, το αποτύπωμα όσων συντελούνταν στη σοβιετική κοινωνία. Ο Ρωσικός λαός μπορεί να μην ήταν στο προσκήνιο, (αυτό δεν το ήθελε κανείς γιατί οδηγούσε σε πολιτική Επανάσταση, δηλαδή στο ξήλωμα της γραφειοκρατίας, στην αναζωογόνηση της εξουσίας των νεκρών Σοβιέτ και στο πέρασμα της εξουσίας σε αυτά), αλλά επιδρούσε καθοριστικά στη λυσσώδη εσωτερική διαμάχη των γραφειοκρατικών κλικών.
Αυτή η κατάσταση της σοβιετικής κοινωνίας, οι μεγάλες κατακτήσεις της και οι εκρηκτικές διεργασίες ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας που δεν επέτρεψε την πλήρη άλωση και ισοπέδωση.
Ο Πούτιν πρόβαλλε μέσα από αυτές τις εκρηκτικές διεργασίες εκφράζοντας την ΑΜΥΝΑ της ρώσικης κοινωνίας απέναντι στην επίθεση την ολοκληρωτικής παλινόρθωσης. Έδωσε την ηγεσία στο μεγάλο γραφειοκρατικό στρώμα (το μεσαίο και μικρό) που θα εξαφανιζόταν από την καπιταλιστική παλινόρθωση. Έδωσε με άλλα λόγια ηγεσία στο κοινωνικό σώμα της γραφειοκρατίας ενάντια στις γραφειοκρατικές κορυφές του που είχαν μεταλλαχτεί σε καπιταλιστική ολιγαρχία και με νύχια και δόντια επιζητούσαν την πλήρη καπιταλιστική παλινόρθωση.
Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι ακόμα η κατάσταση στη Ρωσία δεν έχει κριθεί. Δεν έχει επέλθει η ολοκληρωτική παλινόρθωση. Αυτό θα σήμαινε εκτός των άλλων μια βίαιη και αιματοβαμμένη καπιταλιστική αντεπανάσταση…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 15, 2008 5:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δολοφονική απόπειρα κατά του Πούτιν

Από:
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/03/fsb.html


Η FSB ματαίωσε σχέδιο δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν
Οι ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας ματαίωσαν σχέδιο δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία την ημέρα των προεδρικών εκλογών της 2ας Μαρτίου, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Tvoi Den". Νεαρός Τατζίκος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ένα οπλοστάσιο κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ρωσικών ειδικών δυνάμεων σε διαμέρισμα κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του απερχόμενου προέδρου, αναφέρεται στο δημοσίευμα, όπου δεν αναφέρονται οι πηγές του.
Η εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει λεπτομερή περιγραφή της επιχείρησης, δημοσιεύει συχνά αποκλειστικές πληροφορίες για την ρωσική πολιτική ζωή επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Πληροφοριοδότης ειδοποίησε την FSB λίγες ημέρες πριν από την 2α Μαρτίου για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του προέδρου Πούτιν και την ενημέρωσε για ένα διαμέρισμα το οποίο είχε νοικιαστεί στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου στην άλλη όχθη του ποταμού, στο ύψος του Κρεμλίνου και της Κόκκινης Πλατείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν επιδρομή το βράδυ της 2ας Μαρτίου και συνέλαβαν τον Τατζίκο.
Τρεις ώρες αργότερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο διάδοχός του, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εμφανίσθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία και εκφώνησαν ομιλίες πριν από ροκ συναυλία.
Ο αρχηγός της FSB Νικολάι Πατρούτσεφ δήλωσε πρόσφατα ότι οι υπηρεσίες του ματαίωσαν «τρομοκρατικές επιθέσεις» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και την ημέρα της ψηφοφορίας, χωρίς να δώσει στοιχεία.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 16, 2008 9:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα με την ανάλυση του Παλαίμαχου.
Ωστόσο, ακόμα και αν δεχτούμε ότι η Ρωσία είναι μια ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, όπως πολλοί, δυστυχώς, αριστεροί υποστηρίζουν, πάλι ανατρέπονται τα διεθνή δεδομένα ΥΠΕΡ των λαών.
Ο ανταγωνισμός των δύο υπερδυνάμεων αφήνει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των λαϊκών κινημάτων, δεν στοκάρονται τα πάντα από μια ηγεμονεύουσα ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία.
Ιδιαίτερα αυτό συμφέρει τους Βαλκανικούς λαούς και την Ελλάδα. Εδώ παίζεται το μεγάλο παιχνίδι σήμερα, με τον κλοιό των ΝΑΤΟϊκών προτεκτοράτων.
Το αντίπαλο Ρωσικό δέος κονιορτοποιεί κυριολεκτικά τους παλιούς συσχετισμούς, την εφιαλτική τανάλια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
ΟΛΑ αυτά με τη σειρά τους υποσκάπτουν ακόμα παραπέρα τον ήδη καταρρέοντα αυτοκρατορικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Γεννούν στους λαούς νέες ελπίδες και αισιοδοξίες.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες