Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το "ΟΧΙ" Καραμανλή!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 02, 2008 11:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το "ΟΧΙ" Καραμανλή! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
Βρέθηκε ένας Έλληνας πρωθυπουργός, μετά από τόσα χρόνια «εκσυγχρονιστικής» δουλείας, να πει ένα ΟΧΙ στον πλανητάρχη.
Αυτό αποκτάει μεγαλύτερη διάσταση αν σκεφτεί κανείς τους αχυράνθρωπους πολιτικούς, τύπου Σημίτη, Μητσοτάκη, Γιωργάκη, Ντόρας και Σία που κάνανε υποκλίσεις στο πρώτο νεύμα των Αμερικανών και γλείφανε τις μπότες του εκάστοτε πλανητάρχη.
Μπροστά στο δοσιλογισμό που έχουμε ζήσει και ζούμε από τα φερέφωνα της αυτοκρατορίας, αυτό το ΟΧΙ, είναι σημαντικό, έστω και αν ειπώθηκε από τα χείλη του ταξικού μας αντιπάλου. Εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού…
Αναβάλλεται, λοιπόν η πρόσκληση για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ελπίζουν, ότι μέσα σΆ αυτό το διάστημα θα έχουν καταφέρει να ρίξουν τον Καραμανλή.
Μάλλον, λογαριάζουν, πάλι, χωρίς τον ξενοδόχο: Τον ελληνικό λαό. Δεν χρειάζεται παρά, με θέμα τα Σκόπια, να πάει ο Καραμανλής σε εκλογές…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 7:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΗΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΗ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ; ΜΗΠΩΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ... ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΩΣΙΚΑ; ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟ "ΟΧΙ" ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ' ΟΨΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΡΤΙΩΤΙΚΑ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΑ).
ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ dead meet. ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΑΠΟΝΕΥΡΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΚΑΘΕ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΙΡΑΚΙΝΟΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΣ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΔΕΙΞΕ Ν' ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΛΑ) ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΦΙΜΙ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 9:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το να υποτιμάς σε τέτοιοι βαθμό τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό δείχνει ότι σκέφτεσαι με τις επιθυμίες σου. Μπορεί οι ΗΠΑ να βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αυτό δεν σημαίνει ότι κατέρρευσαν κιόλας.
Επίσης μια κατάρρευση των ΗΠΑ θα οδηγήσει όλη τη Δύση σε μεγάλα δεινά. Δηλαδή το ζήτημα είναι περιπλγμένο και αφορά την τύχη ολόκληρου του καπιταλιστικού κόσμου.
Ότι έχουν αλλάξει η συσχετισμοί στα Βαλκάνια και σε ολόκληρο τον κόσμο με την ισχυροποίηση της Ρωσίας είναι ορθό. Κι ασφαλώς αυτές οι αλλαγές είναι μια βάση «αντίστασης» στους Αμερικανούς. Ο Καραμανλής, εκφράζοντας μια μερίδα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των Ελλήνων καπιταλιστών ανοίγεται προς τη Ρωσία. Είναι αυτός ο λόγος που τον έχουν βάλει στο στόχαστρο και επιχειρούν να τον ρίξουν.
Το γεγονός ότι ο Καραμανλής αντιστέκεται, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις (ο αμερικάνικος παράγοντας στην Ελλάδα είναι πανίσχυρος) και από το εσωτερικό τα Ν.Δ. είναι σημαντικό σε αυτή την περίοδο των μεγάλων εθνικών κινδύνων.
Αλλά στο σκεπτικό σου, φίλε ανώνυμε (δεν μπορεί να βάλεις ένα ψευδώνυμο), διακρίνω μια αγάπη στους πλανητάρχες. Απλώς, αντί τον Αμερικανό θέλεις το Ρώσο. Ίσως για αυτό η παρατηρήσεις σου είναι διαποτισμένες από τη λογική των «καλών» και «κακών»!!!
Εμείς, φυσικά, κρίνουμε εντελώς διαφορετικ
ά.


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Γιώργος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 9:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Την εκπομπή του Σταύρου θεοδωράκη στο MEGA χθές βράδυ, την είδε κανείς; Έδινε βήμα στον Βοσκόπουλο του Ουράνιου Τόξου ο άθλιος πεμπτο-φαλαγγίτης, την ώρα που βρισκοταν εν εξελίξει η διπλωαματική προσπάθεια της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 11:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, όταν μια κοσμοκρατορία καταρρέει, θα είναι δέκα φορές επικινδυνότερη από μια κοσμοκρατορία, που έχει σταθεροποιήσει την εξουσία της.

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ, μόλις νοιώσουν ότι πλέον η αυτοκρατορία τους βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου τότε θα παλέψουν ακόμη σκληρότερα για την διατήρηση της και την ανανέωση της. Θα χύσουν το αίμα περισσότερων λαών, για να επανεδραιώσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους.

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 12:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΤΣΙ ακριβώς είναι σ.ΓΙΑΝΝΗ.Μ.
Ο καπιαταλισμός, στην κατάρρευσή του "σέρνει" την ανθρωπότητα στη ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!!!
Γι'αυτό, περισσότερο από ποτέ απαιτείται η ανάπτυξη των λαϊκών μαζικών κινημάτων με ΟΡΑΜΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!!
Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.
Τώρα, η ενίσχυση της Ρωσίας ανοίγει πολλές χαραμάδες για να σπάσει το νοεταξικό κατεστημένο και να απεγκλωβιστούν δυνάμεις στην υπόθεση των αντιστασιακών αγώνων.
η Νέα ισορροπία Τρόμου θα αφυπνήσει τις συνειδήσεις και θα διευκολυνθούν τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ να καταφέρουν θανάσιμα πλήγματα στην πλανητική, ιμπεριαλιστική ηγεμονία...
Από αυτή την άποψη το ΟΧΙ Καραμανλή αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στην αλαζονική ηγεμονία του παντοκράτορα, με τεράστιες ΘΕΤΙΚΕΣ επιπτώσεις στην ψυχολογία του ελληνικού λαού...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 12:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ΒΕΤΟ ήταν του Ελληνικού Λαού. Το θρίλερ ήταν θέατρο τελικά !


Σιγά μπας και ήταν ο Καραμανλής που έβαλε το VETO στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.. Με το 95% του ελληνικού λαού να θέλει το βέτο, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ;
η Συνέχεια ΕΔΩ:
http://skinious.blogspot.com/



Σύντροφε Σκίνιους γενικά αυτό που λες είναι ορθό!
Αλλά πρέπει να διακρίνουμε και τις αποχρώσεις.
Δεν είναι μαύρο-άσπρο η πολιτική.
Δηλαδή αν κυβερνούσαν οι "εκσυγχρονιστές" ή η Ντόρα
θα έβαζαν βέτο;
Στο Σχέδιο Ανάν πάλι ο ελληνικός λαός ήταν ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ εναντίον.
Τι πρότειναν τα κόμματα;
Και πάλι εκεί διαφοροποιήθηκε διακριτικά ο Καραμανλής.
Στον πόλεμο κατά της Σερβίας ή στο Ιράκ ποιά ήταν η θέση των κυβερνώντων; Μήπως και τότε σύσσωμος ο ελληνικός λαός δεν έλεγε ΟΧΙ;
Πρέπει να δούμε τις διαφοροποιήσεις που εχουν επέλθει
και που ΩΘΟΥΝ τον Καραμανλή, ως εκφραστή κάποιων οικονομικών συμφερόντων, όπως και ευρωπαϊκές δυνάμεις να αντιτάσσονται κάπως σθεναρά στην αυτοκρατορική ηγεμονία των ΗΠΑ.
Ο ελληνικός λαός γι'αυτούς είναι ο τελευταίος που μετράει...
Απλώς χρησιμοποιείται όταν βολεύονται..
.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 12:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το παρακάτω κείμενο δείχνει ανάγλυφα τις διαφοροποιήσεις που έχουν γίνει σε πολλά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης.

ΑΠΟ:
http://www.blog.anti.gr/



Το Βατερλώ του Μπους



Και όμως μετά τους τίτλους για το «βέτο του Καραμανλή» ο υπότιτλος για μια εφημερίδα που σέβεται τον εαυτό της είναι «το Βατερλώ του Μπους». Δεν τον είδα όμως πουθενά σήμερα. Σιγά μην τον έβλεπα θα μου πείτε. Δεν «έχασε» μόνο τα «Σκόπια» ο τζούνιορ. Το σοβαρότερο γι αυτόν είναι ότι «έχασε», μπροστά στο κοινό μέτωπο Γαλλίας – Γερμανίας την διεύρυνση του ΝΑΤΟ στις χώρες του Καυκάσου (Ουκρανία, Γεωργία). Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ τον «τσαλάκωσαν» και οι Αγγλάρες είχαν πάει στο WC να πλύνουν τα χέρια τους. Κανείς τους δεν θέλει προβλήματα με την «αρκούδα», που σηκώνει πάλι κεφάλι. Και για όσους δεν είχαν καταλάβει ακόμα, ο συνήθως ήπιος Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε χθες: «Θα απαντήσουμε εμπράκτως και όχι σαν μικρά σχολιαρόπαιδα που πληγώθηκαν και βγήκαν από την τάξη χτυπώντας την πόρτα πίσω τους για να κλάψουν σε κάποιο απομονωμένο μέρος». Ωχωχώχ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει την Κυριακή στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, όπου ο Βλαδίμηρος θα περιμένει τον Τζωρτζ. Και μην ξεχνάτε ότι η Σερβία έστειλε ήδη την πρώτη νότα της στα Σκόπια (αξημέρωτα) και κάτι πουλάκια μου λένε και Ρώσους φαντάρους που κάνουν τουρισμό με πολιτικά στα Βαλκάνια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 1:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
νομίζω οτι δεν αρμόζει να ταυτίζονται οι ΗΠΑ με τον καπιταλισμό! Μπορεί να παριστάνουν τους υπέρμαχους του καπιταλισμού αλλά (ως συνήθως) η πραγματικότητα είναι ΠΟΛΥ διαφορετική!
[The concept of capitalism has limited analytic value, given the great variety of historical cases over which it is applied, varying in time, geography, politics and culture, and some feel that the term "mixed economies" more precisely describes most contemporary economies.]
http://en.wikipedia.org/wiki/Capitalism

Συν τοις άλλοις μην μπερδεύουμε τις ΗΠΑ με τα "συνηθισμένα" κράτη-έθνη που όντως αν "στριμωχτούν" γίνονται απρόβλεπτα! Οι ΗΠΑ είναι ένα μωσαικό εθνοτήτων που το μόνο συνεκτικό στοιχείο τους είναι το $! Όσο αυτό βρίσκεται στις δόξες τους είναι "όλα μέλι γάλα". Αλοίμονο αν αλλάξουν οι ισσοροπίες. Τότε "ο σώζων εαυτόν σωθείτω" και ΟΥΔΕΙΣ δεν 8α κάτσει να "παλαίψει" για ένα φάντασμα που ψυχοραγεί. Όλοι τότε 8α θυμηθούν "τις ρίζες τους" και "θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια".

Με άλλα λόγια ΔΕΝ έχουμε κρίση του καπιταλισμού αλλά κατάρρευση του σαθρού μορφώματος που ονομάζεται ΗΠΑ. Το ερώτημα είναι σε ποιό ποσοστό θα επικρατήσουν οι πραγματικά ισχυροί αυτού του κόσμου καθότι "το αφεντικό" είναι απλά μια έννοια που μοιράζεται σε περισσότερους απο έναν ΚΑΙ οι συσχετισμοί μεταβάλλονται κατά το "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη"!
Επιστροφή στην κορυφή
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 1:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ-27, που κυκλοφορεί.


Η στρατηγική των προτεκτοράτων
και
ο καθεστωτικός φαταλισμός

Γράφει: Ο Θύμιος Παπανικολάου

Η Αμερικανική αυτοκρατορία και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης προωθούσαν ως στρατηγικό στόχο το διαμελισμό των Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τη δημιουργία προτεκτοράτων.
Οι αντιφάσεις αυτής της στρατηγικής δεν επέφεραν τα αναμενόμενα: Τη Ρωσία δεν την γονάτισαν. Αντίθετα την ισχυροποίησαν.
Τώρα επιτείνονται τα «βραχυκυκλώματα» αυτής της στρατηγικής των προτεκτοράτων και βαθαίνουν τα αδιέξοδα.
Η ισχυροποίηση της Ρωσίας πιέζει την αυτοκρατορία και την οδηγεί σε αντιφατικά αδιέξοδα, εφιαλτικά για τους λαούς των Βαλκανίων. Έτσι από τη μια αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να σώσει τα υπάρχοντα προτεκτοράτα της (Σκόπια κ.α.) και από την άλλη προωθεί την εγκαθίδρυση καινούργιων προτεκτοράτων: Ανεξαρτησία του Κοσσόβου.
Αυτός ο φαύλος κύκλος της αυτοκρατορικής στρατηγικής των προτεκτοράτων αποτελεί σήμερα την εφιαλτική απειλή για τα έθνη-κράτη και τους λαούς. Το Κόσσοβο πυροδοτεί μια περαιτέρω κλιμάκωση αυτού του ιμπεριαλιστικού ολέθρου που οδηγεί σε νέες αιματοχυσίες και σε γενικευμένες απειλές πολεμικών πυρπολήσεων των λαών.
Η στρατηγική των προτεκτοράτων είναι σύμφυτη με την ιμπεριαλιστική λογική της αυτοκρατορικής Νέα Τάξης. Η βαθιά κρίση του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός με τη νέα γιγάντωση της Ρωσίας οξύνει τις αντιφάσεις του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, συνακόλουθα προσδίδει πυρετικούς ρυθμούς στην στρατηγική των προτεκτοράτων. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσα αυτούς τους κινδύνους. Ακόμα και η Τουρκία βρίσκεται στο «στόχαστρο» αυτής της στρατηγικής.
Η πρώτη, συνεπώς, «ζώνη» άμυνας κάθε χώρας, το στρατηγικό αίτημα κάθε έθνους-κράτους είναι η κατηγορηματική απόρριψη αυτής της αυτοκρατορικής στρατηγικής.


Όποια χώρα στα Βαλκάνια και στον ευρύτερο χώρο αποδέχεται αυτή τη νεοταξική στρατηγική των προτεκτοράτων, δηλαδή την αλλαγή συνόρων, δεν τη νομιμοποιεί απλώς, αλλά υπογράφει και τη θανατική καταδίκη της. Ανοίγει η ίδια το δρόμο για την κατάτμηση και των δικών της συνόρων…

Βαλκάνια: στην κόψη του ξυραφιού

Η αποδόμηση των Βαλκανίων και η αλλαγή συνόρων ήταν ο πρώτος στόχος του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Ένας στρατηγικός στόχος που υπαγορευόταν από την ιμπεριαλιστική αναγκαιότητα «περίφραξης» και ασφυκτικής πίεσης των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο πλήρης έλεγχος των Βαλκανίων, μέσω της δημιουργίας νέων κρατών προτεκτοράτων, αποτελούσε για την καπιταλιστική Δύση και ιδιαίτερα για τον αυτοκρατορικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, το «όχημα» επέλασης, διείσδυσης και «κατοχής» των πρώην Σοβιετικών χωρών.
Οι βραχύχρονοι στόχοι επέτυχαν, αλλά οι μακρόπνοοι απέτυχαν. Η Ρωσία δεν διαλύθηκε, όπως προσδοκούσαν. Αντίθετα, αναζωογονήθηκε από την τέφρα της και τα αδιέξοδα της βαθιάς, δομικής καπιταλιστικής κρίσης την ισχυροποίησαν ξανά. Και το χειρότερο για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό είναι ότι με πανίσχυρο «όπλο» την ενέργεια, η Ρωσία κατακτάει ξανά το χαμένο έδαφος στα Βαλκάνια και μέσω αυτών διεισδύει ταχύτατα στην Ευρώπη, υποσχόμενη τεράστια κέρδη σε μεγάλες μερίδες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου που ασφυκτιούν μέσα στις τανάλιες της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής κρίσης.
Η κατάσταση αυτή δεν οξύνει μόνο τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις (Ευρώπης-Αμερικής), αλλά προκαλεί και μια νέα οξύτατη συγκρουσιακή κατάσταση Αμερικής-Ρωσίας: Έναν νέο ψυχρό πόλεμο.
Αυτός ο νέος ψυχρός πόλεμος τοποθετεί τα Βαλκάνια στην κόψη του ξυραφιού. Η αμερικάνικη ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία απειλείται με κατάρρευση και επιδιώκει πάση θυσία τον ολοκληρωτικό έλεγχο των Βαλκανίων: Την ενίσχυση και επέκταση των στρατιωτικοποιημένων προτεκτοράτων της. Θέλει να επιβάλλει, μέσω αυτών των προτεκτοράτων, την αυτοκρατορική της τάξη. Η «τάξη», όμως, αυτή της Νέας Τάξης χτίζεται στην άμμο. Οι λαοί αρχίζουν να αφυπνίζονται, να οργίζονται και να αντιδρούν. Η ενίσχυση της Ρωσίας αλλάζει τα δεδομένα πάνω στη διεθνή σκακιέρα. Οι αλυσιδωτές, επίσης, παρενέργειες που προκαλούνται από την προώθηση αυτής της στρατηγικής των προτεκτοράτων (Κόσσοβο) απειλούν όλα τα ιστορικά έθνη-κράτη και όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής: Την Ελλάδα και την Τουρκία.
Τίποτε πλέον δεν μπορεί να είναι σίγουρο για την Αμερική και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου με απρόβλεπτες διαστάσεις.
Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Η μόνη πολιτική που μπορεί να οδηγήσει σε άμεση ήττα τον πλανητικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ είναι η αποφασιστική απόρριψη της αμερικανικής πολιτικής και η κατηγορηματική ΑΡΝΗΣΗ να αποδεχτούν οι λαοί την αλλαγή συνόρων: Καμία αποδοχή των κατασκευασμένων ΝΑΤΟϊκών προτεκτοράτων και καμία νομιμοποίησή τους.
Κάθε συναλλαγή και ιδιαίτερα στη βάση ΝΑΤΟϊκών προτάσεων τα νομιμοποιεί. Και τέτοιου είδους συναλλαγές αγγίζουν τα όρια της ιστορικής προδοσίας όταν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση τα ιστορικά, αγωνιστικά σου κεκτημένα και το όνομά σου!!!

Ο φαταλισμός των υποτακτικών


Σε άλλα κείμενα του τεύχους αυτού αναλύονται συγκεκριμένα τα ζητήματα τα σχετικά με το όνομα των Σκοπίων και την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Εδώ τίθενται μεθοδολογικά. Δηλαδή όχι σαν ανεξάρτητα «εξαρτήματα» μιας ολότητας, αλλά σαν συνθετικά μέρη της ολότητας. Ο πλανητικός ιμπεριαλισμός και η στρατηγική των προτεκτοράτων αποτελούν ολότητα: Η ολότητα της νεοταξικής πολιτικής.
Δεν μπορούμε συνεπώς να αποσπάμε ένα «τεμάχιο», τα Σκόπια, να το απομονώνουμε από τη γενική ιμπεριαλιστική πολιτική και να το εξετάζουμε ξεχωριστά, έξω από το όλον. Η αναζήτηση μιας ορθής τακτικής είναι υποταγμένη στο στρατηγικό ζήτημα. Η τακτική υλοποιεί (δηλαδή προσαρμόζει πρακτικά) τη στρατηγική και δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτή.
Αυτά τα επισημαίνω γιατί κάποιες δυνάμεις της αριστεράς αποκόβουν μηχανικά τη στρατηγική από την τακτική. Ενώ είναι αντίθετες (έτσι λένε) στη στρατηγική των ΝΑΤΟΪκών προτεκτοράτων, αντίθετες στην αλλαγή συνόρων, υποκύπτουν και αποδέχονται τη συναλλαγή με τα Σκόπια και μια ονομασία που θα περιέχει «γεωγραφικά» τον όρο «Μακεδονία»!!!
Έτσι στην καθεστωτική «ομοφωνία» και «ομοψυχία» σχετικά με την αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία» (με το σόφισμα του γεωγραφικού προσδιορισμού) προστίθενται κι αυτές.
Το να καταγγέλλεις από τη μια τη ΝΑΤΟϊκή στρατηγική των προτεκτοράτων και την αναδιάταξη των συνόρων και από την άλλη να διαπραγματεύεσαι με τα προτεκτοράτα και με τον πατρόνα τους, το ΝΑΤΟ, για όνομα «κοινής αποδοχής», αυτό αποτελεί μνημείο οπορτουνισμού. Είναι τέτοια οπορτουνιστική αθλιότητα που δείχνει ότι απλώς δημαγωγείς αντί-ιμπεριαλιστικά, ή εμπορεύεσαι τα ΑΝΤΙΝΑΤΟϊκά και αντινεοταξικά αισθήματα του ελληνικού λαού.
Μια τέτοια θέση δεν αποτελεί μόνο πολιτικάντικο καιροσκοπισμό. Αποτελεί και μια θέση θλιβερής, μοιρολατρικής υποταγής στο κατεστημένο. Μια θέση που δεν πιστεύει στις λαϊκές δυνάμεις και σέρνεται, διαπραγματευτικά, πίσω από τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις.
Έτσι, βλέπουμε κάποιες πατριωτικές «αριστερές» δυνάμεις, να κατασκευάζουν φαταλιστικούς μύθους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα: την πολιτική τους γονυκλισία και υποταγή.

Μας μιλάνε για απομόνωση, για κινδύνους της μεγάλης Αλβανίας, για τον κίνδυνο του τούρκικου επεκτατισμού κ.λπ.
Αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν τα διδάγματα της ιστορίας. Η ιστορική θεωρία και εμπειρία δείχνουν ότι είναι οι υποχωρήσεις που αυξάνουν τους κινδύνους. Οι κίνδυνοι, όταν αποδέχεσαι τη διπλωματία και την πράξη των δυναστών, όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά μεγιστοποιούνται. Όταν αποδέχεσαι την ιμπεριαλιστική απάτη της «αυτοδιάθεσης των εθνοτήτων» και υποκύπτεις στα στρατηγικά σχέδια της Νέας Τάξης, ουσιαστικά υπογράφεις την καταδίκη σου, αφού αντιμετωπίζεις και στο χώρο σου τον κίνδυνο «αυτοδιάθεσης μειονοτήτων», υπαρκτών ή κατασκευασμένων…
Η φαταλιστική αυτή λογική, επειδή κινείται εντός του κατεστημένου διπλωματικού πλαισίου, δεν μπορεί να διακρίνει τη δυναμική που αναπτύσσεται στους λαούς των Βαλκανίων. Μια δυναμική που υπονομεύει αποφασιστικά την κυριαρχία της Δύσης.
Σε αυτό συμβάλλει καθοριστικά και η αλλαγή των διεθνών συσχετισμών με την ενδυνάμωση και τη διείσδυση της Ρωσίας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.
Τέλος, αντιμετωπίζει και η Τουρκία μεγάλους κινδύνους από τη Νεοταξική «διαλεκτική» της αλλαγής συνόρων και είναι περιπλεγμένη μέσα σε ένα δίκτυο εκρηκτικών και αξεδιάλυτων αντιφάσεων.
Οι περιοχές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής κοχλάζουν και δεν μπορεί η πλανητική αυτοκρατορία να επιβάλει την «τάξη» της. Εκτός κι αν αποδεχτούμε μοιρολατρικά την αιματοβαμμένη «τάξη» της…

Ο μύθος της αυτοδιάθεσης

Το νεοταξικό ιδεολόγημα για την κατασκευή των προτεκτοράτων είναι η «αυτοδιάθεση των εθνών». Η επαναστατική αυτή θέση των εθνικό-απελευθερωτικών κινημάτων αποτελεί σήμερα το όχημα της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής των προτεκτοράτων. Η Αριστεροί παπαγαλίζοντας μια παλιά σωστή θέση, η οποία, όμως, σήμερα είναι μύθος και νεοταξικό ιδεολόγημα, προσδένονται στο άρμα του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού και αποτελούν την ιδεολογική εμπροσθοφυλακή του, με το αζημίωτο φυσικά: Γεμίσαμε επιδοτούμενες «αριστερές» κινήσεις που αγωνίζονται για την «αυτοδιάθεση» των εθνοτήτων και μειονοτήτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον τεμαχισμό των ιστορικών εθνικών κρατών.
Ο μαρξισμός, όμως, δεν είναι δόγμα, πόσω μάλλον παπαγαλία λεκτικών σχημάτων. Η απαίτηση της μαρξιστικής θεωρίας είναι απόλυτη και σαφής: Οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα εξετάζεται αφού πρώτα τοποθετηθεί μέσα σε ορισμένα ιστορικά πλαίσια, στα πλαίσια της ιστορικής εποχής. Ύστερα λαμβάνονται υπόψη οι συγκεκριμένες ιδιομορφίες.
Το αίτημα για «αυτοδιάθεση», συνακόλουθα η δημιουργία εθνών κρατών είναι ιστορικά προσδιορισμένο και ανταποκρίνεται στην ανάγκη των εμπορευματικών καπιταλιστικών σχέσεων που θέλουν να απελευθερωθούν από τα μεσαιωνικά, φεουδαρχικά ή προκεφαλαιοκρατικά δεσμά. Το εθνικό κράτος, σύμφωνα με τους θεωρητικούς του μαρξισμού, είναι η μορφή του κράτους που ανταποκρίνεται στην ανάγκη εδραίωσης, επιβολής και ανάπτυξης του καπιταλισμού κόντρα στις φεουδαρχικές ή προκεφαλαιοκρατικές «συνθήκες».
Ο Λένιν στο κείμενό του «σχετικά με το δικαίωμα των εθνών για αυτοδιάθεση» (αλλά και σε πολλά άλλα κείμενά του) αναπτύσσει διεξοδικά το ζήτημα. Επισημαίνει ιδιαίτερα τα ακόλουθα:
α). Το ιστορικό πλαίσιο των εθνικών κινημάτων: «Η εποχή της οριστικής νίκης του καπιταλισμού ενάντια στο φεουδαρχισμό ήταν συνδεδεμένη με εθνικά κινήματα».
β). Την οικονομική βάση των εθνικών κινημάτων, συνακόλουθα του έθνους κράτους. Αυτή η βάση είναι οι εθνικές αστικές δυνάμεις της εμπορευματικής παραγωγής που αγωνίζονται να απελευθερωθούν από τη στενή φεουδαρχική αγορά και να αναπτύξουν την ανοικτή και ελεύθερη καπιταλιστική αγορά.
Το αίτημα, συνεπώς για «αυτοδιάθεση», συνακόλουθα τη δημιουργία εθνών-κρατών προϋποθέτει δύο βασικούς συντελεστές: Φεουδαρχικές ή μισοφεουδαρχικές σχέσεις, δηλαδή προκαπιταλιστικές και την ύπαρξη εθνικής αστικής τάξης!!!
Υφίστανται σήμερα στα Βαλκάνια αυτοί οι οικονομικοί και κοινωνικοί όροι;
Σήμερα ζούμε την εποχή των υπερεθνικών μονοπωλίων, μια ιστορική εποχή που χαρακτηρίζεται από την κατάτμηση και την άλωση των εθνών κρατών. Τα νέα κράτη που δημιουργούνται δεν έχουν καμία εθνική οικονομική υπόσταση, είναι κράτη χωρίς εθνική αστική τάξη. Είναι στρατιωτικά μαφιόζικα προτεκτοράτα των πολυεθνικών, εκτελεστικά όργανα του πλανητικού ιμπεριαλισμού. Αυτές οι κρατικές κατασκευές οδηγούν τα πράγματα προς τα πίσω, σε ένα νέο Μεσαίωνα. Διαλύουν τους λαούς και καθιστούν τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση ακόμα πιο δύσκολο.
Μέσα σε αυτή την αυτοκρατορική ιμπεριαλιστική εποχή της Νέας Τάξης το αίτημα για «αυτοδιάθεση των εθνοτήτων» δεν είναι απλώς μια χίμαιρα, αλλά στρώνει το έδαφος στην πλανητική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα…

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 3:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να καταλαβαίνουμε και να μην μεμψιμοιρούμε


Κάποιοι φοβούμενοι μήπως ηρωποιήσουν τον Καραμανλή, ηρωποιούν τον …Σαρκοζί!!!
Και ο Σημίτης, μας λένε, θα έβαζε το βέτο, γιατί αλλιώς θα το έβαζε ο Σαρκοζί!!!
Δηλαδή ο Σαρκοζί μήπως είναι κανένας Ευρωπαίος επαναστάτης ηγέτης και δεν το γνωρίζουμε; Ή η σύγκρουσή του με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ ξεκινάει από τη σύγκρουση των συμφερόντων του γαλλικού καπιταλισμού με τις ΗΠΑ. Και αν ξεκινάει από εκεί γιατί αρνούμαστε μια σύγκρουση συμφερόντων του ελληνικού καπιταλισμού (που εκφράζονται από τον Καραμανλή) με τις ΗΠΑ;
Έχουμε αναλύσει διεξοδικά και εδώ μέσα και στο περιοδικό, ότι οι ηγέτες δεν είναι απόλυτα φετίχ, υπεράνω συγκεκριμένων ταξικών και κοινωνικών συμφερόντων. Οι μεγάλοι αστοί ηγέτες εκφράζουν τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του κεφαλαίου και όχι τα ιδιαίτερα μιας ανταγωνιστικής προς τα άλλα μερίδας.
Τα κυβερνητικά κόμματα είναι πάντα συνδεδεμένα με το κεφάλαιο και ιδιαίτερα με τις μερίδες εκείνες των οικονομικών ελίτ. Μέσα σε κάθε κόμμα λειτουργούν ανταγωνιστικά οικονομικά συμφέροντα.
Μέχρι χθες ήταν απόλυτα ΚΥΡΙΑΡΧΑ τα συμφέροντα των «νταβατζήδων» και τα εξαρτώμενα, μεταπρατικά οικονομικά συμφέροντα, από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Ο «εκσυγχρονισμός» και διάφορες «αριστερές» τσόντες ήταν οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που ήταν πλήρως υποταγμένες στους «νταβατζήδες» και στους Αμερικανούς.
Τέτοιες δυνάμεις υπάρχουν και μέσα στη Ν.Δ. Ωστόσο, εδώ, η ηγετική ομάδα, είναι προσδεμένη πιο πολύ με τα συμφέροντα τάσεων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Αυτό εκφράζεται και με τη δημιουργία οικονομικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας που βλέπουν μεγάλες κερδοφόρες προοπτικές προς τη Ρωσία. Ιδιαίτερα του βιομηχανικού κεφαλαίου που σβήνει ή ασφυκτιά μέσα στη μέγγενη του αμερικανικού στραγγαλισμού και της βαθιάς κρίσης του.
Αυτό το κεφάλαιο ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ και αυτό εκφράζει ο Καραμανλής. Δηλαδή οι αντιστάσεις του Καραμανλή ή του Σαρκοζί δεν είναι μεταφυσικές, δεν οφείλονται επειδή ξύπνησαν κάποιο πρωί και είπαν: Καιρός να κάνουμε τους παλικαράδες στους αυτοκράτορες της Υφηλίου!!!
Αυτή η σύγκρουση πρέπει να αναδειχτεί, όχι να ηρωποιηθεί. Ωστόσο είναι μια σύγκρουση με τεράστια σημασία για την ανασυγκρότηση των λαϊκών κινημάτων και τη διάσωση των εθνικών και ιστορικών μας κατακτήσεων.
Είτε το θέλουμε, είτε όχι, αυτή τη στιγμή δεν συγκρούονται μαζικά λαϊκά κινήματα και οι σοσιαλιστικές ιδέες με τον πλανητικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων υπάρχει. Τα έθνη-κράτη αμύνονται αλλά όχι στη βάση μιας άλλης εναλλακτικής πρότασης, αλλά στη βάση, να μη γίνουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του κεφαλαίου και τα κράτη τους Φιλιππινέζες των ΗΠΑ.
ΕΙΝΑΙ, όμως και αυτό κάτι, στην κατάσταση που βρισκόμαστε, ιδιαίτερα στην κατάσταση που βρίσκεται το εργατικό και λαϊκό κίνημα το οποίο χειραγωγείται ακόμα από τις ενσωματωμένες «αριστερές» δυνάμεις οι οποίες αποτελούν την ιδεολογική τρομοκρατία της Νέας Τάξης, με διάφορες μεταμφιέσεις…
Και να είστε σίγουροι ότι αν δεν υπήρχε αυτή η οξύτατη ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση (σε άλλες εποχές θα είχαμε παγκόσμιο πόλεμο), κανένας Καραμανλής δεν θα σήκωνε κεφάλι.
Επίσης, αν κυβερνούσε ο «εκσυγχρονισμός», πολιτική άμεσα καθορισμένη από τις ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε ούτε αυτό το ΒΕΤΟ. Αντίθετα θα είχαν θεριέψει οι προπαγανδιστικές υστερίες των επιδοτούμενων και τα τερατουργήματα των κινδυνολογιών για την αποδοχή μιας «μπάσταρδης» λύσης που θα την εμφάνιζαν και σαν νίκη. Θυμηθείτε τι έγινε με τον Οτσαλάν. Τον παρέδωσαν στους δήμιούς του και το εμφάνισαν, όχι μόνο ως μονόδρομο, αλλά και σαν νίκη!!!
ΤΩΡΑ θα ζούσαμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.
Από αυτή την άποψη, δίχως να ηρωποιούμε το ΟΧΙ Καραμανλή, πρέπει να το χειροκροτήσουμε κριτικά!!!
Εξάλλου, ότι θέλουν να απαλλαγούν από αυτόν είναι φανερό και από το καλοκαίρι που μάς κήρυξαν τον εμπρηστικό πόλεμο.
Και αν δεν τον ρίχνουν άμεσα είναι ότι η κατάσταση για τους Αμερικανούς θα γίνει εφιαλτική.
Αυτά προς το παρόν…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ρέα



Ένταξη: 14 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 76

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 3:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να κάνω και μία προσθήκη ότι η πράξη του Καραμανλή αποκτάει άλλη βαρύτητα εάν σκεφθούμε ότι η Ελλάδα είναι μια κουτσουλιά μπροστά στο ισχυρό καπιταλιστικό κράτος της Γαλλίας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 4:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:
http://www.greekalert.com/



Τώρα έρχονται τα καλύτερα...γίνε ενεργός πολίτης για να αντισταθείς!

Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις με την συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ...
και με τους Σκοπιανούς να βρίσκονται προσωρινά στην γωνία και να ψάχνονται...

Τώρα έρχονται τα καλύτερα..
.

Τώρα θα αναλάβουν εργολαβία οι "κάποιοι" εγχώριοι υπαλληλήσκοι

Από εδώ και στο εξής θα αντιμετωπίσουμε μία λαίλαπα δημοσιογραφικής τρομοκράτησης για το τι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα λόγω της άρνησης της να συναινέσει στην είσοδο του κρατιδίου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Θα αναλάβουν τα εγχώρια παπαγαλάκια με τα "προοδευτικά" ιδεολογηματά τους να επανακτήσουν επιχειρήματα οι "γείτονες" και ο "νταβατζής" του κόσμου...

ήδη έκαναν την εμφάνιση τους εκπομπές γνωστών "δημοσιογράφων"
που προσπαθούν να αναπληρώσουν το κενό των Σορολογικών επιχειρημάτων
και να δώσουν το φιλί της ζωής στο παραμύθι που ξεθώριασε...

αλλά δεν θα μείνουν εκεί...
την αμέσως επόμενη περίοδο μας περιμένουν πράγματα και θαύματα
αν οι μέχρι τώρα προσπάθειες θεμελίωσης δήθεν "Μακεδονικού" έθνους και γλώσσας
ήταν λίγες, στο μέλλον προβλέπεται να αυξηθούν δραματικά

Θα βαρεθείτε να βλέπετε δημοσιογραφίσκους που θα ψάχνουν και κάτω από τις πέτρες για να ανακαλύψουν "νέα" στοιχεία και ως άλλη Ρεπούση να δημιουργούν Έθνη και νέες γλώσσες, να μετατρέπουν τις γενοκτονίες σε συνωστισμούς και το άσπρο σε μαύρο... να ανακαλύπτουν μερικούς και να τους παρουσιάζουν χιλιάδες...

Μπορούμε όμως να πούμε ΟΧΙ

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Μην τους ανεχτείς άλλο

Μην τους αφήνεις να σου πασάρουν την προπαγάνδα τους

κάνε την παρέμβαση σου...

πες την γνώμη σου...

είναι δικαίωμα σου


επικοινώνησε με το ραδιοφωνικό σταθμό ή με το κανάλι που βλέπεις πως επιχειρούν να περάσουν την προπαγάνδα τους

μην αφήνεις κάποιους γραφικούς σε εκπομπές να σου πουλάνε την έμμισθη ιδεολογική τους πραμάτεια...και να λένε εσένα γραφικό...επειδή δεν παρεμβαίνεις...επειδή δεν μιλάς...επειδή δεν αντιδράς....

στείλε την διαμαρτυρία σου ή επικοινώνησε με την εφημερίδα ή το περιοδικό που φιλοξενεί τις προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας...

κάνε την αντίδραση σου γνωστή


στείλε τους το μήνυμα
Επιστροφή στην κορυφή
Σίβυλλα



Ένταξη: 28 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 22

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 5:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τελικώς είναι δύσκολο, φαίνεται, να έχει κάποιος το θάρρος της γνώμης του. Βλέπω έχει πέσει μια σχετική μουγκαμάρα στο φόρουμ. Τι έγινε, βρε παιδιά, δεν χαρήκατε με τη στάση του Καραμανλή μετά από τόσες φάπες που τρώμε τις τελευταίες δεκαετίες; Φοβόμαστε μήπως χαρακτηρισθούμε νεοδημοκράτες;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 03, 2008 6:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΝΑΤΟ: η αρχή του τέλους

Τα ζητήματα της μεθόδου σήμερα είναι σημαντικά. Έτσι η πολιτική σκέψη κρίνει συνθετικά το ΟΛΟΝ και δεν εγκλωβίζεται στο ΕΙΔΙΚΟ. Πρέπει να μάθουμε να προσεγγίζουμε μεθοδολογικά τα πράγματα στηριγμένοι στο ΟΛΟ του Ιμπεριαλισμού και στο ΟΛΟ των αντιφάσεών του.
ΜΟΝΟ έτσι μπορεί να διακρίνουμε και το ΟΛΟ των οξύτατων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Έτσι μπορούμε να ερμηνεύσουμε και τη στάση του Καραμανλή, του Σαρκοζί και άλλων Ευρωπαίων ηγετών.
Αυτό που έγινε χθες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, βγάζει στην επιφάνεια τις οξύτατα επιδεινούμενες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Αντιθέσεις που δρομολογούν ακόμα και τη διάλυση του ΝΑΤΟ.
Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας τέτοιας πορείας.
Φανταστείτε και αν υπήρχαν ρωμαλέα λαϊκά κινήματα ή αν η «αριστερά» δεν είχε μεταλλαχτεί.
Καιρός να συμβάλλουμε στην αφύπνιση και αναγέννηση των κινημάτων…


_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες