Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Σκάνδαλο είναι ο καπιταλισμός

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 25, 2008 8:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Σκάνδαλο είναι ο καπιταλισμός Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4612378&publDate=25/6/2008



Σκάνδαλο είναι το πολιτικό σύστημα

Της Βάσως Νιέρρη

Κάθε πολιτική δύναμη από οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκεται δεν παύει να εκφράζει ταξικά συμφέροντα. Αταξικά κόμματα δεν υπάρχουν σε μια ταξική κοινωνία. Στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είναι ευδιάκριτη η «καθαρόαιμη» αστική τους φύση, ενώ δε λείπουν και άλλα υποστυλώματα του συστήματος, δεξιά και αριστερά. Υπό το πρίσμα αυτής της αυταπόδεικτης πραγματικότητας πρέπει να ιδωθεί η υπόθεση «Ζήμενς», όπως και κάθε άλλη παρεμφερής. Τα σκάνδαλα δεν υπάρχουν επειδή υπάρχουν κάποιοι μειωμένων ηθικών αντιστάσεων. Είναι σύμφυτα του καπιταλιστικού συστήματος. Στο πλαίσιό του θα αναπαράγονται διαρκώς κρούσματα χρηματισμού κομμάτων ή πολιτικών τους στελεχών, που με την πολιτική τους υπηρετούν τα μονοπώλια. Εξάλλου, σ' ένα σύστημα που σαπίζει δε θα περίμενε κανείς να ανθίσουν ρόδα μυρωμένα.

Αν ορισμένα απ' αυτά τα σκάνδαλα αποκαλύπτονται, στον έναν ή στον άλλο βαθμό, αυτό δεν αποτελεί παρά αντανάκλαση της όξυνσης στη δοσμένη στιγμή των σχέσεων ανάμεσα σε κόμματα που εκφράζουν την πλουτοκρατία, ανάμεσα σε μονοπώλια, όξυνσης του μεταξύ τους ανταγωνισμού. Ακόμη και ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Αμερικανογερμανικοί ανταγωνισμοί σε υπαρκτό σκάνδαλο είναι αυτή η υπόθεση. Που μπορεί να φτάσει ως και την «αποστράτευση» ενός μέρους του πολιτικού τους προσωπικού. Ωστόσο, επειδή πάντα είναι περισσότερα αυτά που τα ενώνουν απ' αυτά που τα χωρίζουν, φροντίζουν - όσο περνά απ' το χέρι τους - οι αποκαλύψεις να είναι τόσες και τέτοιες που να μη θέτουν σε κίνδυνο τη γενικότερη οικονομική - πολιτική τους εξουσία. Το πολύ πολύ που θα ανεχτούν, αν δεν το επιδιώξουν κιόλας προκειμένου να χειραγωγήσουν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού που και με τη νέα του μορφή θα εκφράζει τα δικά τους συμφέροντα.

Τέτοια φαινόμενα στον καπιταλισμό δεν μπορούν ούτε να προληφθούν ούτε να θεραπευτούν. Κοροϊδεύει το λαό όποιος υποδεικνύει σαν υπαρκτή δυνατότητα την κάθαρση και σαν λύση τους θεσμούς και τους μηχανισμούς ελέγχου. Οπως έσπευσε να πράξει ο ΣΥΝ, βγάζοντας λάδι το σύστημα και επιρρίπτοντας την ευθύνη στο δικομματισμό που δε θέλησε να συγκροτήσει έναν αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου, ενώ ο ίδιος, ως επίδοξος διαχειριστής του συστήματος, έχει τη θέληση να το πράξει. Απέναντι, λοιπόν, σ' ένα σύστημα σκάνδαλο από μόνο του, όπου μια χούφτα κεφαλαιοκρατών ιδιοποιείται τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο, όπου τα κέρδη τους αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό που αυξάνονται η εκμετάλλευση, η ανέχεια, η φτώχεια για τους πολλούς, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει να υποσχεθεί τούτο: Εναν αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου! Κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό. Προσδοκώντας οι υπηρεσίες τους να αναγνωριστούν και να ανταμειφθούν μ' έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

Ο λαός, όμως, γνωρίζει πως όσο ο ιδρώτας του καταλήγει χρυσός στις τσέπες λίγων, με καμία κυβέρνηση δε θα δει άσπρη μέρα. Αυτή του τη γνώση, τη συνειδητοποίηση επίσης ότι σκάνδαλα και καπιταλισμός είναι σύμφυτα, δεν μπορεί να υπάρξει ηθικός καπιταλισμός, ή και στην υποθετική περίπτωση που υπάρξει πάλι θα τον εκμεταλλεύεται στυγνά, να την κάνει δύναμη πάλης κι ανατροπής της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας του κεφαλαίου, παίρνοντας θέση στο πλευρό του ΚΚΕ, των ταξικών δυνάμεων του κινήματος. Δύναμη οικοδόμησης της δικής του λαϊκής εξουσίας, όπου θα απολαμβάνει τους καρπούς του μόχθου του.



Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 25, 2008 9:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ;;; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


ΤΟΥ "ΝΤΑΝΤΟΝ"
-------------

Διάβασα στο link της Κυπριακής "Σημερινής"
http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=339955

http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=339955&page=2


αυτούσια όλη την συνέντευξη του "Προέδρου Αλέξη Τσίπρα" και την σχετική παράγραφο - ΟΜΟΛΟΓΙΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που είναι περίπου η ίδια με τον κεντρικό πυρήνα του "αμαρτωλού ψηφίσματος" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο εισηγήθηκε προς την Ολομελειά του πριν μερικά χρόνια ΚΑΙ ο Αλ. Αλαβάνος ( σαν μέλος της αρμόδιας επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων ) και στη συνέχεια το ψήφισε στην Ολομέλεια ΚΑΙ ο Μ. Παπαγιαννάκης.

Επί της ουσίας το σκεπτικό τους δηλώνει πως δεν ενοχλούνται από την ύπαρξη ιδιωτικών Α.Ε.Ι. , στο βαθμό που υπάρχουν ¨καλά χρηματοδοτούμενα "δημόσια"...


Οδηγούμαστε μάλλον στην αρχή της "ευγενικής άμυλας" μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων Α.Ε.Ι. για την προαγωγή της μόρφωσης και της έρευνας...

Αυτό θα πεί συνέπεια ...η είσαι οπαδός του "πλουραλισμού" ή δεν είσαι !

Όμως ευτυχώς που άνοιξε η συζήτηση και μου δόθηκε η ευκαιρία για να διαβάσω ακόμα πιο βαθυστόχαστες σκέψεις του "Προέδρου Αλέξη Τσίπρα"
( μετά από την σχεδόν ¨επετειακή" αναφορά στα "ΝΕΑ" για τον Τσέ Γκεβάρα , όπου τον χαρακτήρισε "λίγο εξτρεμιστή" που θα οδηγούσε σε παγκόσμιο πόλεμο ...( τον Οκτώβριο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την δολοφονία του και είναι σίγουρο πως θα τον "κλάψουν" και θα τον "τιμήσουν" οι νόμιμοι κληρονόμοι όλων όσων τον αποκήρυξαν και τον απομόνωσαν μέχρι θανάτου στην εποχή του ).

Είπε λοιπόν κατά λέξη στην ίδια μνημειώδη συνέντευξη του και τα εξής :




"...ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ - ΑΛΛΑ Α Υ Τ Ο Τ Ο Ε Ι Δ Ο Σ
ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ - ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ..."


( Τσιτάτο -1-από το "κόκκινο βιβλιαράκι" με την σκέψη του Μεγάλου Τιμονιέρη-Οδηγητή - CHAIRMAN-ALEXIS TSIPRAS )


Σε ερώτηση επίσης του δημοσιογράφου πως εξηγεί το γεγονός ότι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης , όπως η Ολλανδία , είναι πιο οργανωμένες και εξυπηρετικές για τους πολίτες , Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" απάντηση ήταν η εξής :


¨Μιλάμε για χώρες στις οποίες εκπομπές σαν αυτήν του Κούλογλου δεν τις κόβει η κρατική τηλεόραση…η χώρα μας είναι πολύ πίσω σε σημαντικούς τομείς, όπως αυτός της κοινωνικής προστασίας, συγκριτικά με τις περισσότερες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα, οι χώρες τις βόρειας Ευρώπης είναι έτη φωτός μπροστά, αλλά ακόμα και στη Γερμανία ή στη Μεγάλη Βρετανία, όπου το κοινωνικό κράτος ξηλώθηκε κανονικά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τελευταίας εικοσαετίας, προστατεύονται οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι νέοι που θέλουν να κάνουν οικογένεια πολύ πιο αποτελεσματικά απ' ό,τι στην Ελλάδα..."


( Τσιτάτο-2-CHAIRMAN ALEXIS TSIPRAS )




Για να γίνω ¨κακός¨ θα έλεγα πως τα ίδια πράγματα για "έναν τίμιο και ορθολογικό καπιταλισμό" οραματίζονται και ο "ΛΑ.Ο.Σ." ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑ.ΣΟ.Κ"...

Μόνο που ο Καπιταλισμός στο σημερινό στάδιο εξέλιξης του , υπέρ-ιμπεριαλισμός - παγκοσμιοποίηση της αγοράς , δεν τους ρωτάει όλους αυτούς το πότε θα είναι δημοκρατικός-κοινοβουλευτικός με ¨κοινωνική πρόνοια¨ και πότε θα είναι ιμπεριαλιστικός - φιλοπόλεμος , πολιτικά ολοκληρωτικός ακόμα και φασιστικός ...Έχει τις δικιές του ανάγκες επιβίωσης.

Ακολουθεί τη νομοτέλεια του . Ανάλογα με την καθημερινή αύξηση της μέσης τιμής κόστους της παραγωγής προϊόντων και της έρευνας και την παράλληλη πτώση του κέρδους , την ύπαρξη η όχι πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων , την διεύρηνση-εξασφάλιση αγορών τοποθέτησης των προϊόντων του και τις "ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις" μεταξύ των εθνικών αστικών τάξεων.


Αυτή είναι και η όλη αυταπάτη. Ας κλαίνε τμήματα των ηγεσιών και των οπαδών του ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ. ΚΑΙ ΛΑΟΣ για το χαμένο μεπολεμικό σοσιαλδημοκρατικό "κράτος κοινωνικής πρόνοιας" και την εξατμισμένη Χριστιανοδημοκρατική "κοινωνική οικονομία της ελεύθερης αγοράς" με τον "άνθρωπο στο επίκεντρο"...

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=111009#111009

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 25, 2008 1:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ: σέρνουν το χορό των καθεστωτικών ιδεολογημάτων.


Αυτό που πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνείται σε καμία περίπτωση το καπιταλιστικό σύστημα. Το αποδέχεται και απλώς ζητεί «ένα καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο»!!! Ζητεί ένα καπιταλισμό με «θεσμούς διαφάνειας»!!!
Στον αντίποδα του ΣΥΡΙΖΑ, το άλλο «γρανάζι», ούτε αυτό αρνείται το σύστημα. Απλώς το «ανθρώπινο πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ γίνεται το «σκληρό πρόσωπο» ενός «ισχυρού κράτους» που θα επιβάλει τους «θεσμούς διαφάνειας»!!!
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι αυτοί οι «θανάσιμα» αντίθετοι πόλοι διακατέχονται από την ίδια λογική αποδοχής και διάσωσης του καπιταλισμού, παίζοντας το καθεστωτικό τους παιχνίδι με ρητορικές φόρμες διαφορετικής απόχρωσης: Η «αριστερή» φόρμα και η «ακροδεξιά» φόρμα.
Οι ομοιότητες γίνονται πιο κραυγαλέες αν τις τοποθετήσουμε στο έδαφος της πολιτικής συγκυρίας.
Αναπαράγουν και οι δύο αυτές «τσόντες», από κοινού με το σύνολο του καθεστώτος, τη φαιά ρητορική της σκανδαλολογίας. Περιορίζονται στις πυώδεις φουσκάλες των «σκανδάλων» και δεν αναιρούν στο ελάχιστο το σύστημα που τα παράγει και αναπαράγει. Ούτε καν ανοίγουν ένα παράθυρο ανάλυσης των βαθύτερων αιτίων, ούτε καν ψελλίζουν ότι όλα αυτά είναι προϊόντα της καπιταλιστικής σήψης και παρακμής.
Περιορίζονται απλώς στην καθεστωτική λογική της απάτης: Της ηθικής διαχείρισης του σάπιου συστήματος!!!
Τα «ανήθικα» πολιτικά πρόσωπα είναι το «κακό» και όχι η υποταγή της κοινωνίας στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής αγοράς και της κερδοσκοπικής αναισχυντίας του κεφαλαίου, υποταγή που έχει οδηγήσει την κοινωνία σε αθεράπευτη παρακμή και σήψη.
Και οι δύο αυτές καθεστωτικές «τσόντες» σκανδαλολογούν ασυστόλως, χρησιμοποιώντας αυτή τη φαιά ρητορική για την «εξυγιαντική ανανέωση» του πολιτικού σκηνικού, δηλαδή για την αναπαλαίωση της απάτης. Αυτές είναι και οι στρατηγικές επιδιώξεις των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας. Η διάσωση του σάπιου καθεστώτος, η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού απάτης και χειραγώγησης της κοινωνίας, με «ιδεολογικά όπλα»: Την «εξυγίανση», την «ανανέωση», την «ηθική διαχείριση», «τους θεσμούς διαφάνειας», τις «Εξεταστικές Επιτροπές» και τα παρόμοια: Όλα τα καθεστωτικά κλισέ απάτης!!!
Και βέβαια κανείς δε εξηγεί ΟΧΙ μόνο ότι αυτά τα παραμύθια τα έχουμε ακούσει πολλές φορές, έγιναν συγκυβερνήσεις και στήθηκαν Ειδικά Δικαστήρια, αλλά η κατάσταση όχι μόνο δεν διορθώθηκε στο ελάχιστο, αλλά απεναντίας επιδεινώθηκε εφιαλτικά. Δεν εξηγείται ακόμα από τους δήθεν «αριστερούς» τύπου ΣΥΡΙΖΑ και Σία, πώς θα γίνουν όλα αυτά τα «ωραία» μέσα από κοινοβουλευτικές και θεσμικές δομές, ΟΤΑΝ κράτος και θεσμοί, κοινοβούλια και κόμματα αποτελούν μέρος ενός συστήματος που τα ΠΑΝΤΑ είναι υποταγμένα στο πολυεθνικό κεφάλαιο: Η πηγή όλων των νοσημάτων.
Οι καθεστωτικοί απατεώνες και οι άθλιες τσόντες τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ) μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Μας λένε: Θέλουμε τη Ζήμενς και τους άλλους καπιταλιστικούς κολοσσούς, χωρίς …σκάνδαλα!!!

Είναι ποτέ αυτό δυνατόν; Η απάτη και η υποκρισία τους δεν έχει όρια, ούτε αναστολές. Επιχειρούν για άλλη μια φορά, όλα αυτά τα κομματικά εξαρτήματα των πολυεθνικών και ξένων κέντρων εξουσίας να μας εξαπατήσουν με την ανασύσταση του καταρρέοντος πολιτικού σκηνικού, ανασύσταση που απλώς θα αλλάξεις τις ετικέτες στο σάπιο βαρέλι. Ίσως να προχωρήσουν και στη νομιμοποίηση (θεσμοί διαφάνειας») της μίζας και της ρεμούλας: Θα τα βαπτίσουν «επιχορηγήσεις», όπως στην Αμερική: Τη μήτρα της νομιμοποιημένης διαφθοράς…
Παραθέτω ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο, από το σημερινό «Ριζοσπάστη»:




«Όταν η «Ζήμενς» μοιράζει 1,5 δισ. ευρώ σε «μαύρο» χρήμα για να κάνει τις δουλειές της σε 160 χώρες ανά τον κόσμο, αυτό λέγεται «μίζες», «διαφθορά» και «σκάνδαλο».
Όταν, όμως, οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων επιχορηγούνται με 1,5 δισ. δολάρια από τους πολυεθνικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, για να διεξαγάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα, αυτό λέγεται «εκλογές»...
Το σημειώνουμε, διότι ορισμένοι τρέφουν ένα ασίγαστο πάθος για το «αμερικάνικο όνειρο», το οποίο προσπαθούν να το πουλήσουν σαν «αμερικανικό παράδειγμα», που πρέπει μάλιστα να το ακολουθήσουμε κι εμείς ως λαός και ως χώρα.
Το ακατανίκητο επιχείρημά τους είναι ότι αν τα κόμματα θέλουν να τα πιάνουν, τότε να το κάνουν ανοιχτά, να το γνωρίζει ο ψηφοφόρος και τότε «όλα μέλι γάλα». Αλλά το βασικό στην υπόθεση δεν είναι αν τα κόμματα που κυβερνούν στην Αμερική, στην Ελλάδα, στην Ουγκάντα και όπου δραστηριοποιούνται οι «Ζήμενς» τα πιάνουν φανερά ή κρυφά. Το θέμα είναι ότι τα πιάνουν!
Ορισμένοι θέλουν το μοντέλο «αμερικανικής δημοκρατίας», όπου η κάθε εταιρεία θα έχει τους «δικούς της» βουλευτές, υπουργούς, πρωθυπουργούς και προέδρους, να αποτελέσει εισαγώγιμο είδος και στην Ελλάδα.
Δε φτάνει, δηλαδή, που το πολιτικό σύστημα που υπηρετούν και υποστηρίζουν πιάνεται στα πράσα να εξαργυρώνει τη δημαγωγία προς το λαό στα «μαύρα» ταμεία της διαπλοκής, θέλουν να επιβάλουν και τη γύμνια τους σαν «διαφάνεια» (!), τη διακηρυγμένη σχέση υπαλληλίας τους προς τα μεγάλα συμφέροντα σαν «πολιτική εντιμότητα» (!) και την ξετσιπωσιά σαν «ηθική ακεραιότητα»!
Σε λίγο, μπορεί να μας πουν ακόμα και ότι το μοντέλο τής «φόρα παρτίδα» εξάρτησης του πολιτικού κατεστημένου από τις πολυεθνικές συνιστά ...εκχριστιανισμό της πολιτικής ζωής κατά τα πρότυπα της ευαγγελικής συνταγής «εξομολογημένη αμαρτία ουκ εστίν αμαρτία».
Κλασική περίπτωση, όπου το κρέας βαφτίζεται ψάρι. Αλλά και εξαιρετική η ομολογία που κρύβεται πίσω από όλα αυτά: ότι τέτοιο που είναι το σύστημά τους δεν έχει καμία ελπίδα, κατά πώς προκύπτει από τα λεγόμενά τους, να υπάρξει χωρίς και πέρα από τους ξεπουλημένους».

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 25, 2008 8:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Τσίπρας όπως τεκμαίρεται εκ των λεγομένων του είναι πολιτικά αναλφάβητος και ακατάρτιστος. Η ημιμάθεια του είναι παροιμιώδης και εξόφθαλμη. Πολιτικό υποχείριο των διάφορων συμφερόντων, που τον ανέβασαν στην ηγεσία, προσπαθεί να υποστηρίξει δια της "αριστερής" οδού τον καπιταλισμό με το ανθρώπινο πρόσωπο. Είναι ολοφάνερο. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της πολιτικής(Wink του ημισκέψης, όλα τα υπόλοιπα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικών αγώνων και τα σχετικά είναι απλή χρυσόσκονη.
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 26, 2008 10:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4615036&publDate=26/6/2008



Επικίνδυνη κατασκευή ειδήσεων

Την Τρίτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, αναφερόμενη στην υπόθεση «Ζήμενς», υποστήριξε ότι υπάρχει και τρίτο κόμμα που εμπλέκεται στο σκάνδαλο. «Ενα από τα δύο της αριστεράς», όπως είπε... Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, που της έχουν δώσει βήμα στην κρατική τηλεόραση για να κάνει τις «αναλύσεις» της, επικαλέστηκε «φήμες»(!!) για να ...στηρίξει τον ισχυρισμό της. Δεν είναι η μόνη. Στη ...λογική τού «ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει» δημοσιογράφοι - «τηλεσχολιαστές», με ύφος χιλίων καρδιναλίων, εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στα τηλεοπτικά παράθυρα και αφήνουν υπονοούμενα ότι και άλλα κόμματα πέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται στο σκάνδαλο της «Ζήμενς». Φαίνεται πως είναι και γραμμή των κομμάτων της πλουτοκρατίας, αφού βουλευτές τους έχουν προβάλει παρόμοια άποψη, όπως, π.χ., ο Τ. Χυτήρης του ΠΑΣΟΚ χτες στην ΕΤ-3.

Πρόκειται για τους «γνωστούς» εκείνους αστούς δημοσιογράφους, αλλά και τα Μέσα που δουλεύουν, που με κάθε ευκαιρία επαίρονται για την «αντικειμενικότητα» και τον «πλουραλισμό» της ενημέρωσής τους. Ολοι, λοιπόν, αυτοί οι υμνητές της «δεοντολογίας» και της ...«ανυπότακτης» δημοσιογραφίας, και ενώ τα λαϊκά στρώματα γίνονται μάρτυρες της δικομματικής «μπόχας» από τις μίζες της «Ζήμενς», αποφάσισαν να σπείρουν χωρίς στοιχεία «φήμες» περί ...εμπλοκής και άλλων κομμάτων στην υπόθεση. Μοναδικός τους στόχος να δημιουργήσουν το συνειρμό του «όλοι ίδιοι είναι».

Γιατί «κατασκευάζουν» ειδήσεις; Σπέρνοντας φήμες επιχειρούν να επηρεάσουν συνειδήσεις, με στόχο να ανατρέψουν αυτό που σήμερα ολοένα και περισσότερο γίνεται πεποίθηση στα λαϊκά στρώματα, ότι τα φαινόμενα διαφθοράς είναι αποτέλεσμα των κοινών πολιτικών των κομμάτων της αντιλαϊκής εξουσίας και της σύμφυσής τους με τα μονοπώλια. «Εμπλέκοντας», για παράδειγμα, εκτός των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και το ΚΚΕ στην υπόθεση της «Ζήμενς» επιδιώκουν να αποδώσουν τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος και στους κομμουνιστές. Η φημολογία και η αοριστολογία δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι συνειδητή συκοφαντία και διάχυση της σαπίλας, που οργανώνεται από συγκεκριμένα κέντρα της άρχουσας τάξης.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, που ορισμένα «παπαγαλάκια» νομίζουν ότι μπορούν να το πιάνουν στο στόμα τους ρίχνοντας λάσπη, ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει ΠΟΤΕ σχέσεις με μίζες, με «Ζήμενς» και με τις απάτες που αποτελούν «κοινό μυστικό» στο σύστημά τους. Το ΚΚΕ ούτε με τους κατασκευαστές των C4i συναγελάζεται, ούτε φρεγάτες αγοράζει, ούτε «Πάτριοτ» παραγγέλνει. Το ΚΚΕ, αντίθετα, παλεύει για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που παραδίδει τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι βορά μέσω «αναθέσεων» και «παραγγελιών» στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Τις μίζες οι άθλιοι λασπολόγοι να πάνε να τις βρουν εκεί που υπάρχουν και ομολογούνται. Στα κομματικά και στα υπουργικά γραφεία των πολιτικών εκπροσώπων της άρχουσας τάξης. Εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την εφαρμογή και την προώθηση μιας πολιτικής που οδηγεί αναπόφευκτα στο σφιχταγκάλιασμα της πολιτικής εξουσίας με τους κεφαλαιοκράτες, αφού μοναδικό της γνώμονα έχει την ενίσχυση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική γεννά τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή. Και κάτι ακόμη: Αυτού του είδους η «δημοσιογραφία» κάνει επιτακτική την αναγκαιότητα αγοράς, μελέτης και διάδοσης του «Ριζοσπάστη», της παρακολούθησης του «902», που υπηρετούν καθημερινά την αλήθεια του δίκιου των εργαζομένων.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 26, 2008 10:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έφυγε όρθιος, όπως στεκόταν πάντα, ο μεγάλος αγωνιστής δημοσιογράφος, Νίκος Καραντηνός.
Αναδημοσιεύουμε ένα κείμενό του πολύ επίκαιρο:



«Ολοι έχουμε λόγο. Να πούμε όχι στην αθλιότητα»

«ΔΕΝ πάει άλλο με τις αθλιότητες, δεν μπορεί να συνεχιστεί να δεχόμαστε τους βόθρους να εκτοξεύουν καθημερινά κι ασταμάτητα την μπόχα που δηλητηριάζει τη ζωή και αποτελεί απειλή για το αύριο (...).

ΟΛΑ αυτά τα πανάθλια, με τη μαεστρία που τα δείχνουν το ανώτατο ιερατείο της δημοσιογραφίας, οι "πετυχημένοι", τα αστέρια των καναλιών, αλλά κι η κρατική δεν πάει ξοπίσω, ενδυναμώνουν και επαυξάνουν τα υποπροϊόντα πάσης φύσεως και μορφής.

ΑΥΤΟ το περιβόητο "ιερατείο", που στο πέτο φέρει επιμελέστατα καρφωμένη και αθέατη την ετικέτα "δημοσιογράφος", είναι τα "πουλιά της καταιγίδας"...

ΚΑΝΕΙΣ ετούτο τον καιρό μ' όσα βλέπει να βγαίνουν γύρω μας, με τα αποκαλυπτήρια σειράς σκανδάλω
ν, με την ανοιχτή λεηλασία του πλούτου της χώρας, δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά, να γυρίζει τις πλάτες αδιάφορος για όσα έρχονται στο φως και προσπαθούν και τα δύο μέρη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να τα συγκαλύψουν.

ΒΟΜΒΑ μεγάλης ισχύος που ξάφνιασε ήταν τα όσα μαθεύτηκαν για τις μεγάλες μίζες που μοίρασε στους "συνεργάτες" της, στην Ελλάδα και σ' άλλες χώρες, η "Ζήμενς".

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ, λοιπόν, όλα αυτά τα περιστατικά, που καταφθάνουν σα βολίδες, να περάσουν «ντούκου» και θα υπάρξει πράξη να μπουν στο αρχείο και να μπει τέλος;

ΠΡΕΠΕΙ επίσης, είναι παλιά η ιστορία, να ξεκαθαρίσουμε το θέμα των μυστικών κονδυλίων. Να κάνουμε λογαριασμό, πόσα μοιράζουν και πώς τα παίρνουν οι τρόφιμοι των μυστικών κονδυλίων. Χρόνια τώρα πάει κι έρχεται.

ΠΑΝΩ από 5.000 οι δημοσιογράφοι - μέλη της ΕΣΗΕΑ. Οι περισσότεροι, τα μυρμήγκια της σκληρής καθημερινής δουλειάς που γι' αυτήν εισπράττουν χαμηλά, πολύ μικρά ποσά. Οι "συνάδελφοι", που με του εργοδότη την έγκριση, είναι ο αντικαταστάτης του, και κουμαντάρουν το κανάλι ή την εφημερίδα, ξεπερνούν συχνά τους εργοδότες.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ δημοσιογραφία έδωσε μεγάλα ονόματα ακόμα τέτοια που αποτελούν σταθμούς σ' ολόκληρη τη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού. Τριγύρω απ' αυτά τα μεγάλα ονόματα μόχθησαν και άλλοι πολλοί έντιμοι Ελληνες δημοσιογράφοι με μικρότερα ονόματα ή ακόμη και με αφανή ονόματα.

ΑΛΛΑ, από το άλλο μέρος, η ελληνική δημοσιογραφία έδωσε εξίσου μεγάλα ονόματα τυχοδιωκτισμού και ελαστικών χαρακτήρων, κατάλληλων για όλα τα κόμματα, για όλες τις παρατάξεις, για όλες τις περιστάσεις.

ΛΟΙΠΟΝ, θα μείνουμε άφωνοι παρατηρητές, αποτραβηγμένοι και θα παρακολουθούμε τα όσα καθημερινά ξεσπούν; (...)

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ πως καθένας μας την ώρα που παραδίδει τα πρώτα χειρόγραφα υπογράφει μια σύμβαση τιμής, που στέκει δίπλα σου, σε συντροφεύει σ' όλη τη διαδρομή, φτάνει ως τον τάφο.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ δημοσιογραφία, που σ' αυτήν θητεύουν η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, δεν κάνει τεμενάδες στα κάθε λογής "παιχνίδια". Ξέρουν πως μαζί με τους άλλους εργαζόμενους θα ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική.

ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να γυρίζει τις πλάτες, ν' αδιαφορεί για τα όσα συνεχώς συντελούνται. Ο δημοσιογράφος έχει χρέος να μιλήσει καθαρά και ξάστερα για τα μεγάλα θέματα της χώρας μας (...)»

*

(Από το άρθρο του Νίκου Καραντηνού με τίτλο «Ολοι έχουμε λόγο - Να πούμε όχι στην αθλιότητα», «Ριζοσπάστης», 3/2/2008)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 26, 2008 3:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «παιχνίδι» των προβοκατόρων της σκανδαλολογίας

Όποιος δεν έχει γίνει αιχμάλωτος των «λεπτομερειών» αυτού του νοσηρού φαύλου κύκλου της σκανδαλολογίας, αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται. Αντιλαμβάνεται και τους «διατεταγμένους» προβοκάτορες. Εν χωρώ, όλα τα δημοσιογραφικά και πολιτικά «παπαγαλάκια» εκτοξεύουν προς πάσα κατεύθυνση (τους εαυτούς τους, βεβαίως, τους αφήνουν στο απυρόβλητο!!!) υπονοούμενα, αοριστολογίες και εκβιαστικές αναφορές «αποκαλύψεων», ακόμα και λάσπες. Όλη αυτή η καθεστωτική «λέπρα» καταλήγει στον ίδιο κοινό παρανομαστή: Στην «εξυγίανση της πολιτικής ζωής», δηλαδή στην κατεδάφιση αυτού του κομματικού τοπίου και στην ανανέωσή του (αναπαλαίωσή του).
Γίνεται φανερό, ότι με «όχημα» την πνιγηρή ανακύκλωση των αναθυμιάσεων της σκανδαλολογίας επιχειρείται από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας η αποδόμηση του πολιτικού σκηνικού και η ανασύσταση της σαπίλας τους.
Γίνεται φανερός και ο ρόλος των προπαγανδιστικών διαύλων (ΜΜΕ). Φανερός και ο ρόλος του δημοσιογραφικού ιερατείου: Εγκάθετα, προβοκατόρικα «παπαγαλάκια» των «εθνικών» και πλανητικών «νταβατζήδων».

Γίνεται φανερός και ο ρόλος των προβοκατόρικων πολιτικών πόλων: ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ. Πλειοδοτούν αυτές οι τσόντες σε ηθικολογία, σε μια ακατάσχετη και ανυπόφορη σκανδαλολογική ρητορεία. Εκτελούν με θρησκευτική ευλάβεια και «πάθος» το έργο των Μεγάλων Αφεντικών: Τη διεμβόλιση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και τη θριαμβευτική είσοδό τους στα νέα κυβερνητικά (εξίσου σάπια) σχήματα που θα δημιουργηθούν…

Αυτός, όμως, που δεν συγκρατιέται με τίποτα είναι ο Καρατζαφέρης, που ο ίδιος αποτελεί «σκάνδαλο», από κάθε άποψη και κάθε πλευρά: Ιστορική, οικονομική, πολιτική…

Ο ακροδεξιός αυτός κλόουν που επιδοτήθηκε οικονομικά και πολιτικά αγρίως, που απέκτησε τεράστια περιουσία μέσα στη σκοτεινή πολιτική του σταδιοδρομία και που σήμερα εμπορεύεται ασυστόλως τα πάντα, προβάλλεται ως «αρχάγγελος» της «κάθαρσης».
Ξεστομίζει εκβιαστικά υπονοούμενα, τον περιφέρουν τα κανάλια για να τα ανακυκλώσει, αλλά δεν αποκαλύπτει τίποτα συγκεκριμένο. Έχει, μας λέει σεισμικές πληροφορίες, για υπουργούς, αλλά δεν θα τις αποκαλύψει ακόμα. Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός τσαρλατάνος, ο αδίστακτος έμπορας «πληροφοριών» και «αποκαλύψεων» γίνεται το «θέαμα» των καθεστωτικών προπαγανδιστικών διαύλων.
Αυτό, όμως, που ουδείς τον ρώτησε είναι: Αυτές τις «πληροφορίες» ποια υπηρεσία του τις έδωσε;
ΟΛΑ τα δημοσιογραφικά ιερατεία και οι πολιτικές μαριονέτες, «πληροφορίες», λένε, ότι έχουν. Ποια κέντρα διαρρέουν τις «πληροφορίες»; Αυτό το καταπίνουν οι πάντες.
Γίνεται ένας βομβαρδισμός από «πληροφορίες» ανεξέλεγκτες!!! ΄Ετσι τίποτα δεν μένει όρθιο. Τα «μαγειρεία» τον «πληροφοριών» (μυστικές υπηρεσίες κάθε είδους) διοχετεύουν, με τα «αλογάκια» τους ότι θέλουν, όλο το βούρκο του καθεστώτος: Γιατί, δεν υπάρχει πολιτικός υπάλληλος του κεφαλαίου που να μην έχει αμαρτήσει.
Και στον πόλεμο αυτό που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις μερίδες του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί του κεφαλαίου, μέσω των «εγκάθετών» τους, διαρρέουν τις «πληροφορίες» που θέλουν, καίνε τους αντιπάλους πολιτικούς υπηρέτες, επικαλύπτοντας έτσι τις δικές τους βρωμιές και επιδιώκοντας πολιτικές λύσεις ολοκληρωτικού ελέγχου της Πολιτικής.
Ένα τέτοιο «πιόνι» είναι ο Καρατζαφέρης που χρησιμοποιείται για την ολοκληρωτική, νεοταξική άλωση των κομμάτων και κυρίως της Ν.Δ. Που χρησιμοποιείται για την «ανασύσταση» του πολιτικού σκηνικού με κόμματα προτεκτοράτα, χωρίς ούτε την ελάχιστη «εθνική» και πολιτική υπόσταση. Για να γίνει η Ελλάδα τέλειο προτεκτοράτο πρέπει να γίνει και η πολιτική και τα κόμματα προτεκτοράτα












_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΑΤΑΛΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 26, 2008 5:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το ΤΡΩΚΤΙΚΟ:
http://troktiko.blogspot.com/2008/06/blog-post_414.html


"Δήλωση Αναστασίας Αθήνη μετά την πρόταση της επιτροπής διαφάνειας για άρση της Ασυλίας του κ. Αϊβαλιώτη."

"Η Πρόταση της Επιτροπής Διαφάνειας προς τη Βουλή για την άρση της ασυλίας του αναδρομικά ανυπότακτου διαρκείας, Βουλευτή – Στρατιώτη Κ. Αϊβαλιώτη, είναι το πρώτο θετικό βήμα προκειμένου ο υπόδικος Βουλευτής να οδηγηθεί στην αίθουσα του Στρατοδικείου και εκεί απολογούμενος να εξηγήσει πώς και γιατί και με τι έγγραφα εξαπάτησε από το 1997 τις Στρατιωτικές Αρχές, επιτυγχάνοντας συνεχείς αναβολές της στράτευσής του. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω υπόδικος Βουλευτής του ΛΑΟΣ αποπειράθηκε να εξαπατήσει και:

1ον : το Νοσοκομείο Αττικόν, στο οποίο ενώ διορίστηκε με το ΦΕΚ 181/24-9-03 και υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκόμιζε το απαραίτητο πιστοποιητικό στρατού τύπου Α’, ουδέποτε το προσκόμισε, παρά ταύτα με περισσό θράσος και ασφαλώς εν γνώσει του ότι το πιστοποιητικό αποτελούσε «εκ των ων ουκ άνευ» λόγο για τη μονιμοποίησή του, διορίστηκε, ανέλαβε υπηρεσία στις 19/5/04 και μάλιστα αποσπάσθηκε αυθημερόν προνομιακά στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας!!!

Μόλις δε και μετά από καταγγελία δημοσίευσης το Νοσοκομείο Αττικόν με το υπ’ αριθμόν 45/17-10-06 Πρακτικό Συνεδρίασης –δηλαδή, μετά από 2 χρόνια- τον έκρινε ακατάλληλο για οριστική μονιμοποίηση.

Συνάμα, δε, με το διορισμό του στη Αθήνα υπηρετούσε και στο γραφείο του Ευρωβουλευτή Καρατζαφέρη στις Βρυξέλλες.

Ερώτηση: Για πόσο καιρό ήταν διπλοθεσίτης και έπαιρνε δύο μισθούς;

Όπως για εκείνη την έρμη την υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψε ο διαβόητος Βουλευτής του ΛΑΟΣ και σε περίπτωση, μάλιστα, αθέτησής της προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 2 ετών, γιατί ακόμη δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία δίωξής του;

Ο κ. Εισαγγελέας πού είναι; Πότε θα το αποφασίσει;

2ον : με το ΦΕΚ αρ. φύλλου 21 στις 27-1-04 διορίζεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3ον : με το ΦΕΚ 296 τεύχος Τρίτο 29-12-03 ομοίως διορίζεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Βέβαια δεν μονιμοποιήθηκε, όμως πώς αυτός ο απίθανος, Βουλευτής του ΛΑΟΣ, χωρίς να έχει χαρτί στρατολογίας διοριζόταν σε όποιο Υπουργείο έβρισκε μπροστά του;

Πώς και με ποιο τρόπο καιροφυλακτούσε να εξαπατήσει τα Υπουργεία για να επιτύχει τη μονιμοποίησή του;

4ον : ακόμη, ο εν λόγω «περίεργος» Βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει καταδικαστεί με την υπ’ αριθμόν 2804/05 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σε αποζημίωση 75.000 ευρώ στους Βουλευτές Χατζηδάκη – Φώλια – Αβέρωφ για συκοφαντική δυσφήμηση, διότι στο περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ της Λιάνας Κανέλλη – πέρασε και από εκεί – κατά το «ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος» ή «όπου γης και πατρίς» ή «ότι βρέξει ας κατεβάσει», στο οποίο εργαζόταν με το ψευδώνυμο Κώστας Κυδωνιάτης, επειδή οι ως άνω Βουλευτές δε θέλησαν να τον προσλάβουν στα γραφεία τους στην Ευρωβουλή, τους κατηγορούσε με συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Πέραν, όμως, των ποινικών ευθυνών του «Βίου και της Πολιτείας» του υπόδικου Βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, γεννάται και μέγα θέμα πολιτικής ευθύνης και ηθικής τάξεως για τον ίδιο και το κόμμα του, δεδομένου ότι ετύγχανε καθημερινής προστασίας και υποστήριξης από τον Πρόεδρο του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη, και τούτο, διότι – εν συγχορδία – με κραυγές, πανοπλίες, σάρισες και περικεφαλαίες, επιχειρηματολογούν για τα εθνικά μας θέματα και κυρίως βρυχώνται κατά της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, στην οποία εμφανώς αναφέρονται για τα παιδιά του λαού και «όχι τα δικά τους».
Επιστροφή στην κορυφή
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 27, 2008 3:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
η διαπίστωση είναι οτι ,παρά την πληθώρα της ενημέρωσης,η πουστιά τείνει να γίνει κυρίαρχος τρόπος σκέψης και βίου και ο χαμαιλεοντισμός κοινός τόπος.

σε λιγο θα μάς πινουν οι βρυκόλακες το αίμα και θα αυτοϊκανοποιουμαστε , σκεπτομενοι ότι κάνουν επιστημονική ερευνα.

τι κάνουμε;
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Δούλος ισοβίτης



Ένταξη: 27 Ιούν 2008
Δημοσιεύσεις: 8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 27, 2008 11:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύντροφοι,η κατάσταση της ΣΑΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ υπερχείλισε σε μπόχα. Είχαμε τους νεοφιλελεύθερους καπιτάλες ολιγαρχικούς των Βρυξελλών (ΠΑΣΟΚ, ΝΟΥΔΟΥ, ΣΥΝ), μας έχουν προκύψει και οι χουντο-ελληναράδες τώρα τύπου ΛΑΟΣ. Φανταστείτε τα φασιστόμουτρα είναι μόνο τελευταίο κόμμα αντιπολίτευσης (ούτε αξιωματική αντιπολίτευση ούτε κυβέρνηση-Θεός φυλάξοι!!) και συμπεριφέρονται τόσο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ : έχουν έναν αστράτευτο λάκη(αυτοί που εκπροσωπούν το κόμμα των ΣΤΡΑΤΟΓΚΑΒΛΩΝ, που έχουν ονείρωξη τις Θερμοπύλες και τους Μαραθώνες) που όχι μόνο έχει διοριστεί στο δημόσιο αλλά έγινε και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, και συναίνεσαν στο να μονιμοποιηθούν στο δημόσιο τα τσόλια κομματόσκυλα τα δικά τους, που "υπηρετούν" στη βουλή, αλλά και του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ, μαζί!! Ήδη είναι βουτηγμένοι στη ΔΙΑΦΘΟΡΑ, και είναι μικρό κόμμα του 4 τοις εκατό.Δηλαδή αν το ΛΑΟΣ ανέβει και γίνει αξ.αντιπολίτευση ή συγκυβερνήσουν τι θα γίνει?? Θα μας στείλουν στον πόλεμο γιά την Πόλη και την Αγιά-Σοφιά γιά να γυρίσουμε ή σε φέρετρα ή ανάπηροι, εμείς οι ντενεκέδες χαμηλό-μισθοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, εμείς οι άνεργοι, οι φτωχοί προλετάριοι και λοιποί και αυτοί οι αυνάνες θα αράζουν στα γραφεία τους και θα λένε : άντε πολεμήστε γιά την βυζαντινή αυτοκρατορία!! Προσοχή είναι επικίνδυνοι φασίστες και καπιτάλες νεοφιλελεύθεροι του κερατά μαζί!! Άρα ότι ΠΙΟ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ υπάρχει!! Εύχομαι το ΚΚΕ να ξεπεράσει την επικίνδυνη εσωστρέφειά του, και ν'αρχίσει εκστρατεία διαφώτισης του κοσμάκη. Το μόνο αντίβαρο στις επιταγές της ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ είναι το ΚΚΕ, αυτήν την στιγμή τουλάχιστον. Οι λοιποί μεγάλοι και μικροί είναι οι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, δηλαδή τα τσουτσέκια ΤΩΝ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΦΡΑΓΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ!!! Μάς έφαγε το Μάαστριχτ (βλέπε Μητσοτάκης Νουδού), μας έφαγε η ΟΝΕ και το ευρώ (βλέπε Σημίτης Δεξιό ΠΑΣΟΚ), τώρα τί αναμένουμε?? Μήπως διεφθαρμένους νεο-φασίστες εκ της διεφθαρμένης Ευρωπαϊκής ένωσης ορμώμενους, τύπου ΛΑΟΣ?? Μας περιμένουν βάσανα με αυτούς τους ακραίους που μας έμπλεξαν οι - ακραίες όπως εξελίσσονται - Βρυξέλλες. Πάλι καλά που η Ιρλανδία είπε κι ένα όχι.
_________________
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα? Αποφασίστε!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 27, 2008 1:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΡΩΚΤΙΚΟ:
http://troktiko.blogspot.com/2008/06/blog-post_8626.html



Μούφα η ...αποκάλυψη του Καρατζαφέρη

Όπως πάντα ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν μια...μούφα. Παραστατικό από ένα ταξίδι για δύο χωρίς να λέει όνομα. Καθαρός ο Μιχάλης Λιάπης, όσο και αν προσπαθούν να τον εμπλέξουν. Και θα το φωνάζουμε επίτηδες, για τις διαρροές που κάνουν τα ίδια τα κόμματα Τίποτα δεν του βρήκαν του υπουργού μέχρι τώρα. Όλο λένε και έχουν αναφερθεί σε δεκάδες ονόματα, αλλά...

ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αφήνει τις εντυπώσεις και πετάει φούσκες. Είναι κάτι σαν το χρηματιστήριο. Όλο λέει, λέει και τα μισά είναι ψέματα και τα άλλα μισά δεν τα αποδεικνύει. Τότε ας κάτσει στα αυγά του και μην μιλάει.



ΣΧΟΛΙΟ:
Τι να κάτσει στα αυγά του. Αυτός εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία!!!
Είναι η πολιτική και δημοσιογραφική σχολή "διαρροής πληροφοριών" από τα υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών.
Μια ζωή αυτό κάνει κι αυτός και ο "μεγάλος" δημοσιογράφος, αδελφός του: Έχουν πιάσει το νόημα!!!
Αλοίμονο σε αυτούς που τους παίρνουν στα σοβαρά.
Και αλοίμονο στην Πολιτική και στη Δημοσιογραφία που ανάγουν σε "πηγή" "πληροφοριών" τους αρουραίους των υπονόμων.
Αυτό και μόνο δείχνει το έσχατο όριο της παρακμής μας.
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 29, 2008 7:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4619619&publDate=29/6/2008





ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Πρόβλημα είναι οι διαχειριστές, όχι οι καπιταλιστές


Πρόθυμος (συν)παίκτης στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού του λαού, με αφορμή την υπόθεση «Ζήμενς», αποδεικνύεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, συσκοτίζοντας τις πραγματικές αιτίες στις οποίες οφείλει την ύπαρξή του και αυτό το σκάνδαλο και δημαγωγώντας περί «τέλους εποχής» και έναρξης μιας νέας!

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην αποφορά ενός συστήματος που σαπίζει, η απάνθρωπη εκμεταλλευτική φύση του οποίου είναι ήδη το πρώτο και μεγαλύτερο σκάνδαλο, η μήτρα που γεννά όλα τα υπόλοιπα, θέλει να παρατάξει «αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου». Προτείνει δηλαδή οι ελεγχόμενοι να γίνουν και ελεγκτές του εαυτού τους. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται το αστικό πολιτικό σύστημα γιατί είναι κομμάτι του, εντός του οποίου και μόνο μπορεί ο ίδιος να υπάρχει.

Ηταν αποκαλυπτικός ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος όταν, την περασμένη Παρασκευή από το βήμα της Βουλής, δήλωνε πως ...δεν αισθάνονται καλά όταν απαξιώνονται τα πάντα γύρω απ' τα ζητήματα της πολιτικής, ότι «δεν αξίζει στη χώρα μας αυτή η κατάσταση» και ότι η χώρα έχει «ξεπέσει». Και γιατί να αισθάνεται καλά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όταν απαξιώνεται ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο θέλει και προσδοκά να παίξει ρόλο; Ταυτίζει τους εργάτες, τους παραγωγούς του πλούτου, με αυτούς που τον καρπώνονται και όσους πολιτικά τους εκφράζουν, όταν θέλει να πείσει τον άνθρωπο του μόχθου ότι το δικό του συμφέρον μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με το συμφέρον του εκμεταλλευτή του. Σ' αυτή τη βάση κάνει διαπιστώσεις, αλλά στο διά ταύτα μια καλή διαχείριση.

Χρειάζεται - ισχυρίστηκε ο Αλ. Αλαβάνος - μια «σε βάθος πολιτική αλλαγή», μόνο που ως βάθος εννοεί την ...επιφάνεια ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η πρότασή τους αφορά στην αλλαγή τιμονιέρη και όχι πορείας του πλοίου. Το διευκρίνισε αμέσως μετά λέγοντας «μια πολιτική αλλαγή, που θα απαλλάξει τη χώρα μας από την παρουσία της ΝΔ στη διακυβέρνηση, αλλά δε θα σταματάει εκεί. Θα κλείσει τον κύκλο ενός συστήματος, της δικομματικής αντιπαράθεσης ανάμεσα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Και προκειμένου να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία, συμπλήρωσε: «Στη χώρα μας η μεγαλύτερη ήττα του καπιταλισμού είναι αυτή που γίνεται μέσα στην ψυχή και στο μυαλό των πολιτών. Καταλαβαίνουν ότι μία κοινωνία θέλει συλλογικότητα, δε θέλει μόνο ανταγωνισμό. Θέλει δημόσιο τομέα, δε θέλει μόνο ιδιωτικές πρωτοβουλίες». Θέλει άλλον ανταγωνισμό ο ΣΥΡΙΖΑ όχι αυτόν που αφήνει την αγορά στην άκρατη ελευθερία και το 'πε γλαφυρά ο Α. Αλαβάνος.

Τώρα πώς ηττάται ο καπιταλισμός στην ψυχή και στο μυαλό των πολιτών, όταν δεν εμφανίζεται ταυτόχρονα ένα μαζικό μαχητικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, αυτό μόνον ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ίσως μπορεί να εξηγήσει. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως κανένα πρόβλημα δεν έχει ο καπιταλισμός αν δε βρίσκει απέναντί του ένα συνειδητό ταξικό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Σ' αυτό το πεδίο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ούτε καν ακουμπά. Αρκείται στη συλλογικότητα και στη συνύπαρξη και ανταγωνισμό του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Της κοροϊδίας του λαού το ανάγνωσμα δηλαδή.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι η υπόθεση «ΖΗΜΕΝΣ» θα είναι ο καταλύτης μιας αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, που στη νέα του μορφή θα περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και οι δηλώσεις του Αλ. Αλαβάνου, αλλά και του Αλ. Τσίπρα πως βρίσκεται υπό ανατροπή και αναδιάταξη, πως φτάνει τα όριά του.

Και δε διστάζει να μπολιάζει με ισχυρές δόσεις αυταπατών στο λαό, ισχυριζόμενος ότι μια νέα κυβέρνηση, με «πυρήνα τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς», δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εγγυηθεί έναν ...ηθικό καπιταλισμό. Οπως αυτόν της ...Γερμανίας, το παράδειγμα της οποίας επικαλέστηκε ουκ ολίγες φορές τις περασμένες μέρες ο Αλ. Τσίπρας σαν παράδειγμα προς μίμηση για το πώς αντιμετωπίζει την υπόθεση «ΖΗΜΕΝΣ»! Είπε συγκεκριμένα: «Στη Γερμανία έχουν προχωρήσει οι έρευνες και έχει διαλευκανθεί μια δύσκολη υπόθεση διότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που όχι μόνο αφήνει ελεύθερη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αλλά τη διευκολύνει κιόλας»!

Δε φταίει το σύστημα, κραυγάζουν εν χορώ. Φταίνε «το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, που κυβέρνησαν τη χώρα» και που «δεν έχουν θωρακίσει τη διαφάνεια με έναν αξιόπιστο ανεξάρτητο μηχανισμό ελέγχου, όχι επειδή δεν μπορούν αλλά επειδή δε θέλουν», όπως είπε την περασμένη Τρίτη ο Αλ. Τσίπρας.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξανά τον επιζήμιο ρόλο του. Δρα ως ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης του λαού. Μπαίνει ασπίδα στο καπιταλιστικό σύστημα, προσπαθώντας να πείσει το λαό να στοχεύσει τους πολιτικούς του διαχειριστές.
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 29, 2008 9:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ: Το «διαφθορείο» της αριστεράς
Και των αγωνιστικών παραδόσεων


Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε γράψει ότι ο ΣΥΝ αποτελεί τη «χοάνη μετάλλαξης των κομμουνιστών σε νεοφιλελεύθερους». Σήμερα το «κατακάθι» αυτό του «ευρωκομουνισμού» αποτελεί μια «αριστερή» κοινοβουλευτική δομή (όπως οι «Ιοί» στη δημοσιογραφία) όχι απλώς αλλοίωσης και ισοπέδωσης των αγωνιστικών ιδεών και παραδόσεων, αλλά και προβοκατόρικη: Ένα καθεστωτικό, νεοταξικό «γρανάζι»-αιχμή προβοκάτσιας των αριστερών ιδεών, παραδόσεων και κινημάτων. Πλέον ανοικτά και χωρίς «αριστερές συστολές» προπαγανδίζει τα ιδεολογήματα της πλανητικής καπιταλιστικής τάξης, τις «αξίες» του «ελεύθερου» και «υγιούς» καπιταλισμού. Χωρίς προσχήματα παρέχει το «αριστερό» άλλοθι στους «νταβατζήδες», εγχώριους και ξένους, υψώνοντας την «ηθική διαχείριση» της καπιταλιστικής σήψης σε ευαγγελικό άρθρο πίστης!!!
Σημείωση: Φυσικά υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ υγιείς δυνάμεις εγκλωβισμένες. Πρέπει, επιτέλους, κάποτε να καταλάβουν (πριν διαβρωθούν κι αυτές) ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική εκεί μέσα: Στη «χοάνη μετάλλαξης»!!!

Θα συνοψίσουμε τη στρατηγική σκέψη του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των σκανδάλων:

α).Πάνω σε αυτό το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει, όπως κάθε Φιλισταίος ηθικολόγος: Για «ηθική διαχείριση», «θεσμούς ελέγχου», για ένα «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο»!!!
Συνθήματα όπως ο «άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» και τα παρόμοια, αποτελούν την αιχμή αυτής της ανυπόφορης και βάναυσα αποπροσανατολιστικής ηθικολογικής φλυαρίας…
Συμπέρασμα πρώτο: Πλήρης αποδοχή του καπιταλισμού και συγκάλυψη της μήτρας των σκανδάλων. ΟΧΙ μόνο δεν αναιρεί στο ελάχιστο το σύστημα και τα «αξιώματά» του, αλλά επικαλύπτει χονδροειδώς και ασύστολα τις αιτίες της σήψης και της διαφθοράς…

β). Όταν μιλάει κανείς για ηθική διαχείριση του καπιταλισμού (και μάλιστα στο σημερινό γεροντικό του στάδιο) και «ανθρώπινο πρόσωπο» είναι σαν κάνει κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής.
Όταν μιλάει για «θεσμούς ελέγχου» και άλλες τέτοιου είδους θεσμολαγνείες, είναι απατεώνας το λιγότερο, γιατί αποκρύβει το πολιτικά ουσιώδες: Ότι το καπιταλιστικό κράτος και οι θεσμοί του δεν κωδικοποιούν απλώς τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα, αλλά, σήμερα ιδιαίτερα, είναι πλήρως υποταγμένα στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου. Τέτοιου είδους σοφιστείες χρησιμοποιεί το σύστημα για να εξαπατήσει, για να αναπαλαιώσει την απάτη και για να σωθεί στις δύσκολες ώρες του. Οποιαδήποτε θεσμική δομή θα είναι δομή του κεφαλαίου για συγκάλυψη και εξαπάτηση. Μόνο δομές ελέγχου και εξουσίας που θα απορρέουν από τα λαϊκά κινήματα μπορεί να αποτελέσουν αποτελεσματικά εργαλεία και κινητήριους μοχλούς αμφισβήτησης και ανατροπής του συστήματος.
Συμπέρασμα δεύτερο: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατολίζει και εξαπατά ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό με τα σοφιστικά «αξιώματα» της αστικής ηθικολογίας…

γ). Όταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σαν πρότυπο διαχείρισης τη Γερμανία ή άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη δεν νομιμοποιεί απλώς το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα, αλλά εξαπατά πολλαπλά.
Απάτη πρώτη: Το κυβερνητικό και πολιτικό εποικοδόμημα και σε αυτά τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη είναι πλήρως υποταγμένο στα υπερεθνικά και «εθνικά» ιμπεριαλιστικά κέντρα της οικονομικής εξουσίας. Απλώς υπάρχει καλύτερη διαχείριση της «μίζας», της «εξαγοράς» και της «διαφθοράς». Εκεί τα κόμματα χρηματοδοτούνται και επιδοτούνται με «νόμιμα» τερτίπια. Το ουσιώδες, συνεπώς, δεν είναι πώς τα παίρνουν, αλλά αν τα παίρνουν. Και τα παίρνουν πολυδιάστατα και με «θεσμούς ελέγχου»!!!
Απάτη δεύτερη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει επίσης και το εξής ουσιώδες: Την καπιταλιστική ανάπτυξη. Δηλαδή τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης ιστορικά «κατέκτησαν» τις «δομές» του «ελεύθερου ανταγωνισμού» της προοδευτικής περιόδου του καπιταλισμού. Δηλαδή την κατοχύρωση των γενικών συμφερόντων του κεφαλαίου μέσα από «κανόνες» που θα ισχύουν για όλους και θα εξασφαλίζουν τον απρόσκοπτο ανταγωνισμό των μερίδων του κεφαλαίου.
Σήμερα, στην γεροντική κατάπτωση του καπιταλιστικού συστήματος και το λυσσαλέο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών μερίδων, οι «κανόνες» αυτοί τινάζονται σιγά- σιγά στον αέρα.
Απάτη Τρίτη: Το άλλο ουσιώδες που επικαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τούτο: Στην Ελλάδα, λόγω της ιστορικής εξέλιξης του καπιταλισμού, ουδέποτε υπήρξαν τέτοιες «δομές» και «κανόνες» και ούτε ΠΟΤΕ μπορεί να υπάρξουν, έστω και αν ψηφιστούν εκατοντάδες «θεσμοί ελέγχου».
Αν εδώ αποκαλύπτονται θεαματικά τέτοια κρούσματα «μίζας» και «εξαγοράς» πολιτικών οφείλεται στην καθυστερημένη καπιταλιστική ανάπτυξη και όχι στα «πρόσωπα» και τους «θεσμούς ελέγχου». Και ούτε ποτέ είναι δυνατόν, σε μια εποχή παγκόσμιας καπιταλιστικής σήψης και παρακμής να «κατακτήσεις» «δομές» της πρώιμης καπιταλιστικής περιόδου.
Εδώ το κυβερνητικό και πολιτικό εποικοδόμημα, το κράτος και τα θεσμικά όργανα εξουσίας ήταν διάτρητα από την αρχή: φέουδο των ξένων οικονομικών «νταβατζήδων» και των «εγχώριων» υποτελών τους.
Σήμερα αυτό το πολιτικό οικοδόμημα είναι σκέτο σουρωτήρι. Κάθε ειδική μερίδα του κεφαλαίου δρα και λειτουργεί μέσα στο αυτό το πολιτικό δίκτυο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ με τις άλλες. Κάθε μηχανισμός και «υπηρεσία» του κεφαλαίου είναι ριζωμένα μέσα στα κόμματα, το κράτος και τις θεσμικές δομές εξουσίας.
Συμπέρασμα τρίτο: Με το να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνουμε Γερμανία γίνεται η ουρά και το άλλοθι των καπιταλιστικών παιχνιδιών εξαπατώντας αγρίως τον ελληνικό λαό προβάλλοντας μια ουτοπία. Διεκδικεί μια πιο μεγάλη καρέκλα στο καθεστώς της ουτοπικής διαχείρισης της καπιταλιστικής σήψης. Γίνεται ο προβοκάτορας της σήψης!!!
Το ίδιο και ο ΛΑ.Ο.Σ. Καμιά διαφορά στρατηγικής σκέψης. Απλώς ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι πιο συνεπής στη φιλοσοφία του και την «ακροδεξιά» ουτοπία του. Και πιο ωμός: Τους «θεσμούς ελέγχου» του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός τους βαπτίζει «ισχυρό κράτος»!!!

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παραπολιτικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 01, 2008 3:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:
http://parapolitiki.blogspot.com/2008/07/blog-post.html





ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


( επιστολή αναγνώστη )

Με καθυστέρηση δύο περίπου ετών κατάλαβαν τα ΜΜΕ ότι ο Καρατζαφέρης είναι αναξιόπιστος!!!

Εάν δεν υπήρχε η πρόσφατη καταγγελία του, την οποία περιέφερε στα κανάλια ως δήθεν αποκλειστικότητα, ότι, δηλαδή, ο Χριστοφοράκος της SIEMENS είχε συνταξιδεύσει για Ζυρίχη με υπουργό της ΝΔ, χωρίς βέβαια να αποκαλύψει το όνομά του, και μετά από τις επίμονες ερωτήσεις του Ν. Χατζηνικολάου να υπεκφεύγει, λέγοντας ότι θα το αποκαλύψει στη Βουλή, χωρίς φυσικά ποτέ να το κάνει, και έτσι έμπρακτα να αποδειχθεί ότι ο Πρόεδρος Γιώργος συστηματικά λασπολογεί, ψεύδεται, δείχνοντας το πολιτικό του ήθος, θα τον είχαν ακόμα καλεσμένο στα κανάλια, για να τον ρωτάνε τι γνώμη έχει για τη διακίνηση…μαύρου χρήματος στους πολιτικούς και τι πρέπει να γίνει για την…κάθαρση του πολιτικού βίου της χώρας!!!

Με την ίδια, όμως, λογική, τον ίδιο τρόπο και την ίδια δικαιολογητική βάση των ισχυρισμών του, που κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, μπορούν να τεθούν στον Πρόεδρο Γιώργο τα εξής ερωτήματα:

1. Πώς έγινε ιδιοκτήτης 37 ακινήτων και σύμφωνα με την περσινή δήλωση του περί «πόθεν έσχες» να ανήκει στους τρεις πλουσιότερους Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Από το μισθό του ή μήπως από τις διαφημήσεις στο κανάλι του;
2. Πώς αγόρασε αμέσως μετά την εκλογή του ως Ευρωβουλευτής στις Λιβανάτες έτοιμη βίλα δίπλα στο Βαρδινογιάννη και τον τραγουδιστή Πλούταρχο σε έκταση 7.516 τ.μ., σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 5811/21-7-2005 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Μαρίας Σοφού;
3. Μπορεί να διαψεύσει ότι την ίδια χρονιά αγόρασε κότερο με την επωνυμία «ANGORA», το οποίο τουλάχιστον μέχρι προ ενός έτους ήταν ελλιμενισμένο στη Μαρίνα του Αλίμου και με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι δεν το περιέλαβε στη φορολογική του δήλωση του «πόθεν έσχες»;

Γιατί το απέκρυψε;

Μήπως το αγόρασε μέσω «οφ σορ» εταιρείας, όπως συνηθίζει να κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ πρώτος αυτός και καλύτερος, παρανομεί;

4. Πώς εξηγεί ότι ο υπερφίαλος και ανερμάτιστος εκπρόσωπος Τύπου τότε του κόμματός του Α. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2007, προανήγγειλε πανηγυρικά την προσχώρηση και υποστήριξη στο κόμμα του τού μεγαλοεργολάβου Εμφιετζόγλου;

Έδωσε ή δεν έδωσε συνέντευξη ο Εμφιετζόγλου στην κομματική του εφημερίδα;

Τι συνειρμούς θα έκανε ο ίδιος αν τα προαναφερόμενα συνέβαιναν σε άλλο κόμμα;

Πώς εξηγεί ότι έκανε την πολυτελέστερη προεκλογική εκστρατεία και μάλιστα ήταν ο μοναδικός που είχε και φωτεινές επιγραφές;

Ο φίλος του και υπαίθριος διαφημιστής Βρυώνης ξέρει τίποτα;

Αυτά είναι τα ερωτήματα προς το παρόν, γιατί υπάρχουν και αλλα που θα επακολουθήσουν.

Ας απαντήσει ο Πρόεδρος Καρατζαφέρης σε ένα προς ένα επί της ουσίας στα ερωτήματα και να αφήσει τις υπεκφυγές με τα τύπου «καρμπόν» φληναφήματα περί «κέντρων Ρηγίλλης», «non paper» και τα συναφή…

Και για να τελειώνουμε – μόνο επί του παρόντος – ας δώσει και μια εξήγηση γιατί, 40 χρόνια δημοσιογράφος, δεν είναι γραμμένος στην ΕΣΗΕΑ;
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 01, 2008 6:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4620832&publDate=1/7/2008


Φτύστε τους!
Του Νίκου Μπογιόπουλου

Οταν ένα σύστημα διέπεται από την αρχή «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται», οι πρώτοι που είναι έτοιμοι να ξεπουληθούν και να εξαγοραστούν είναι οι πολιτικοί υπηρέτες αυτού του συστήματος.
*
Η «Ζήμενς» και οι σχέσεις της με το πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού δεν είναι η ιστορία μιας «κακής» εταιρείας που διαπλέχτηκε με «επίορκους» πολιτικούς. Δεν είναι ούτε μόνο ούτε κυρίως αυτό. Είναι μια τυπική ιστορία για το πώς γίνονται οι «μπίζνες» στον κόσμο όπου τα κέρδη των λίγων στηρίζονται σε πολιτικές διαχείρισης και διαιώνισης της φτώχειας των πολλών.
*
Η ιστορία με τις «μίζες» της «Ζήμενς», που αφορά σε πάνω από 160 χώρες του «ελεύθερου κόσμου», είναι τόσο τυπικό δείγμα λειτουργίας αυτού του (καπιταλιστικού) κόσμου, όσο ήταν το σκάνδαλο της «Ενρον» που βρέθηκε μπλεγμένη με χίλια νήματα με τους ενοίκους του Λευκού Οίκου, ή το σκάνδαλο της «Χαλιμπάρτον», όπου ενώ το αφεντικό της, ο Τσένι, βομβαρδίζει το Ιράκ, εκείνη το «ανασυγκροτεί».
Τόσο τυπική είναι η ιστορία της «Ζήμενς» για τον τρόπο λειτουργίας της «οικονομίας της αγοράς», όσο ήταν η υπόθεση με τα ελικόπτερα «Agosta» και τον χωμένο μέχρι το λαιμό στο σκάνδαλο πρώην γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για τόσο τυπική ιστορία εκμαυλισμού στον κόσμο της «ελεύθερης οικονομίας», όσο ήταν το σκάνδαλο διαφθοράς της Κομισιόν επί εποχής Σαντέρ και κάθε εποχής αφού στους διαδρόμους των Βρυξελλών, για την πλειοψηφία των επιτρόπων, το καθοριστικό δεν είναι η εθνική καταγωγή τους αλλά η σχέση τους με την εκάστοτε «Ντασό» και την εκάστοτε «Μπόινγκ».
Τόσο τυπική είναι η ιστορία του χρηματισμού από τη «Ζήμενς» κομμάτων και πολιτικών ανά τον κόσμο, όσο και το φαινόμενο του χρηματισμού προσώπων και κομμάτων, από τον Κολ και τον Μπλερ μέχρι τους Ομπάμα, Χίλαρι και Μακ Κέιν και τους πετρελαιάδες - χορηγούς των προεκλογικών τους εκστρατειών.
***
Η μπόχα που αναδίνει η υπόθεση «Ζήμενς» εμπεριέχει μια ευκαιρία. Και έναν κίνδυνο.
Ο κίνδυνος είναι, για μια ακόμα φορά, η ελληνική κοινωνία να πέσει θύμα του μιθριδατισμού από τα δηλητηριώδη αέρια μιας τακτικής που επιδιώκει την «αποπολιτικοποίηση» του φαινομένου του βούρκου. Εκατομμύρια μίζες από δω, εκατομμύρια από κει, ένας τρελός χορός αθλιότητας, με ίντριγκες και δαιδαλώδεις διαδρομές βρώμικου χρήματος και στη μέση ένας αποχαυνωμένος πολίτης σε ρόλο τηλεθεατή σαπουνόπερας που στο τέλος θα κληθεί και να συμμετάσχει (!) στο «σόου» παίρνοντας στο «090» (αυτό το λένε και εκλογές) για να νομιμοποιήσει το συμψηφισμό και το συμβιβασμό των αποβρασμάτων.
*
Ο κίνδυνος είναι να κατασκευάσουν μια κοινή γνώμη με αδρανοποιημένα τα αντανακλαστικά της, παθητικοποιημένη, παραιτημένη και εξουθενωμένη, που απλώς θα περιμένει το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ. Που θα μάθει να αντιλαμβάνεται ότι η σήψη και η διαφθορά είναι το «μοιραίο» και το «αναπόφευκτο» ενός συστήματος που ίσως να μην είναι τέλειο, όπως με προσποιητή συγκαταβατικότητα λένε, όμως, όπως επιμένουν, είναι «μονόδρομος» και «το καλύτερο που υπάρχει».
Ετσι εξαντλημένη και μαστουρωμένη από την μπόχα, η Ελλάδα θα έχει προπαρασκευαστεί καταλλήλως για να της σερβίρουν το «χάπι εντ», που θα περιλαμβάνει ολίγον από «τιμωρία», μπόλικο από το «μπαχαρικό» που λέγεται κουκούλωμα και, κυρίως, εκείνες τις γερές δόσεις «ανανέωσης», «αναπαλαίωσης» και «υποστύλωσης» του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, με πρωταγωνιστές τους πάντα πρόθυμους να συνεισφέρουν στην «κάθαρση», αρκεί να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στο γαϊτανάκι της αντιπαροχής ονείρων, ψευδαισθήσεων, αυταπατών και διαψεύσεων του λαού.
***
Μπροστά στον υπαρκτό αυτό κίνδυνο, το αντίδοτο είναι να μην αφεθεί να πάει η ευκαιρία χαμένη μέσα σε έναν κυκεώνα αστυνομικο-δικαστικού λαβυρίνθου, αλλά να έρθουν στο προσκήνιο εκείνες οι πλευρές του ζητήματος που επιτρέπουν να συνειδητοποιηθεί η ανάγκη από πλατιά λαϊκά στρώματα ότι ήρθε ή ώρα «να τους φτύσουν»!
Αυτούς, τα κόμματά τους και το πολιτικό σύστημα που όσο αδυσώπητο εμφανίζεται στο να αρπάζει δικαιώματα από το λαό, όσο πιο άτεγκτο αναδεικνύεται στα αιτήματα για μερικές πενταροδεκάρες αύξηση στα μεροκάματα, τόσο πιο δουλικά συμπεριφέρεται στις συναλλαγές του με τους βιομήχανους, τις πολυεθνικές, τους εργολάβους, τους εφοπλιστές, τους εγχώριους και πολυεθνικούς «νταβατζήδες».
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες