Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η αμερικανόδουλη «φιλανθρωπία» της Ντόρας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Πηνελόπη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 27, 2009 6:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η αμερικανόδουλη «φιλανθρωπία» της Ντόρας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η αμερικανόδουλη «φιλανθρωπία» της Ντόρας

Αν η Μητσοτάκαινα είναι τόσο φιλάνθρωπη και της αρέσουν τόσο πολύ οι Μουσουλμάνοι, να τους πάρει στο σπίτι ΤΗΣ και να μην τους φορτώνει στον ελληνικό Λαό. Αρκετά υποφέρει ο Λαός μας από την συνεχή είσοδο Μουσουλμάνων, δεν θα έχει τώρα και τον φόβο εν δυνάμει τρομοκρατών.

Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να θέλουν να εκδικηθούν τους ανόητους Αμερικάνους για τα βάσανα και τους βασανισμούς των, αλλά δεν θα πληρώσει η Ελλάς και οι Έλληνες την νύφη!

Όποιος δημιουργεί το πρόβλημα να το λύνει ο ίδιος. Οι Αμερικάνοι τους συνέλαβαν παραμόνως και χωρίς επαρκείς αποδείξεις και τους βασάνισαν, αυτοί και να τους παραχωρήσουν άσυλο και να τους φροντίσουν!

(βλ. Αυστριακή αντίδραση)!

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=979995&lngDtrID=244

«Μεγάλη συζήτηση στην ΕΕ»

Δεν απέκλεισε η Ντ.Μπακογιάννη να φιλοξενήσει η Ελλάδα κρατούμενους του Γκουαντάναμο

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη επιφυλάχθηκε να προσδιορίσει αν η Ελλάδα θα δεχθεί να φιλοξενήσει πρώην κρατουμένους των φυλακών του Γκουαντάναμο, λέγοντας πως στην Ευρώπη έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τις προϋποθέσεις και το νομικό καθεστώς φιλοξενίας αυτών των προσώπων. Η κα Μπακογιάννη χαιρέτισε παράλληλα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το κλείσιμο των φυλακών και αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναφορικά με τη φιλοξενία κρατουμένων των φυλακών, που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εκεί.Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών και του Ιρακινού ομόλογόυ της Χοσυάρ Ζεμπαρί. Οι δύο υπουργοί αποφάσισαν την ίδρυση Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων αλλά και τη βοήθεια της Ελλάδας στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ, καθώς και στην ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα.Μετά από τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη συζήτηση επί των διεθνών εξελίξεων που είχε με τον φιλοξενούμενό της ιδιαίτερα για τα θέματα της Μέσης Ανατολής, ενώ αναφερόμενη στο Ιράκ υπογράμμισε πως η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ της ενότητας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας., με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=979995&lngDtrID=244


The Austrian reaction :

Αναποφάσιστες πολλές χώρες

Ο Ζοζέ Μπαρόζο καλεί τις χώρες της ΕΕ να δεχτούν αποφυλακισμένους του Γκουαντάναμο



ΒρυξέλλεςΟ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κάλεσε τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχτούν αποφυλακισθέντες από τη φυλακή του Γκουαντάναμο ώστε να βοηθήσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα που ανακοίνωσε το κλείσιμο μέσα σε ένα χρόνο της φυλακής που βρίσκεται στη βάση.
«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, φυσικά, πρέπει να βοηθήσουμε τους φίλους μας τους Αμερικανούς να λύσουν αυτό το πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε ότι «άλλωστε, υπάρχουν τουλάχιστον δύο χώρες, η Ισπανία και η Πορτογαλία, που έχουν κάνει προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».
Ωστόσο, ο Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε ότι η απόφαση ανήκει στις χώρες-μέλη της ΕΕ.
Η Πορτογαλία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που κάλεσε από τα μέσα Δεκεμβρίου τους εταίρους της να δεχτούν πρώην κρατούμενους. Η Ισπανία έχει δεσμευτεί να «εξετάσει» το ζήτημα, όπως και η Ιρλανδία, ενώ η Γερμανία εμφανίζεται διχασμένη. Η Σουηδία, η Δανία και η Ολλανδία έχουν ανακοινώσει από τον Δεκέμβριο πως δεν θα δεχτούν κρατούμενους. Κρατούμενους σκέφτεται να αποδεχτεί και η Ελβετία.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν το ζήτημα κατά τη διάρκεια του συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που θα διεξαχτεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση επειδή αρκετές χώρες εκφράζουν πολλές επιφυλάξεις.
Η Αυστρία απέκλεισε την πιθανότητα να δεχτεί στο έδαφός της πρώην κρατούμενους του Γκουαντάναμο. «Όποιος δημιουργεί ένα πρόβλημα θα πρέπει επίσης να το λύνει. Εάν πρόκειται για αθώους πολίτες δεν υπάρχει λόγος να μην τους επιτρέψουν να οικοδομήσουν το μέλλον τους στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπιντελέγκερ.
Στη φυλακή κρατούνται περίπου 250 άτομα. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από χώρες της Ευρώπης να δεχτούν τους κρατούμενους ενώ για άλλους δεν επιθυμούν την επιστροφή στις πατρίδες τους επειδή υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=979032&lngDtrID=245

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες