Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Ιστορική Αθήνα: το πολλαπλά κερδοφόρο «εμπόρευμα»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 27, 2009 9:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Ιστορική Αθήνα: το πολλαπλά κερδοφόρο «εμπόρευμα» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Ιστορική Αθήνα: το «εμπόρευμα» της μελλοντικής κερδοσκοπικής αναισχυντίας

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η εισαγωγή αλλοδαπών και η εισβολή των λαθρομεταναστών αποτελεί ένα «εργαλείο» του κεφαλαίου και της Νέας Τάξης με πολυεδρικούς στόχους: αποδόμηση των εθνών κρατών, ισοπέδωση των ιστορικών κατακτήσεων και των αγωνιστικών κεκτημένων των λαών, κατασκευή διχαστικών γκέτο και «μειονοτικών» προβλημάτων και πολλά άλλα που έχουμε αναλύσει διεξοδικά.

Πάντα, φυσικά, σε κάθε κοινωνικό και πολιτικό στόχο των υπερεθνικών υπάρχει και η οικονομική συνιστώσα: Το κέρδος και υπερ-κέρδος.


Το έμμεσο κέρδος προέρχεται από την απαξίωση της εργατικής δύναμης και τη μαύρη εργασία, καθώς και από το πολιτικό κέρδος: Την εξόντωση της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων, την αφαίρεση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους και τη μετατροπή σε αγέλη δούλων.

Αυτό το πολιτικό καπιταλιστικό κέρδος είναι το κυρίαρχο στοιχείο των υπερεθνικών ελίτ του ιμπεριαλισμού. Ακριβώς γιατί στοχεύει στην κατάλυση κάθε εθνικής και ταξικής συγκρότησης, στην ολοκληρωτική υποταγή των κοινωνιών και των λαών.

Οι γενικοί βεβαίως πολιτικοί στόχοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας και κερδοσκοπίας συνοδεύονται πάντα και από τους άμεσους στόχους της οικονομικής λεηλασίας.

Το «εργαλείο» (η αλλοδαπή εισαγωγή και εισβολή) χρησιμοποιείται και για τη δραματική υποβάθμιση περιοχών που μπορεί να επιφέρουν μια αυριανή, τερατώδη αύξηση άμεσων κερδών.

Ένα τέτοιο «εμπόρευμα» είναι η ιστορική Αθήνα και το κέντρο της.

Μεθοδευμένα, οργανωμένα και συστηματικά την απαξιώνουν και δημιουργούν τέτοιες εφιαλτικές συνθήκες, συνθήκες που εξοβελίζουν τους κατοίκους της. Μέσα σε τέτοιες ζοφερές συνθήκες οι πάντες αναζητούν αλλού τη σωτηρία, το κέντρο μεταβάλλεται σε χαλάσματα και ερείπια και αγοράζεται από τους καρχαρίες για ένα κομμάτι ψωμί.

ΟΤΑΝ ολοκληρωθεί αυτός ο στόχος και η λεηλασία, τότε αρχίζει η αναβάθμιση των περιοχών και το «καθάρισμά» τους.

Η συνταγή της Πλάκας από τους «εκσυγχρονιστές» απέδωσε προσοδοφόρους καρπούς!

Με τα στίφη των εισαγμένων δούλων η «συνταγή» αυτή επεκτάθηκε σε όλη την παλιά Αθήνα.

Ήδη γύρω από την Πλατεία Βάθη και τον Άγιο Παύλο ο Βγενόπουλος έχει αγοράσει όλη την περιοχή. Αυτό σαν ένα μικρό παράδειγμα, γιατί όλο το κέντρο έχει αγοραστεί σε τιμές λεηλασίας.

Αυτή η συνιστώσα έχει επισημανθεί αρκετές φορές από πολλούς και από το ΡΕΣΑΛΤΟ.

Πριν από λίγο καιρό ήδη γράψαμε:

«Σημείωση: Εδώ δεν θα πρέπει να μας διαφύγει και η οικονομική συνιστώσα. Η μελετημένη και μεθοδευμένη δραματική υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και των γειτονιών της στοχεύει και σε τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοκαρχαρίες την υποβαθμίζουν συνειδητά σε τέτοιο βαθμό, ώστε, σαν τα κοράκια, να τη λεηλατήσουν. Κατόπιν (τώρα αρχίζει αυτό), «καθαρίζουν» το τοπίο, στέλνουν τα αλλοδαπά στίφη αλλού και εκτοξεύουν τις τιμές του αναβαθμισμένου κέντρου σε γιγάντια ύψη κερδοφορίας και κερδοσκοπίας. Αυτό, όμως, είναι θέμα ξεχωριστής ανάλυσης…»

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3464


Μία ανάρτηση από το «Κλασσικοπερίπτωση» προσκομίζει καταλυτικά στοιχεία και από πρώτο χέρι: Από τους «νταβάδες».
Ανοίξτε εδώ για να διαβάσετε και τα στοιχεία:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/06/blog-post_8927.html


Τα γκέτο του σήμερα, φιλέτα του αύριο


«Γειτονιά του μέλλοντος» το γκέτο των Αθηνών.
Για μια ακόμα φορά οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται και ανοίγουν το δρόμο για καλά ρεπορτάζ. Θυμάστε τι έγραφε ο «Σπύρος» στο «Ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το Κέντρο της Αθήνας;» για τους «αληθινά ενδιαφερομένους που θα αγοράσουν κάποτε το Παραδοσιακό Κέντρο τής Αθήνας. γιά ένα κομμάτι ψωμί και τότε θα εξαφανίσουν τούς μη ενταγμένους μετανάστες, πού θα τούς χρεώσουν όλα τά δεινά»;

________________________
Όπως γράφουν σήμερα Τα Νέα το γκέτο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Πλατεία Ομονοίας αποτελεί σύμφωνα με ειδικούς «γειτονιά του μέλλοντος».

Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών,
αλλά και το κλίμα της ανασφάλειας που βιώνουν κάτοικοι και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται γύρω από την «απαγορευμένη πόλη»- που περικλείεται από την Ευριπίδου, τη Μενάνδρου, τη Σοφοκλέους, τη Γερανίου την Ικτίνου και τη Σωκράτους - από τις ταραχές, τη διακίνηση των ναρκωτικών, τις κλοπές και την πορνεία, έχουν ρίξει τις τιμές των ακινήτων τουλάχιστον κατά 20% έως 25%.

Έτσι μεγαλοκατασκευαστές και εφοπλιστές έχουν ήδη προβεί σε αγορές στην Πλατεία Θεάτρου και στις γύρω περιοχές, εκμεταλλευόμενοι την πτώση στις τιμές των ακινήτων, επισημαίνει εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεσιτών Αθήνας. «Εάν λυθεί το πρόβλημα με τους μετανάστες οι τιμές θα εκτιναχθούν στα ύψη, αφού αυτό το κομμάτι της Αθήνας έχει από τα μεγαλύτερα πλεονάσματα σε κτιριακό δυναμικό».

____________________________________________________________________________________________
Η περιοχή θα υποβαθμίζεται συνεχώς, τουλάχιστον για μία ακόμη πενταετία, οπότε και θα αρχίσουν να αγοράζουν πάμφθηνα όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες. Παράλληλα, μεγάλο μερίδιο επί των ακινήτων θα αποκτήσουν και οι τράπεζες, κυρίως από κατασχέσεις, τα οποία κάποια στιγμή θα δημοπρατήσουν…

Την ώρα που η περιοχή γύρω από το δημαρχείο της Αθήνας απαξιώνεται, στο Μεταξουργείο, το Γκάζι και τον Κεραμεικό άλλοτε παλιά και εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες μετατρέπονται σε περιζήτητες κατοικίες κυρίως loft- με τιμές που ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ. Και όπως φαίνεται, υπάρχει χώρος για επενδύσεις αφού μόνο στο Μεταξουργείο έχουν καταγραφεί 211 εγκαταλελειμμένα κτίρια και 110 στου Ψυρρή.


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 29, 2009 12:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το "Παιδεία"

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_6348.html


Ο Τζέφρι θέλει τον Αλβανό του

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προεκλογική η χτεσινή ομιλία του Γιωργάκη - Τζέφρι- Παπανδρέου στα Τίρανα, αλλά από την στιγμή που αυτό το αμερικανάκι θέλει να γίνει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι της Αλβανίας μάλλον σαν δήλωση ότι θεωρεί τους Ελληνες μαλάκες που τον ψηφίζουν μοιάζει....

ο Αυριανός Πρωθυπουργός που ενδιαφέρεται για όλους (εκτός των Ελληνων!!!)

στην ομιλία του έκανε λόγο για «οργανωμένη μετανάστευση» και «υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών στη δουλειά, με ίσους μισθούς για την ίδια εργασία, κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις», με τις τελευταίες να διευθετούνται σε διμερές πλαίσιο.(δηλαδή να ισχύει ότι ισχύει π.χ. με τους βουλγαρους που με ένα χρόνο ένσημα στην Ελλαδα παίρνουν ολόκληρη σύνταξη ?)

Πρόσθεσε μάλιστα
ότι «ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «θα βοηθηθούν και όσοι Αλβανοί επιθυμούν να επενδύσουν στην Αλβανία».(Θα παίρνουν επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ ή άτοκα δάνεια με εγγυητή το Ελληνικο κράτος? )....»»»»


Εξέφρασε και πάλι τις θέσεις του για...

«άμεση απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά μεταναστών γεννιούνται στην Ελλάδα» καθώς και για απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά τελειώνουν στην Ελλάδα τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εξακολουθούν να παραμένουν στην χώρα μας για 3 συνεχή έτη.(Ρε Γιωργάκη αυτούς τους ρώτησες?Δεν είναι τόσο βλάκες ρε Γιωργάκη να θέλουν την Ελληνική υπηκοότητα γιατί μετά ποιος θα ενδιαφέρεται για αυτούς ρε Γιωργάκη?θα χάσουν τα προνομία και τους προστάτες ρε Γιωργάκη...)

Για το τέλος δεν έλειψαν και οι ευχαριστίες...


«Οι Αλβανοί μετανάστες αποτελούν θετικό οικονομικό μέγεθος για την Ελλάδα και τους ευχαριστώ γι αυτό»,
σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς πότε θα πούμε "ευχαριστώ" στον Γιωργάκη και σε όλους τους αλήτες πολιτικούς μας και να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν????

http://enantion-olwn.blogspot.com/2009/06/blog-post_27.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες