Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΑΟ: χωρίς «ιδεολογία» και πρόγραμμα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΝΤΥΠΑΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 18, 2009 9:45 am    Θέμα δημοσίευσης: ΠΑΟ: χωρίς «ιδεολογία» και πρόγραμμα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΑΟ: χωρίς «ιδεολογία» και πρόγραμμα


Πότε επιτέλους θα καταλάβουν εκεί στα ψηλά κλιμάκια ότι ο Τεν Κάτε κάνει πειράματα στου «κασίδα το κεφάλι» και διασύρει την ομάδα, αλλά και «αποδομεί» τους παίκτες;

Ο Τεν Κάτε πρέπει να σχολάσει το συντομότερο. Το «έργο» του το ζούμε καθαρά. Ένας Παναθηναϊκός χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς «ιδεολογία» και «πρόγραμμα»!!!

Και χωρίς στρατηγικούς προσανατολισμούς και «οργανωτικό σχέδιο» δεν μπορεί να υπάρξουν ούτε οι σωστές τακτικές σε κάθε συγκεκριμένο αγώνα. Άθλιοι «τακτικισμοί» υπάρχουν. Και σε αυτούς επιδίδεται ο Τεν Κάτε.

Μπορεί, αυτοί οι «τακτικισμοί» κάποτε (ως εξαίρεση) να βγουν, αλλά κατά κανόνα ναυαγούν. Γιατί μια ομάδα χωρίς «αρθρώσεις» δεν μπορεί να εφαρμόσει και κανένα «τακτικό» σχέδιο.

Το χειρότερο: σμπαραλιάζει τους παίκτες και το ταλέντο τους. Να, γιατί ο Τεν Κάτε παίρνει το ελάχιστο και όχι το μέγιστο από τις ικανότητες των παικτών.

Ας μην τα βάζουμε, συνεπώς, με τους παίκτες, όταν ο «στρατηγός» είναι αλλοπρόσαλλος, με αρρωστημένες εμμονές, για κλάματα…

Τους αγώνες που έχουμε κερδίσει
(εννοώ εντός της Ελλάδας γιατί έξω…) τους έχουμε πάρει με τις εξάρσεις κάποιων παικτών, με τις «μονάδες» και όχι ως ομάδα συγκροτημένη και στρατηγικά οργανωμένη.

Χθες ο Τεν Κάτε ναυάγησε και στους «τακτικισμούς».

ΟΥΔΕΙΣ έχει καταλάβει με ποιους προσανατολισμούς κατέβασε την ομάδα.

Φουλ επιθετικά; Τότε γιατί δεν χρησιμοποίησε το Νίνη από την αρχή;

Συντηρητικά, για να διαγνώσει το παιχνίδι των αντιπάλων; Τότε γιατί δεν χρησιμοποίησε το «μοτέρ», τον Σιμάο, ο οποίος κατά τον ίδιο τον Τεν Κάτε είναι «αναντικατάστατος»;

Τέτοιοι «τακτικισμοί» επιτραπέζιοι μπροστά στην επίθεση της Γαλατά ήταν το καλύτερο δώρο στους αντιπάλους: οδηγούσε τους παίκτες στο να πελαγοδρομούν…

Ο Τεν Κάτε πρέπει να φύγει όσο είναι ακόμα νωρίς.

Το καλό θα ήταν
να φύγουν και ο Πατέρας (η επιπολαιότητά του σπάει κόκαλα) και ο Αντωνίου, άλλος βαλτωμένος…

Επειδή, όμως, αυτό, μάλλον είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση, ας παραμεριστεί ο δοκιμαστής συνταγών: Ο Τεν Κάτε…
Επιστροφή στην κορυφή
Νεμπίδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 02, 2009 3:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΑΟ: το οικτρό κρύβεται πίσω από τα ναυάγια των άλλων

Το να γράφεις για ποδόσφαιρο και για τον Τεν Κάτε, μέσα στην εκλογική υστερία και τις πολιτικές συμφορές που έρχονται είναι ψύλλους στα άχυρα, αν όχι εκτός τόπου και χρόνου…

Ωστόσο, μέσα σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένο τη νίκη του Παναθηναϊκού, εξαφανίζεται από τους «επιτήδειους» το οικτρό θέαμα της ομάδας και ο θλιβερός προπονητής που έκανε ότι μπορούσε να χάσει τον αγώνα και τον κέρδισε από τύχη…

Και δεν είναι μόνο ότι έβγαλε τον Σαλπιγγίδη, τη μόνη απειλή και έβαλε έναν παίχτη που ακόμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε σε έναν αγώνα. Ούτε ότι κρατάει πεισματικά το Νίκη εκτός ομάδας και τον χρησιμοποιεί μόνο όταν κινδυνεύει με ολικό ναυάγιο…

Ούτε ότι διατηρεί μανιακά τον Ζιλπέρτο ο ποίος είναι τόσο πτώμα που στο τέλος περπατάει…

Το χειρότερο και το δραματικά απαισιόδοξο είναι άλλο: ότι η ομάδα δεν έχει μπούσουλα στρατηγικό, δεν είναι ομάδα ΣΥΝΟΛΟΥ. Δεν έχει ούτε συνοχή, ούτε ενότητα, ούτε αυτοματισμούς. ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο με εξάρσεις των παιχτών της κερδίζει καταϊδρωμένα, μίζερα και βασανιστικά.

Μέσα
σε ένα τέτοιο πλαίσιο οι παίχτες ισοπεδώνονται, θα χάνουν και τις ικανότητές τους.

Θα πάθουν αυτό που παθαίνει ένας ορθογράφος όταν διαβάζει συνεχώς ανορθογραφίες: Ξεχνάει και ο ίδιος την γλώσσα του…

Φαίνεται ότι οι διοικούντες
για να μην ομολογήσουν την αποτυχία τους στις επιλογές ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ στη διατήρηση του Τεν Κάτε, μέχρι τα καινούρια ναυάγια…

Με αυτόν τον προπονητή δεν θα αργήσουν τα νέα ναυάγια, έστω και αν οι άλλες διεκδικήτριες του τίτλου είναι ακόμα σε χειρότερη κατάσταση: πολλά προβλήματα και μεγάλα κενά σε έμψυχο υλικό…


Επιστροφή στην κορυφή
ΑΛΟΥΠΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 23, 2009 2:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο ψυχοβγάλτης Τεν Κάτε







Ο Δομάζος ήταν σαφέστατος στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ Fm 94,6»:


«…. Αυτά που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, κρύβονται από τα αποτελέσματα. Όταν δίνεις πολλά εκατομμύρια και πανηγυρίζεις όταν παίρνεις ισοπαλία στην Καβάλα, δείχνεις μικρός…»

«Δεν θέλω να λέω τα ίδια για τον κ. Τεν Κάτε. Επειδή θα λένε ότι γίνομαι γραφικός και ότι γκρινιάζω. Εσείς έχετε δει κάτι διαφορετικό από τον φετινό Παναθηναϊκό σε σχέση με πέρυσι; Και φέτος από στημένες φάσεις βάζει γκολ. Δεν υπάρχει κάποιος παίκτες για να πάρει πάνω του την ομάδα….»

«… Ο Νίνης είναι μικρός και δεν μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του. Έχει ταλέντο, αλλά δεν μπορεί να παρασύρει τους υπόλοιπους. Πρέπει να παίζει... Όταν παίζει 20 λεπτά, δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Αν παίξει περισσότερο, θα δείξει περισσότερα πράγματα. Αυτή τη στιγμή παίζει φοβισμένα…»

«…Βαρέθηκα να παίζει ο Παναθηναϊκός ένα ημίχρονο και να μην παρουσιάζει τίποτα… Αυτή τη στιγμή βλέπει γκολ με το... σταγονόμετρο».


Και εμείς έχουμε βαρεθεί να λέμε τα ίδια και τα ίδια και να υπογραμμίζουμε συνεχώς:

«Το χειρότερο και το δραματικά απαισιόδοξο είναι άλλο: ότι η ομάδα δεν έχει μπούσουλα στρατηγικό, δεν είναι ομάδα ΣΥΝΟΛΟΥ. Δεν έχει ούτε συνοχή, ούτε ενότητα, ούτε αυτοματισμούς. ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο με εξάρσεις των παιχτών της κερδίζει καταϊδρωμένα, μίζερα και βασανιστικά.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο οι παίχτες ισοπεδώνονται, θα χάνουν και τις ικανότητέςτους.

Θα πάθουν αυτό που παθαίνει ένας ορθογράφος όταν διαβάζει συνεχώς ανορθογραφίες: Ξεχνάει και ο ίδιος την γλώσσα του…».

ΟΛΟΙ βλέπουν ότι ο Τεν Κάτε αποδομεί την ομάδα και τους παίκτες. Δεν μπορεί, στο δεύτερο χρόνο τώρα, να «καταλήξει» σε ένα σκελετό και να πετύχει ούτε το μίνιμουμ της συνοχής και των αυτοματισμών.

Δύο χρόνια τώρα η ομάδα πελαγοδρομεί χωρίς πρόγραμμα και χωρίς «στρατηγική» ΣΥΝΟΛΟΥ. Χωρίς «πλαίσιο» μέσα στο οποίο θα μπορούν οι παίκτες να ξεδιπλώσουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν.

ΟΤΑΝ βλέπεις την «Καβάλα» με τέτοιο» πλαίσιο συνόλου (καθώς και πολλές άλλες ομάδες μικρής δυναμικότητας σε παίκτες), αντιλαμβάνεσαι πόσο «καταστροφικός» είναι ο Τεν Κάτε…

Αυτός ο άνθρωπος είναι δραματικά αλλοπρόσαλος.

Είναι, όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές:
Οι εμμονές και η αλαζονεία της εγωπαθούς μετριότητας

Εδώ:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3349

το βλέπουν όλοι πλέον: Ποδοσφαιριστές, ειδικοί, δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι…

Μόνο η διοίκηση εμμένει στο λάθος της…


Τι περιμένει: Το πλήρες ναυάγιο;;;

[/size]
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΕΜΠΙΔΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 26, 2009 10:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η προκλητικότητα της εγωπαθούς αυθάδειας

Φαίνεται ότι ο Τεν Κάτε αγνοεί ότι η υστερία δεν είναι ιστορία. Αγνοεί επίσης ότι με το να υμνείς τον εαυτό σου είναι ίδιον των μικρών ανθρώπων, εκείνων που καλύπτουν τη μιζέρια τους και την δραματική ανασφάλειά τους με τη θεοποίηση του «εγώ» τους και με προκλητικές δηλώσεις.

Τέτοια καχεκτικά και αλαζονικά «εγώ» θεωρούν την κριτική «έγκλημα».

Το γεγονός ότι έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες με τα αλλοπρόσαλλα καμώματά του, από ανθρώπους ιστορικούς της ομάδας και τους φιλάθλους που δίνουν τον όβολό τους για την ομάδα, για τον Τεν Κάτε δεν λέει απολύτως τίποτε.

Για τον δε Αντωνίου (ο οποίος εμφανίζεται μόνο σε κάποιες υποφερτές εμφανίσεις) είναι «γκρίνια».

Ο κόσμος βοά και αυτοί έρχονται να πούνε σε αυτό τον κόσμο να βάλει φίμωτρο και να μη μιλά: τόσο «άξιοι» είναι…

Αυτό που προκαλεί, ωστόσο, περισσότερο, είναι άλλο: Προσβάλλουν, με τη στραταρχική τους αυθάδεια τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τους ιστορικούς ποδοσφαιριστές του: Δομάζο, Σαραβάκο Λιβαθηνό, και πολλούς άλλους που έχουν ασκήσει κριτική.

Προσβάλλουν τη νοημοσύνη αυτού του κόσμου και την αγωνία του για την ομάδα. Και είναι αυτός ο κόσμος που αγαπά πραγματικά την ομάδα και βλέπει καθαρά, ακριβώς γιατί δεν «αγωνιά» από συμφέρον, ούτε εξαρτήσεις έχει με διοικητικά συμφέροντα, ούτε «παπαγαλάκι» είναι των ποικίλων διοικητικών και γραφειοκρατικών κλικών…

Τώρα βγαίνει ο προπονητής, ο Αντωνίου και τα «παπαγαλάκια» να μας πουν ότι φταίει η «γκρίνια» του κόσμου: Στις κριτικές πάνε να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες.

Μόνο που αυτές οι «κριτικές» (ιδιαίτερα για τη μεταχείριση του Νίνη) δικαιώθηκαν χθες με τη χρησιμοποίηση από την αρχή του Νίνη!!!

Αλλά ας δούμε τα αποστομωτικά «επιχειρήματα» του Τεν Κάτε, αφήνοντας ασχολίαστη την αλαζονική του εγωπάθεια, για την οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές:

Μας είπε ότι είναι αήττητος και μέχρι τώρα ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός με όσες ομάδες έχει παίξει.

Ξέχασε ο Τεν Κάτε ότι η ομάδα έχει 7 διεθνής!!!

Και μαζί με αυτούς τον Ζιλπέρτο (εθνική Βραζιλίας), το Λέτο και πολλούς άλλους σε επίπεδο διεθνούς παίκτη…

Ξέχασε ο Τεν Κάτε τα εκατομμύρια που δόθηκαν για το ρόστερ της ομάδας.

Φυσικά με τέτοιο υλικό θα είναι η καλύτερη ομάδα.

Και φυσικά με τέτοιο «υλικό» δεν χρειάζεται προπονητής για να είναι καλύτερη ομάδα από τις άλλες (στη Ελλάδα) και να νικά και ΧΩΡΙΣ προπονητή.

Εδώ, όμως είναι το ουσιαστικό πρόβλημα που καμώνεται ο Τεν Κάτε και ο Αντωνίου ότι δεν αντιλαμβάνονται:

α) Ότι με τέτοιους παίκτες νικά μετά βίας και μόνο με εξάρσεις κάποιων παικτών.

β). Με τέτοιους παίκτες διασύρεται από την Καβάλα και θριαμβολογεί για την ισοπαλία…

γ). Με τέτοιους παίκτες και δεν μπορεί να αποκτήσει μια «χημεία» και ένα «πλαίσιο» μέσα στο οποίο θα ξεδιπλώσουν οι παίκτες τις δυνατότητές τους.

Γύρω από αυτά περιστρέφεται η κριτική, γύρω από την ανικανότητα του προπονητή να φτιάξει ένα σύνολο που να παίρνει από τους παίκτες το μάξιμουμ και όχι το μίνιμουμ που παίρνει στα περισσότερα παιχνίδια.

Ο Τεν Κάτε παρασιωπά όλα αυτά τα ουσιώδη που τον αφορούν και μας λέει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα!!!!!!

Και το χειρότερο: Όταν η ομάδα παραπατάει ή γλυτώνει το ναυάγιο την τελευταία στιγμή ΤΟΤΕ φταίνε οι «παίχτες»!!!

Μόνη τους οι παίχτες θα πήγαιναν πολύ καλύτερα.


Δεν θα είχανε και την πίεση των αλλοπρόσαλλων πειραματισμών του προπονητή, ούτε τη δαμόκλειο σπάθη της ψυχολογικής δικτατορίας και των αντιπαιδαγωγικών τιμωριών που επιβάλλει…
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες